Best Kept Secret 2023

mattman

Droomheadliner
Sfeerbeheer
4 dec 2013
13.569
8.117
Te weinig van gezien, ondanks jou meer dan terechte tips.
Ook geen idee dat dit zo goed zou zijn maar leuk om haar publiek tijdens het eerste nummer zowat te zien vertienvoudigen tijdens de set. Heb me echt uit de naad gedanst.

Aphex Twin was vooral leuk ‘om eens meegemaakt te hebben.’ Geen idee of ik dit nog een tweede keer wil zien. Maar viel ook wel goed mee. Een 7tje.
 

Martijn

Geliefde act
28 nov 2013
1.409
1.486
Kan ook positief uitpakken. Zeker als Trent Reznor en consorten hun beste show ooit geven op BKS 2024.
Wel benieuwd naar de cateraar van de whisky infused vegan hamburger.
Ik had dat eigenlijk nog even moeten navragen, want het is volgens mij niet degene die via Google naar boven komt. NIN zou ik enorm toejuichen!
 

algemeneweenfan

Campingartiest
9 dec 2022
82
139
Hallo, hier is mijn top 10 shows van het weekend:

1. Caroline Polachek
2. Charlotte Adigery & Bolis Pupul
3. De Toegift
4. Bumble B. Boy
5. Personal Trainer
6. Aphex twin
7. Nation of Language
8. Alvvays
9. BCNR
10. Mich

Honorable mention: St. Paul wat een legend

Dishonorable mention: Porn Crumpets, was nogal saai
 

yeaghi

Gouden Tip
11 jan 2019
278
272
Fijne rustige start van de zondag en pas bij Lime Garden het terrein op. Ze deden het prima, lekker bandje. Daarna hadden we vrij vanwege niks bijzonders. Zo wel een stuk Julia Jacklin meegepakt. Wat wel aardig was. Daarna weer het traditionele middagdutje met eerst Kurt Vile op de achtergrond maar later overstemd door Somebody’s Child (de band wel te verstaan, niet de baby).
weer mooi vooraan kunnen staan bij de band die ik moest zien dit jaar Nation of Language. Deze muziek katapulteert me terug naar de jaren 80. Heerlijke muziek, fijne band en zij en het publiek hadden er zin in. Mijn voeten weer kapot gedanst.Hoogtepunt van deze dag.
Daarna door naar het tweede hoogtepuntje, Arlo Parks. Heerlijk die muziek. Ook van Christine and the Queens vanaf het talud van genoten. Hij pakt niet de makkelijke weg door alle hitjes te spelen maar kiest zijn eigen verhaal. Ik mag dat wel en hij is gewoon goed.
Tja wat moet ik over Aphex Twin zeggen. Niks.
We hadden al bedacht dat Röyksopp onze afsluiter zou worden en die stelden niet teleur. Mijn voeten konden echter echt niet heel veel meer hebben. Ik wordt oud jongens 😀
Het zit er weer op helaas. Ik vond het een hele goede dit jaar. Zal nog wel mijn top5 of 10 geven morgen ofzo.
 
Laatst bewerkt:

Seventheen Seconds

Gouden Tip
11 mei 2015
251
61
Zijn weer thuis. De Staat in de Casbah was episch. 40 minuten voor aanvang aanwezig met voldoende water om te kunnen koelen. Is de beste zet ooit geweest om de Staat in het kleinste podium te proppen. Waren de mooiste 45 minuten van het weekend. Ik had en heb niks de drie headliners en die volledig aan me voorbij laten gaan, maar was toch een topweekend door o.a. Surf Curse, Joey valence & Brae, Wodan Boys, Stone, PPC, Mich en de Staat. Woensdag kaartjes scoren voor volgend jaar.
 

Bob105

Dagopener
18 jun 2021
731
844
Bijzonder weinig coverage van bks dit jaar. Jammer, had gehoopt op wat meer livestreams nu ik er niet bij kan zijn...
Nog even rustig afwachten! 3voor12 heeft alles opgenomen op de ONE en TWO. Zullen dus met de artiesten overleggen wat online mag van hen. Daardoor wel vaak halve optredens, wat wel jammer is..

Vooralsnog OATW, Personal Trainer, Gaye Su Akyol, De Staat (Yellow), en Kevin morby.

https://www.youtube.com/@3voor12/videos
 
  • Leuk
Waarderingen: Letthekidsplay

fred alweer..

Dagopener
27 jan 2023
536
380
Als ik de filmpjes zo zie was Aphex Twin echt een perfecte afsluiter voor Best Kept Secret.

Hoe reageerde het "algemene" publiek erop?
 

MarkD

Sunset slot
23 jan 2018
2.230
1.231
Aphex Twin was toch erg goed hoor, al had ik er misschien toch wat meer van willen herkennen.
Ik las dat hij nog wel wat van zijn selected ambient work heeft gespeeld, of ergens doorheen heeft gemixt? En hoe was het veld na het eind van de show ja?
 

timbo

Campingartiest
3 jun 2019
66
109
Dag 3: het houdt maar niet op met goede shows

Sorry
: wederom vroeg het terrein op voor een sessie bij de muziekgieterij. Clash van Sorry met Julia Jacklin kon ik zo oplossen. Speelden maar 3 nummers, maar het klonk wel naar meer. Zou ze graag een keertje in een zaal bekijken wanneer ze Nederland aandoen.

Crack Cloud: ik heb ze 1x eerder gezien en dat was in de V11 in R’dam, waar je praktisch bij ze op het podium staat. Was toen geweldig! Wel een poosje geleden maar erg benieuwd hoe ze het er op dit grote podium vanaf zouden brengen. Duurde een paar nummers voordat ik er goed in kwam, maar toen was ik weer helemaal om. Vond het echt heel goed! Intensiteit van de band sloeg op mij over en raakte lekker in hun trance. Eerste hoogtepuntje (van velen vandaag). Wel klein een puntje van kritiek: de Choir hadden ze wat mij betreft achterwege kunnen laten…

Julia Jacklin: Heerlijk optreden en prima om even bij af te koelen op de zondag. Kippenvel bij Don’t Know How to Keep Loving You, prachtnummer!

Kurt Vile & The Violators: als ik langer dan 5 minuten in die zon ga staan, dan ga ik stuk (letterlijk), dus heb dit vanuit de schaduw bij de merchtent staan kijken. Heerlijk! Al vaak gezien, maar blijf het te gek vinden. Paste ook perfect bij het tijdstip van de dag wat mij betreft.

Nation Of Language: was totaal onbekend met hun muziek, maar doordat ik het hier een aantal keer genoemd zag worden, hier toch wel nieuwsgierig naar. Erg onder de indruk! Hele goede show en heerlijke energie van de band! En van het publiek! Misschien wel meest enthousiaste publiek dat ik mee heb gemaakt dit weekend! Zaten echt een paar hele goede nummers tussen die me direct pakten, maar omdat ik het verder niet kende gingen er ook een paar beetje aan me voorbij. Kan me goed voorstellen dat dit voor diegenen die het van te voren al kenden een van de hoogtepunten van het weekend was!

Alvvays: hier keek ik op voorhand het meeste naar uit vandaag. Energie was echter op dag drie een stuk lager en begon het weekend goed te voelen. Had ruim van te voren een mooi plekje gevonden, maar merkte toen het drukker werd dat ik de warmte en drukte niet meer trok, dus ben wat meer naar achter en aan de zijkant gaan staan. Maar alsnog erg zwaar genoten! Hoogtepunt nummer twee. Wat hebben ze toch een heerlijke nummers en wat speelden ze goed. Ik kreeg er gelukkig al snel weer energie van en heb goed staan bewegen. Als ik vooraan was blijven staan was dit wellicht kanshebber voor mijn show van het festival geweest. Persoonlijk hoogtepuntje was Very Online Guy, wat een heerlijk nummer!

The Mars Volta: voorafgaand aan Alvvays had ik mijn of meer bedacht dat dat voor mij de afsluiten van het weekend zou zijn. Maar toch weer nieuwe energie gevonden door dat optreden en toch wel nieuwsgierig naar The Mars Volta. Ben even wat gaan eten en toen door naar de TWO. Heb jaren geleden At The Drive In op Lowlands gezien en vond dat zwaar tegenvallen. Had hier dus verder geen verwachtingen van en ook al jaren niet naar ze geluisterd (vroeger wel heel veel). WAT WAS DIT GOED ZEG! Wat een band! Ging er helemaal in op. Hoogtepunt van de dag, zeker top drie van het weekend.

Aphex Twin: na alle verhalen hier ging ik ervan uit dat ik het helemaal niets zou vinden. Was wel benieuwd even het begin te kijken. Ben helemaal achter aan het veld gaan staan zodat ik na 10 minuten snel zou kunnen vertrekken. Maar dit viel me alleszins mee zeg! Heb een uur staan kijken en best genoten. Goed staan dansen ook nog! Na een uur was de koek toch wel echt op, lichaam lag er af en ben richting de uitgang gegaan.

Wat een top dag zeg, alleen maar goede dingen gezien, niets viel tegen! Sowieso muziekaal gezien een van de beste edities denk ik voor mij. Ik kom later nog met een aparte top 10.
 

MrScissorhands

Support act
23 mei 2023
811
750
Ik kende Nation of Language niet, maar na alle love die hun passage op BKS krijgt toch maar meteen een kaartje voor hun show in de Botanique gekocht.
 
  • Leuk
Waarderingen: TheSillyP

Gebruikers die dit onderwerp bekijken