Festileaks Draft XIII: De mini-mini draft

Yannick

Droomheadliner
23 apr 2015
11.002
6.385
Ik stel dat ik jullie tot volgende week vrijdag (24/5 23h59) geef om jullie line-up aan te vullen met tot maximum 50 namen en een poster en schedule in mekaar te knutselen. Deze namen mogen per PM naar mij gestuurd worden.

Op zaterdag en zondag (25 en 26 mei) mag ieder festival hun affiche dan bekend maken waarna iedereen een goeie week de tijd krijgt om z'n stem uit te brengen bij mij. Zondag 2 juni (als Primavera het me een beetje toe laat) volgt dan de ontknoping.. en de winnaar!
 

Lion

Support act
7 mrt 2017
800
1.665
Ik laat maar vast weten dat ik mijn presentatie de 25e of 26e niet kan plaatsen, aangezien ik dit weekend weg ben. Ik verwacht dat ik hem maandag wel gewoon kan plaatsen. Wacht dus zeker even met het aanschaffen van kaartjes totdat je die ook gezien hebt ;)
 

Yannick

Droomheadliner
23 apr 2015
11.002
6.385
Ik heb nog niet van iedereen de laatste namen gekregen, laatste dag vandaag!
 

MadMandra27

Support act
23 aug 2022
821
1.040
Ik stel dat ik jullie tot volgende week vrijdag (24/5 23h59) geef om jullie line-up aan te vullen met tot maximum 50 namen en een poster en schedule in mekaar te knutselen. Deze namen mogen per PM naar mij gestuurd worden.

Op zaterdag en zondag (25 en 26 mei) mag ieder festival hun affiche dan bekend maken waarna iedereen een goeie week de tijd krijgt om z'n stem uit te brengen bij mij. Zondag 2 juni (als Primavera het me een beetje toe laat) volgt dan de ontknoping.. en de winnaar!
Komt hiervoor nog een ander topic of gewoon hier? Mijn aankondiging staat alvast klaar!
 

warriorandweirdo

Geliefde act
8 nov 2017
1.735
2.415
Welkom bij de kleine zus van Cabin In The Woods: North By Northwest!

1716636706310.png


Ons festival vindt plaats van vrijdag 28 juni tot zondag 30 juni in de bosrijke omgeving van 'Terabithia'. Een waar paradijs voor elke muziek- en natuurliefhebber. En dat wordt nog eens extra kracht bijgezet met de toevoeging van 50 nieuwe namen:

Vrijdag: MONO, The Necks, Hannah Diamond, Marika Hackman, Abby Sage, Hotel Lux, Penelope Isles, MEER, Phoebe Go, Jo Quail w/ Lorenzo Esposito Fornasari & The Wilmink Project Orchestra, Sam De Nef & Camille Camille, Dobrawa Czocher, Hannah Jadagu, Dressed Like Boys, Joshua Idehen, The Belair Lip Bombs, Bess Atwell, Thea Wang en Bo Milli

Zaterdag: Teenage Fanclub, J. Mascis, Staples Jr. Singers, Algiers, Slauson Malone 1, Frankie Stew & Harvey Gunn, Fazerdaze, Mary Lattimore, Picture Parlour, The Keening, Clarissa Connelly, Willow Parlo, Legss, Parsnip en Sgt. Lesley

Zondag: Eartheater, CMAT, Zaho De Sagazan, Admiral Freebee, Spanish Love Songs, Natural Wonder Beauty Concept, Caroline Rose, Vacations, Amor Muere, Årabrot, Bnny, Brìghde Chaimbeul, Kaat Van Stralen, Being Dead, Bobbi Lu en SØWT

Samen met de 60, reeds aangekondigde, namen, vormt dit een zeer eclectisch programma voor een weekend vol muzikale fantasie.

Deze 110 acts worden verdeeld over deze zes podia:

Enchanted Forest: Voor magische nachten kan je terecht in het 'Enchanted Forest', met dagafsluiters als Slowdive, Sampha en Nick Cave & Warren Ellis. Maar ook overdag zal je hier regelmatig betoverd worden.

The Cabin: Onze ouwe getrouwe: The Cabin. Een plek waar donker en licht samenkomen. Hier vind je zowel toekomstige headliners als iconische namen. Voel je het haardvuur al knetteren?

Lakeside: Dompel je voeten onder in ons gezellige meer, terwijl je geniet van avontuurlijke klanken

Vineyard: Onze wijngaard is de ideale locatie om de beste bands van morgen te leren kennen.

Distillery: Ontdek naast je favoriete nieuwe band, ook jouw favoriete nieuwe drankje. Gaande van heerlijke Ierse en Schotse whiskey's tot unieke speciaalbieren van lokale microbrouwerijen. Aan 'The Distillery' ben je altijd aan het juiste adres.

Observatory: Maak samen een reis naar de sterren met 5 (en op zondag zelfs 6) hypnotiserende acts, die full sets spelen.

Rest ons nog het delen van de timetable: https://clashfinder.com/s/asmallcabininthewoods2024

en de playlist.

Wij kijken er alvast enorm naar uit!

See you @ North By Northwest 2024!
 
Laatst bewerkt:

MadMandra27

Support act
23 aug 2022
821
1.040
MadMandra Meeting - Programmatie
Na de exclusieve boekingen had de organisatie al een opperbest gevoel, dus slechts 7 acts werden nog aan de line-up toegevoegd waaronder Dagny en toch ook Roxy Dekker. Deze laatste kadert mooi in het concept van onze 4e stage, waarover later meer. Hieronder kunnen jullie de festivalposter aanschouwen van deze zalige 3-daagse later deze zomer!

1716637740591.png

We overlopen kort even dag per dag, die steeds van 15u tot 00u loopt. Negen uur pure kwaliteit aan live-muziek kunnen en zullen wij u bieden, zij het soms met een avontuurlijke en speelse uitstap.

Deze zien we meteen al de vrijdag waar Roxy Dekker één van de eerste acts in de namiddag is. Daarna volgen nog Ricky Bekstok en Turfy Gang om het feestje voltallig te maken. Er zijn echter ook genoeg alternatieven dan, zoals DIRK. en Sea Girls. Rond aperitieftijd mag SPRINTS dan van zich laten horen, net als Spoon en Equal Idiots die recentelijk een nieuwe single uithebben. Tot slot duiken we de echte avond in met Squid en Nova Twins alvorens de dag af te kunnen sluiten met Alec Benjamin of Wolf Alice. Voor ieder wat wils dus!

Na een weldoende nacht-/ochtendrust gaat het feest de zaterdag lekker door met openingsacts als ILA en Dead Pony. Deze dag is het ook de dag van de lange artiestennamen met bands als Kelsy Karter & The Heroines en Teen Jesus and the Jean Teasers. Tussen dit alles kan je ook Nederlandse bands zien zoals The Vices of lekker mee viben met onze favoriete Fransman Roland Cristal. Met een aperootje in de hand gaan we vervolgens los op de alternative dance beats van Lynks of de new-wave geluiden van Whispering Sons. Aan alles komt een eind, dus ook aan deze zaterdag, met bands zoals Amyl and the Sniffers, Ashnikko en Big Thief.

Op de derde en laatste dag worden we op de festival in de namiddag gewekt door prachtige stemmen zoals Emma Heesters en Ruby Waters, alvorens onze beentjes met Dagny of Shaka Shams weer los te gooien. Ook maakt The Bug Club dan een ongetwijfeld onvergetelijke passage; een must-see in de ogen van de organisator! Vervolgens wat nederlandstalige kunst door Yevgueni geëtaleerd op het podium of de hardere tonen van het Canadese rockduo cleopatrick. Tot slot warmen de Compact Disk Dummies voor het laatst dat weekend de weide aan de Main op voor de prachtige Becky Hill als afsluiter. Hou je meer van een ander genre, dan is dit geen probleem met Kid Kapichi en The Bony King Of Nowhere als alternatieven.

Kriebelt het al? Bestel dan snel je tickets door een PM naar @Yannick te sturen en kom reeds in de sfeer met behulp van deze spotifyplaylist.
 

MadMandra27

Support act
23 aug 2022
821
1.040
MadMandra Meeting - Podia & Opzet
MadMandraMain
Dit klassieke hoofdpodium zal er zoals gewoonlijk uitzien als een open huis met een lange rode loper doorheen het voorste gedeelte van het publiek. Hier zien we alle genres de revue passeren, zij het steeds met een poppy dessert!

Bold Bunker
Deze gigant van een gesloten constructie zal het podium bieden aan het hardere werk. Veel inkleding is hier niet te zien, want ook de shows zullen hoofdzakelijk in het donker doorgaan. Rammen, stampen en alles mag kapot!

Chalet Chaleureux
Deze tent maken we deze keer open langs de zijkanten, zodat iedereen kan genieten van de schitterende versieringen en de prachtige klanken. Een variëteit aan muziek zal hier te horen zijn met deze keer steeds een oorverdovende doch engelachtige afsluiter.

Misty Meadows
Deze stage vind je wat verder in de velden en kent steeds dezelfde indeling. Zo zullen er afwisselend Nederlandstalige acts en dance acts te horen zijn, tot we aan de rustige afsluiter arriveren die steeds weer voor een absoluut hoogtepunt zal zorgen.

CLASHFINDER

Met zo'n sterke programma zal het echter moeilijk zijn om nooit een hartverscheurende keuze te moeten maken, maar dat hoort er nu eenmaal bij. Wat ook part of the deal is, zijn diverse eet- en drinkstandjes waarbij herbruikbare bekers en cashless betalen de norm zijn. Wel geen gedoe met inruilen en terugbetaling aanvragen; inruilen doe je in een automaat zoals met leeggoed en qua terugbetaling gaat er maar 50 cent transactiekosten van af. Of dit laatste een hint is naar de volgende editie, dat ontdek je wellicht snel genoeg, maar bestel eerst je tickets als de bliksem voor deze schitterende editie aan de Bevegemse Vijvers!
 

theblackmadness

Subheadliner
9 sep 2019
3.703
4.747
50 namen vervolledigen de line-up!
(ook wij hebben de annulering van Bad Omens gezien, kom voor hun enige show van de zomer dus naar ons festival)
 1. Aborted
 2. Ankor
 3. Any given day
 4. As everything unfolds
 5. August Burns Red
 6. Bismuth
 7. Butch Kassidy
 8. Capitan
 9. Chat pile
 10. Conjurer
 11. Couch Slut
 12. Crowbar
 13. Death Lens
 14. Erra
 15. Fit for a king
 16. Flotsam & Jetsam
 17. Frail Body
 18. Gaupa
 19. Hangman´s chair
 20. Hate
 21. Home Front
 22. Ill nino
 23. In the woods
 24. Inter Arma
 25. Knoll
 26. Kublai Khan tx
 27. Landmvrks
 28. Malevolence
 29. Nailed to obscurity
 30. Northlane
 31. Pelican
 32. Perchta
 33. Pruillip
 34. Seedy Jezus
 35. Seeyouspacecowboy
 36. Shape of despair
 37. Shores of Null
 38. Siena Root
 39. Suicidal Angels
 40. Sylosis
 41. Temptations For The Weak
 42. The amity affliction
 43. The Gloom In The Corner
 44. The pineapple thief
 45. The Rumjacks
 46. Throwing bricks
 47. Unto Others
 48. Vile creature
 49. Waste
 50. Zulu
Met veel trots stellen we dan ook volledige affiche voor met een aantal namen, die heel lang niet of nog nooit in België speelden:

Goes Metal.jpg

Traditionele metalfestivals in België laten je meestal lang wachten op de timetable, die geven wij meteen: https://clashfinder.com/s/miniblomberghen/


Alle stages zijn binnen een bepaalde sfeer ingericht en ook de activiteiten errond passen binnen die sfeer. Er is de mogelijkheid tot activiteiten van 9u-5u (op donderdag vanaf 16u). De stages liggen allemaal dicht genoeg bij elkaar om na een optreden van de ene naar de andere stage te lopen.

Citadel: Langs de buitenkant lijkt het uiteraard een fort om je tegen de vijand bescherming te bieden. Langs de binnenkant is er een gigantisch binnenplein waarop de stage staat en ook de toeschouwers kunnen staan, voor zij die in rust willen genieten van de mooie bands zijn er rond het binnenplein (niet achter de stage uiteraard) tribunes voorzien, denk in de trend van Romeinse theaters, maar dan met een groter middenplein. Rond het gebied van dit mooie fort kan je komen boogschieten en bijlwerpen. Ook is er de mogelijkheid om in de herberg te genieten van speciaalbieren. Terug naar een ver verleden dus.

1716650415428.png1716650424483.png

Graveyard: Wanneer je dit gebied binnen wandelt, voel je de kilte neerdalen. De stijl van de oude victoriaanse begraafplaatsen zijn hier duidelijk terug te zien en ook in deze open tent, zie je kenmerken van deze stijl. Hier kan je terecht voor tarotlezen en andere magie en voor cocktails die binnen het thema passen.
1716650458619.png1716650464401.png

Vulcano Stage: Hier voel je dan weer de hitte losbarsten. De tent is in de vorm van een draak en je wandelt (of kijkt) binnen door diens mond. Hier kan je ook terecht om even te ontspannen in sauna's, warmwaterbaden, jacuzzi's en op warme stenen, dankzij de warmte die de vulkaan biedt. Heerlijk na een lange dag over en weer lopen!

The Church: De naam spreekt voor zich. De optredens vinden plaats in een barokkerk. Wanneer er geen optredens plaats vinden kan je, zoals het een goede metalhead betaamt, je haat naar god hier bot vieren: in de verschillende nissen kan je terecht voor verschillende activiteiten uit rage rooms. Het vernielen van kelken, de beeldenstorm naspelen, of gewoon traditioneel een auto in de prak slaan; het kan allemaal.

The Black Pearl: De legendarische boot kan niet ontbreken, neem een duikje in het water en luister terwijl naar de muziek (of nog beter kom gewoon op de boot meegenieten). Hier kan je ook terecht voor de lekkerste visgerechten.

The Garage: Ook deze naam spreekt voor zich, het optreden vindt plaats in een garage. In dit gebied kan je daardoor ook minikarten. 

Koekdoos

Headliner
22 okt 2018
5.975
8.036
1716653507366.jpeg

Nieuwe editie van Baspop op het (blijkbaar) Koondomein Het Loo te Apeldoorn. Deze keer weer eens een editie met voornamelijk de favorieten van de organisatoren. Wat vooral neer komt op favorieten in de exclusieve keuzes met wat uitstapjes en daarna in de vrije keuze nog een berg namen uit allerlei aangrenzende genres binnen het metalspectrum.

Goed. Poster is gemaakt door @InsaniTiny. Met een mooi roze glitter design en bliksem om de basis van Baspop goed te belichten: glam- en powermetal.
Daar houd verder de sponsoring van InsaniTiny ook op, wat meteen te zien is op de onderstaande plattegrond van het terrein:

1716654540851.jpeg

Mooi met paint in elkaar geknutseld, de plattegrond met locaties en namen van alle stages.

Het concept van deze editie:
Baspop begint deze editie pas halverwege de middag. De eerste bands beginnen om 15:00 te spelen. Dan krijg je relatief snel om 21:00 al de drie headliners van de dag: Europe, Bruce Dickinson en Gene Simmons. Deze bands zijn de jongste niet meer en willen natuurlijk lekker vroeg op bed en dan is 21:00 wel een mooie tijd om te beginnen. Was het idee van Bruce Dickinson, omdat hij dat al jaren met Iron Maiden ook zo doet.

Tijdens de shows van de headliners (en die van overlappende bands) wordt het langzaam donker met een zonsondergang om 21:58. Daarna gaan we verder met het nachtprogramma en het daadwerkelijke concept van deze editie: Loo in the dark.Na de headliner van de dag wordt het één groot feest bij zowel de mainstage aan de entree van het paleis, als aan de tweede grote stage van het festival: de Tuinen. In het donker (vandaar "Loo in the dark", in plaats van "glow in the dark", ik leg hem toch maar even uit) gaan we door met alle feestbands en grote namen.

Puur en alleen op de mainstage gelet, houdt dat in dat we lekker old school beginnen met de beste glammetal en hardrock van vroeger beginnen, een prachtige headliner en vervolgens afsluiten met bands als Feuerschwanz, Wind Rose en Beast in Black. Dit feestpakket eindigt om 3:00 uur 's nachts.
Geen zin in feestende powermetal? Dan kan je terecht bij de tuinen voor knallers van hardrock bands en wat serieuzere powermetal, of bij de andere stages voor een mix aan andere genres. Op deze twede stage heb je ook nog de "shaduw-headliners" van de dag die pas aan het eind van de festivaldag optreden: Blind Guardian, Halestorm en Airbourne.

Zo hebben we ook nog de koninklijke stallen, waar de Stallen-stage staat. Van symfonische metal en (Indiase) metalcore tot progrock en alternatieve rock, alles kan en alles mag. Lijkt wel alsof er een boom midden in het publiek staat, maar daar moshen we maar gewoon omheen!

Ook hebben (zoals eerder aangegeven) Kasteel het Oude Loo, waar op het binnenplein voornamelijk bands zullen spelen die goed tot hun recht komen in een sferische omgeving omringt door kasteelmuren, én Hellmut Lotti zal hier ook staan. Maar denk aan een fantasierijke setting voor bands als Twilight Force, Heidevolk, Finntroll, Blackbriar, Brothers of Metal en Vanaheim. Perfect!

Op het dak van Paleis het Loo zijn per dag drie speciale sets gepland van bands spelend op die dag. Om te zorgen voor geen soundbleed tussen de podia, zijn deze drie sets zo getimed dat ze tussen zowel de optredens op de mainstage als in de tuinen vallen (want deze twee stages spelen gelijktijdig tot aan de headliner). De volgende sets zijn te bewonderen:
- Mr. Big, Y&T en Europe zullen allen een album integraal spelen. "Lean Into It" voor Mr. Big, "Facemelter" voor Y&T en "The Final Countdown" voor Europe;
- Sonata Arctica en Black Label Society spelen een akoestische show;
- Michael Schenker zal een set spelen met alleen maar nummers van UFO;
- Delain en Marko Hietala (beiden exclusief aanwezig op het festival) zullen samen een set spelen;
- en Geoff Tate is tijdens het festival alleen op het dak te bewonderen met een akoestische show en een integrale set van "Operation: Mindcrime".

Zorg dat je op tijd bent, want zo groot is het dak niet! Dit zijn exclusieve optredens waar nog jaren over nagepraat wordt!

Goed, dan hebben we nog twee bonusstages gevuld met allerlei black metal bands en een mengelmoes van nog wat andere genres. Toch nog wat in de breedte op Baspop, maar dat doen we wel vaker in de vrije keuzes. Ohja, de vrije keuzes... Zie onderstaande spoiler:

 • Walg
 • Ronnie James Dio Memorial Concert
 • Spoil Engine
 • Erra
 • Vengeance
 • Bloodywood
 • Brothers of Metal
 • Defects
 • King Herd
 • Vended
 • Carach Angren
 • Audrey Horne
 • Rituals of the Dead Hand
 • Alkerdeel
 • Silver Knife
 • Dudsekop
 • Cult of Fire
 • Aeternus
 • Oerheks
 • Darkest Mind
 • Häxenzjirkell
 • Kosmokrator
 • Vemod
 • Slagmaur
 • The Ruins of Beverast
 • Ankor
 • Columbarium
 • Thorium
 • Cobra the Impaler
 • Orden Ogan
 • Mordkaul
 • Sanguisugabogg
 • Nervosa
 • Seven Spires
 • Halocene
 • Smash Into Piece
 • Our Hollow, Our Home

En dan eindigen we met de clashfinder. Alvast dank aan ticketkoper. Dank aan @Yannick voor dit leuke concept en de organisatie.

 

Martijn

Geliefde act
28 nov 2013
1.516
1.703
IJzeren Man Festival 2024

De organisatoren van This Must Be The Place trekken voor een speciale nazomereditie naar het natuurgebied de Ijzeren Man in het Brabantse Vught. Van 6 tot en met 8 september zijn onder meer Fontaines D.C., Little Simz en The Last Dinner Party in Vught te bewonderen. Om de affiche compleet te maken worden nog 32 nieuwe namen aangekondigd:
Actress, Amber Arcades, A Winged Victory For The Sullen, Barker, Bastian Benjamin, Bendik Giske, Caterina Barbieri, Clark, Cloud Cafe, Echo Collective, Enola Gay, Folly Group, Giant Swan, Hallan, Heartworms, Huerco S., Hurray For The Riff Raff, James Holden, Jameszoo& Ensemble, Little Dragon,Marlon Williams, Maya Shenfield, Mood Bored, Oceanic, Remy van Kesteren, Sheer Mag, Sleater-Kinney, Suuns, Svaneborg Kardyb, Teqmun, The Beths en Youth Lagoon
Het prachtige eindresultaat van deze draft is terug te zien op de onderstaande line-up poster.De 92 namen spelen verspreid over drie dagen en op vijf verschillende podia. Het Veld fungeert als ons hoofdpodium en biedt daarmee een thuisbasis voor de grootste namen op de poster. We willen daarbij in het bijzonder uitlichten dat Big Thief frontvrouw Adrianne Lenker op dit podium de laatste festivaldag opent. Tijdens haar set is op geen enkel ander podium een optreden, waardoor dit de perfecte manier is om te ontwaken. De evenknie van Het Veld is De Tent, waar we indiehelden als Julia Jacklin, Yo La Tengo en DIIV zien en iedere avond dansend kunnen eindigen met bijvoorbeeld Romy. Bij een festival in een natuurgebied hoort uiteraard een podium in een bos. Op Het Bos zien we hoofdzakelijk wat meer laidback muziek en is er ruimte voor jazz-geinspireerde acts als Tom Skinner en The Comet Is Coming. Waar Het Bos als rustpunt fungeert, zijn in De Loods de gitaarbandjes terug te vinden. Tot slot Het Strandje. Aan het meer van de IJzeren Man beginnen we wat later op de dag met de fijnste elektronica en aanverwante genres.

Blokkenschema
 

MadMandra27

Support act
23 aug 2022
821
1.040
Ik ben getriggerd door jouw festivalnaam. Ben jij dan werkelijk de enige echte Martijn van Eijzeren? Of is dit gewoon een ludieke verwijzing ernaar? Of ben ik helemaal mis en is het puur toeval? 😂
 

Martijn

Geliefde act
28 nov 2013
1.516
1.703
Ik ben getriggerd door jouw festivalnaam. Ben jij dan werkelijk de enige echte Martijn van Eijzeren? Of is dit gewoon een ludieke verwijzing ernaar? Of ben ik helemaal mis en is het puur toeval? 😂
Haha, tot je post nog nooit van deze naamgenoot gehoord.
 
 • Haha
Waarderingen: MadMandra27

Yannick

Droomheadliner
23 apr 2015
11.002
6.385
Dacht dat 't een verwijzing naar Green Man was tbh. Knap gedaan trouwens, Martijn!
 

RubenJS

Support act
18 feb 2023
873
2.579

Apeldoornsch Hel​


De eerste editie van Apeldoornsch Hel kan bijna van start. Van 2 tot en met 4 augustus vind in Apeldoorn de beste melodeath, meloblack, prog, post, core en met al in het algemeen.
De locatie voor al dit moois, is een hele bijzondere: het voormalige zenderpark op de Veluwe, Radio Kootwijk.
In de eerste helft van de 20ste eeuw vormde het zendgebouw een belangrijke communicatieverbinding tussen Nederland en Nederlands-Indië. Het hoofdgebouw, gebouw A is gekenmerkt door de art-deco stijl van architect Julius Luthmann. Het gebouw steekt prachtig af tegen de omgeving vol heide en bos, die overigens ook nog eens de achtergrond was van de locatie waar mijn huwelijksaanzoek plaatsvond. Verspreid over het natuurgebied vind je de andere stages: de Theaterloods op loopafstand van het hoofdgebouw. Gebouw D, een klein gebouw verder weggestopt in de natuur, en het hei podium. Midden tussen de hei (op een reeds bestaande parkeerplaats, geen zorgen, we gaan klimaat neutraal en zijn lief voor de natuur, tussen het hoofdgebouw en de theaterloods in).

RadioKootwijk_4S.jpg

Gebouw A - hoofdgebouw​

In het prachtige hoofdgebouw vinden de grootste optredens plaats. Zo vind je op de vrijdag hier een waar melodeath feest met In Flames als afsluiter. Sluit Trivium hier zaterdag af, en het Lorna Shore die zondag de laatste klanken mag laten horen in het voormalige zendgebouw.
FOhZ4uYX0AE-0sb

Theaterloods - 2e podium​

Iets minder fotogeniek, maar ook midden in de natuur van Radio Kootwijk vind je de Theaterloods. De optredens in de loods wisselen af met het hoofdgebouw, waardoor je van de grootste namen geen seconde hoeft te missen. Vrijdag vind je hier de andere helft van het melodeath programma met onder andere At The Gates. Zaterdag vindt hier een hele bijzondere set van Drabikowski's Batushka plaats. Tijdens de set van liefst 2 uur hoor je integraal alle nummers van de echte versie van Batushka. Daarnaast is er tijd ingepland voor een zeer bijzondere dienst...
Zondag vind je hier Zeal & Ardor als grootste naam, maar ook een bijzondere set van Fluisteraars, en Svalbard.
Daarnaast zijn de nachtbrakers van harte welkom in de theaterloods. Elke dag vind je hier midden in de nacht een urenlange dj-set. Tweemaal is het de eer aan All Killer No Filler, die zoals de naam doet vermoeden, enkel killer speelt. Zaterdag vind je hier de nieuwe act, nu voor het eerst buiten de interne Festileaks feestjes: Heavy Headbangen op Hete Hitjes. Dat wil je niet missen.

gebouwE.jpg

Gebouw D​

Gebouw D, de voormalige Dieselloods, is de thuisbasis van de meer underground act op het affiche.
Epische acts als Non Est Deus, Fleshgod Apocalypse, Ellende, Belphegor, Wolves In The Throne Room, Der Weg Einer Freiheit, Harakiri For The Sky en Primordial delen hier het podium met opkomende acts als Verwoed en MØL.

IMG_0028-klein.jpg

De Hei

De Hei biedt als enige podium een openlucht ervaring. Met uitzicht op het zendgebouw bevind je je midden op de hei in een prachtig stukje natuur, dat perfect aansluit op act die het daglicht prima kunnen verdragen. 's Avonds naarmate de donkerte een deken over het land brengt, verkleuren ook de klanken over de hei, met acts als Deafheaven, Grima en GGGOLDDD die hier laat op de avond te zien zijn. Aansluitend op het hei podium vind je ook de natuurcamping. Neem je tentje mee, zoek een mooi plekje aan de rand van het bos, en geniet een weekend van de beste metal, midden in de mooiste natuur.

Nieuwe acts​

De oplettende lezer heeft ze al gevonden: de zes nieuwe namen op het affiche die het aantal acts op 66(,6) brengen:
Temptations for the Weak
Slaughter The Giant
Fleshgod Apocalypse
Crypta
Vltimas
Heavy Headbangen op Hete Hitjes

Timetable & tickets​

Rest enkel de timetable en de boodschap dat je bij Yannick terecht kan voor de tickets!
 

Yannick

Droomheadliner
23 apr 2015
11.002
6.385
Introducing: Zonnewende in Vlieland

Voor het eerst strijkt de organisatie achter het befaamde Meadows neer in Vlieland voor een ontdekkingsreis om 'u' tegen te zeggen. Een deel van het programma werd bovendien uit handen gegeven door de persoonlijke favoriete van headliner Black Country, New Road en de spilfiguur achter Mdou Moctar Mahamadou Souleymane.

Hieronder vind je een overzicht terug van de laatste namen:

 1. Ambassade
 2. Anz
 3. Armand Hammer
 4. Aya Suzuki
 5. Berwyn
 6. Bombino
 7. Cocobolo
 8. Dinosaur Jr
 9. Etran de L'Aïr
 10. George Riley
 11. Hot Face
 12. JLin
 13. Julmud
 14. KMRU
 15. LA Timpa
 16. Lebanon Hanover
 17. Les Filles De Illighadad
 18. Loverman
 19. Mock Media
 20. O.
 21. Octo Octa & Eris Drew
 22. Sergeant
 23. Still House Plants
 24. Susobrino
 25. Tamikrest
 26. The Belair Lip Bombs
 27. The Lounge Society
 28. WITCH
 29. YL Hooi
 30. Zimmer90

De timetable vind je HIER.

Naamloze presentatie (4).png
 

Dr. Hannibal

Headliner
24 nov 2013
5.495
6.290
Ik zie al mooie dingen voorbij komen! Ik ben zelf nog niet aan mijn presentatie toegekomen, die zal eind van de avond pas online komen.
 
 • Leuk
Waarderingen: MadMandra27

Gebruikers die dit onderwerp bekijken