Situatie in Brabantse ziekenhuizen is toch wel dramatisch te noemen hoor.
Patiënten die maar aan blijven stromen en ziekenhuizen die halsoverkop extra capaciteit moeten creëren en geplande afspraken af moeten zeggen. Personeel dat extra lange diensten moet draaien en stress rond een tekort aan benodigdheden en risico op besmetting. Maar ook op het oog gezonde patiënten die plotseling achteruit gaan en op de intensive care terecht komen. Het ziekteverloop van dit virus is bij de ernstige gevallen ongekend heftig.
Alle gevallen in het ziekenhuisopnamen hebben zuurstoftekort, je kunt je misschien voorstellen hoe die mensen zich voelen en wat voor sfeer er op zorgafdelingen hangt. Bezoek is er niet welkom en het is maar afwachten of je volledig opknapt. Dat is de realiteit van dit virus, ook in Noord-Brabant.
Het is goed te realiseren dat mensen op de intensive care kunstmatig in slaap worden gebracht en door een ingebrachte buis beademd worden. Dat is zeer ingrijpend en laat diepe sporen na, als mensen dat al overleven. Lang niet iedereen herstelt daarvan.
Echt reden om dit virus hard aan te pakken, gevallen steeds te isoleren en contacten na te gaan. En niet te luchtig doen over maatregelen en dat het wel meevalt omdat de maximumcapaciteit van de zorg nog niet bereikt is. Dit virus en de gevolgen ervan zijn verschrikkelijk. Zou er persoonlijk alles aan doen om te zorgen dat je dit virus zelf niet oploopt of doorgeeft aan je meer kwetsbare dierbaren.
Helemaal als je in een stad of gebied met veel besmettingen woont.
Dit ontken ik ook helemaal niet, maar het zijn nog geen Italiaanse toestanden. Een kennis van mij is arts in het Amphia en die geeft ook wel duidelijk aan dat het alle hens aan dek is. Maar de capaciteit van de IC is nog niet opgebruikt.