Ik ben naar … geweest en het was …

Mark's Kal

Subheadliner
4 jul 2022
4.004
4.975
Hoop 'm ook nog te zien. Die show van 2016 in Tienen is nog altijd gekerfd in mijn ziel. Vooral afsluiter Comfortably Numb en die plotselinge regenbui door de lasershow. Beter heb ik nooit gezien. Die show in Pompeii had ik ook graag meegemaakt.
 
  • Leuk
  • Geweldig
Waarderingen: Joslittel en Novis95

Novis95

Randprogramma
11 mei 2023
187
578
Hoop 'm ook nog te zien. Die show van 2016 in Tienen is nog altijd gekerfd in mijn ziel. Vooral afsluiter Comfortably Numb en die plotselinge regenbui door de lasershow. Beter heb ik nooit gezien. Die show in Pompeii had ik ook graag meegemaakt.
Ik was er donderdag bij in the Royal Albert Hall en het was, net als toen in Tienen, fenomenaal. Zonder de regenbui maar wel inclusief scheurende solo's en de lasers. Wat een held.
 

DontClingToLife

Campingartiest
7 mrt 2024
84
146
Wat een fantastisch event is Here's the thing. Volgend jaar sowieso terug.
Gurriers en Fat Dog, wat een bands. Jammer dat Ditz er tussen gepropt zat in een andere stage dus dat ik het eerste en laatste stuk ervan heb moeten missen. Verder ook genoten van Cloudsurfers, Pip Blom en voornamelijk badtime.
Na Fat Dog was het op, en helaas toen niet meer de kans om veel merch te halen van de bands die er eerder op de avond stonden, de meesten waren al weg.
Achja, maandag nog een kans bij Gurriers in BXL. Eén van de betere dingen die ik dit jaar al heb gezien en dus gelukkig nog eens zie.
 
Laatst bewerkt:

Indiaantje89

Droomheadliner
13 nov 2012
10.992
6.283
Hier ook Here's The Thing @ 013 Tilburg. Lekker op tijd aanwezig want ik wilde Bongloard wel eens zien. De opener van de dag dus in het begin van het optreden moest iedereen er nog in komen en vond ik het zelf een beetje dertien in een dozijnig beginnen, maar hoe langer de show duurde hoe beter het werd. Uiteindelijk een leuke opener geweest alsnog.

Toen doorgelopen naar Death Sells in de Dungeon tegenover de 013, ik was daar nog niet eerder geweest en daar was het afgeladen vol wat ik niet had gehad. In het begin deed het me denken aan Amyl And The Sniffers, maar gedurende de set gingen ze veel meer richtingen op dan dat Amyl dat zou dien, en op den duur zelfs een tikkeltje Roadburn-achtig. Leuke set.

Die hadden ook een overlap met Library Card, dus daar heb ik de laatste paar minuten van gezien. Dat klonk best aardig, ben wel benieuwd welke richting deze band op zal gaan in de toekomst. Ik heb het idee dat ze daar nog een beetje zoekende zijn. Maar uiteindelijk was het gewoon prima te doen.

Door naar Cloudsurfers. Eerste show in de main, en het was alles behalve druk. De band had ook wat probleem met de stempedalen. De frontzanger had wel zo z'n charmes, maar de rest van de band miste wel de x-factor om eerlijk te zijn. De songs zelf vond ik ook iets te oppervlakkig dus wist me niet echt veel te doen.

Terug naar de NEXT waar Cardinals op het podium stonden. En na een hoop herrie was dit best rustiger tegenover de andere sets met iets meer songwriting er in. De band was super stoïcijns, er kon geen greintje emotie van af. Een Oasis wannabe die hele tijd op de accordeon of tamboerijn stond te spelen. 2 gitaristen die daar met heel straks voor zicht uitkeken met een zonnebril op en dus de zanger die niks in zijn gelaatsuitdrukkingen weggaf. Maar muzikaal vond ik het eerlijk gezegd ook wel wat hebben tussen al de hardere bands tussendoor. Waardoor ik dit optreden best kon waarderen, hier ga ik wel wat meer van luisteren.

Toen even gegeten, € 7,50 voor een zeer slechte nacho's. Gewoon wat chips met een sausje er op geflikkert, niet eens warm. Zonder van je geld dus. Daarna toch even gekeken bij Pip Blom op de main. Nooit echt fan geweest van de band, en dat is helaas niet veranderd. Niet dat het slecht is maar het raakt mij nergens.

Dan de show waar ik naar uitkeek, het was aan de beurt aan Gurriers. Het laatste album was goed aangekomen hier, en op BKS vond ik ze ook tof. De NEXT was lekker druk gevuld, maar ik had een mooi plekje redelijk dicht bij de stage. Bij het betreden van het podium wisten ze de boel al gelijk goed op te zwepen. De crowd ging heerlijk los, en vanaf begin tot het einde was het een mooi feest. Heerlijk optreden en de band is ook gegroeid sinds BKS. Waar ze ook nog op het einde van de show aan refereerde, dat ze daar vorig met een goed gevoel op terugkeken en dat er een moshpit op het laatste nummer was. Zeer sterk optreden dus.

Terug naar de main om DITZ eens te zien. De main was al beter gevuld en als snel dook de zanger(es) (ik weet even niet de juiste term, no offence) het publiek in. Deze show was was wel de hardste show van de dag die ik gezien heb. Publiek reageerde er niet echt heel erg op om eerlijk te zijn. Iets waar de main helaas meer mee kampte die dag. Jammer want aan het optreden lag het niet. Maar zou hier ook wel meer van willen luisteren.

Dan de "headliner" van de dag, ook al stonden ze niet als laatst op het affiche. En dat was Fat Dog, een afgeladen NEXT. Simpelweg de best geaccepteerde show van de dag, een groot feest vanaf seconde 1. Ik moet zeggen dat ik de laatste gedeelte van de set iets minder vond en dat (mijn) hits iets meer in het begin van de set zat. Maar uiteindelijk gewoon erg leuke show, deze band gaat het inderdaad wel verder schoppen denk ik. Helaas hierdoor wel Maria Iskariot gemist, maar die zal ik vast elders nog wel een keer tegen het lijf lopen als ik de verhalen hier zo hoor.

Terug naar de main waar Kid Kapichi op het podium stond. Ik kende de band eerlijk gezegd niet voor de bekendmaking, en op Spotify bij het inluisteren vond ik het ook geen wow act. Kwa looks deed het me soms denken aan de Viagra Boys, maar muzikaal was het wel punkerig dan VB dat vind. Hoewel de main redelijk goed gevuld was, was het wederom geen show die heel erg aankwam bij het publiek. Eigenlijk konden bijna alle bands dit podium niet echt trekken. Gurriers en Fat Dog hadden dat misschien beter gedaan, al hoewel ik zeker blij ben dat ze in de NEXT stonden om dat de beleving voor deze 2 acts ook wel beter was daar dan het ooit op main hadden kunnen zijn. Muzikaal deed Kid Kapichi me ook niet heel veel helaas. Het was niet slecht maar het miste edge.

En weer binnengelopen in de NEXT om University te gaan bekijken. En deze show was akelig leeg, het festival was wel een beetje aan het leeglopen had ik het idee. Ik had ze op Lowlands al gezien maar mijn concert partner is toen naar iets anders gegaan, dus die wilde ze nu wel zien. Anders had ik voor iets anders gekozen. De band zelf is best ok, maar het leek soms meer of het een repetitie was dan een optreden. Ook geen seconde het publiek ingekeken en 0 publieks anticipatie. En ook niet op een manier zoals Cardinals waar het wel iets had, sloeg het hier de plank een beetje mis. Ook iets teveel gepingel en te weinig "songs". Een beetje als een straatvoetballer die leuke trucjes kan, maar op het veld wel steeds de bal verspeeld. Nee dit viel me tegen.

Vervolgens zijn we de trappen naar beneden gegaan om in de kelder van de 013 te gaan kijken bij Carsick. Een heerlijke Britse punk band. En hier was het heerlijk druk. Er hing echt een heerlijke sfeer binnen en de Britten hadden het zelf ook echt naar hun zin. De band ging soms nog harder los dan het publiek zelf, hoewel laatst genoemde ook zich uitermate goed manoeuvreerde. Veel moshpits en crowdsurfen (mensen letterlijk tegen het dag aan gedrukt) en bier werd er gehaald voor de band. Gewoon een leuk feest, prima.

Daarna nog heel even op de main binnen gedoken om het slot van Lander en Adriaan (laatste 15 minuten) te zien. Het podium stond in het midden en ze deden uitstekend hun ding. De main was niet vol, maar nog redelijk gevuld dat het niet awkward was. Wel een andere stijl muziek dan de rest van de dag, maar het werd wel goed ontvangen. Leuke einde van de dag.

Conclusie is dat de 2 grootste shows van de dag toch duidelijk Gurriers en Fat Dog waren. Heel mooi optredens, maar doordat deze 2 de NEXT zo goed bespeelde viel daardoor de Mainstage vaak in het niets,. Ook had ik eigenlijk meer optredens willen zien op de kleinere stages, want de 2 shows die ik daar zag was kwa sfeers een dikke prima. Gewoon een leuk dagje, en voor de prijs die je hebt betaald was het zeker de moeite. Ik hoorde volgens mij de organisators nog even praten in de gangen dat ze best tevreden waren over de opkomst en de balans in deze editie, waar ik ze hoorde zeggen dat ze vorig jaar soms een beetje zoekende waren. Natuurlijk hebben ze met Gurriers en Fat Dog 2 voltreffers gehad. Maar volgend jaar houd ik zeker in de gaten.
 

Nelios

Dagopener
16 aug 2022
744
612
Hier ook bekomen van Here's The Thing.

Gestart bij Bongloard wat een prima opwarmer was. Niet mega bijzonder, maar ze hadden 't naar hun zin en de sfeer begon erin te komen.

Toen na een rondje terrein verkenning aangesloten bij Library Card. Ik snap dat hier gezegd wordt dat men benieuwd is welke kant zij op gaan. Ik vond het Dry-Cleaning-achtige wat ze doen heel gaaf. Het wat hardere kon me in die zaal minder bekoren.

Toen begon het programma waarvoor we kwamen met Cardinals. Dit was een aangename verassing. Al had de band inderdaad een soort attitude over zich heen hangen, klonk het muzikaal piekfijn in orde. Soms zelfs wat BCNR-achtige (instrument-)opbouw en geluiden.

Het broodje bal was goed te doen en de pannekoeken ook prima, wel heel erg deeg. Pip Blom klonk prima leuk, maar dat heb ik na een paar nummers wel gezien. Ook deels om zeker te zijn van een plek bij...

Gurriers. Heerlijke show, heerlijke energie. Favorieten als Dipping Out, Come And See en Top of the Bill voor het eerst live kunnen bewonderen. Laatste keer dat ik ze zag is inmiddels ook weer twee jaar geleden. Heerlijke sfeer. Aan 't einde wel een raar opstootje in de gang waarbij twee mensen ongeveer op de vuist gingen.

Heel even bij DITZ langsgewandeld, om erachter te komen dat de Next een kwartier voor aanvang van Fat Dog al uit elkaar klapte. Er was een top sfeer, het ging helemaal los. Maar... Ik merk dat de muziek me toch niet echt pakt ofzo. Snap goed dat het werkt, maar het voelt (zonder offense) toch een beetje als een carnavalsact voor mij. Super feest, maar heb de aanspraak van de muziek nog niet gevonden. Maar tuurlijk klappen wither, King of the slugs, running er live flink op. Lijkt me nou echt een band die heel de toko afbreekt op een festival ''s nachts na de headliners enz.

Dan Kid Kapichi. Op Rock Werchter vond ik ze erg goed en was de sfeer top. Gisteren speelde ze nog steeds erg goed, maar de sfeer was wat verder weg. Dat leek de band ook te beseffen in hun pogingen het publiek op te zwepen. Muzikaal klinkt 't allemaal strak, maar de zaal was gewoon echt te groot voor een band als dit. De meeste bands leken te verdrinken op die main.

Om de trein te halen hierna direct weer richting huis.
 

Indiaantje89

Droomheadliner
13 nov 2012
10.992
6.283
Hier ook bekomen van Here's The Thing.

Gestart bij Bongloard wat een prima opwarmer was. Niet mega bijzonder, maar ze hadden 't naar hun zin en de sfeer begon erin te komen.

Toen na een rondje terrein verkenning aangesloten bij Library Card. Ik snap dat hier gezegd wordt dat men benieuwd is welke kant zij op gaan. Ik vond het Dry-Cleaning-achtige wat ze doen heel gaaf. Het wat hardere kon me in die zaal minder bekoren.

Toen begon het programma waarvoor we kwamen met Cardinals. Dit was een aangename verassing. Al had de band inderdaad een soort attitude over zich heen hangen, klonk het muzikaal piekfijn in orde. Soms zelfs wat BCNR-achtige (instrument-)opbouw en geluiden.

Het broodje bal was goed te doen en de pannekoeken ook prima, wel heel erg deeg. Pip Blom klonk prima leuk, maar dat heb ik na een paar nummers wel gezien. Ook deels om zeker te zijn van een plek bij...

Gurriers. Heerlijke show, heerlijke energie. Favorieten als Dipping Out, Come And See en Top of the Bill voor het eerst live kunnen bewonderen. Laatste keer dat ik ze zag is inmiddels ook weer twee jaar geleden. Heerlijke sfeer. Aan 't einde wel een raar opstootje in de gang waarbij twee mensen ongeveer op de vuist gingen.

Heel even bij DITZ langsgewandeld, om erachter te komen dat de Next een kwartier voor aanvang van Fat Dog al uit elkaar klapte. Er was een top sfeer, het ging helemaal los. Maar... Ik merk dat de muziek me toch niet echt pakt ofzo. Snap goed dat het werkt, maar het voelt (zonder offense) toch een beetje als een carnavalsact voor mij. Super feest, maar heb de aanspraak van de muziek nog niet gevonden. Maar tuurlijk klappen wither, King of the slugs, running er live flink op. Lijkt me nou echt een band die heel de toko afbreekt op een festival ''s nachts na de headliners enz.

Dan Kid Kapichi. Op Rock Werchter vond ik ze erg goed en was de sfeer top. Gisteren speelde ze nog steeds erg goed, maar de sfeer was wat verder weg. Dat leek de band ook te beseffen in hun pogingen het publiek op te zwepen. Muzikaal klinkt 't allemaal strak, maar de zaal was gewoon echt te groot voor een band als dit. De meeste bands leken te verdrinken op die main.

Om de trein te halen hierna direct weer richting huis.
Geen opstootjes gezien gelukkig, altijd vervelend. Ik vond het publiek redelijk ok. Al hoorde je in de NEXT soms wel veel gepraat. En eens over de mainstage. Benieuwd of ze daar met dit festival een antwoord op gaan vinden. Want ik was ook wel blij dat Fat Dog en Gurriers in de NEXT stonden.

Jammer dat je op tijd weer weg moest. Wat ik ook leuk vond is dat je alle artiesten gewoon lekker door het publiek zag lopen. Is altijd wel leuk om te zien
 
  • Leuk
Waarderingen: BetterDays en Nelios

Nelios

Dagopener
16 aug 2022
744
612
Geen opstootjes gezien gelukkig, altijd vervelend. Ik vond het publiek redelijk ok. Al hoorde je in de NEXT soms wel veel gepraat. En eens over de mainstage. Benieuwd of ze daar met dit festival een antwoord op gaan vinden. Want ik was ook wel blij dat Fat Dog en Gurriers in de NEXT stonden.

Jammer dat je op tijd weer weg moest. Wat ik ook leuk vond is dat je alle artiesten gewoon lekker door het publiek zag lopen. Is altijd wel leuk om te zien
Oh dat laatste klopt inderdaad ook. De bassist van Library Card stond in iedere moshpit die ik heb gezien. En ik ben smiddags zowel de zanger van Gurriers als die van Kid Kapichi tegen 't lijf gelopen. Ook heel de band van Gurriers stonden gewoon te borrelen bij het eetgedeelte de uren voor hun optreden. Leuk sfeertje precies.
 
  • Leuk
Waarderingen: BetterDays

wil

Randprogramma
20 jan 2015
113
101
Here is The Thing geweest en me heerlijk laten verrassen. Bongloard, Death sells, Cloudsurfers, Library Card, Bad Time, Pip Blom, Coco cocaine, Ditz, Fat dog, kid Kapichi.
Cardinals kon me niet bekoren en in de kelder ben ik niet geweest.
Grootste verrassing was wel Bad Time en Coco Cocaine. Door die laatste Gurriers helaas gemist.
Deze x wel wat eten maar matig wat je kreeg voor die prijs. De gratis dropshot in de Plee-rave was lekker… en voor ff lachuh in in oververhit toiletblok. Leuke dag alleen jammer dat het in de avond leeg liep…. Door laatste trein de latere bands moeten skippen
Op naar volgend jaar!
 

elo

Headliner
3 dec 2013
5.625
4.735
Goede recensie van OOR, met hier en daar ook een referentie naar HOOFS' overleden frontman...
 

Gebruikers die dit onderwerp bekijken