Down The Rabbit Hole 2022 - Nieuws en Geruchten

DanielNedelko

Campingartiest
4 jul 2022
92
177
Wat vonden jullie trouwens van Two Door Cinema Club? Is die frontman altijd zo chagrijnig? De eerste paar minuten ging er het een en ander mis met het geluid, maar ook de rest van het uur keek hij alsof hij overal wilde zijn behalve daar. Hij heeft ook amper een woord gezegd. Ik heb ze vlak voor Corona nog in Tivoli gezien en eerder minimaal één keer op Lowlands, en ik kan me niets specifieks herinneren. Blijkbaar viel het destijds dus niet op.
 
12 nov 2016
634
380
Ik ga vast weinig bijval krijgen, maar ik vond het behoorlijk onbeschoft om haar zomaar af te kappen. Natuurlijk, ze was te laat. Maar Erykah Badu is een zangeres van formaat en op z'n minst had je haar kunnen vertellen dat ze nog maar één nummer mocht spelen. Als ze dan nog niet zou luisteren mag je haar afkappen. Nu was het zonder waarschuwing. Maar had het idee dat de sfeer achter de schermen al zo verziekt was dat het punt van praten gepasseerd was. Of dat aan Erykah lag of de soundcrew zal wellicht nooit duidelijk worden, maar ben erg benieuwd wat zich daar afspeelde. Hoewel de eerste instrumentale nummers vrij mwah waren, vond ik het half uurtje Erykah zelf super goed (wat een stem heeft ze!). Als ze gewoon direct samen met de band om 19:40 op het podium was gekomen was er volgens mij al veel minder aan de hand geweest.

En de podiumhost vond ik juist vreselijk. Met zijn passief aggresieve houding vond hij het op dat moment een goed idee de soundcrew te roemen, wat hij ook bij ieder ander concert had kunnen doen. Dit was olie op het vuur gooien, want veel Erykah fans waren erg boos merkte ik om me heen. Sowieso mogen ze die podiumhosts volgend jaar wel wegblijven. Ik vond ze vooral nep en ongemakkelijk.

En soms hekel ik ook wel die Nederlandse precisie. Blijkbaar wordt het zo volgepland dat er geen minuut speelruimte is (ze kapten haar stips om 20:30 af), een voorval als dit zou op een festival als Primavera echt niet gebeuren.

Iemand haar dj-set nog gezien? Ben benieuwd of ze daar nog e.e.a. goedmaakte.
Op Primavera was Kacey Musgraves te laat, maar kon ze langer doorspelen doordat er 15 minuten zat tussen haar en de volgende act op Mordor. Als dat niet het geval was, zou de organisatie haar vast ook hebben afgekapt zodat de volgende act geen geluidsoverlast kreeg en gewoon tijdig kon beginnen.

Badu moet gewoon professioneler zijn.
 
 • Leuk
Waarderingen: yumi en Oasiss
12 nov 2016
634
380
Ik schrijf morgenochtend wel wat ofzo, ben ervan overtuigd dat toch één iemand van die organisatie deze waas aan gesprekken en discussies leest en ze meeneemt so. Dit weekend was er alleen maar eentje van hoogtes, maar heb toch hier en daar wat een Mening™.

Oh ja. Shout out naar derde-boom-van-rechts-gang, beste met uiteindjes-aan-elkaar-hangende-vriendengroep die ik in een heel lange tijd festival heb mee gespendeerd. ❤️
Ja die lezen zeker mee.
 

Davidd

Gouden Tip
7 jul 2021
320
562
Dit was mijn eerste keer down the rabbit hole, na wel meerdere Lowlands en Pinkpops te hebben meegemaakt (en tevens 1 van mijn eerste berichten op festileaks).
Over het algemeen een heel fijn weekend gehad! Onderstaand mijn hoogtepunten van het weekend:

- The Smile:
Wat een heerlijk optreden. Het lege veld bij de Hottot verbaasde mij enorm, maar dit gaf uiteindelijk alleen maar ruimte om dichtbij te kunnen genieten van Thom Yorke en zijn geweldige 'nieuwe' band en album. De combinatie tussen de ondergaande zon, het genietende publiek en de zichtbaar genietende Thom Yorke maakte dit één van de mooiste optredens van het weekend.

- De dag beginnen in de Teddy:
Het was fijn om de dag te beginnen op zaterdag in de Teddy met Spinvis. Erg genoten van de muziek en fijne sfeer.

Ditzelfde gold ook voor de zondag, toen Klangstoff ervoor zorgde dat we weer klaar waren voor een nieuwe dag. De nieuwe nummers beloofde veel goeds voor het aankomende album.

- Rustplekken:
Echt genoten van de vele rustplekken. Vooral erg gezellig gehad bij KINK op de zitzakken en met de radio djs. Ook de bossa nova en andere chill plekken in de bossen waren fijn.

Muzikale top 10:
1. The Smile
2. Spinvis
3. Goldband
4 . Squid
5. The war on drugs
6. Klangstoff
7. Banji
8. Gorillaz
9. Viagra Boys
10. Whispering Sons

Moet eerlijk toegeven dat ik nog wel qua organisatie een aantal minpunten ben tegen gekomen

-Toiletten en douches op camping 7 waren een drama. Een kwartier moeten wachten om sochtends even naar de wc te gaan is niet best. Ook de rijen voor de douches waren erg lang. Ik weet niet of dit op de andere campings ook zo was?, maar hier moeten ze echt wat aan doen.

- Nachtprogramma in de Fuzzy Lop was ook te druk naar mijn mening. Zet dit dan in de Teddy neer.

- De MC van de Teddy was er meer voor zichzelf dan voor de bands..

Voor de rest al met al een top weekend gehad en erg genoten van de sfeer, de muziek en mensen die op down the rabbit hole waren.
 
 • Leuk
Waarderingen: yumi en Oasiss

yumi

Campingartiest
27 jun 2019
95
174
Wat een pracht festival was dit weer.
Na de geweldige editie van BKS nu ook een wervelend DTRH meegepakt!

Een paar hoogtepunten
 1. Bicep
 2. The Smile
 3. Phoebe Bridgers
 4. War on Drugs
 5. The Chats
 6. Arooj Aftab
 7. L'imperatrice
 8. Goldband (zwaar boven verwachting)
 9. Spinvis
 10. Jungle by Night camping feestje
En vele anderen en dan nog veel te veel niet kunnen zien...


Dieptepunten
 1. Disclosure.
 2. Haim - veel te veel cringy bits, gelul en gepriegel. Dat krijgen er maar weinig recht gespeeld. Ben weggelopen.
 3. Erykah Badu. Minachting voor het festival, de andere acts en het publiek.

Wat ik verder erg goed vond:
 1. De nieuwe Fuzzy Lop (overdag) en de Tedy Wider. Dit zijn next-level tenten qua geluid, zichtlijnen, temperatuurbeheersing (tenzij ze de boel dichtgooien...) etc.
 2. De Rex. Fijn dat er een plek voor techno is.
 3. 10 punten voor het gretige en zeer chille publiek.
 4. Het personeel. Iedereen bracht de juiste vibe mee.
 5. Alle vervangende acts. Complimenten aan de programmeurs en artiesten.

Verbeterpunten:
 1. De Fuzzy Lop in de nacht. Meningen zullen verschillen maar in mijn ogen klopte hier echt niks... de drukte, ontzettende hoge temperaturen, de line-up had imo geen lijn en kwam (op zondag na) pas bij de laatste DJ écht los, lange overgangen tussen DJ sets en de nacht begon daar ook nog eens laat na het main stage programma --> meer festivals die niet Lowlands heten worstelen met het nachtprogramma. Een tip is om te werken met een curator of lokaal festival (bijv drift?) en ze mee te laten denken in opzet en programmering.
 2. Gebrek aan urinoirs op camping 7 (???) en te weinig vrouwen WC's op het terrein tijdens piekuren. Applausje voor alle mannen (en vrouwen) die solidair de bosjes in doken. Neem aan dat dit lag aan te weinig materiaal ipv inschatting van de organisatie.
 3. De Rex. Jammer dat er elke avond en nacht een oneindige rij stond. Er is duidelijk veel meer vraag naar techno ontstaan.
 4. De prijzen, 5 euro voor een normaal biertje gaat wel ver. Al begrijp ik dat ze de hoge kosten nog ergens recht moeten trekken. Maar ze zouden ook het geld van Disclosure terug kunnen vragen.
 5. De invalidecamping stond pal naast de Rex. Ik sta hier zelf niet, maar deze vonden wij wel apart.

Al met al een fantastische editie en blij dat de lijn omhoog is doorgezet door DTRH. Tot volgend jaar!
 

yumi

Campingartiest
27 jun 2019
95
174
Bizar eigenlijk dat bks zelfs nog iets duurder was, misschien omdat er minder bezoekers komen maar wat een verschil tussen de twee festivals. Op bks heb ik me iedere dag wel meerdere keren verveeld en bij dtrh heb ik na drie volle dagen nog steeds het gevoel dat ik bepaalde dingen heb gemist. Heel benieuwd naar het dtrh van volgend jaar
BKS is inderdaad echt een heel stuk rustiger en ik denk dat als je alle kosten bij elkaar optelt dat DTRH een stuk duurder uitvalt (ik weet dit eigenlijk zeker, al is het redelijk afhankelijk van je eigen inzet).

Qua line-up snap ik je punt maar laten we eerlijk zijn. Die BKS line-up was niet misselijk. Met name de headliners en wat daar net onder zat. Voor mij persoonlijk sprongen bijvoorbeeld Nick Cave en ook King Gizzard nog steeds boven alles van DTRH uit. Daarnaast heb je bijv nog Big Thief, Fontaines DC, Alt-J (als dat je ligt), een mega goede performance van Metronomy en heerlijke kleine ontdek-acts.

We mogen echt van geluk spreken wat die festivals ons dit jaar voorschotelen.
 

Seventheen Seconds

Gouden Tip
11 mei 2015
251
61
Zijn allebei goede festivals. Volgend jaar doe ik ze weer allebei. Ondanks dat er bij DTRH meer bezoekers komen was het in de tenten rustiger dan bij BKS. Je kon bij ieder optreden een goede plek voorin krijgen. Bij BKS was dat dit jaar moeilijker. De drukte viel mij reuze mee op DTRH. Nooit lang hoeven wachten met bestellen, alleen de WC capaciteit mag wel omhoog.
 
 • Leuk
Waarderingen: yumi

vinyl

Playlistbediener
5 feb 2020
10
3
-Toiletten en douches op camping 7 waren een drama. Een kwartier moeten wachten om sochtends even naar de wc te gaan is niet best. Ook de rijen voor de douches waren erg lang. Ik weet niet of dit op de andere campings ook zo was?, maar hier moeten ze echt wat aan doen.

Wij stonden tussen camping 1 en 2. Heb bij de douches nooit langer dan 2 minuten stil gestaan en bij de WC's kon ik altijd zo doorlopen.

Het was wel heel afhankelijk van het tijdstip, want soms liep ik er langs terwijl er wel een mega rij stond. WC capaciteit op het festivalterrein was daarentegen wel echt bagger.
 

yumi

Campingartiest
27 jun 2019
95
174
Wij stonden tussen camping 1 en 2. Heb bij de douches nooit langer dan 2 minuten stil gestaan en bij de WC's kon ik altijd zo doorlopen.

Het was wel heel afhankelijk van het tijdstip, want soms liep ik er langs terwijl er wel een mega rij stond. WC capaciteit op het festivalterrein was daarentegen wel echt bagger.
Ja ik hoorde inderdaad op zondag van andere festivalbezoekers dat het op andere campings beter was. Bij 7 waren er geen urinoirs dus daar ontstonden echt belachelijke rijen.
 

Processierups

Sunset slot
21 jun 2017
2.984
1.758
BKS is inderdaad echt een heel stuk rustiger en ik denk dat als je alle kosten bij elkaar optelt dat DTRH een stuk duurder uitvalt (ik weet dit eigenlijk zeker, al is het redelijk afhankelijk van je eigen inzet).

Qua line-up snap ik je punt maar laten we eerlijk zijn. Die BKS line-up was niet misselijk. Met name de headliners en wat daar net onder zat. Voor mij persoonlijk sprongen bijvoorbeeld Nick Cave en ook King Gizzard nog steeds boven alles van DTRH uit. Daarnaast heb je bijv nog Big Thief, Fontaines DC, Alt-J (als dat je ligt), een mega goede performance van Metronomy en heerlijke kleine ontdek-acts.

We mogen echt van geluk spreken wat die festivals ons dit jaar voorschotelen.
Die hogere ticketprijs van BKS verrast me eigenlijk ook niet, want de programmakosten bij BKS zullen (mede door die twee grote headliners) eerder hoger dan lager zijn dan bij DTRH, maar die kosten moeten ook met aanzienlijk minder bezoekers worden opgehoest.

Ik ben het ook met je eens dat BKS echt een aantal namen had die er flink uitsprongen (beter dan deze Nick Cave zal het dit jaar waarschijnlijk op een Nederlands festival niet worden, maar inderdaad ook Gizzard, Beach House, Fontaines DC of Metronomy waren sterk).

Tegelijkertijd vind ik dat DTRH dit jaar (veel meer dan de andere festivals) over de hele lijn een mooi uitgebalanceerd en divers programma heeft, en daarin ook echt een eigen richting heeft gevonden op het raakvlak van indie, urban, electronisch en pop. En daarin met Little Simz en the Smile een aantal echt hele flinke krenten te pakken heeft. BKS had dit jaar een aantal echte uitschieters, maar het programma was tegelijk meer zoekend naar een eigen smoel, waarbij vooral veel logische Indie-namen worden gemixt met pop-namen die niet altijd raak geprogrammeerd waren, en met een electronisch programma dat bijna afwezig was (en deel vervangen door St Paul met zijn Floor en dj's op die kleinere areas).

Verder mooi dat we deze festivals naast elkaar hebben en dat ze elkaar ook dwingen om scherper te programmeren. Die scherpte ontbreekt wat mij betreft dit jaar een beetje bij Lowlands, dat vooral veel namen heeft die gewoon goed zijn, maar zonder dat er echt iets uitspringt.
 
Laatst bewerkt:

Davidd

Gouden Tip
7 jul 2021
320
562
Wij stonden tussen camping 1 en 2. Heb bij de douches nooit langer dan 2 minuten stil gestaan en bij de WC's kon ik altijd zo doorlopen.

Het was wel heel afhankelijk van het tijdstip, want soms liep ik er langs terwijl er wel een mega rij stond. WC capaciteit op het festivalterrein was daarentegen wel echt bagger.
Ah oke dan was het daar gelukkig beter geregeld. Het ontbreken van urinoirs en het feit dat ze vrijdagochtend camping 7 helemaal volgooide, waardoor zelfs sommige afgezette looppaden volstonden met tenten, zal hier wel aan hebben bijgedragen

Maar inderdaad op het festivalterrein was het ook niet best geregeld met de WC's.
 

MarkD

Sunset slot
23 jan 2018
2.101
1.110
Ik vind bierprijzen als verbeterpunt noemen echt nergens op slaan, sorry. Je gaat niet naar een festival om daar te besparen en 3.30 voor een normale en de helft meer voor een grote of een grote despo is echt dikke prima. Dat gaat alleen maar duurder worden dus wen er alvast maar aan.

Sowieso klagen over prijzen vind ik niet echt meer van deze tijd. Ik snap dat niet iedereen evenveel budget heeft, maar anders gaat het echt niet worden. Ik zelf vond de prijzen eigenlijk best wel meevallen. Een halve liter speciaalbier uit glas bij de Swamp voor 1.5 munt is zelfs op het terras niet veel goedkoper.

De WC's van camping 7 waren inderdaad wel drama, en dat komt 100% zeker doordat daar geen pisbakken stonden. Lijkt mij dat dit volgend jaar vrij makkelijk te verhelpen is.
 
 • Leuk
Waarderingen: Davidd

yumi

Campingartiest
27 jun 2019
95
174
Laten we wel wezen dat je voor 1 munt duidelijk een kleine bier kreeg en voor 1,5 munt een normale. Ze kunnen het "groot" noemen maar dat is het natuurlijk niet.

De prijzen waren hier toch echt hoger dan bijv op BKS (van bier en douches tot het eten) en vele eendaagse festivals. Ik vind dat dat best genoemd mag worden al is het inderdaad geen reden om niet te gaan.

Al met al blijft het een heerlijk festival dat dan helaas wat minder voor een nieuwe lichting zal zijn weggelegd.

Edit, aanvulling: In de speciaalbier bar ben ik zelf niet geweest, maar als ze daar echt halve liters speciaalbier voor 5 euro schonken dan noem ik dat zelfs goedkoop. Ook daar moet ik dan eerlijk over zijn.
 
Laatst bewerkt:

mroizo

Randprogramma
15 mei 2017
193
142
Even een vraagje: ik ben dit jaar niet op DTRH geweest maar op BKS.
Was het dit jaar weer zo belachelijk zoeken naar een camping plekje? Vorige editie hebben we de vrijdagmorgen een uur moeten zoeken naar een degelijke plek voor 4 a 5 tentjes. We stonden toe langs een slootje naast de camper camping.
Wat dat betreft is de camping op BKS echt een verademing; ruim plek op de vrijdag (logisch aangezien het terrein vrijdag pas opent) en midden in een mooi bos ipv een dood weiland.

Verder geniet ik van de mooie ervaringen van iedereen. Festivals zijn toch de mooiste bijzaak uit het leven!
 

Raskolnikov

Subheadliner
18 jan 2016
4.127
1.519
Zo, weer helemaal bijgekomen. Wat een fijn weekend was het weer; eindelijk na al die tijd. En het terrein voelde meteen weer heerlijk aan. Het was wel aanmerkelijk drukker; begreep dat er 45000 mensen op het terrein waren. Dat merkte je wel degelijk. Al ging het bij barretjes en zo allemaal best gesmeerd.

Heerlijk weer ook, perfect voor een festival. Ontzettend jammer dat Kae Tempest moest annuleren (en in mindere mate voor mij ook Sleaford Mods).

Vrijdag was de minst interessante dag, maar met Sylvie Kreusch, Molchat Doma (!!!!), Wilco en Squid paar hele fraaie dingen gezien.

Zaterdag was aaneenschakeling van hoogtepunten: Little Simz en The Smile waren werkelijk magnifiek. Ook Gorillaz was top, al leek Albarn aardig stoned. Een verrassend maar absoluut hoogtepunt was Moonchild Sanelly, wat een tof en energiek optreden in de Bossanova. Ook van The Chats en Viagra Boys genoten. Polo & Pan was prima van een afstandje. Bij Gang Of Youths was het geluid echt abnormaal hard, die lui die daar achter de knoppen zaten waren echt compleet geschift. Waarom doe je dat?

Zondag genoten bij Whispering Sons, Stikstof, St Vincent en Bicep. War On Drugs was wel goed, maar af en toe ook een beetje saai.

Al met al geweldig weekend. En wat een tof publiek, zo veel leuke praatjes gemaakt met toevallige voorbijgangers. Volgend jaar uiteraard weer!
 

Oasiss

Subheadliner
4 okt 2016
3.959
3.916
Laten we wel wezen dat je voor 1 munt duidelijk een kleine bier kreeg en voor 1,5 munt een normale. Ze kunnen het "groot" noemen maar dat is het natuurlijk niet.

De prijzen waren hier toch echt hoger dan bijv op BKS (van bier en douches tot het eten) en vele eendaagse festivals. Ik vind dat dat best genoemd mag worden al is het inderdaad geen reden om niet te gaan.

Al met al blijft het een heerlijk festival dat dan helaas wat minder voor een nieuwe lichting zal zijn weggelegd.

Edit, aanvulling: In de speciaalbier bar ben ik zelf niet geweest, maar als ze daar echt halve liters speciaalbier voor 5 euro schonken dan noem ik dat zelfs goedkoop. Ook daar moet ik dan eerlijk over zijn.
Op Pinkpop was een klein biertje (á 0,25 liter) 3.20 en een halve liter 6,40.
Op DTRH een klein biertje 3,30 en 0,4 liter 4,95. Dan is de 1,5 munt voor 0,4 toch een voordeliger concept.

(Correct me if I'm wrong, ik ben niet de allergrootste kei met cijfertjes)

Overigens wel ook een aantal keer aangegeven een ander bier te willen als ik 1,5 munt voor een halve beker schuim moest neerleggen.
 

Raskolnikov

Subheadliner
18 jan 2016
4.127
1.519
Op Pinkpop was een klein biertje (á 0,25 liter) 3.20 en een halve liter 6,40.
Op DTRH een klein biertje 3,30 en 0,4 liter 4,95. Dan is de 1,5 munt voor 0,4 toch een voordeliger concept.

(Correct me if I'm wrong, ik ben niet de allergrootste kei met cijfertjes)

Overigens wel ook een aantal keer aangegeven een ander bier te willen als ik 1,5 munt voor een halve beker schuim moest neerleggen.
Volgens mij was een groot bier op DTRH zelfs maar 0,35. Althans dat stond op de beker.....

Ze waren ook telkens verrassend snel leeg.
 

Broccoli Rob

Campingartiest
18 aug 2017
83
154
Even een vraagje: ik ben dit jaar niet op DTRH geweest maar op BKS.
Was het dit jaar weer zo belachelijk zoeken naar een camping plekje? Vorige editie hebben we de vrijdagmorgen een uur moeten zoeken naar een degelijke plek voor 4 a 5 tentjes. We stonden toe langs een slootje naast de camper camping.
Wat dat betreft is de camping op BKS echt een verademing; ruim plek op de vrijdag (logisch aangezien het terrein vrijdag pas opent) en midden in een mooi bos ipv een dood weiland.

Verder geniet ik van de mooie ervaringen van iedereen. Festivals zijn toch de mooiste bijzaak uit het leven!
Ik was er zelf donderdag middag, en totaal geen probleem om een plek te vinden voor 8 tentjes en twee partytenten. Ik denk dat je bij BKS hetzelfde gaat krijgen mochten zij ook al donderdag open gaan, maar ik ben het wel met je eens dat die camping een stuk mooier is.
 
 • Leuk
Waarderingen: mroizo

EdsjeFCB

Sunset slot
24 jan 2016
2.603
3.526
Ik schrijf morgenochtend wel wat ofzo, ben ervan overtuigd dat toch één iemand van die organisatie deze waas aan gesprekken en discussies leest en ze meeneemt so. Dit weekend was er alleen maar eentje van hoogtes, maar heb toch hier en daar wat een Mening™.

Oh ja. Shout out naar derde-boom-van-rechts-gang, beste met uiteindjes-aan-elkaar-hangende-vriendengroep die ik in een heel lange tijd een festival heb mee gespendeerd. ❤️
Kom maar op, maak ze kapot!!!
Angry Fight GIF by VPRO
 

Davidd

Gouden Tip
7 jul 2021
320
562
Even een vraagje: ik ben dit jaar niet op DTRH geweest maar op BKS.
Was het dit jaar weer zo belachelijk zoeken naar een camping plekje? Vorige editie hebben we de vrijdagmorgen een uur moeten zoeken naar een degelijke plek voor 4 a 5 tentjes. We stonden toe langs een slootje naast de camper camping.
Wat dat betreft is de camping op BKS echt een verademing; ruim plek op de vrijdag (logisch aangezien het terrein vrijdag pas opent) en midden in een mooi bos ipv een dood weiland.

Verder geniet ik van de mooie ervaringen van iedereen. Festivals zijn toch de mooiste bijzaak uit het leven!
Wij kwamen vrijdagochtend om 8 uur aan en toen werden wij naar camping 7 gestuurd omdat de overige campings vol stonden. Er was toen nog genoeg plek op camping 7, echter veranderde dat snel en was er vanaf 10 uur geen plek meer waardoor er groepen verspreid of in de looppaden hun tent moesten opzetten.
 

Gebruikers die dit onderwerp bekijken