Down The Rabbit Hole 2024

mattman

Droomheadliner
Sfeerbeheer
4 dec 2013
14.430
9.194
En dan komt zo’n headliner extra hard binnen: LCD was buitenaards goed. Patat. Zo’n core memory concert die niet vaak meemaakt.
 
  • Geweldig
  • Leuk
Waarderingen: Brian en Lion

poedel

Playlistbediener
4 jul 2018
21
25
Leuke dingen gezien maar niets wordt magisch als iedereen praat. Heb meermaals echt goed voorin gestaan, zelfs wat mensen aangesproken maar bij LCD (half uur van te voren vooraan) was er geen moment een normale luister ervaring. Zonde.
 

dfrvanloon

Randprogramma
9 jun 2022
109
185
LCD was 5 sterren goed. Maar ook de mensen achter me horen zeggen: 'toch gek, een headliner zonder hits'.

Publiek kon het wisselend waarderen. Hou me hart vast voor The National.
 
  • Verdrietig
Waarderingen: snoep

breadant

Randprogramma
7 feb 2023
103
163
LCD was 5 sterren goed. Maar ook de mensen achter me horen zeggen: 'toch gek, een headliner zonder hits'.

Publiek kon het wisselend waarderen. Hou me hart vast voor The National.
Het is duidelijk dat ik bij The National nóg verder vooraan wil staan, terwijl ik bij LCD al best aardig voorin stond. Toch nog veel aan het peuteren, of druk aan het knuffelen vanwege... Jeweetwel.
 

Falladain

Randprogramma
19 jan 2017
184
129
Heerlijke eerste festivaldag gehad. We zijn er gewoon weer! LCD top, Sef sympathiek, Eefje mooi, al mistte ik het ondergaande zonnetje, Raye moet nog even kijken hoe ze een betere set opbouwt, maar ze zingt fantastisch. Verder Nusantara Beat, Nia Archives en Yard Act. Later meer :)

En, de drukte is toch niet meer dan andere jaren? En van praters persoonlijk weinig last gehad, al is het wel vervelend als het gebeurt. Ik denk nog steeds dat festivals dit als een soort norm moeten communiceren, zodat je ook nog wat meer hebt om op te staan als je iemand aanspreekt.
 
  • Leuk
Waarderingen: mgbss en lama

nitotheno

Support act
29 jan 2018
935
822
Fun fact: Onze vrienden en ik vinden het fijn om voor het slapen gaan, na het 'uitgaan' te gaan douchen. Zo ook weer deze nacht.

Eenmaal aangekomen bij de douches gingen de deuren dicht. "Alle douches op de camping doen het niet meer, dus jullie moeten maar een nachtje extra stinken", kregen we te horen.

Ik vind dit toch echt het dieptepunt van de al dramatische sanitaire voorzieningen, die ik al eerder noemde. DTRH fix je shit.

..

Verder qua acts prima genoten. Vooral Eefje de Visser vond ik echt geweldig. Verder goed genoten van o.a. Raye en Nia Archives. Morgen weer een dag!
 

lama

Playlistbediener
25 jan 2020
16
34
Wat een dag. Ik lig weer heerlijk in de tent. Even een korte impressie:

Beginnen met klassieke muziek. Misschien wel het enige moment dat het hele publiek stil was (stiekeme sneer naar soms toch wel wat praatvolk). Wat was dit magisch beginnen, om 10.30 het eerste traantje wegpinken.

Hierna sef: ja, lekker begin. De machine is echt een tof nummer, zeker samen met Abel!

Hierna bad nerves, was top. Stuk gegaan, mooie energie. Na het optreden de heren nog ff gesproken, altijd leuk.

Gaslight anthem van op de heuvel meegepakt: klonk heel goed.

Raye was vet, ik vond het zelf wat veel gepraat tussendoor. Maar die vrouw kan zingen!

Yard act: wat een energie. Dank aan de band, maar ook aan alle helden van de pit. Man, wat ben ik daar lekker gegaan. Ik heb hier zo genoten.

Snel doorhobbelen naar Eefje de Visser. Magisch mooi. Daarna blijven wachten voor:

LCD SOUNDSYSTEM. Wow. Gewoon wow. Dit was episch. Geen woorden voor, tranen van geluk. Ik stond ook met heel veel fijne mensen die ook alles kenden en helemaal in de show zaten. Fantastisch.

De nacht was ook weer lekker, tlm airlines prima. Daarna lekker bier wezen drinken bij de tent.

Morgen naar Taylor Swift, ook benieuwd naar!
 

Sjakie de Wit

Geliefde act
17 feb 2014
1.864
2.527
Lcd soundsystem, mensen, de perfecte show. Euforisch staan springen bij tribulations, potje staan janken tijdens someone great en iedereen staan knuffelen tijdens all my friends...
Van tevoren had ik de setlist bekeken en was huiverig voor New york I love you op dit festival, maar volgens mij is dit het enige nummer geweest waarbij er geen geklets om mij heen te horen was vandaag. Wow.

Nusantara beat: 6/10
Arrx(Left of the dial): 7/10
Gaslight antem: 7/10(chloe dancer cover van mother love bone overviel me even zeg)
Nia Archives: 7,5/10
Raye: 8/10
Yard act: 7,5/10
Eefje de Visser: 8,5/10
Psychedelic Porn crumpets: 8,5/10
LCD Soundsystem 11/10
 

teunajax

Geliefde act
18 jul 2018
1.877
2.546
Het weer is zowaar prima deze ochtend. Dus op mijn stoeltje even een kort (toch weer lang geworden) verslag.

Gisteren met een onnodige kater wakker geworden en een paar uurtjes nodig gehad om die af te schudden. Beetje het terrein verkend, het geinige Ensemble Black Pencil gezien en de veel te drukke, niet al te spannende Victor Ray. Nog een half dutje in een hangmat tussendoor. De lineup is mijns inziens weleens beter geweest, dus voorafgaand hoopte ik erg op zomers weer zodat er ook wat strand momentjes inzaten. Dat zat er helaas niet in.

Daarna waren Kingfishr en Nusantara Beat het niet helemaal voor me. Na even wat eten terechtgekomen bij Striptopia en dat was erg leuk! Bad Nerves werkt niet helemaal voor me in deze setting, nadat ik de twee vorige keren het wel fantastisch vond. Bij The Gaslight Anthem heerlijk zitten dutten op de heuvel. Perfecte muziek daarvoor.

Bij Nia Archives puilde het uit en net als op Lowlands stond het veel te vroeg. Blondshell was wel erg vermakelijk en sympathiek. Vervolgens het toch niet kunnen laten om bij Raye te kijken. Fantastische stem maar niet mijn ding. Ze lulde ook een tandje te veel. Na een korte stop bij de tent en de laatste nummers van Yard Act door naar Eefje de Visser. De laatste keer dat ik haar zag was 2016 (?) ofzo, dus het werd wel weer tijd. Dat was het ook zeker, want het was enorm goed. Voor ons stonden S10 en Froukje elk nummer mee te zingen.

Toen begon het grote wachten op LCD Soundsystem. Een van de laatste bucketlist namen die ik nog niet heb afgevinkt. We hadden een mooie plek vlak voor de planken links van het midden. Vlak van tevoren kwamen daar nog wat mensen asociaal naar voren gedrongen. Ik heb het onderwerp altijd ontweken hier, maar goeie goed. Ik heb bijna anderhalf uur moeten luisteren naar "ga je lekker? Ik ga ook echt lekker man, ja echt lekker". De show was zo ongelooflijk goed (Tribulations, holy shit) maar al mijn aandacht werd opgeslokt door het kaakschaatsende, bijpakkende publiek om me heen. Op een gegeven moment dacht ik dat de enige was die de memo had gemist over welke middelen meegenomen moesten worden. Twee nummers voor de toegift schoof echter een sympathieke lange gast mij naar voren, omdat hij een flink kopje groter was. Daardoor belandde ik opeens op de derde rij tussen mensen die er daadwerkelijk voor de muziek bleken te zijn. En met een ontknoping van de show als deze, gooide LCD het alsnog om naar een van mijn beste shows ooit.

In de nacht een beetje rondgedwaald. Rabbit Radio en Gatorland kwamen niet echt van de grond en de Teddy was me te druk. De benen werden ook moe en uiteindelijk lagen we rond 2.30u te snurken. Relatief uitgerust beginnen aan dag 2!
 

Raskolnikov

Subheadliner
18 jan 2016
4.458
1.948
LCD Soundsystem was inderdaad fenomenaal. Echt heel goed en zoveel intenser nog dan de vorige keer dat ik het zag.

Sho Madjozi was ook een absoluut hoogtepunt.

Verder Yard Act leuk optreden. Sef en Raye van een afstand bekeken, maar dan waait het geluid toch wel wat weg. Dat geklets van Raye stond me ook wat tegen.

Eefje de Visser wel erg goed. Stukjes Blondshell en Nia Archives ook prima.

Qua drukte was het vergelijkbaar met vorig jaar. Ik vind het allemaal wel te doen zo.
 
  • Leuk
Waarderingen: Lion

mroizo

Randprogramma
15 mei 2017
217
167
Goedemorgen! Tot nu toe weer een heerlijk festival.
Weet iemand of er sigaretten op het terrein verkocht worden? Zo ja, waar?
 

Gebruikers die dit onderwerp bekijken