Down The Rabbit Hole 2022 - Nieuws en Geruchten

RobinWilhelmus

Playlistbediener
27 mei 2021
14
14
Wij kwamen vrijdagochtend om 8 uur aan en toen werden wij naar camping 7 gestuurd omdat de overige campings vol stonden. Er was toen nog genoeg plek op camping 7, echter veranderde dat snel en was er vanaf 10 uur geen plek meer waardoor er groepen verspreid of in de looppaden hun tent moesten opzetten.
Ik was er rond 14.00 en vrienden hadden nog net een plekje voor me op camping 7. Wel 4 keer aangesproken door beveiligers/crowd management met de vraag of ik nog een plek zocht. Was toch wel wat paniek bij ze zichtbaar. Camping 7 was vergeleken met vorige keer echt een teringbende qua sanitair en plek. Door het volbouwen van de paden was het van en naar de tent lopen ook echt grotere hindernisbaan dan normaal. Lijkt me ook niet helemaal veilig die volgebouwde paden trouwens.
 
  • Leuk
Waarderingen: yumi

daily

Randprogramma
23 mrt 2020
240
291
Ik was er rond 14.00 en vrienden hadden nog net een plekje voor me op camping 7. Wel 4 keer aangesproken door beveiligers/crowd management met de vraag of ik nog een plek zocht. Was toch wel wat paniek bij ze zichtbaar. Camping 7 was vergeleken met vorige keer echt een teringbende qua sanitair en plek. Door het volbouwen van de paden was het van en naar de tent lopen ook echt grotere hindernisbaan dan normaal. Lijkt me ook niet helemaal veilig die volgebouwde paden trouwens.
Ik was er om 17.00 en vrienden hadden nog wel een plek voor me op camping 1.
 

yumi

Campingartiest
27 jun 2019
98
174
Volgens mij was een groot bier op DTRH zelfs maar 0,35. Althans dat stond op de beker.....

Ze waren ook telkens verrassend snel leeg.
Yes waren van die 0,35 bekers die zelden vol waren getapt en waar schuim werd bijgeschonken. Of te vaak matig getapt met veel schuim (dit laatste zie je nu echter op heel veel plekken vanwege het onervaren personeel dus daar moeten we gewoon geduld opbrengen). Dat is geen groot bier in mijn boekje. Inflatie zullen we maar zeggen ;)

Blijft allemaal een detail in verhouding tot de rest van het weekend.

Ik was er zelf donderdag middag, en totaal geen probleem om een plek te vinden voor 8 tentjes en twee partytenten. Ik denk dat je bij BKS hetzelfde gaat krijgen mochten zij ook al donderdag open gaan, maar ik ben het wel met je eens dat die camping een stuk mooier is.
Bij BKS had je aan het begin van het openen van de camping (wij zaten bij de eerste 50 campinggangers) heel veel personeel dat stond aan te sturen waar je moest staan. Je had dus geen echte keuze voor een plek (al was die wel goed) en kon moeilijk plek vrijhouden voor vrienden. Wij konden met 6 mensen met moeite nét aan plek vrijhouden voor 2 vrienden. Dat was best irritant. Later zag je dat mensen op allerlei andere plekken, bijv dichter bij het water, gingen staan. Hier mochten wij als vroege vogels niet heen.

Bij DTRH kwamen we donderdag vroeg aan en konden we gewoon vrij een plek kiezen. Echter was alles aan het water al veel sneller dan normaal bezet doordat het festivalterrein aan de kant van de Rex is vergroot. Wij stonden voorheen aan het water en waren nu een van de eersten op camping 7. Hierdoor konden we wel goed plek vrijhouden voor vrienden die iets later kwamen.
 
Laatst bewerkt:

vos

Playlistbediener
2 apr 2022
17
37
Hier festivalverslagje van afgelopen weekend :)

Donderdag
Donderdag kwamen we rond 13.00 aan, half uurtje in de rij gestaan en daarna makkelijk tentenkamp opgezet bij camping 4. Wel even aan de partytentpalen moeten hangen tijdens de piek van de storm maar verder verliep alles soepel. Die avond tot laat gepraat bij de buren en klein partytentfeestje gecrashed.

Vrijdag
Zonder een al te grote kater wakker geworden en gelijk het terrein gaan verkennen; morning rave in de Rex meegepakt, stukje JongNBE gezien in Bossa Nova en gedanst in The Bizarre. Toen tijd voor het eerste optreden; Priya Ragu. Hele chille, dansbare muziek met een leuke gitarist. Daarna stukje Jungle by Night gezien vanaf het water en snel door naar L’Impératrice. Enorm vet optreden met een geweldige zangeres + mini moshpitje (schattig woord) tijdens Agitations tropicales. Begin van Two Door Cinema Club gezien maar was niet heel bijzonder, dus door naar S10. Vind haar album Vlinders echt geweldig, van dit optreden wel genoten maar niet weggeblazen ofzo.
Tijdens haar laatste nummer gaan rennen naar de Hotot om Loyle Carner vooraan te zien. Zag hem al tijdens lowlands 2019 en sindsdien fan. Zo’n mooi, goed, krachtig optreden. Verliefd op hem.
Na Loyle even rust; heerlijke Koreaanse kip gegeten, gechilled op de camping. En toen weer door naar Disclosure. Idee was om er de hele tijd te staan maar na twee nummers met paar vrienden naar de wc gegaan en zo opeens beland in een hangmat, een performance in Bossa Nova meegekregen, in die touwen van de poort gelegen, de sicke droneshow bewonderd en toen toch weer aangesloten om de laatste nummers van Disclosure mee te pakken. Kan dus niet veel zeggen over die show maar het feit dat ik alleen de eerste en laatste twee nummers heb meegepakt zegt denk ik genoeg. Daarna tot ongeveer 4 uur gedanst in en rond de Teddy.

Zaterdag
Deze dag wel enorm brak wakker geworden maar na broodje knakworst en een biertje ging ik wel weer lekker. In plaats van Spinvis (afgelopen jaar al keertje gezien) zijn we naar Olivia Dean gegaan en echt nul spijt van gekregen. Beetje Jorja Smith-achtige muziek. Gaat denk ik heel groot worden (dit was haar eerste buitenlandse festivaloptreden). Ga dat luisteren.
Toen door naar Goldkimono, was zeker een feestje maar op dat moment voor mij iets te druk en te warm dus niet helemaal van kunnen genieten.
Daarna Easy Life; vond ik echt heel nice. Vooral laatste twintig minuten alleen maar de bekende hits en goed gedanst. Klein stukje Polo & Pan gezien, te weinig om echt mening over te geven.
Toen naar Eefje de Visser. Ben groot fan (afgelopen maand live gezien in de Roma en op lowlands ben ik er sowieso weer bij). Topshow.
Celeste gezien, zittend vanaf de heuvel. Mooie, indrukwekkende stem. Helaas eerste half uurtje maar want daarna gelijk door naar de Teddy om vooraan te staan bij Little Simz; één van de acts (naast Clairo :( en Phoebe) waarvoor ik een kaartje heb gekocht. Dit was sowieso een van de hoogtepunten van het hele weekend. Geweeeeeldige show. Helemaal moeten bijkomen naderhand van het moshen, meespringen en dansen. Gelijk haar album gekocht bij Plato.
Het was tijd voor The Smile maar aangezien ik de enige van mijn vrienden was die dat echt wou zien en we nog helemaal onder de indruk waren van Simz kwam deze iets minder aan. Echt zonde wel maar niks aan te doen.
Daarna Gorillaz; vette show met sicke visuals. Beetje bang toen Damon aan die rij boxen ging slingeren maar helemaal goed gekomen. Vond zelf het middenstuk iets te lang maar dat lag misschien meer aan het gebrek van energie in mijn benen.
Die avond toch nog tot ongeveer 3 uur gedanst bij Fuzzy en Teddy.

Zondag
Voor de derde keer gestart met een optreden in de Fuzzy Lop, en dit keer van Arooj Aftab. Plan was om rustig achter op de heuvel te chillen maar zo onder de indruk dat ik snel naar rechtsvoren ben gelopen om het goed te bewonderen. Prachtig en indrukwekkend mooi. Daarna met een cocktail nog wat gechilled en terrein gaan verkennen, waarna het tijd was voor Goldband. Ken ongeveer drie nummers dus niet verwacht dat ik het zo leuk zou gaan vinden. Echt een feestje.
Daarna snel door naar Girl in Red, maar na vijf minuten gebeld door vrienden (die al vooraan stonden om naar Phoebe te kijken) waar ik bleef dus in stress dat het te druk ging worden toch maar teruggegaan naar Hotot om helemaal vooraan bij Phoebe Bridgers te gaan staan. Al lange tijd fan, ken alle nummers dus bijzonder om haar dan opeens van zo dichtbij te zien. En ze heeft zeeeker niet teleurgesteld. Enorm mooi, veel interactie met het publiek (vooral de eerste paar rijen), en echt alles wat je zou willen van een Phoebe optreden. Hierna even moeten bijkomen van alle indrukken tijdens dat uur haha.
Uiteindelijk nog laatste half uurtje Erykah Badu meegepakt, dacht dus dat ik een half uur had gemist maar blijkbaar begon ze veel later. Stukje BICEP gezien; heel erg nice en echt zonde dat ik eerder weg ben gegaan want mijn vrienden wilden heel graag naar de (niet meer zo) geheime DJ-set van Erykah in The Bizarre. Uiteindelijk dus voor niks weggegaan want dat liep ook enorm uit en was eerlijk gezegd niet zo heel goed. Echt leuk idee, uitvoering minder. Dus uiteindelijk laatste half uur van The War on Drugs gezien vanaf de heuvel. Niet helemaal mijn muziek maar op dat moment werkte het heel goed. Perfecte setting, plek en muziek.
Was de laatste avond dus daarom maar laat gemaakt in The Bizarre, Bossa Nova (leipe act stond daar) en de Teddy.

Hoogtepunten voor mij dus Little Simz, Phoebe Bridgers, Loyle Carner, Eefje en L’Impératrice. Was een geweldig weekend, volgend jaar weer!
 

MarkD

Sunset slot
23 jan 2018
2.230
1.231
Wat een irritant nummer onder de aftermovie. Beelden zijn wel leuk maar het nummer verpest het een beetje
 

ThijsDB

Sunset slot
Sfeerbeheer
6 mrt 2016
2.083
2.783
Verslagje! Excuses alvast voor geen beeldmateriaal, heb echt amper iets vastgelegd.
Zoals ik al zei echt een geweldig weekend gehad met tal van hoogtepunten. Allereerst wat algemene opmerkingen:
  • Terrein: Een duidelijke upgrade tegenover 2019. Het terrein was een stukje uitgebreid met de REX wat zeker een aangename toevoeging was en de veldjes werden veel beter benut. The Swamp verplaatst en in de plaats The Bizarre was een goede beslissing. Daarnaast viel het 'knutselgehalte' van de randanimatie ook wel mee, het meeste had toch een soort van muzikale invulling.
  • Publiek: Haat- en liefdeverhouding hier. Enerzijds merk je enorm dat de meeste mensen er gewoon zijn voor een feestje (zie het beperkte publiek voor dingen als St. Vincent en The Smile tegenover de massa voor Goldband en BICEP). Anderzijds heb ik me opvallend weinig moeten ergeren aan mensen. Iedereen was heel chill en enthousiast en het is ook niet dat het feestpubliek de rustigere acts massaal kwam verstoren met gelul ofzo.
  • Eten: Ik hoor iedereen BKS altijd prijzen voor hun food lineup (waarschijnlijk terecht hoor, ben er nog niet geweest), maar veel beter dan het eten op DTRH wordt het niet volgens mij. Alleen maar heerlijke en gevarieerde dingen gegeten, niet goedkoop maar je kreeg er dan wel iets voor.
  • De andere kritiekpunten die hier al zijn aangehaald kan ik wel grotendeels bevestigen. WC-situatie op camping 7 was dramatisch en ondanks verbetering tegenover 2019 is het terrein nog altijd een berg afval op het einde van de dag. Van de drukte heb ik persoonlijk enkel zaterdag last gehad, vrijdag was heel chill en zondag vond ik weer helemaal meevallen (ook al lag dat misschien aan de keuze van optredens die ik zag).
Tijd voor een overzicht per dag dan!

Donderdag
Aangekomen rond 18u en de tentjes stonden dan ook voor de regen startte. Vooral de eerste vlaag was wel even intens, interessante start van het weekend. Gelukkig hebben we de rest van het festival werkelijk perfect festivalweer gehad. Daarna te horen gekregen dat er een heuse wastafelrave aan de gang was dus daar maar even in de sfeer komen. Lekker moshen op RATM aan de wastafels. Buiten spontane campingfeestjes valt er wel echt niets te beleven wat enigszins zonde is. Er is zelfs nergens iets van drinken te scoren.

Vrijdag
3VIOLAS
: Traditioneel het festival starten met een streepje klassieke muziek. Mooi en ze konden al meteen rekenen op een staande ovatie. Daarna terug even naar de camping omdat we nogal overdressed waren met onze regenjas. Bij terugkomst rondje lopen over het terrein, halfuurtje blijven hangen bij Wilde Haren, alle eetkraampjes checken, etc.
Priya Ragu: Een toffe act om het festival écht mee te openen. Was gewoon prima met vooral de gitariste die af en toe kwam schitteren. Enigszins spijtig wel dat ze er na 35min al de brui aan gaf.
Jungle By Night: Checken vanop de heuvel aan de Hotot en het veld reageerde hier heel goed op. Heerlijk sfeertje maar heb voor de rest ook niet bijzonder veel opgelet.
Sylvie Kreusch: Eerste hoogtepuntje! Het publiek had even nodig om er in te komen maar dat lag alleszins niet aan Sylvie zelf. Wat een showbeest is zij toch, geweldig om te zien. Ze heeft daarnaast ook nog eens de songs om er een heel goede show van te maken dus enorm van genoten.
-----------
Ik had nu heel wat uren niet echt must-sees op het schema dus hier en daar wat dingen meegepikt. Two Door Cinema Club stelde echt niets voor, nul reactie voor hun nieuwer werk dus maar snel iets gegeten. S10 snap ik de hype helemaal niet. Ik vind haar vocals weinig bijzonder en de elektronische elementen in haar muziek zijn gewoon heel basic naar mijn mening. Molchat Doma was lachen voor nog een paar nummers, kreeg de tent wel goed mee ondanks hun koele muziek. Loyle Carner opnieuw vanop de heuvel was leuk en kreeg het (beperkte) publiek verrassend goed mee, alleen spijtig dat hij geen band mee had. Son Mieux kon de Teddy vervolgens ook goed inpalmen. Ik heb niets met de muziek (nogal een slappe kopie van allerlei bands zoals Arcade Fire) maar ze konden wel enthousiasmeren.
-----------
HAIM: Ik vind hun nog steeds gigantisch ondergewaarde songwriters. Telefoonstukje was inderdaad cringe maar verder hebben ze een pak geweldige nummers gespeeld die ik kon appreciëren tijdens deze sunset slot.
Skee Mask: Ik was hier heel benieuwd naar en het stelde niet teleur. Dit ging echt keihard in de REX en ben volledig uit mijn plaat gegaan. Heerlijke evolutie doorheen de set met techno, breakbeat en IDM.
Squid: Nog even het einde gecheckt. Klonk heel goed maar ik was nog even aan het bekomen van Skee Mask dus kan niet echt oordelen. Achteraf nog even op het terrein gebleven maar niet veel meer gezien. Al bij al een vrij rustige eerste dag gehad met toch al enkele hoogtepunten.

Zaterdag
Zwemmen in het meer
: Genieten!
Spinvis: Ik moet toegeven dat ik bijzonder weinig van zijn werk ken maar dit was toch al meteen een grote verrassing om de dag mee te starten. Echt heel mooie liedjes en op het einde had ik al even een onverwacht emotioneel momentje.
Gang Of Youths Zzzzzz, Easy Life Zzzzzz, Polo & Pan Zzzzzz ook al ging iedereen hier lekker op. Tussendoor wel Festileaks meeting, was heel gezellig ondanks de beperkte forumopkomst!
Eefje De Visser: Heel erg zonde van Kae Tempest, een van de artiesten waar ik enorm naar uitkeek. Gelukkig kwam Eefje de dag redden met wederom een prachtig optreden. Veel werk van Bitterzoet uiteraard waar ik persoonlijk blij mee was.
Viagra Boys: Lekker marginaal op de goeie manier. Halverwege in de pit gedoken en dat was exact wat ik op dat moment nodig had. Was zeker geen pit voor beginners alleszins, heel intens want kreeg het zelfs even moeilijk. Achteraf een fles water over mijn hoofd moeten gieten.
Celeste: Prachtige stem natuurlijk en had een goede band mee maar verder had ze helaas nogal een makke podium presence. Strange was wel nog even een kippenvel momentje.
The Smile: Had nog getwijfeld om een stukje Little Simz te kijken maar uiteindelijk toch niet gedaan. Geen spijt van gehad want The Smile gaf het concert van het weekend. Thom Yorke, Jonny Greenwood en Tom Skinner waren allemaal briljant aan het spelen en vooral Thom was duidelijk aan het genieten. Setlist bestond grotendeels uit het album geordend op een manier voor maximale afwisseling en spanning. Eindigen met een unreleased nummer en een Thom Yorke song is echt ballsy maar het was zowaar een hoogtepunt. Ik voelde de Yorke dansjes helemaal en achteraf zat ik helemaal vol elektriciteit, stond nog paar minuten te springen en te schreeuwen. Ik moest echt even afkoelen wat uiteindelijk overeen kwam met een kwartier maniakaal lachen en janken tegelijkertijd. Absoluut één van mijn top 5 concertervaringen ooit, werkelijk briljant.
Gorillaz: Na The Smile wist ik al dat er waarschijnlijk niets meer beter ging worden, maar zelfs dan nog was Gorillaz uiteindelijk vrij slap. Initieel konden ze rekenen op meer enthousiasme dan op Boutique enkele weken geleden maar daarna kakte de set weer helemaal in helaas. Begrijp me niet verkeerd, heb nog heerlijk staan dansen en de hitjes waren uiteraard weer leuk, maar zelfs die konden het niet meer redden voor mij.

Zondag
Whispering Sons
: Zondag gaat altijd al wat moeilijker dus helaas Arooj Aftab gemist. Hierdoor gestart bij mijn derde keer Whispering Sons en het was by far de beste keer dat ik ze zag. Fenne was helemaal ontketend, heel goede opener.
Goldband: Ik heb het veld niet drukker gezien dan hier en het ging helemaal los. Ik aanschouwde het weer vanop de heuvel en het zicht was alleszins spectaculair. De muziek zelf slaat natuurlijk nergens op.
girl in red: Uiteindelijk een beetje een tegenvaller. Ze deed haar best wel maar na een halfuurtje had ik het ook wel gezien, ondanks dat ik best fan ben.
Phoebe Bridgers: Eerste kwartiertje stonden we niet goed, maar na een betere spot gevonden te hebben, was dit toch wel genieten. Phoebe heeft echt een heel innemende persoonlijkheid die wisselt tussen badass en soft. Ik moest er even inkomen maar uiteindelijk toch een paar keer kippenvel en een hoop mensen die elkaar aan het knuffelen waren.
St. Vincent: Opnieuw een lichte teleurstelling. Ik had dan ook hoge verwachtingen maar de vocals zaten niet helemaal lekker en alle nummers waren wat minder scherp dan op plaat. Ikzelf was ook al wat minder scherp want de vermoeidheid sloeg enorm toe.
Erykah Badu: Niet echt verrast maar ja, ze was weer een halfuur te laat. Nadat ze uiteindelijk toch kwam opdraven en het optreden 10min voortkabbelde, ben ik dan ook instant in slaap gevallen voor een deugddoend dutje. Dat dutje bleek uiteindelijk een heel goed idee want na nog iets te eten was ik weer helemaal herboren. Had niet echt zin in BICEP dus heb nog een stukje van Amyl & The Sniffers gezien wat heel leuk was. Geweldige frontvrouw weer.
The War On Drugs: Dit was zo hard genieten. Ideale setting met de ondergaande zon en een pak heerlijke nummers. Voor ons groepje was dit vooral een moment van verbroedering met heel veel knuffels, een grote viering van live muziek. We hebben daar echt even alle remmen losgegooid en ik heb daar persoonlijk ook dansmoves ontdekt waarvan ik niet wist dat ze in mij zaten.
Colin Benders: Ik had dit weekend nog één doel: een pakketje afleveren aan Colin Benders. Het voorbije jaar heb ik een module ontwikkeld voor modulaire synthesizers en ik wou de allereerste daarvan aan Colin geven als cadeau. Allereerst, het optreden zelf was ook vet met onverwacht harde techno live gemaakt met zijn synth. Tegen het einde naar de eerste rij gegaan, over de barrier gesprongen en er in geslaagd mijn cadeautje af te geven. Nog een laatste adrenalinestootje om het weekend mee af te sluiten.

Conclusie: Is DTRH het perfecte festival om kwalitatieve artiesten in ideale context te zien? Absoluut niet. Maar als ik de optelsom maak, heb ik toch een pak optredens gezien van hoog niveau, zonder al te grote frustraties. Lang geleden ook dat ik mij oprecht zo hard heb geamuseerd bij heel wat shows. Het aangename terrein, de spontane feestjes, het toffe gezelschap en lekker eten zijn dan mooie bonuspunten. Daarom kan ik het festival uiteindelijk zeker aanraden. Enkel indien Werchter plots een geniale line-up tovert, zal ik er volgend jaar niet opnieuw bij zijn!

Lijstje:
1. The Smile
2. Skee Mask
3. The War On Drugs
4. Sylvie Kreusch
5. Whispering Sons
6. Phoebe Bridgers
7. Eefje De Visser
8. Spinvis
9. Colin Benders
10. Viagra Boys
11. HAIM
 
Laatst bewerkt:

naavedxela

Nieuw lid
2 jul 2019
4
7
Hallo allemaal,

Na een aantal jaren mee te hebben gelezen op de fora van DTRH & Lowlands dacht ik, laat ik ook eens een recensie schrijven.
Allereerst begin ik met het vermelden dat ik totaal geen typische DTRH bezoeker ben. Ik kom zelf uit het aangrenzende dorpje Bergharen 1,8K inwoners.
Het overgrote deel van de bezoekers is totaal afwijkend van mijzelf en mijn vriendengroep. Desalniettemin vinden we het al jaren een geweldig festival, het is bij ons in het dorp, daarom ben ik nog iedere editie geweest.

Daarmee heb ik dus ook het festival zien groeien van 12K naar 45K door de jaren heen (of iets in die geest meen ik).
Dat is ook meteen een van de punten die me wel dwars zit. Voorheen was er altijd op de kleine (bij)podia zoals Wilde Haren, porto parties etc. voldoende plaats.
Dit is de afgelopen edities wel anders geworden, dat werd wel pijnlijk duidelijk als je de rij bij de Rex zag iedere avond en de porto parties waar je een half uur moet wachten om überhaupt binnen te komen.
Ook de drukte iedere nacht in de fuzzy was niet goed gemanaged, ruil deze optredens alsjeblieft om met de teddy volgend jaar, hier was iedere keer voldoende ruimte.

Ook de lange rijen bij de (dames)WC's, barretjes bij de grote podia en de eetkraampjes rond etenstijd vond ik waardeloos, in mijn beleving was dit bij eerdere edities niet het geval. Het zal ongetwijfeld te maken hebben met personeel en materiaal tekort, hopelijk doen ze hier iets aan volgend jaar.
Daarnaast was de mobiele data voorziening totaal ruk. 4G in ons hele dorp lag er ook volledig af.

Over de camping kan ik niets zeggen want ik slaap iedere avond thuis:p

Nu genoeg gezeurd.
Wat waren de positieve punten:

- De Bizare, Rex en Bossa Nova waren zeer welkome nieuwe area's, super aangekleed en leuke muziek!
- De luifelconstructie van de Teddy, geweldige uitvinding.
- De vervangende acts: son mieux vond ik echt geweldig!

Mijn top 5 (let wel, ik ben een atypische dtrh bezoeker:p)
1. Goldband: wat een feest was dit, mee rammen/zingen tot het eind!
2. Son Mieux: Heel de tent meekrijgen is wel echt top!
3. The War on Drugs: lekker wegdromen op de afsluiting zondag
4. Disclosere (mede door de drone show)
5. Thijs Boontjes in de Gloria

Meer van verwacht:
- Two Door Cinema Club
- The Gorrilaz (Hang Youth zelfs vroegtijdig voor verlaten wat echt dood zonde bleek)
- Wilde haren stage (deze locatie was voorheen veel toffer zoals bij de paintball boerderij en het open podium aan het water)

Op naar volgend jaar!
 
Laatst bewerkt:

StevieU2

Support act
1 jun 2016
1.110
453
Ha allemaal,

Eerst even lekker bijgekomen en jullie verhalen gelezen, vervolgens een paar dagen met Covid plat gelegen.
Allereerst wat een top weekend, 1 van de betere uit mijn leven! Dat had verschillende redenen eigenlijk maar bovenal de heerlijke line-up (inclusief de vervangers). Verder het weer, het gezelschap en de knaldrang na drie jaar.

Donderdagmiddag 15.00 aankomst
Met een maat van me aangekomen op kampement te maken voor 10 man. Toch wel verder lopen dan eerdere jaren ook omdat de velden vol stonden met rabbit resorts en groepsplekken. Een beetje bizar, een 1e teken van de schaalvergroting. Lekker kletsen/BBqen en een korte hevige bui doorstaan. Lekker op tijd gaan slapen met genoeg biertjes achteraan de kiezen.

Vrijdag
In de loop van de ochtends de rest van de vriendengroep arriveert. En als iedereen klaar is op naar het terrein, vaste loopje langs wc's, munten halen, kluisje scoren. Met 10 man duurt dat een uur ;-) Wat opvalt is links de nieuwe ruimte vol kunst een de Barn/Rex. En natuurlijk de heerlijke blik van het meer en de ingang! We gaan met zn allen starten by Jungle by Night en dan ieder zn weg. Voordat we daar zijn horen we dat personal trainer de 1e vervanger is. Dat wordt dus de start! Leuk, goed gedaan, een beetje de nederlandse LCD soundsystem in de dop.

Op naar JBN, lekker feestje in de zon dat precies in een goed tempo op gang komt, de sfeer zit er in. Door groepsvertraging L'Imperatrice gemist dus gelijk festival les 1 weer geleerd...ga je eigen gang ;-) Op naar S10 en ff onderweg wat eten. Wat een bazin, zo ingetogen en loep zuiver. Geroerd aan het einde, lekker! ook daar horen we dat Kea niet komt. Jammer, erg op verheugd. Ik blijk de enige van de groep die Son Mieux kent en overtuig ze van een gegarandeerd feestje als ze daar zin in hebben. Ze zijn me het het hele weekend dankbaar geweest ;-). Ze spelen de Teddy stuk en we hebben gelijk weer een hoogtepunt te pakken. De nieuwe Teddy is trouwens ook een prachtige tent, hoorn des overvloed en net een gestrand alien spaceship als je van de Hottot terug komt lopen. We drinken wat op het Ydilische veldje en wachten op Wilco, wil dat wel even zien voor Disclosure. Wilco pakt me dee keer niet, terwijl ik op BKS ooit in vervoering was. Ach ja op naar het grote veld. Merkbaar hoeveel mer mensen er nu zijn. Niet doorheen te komen, toch een redelijk plekje in de massa. En wat we al dachten hier...een DJ set zoder enige inspiratie, connectie ettc. Lekker dansen daar niet van, maar een headliner waardig is het niet. Een deel van de groep haakt dan ook af. Wij gaan nog naar de Teddy en REX tot een uurtje of 4 dansen.

Zaterdag
Relatief vroeg in de benen want Spinvis is lekker wakker worden, plus een koffietje met een DTRH bekende van drie jaar terug. Een prachtige luchtige show die roert en ook weer niet zo diep als hij kan. Wel leuk, om ons heen veel die hem voor het eerst horen en verwonderd luisteren naar zn teksten. Vermakelijk ;-) Dan even een kink in de kabel, we hebben het thuis front te contacten, niks ernstigs gelukkig maar mn lief besluit zondagochtend even langs te gaan. Dan zien we iemand in de zon liggen total loss, we besluiten hem in de schaduw te leggen. Hij is niet bij kennis te krijgen dus de bewaking neemt het over.
Op naar Polo & Pan
 
  • Leuk
Waarderingen: Raskolnikov

MarkD

Sunset slot
23 jan 2018
2.230
1.231
Oei, dat laatste klinkt niet goed. Ik heb deze persoon op zaterdag ook zien liggen, toen stonden er net 2 security en 2 medics omheen. Was vlak voor de hoofdingang ja. Heb je zondag nog wel mee kunnen pakken @StevieU2 ? Of zijn jullie in de ochtend vertrokken.


Ik zou zeggen, begin een 2023 topic. Ik heb alweer zin om te speculeren.
 

visdave34

Sunset slot
Sfeerbeheer
13 jan 2014
2.910
448
Ik zou zeggen, begin een 2023 topic. Ik heb alweer zin om te speculeren.
Speculeer away!

 
  • Leuk
Waarderingen: MarkD

visdave34

Sunset slot
Sfeerbeheer
13 jan 2014
2.910
448
Het is alweer een ruime week geleden, maar - mede dankzij de Festival podcast - toch nog steeds in de nageniet-modus. Ik ben niet van de lange verslagen (geen tijd voor ook), maar heb toch de dingen die ik gezien heb even op een rijtje gezet van Werkelijk Fantastisch tot Alsjeblieft, Dit Nooit Meer:

1. Little Simz
2. Eefje de Visser
3. Gorillaz
4. Sylvie Kreusch
5. The Smile
6. Phoebe Bridgers
7. HAIM
8. Goldband
9. Son Mieux
10. Spinvis
11. Klangstof
12. Squid
13. St. Vincent
14. Personal Trainer
15. Molchat Doma
16. Girl in Red
17. Two Door Cinema Club
18. Gang of Youths

Edit: Overigens alleen de onderste twee onvoldoende hoor, dus maar heel weinig echte tegenvallers
 
Laatst bewerkt:
  • Leuk
Waarderingen: Raskolnikov

StevieU2

Support act
1 jun 2016
1.110
453
Ha allemaal,

Eerst even lekker bijgekomen en jullie verhalen gelezen, vervolgens een paar dagen met Covid plat gelegen.
Allereerst wat een top weekend, 1 van de betere uit mijn leven! Dat had verschillende redenen eigenlijk maar bovenal de heerlijke line-up (inclusief de vervangers). Verder het weer, het gezelschap en de knaldrang na drie jaar.

Donderdagmiddag 15.00 aankomst
Met een maat van me aangekomen op kampement te maken voor 10 man. Toch wel verder lopen dan eerdere jaren ook omdat de velden vol stonden met rabbit resorts en groepsplekken. Een beetje bizar, een 1e teken van de schaalvergroting. Lekker kletsen/BBqen en een korte hevige bui doorstaan. Lekker op tijd gaan slapen met genoeg biertjes achteraan de kiezen.

Vrijdag
In de loop van de ochtends de rest van de vriendengroep arriveert. En als iedereen klaar is op naar het terrein, vaste loopje langs wc's, munten halen, kluisje scoren. Met 10 man duurt dat een uur ;-) Wat opvalt is links de nieuwe ruimte vol kunst een de Barn/Rex. En natuurlijk de heerlijke blik van het meer en de ingang! We gaan met zn allen starten by Jungle by Night en dan ieder zn weg. Voordat we daar zijn horen we dat personal trainer de 1e vervanger is. Dat wordt dus de start! Leuk, goed gedaan, een beetje de nederlandse LCD soundsystem in de dop.

Op naar JBN, lekker feestje in de zon dat precies in een goed tempo op gang komt, de sfeer zit er in. Door groepsvertraging L'Imperatrice gemist dus gelijk festival les 1 weer geleerd...ga je eigen gang ;-) Op naar S10 en ff onderweg wat eten. Wat een bazin, zo ingetogen en loep zuiver. Geroerd aan het einde, lekker! ook daar horen we dat Kea niet komt. Jammer, erg op verheugd. Ik blijk de enige van de groep die Son Mieux kent en overtuig ze van een gegarandeerd feestje als ze daar zin in hebben. Ze zijn me het het hele weekend dankbaar geweest ;-). Ze spelen de Teddy stuk en we hebben gelijk weer een hoogtepunt te pakken. De nieuwe Teddy is trouwens ook een prachtige tent, hoorn des overvloed en net een gestrand alien spaceship als je van de Hottot terug komt lopen. We drinken wat op het Ydilische veldje en wachten op Wilco, wil dat wel even zien voor Disclosure. Wilco pakt me dee keer niet, terwijl ik op BKS ooit in vervoering was. Ach ja op naar het grote veld. Merkbaar hoeveel mer mensen er nu zijn. Niet doorheen te komen, toch een redelijk plekje in de massa. En wat we al dachten hier...een DJ set zoder enige inspiratie, connectie ettc. Lekker dansen daar niet van, maar een headliner waardig is het niet. Een deel van de groep haakt dan ook af. Wij gaan nog naar de Teddy en REX tot een uurtje of 4 dansen.

Zaterdag
Relatief vroeg in de benen want Spinvis is lekker wakker worden, plus een koffietje met een DTRH bekende van drie jaar terug. Een prachtige luchtige show die roert en ook weer niet zo diep als hij kan. Wel leuk, om ons heen veel die hem voor het eerst horen en verwonderd luisteren naar zn teksten. Vermakelijk ;-) Dan even een kink in de kabel, we hebben het thuis front te contacten, niks ernstigs gelukkig maar mn lief besluit zondagochtend even langs te gaan. Dan zien we iemand in de zon liggen total loss, we besluiten hem in de schaduw te leggen. Hij is niet bij kennis te krijgen dus de bewaking neemt het over.
Op naar Polo & Pan
Geen zorgen ...,mijn pc deed raar en heeft blijkbaar toch de helft van mn verhaal gepost...nu ff afmaken.
Polo Pan was precies wat ik op dat moment nodig had. Even weer onbezorgd dansen en lol. Na P&P wel ontdekt dat door al het gedoe hiervoor de Festlileaks meet-up compleet gemist heb... sorry guys. Next time

En dan op naar de Teddy voor....hey Eefje de Visser. Wat een leuke surprise. Ik besloot lekker te chillen buiten en de show op LL vol te pakken. En toch was ik zelf buiten onder de indruk. De volgende vervanging diende zich aan als verbetering. Joep Beving! Zittend of liggend naar deze zachte warme man op en met zn piano luisteren. Fijn ook zijn verhalen en aplaus methode. Een top rustpunt precies midden in het festival, klaar voor de moeilijke keuze .....
The Smile vs Moderat

Beginnen bij de The Smile en dan maar kijken....mijn knaldrang won. Ik ben toch meer fan van Radiohead dan Tom Yorke solo of The Smile. Hoewel ik gitaar liefhebber ben was het concert na een 45 minuten genoeg. Prachtig en als er niks tegenover had gestaan was ik zeker gebleven....maar ik had zin in los gaan. Dus Moderat, ik kom eraan. Tent stampvol, vol spanning, voorpret en liefdesoogjes (er was snoep in da house)'. Zelf met zn tweetjes weten ze een heerlijk opbouw met wonderlijke visuals te presenteren. En aan het eind gaat het los! Heerlijk, goede keuze. Ik ben klaar voor de nacht.

Nog een stuk Gorrilaz meegepakt, fijn. En nog een uurtje naar de Rex en Teddy, de vorige nacht neemt revanche en om 2 uur taai ik af.

Zondag

Wordt wakker met het bericht dat m.n. lief covid heeft. Zelftest i.v.m. geplande bezoek aan het thuisfront, dat dus ook niet doorgaat. Ik twijfel...ga ik naar huis? Kan ik hier een zelftest krijgen? Op naar de EHBO, yep! Maar mag het niet verder vertellen ;-) De test is negatief dus ik besluit te blijven.
Een deel van de groep pakt al weer in dus we zijn vertraagd. Dub Inc. wordt het 1e doel, ook om het samen af te sluiten. En wat een zalig reggae feestje in de zon.

We gaan even naar het Ydillsche veldje en door het Bos om bij Goldband in de fik te worden gestoken, en niet alleen door de zon. Het klinkt allemaal pretentieloos en tegelijk spreekt het direct aan. Zeker als iedereen springt, bleert en elkaar in de armen valt. Het grootste feestje van het weekend!
Dit is voor jou! En dan z.s.m. naar Stikstof. Achteraan bij de Fuzzy is het goed toeven. De energie komt van voren naar achter gerold....wat een dikke hiphop! Shout out voor het dragen van de nederhop maakt de tent euforisch. Heerlijk! En dan moet de avond nog komen.
Na een hapje eten is St Vincent aan bod. Ik krijg de rest mee en de conclusie dat Madonna een rockende reïncarnatie heeft wordt breed gedragen. Mooie set met theatraal vertoon gebracht, prima vermaakt!

Dan waar ik het meest naar uitkeek. Nog nimmer gezien, veel over gehoord en de muziek al in mn playlist. Bicep! Mijn absolute hoogtepunt. Een uur en een kwartier heerlijk gedanst, genoten en gesprongen. Vol van deze energie gaan we naar de bizarre waar een veraasingsset komt. het gerucht gaat dat Eryka Badu gaat draaien. en we horen ook dat haar optreden flut was en een half uur te laat begon. Ook hier is ze (al) te laat. Ze is compleet vaag aan de tafels...."everybdoy dance" klint er random midden in iedere plaat die slecht gemixt zijn. Daaaaag Eryka

Op naar Colin Benders, met een tussenpoze pakken we ook Avalon Emmerson mee. We zijn nog twee man sterk en besluiten met een pizza het festival af te sluiten en even goed terug te blikken. Conclusie: zelfs met pizza om 4 uur snachts is DTRH een prachtig festival!
 

Marcoo

Nieuw lid
24 mei 2022
3
5
Afgelopen week ben ik na jaren het festivalforum te volgen dan voor het eerst naar een festival geweest.

Het begon voor mij allemaal op down the rabbit hole. Ik ben niet een heel weekend naar dtrh geweest maar alleen de zaterdag. Dat kon ik doen door op vrijdag vrijwilligerswerk bij de camping te doen zodat ik op de zaterdag het terrein op mocht.

De zaterdag begon voor mij bij Gang of Youths. Gang of Youths was opzich wel leuk en ze werden ook steeds beter in de set. Na de Gang of Youths zijn wij over het terrein gaan rondlopen en hebben we alle podias van dtrh gecheckt. En wat heeft dtrh toch een mooi terrein zeg. Toen zijn we uiteindelijk weer beland bij Eefje de Visser in de tent. Ik kende nog niet heel veel muziek van Eefje de Visser maar het klonk wel goed. Daarna door naar My baby vooraan. Wij vonden het eigenlijk niks maar het publiek vooraan ging er wel los op dus het zal wel smaak kwestie zijn. Tijdens My Baby zijn we weggegaan om een feestje te gaan vieren bij de porto parties. Na de Porto Parties zijn we weer weggelopen aangezien we Celeste wilden zien. Celeste was goed bij stem maar was een beetje te verlegen en had weinig interactie met publiek.

Tijdens Celeste zijn we eerder weggegaan om een beetje vooraan te gaan staan bij Little Simz. Wij kenden alle drie Little Simz nog niet goed maar ik had gelezen op het forum dat het heel goed was op Primevera dus we hadden er zin in. En wat was het goed zeg. We hadden niet verwacht dat het zo goed zou zijn en dat we er zo van zouden genieten aangezien we alle drie niet echt van de rap zijn. Voor mij was dit echt het optreden van de dag.

Daarna hebben we op een afstandje The Smile gezien. Misschien komt het doordat we met nog veel adreline vanaf Little Simz naar The Smile gingen of doordat we op een afstandje keken naar The Smile maar het viel ons toch een beetje tegen. Na The Smile hebben we een goed plekje vooraan bij de Gorillaz uitgezocht voor een betere beleving.

Gorillaz was een top afsluiter van de dag. Ik kwam er achter dat ik toch aardig wat muziek kende en dat ik het best wel leuke muziek vind. Vooral genoten van het begin en het einde van de set. Met als absolute hoogtepunt het nummer Momentary Bliss.

Na de Gorillaz hebben we nog een beetje op het terrein rondgelopen en toen ging ik weer richting huis voor mijn vlucht naar Lissabon waar ik het volgende festival had namelijk Nos Alive. Verslag daarover volgt nog.
 

Davidd

Gouden Tip
7 jul 2021
404
705
Heeft iemand een idee of er ergens live registraties online gaan komen?
Hier ben ik zelf ook erg benieuwd naar.. Het viel mij op dat 3voor12 niet aanwezig was op het festival. De enige die tot nu iets met live registraties heeft gedaan is KINK FM via de radio volgens mij.
 

Joszwa

Support act
Access All Areas
13 nov 2012
766
874
KINK is inderdaad mediapartner van DTRH sinds 2019, wat betekent dat de NPO (en dus 3voor12) dat niet meer is. KINK heeft een aantal sessies gedaan in hun studio die je kunt checken: https://kink.nl/nieuws/dit-was-kink-vanaf-down-the-rabbit-hole maar hele opnames van shows zijn er niet en gaan ook niet komen. Daar heb je dan toch weer NPO budgetten voor nodig...
 
Laatst bewerkt:
  • Leuk
Waarderingen: trapdo en Davidd

Geert

Playlistbediener
9 apr 2014
37
28
Op Primavera was Kacey Musgraves te laat, maar kon ze langer doorspelen doordat er 15 minuten zat tussen haar en de volgende act op Mordor. Als dat niet het geval was, zou de organisatie haar vast ook hebben afgekapt zodat de volgende act geen geluidsoverlast kreeg en gewoon tijdig kon beginnen.

Badu moet gewoon professioneler zijn.
Helemaal mee eens. Je zag ook de verontschuldigende blikken van de muzikanten en achtergrondzangers toen ze bezig waren tot Badu zelf opkwam. Denk dat de geluidsmensen te laat waren begonnen, maar daar lag het uiteindelijk niet aan. Ze stond ook echt met rood doorlopen ogen op het podium. Daaraan is misschien een deel van de oorzaak te herleiden.
 

jimmywe

Subheadliner
21 feb 2014
4.932
5.115
Helemaal mee eens. Je zag ook de verontschuldigende blikken van de muzikanten en achtergrondzangers toen ze bezig waren tot Badu zelf opkwam. Denk dat de geluidsmensen te laat waren begonnen, maar daar lag het uiteindelijk niet aan. Ze stond ook echt met rood doorlopen ogen op het podium. Daaraan is misschien een deel van de oorzaak te herleiden.
Badu heeft ook niet de allerbeste reputatie hoor ik al een tijdje.
 

Gebruikers die dit onderwerp bekijken