Best Kept Secret 2023

Tobuzzter

Playlistbediener
2 feb 2023
47
44
STONE leek wat zoekende in het begin, maar naarmate de set vorderde maakt het me steeds blijer. Goede energie. Kan me voorstellen dat deze band over twee jaar in de TWO staat als ze zich verder ontwikkelen.
BCNR was retestrak en een enorme beleving. Erg bijzondere band om live te zien, was de eerste keer voor mij. Had wel erg last van de hitte, dus ben uiteindelijk buiten de tent in de schaduw geëindigd, waar de beleving een stuk minder was.
Tinariwen sloot prima aan bij de omstandigheden. Hoewel ik denk dat ze beter tot hun recht waren gekomen in de TWO, was het een erg sfeervolle show met aanstekelijke muziek en aandoenlijke dansjes.
Lankum was voor mij een contrasterende beleving. Ik kwam laat aan, en vond alleen nog plek aan de rand. De muziek was erg mooi, en absoluut onderscheidend. Alleen was voor mij het gebabbel van het publiek op mijn positie echt een spelbreker. De rustige nummers werden echt overstemd. Zonde.
Young Fathers speelden echt alsof hun leven ervan afhing. Wat een geweldige muzikanten en stuk voor stuk goede nummers. Was echt heel erg onder de indruk van de kwaliteit, de energie en de sfeer die geschept werd. Stond ineens met tranen in mijn ogen bij één van de nummers en had meerdere malen kippenvel. Ga ik zeker vaker live zien.
Goldband had nog veel meer uit hun show kunnen halen met een andere setlist, maar ze kozen ervoor wat hits weg te laten voor nieuwe tracks. Hoe dan ook stond het veld helemaal vol, en ging vooraan iedereen in mijn beleving helemaal los. Kwalitatief gezien konden ze echt veel beter, dus ik was niet echt tevreden, maar desalniettemin een enorm leuke beleving. Ook op het walhalla voor muziekpuristen.
Interpol was gewoon weer erg goed. 2019 heeft wel meer indruk op me gemaakt, omdat ik vooraan stond en ik ze lang niet meer live had gezien. Linksmidden was het nu ook erg goed toeven, want vooraan stond het al helemaal klem toen ik aankwam. Bij BCNR al besloten dat ik met dit weer niet op een kluitje wil staan. Setlist was goud, met The New als persoonlijk hoogtepunt.
Sophie Straat was de tent helemaal aan het afbreken toen ik aankwam. Slechts een paar nummers gezien, maar wat een sympathiek mens en een enorme sfeermaker. Leuke liedjes ook.
Daarna vroeg naar huis, want voel me enorm gaar door de zon en het stof.
 
Laatst bewerkt:

fiesta

Randprogramma
20 jun 2018
230
287
Fucking hell ppc. Vaker gezien maar deze was voor in de boeken. Na de casbah gisteren durfde ik rolstoel niet meer aan dus die maar over de barrier gemikt. Met een barrier en pijnstillers nog wel goed te doen. Nog een dagje en dan volgende week weer PPC op 8 festival in Vilnius.
 

yeaghi

Gouden Tip
11 jan 2019
278
272
Holy shit wat een vet feestje vandaag. Starten met Kevin Morby, die me wat mooie kippevelmomentjes bezorgde. Daarna de Cool Greenhouse in de Muziekgieterij. Tijd om al luisterend naar Stone en later Sir Chloe in het gras te relaxen. Volgens mij heb ik zelfs even geslapen.

Met Pitou weer wakker worden is geen straf. Had er net iets meer van verwacht. Tijd voor een cocktail op het strand met Two Door Cinemaclub. wel op tijd weg om een beetje vooraan te staan bij The Young Fathers. Ik zei al tegen mijn vriend dat dat zijn volgende favoriete band gaat worden. wat een geweldige gasten zijn dat. Een bonk energie en gewoon kei goed. Hoogtepunt van de dag.
Daarna een paar nummers van Goldband meegepikt maar ik had ook al ff genoeg gedanst in de Two. En in Interpol hadden we helemaal geen zin meer Daarna. Het kan verkeren.

Gelukkig was daar Oscar and the Wolf die een headlinerwaardig concert weggaf.ik ben liefhebber van zijn muziek en hij zette de show kei goed neer. Mijn ouwe lijf moest weer dansen. Ik voel het nu en hopelijk heb ik morgen nog puf genoeg voor een derde dag. Komt vast goed 😁
 

timbo

Campingartiest
3 jun 2019
66
109
Dag 2 was wederom een heerlijke dag!

Kevin Morby: ik was op mijn telefoon bezig om een van de 500 pre-sale BKS24 kaarten te bemachtigen. Om 12:00 werd ik in een wachtrij geplaatst. Op dat moment begon Kevin en die eiste gelijk al mijn aandacht op! Telefoon snel weg gedaan. Wat een goede start van de dag zeg. Was niet echt bekend met zijn werk, maar wat een sterke nummers, wat een goede band en wat een goed geluid (sowieso bij alles in TWO). Zeer onder de indruk, eerste hoogtepunt.

The Cool Greenhouse: mijn eerste optreden bij muziekgieterij podium. Toffe plek! Band speelde vier nummers, prima om een indruk te krijgen. Leuk, maar ze lieten me niet achter met het gevoel dat ik ze per se om 16:00 weer in de Casbah moest gaan zien.

Stone: heb hier maar een paar nummers van gezien. Kon mij niet echt bekoren en toen ze bij het derde of vierde nummer veel issues met techniek hadden ben ik weggegaan om wat te gaan eten. Niet echt voldoende van gezien om een goed oordeel te kunnen vellen.

Black Country, New Road: tweede hoogtepunt van de dag. Al veel over geschreven hier en sluit me daar bij aan. Moest er wel even inkomen en vind niet alles even magisch, maar was wel echt een heel goed optreden met minimaal 1 kippenvel moment.

Tinariwen: vervolgens op een afstand in de schaduw Tinariwen aanschouwd. Om dit goed te beleven moet je er volgens mij midden in staan. Heb Bombino zo een aantal keer erg goed beleefd. Lekkere muziek die goed paste bij het weer, maar stond te ver weg voor echte beleving.

Lankum: erg mooi, maar ben zelf minder lyrisch dan anderen hier.

Alex G: al een aantal keer gezien de afgelopen jaren en zijn laatste plaat is een van mijn favorieten van vorig jaar. Begin dit jaar in Tolhuistuin gezien en dat was fantastisch. Ik had dus hoge verwachtingen en die werden niet helemaal waar gemaakt. Het was weer goed en had een aantal kippenvel momenten (Runner, Forgive), maar kon niet tippen aan de THT voor mij. Heb nog even getwijfeld om naar Young Fathers te gaan i.p.v. Alex omdat die hier zo getipt werden, maar ben echt compleet onbekend met hun, dus heb voor de, voor mij, veilige optie gekozen. Geen spijt van, maar wel lichte FOMO achteraf dat ik Young Fathers gemist heb als ik de reacties zo lees...

Interpol: eerste drie platen vroeger helemaal grijs gedraaid. Laatste keet op BKS viel het mij tegen en ben ik zelfs eerder weg gegaan. Had dus niet hele hoge verwachtingen en ook geen idee wat voor set ik zou kunnen verwachten. Zwaar genoten dit keer met als hoogtepunten voor mij het 1-2 tje Rest My Chemistry/Take You On A Cruise en Slow Hands (ging helemaal los). Hoogtepunt nummer drie van de dag!

Oscar & The Wolf: na Interpol even in de TWO blijven hangen tot de menigte weg was. Wilde toen even rustig wat gaan eten en stond in de rij bij de Karma Kebab toen Oscar begon met Warrior. Ben niet bekend met zijn werk, maar deze opening trok compleet mijn aandacht. Uit de rij gestapt en het veld op gelopen om dit goed te bekijken. Ijzersterke opening, en was voor mij gelijk de climax. Heb de rest van de show van achter aan het veld gekeken (tussendoor nog wel alsnog die Karma Kebab gehaald). Het is wel wat te gelinkt allemaal, maar het was wel goed en zeker headliner waardig in my opinion. Ik heb wel genoten. Had eigenlijk naar PPC gewild, maar de batterij was te leeg, dus was prima om achteraan ONE te blijven kijken. PPC klonk wel goed toen ik het terrein afliep langs de Secret.

Vandaag staat op de planning: Crack Cloud, Julia Jacklin, Kurt Vile, Nation of Language/Oumou Sangare, Alvvays, Surf Curse/The Mars Volta en Aphix Twin...als ik er nog fut voor heb
 

Sandow

Gouden Tip
16 feb 2017
252
162
Kevin Morby: mooi dat er al zo veel mensen kwamen opdagen. Hij kwam, zag en overwon. Ik zag hem al vaker en het klonk voller en tijdlozer dan ooit. Jammer dat hij maar 45 minuten had. Hij leek wel tijd te hebben, want bij BCNR stond hij gewoon in het publiek.

Gaye Su Akyol kwam 10 minuten te laat, waardoor er maar een dik halfuurtje overbleef. Ze leek een beetje dronken, maar dat kan ook aan haar dikke accent gelegen hebben. Aan de show was weinig mis, maar bijzonder werd het nooit.

Black Country, New Road: ik zag denk ik een andere band dan de meesten hier. De band leek te worstelen met zichzelf, hun muziek en de hitte, waardoor ik dat ook begon te doen. Heel hoog samengestelde kuntschoolband/hipstergehalte. Laatste 2 nummer waren wel mooi, maar in het geheel deed het me niet veel. Ik had heel hard het gevoel dat ik dit goed moest vinden, maar het lukte niet. Misschien lag het aan het tijdstip van de dag. Had hen liever zien openen op de zondag, en Kevin Morby graag wat langer zien spelen

Tinariwen speelde dan net wel op het juiste moment op de juiste plaats. Hoe langer het duurde, hoe beter het werd. De band leek het ook erg naar hun zin te hebben. Cool dat Ibrahim er bij was. Kurt Vile erbij had de kers op de taart geweest, maar was nooit echt een realistische optie denk ik.

Toevallig het sessiestje van CLT DRP meegepikt. Goeie zangeres hoor. Muzikaal gaf het me vroege DFA1979-vibes, wat een groot compliment is. Jammer dat niet alle geluiden helemaal live waren.

Van Dope Lemon nog de laatste 2 nummers kunnen zien in de tent. Klonk best goed, maar te kort om goed te kunnen oordelen.

Young Fathers eindelijk live gezien. Voorlopig en waarschijnlijk finaal hoogtepunt van het weekend. Iedereen op dat podium werkte echt zo ongelooflijk hard! Geniaal vanop de eerste rij.

Interpol was de kers op de taart die Young Fathers gebakken hadden. Mooie set, sympathieke band. Paul Banks was beter bij stem (helemaal goed komt dat denk ik helaas wel nooit meer met die stem) dan de vorige keer, waardoor ik het nu net nog iets beter vond. Goeie setlist en goeie keuze om het laatste album grotendeels achterwege te laten. Roland was voor mij het hoogtepunt van hun set.

Psychedelic Porn Crumpets gaven een enorm strak optreden. Ik besefte dat ik naar iets heel goed en sterk keek, jammer dat het er niet helemaal meer in ging na Young Fathers en Interpol.

Topdag! En check jezelf even op teken, ik liet er deze nacht een verwijderen bij de EHBO.
 
Laatst bewerkt:

Dillinger2.0

Gouden Tip
14 mei 2021
490
414
Nee dat niet. Enorm goede setlist. Maar matig en vervelend publiek (heel de dag al). En de band zelf zat er ook zo nu en dan naast, maar alsnog een goede set op opnieuw geen goede festivaldag.
Ik had juist een geweldige dag. Alleen maar top optredens gezien: Kevin Morby, gaye su akyol, Sir Chloe, Tinariwen, Lankum, Alex G en Interpol. Eigenlijk 1 van m’n beste dagen hier😊
 
  • Leuk
Waarderingen: Matthijs

Gebruikers die dit onderwerp bekijken