Festileaks Festival Draft VI: ABC Edition

Brian

Headliner
Sfeerbeheer
16 jun 2015
5.298
6.496
@Brian, we wachten in spanning!
Rare film red rocket. (Spoiler) Net toen ik me begon af te vragen of de hoofdpersoon echt alleen maar een lul was, begin hij een meisje van 17 in de porno industrie te groomen. Nog nooit zo'n anti held als hoofdrol gezien. Bleef intrigeren. En wel fijn om weer spontaan met mijn vriendin naar de bios te kunnen gaan op een vrije doordeweekse avond. Bijna 2 jaar gemist.

Oh ja, de draft. Morgenavond weer een kans, vergeef me ;)
 
Laatst bewerkt:

Brian

Headliner
Sfeerbeheer
16 jun 2015
5.298
6.496
En, we gaan door!

6. JozzFest - @Joslittel en Coachella 96 - @Yannick

Het tweede en laatste gelijkspel net buiten de top 5. Eerst JozzFest.

Alle soorten metal aangevuld met classic rock, dan hebben we het natuurlijk over Jozzfest. Grote headliners (Springsteen! The Doors! Led Zepplin!) en super subs (Johnny Cash! Tom Petty! SOAD!). Ook voor de kleinere namen en het ontdekken van nieuwe metalbands kom je hier gelukkig aan je trekken. Bijzonder aan deze line-up is wel de afsluitende klassieke dag met het meesterlijke Vangelis die na Ennio Morricone mag afsluiten. Mede hierdoor ook een zondag ticket verkocht? Ook voor The Boss dag is er een los ticket verkocht, JozzFest verkocht 5 combi en 2 dag(Za & Zo)tickets.

joslittlel abc.png

Dan naar een bijzonder concept festival. Coachella in 1996. Veel genres, veel vrouw, veel LA, precies wat je op een festival als dit wilt zien. Meesterlijke headliners natuurlijk in de vorm van David Bowie, Pink Floyd en Rage Against the Machine. Maar ook daaronder valt het affiche als een puzzel in elkaar. En dan hebben we het nog niet eens over de vormgeving. Zowel de Bowie dag als de Rage Against the Machine dag wist iemand te overtuigen een dagkaart aan te schaffen. Coachella 96 verkocht 5 combitickets en 2 dag(Fr & Za)kaarten.

yannick abc.png

5. Estrogen Fest - @ThijsDB
Vrouwen boven! Dat heeft ervoor gezorgd dat dit festival ook meedoet bij de bovenste plaatsen. Want waarom zou een festival met bijna alleen maar vrouwen minder zijn? Het bewijs wordt geleverd dat het daarom niet aan kwaliteit inboekt. Met oa Lorde, Dua Lipa pop van de bovenste plank, de popqueen in vorm van Madonna is ook aanwezig en een bijzonder festival optreden van de nieuwe koningin Adele. Tentoptredens met bijzondere shows van oa Beach House en FKA Twigs en bijzondere voornamelijke Koreaanse ontdekkingen. Dit wordt een bijzonder festival. De Lorde - Dua Lipa - FKA Twigs combi heeft maar liefst 4 dagtickets verschoven, net als Madonna een. Estrogen Fest verkocht 4 combitickets en 5 (4x vr, 1x za) dagtickets.

ABC thijs.jpg

4. Cabin in the Woods - @warriorandweirdo
Door naar een festival wat altijd hoge ogen gooit in deze draft. Zo ook nu. Met verassende headliners als ABBA, Joni Mitchell en Enya, maar ook superster Taylor Swift weet haar weg naar dit intieme festival te vinden. Het festival dat bij een kasteel plaats vind staat elke dag in het teken van een filmmuzikant. Die treed niet alleen op, ook is er een heuse bioscoop aanwezig. Dat Taylor Swift hier een favoriet van het forum is wordt maar weer bevestigd door het feitdat er 3 dagkaarten voor haar dag zijn verkocht. Ook de Enya. Joni Mitchell combi weet een extra kaart te verschuiven. Cabin in the woods weet 5 combitickets en 4 (3 za, 1 Vr) te verkopen.

DRAFT ABC Warrior.jpg
 

Brian

Headliner
Sfeerbeheer
16 jun 2015
5.298
6.496
En we gaan door naar de laatsten. De top 3!

3. Timpop - @Timmetje
Tiny Tim? The Big Tim! Een festival georganiseerd in de UK en dan het vervoer heen en weer verzorgen. Dit charmeoffensief was niet eens nodig om mensen te lokken, want wat een affiche. Schaamteloos worden Leonard Cohen, Janis Jolin, REM, Outkast en Talking Heads op een poster gedeeld. Natuurlijk trekt dat mensen uit de lage landen het kanaal over. Vooral de R.E.M. dag trok mensen over de streep, al werd er ook een los kaartje voor de Talking Heads gekocht. Timpop verkocht 6 combi en 4 (3x Zo, 1x Za)dagtickets.

Timpop-2022.jpg

2. Dawn Festival - @mattman
Weer een heerlijk concept voor een festival. We laten de traditionele middag los en beginnen in de schemering om in de volgende schemering pas te stoppen. Zo komt elke act tot zijn beste recht. De headliners kunnen op deze manier in het midden spelen en de podia worden geopend en afgesloten door andere acts. Dit concept muxen met acts als Frank Ocean, Depeche Mode, Lady Gaga, Joy Division en the Cure is gewoonweg een gouden combinatie. We spreken hier dan ook niet van dag tickets, maar van nacht tickets. Joy Division en Lady Gaga wisten beide een los ticket te verschuiven. Dawn Festival wist 7 combitickets en 2 (Do en Vr) nachttickets te verkopen.

ABC duskdawn.png

1. Rock Blomberghen - @theblackmadness
Maar er kan er maar een de winnaar zijn. En dat is het affiche met Dire Straits erop! (kon het niet laten sorry ;) ) Het festival met de grot, de schuur en de boot is weer terug en speciaal voor deze editie komen de beste artiesten langs. Van Bob Marley tot Fever 333. De andere dag weer de heerlijke combi Nick Cave en The Strokes, de volgende komen The Clash en Hans Zimmer. Gewoonweg een terechte winnaar deze editie en daarom een welgemeend gefeliciteerd! Rock Blomberghen verkocht 9 combitickets en 2 (vr en zo) dagkaarten.

blackmadness abc.jpg
 

warriorandweirdo

Geliefde act
8 nov 2017
1.673
2.314
Mijn oprechte felicitaties aan het schitterende podium, toont nog maar eens de schoonheid en verscheidenheid van dit forum aan. :)

Tussen al deze prachtige affiches ook heel erg blij met mijn medaille, ook al is die dan van chocolade. ;) Bij deze bedankt aan alle ticketkopers!

Ook heel erg bedankt aan Brian, die wederom zorgde voor de perfecte organisatie. Petje af! (Ook heel erg genoten van de begeleidende tekstjes bij de bekendmaking van het resultaat.)

Om af te sluiten nog even mijn stemmen, die dit keer echt heel erg moeilijk waren om te geven door het overaanbod van fantastische festivals. (Gelukkig dat deze niet in het echt plaatsvinden of ik was al lang platzak. ;))

Combi:

1. Werchter12 (De headliners waren al mooi, maar wat eronder kwam gaf voor mij de duidelijke doorslag. Voor mij de absolute nummer 1 van deze draft.)
2. Martijn (die headliners! die undercard! Waanzinnig festival, alleen jammer van de vele clashes. ;))
3. ThijsDB (een heel erg fijn festival met een duidelijk idee erachter, heel knap gedaan!)

Dagticket:

1. HollandiaFCB - zaterdag (een festival dat op dezelfde dag CCR, Bob Dylan, Sigur Rós, Patti Smith, Aurora en Robyn heeft staan kan ik natuurlijk niet links laten liggen ;))
2. Timmetje - zondag (R.E.M.! David Byrne! Jacques Brel! Vampire Weekend! en zo kan ik nog wel even doorgaan, echt prachtige dag!)
 
Laatst bewerkt:

theblackmadness

Subheadliner
9 sep 2019
3.546
4.450
Wow dat met al die prachtaffiches. Merci aan de organisatie en de deelnemers, heb me weer goed geamuseerd met deze draft. Een speciale bedanking uiteraard ook aan alle ticketkopers. Ik kijk al uit naar de volgende draft.

Mijn combi´s gingen naar @Joslittel, @Paddy en @Timmetje, bij die eerste twee eigenlijk vooral voor de dagprogramma´s en ´savonds de tenten, bij timmetje dan weer vooral voor de headliners
De hele Nirvana dag van @randyrw was de ene band na de andere in mijn straatje
Daarnaast ook nog de combo Jack White - Eddie Vedder van @HollandiaFCB
 

mattman

Droomheadliner
Sfeerbeheer
4 dec 2013
13.956
8.596
Merci @Brian voor de nette organisatie en het initiatief!

Merci aan de anderen voor de verrukkelijke lineups (serieus: ik kon wel een ticket kopen voor elk festival deze keer, een beetje zoals de zomer van 2022 dus).

Ook wel een beetje bedankt voor het geduld wanneer ik voor sommige rondes uren op mij liet wachten.

Vond dit ABC-gegeven een heel leuk thema om te spelen. :D
 
Laatst bewerkt:

Thisso

Sunset slot
Sfeerbeheer
6 mrt 2016
2.179
2.996
Proficiat aan de winnaars, en met zo'n mooie lineups is eigenlijk iedereen een winnaar!
Zelf ook positief verrast door de 5de plaats. Door mijn concept had ik al rekening gehouden met de onderste regionen, maar misschien heeft dat mij ook wat gepusht om meer risico te durven nemen wat blijkbaar goed heeft uitgedraaid.

Bedankt uiteraard ook aan Brian voor de organisatie. Het was een heel amusante draft dankzij de ABC-twist.
 

Oasiss

Subheadliner
4 okt 2016
4.225
4.487
Gefeliciteerd voor de winnaar en andere hoog geëindigden! Ik sluit me volledig aan bij de meningen dat er allemaal mooie affiches zijn gemaakt. Vond tickets kopen deze keer ook heel lastig (of eigenlijk voor sommige festivals geen kaartje kopen).

Mijn weekendtickets gingen naar @randyrw @Timmetje en @warriorandweirdo met dagkaarten voor @mattman en @Rikkie.

Tot slot, ook vanuit deze kant dank aan @Brian. Was weer een heel toffe draft!
 

EdsjeFCB

Sunset slot
24 jan 2016
2.761
3.702
Iedereen dank, in het bijzonder @Brian uiteraard!
Ik had zelf iets meer verwacht van mijn eindklassering, ben nog nooit zo blij geweest met mijn line-up in een draft :p Maar goed de concurrentie was moordend natuurlijk.

Weekendkaarten: Life Forever Festival van @Oasiss , Timpop @Timmetje en Rock Blomberghen @theblackmadness
Dagkaarten: Zaterdag Elektrogen @ThijsDB en Zaterdag UOATITW @Rikkie

Weekendtickets voor LFF. Dag 1 met name de staart van de dag met Wolf Alice, Lana del Rey, Thom Yorke/Charli XCX en Daft Punk. Dag 2 met Klein Orkest, Angus & Julia Stone, Opgezwolle, Pulp, Aretha Franklin en met name dag 3 met Tinariwen, Froukje, Miley Cyrus, Janelle Monaé, Lizzo en Beyoncé.

Timpop ook een weekendticket maar wel een verschrikkelijke timetable! Starten met Herman Brood, dan zou ik Wolfmother willen meepakken, maar zou hem niet worden door de tijd. Pixies/Kae Tempest dikke clash. Daarna Janis Joplin, The Avalanches en clash Lindemann en TGTB&TQ is ook geen fijne.
Jammer voor Brittany Howard, maar wordt toch Cuby+Blizzards, Kyteman, Outkast, Talking Heads, stukje FNM indien mogelijk.
Laatste dag Celeste, Angéle maar kak dan begint David Byrne alweer, Vampire Weekend, shit The Smile begint, potver R.E.M. en Michael Kiwanuka groot deel overlap.

Tot slot Rock Blomberghen met Fever 333, The White Buffalo/The Jesus & Mary Chain, Rise Against, Eagles Of Death Metal, Bob Marley en Porcupine Tree.
Zeal & Ardor, Beck, Nick Cave en The Strokes. Lekker hoor.
Laatste dag met Dropkick Murphys, Hans Zimmer, Elbow en Dire Straits ook een fijne.

Dagkaarten voor de zaterdag van Elektrogen. Fantastisch beginnen met Courtney, daarna Kacey meepikken, Paramore, Jessie Ware, St. Vincent, Lianne La Havas laatste stuk en Madonna. De combi Lorde – Dua Lipa was overigens ook een hele fijne!
Ook de zaterdag van UOATITW. The Vaccines – The Gaslight Anthem – Balthazar – Paolo Nutini – DIIV – Arcade Fire – Scissor Sistsers – Pendulum. Goeie genade wat een dag.
 

Yannick

Droomheadliner
23 apr 2015
10.899
6.121
Wat een finale! Meer dan verdiende winnaar ook al had ik zelf geen kaartjes gekocht. Het kiezen voor de kaartjes was ook dit keer weer moeilijker dan de vorige keer, wat wil zeggen dat iedereen gewoonweg beter wordt in dit spel. Dus sowieso iedereen mooi gedaan weer. Bijzonder veel dank aan @Brian voor het concept te bedenken en de draft op poten te stellen. Blij met die top 6 stek, al had ik uiteraard graag weer het podium gehaald. Maybe next time. :)
 

randyrw

Support act
9 mrt 2018
1.065
1.355
Proficiat aan de winnaar(s). Na veel twijfel toch voor deze tickets gegaan. Deed pijn om sommige headliners links te laten liggen!

Weekend ticket:
- Jozzfest
- Rock Blomberghen
- ABC fest

Dagticket:
- Timpop zondag met R.E.M.
- Paddy Powerfestival vrijdag met Rolling Stones

bedankt @Brian het was lang, maar leuk!
 

Gebruikers die dit onderwerp bekijken