Festileaks Festivaldraft XII: Jubileumdraft: De Presentaties

Royke

Dagopener
Sfeerbeheer
2 jul 2018
745
1.259
Bij deze het topic om de line-ups te presenteren. Iedereen heeft tot en met 3 maart 23:59 uur de tijd en je mag zelf een moment uitkiezen wanneer het voor jou het beste uitkomt. Als alle deelnemers zijn geweest of als het 3 maart 23:59 is, gaan de stembussen open. Van maandag 4 maart tm zondag 10 maart mag iedereen kaartjes kopen/stemmen. Hiervoor geldt dat iedereen 3 weekendtickets mag kopen, en 2 dagtickets. Kaartjes verkoop gaat ook via mijn dm. Ook niet deelnemers mogen natuurlijk kaartjes kopen! Verder hier aub geen discussies, die voeren we in het hoofdtopic van de draft. Enkel de presentaties.

(plaats een linkje met je presentatie in het hoofdtopic. Dan kunnen overige discussies/opmerkingen/complimenten etc. daar plaatsvinden)

Succes allen!
 
  • Leuk
Waarderingen: RubenJS en Dr. Hannibal

Lion

Dagopener
7 mrt 2017
743
1.525
Ex Lion Tamer ’24

Dit jaar verwelkomt Nederland een nieuw spannend festival: Ex Lion Tamer 2024. Gelegen in het natuurrijke Henschotermeer, waar eerder festivals zoals From The Lions Mouth en Brulfest hebben plaatsgevonden.


DE LINE_UP

Ex Lion Tamer springt in het oog vanwege de sterke line-up met namen als The Cure, The Smiths en Nine Inch Nails. Verder biedt het festival een breed spectrum van muzikale genres, van new wave en post-punk, tot elektronische muziek en metal. Bijzondere aandacht verdient de eenmalige reünie van invloedrijke groepen, zoals The Replacements, Kyuss en Fugazi, die zonder twijfel een groot aantal liefhebbers zullen aantrekken. Ex Lion Tamer 2024 haalt ook artiesten naar Nederland die hier al lange tijd niet meer (of nog nooit) hebben opgetreden, waaronder Flying Lotus, Le Tigre, Wire, Devo, Unwound en Boards of Canada. Dit biedt een unieke kans voor Nederlandse en Belgische fans om deze geweldige acts eindelijk live te zien.

01 Full Lineup ELT.jpg
Disclaimer: Alle posities op de poster en timetable zijn afgestemd en akkoord gegeven door de desbetreffende artiest en/of diens management.


KEUZES MAKEN!

Ex Lion Tamer biedt je de mogelijkheid om elk moment keuzes te maken uit een scala aan optredens. Bijvoorbeeld, ga je naar de Pink Flag of pak je twee opvolgende optredens in Champs en Lowdown? En wanneer Mannequin en Start to Move podia tegelijkertijd optreden, welke kies je dan?

Als je tickets wilt kopen of hebt gekocht, laat me gerust je looproute weten. ;)02 Timetable 01 ELT.jpg

VRIJDAG

Wire opent, zoals al aangekondigd, ceremonieel de Pink Flag stage. Daarna de keuze tussen twee redelijk nieuwe bands met Jockstrap en Maruja. Vervolgens weer een lastige keuze, namelijk een intieme set van Adrianne Lenker of de moshpit in bij Birds in Row? Dan volgen er nog zat andere lastige keuzes, maar verwacht een heerlijk stacked dag waar je gewoon The Replacements, Unwound, Fontaines D.C., The Cure en Boards Of Canada kan zien.


03 Timetable 02 ELT.jpg

ZATERDAG

Pink Flag opent deze (hopelijk) zonnige middag met een fantastische comeback van Milton Nascimento. Veel zomerser kan het niet. Maar, je mag ook naar eee gee en het vorig jaar gestopte Island of Love. Overdag zijn er fantastische indie-namen zoals Big Thief, Julien Baker, Yo La Tengo, Dinosaur Jr, Squid en Le Tigre. En dan nog de grote drie van de dag met twee fenomenale reünies (Fugazi & The Smiths), met daartussen een langverwachte terugkeer van FKA Twigs!


04 Timetable 03 ELT.jpg

ZONDAG

Zondag is de stevigste dag van de drie, met onder andere Nine Inch Nails, Deftones, Kyuss (met Josh Homme!), Converge + Chelsea Wolfe, Deafheaven en Electric Wizard. Daarnaast zijn er die dag ook prachtige indie/punk-namen te zien, waaronder de langverwachte terugkeer van Devo. Maar, ook The Avalanches, Sleater-Kinney, Bar Italia, Haru Nemuri en Fatoumata Diawara zullen die dag te zien zijn.


DJ_SETS

Elke dag wordt afgesloten met een DJ-set van groot formaat (Boards Of Canada, The Avalanches en Flying Lotus). Is dat niet je ding, speelt er op een andere plek nog wel een Nederlands gitaarbandje met Beachdog, Tramhaus en Cloudsurfers.


Wil je liever klikken in een Clashfinder?
Dat kan hier.

06 venue.jpg

DE PODIA

Alle stages van Ex Lion Tamer bevinden zich in de buitenlucht, waardoor je altijd kunt genieten van ’t Hens en de muziek tegelijk.

Pink Flag & Mannequin
Beiden zijn aan het water gelegen, waarbij Pink Flag iets groter is en, zoals in de afbeelding te zien, een afgesloten 'vlot' op het water heeft als echt Festileaks VIP-Deck, gegarandeerd linksvoor!
Start to Move
Dit podium biedt vanuit de bosrijke omgeving een prachtig uitzicht op het meer.
Champs
Gelegen aan het meer en perfect voor veilig stagediven.
Lowdown
Gevestigd in het donkerste hoekje van het bos, biedt een intieme sfeer waar bezoekers op de grond gaan zitten van opwinding.
05 Plattegrond ELT.jpg


TOT DAN!

Koop alsjeblieft een ticket zodat ik niet in mijn eentje op het Festileaks VIP-deck sta.

Tot slot, bedankt @Royke en de rest die geholpen heeft met de organisatie van deze draft!07 location.jpg
 

Koekdoos

Headliner
22 okt 2018
5.556
7.219
Terwijl er aan de poster nog hard wordt gewerkt, kunnen we in de tussentijd al wel vast de tweede headliner van Baspop bekend maken! Want zoals jullie weten ontbreken er nog veel grote namen op onze line up.

Aan het begin van de draft hebben we in de eerste ronde gelukkig Linkin Park kunnen aankondigen, daarmee hadden we een headliner in huis gehaald, die aan de basis stond van de muzikale ontwikkeling van de organisatoren. En toen dachten we 'weet je wat, take a chance' en besloten we om de andere twee headliners pas in de vrije keuzes te kiezen, om zo nog even wat extra hype te kunnen bouwen richting de kaartverkoop.

Uiteindelijk is het ons gelukt om drie knallers van headliners te boeken, en niet alleen maar uit het metalgenre! Zoals bekend zijn wij ook groot fan van de disco en we zijn dan ook heel blij dat we misschien wel de grootste discoknaller aller tijden mogen aankondigen voor ons festival:

ABBA

Deze Zweedse popgiganten voegen zich bij onder andere Blind Guardian, Wardruna, Charlotte Gainsbourg en Drs. P.
Op de slotdag van Baspop zal ABBA het festival afsluiten, nadat eerder op de dag verschillende toppers uit het discotijdperk het podium zullen betreden, ook nog een andere eurovisie songfestival act zal te zien zijn op deze dag en geen zorgen, ook de metalliefhebber zal verschillende topbands te zien krijgen, maar meer daarover later!..

Binnenkort zal ook de derde headliner van Baspop bekend gemaakt worden, alvorens we de totale line up zullen presenteren! En onthoud: you can dance, you can jive, alleen op Baspop!

 

Oasiss

Subheadliner
4 okt 2016
4.203
4.435
Nou @Lion , over de lat hoog leggen gesproken. Doordat ik deze week stop met mijn huidige baan, volgende week start met mijn nieuwe baan en nog wat andere drukte, ga ik terug naar de basics (en in feite de lat laten kelderen ;).

Het Live Forever Festival 2024 gaat een Pinkpopesque idee zijn, maar dan met leuke namen en geen kinderbedtijd ;).
Drie podia, Kate Bush, Sigur Rós en R.E.M. sluiten de mainstage af en verder waren er natuurlijk al de nodige toppers aangekondigd. Daar zijn nog een aantal parels bijgekomen en dit heeft geleid tot deze poster:

LFFJUBPOST.png

Kleine greep uit de nieuwe namen: Sugababes, Keane, SIA, Damon Alborn, Foals, Velvet Revolver, Avalon Emerson, Joss Stone en nog veel meer.

Spoorboekje maken? Dat kan:


Rest me alvast @Royke te danken voor deze monsterklus. Ik vond het een erg fijne draft, lekker tempo, door drukte aan mijn kant tegen het eind dus allemaal wat meer ad-hoc, maar het was weer leuk!

Heel erg benieuwd naar de andere affiches.
 

MadMandra27

Dagopener
23 aug 2022
687
882
MadMandra Meeting - Recap
Het is zover! We vervolmaken de programmatie van de MadMandra Meeting, maar niet zonder eerst nog eens terug te kijken naar wie reeds aangekondigd werd.
WhatsApp Image 2024-02-28 at 11.46.29.jpeg

Op de MadMandra Main hebben we de vrijdag met het bovenste rijtje van Tom Odell > ROSALÍA > The Notorious B.I.G. en daarvoor reeds Das Pop een gezonde mix tussen heel recent en net wat ouder. Ook qua genres gaat het wat alle kanten uit, maar dit is net typisch voor deze eerste dag. In de HipHop Hole zullen het The Streets zijn die afsluiten met eerder al een passage van Mahalia. Tot slot komt de Chalet Chaleureux tot z'n climax met Birdy en AURORA als de laatste twee acts. 8 dus reeds gekend, nog 10 te gaan…

WhatsApp Image 2024-02-28 at 11.46.31 (1).jpeg

Voor de zaterdag konden we reeds met grote vreugde aankondigen dat Pearl Jam de weide als laatste mocht betoveren. Daarvoor zullen The Cranberries, Live, Skunk Anansie en Gorki hetzelfde doen op de MadMandra Main. Niet enkel op de hoofdpodium zijn er al heel wat namen bekend, ook in de tenten weten we al veel. Zo zal Nas de HipHop Hole afsluiten, in de hoop dat Marc Rebillet eerder de tent niet reeds heeft afgebroken. In de Chalet Chaleureux heb je met Lamb, James Blake, KoRn en Alanis Morisette weer een combo die alle kanten uitslaat; genieten! 11 dus reeds gekend, nog 7 te gaan…

WhatsApp Image 2024-02-28 at 11.46.31.jpeg

Voor deze jubileumdraft kan de organisatie op zondag ook uitpakken met een absoluut icoon, meer bepaald David Bowie. Met ervoor namen als Arno, Suzanne Vega, Pretenders en Patti Smith op de MadMandra Main doet dit nu al menig volk watertanden naar deze dag. Daarbovenop konden we ook nog Fugees regelen, met eerder op de dag al Salt-N-Pepa. In de Chalet Chaleureux zoeken we dan weer het duister op met acts zoals Joy Division, Anne Clark, Whispering Sons en Dry Cleaning. 11 dus reeds gekend, nog 7 te gaan
 

MadMandra27

Dagopener
23 aug 2022
687
882
MadMandra Meeting - Nieuwe namen
Maar hier blijft het dus niet bij. Zo zijn er immers 24 van de 54 namen die tot op heden staatsgeheim waren. Maar daar brengen we nu maar al te graag verandering in!

Spotify Playlist

Vrijdag: Selah Sue, STONE, Let's Eat Grandma, Lil Yachty, Brihang, gladde paling b2b vieze asbak, Xavier Rudd, Trixie Whitley, shame & Ethel Cain
Zaterdag: Silversun Pickups, Heather Nova, Kelis, Aaliyah, Coely, Bat For Lashes & Beirut
Zondag: Enya, Dexys Midnight Runners, OMD, 2 Unlimited, Van Echelpoel, Echo and The Bunnymen & Working Men's Club

MMM.jpg
 

MadMandra27

Dagopener
23 aug 2022
687
882
MadMandra Meeting - Concepten & Praktikaliteiten
Ook hebben we als organisatie een heel duidelijke visie qua boekingen gehanteerd. Het eerste is dat er evenveel vrouwelijke als mannelijke acts geboekt zijn. Hierbij werd het geslacht van de zanger(es) steeds aangenomen om te categoriseren. Op de zaterdag klopt de verdeling perfect, terwijl de mannelijkheid van de vrijdag mooi uitgebalanceerd wordt door het extra vrouwelijk geweld de zondag!

Eveneens werd er steeds gestreefd naar een dagthema, waarbij we in deze editie elke dag iets verder back-in-time gaan. Waar de vrijdag heel recent is, gingen we de zaterdag al meer rond de eeuwwisseling boeken en dateert alles van de zondag daar nog voor. Let wel dat we creatief hiermee omsprongen, want wij weten ook dat Biggie niet vorig jaar nog maar kwam piepen of dat Dry Cleaning al decennialang muziek maken. Het gaat echter om het gevoel en de aanhang die de muziek uitstraalt en op de manier staan we volledig achter onze indeling!

Tot slot valt misschien de 5e plek op de MadMandra Main elke dag wat op. Bij jou ook? Mooi zo! Maak je klaar om vanaf 15u30 een lange set van 1u15 tegemoet te gaan van een Belpop Icoon. Waar we de vrijdag Das Pop konden strikken hiervoor, houdt de zaterdag Gorki nog eenmalig halt en de zondag komt Arno ons hartjes nog voor de allerlaatste keer verblijden. Hiernaast boekten we nog heel wat andere Belgische acts, denk maar aan Selah Sue, Coely en Whispering Sons. Als Zottegems festival zijn we trots op artiesten van Eigen Kweek en dit vertalen we dus in ons festival!

Clashfinder

Voel je het kriebelen en ben je benieuwd naar hoe de clashes zullen liggen? Mooi zo, want hiervoor is nu de tijd aangebroken. Hieronder vind je de link naar de Clashfinder en hopelijk valt het voor jou mee. Met zo'n sterke boeking zal het echter moeilijk zijn om nooit een hartverscheurende boeking te moeten maken, maar dat hoort er nu eenmaal bij. Wat ook part of the deal is, zijn diverse eet- en drinkstandjes waarbij herbruikbare bekers en cashless betalen de norm zijn. Wel geen gedoe met inruilen en terugbetaling aanvragen; inruilen doe je in een automaat zoals met leeggoed en qua terugbetaling gaat er maar 50 cent transactiekosten van af. Of dit laatste een hint is naar de volgende editie, dat ontdek je wellicht snel genoeg, maar bestel eerst je tickets als de bliksem voor deze schitterende editie aan de Bevegemse Vijvers!
 

warriorandweirdo

Geliefde act
8 nov 2017
1.663
2.271
Na enkele edities in Noorwegen en Nederland, is het tijd voor een glorieuze terugkeer naar de heimat. De tenten van Cabin In The Woods slaan we op in het Zoniënwoud in Brussel van 28 tot 30 juni 2024.

CITW2024_POSTER.jpg

En dat het een geweldige editie belooft te worden, werd al zeker na de bekendmaking van onze eerste 30 namen. Nu komen er nog eens 45 nieuwe namen bij, om het plaatje compleet te maken.

Vrijdag 28 juni: Dave, Evil Superstars, Of Monsters & Men, Ryuichi Sakamoto, Romy, Vreemde Kostgangers, Sylvie Kreusch, AURI, Angel Olsen, The White Buffalo, PUP, Irreversible Entanglements, Gretta Ray, cumgirl8 en Swim School

Zaterdag 29 juni: Arsenal, 16 Horsepower, TV On The Radio, Gilberto Gil, Devin Townsend, Archive, … And You Will Know Us By The Trail Of Dead, Billy Woods & Kenny Segal, Ethel Cain, Iceage, The Aces, Alex Henry Foster & The Long Shadows, They Hate Change, Anjimile en Noor

Zondag 30 juni: Tenacious D, Uncle Tupelo, Savages, Fatoumata Diawara, Mazzy Star, Eivør, Julie Byrne, Antimatter, Lost Girls, Young Marble Giants, Jambinai, W.I.T.C.H., Wunderhorse, Kara Jackson en Duo Ruut

Dan is het nu tijd om onze 5 podia voor te stellen.

Onze Main Stage is ‘The Woods’. Hier vind je onder andere onze headliners Bob Marley & The Wailers, Nirvana en Radiohead, maar ook andere grote namen zoals: Childish Gambino, Faith No More en Vampire Weekend.

Dan volgen onze 2 grote tenten, die over dezelfde capaciteit beschikken en vergelijkbaar zijn met de Barn op Rock Werchter. In de eerste tent, ‘Indie Zone’, vind je zoals de naam doet vermoeden de beste alternatieve muziek. De andere tent is ‘The Iron Forest’, een tent waar liefhebbers van “zwaardere” muziek volledig aan hun trekken komen.

Daarnaast hebben we ook nog een kleiner podium ‘The Cabin’, waar je de nieuwste parels en vergeten oudere bands kan ontdekken.

Tenslotte is er nog een vijfde podium ‘The Amphitheatre’. Een plek waar filmliefhebbers overdag kunnen genieten van een aanbod van Oscar-genomineerde films (The Zone Of Interest, Poor Things, Oppenheimer) en films die betrekking hebben tot artiesten die op CITW 2024 pronken (avant-première Community, The Boy and the Heron, The Last Emperor). Een uur na het einde van de laatste filmvoorstelling wordt het podium iedere dag overgenomen door een verschillende vermaarde filmcomponist.

Heb je toch nog een moment waarop je niet je gading vindt in onze programmering? Dan kan je lekker een uurtje gaan hiken. Wij hebben verschillende wandelroutes uitgestippeld doorheen het Zoniënwoud.

Tenslotte rest ons nog om de timetable te delen.


En een Spotify-playlist.


See you @ Cabin In The Woods 2024!
 
Laatst bewerkt:

Yannick

Droomheadliner
23 apr 2015
10.879
6.070
Qua overlap van de vrije keuzes valt het voorlopig goed mee.. Maar dat is dan ook gewoon omdat Amougies bekend staat als het festival dat met de mooiste snoepjes gaat lopen. 😈😈😈
 

Sjakie de Wit

Geliefde act
17 feb 2014
1.498
1.952
Sjaak Wit events present: Into the Great Sjaak Open
1709215748013.png

Nadat we de naam van ons festival verzonnen, gingen we al snel op reis om een geschikte locatie te vinden. We wilden een locatie vinden die recht deed aan de mooie line-up die wij wilden neerzetten, maar een locatie die ook de vele bezoekers kan huisvesten.
De reis voerde ons dwars door Europa en voor de keuze van ons terrein waren bereikbaarheid, gemak en de beschikbaarheid van voorzieningen een must. We zijn dan ook neergestreken op het Parc del Fòrum in Barcelona, ook wel bekend als het terrein waar Primavera Sound jaarlijks plaatsvindt.afbeelding_2024-02-29_152456651.png

Met de volgende namen zijn wij ervan overtuigd dat we, samen met jullie, een weekendlang (of een dagje voor de liefhebbers) op een prachtig avontuur kunnen gaan met een festival vol knipogen, satire en vooral veel goede muziek. 3 stages, 3 dagen.

De Clashfinder
https://clashfinder.com/s/intothegreatsjaakopen/


1709217198943.png
Main Stage
Hier zullen wij onze headliners Pink Floyd, Lana del Rey, Nick Cave & the bad seeds en The National verwelkomen en daarnaast hebben we nog veel meer moois gedurende dit festivalweekend.


1709217395232.png
Icky Thump Stage
Deze grote stage is niet alleen een knipoog naar onze rockheld Jack White(tevens te zien op het festival), maar ook nog eens een stage die intiem aanvoelt. We zoeken dit weekend alle spectrums van de muziek op. Artiesten die de tent laten ontploffen en artiesten die ons diep van binnen weten te raken.


1709217606460.png
Klub Sjaak
We hechten op Into the great Sjaak open niet alleen aan de beste acts, maar ook aan de talenten van morgen. In deze tent staan niet alleen helden van vroeger, maar ook de talenten die wij over enkele jaren de grootste mainstages in Europa zien aandoen. Laat je verrassen en geniet van onze kleinste tentstage Klub Sjaak.


Wij hopen jullie allemaal te verwelkomen op Into the Great Sjaak Open
En volgend jaar hebben we hopelijk écht een capabele stagiair voor de visuals en andere technische elementen...
 

Yannick

Droomheadliner
23 apr 2015
10.879
6.070
Voor de volledigheid zou het misschien ook wel handig zijn als jullie jullie namen die je hebt door gegeven aan @Royke ook hier dropt in lijstvorm. Het is niet écht duidelijk wie nu nieuw is soms, en wie am aangekondigd was.
 
  • Leuk
Waarderingen: Royke

Sjakie de Wit

Geliefde act
17 feb 2014
1.498
1.952
Nieuwe aankondigigingen:

Vrijdag 5/7: Alabama Shakes, Declan Mckenna, Badbadnotgood, Genesis Owusu, Villagers, Vintage trouble, Absynthe Minded, The Comet is coming, Shame, Other Lives, Jenny Beth, STONE, Working Men's Club, Etran de l'AÏr

Zaterdag 6/7: Alex G, Kevin Morby, Altin Gun, Rival Sons, Wunderhorse, Temples, Pond, Haken, Gaye Su Akyol, Los Bitchos, Tropical Fuck Storm, Robin Kester, Psychonaut

Zondag 7/7: Wilco, The Whitest boy alive, The Psychedelic Furs, Kurt Vile, Circa Waves, Floating points(Live), Soccer Mommy, Tinariwen, The Haunted Youth, Midlake, the slow Show, The Murder capital, Sylvie Kreusch, Grace Cummings, DeWolff, Protomartyr, Heartworms, Cloudsurfers
 
  • On fire
Waarderingen: snoep

Koekdoos

Headliner
22 okt 2018
5.556
7.219
🚨 Headliner alert! 🚨

Tijd voor headliner nummer drie! Het is ongelofelijk, maar naast Linkin Park als absolute nummer 1 is het ons gelukt om ook de derde naam die we aan het begin hadden opgeschreven te boeken.

Heeft iedereen deze beste man al eens eerder geboekt, paste hij niet in het concept of had men geen zin in zijn muziek? Geen idee, maar een plek op Baspop is daarmee wel gegarandeerd.

Normaal zou ik zeggen ‘Bas boven baas’, maar misschien is het nu wel gewoon ‘baas boven Bas’, of moet ik boss zeggen?

De meeste zullen het al wel snappen:

Bruce Springsteen & The E Street Band

The River, Thunder Road, Dancing in the Dark, tsjaa, wat speelt ie niet? Knallend de eerste dag afsluiten, dat wordt het zeker!

En daarmee is het headliner trio van Baspop nu ook compleet:
Bruce Springsteen - Linkin Park - ABBA

To be continued…

 

WesleyNoH

Support act
28 nov 2015
1.091
2.314
Spectrum sound (8).png

Nieuwe aankondigingen

VRIJDAG

The Harmony: Portugal. The Man - Zita Swoon
Vibrant Pavillion: Sports Team - Tori Amos
Melody Lounge: Ibe - High Hi - Warpaint - Angel Olsen
Radiant Terrace: Slow Crush - Senyawa - Kids with Buns - Iceage - Wiegedood - Die Antwoord
ZATERDAG
The Harmony: STAKE - Inhaler
Vibrant Pavillion: The Antlers - Kaleo - Jorja Smith
Melody Lounge: Just Mustard - Chibi Ichigo - Rival Sons - Hatebreed
Radiant Terrace: Personal Trainer - Let's Eat Grandma - Diablo Blvd - The Vices - Yann Tiersen - Incubus
ZONDAG
The Harmony: Air Traffic - Zwangere Guy - Wilco
Vibrant Pavillion: Beachdogs - Babyshambles - Amon Amarth
Melody Lounge: Lous and the Yakuza - Anna Calvi - Zara Larsson - Yeah Yeah Yeahs - Evil Superstars
Radiant Terrace: Hippotraktor - POORSTACY - Windhand - Moonspell - Gogol Bordello

SPECTRUM SOUND STAGES

Welkom bij Spectrum Sound, waar muziek en emotie samenkomen op vier unieke podia, elk met hun eigen karakter en sfeer. Stap binnen en laat je meevoeren op een muzikale reis die je nooit zult vergeten.

Op het hoofdpodium, genaamd The Harmony, wordt de grootsheid van de muziek gevierd onder de open hemel. Hier kun je genieten van de allergrootste acts die het festival te bieden heeft. Met afsluitende optredens van legendarische artiesten zoals Oasis, Depeche Mode en Taylor Swift, belooft The Harmony een onvergetelijke ervaring te worden voor elke festivalganger.

In de Vibrant Pavilion, een tent die de grootste indoorzalen nabootst qua beleving, komt de energie van de muziek tot leven. Hier kunnen festivalgangers zich onderdompelen in de sfeer van de muziek, met optredens van artiesten als Ben Howard, Soulwax en Pet Shop Boys die de tent laten bruisen van opwinding en enthousiasme.

Voor een meer intieme setting kun je terecht in de Melody Lounge, een indoor podium dat intimiteit en opwinding combineert. Met ruimte voor zowel 5.000 als 10.000 mensen, brengt de Melody Lounge festivalgangers dichter bij elkaar terwijl ze genieten van de beste muziek die het festival te bieden heeft. Tot slot is er het Radiant Terrace, een podium dat openstaat voor iedereen die zijn muzikale talent wil laten zien. Hier vind je een scala aan verschillende genres, waardoor iedereen de kans krijgt om zijn unieke geluid te laten horen aan een enthousiast publiek.

Of je nu houdt van de grootsheid van het hoofdpodium, de energie van de Vibrant Pavilion, de intimiteit van de Melody Lounge, of de diversiteit van het Radiant Terrace, het Spectrum Sound festival biedt voor elk wat wils. Dus kom binnen, laat je meevoeren door de muziek en maak herinneringen die een leven lang meegaan. Welkom bij het Spectrum Sound festival.

PLANNEN MAAR

https://clashfinder.com/s/spectrumsound/
 

Tinus101

Gouden Tip
21 nov 2022
494
552
Het is dan eindelijk tijd voor de eerste editie van Rock Empel!!!

Allereerst presenteren wij nog een aantal nieuwe namen in alfabetische volgorde
Vrijdag:
Black Rebel Motorcycle Club - Blue Öyster Cult - Clutch - Django Django Finntroll - Jane's Addiction - John Coffey - Le Tigre Truckfighters -Simple Minds - Uriah Heep

Zaterdag:
Alice in Chains - Body Count - Bon Iver - Crack Cloud - DIIV - La Femme - Mr. Bungle - Psychonaut - Queensrÿche - The Chats - The Ex - Yeah Yeah Yeah's

Zondag:
All Them Witches - Architects - Archive - Black Box Revelation - Cloudsurfers - Enter Shikari - Guano Apes - The Jesus and Mary Chain - Triggerfinger - Tropical Fuck Storm

Met deze laatste toevoegingen is DIT de volledige line up:

1709300951388.jpeg

De stages
Noord en zuid
Op Rock Empel werken we met een dubbele mainstage constructie waar de stages tegenover elkaar staan. Deze valt te vergelijken met de mainstage constructie van Pinkpop. Hier zullen de grootste acts als U2, The White Stripes, Blur, Queens of the Stone Age, Fleetwood Mac en Volbeat het hele weekend lang fantastische optredens geven.

The Garage
Een enorme tent die vergelijken is met the Barn van Rock Werchter, die ook zittribunes aan de zijkanten bevat. Deze tent heeft met zijn industriële look een capaciteit van 30000 personen. Ook hier zullen acts van over de hele wereld hun opwachting maken. Opvallend aan deze stage is dat er tijdens de headliner van de dag een andere wereldact zal spelen voor als de headliner niet je ding is.

A Forest
Deze 4de stage betreft een open stage midden in het bos en is uiteraard vernoemd naar het prachtige "A Forest" van The Cure. Helaas heeft de organisatie deze band niet kunnen boeken dit jaar. Op deze stage zullen kleinere maar zeker niet minder interessante bands hun opwachting maken.


Timetable
Bekijk nu onze timetable en stippel je programma uit langs onze 4 fantastische stages

PS: Dit is mijn eerste draft, mocht ik acts volledig verkeerd geplaatst hebben hoor ik het graag!
 

teunajax

Geliefde act
18 jul 2018
1.709
2.271
Een huis kopen, verbouwen en verhuizen als festivaldirecteur tijdens de draft. Desondanks hebben we een prachtige lineup samen weten te stellen bij Secret Beach Experience. Een lineup met enkel artiesten die nooit eerder aan het Blauwe Meer speelden, een aantal zeer exclusieve reünies en wat langgekoesterde wensen. We hopen dat dit het gebrek aan marketing ruimschoots goedmaakt en dat het imago van ons prijswinnende festival de nodige vaste bezoekers aan zich heeft weten binden. Die vaste bezoekers zullen ook direct de weg kennen op het prachtige terrein dat grotendeels ongewijzigd is gebleven, met de bekende podia nog op hun plaats.

Het festival wordt het best benut als geheel weekend, maar we hebben geprobeerd thematisch wat verschillende doelgroepen aan te spreken per dag. Meer dan dat we normaal gewend zijn. Dit om ook de twijfelaars mee te kunnen laten genieten van deze jubileumeditie.

Timetable

Weten wanneer waar te zijn? Check onze clashfinder: https://clashfinder.com/s/sbej2024/

Poster

1709303854173.png

(Tweede zaterdag= zondag, stop de tijd)

Sfeerimpressie

3204aba765c91b95156cc80ab263acb517ef56f0.jpg
buronexus-foodtruck-horeca-eten-tent-sfeer.jpg
 
Laatst bewerkt:

Thisso

Sunset slot
Sfeerbeheer
6 mrt 2016
2.176
2.996
Who Knows Fest.jpg

Who Knows?
Three days full of music and surprises
5-7 july 2024

Welkom op het Who Knows? festival! Dompel je drie dagen lang onder in verrassing, verwarring en verbijstering.
Hoe noemde dat podium nu weer en in welke hoek was dat? Wanneer speelt die artiest nu weer? Komt de headliner wel opdagen? Who Knows?

Lineup:
Onze lineup zit vol verrassingen. Deze keer hebben we een trio uiterst exclusieve headliners. Wat zeg je? Dat ze alledrie nogal een reputatie hebben om voor bizarre redenen af te zeggen? Tja, leuk toch, zo'n beetje spanning? Dan kunnen we misschien last minute nog een coole vervanger uit onze hoge hoed toveren. Verder in de lineup staan nog wel enkele van zulke namen.

De rest van de lineup zit alleszins vol exclusieve shows en bijzonderheden. Een exclusieve festivalshow van Björk. Het tweede optreden ooit van Sault. Gevierde singer-songwriters die je normaal gezien nooit op een festival zou verwachten. Bijzondere shows uit Azië of de hiphopwereld. We hebben het! En dat allemaal aangevuld met het beste wat alternatieve muziek te bieden heeft uit een breed gamma aan genres.

Je mag ons festival interpreteren zoals je wilt. BKS/DTRH maar dan drie keer zo groot? Rock Werchter maar met drie Barns (zie verder)? De exclusiviteit van Coachella maar dan zonder de troep? De beste 10% van de Glastonbury lineup? Een droomeditie van Primavera? Allemaal goed. Wij noemen het een walhalla!

Terrein en podia:
Het terrein bestaat uit een gigantisch vierkant grasveld met in elke uithoek een podium. Één hoofdpodium en drie megatenten. Een 360° ervaring waarin je lekker verloren kan lopen en het noorden kwijtraakt door alle briljante muziek om je heen. 360 graden, daar zeg je zo wat, want in het middelpunt van het terrein zullen James Murphy en de gebroeders Dewaele het hele weekend kamp opslaan met hun Despacio setup. Meeting linksvoor? Dat heeft hier weinig betekenis.

Overdag zijn alle podia ongeveer gelijkwaardig waardoor je de hele dag over het hele terrein kan stagehoppen tussen topartiesten. Langzaam bouwt de dag op naar de avond waar we alle registers opentrekken, met het hoogtepunt op de Who? stage waar de headliners het beste van zichzelf zullen geven (of ja, toch als ze komen opdagen, zie disclaimers op de poster). De drie tenten bieden de hele dag allerlei lekkers aan met elk een iets andere focus. Intens genieten van indie parels, jazz en lichtere muziek kan in de Where? tent. Dansen? Springen op geweldige hiphop? In de When? tent kom je zeker aan je trekken! Op de What? stage vind je een allegaartje van genres.

BLOKKENSCHEMA

Hopend jullie allemaal te mogen verwelkomen deze zomer!

(Nieuw aangekondigd in vrij keuze: Anohni and the Johnsons, Apparat, Ascendant Vierge, Avalon Emerson & the Charm, BCUC, Beck, Bicep (Live), billy woods & Kenny Segal, Caroline Rose, Celeste, CMAT, Confidence Man, Danny Brown, Declan Mckenna, Dirty Projectors, DOMi and JD Beck, Earl Sweatshirt, Eric Prydz presents Holo, Erika de Casier, Ethel Cain, Father John Misty, Genesis Owusu, girl in red, Gogo Penguin, Grace Jones, Helado Negro, Ibibio Sound Machine, Indigo De Souza, Jockstrap, Jpegmafia, Kamasi Washington, Kaytranada, Let’s Eat Grandma, MAMAMOO, Maya Hawke, Model/Actriz, Pinkpantheress, PUP, PVA, UPSAHL, Vince Staples, Wilco, Zwangere Guy x Lander Gyselinck)
 

Koekdoos

Headliner
22 okt 2018
5.556
7.219
Nog één laatste aankondiging voordat de poster en de totale line up onthuld wordt: de subheadliners van de vrijdag en zondag ontbreken nog. Tijd om daar verandering in te brengen.

De subheadliner van de vrijdag:

Rainbow

Voor de meesten waarschijnlijk vooral bekend met Dio als zanger en dat zijn natuurlijk ook top nummers met onder andere Man on the Silver Mountain, Gates of Babylon en eigenlijk alles van het album Rainbow Rising, maar daarnaast krijg je natuurlijk ook nog Since You Been Gone van het album met Graham Bonnet als zanger en uiteraard ook alle toppers uit de periode met Joe Lynn Turner met persoonlijke favoriet Street of Dreams.


Zoals gezegd zouden er nog een aantal disco toppers op de zondag toegevoegd worden rondom ABBA, daar hoort uiteraard een geweldige subheadliner bij. Looking for some hot stuff voor de zondag:

Donna Summer

Bereid je voor op een groot disco feest op de zondag met zowel Donna Summer als ABBA en nog een drietal later aan te kondigen disco toppers op deze dag (plus nog eentje op de vrijdag voor de afwisseling). Maar vrees niet, mocht dit nou allemaal niet je ding zijn, dan zijn er uiteraard ook nog andere routes te maken op deze super sunday met onder andere al aangekondigd Sepultura, Blind Guardian, Charlotte Gainsbourg en Wardruna.


Morgen of overmorgen zal er een mooie poster verschijnen met ook de rest van de line up en een overzicht van zowel de inmiddels complete Grafstage als de nog lege Best of Baspop stage!

De headliners + subheadliners van Baspop van deze editie zijn:
Bruce Springsteen + Rainbow
Linkin Park + Slayer
ABBA + Donna Summer
 

InsaniTiny

Gouden Tip
5 jan 2023
320
946
Welkom op de 2e editie van IN_SANITY!

Poster.png

Concept:
Jullie zullen allemaal wel bekend zijn met het algemene concept van IN_SANITY: een festival waar de organisator zelf graag naartoe zou gaan. Dit is ook deze editie weer het uitgangspunt geweest. Met een mix van zachtere en hardere muziek laten we een spectrum zien van muzikaliteit. Want of je nou bij Billy Joel, Metallica of Elton John staat; je ziet altijd mensen die meester zijn in het bespelen van hun instrument naar keuze, en met hun muziek de rest van de wereld even kunnen stilzetten. De programmering eerder op de dag sluit aan bij deze eenheid in diversiteit. Er is geen bepaald genre gekoppeld aan een stage. Hierdoor kun je, wanneer je bij één stage blijft staan, opeenvolgend genieten van Donnie, Hatsune Miku, en een Deep Purple set van Glenn Hughes.

Locatie:
Poster2.png
De 2e editie van IN_SANITY zal plaatsvinden in Voorthuizen, op Strand Zeumeren.

Dit recreatiestand aan het grote meer Zeumeren is de perfecte plek om in het zwoele nazomerweer te genieten van alles wat IN_SANITY jou te bieden heeft. Het terrein bestaat uit een groot zandstrand, met een grote MainStage die met de rug tegen het water aan staat. Naast de MainStage is plek om het water in te duiken, voor wie even moet afkoelen na een druk optreden.

Poster3.png

Verder het terrein op staan twee tent-stages: de TENT! en de Tent?. Let erop dat je de namen goed uitspreekt, want voor je het weet staan al jouw vrienden bij de verkeerde tent omdat ze het vraagteken niet goed hoorden. De TENT! is een zeer grote tent, die eigenlijk dienst doet als tweede mainstage. Hier komen bands te staan die beter tot hun recht komen in het donker, of meer genieten van een intieme setting.

Poster4.png

De Tent? is een kleinere tent, waar de sfeer altijd gezellig en persoonlijk is. Een mix van nieuwe bands, specifieke genres en knallende feestnummers wisselen elkaar hier af. Doordat IN_SANITY maar 3 stages heeft, is ook deze tent van relatief groot formaat. Het thema "mooi roze is niet lelijk" is terug te zien in elke tent, zo ook in de Tent?.

Poster6.png

Ten slotte hebben we 't Filmhuis. Heb je even geen zin om in de drukte te staan? Doen jouw voeten zoveel pijn dat je niet meer kan nadenken? Heb je een gat in jouw blokkenschema? Is de zon te fel? Heeft jouw rug het opgegeven? Geen probleem, pak een filmpje!

Poster5.png

Nieuwe namen:

Vrijdag:

Queensrÿche - Foreigner - Feuerschwanz - Black Label Society - George Ezra - Hammerfall - Blackmore's Night - FireHouse - Night Flight Orchestra - Lovebites - Jon Hopkins

Zaterdag:
Boston - In This Moment - Dark Tranquility - Delain - Only The Poets - Anneke van Giersbergen - Barbara Pravi - Orbit Culture - Imminence - Ramkot - Amy Macdonald

Zondag:
Boudewijn de Groot - Extreme - Bökkers - De Dijk - Northern Kings - Glenn Hughes (performs classic Deep Purple) - The Rasmus - White Lies - Tinariwen - Donnie - MaYan - Goldkimono

Het blokkenschema is hier te zien: https://clashfinder.com/s/insanityjubileumeditie/

Wie nu tickets bestelt bij @Royke krijgt een gratis roze-zwarte popcornbak, welke inklapbaar is voor maximaal gemak. En als je toevallig net als ik een klein hoofd hebt, kan je de popcornbak ook gebruiken als hoed! Win!

(Disclaimer, de plaatjes voor de stages zijn gegenereerd door Muse AI, en dus niet door mijzelf gemaakt. De afbeeldingen in de aankondigingen zijn van google, net als de foto van strand Zeumeren. De lay-out van de aankondigingen, en de poster zijn door mijzelf gemaakt.)
 

Brian

Headliner
Sfeerbeheer
16 jun 2015
5.285
6.477
Nadat we eerder al een groot gedeelte van het programma kondigen aankondigen en onze zeer speciale curator, is het nu tijd voor het volledige plaatje van:

With Open Wings & het eertijdse evenement

Als allereerst de nieuwe namen op alfabetische volgorde (allen voor de laatste dag):

1. 7 Year Bitch
2. Baaba Maal
3. Claw Boys Claw
4. Erasure
5. Green Day
6. Gyedu-Blay Ambolley
7. Heather Nova
8. Mano Negra
9. The Black Crowes
10. The Fall
11. Warrant

En dan de poster:

Poster.png


Concept:
Het concept zal de meesten niet verrassen. 3 verschillende decennia bestrijken mbv een Teletijdmachine. Bij elk decennia zijn we voor een band gegaan die op de top van zijn kunnen was. The Beatles hebben nooit fatsoenlijk afscheid kunnen nemen met een goede live show, nu in 1971 alsnog voordat ze voorgoed uit elkaar gaan. Het hoogtepunt van Dire Straits is ongetwijfeld na het uitbrengen van Brothers in Arms. Alle reden om dat jaar te pakken voor onze jaren 80 dag. En het verhaal van Queen lijkt me bekend. In 1986 was het laatste optreden ooit in de legendarische bezetting met Freddie Mercury. We gaan hem nu beleven zoals die moet zijn geweest in 1991.

Het programma om de headliners heen zijn samengesteld zoals dat realistisch kon op dat moment. Zo kan het zijn dat latere headliners tussend e kleine namen staan, maar ook dat namen groter zijn op dat moment dan nu.

1971:
Deze dag werkt zich toe naar de grootste band die er ooit heeft bestaan, The Beatles. Er zijn twee openlucht podia, die elkaar afwisselen. Vanuit een groot veld zijn alle optredens te volgen. Een groot Woodstock gevoel. Opvallende acts zijn: Een groot opstart concert van Braziliaanse componist Arthur Verocai, een optreden van Eric Clapton in het begin (!) van zijn solocarrière, eerste optreden van Lynyrd Skynyrd in Europa zonder uitgebrachte muziek en Fela Kuti die tussen zijn belangrijke werk om zijn studio op te bouwen en albums opnieuw op te nemen op ons podium staat.

1985:
Het festivallandschap verandert en aangezien wij in de tijd meegaan (letterlijk), verandert ons festival ook. Een derde podium in de vorm van een tent wordt toegevoegd. Na een speciale cabaret met muziek optreden van Youp van 't Hek, is dit vooral de plek voor experimentele muziek. Op on tweede podium is het echte jaren 80 geluid te horen, met vooral plek voor de new-wave stroming. Met een extra lange Marillion show heeft het podium een passend slotakkoord. Het hoofdpodium geeft ruimte aan grote muziek. Zeg je jaren 80, zeg je Kim Wilde. Afgesloten wordt door de beste band die ooit heeft bestaan (naar eigen mening vand e festivaldirecteur), Dire Straits.

1991:
We reizen wat verder. Het tweede podium is inmiddels een grote tent geworden en het derde podium is in de openlucht neergezet. Op het kleinste podium mag er vooral geragd worden. We kijken bijvoorbeeld naar de jonge band Green Day. Met net hun debuut onder de arm, voorspellen wij ze een grote toekomst. Nadat de tent intiem is geopend door de veelbelovende Heather Nova, is het tijd voor wereldmuziek. Afgesloten wordt door de meester van parodie, "Weird Al" Yankovic. het hoofdpodium wordt geopend door een band die net een geweldig album uit heeft, The Black Crows. Het hoofdpodium staat verder vol met topacts. Sommige muziek is zo goed, misschien wordt een nummer later wel prominent gebruikt in een blockbuster (wie heeft deze als eerste?). Afgesloten wordt met een band waar superlatieven voor tekort komt. Een woord en iedereen weet genoeg.

Ey-o

Spotifylijst:

Inluisteren voor het festival? Geen probleem. Hier is de playlist in chronologische volgorde! Bij sommige artiesten staat een nummer, simpelweg omdat ze niet meer uit hadden of zelfs niks uithadden. Dan wordt een nummer van de eerst EP/album gepakt om toch een beeld te krijgen. Je mag op Shuffle klikken, maar voor een trip down memory lane raden wij de vaste volgorde aan. Veel luisterplezier


Tijdschema:

https://clashfinder.com/s/wowxii/

Iedereen bedankt voor het meespelen. Deze draft viel het reuze mee qua het stelen van acts, maar ik geniet van alle mooie dingen die zijn gemaakt. @Royke Thanks!
 

Gebruikers die dit onderwerp bekijken