Graspop Festileaks Meeting 2024

Ik wil en kan op de volgende tijdstippen bij een meeting aanwezig zijn.

 • Woensdag 20:00 Boneyard camping

  Stemmen: 20 50,0%
 • Donderdag 13:20-14:00 voor de Metal Dome (Casey)

  Stemmen: 17 42,5%
 • Donderdag 17:05-17:45 bij de Main (Doro)

  Stemmen: 22 55,0%
 • Vrijdag 12:45-13:20 bij de main (Lansdowne)

  Stemmen: 17 42,5%
 • Vrijdag 16:45-17:35 bij de main (Fear Factory)

  Stemmen: 13 32,5%
 • Zaterdag 16:45-17:45 bij de main (Mammoth WVH)

  Stemmen: 14 35,0%
 • Zondag 15:00-15:50 bij de main (Extreme)

  Stemmen: 15 37,5%

 • Totaal aantal stemmers
  40

Dr. Hannibal

Headliner
24 nov 2013
5.495
6.290
Misschien dat dat eenzelfde probleem is als Wesley bij de Tijdloze Top 100. Te veel mensen taggen werkt misschien niet?
Had in ieder geval ook een linkje geplaatst in het gewone Graspop topic, dus denk dat een hoop mensen hem daar ook wel tegen komen.
Ik heb notificatie gekregen maar als ik op iemands naam klik kom ik gewoon op diens profiel
Dat zou best kunnen ja, als de max op 10 of minder staat zou dat verklaren waarom Won wel een notificatie kreeg, maar ik niet, want ik ben de 11e in de lijst. Denk ook dat mensen het wel kunnen vinden verder hoor, maar gewoon even een heads up :)
 
 • Leuk
Waarderingen: MarcoReusel en Koekdoos

Joslittel

Headliner
17 feb 2016
9.356
10.986
Zo. De afgelopen dagen alle spoorboekjes verwerkt tot een groot overzicht van het aantal mensen per optreden, onderverdeeld in gehele optredens en gedeeltelijk. Ik post hem hier in dit topic voor het eventuele bespreken van extra meetings tijdens optredens, hele reeksen van optredens a la de meeting in de metal dome van vorig jaar en voor mensen die alleen gaan naar het festival en wat gezelschap zoeken bij verschillende optredens.

Neem meteen twee berichten hierboven het bericht van Jos over dat de meeting niet handig is tijdens Mammoth WVH, want de clash van Batushka en Pain. Pain heeft daar overduidelijk de meeste bezoekers van het forum met 24 bezoekers, dus wie weet komt men daar elkaar nog wel tegen etc.

Goed, eerst het gemiddelde spoorboekje per dag met wat fun facts en opvallendheden

Donderdag
Brothers of Metal (marquee)
Erra (jupiler)
grootste deel Dying Wish (marquee)
Bleed From Within (jupiler)
Alien Weaponry (metal dome)
Babymetal (south)
Doro (north)
Kerry King (south)
grootste deel Heart (north)
Ne Obliviscaris (metal dome)
Underoath (jupiler)
Alice Cooper (north)
Tool (south)

- Brothers of Metal en Night Verses hebben een lange tijd vrijwel gelijk gestaan, maar uiteindelijk heeft de eerste met 21 om 16 gewonnen. Solence op de mainstage is vanuit het forum met 4 personen een minimale interesse
- Erra wint ruim van optie 2 Dominum en Bleed From Within wint enorm ruim van Silverstein
- De clash Alien Weaponry (20) / Amaranthe (16) / Shadow of Intent (12) was een relatief spannende, maar niet zo spannend als;
- Babymetal (18) / Asinhell (16) / Bury Tomorrow (15). Lange tijd stond Bury Tomorrow bovenaan, maar de andere twee zijn er aan het eind nog aan voorbij geschoten.
- Bij Doro en Health zie je een dip in het aantal mensen, met ineens nog maar 9 bij de een en 8 bij de ander. Een stuk minder dan de twee bovenstaande clashes
- Ne Obliviscaris is de grootste uitschieter van heel de donderdag als je het koppelt aan de discussie over representativiteit voor het gehele Graspop publiek op basis van de mening van het forum. Daar waar het forum nog wel representatief lijkt met de meeste mensen die gewoon bij de mainstages gaan staan voor Heart en Kerry King (tenminste, dat lijkt mij het meest representatief voor het gemiddelde publiek), krijg je ineens bij NeO een piek van 29 personen die daar gaan staan ten opzichte van de 17 bij Heart en 10 bij Megadeth die het volledige optreden bekijken, maar bij beiden gaan de velen een deel missen om hier bij NeO te kunnen zijn.

- de meeste forumgebruikers zijn te vinden bij:
1. Tool 45 (en 5 deels na Cavalera)
2. Ne Obliviscaris 29 (en 6 deels)
3. Alice Cooper 28 (en 4 deels)
4. Bleed From Within 28 (en 1 deels)
5. Erra 22

Vrijdag
Svartzot (marquee)
optie 1: Lansdowne (south) óf optie 2: Gel en Khemmis (maar op tijd weg) (jupiler en metal dome)
Brian Downey's Alive and Dangerous (north)
P.O.D. (south)
HammerFall (north)
Fear Factory (south)
Bruce Dickinson (north)
Avantasia (south)
Electric Callboy (north)
Turnstile (south)
Judas Priest (north)
Five Finger Death Punch (south)

- Deze dag is van alle vier de dagen de dag waarbij het meest bij de mainstages wordt uitgehangen, de tendens op het forum was volgens mij ook wel dat de vrijdag de beste logobands onder de headliners had, op basis van de populariteits poll uit Ruben's artikel.
- Lansdowne, Brand of Sacrifice en Khemmis was de spannendste clash deze dag, alle drie eindigden met 12 bezoekers, maar Lansdowne en Khemmis hadden beiden nog 1 bezoeker die deels ging kijken. Vandaar deze keuze in het schema, maar je kan eigenlijk ook dus Khemmis en Brand of Sacrifice uitwisselen.
- Turnstile (22 om 2 en 4), Electric Callboy (31 om 3), Avantasia (30 om 11, 6 en 5), Fear Factory (24 om 5), HammerFall (29 om 8 en 2) en Brian Downey (22 om 6) winnen hun clash ruim van de alternatieven.
- Bruce Dickinson (23 om 12 en 5) wint ook nog ruim, maar ligt inmiddels al dichterbij elkaar, terwijl Svartzot (22 om 11 en 3) als enige niet-mainstage naam zijn clash ruim wint.
- P.O.D. (25) en Borknagar (17) lag dichterbij elkaar.
- De headliners van vandaag deden het het slechts van het gehele weekend. Judas Priest (22) bleef Pendulum (19) nipt voor, waarbij pas richting het einde een kleine voorsprong werd genomen. Belangrijke vermelding hierbij is wel dat er nog veel mensen niet besloten hebben welke van de twee ze volledig willen zien en dit is ook niet meegenomen in de cijfers, misschien iets om volgend jaar erbij te verwerken.
Five Finger Death Punch kwam met 21 ook niet heel hoog en hierbij zaten nog meerdere vermeldingen in de vorm van "als ik er dan toch ben" en "even kijken of het echt zo slecht is". Ten opzichte van het grote publiek is het forum hier op de headliners na waarschijnlijk het meest representatief van alle dagen?

- de meeste forumgebruikers zijn te vinden bij:
1. Electric Callboy 31 (en 3 deels)
2. Avantasia 30 (en 8 deels)
3. HammerFall 29 (en 1 deels)
4. P.O.D. 25
5. Fear Factory 24 (en 1 deels)

Zaterdag
Defects (metal dome)
Fleddy Melculy (south)
Flotsam & Jetsam (north)
Ice Nine Kills (south)
Frog Leap (jupiler)
Pain (metal dome)
Rotting Christ (marquee)
Uriah Heep (jupiler)
Brutus (metal dome)
Limp Bizkit (south)
Avenged Sevenfold (north)
Bring Me The Horizon (south)

- De dag van de Belgische acts op Graspop, alle drie staan op deze dag. Men was benieuwd hoe de Belgen het deden:
Defects wint net van het Belgische Spoil Engine (14 om 12),
Fleddy Melculy verplettert de concurrentie (27 om 9, 7 en zelfs nog 4 bij DeathbyRomy)
Brutus wint met een relatief kleine marge van Architects (21 om 15)
- Pain (25 om 7 en 8), Ice Nine Kills (35 om 5 en 8) en Frog Leap (30 om 13) winnen net als Fleddy ruim hun clashes.
- Uriah Heep had uiteindelijk een comfortabele marge van 22 om 18 met While She Sleeps, maar lange tijd leek While She Sleeps deze clash te winnen
- Limb Bizkit en Blind Guardian hebben het lange tijd spannend gemaakt en met een uitslag van 25 om 23 in het voordeel van LB, was er maar een minimale marge.
- Bring Me The Horizon is naast Tool de meest populaire headliner met 43 mensen bij het optreden, en ook Avenged Sevenfold heeft het met 28 personen heel goed gedaan, zeker als je bedenkt dat er met 16 bij Kamelot en 11 bij Abbath ook daar nog best wat mensen heen gaan.

- de meeste forumgebruikers zijn te vinden bij:
1. Bring Me The Horizon 43 (en 3 deels)
2. Ice Nine Kills 35 (en 1 deels)
3. Frog Leap 30
4. Avenged Sevenfold 28 (en 6 deels)
5. Fleddy Melculy 27 (en 2 deels)

Zondag
John Coffey (north)
Sanguisugabogg (marquee)
Atreyu (north)
Extreme (south)
Ihsahn (marquee)
Malevolence (jupiler)
Crownshift (metal dome)
Corey Taylor (south)
restant Karnivool (metal dome)
Slaughter to Prevail (jupiler)
Scorpions (south)
Machine Head (north)

- Eigenlijk op deze dag zijn er niet heel veel bijzonderheden of spannende clashes geweest. Voornamelijk Scorpions tegenover Emperor was tot aan het einde spannend. Richting het einde hadden beide bands nog 12 keer de clash gewonnen, maar uiteindelijk is Scorpions op 17 en Emperor op 13 geëindigd. Scorpions is daarmee de minst populaire headliner en heeft eigenlijk geluk dat Machine Head nog net overlapte met Emperor, want die clash van MH en Emperor was een van de meest voorkomende clashes die nog onbeslist is gebleven en dus niet in de cijfers te zien is.
- Corey Taylor is naast met Slipknot ook solo hardstikke populair met een ruime meerderheid van de stemmers (25 om 10 en 2)
- waar ik eerder zelf dacht dat Extreme nauwelijks voor kwam in de lijstjes, hebben zij uiteindelijk ook met een fijne marge van 18 om 11 en 6 gewonnen.
- Ihsahn is een goed voorbeeld waar waarschijnlijk het forum minder representatief is voor het bredere publiek, Black Stone Cherry blijft op gepaste achterstand tweede achter de frontman (?) van Emperor (19 om 11 en dan de rest erachter nog)
- Rival Sons wordt mogelijk gestraft door het inspiratieloze optreden van de afgelopen editie
- en Crownshift lijkt dan weer een fijne ontdekking op het forum te zijn.
- Deep Purple heeft dan wel de meeste mensen die gedeeltelijk het optreden gaan kijken ten opzichte van hun clashes, maar zowel Karnivool (16) als Slaughter to Prevail (22) blijven boven de 12 personen van Deep Purple.
- Atreyu (18 om 4) wint ruim van Better Lovers.

- de meeste forumgebruikers zijn te vinden bij:
1. Machine Head 31 (en 8 deels)
2. Corey Taylor 25 (en 2 deels)
3. Slaughter to Prevail 22
4. Ihsahn 19 (en 2 deels)
5. Extreme 18 (en 2 deels)

----

Ik kwam eerder bij het uittypen dus ook nog het artikel van Ruben tegen met de populariteit aan de hand van de volgers van festileaks in het algemeen in plaats van alleen het forum. Dat is in ieder geval een stap in de richting van het gemiddelde Graspop publiek als je kijkt naar de representativiteit van het forum. Die stemronde was natuurlijk wel zonder de timetable, maar dan heb je het toch over een ruime duizend stemmers in plaats van de enkele tientallen spoorboekjes van het forum.

Op donderdag valt op dat vooral Ne Obliviscaris en Alien Weaponry echte forum favorieten zijn. Tool steekt er net als hier ver bovenuit en Alice Cooper deed het ook in die poll goed met eveneens de derde plek. Kerry King, Heart en Brothers of Metal zijn ook in die poll best hoog terug te vinden, terwijl Megadeth op het forum pech heeft dat ze clashen met NeO.

Op vrijdag merk je in ieder geval dat daar FFDP het heel goed doet, terwijl dat op het forum meevalt. Verder geen echt grote verschillen met het forum. Electric Callboy bovenaan, Judas Priest en Pendulum schelen ook daar niet zo veel en veel van de mainstage namen die hier hun clash dik wonnen, staan daar ook bovenaan de lijst (Turnstile, Avantasia, Bruce, Fear Factory en P.O.D.)

Op zaterdag ook een vergelijkbaar plaatje met bovenaan de lijst BMTH, gevolgd door Limp Bizkit, A7x en Ice Nine Kills (op plek 5). Brutus en Architects ontliepen elkaar weinig in zowel poll als forum-spoorboekjes. In de poll bleef Blind Guardian ruimer achter Limp Bizkit dan hier.

Op zondag staan net als hier Machine Head, Corey Taylor en Slaughter To Prevail bovenaan de lijst (met in de poll nog Deep Purple ertussen). Daar waar Ihsahn en ook Emperor tegenover de Scorpions hier nog veel bezoekers krijgt, is dat in de poll weer enorm minimaal met juist veel bezoekers voor Scorpions. Body Count won het daar ruim van Crownshift, die laatste staat in de poll met maar 5 stemmen versus de 212 van Body Count.

Inmiddels is het een hele lap tekst geworden met allerlei extra feitjes en informatie, dat het misschien weer bijna beter in het algemene topic kan, maar misschien kunnen er dus nog wat mensen wat uit halen op het gebied van meetings of aansluiten bij groepen forumgebruikers als men alleen naar Graspop komt.


Al met al 66 lijsten verwerkt en het was leuk tijdsverdrijf en het helpt mee aan voorpret, dus volgend jaar staat het weer op de planning om dit bij te houden. Gaaf ook om te zien dat 66 (+3 niet aanwezigen) hun spoorboekje hebben gedeeld, bedenkende dat het een paar jaar terug nog een stuk minder volk op het forum was met interesse in Graspop.
Heel leuk om te lezen Bas! Dit zijn de initiatieven die echt meerwaarde geven aan het podium.
 
 • Winning
 • Leuk
Waarderingen: Koekdoos en RubenJS

Joslittel

Headliner
17 feb 2016
9.356
10.986
ik heb inderdaad ook geen melding gekregen van die tag.
Ah mooi! Ja die mannen staan hun mannetje wel live. Eenmaal gezien op Fortarock. Elke power metal band die met grote plastic hamers op het podium staat en de merendeel van de songs over hamers gaat, speelt eigenlijk al een gewonnen wedstrijd.
 
 • Haha
Waarderingen: Koekdoos en Loek123

Piebe71

Geliefde act
15 dec 2022
1.528
3.184
Gezien de toegankelijkheid van de metalplaza voor één ieder op de woensdagavond. Wordt de meeting dan daarheen verplaatst? Metaldome of Classic Rock Cafe? Is voor ons ook makkelijker te vinden als vorig jaar het plekje op de Boneyard. Nozem oil meebrengen zal wel wat lastiger worden😜
 
 • Leuk
Waarderingen: Simoni

Simoni

Gouden Tip
1 jun 2022
470
664
Gezien de toegankelijkheid van de metalplaza voor één ieder op de woensdagavond. Wordt de meeting dan daarheen verplaatst? Metaldome of Classic Rock Cafe? Is voor ons ook makkelijker te vinden als vorig jaar het plekje op de Boneyard. Nozem oil meebrengen zal wel wat lastiger worden😜
Ik zou ook die donderdag wel houden. Wellicht komt niet iedereen woensdag al toe toch ?
Natuurlijk kunnen we wel samenkomen, ik doe mij best om woensdag ook al te passeren.
 

Koekdoos

Headliner
22 okt 2018
5.975
8.036
Ik zou ook die donderdag wel houden. Wellicht komt niet iedereen woensdag al toe toch ?
Natuurlijk kunnen we wel samenkomen, ik doe mij best om woensdag ook al te passeren.

Uiteindelijk wordt er elke dag wel een meeting gepland, waarbij er gaandeweg het weekend steeds minder volk op afkomt op basis van vorig jaar
 
 • Leuk
Waarderingen: Simoni

RubenJS

Support act
18 feb 2023
873
2.579
De uitkomsten van de poll zijn duidelijk: Donderdag 17:05 - 17:45 wordt de hoofdmeeting bij de Main tijdens Doro. De exacte locatie vind je hieronder. Gezien dit de hoofdmeeting is vindt hier ook het officiële fotomoment plaats. Daarnaast zal er voorafgaand aan Graspop nog een artikel op Festileaks verschijnen om wat extra aandacht te schijnen op de meeting! De exacte locatie vind je hieronder:

1717951964429.png

Voor degenen die vorig jaar aanwezig waren bij de meeting waarop toen de foto gemaakt werd, opgelet: dit is niét hetzelfde kruis als vorig jaar bij Tom Morello, maar die aan de andere kant van de weide uitkijkend op de North Stage.

Daarnaast is er een boel animo voor een meeting op de woensdag. Sinds het voorstel om deze om 20:00 te houden op de Boneyard, heeft de organisatie een officiële pre-party in de metaldome bekend gemaakt, vanaf 20:00. Een aantal van jullie speelden hier al op in, ideaal om de meeting dan te verplaatsen naar de Metal Dome. Hebben we direct een muzikaal programma (van dj's) bij onze meeting! Stel voor om links voor de ingang van de Metal Dome te verzamelen:

1717952903886.png

Resteert nog een drietal festivaldagen. Voel je vrij om hier met elkaar af te spreken. Hiervoor zijn de reeds bestaande Whatsapp groepen natuurlijk ideaal, net als de meetings op woensdag en donderdag.

Graag tot ziens op Graspop. Vandaag is het al bijna de dag!!!

Voor jullie nog een tag, gezien jullie gereageerd hebben op het topic/ actief zijn rondom Graspop.
@Brian @Koekdoos @Simoni @Piebe71 @Joslittel @Loek123 @theblackmadness @MasterJub @MarcoReusel @Bokirules @Somekindofdylan @Jeroen @charlottekos @Rockbeer @Jamel @nikita @duck
 

Joslittel

Headliner
17 feb 2016
9.356
10.986
De uitkomsten van de poll zijn duidelijk: Donderdag 17:05 - 17:45 wordt de hoofdmeeting bij de Main tijdens Doro. De exacte locatie vind je hieronder. Gezien dit de hoofdmeeting is vindt hier ook het officiële fotomoment plaats. Daarnaast zal er voorafgaand aan Graspop nog een artikel op Festileaks verschijnen om wat extra aandacht te schijnen op de meeting! De exacte locatie vind je hieronder:

Bekijk bijlage 9233

Voor degenen die vorig jaar aanwezig waren bij de meeting waarop toen de foto gemaakt werd, opgelet: dit is niét hetzelfde kruis als vorig jaar bij Tom Morello, maar die aan de andere kant van de weide uitkijkend op de North Stage.

Daarnaast is er een boel animo voor een meeting op de woensdag. Sinds het voorstel om deze om 20:00 te houden op de Boneyard, heeft de organisatie een officiële pre-party in de metaldome bekend gemaakt, vanaf 20:00. Een aantal van jullie speelden hier al op in, ideaal om de meeting dan te verplaatsen naar de Metal Dome. Hebben we direct een muzikaal programma (van dj's) bij onze meeting! Stel voor om links voor de ingang van de Metal Dome te verzamelen:

Bekijk bijlage 9235

Resteert nog een drietal festivaldagen. Voel je vrij om hier met elkaar af te spreken. Hiervoor zijn de reeds bestaande Whatsapp groepen natuurlijk ideaal, net als de meetings op woensdag en donderdag.

Graag tot ziens op Graspop. Vandaag is het al bijna de dag!!!

Voor jullie nog een tag, gezien jullie gereageerd hebben op het topic/ actief zijn rondom Graspop.
@Brian @Koekdoos @Simoni @Piebe71 @Joslittel @Loek123 @theblackmadness @MasterJub @MarcoReusel @Bokirules @Somekindofdylan @Jeroen @charlottekos @Rockbeer @Jamel @nikita @duck
Gedurfde zet om van paal te gaan wisselen!

Maar helemaal gezellig. Als de kettingzagen van AsinHell uitgezet zijn voeg ik me er gezellig bij. Kunnen we met elkaar lekker meezingen met de ene hit die Doro heeft.
 

Pauly Robin

Support act
18 jan 2016
1.068
1.331
Ik ga er proberen op alle meetings bij te zijn. Moet niks gigantisch missen. goede tijdstippen gekozen.
Vraagje: Zijn er meerdere whatsapp groepen? Ik heb enkel de eerste whatsapp groep waar die heel veel berichten op komen. haha. Ik heb wel interesse in de andere whatsapp groepen. En waarvoor dienen die?
 

Gebruikers die dit onderwerp bekijken