Festileaks Festival Draft VI: ABC Edition

Koekdoos

Headliner
22 okt 2018
5.616
7.332
Zoals gezegd geen uitgebreid onderzoek voor de Q, X en Y bij de organisatie van Baspop. Er zijn twee namen opgeschreven en die namen worden het gewoon. De volgende band is er een die nog nooit op Baspop heeft gestaan. Inmiddels zijn veel van de bekende namen van de band overleden en dus is dit een uitgelezen mogelijkheid om ze toch nog een keer te kunnen boeken.

Tijd voor een stevige portie glam metal met

Quiet Riot


@ThijsDB en daarna @werchter12

edit: mogelijk doet het filmpje een beetje raar en begint ie halverwege midden in een lied :p
 

WesleyNoH

Support act
28 nov 2015
1.091
2.314
PWFestivalYears.png

Zonet kwamen we te weten dat tijdens PurpleWhiteFestival ook de mannen van Years & Years aanwezig zullen zijn. Ze vervoegen de affiche op zaterdag en zo geraakt die line-up al aardig aangevuld. Sylvie Kreusch zal vroeg op de Marquee stage spelen. Midden op de dag is het dan aan Years & Years. Tame Impala zal later die avond de stage afsluiten. Op het hoofdpodium staan ook al The Hives en The War on Drugs gepland. Die laatste staan als voorlaatste gepland.


 

Paddy

Headliner
16 dec 2014
6.161
4.292
Zeer verbaasd dat een bepaalde naam nog niet is gekozen. Had verwacht dat die er vrij snel uit zou vliegen. Begin bijna hoop te krijgen voor de 2e ronde.
 
  • Leuk
Waarderingen: Joslittel

WesleyNoH

Support act
28 nov 2015
1.091
2.314
Zeer verbaasd dat een bepaalde naam nog niet is gekozen. Had verwacht dat die er vrij snel uit zou vliegen. Begin bijna hoop te krijgen voor de 2e ronde.

Ik krijg nog goede spots voor acts die op dezelfde posities zouden komen, vandaar de voorlopige keuze.
 

theblackmadness

Subheadliner
9 sep 2019
3.538
4.420
We mogen niet alleen een zanger aankondigen, maar een echte duizendpoot. Hij hielp mee de hedendaagse muziek in Senegal uit te bouwen, een vorm die in de plaatselijke Wolof-taal mbalax genoemd wordt.
Daarnaast was hij ook ex-presidentskandidaat, maar zijn kandidatuur werd (onterecht) ongrondwettelijk verklaard. De toenmalige president van Senegal ging voor een (ongrondwettelijke) derde kandidatuur en dat mocht dan wel. Hierop braken rellen los en hij werd minister van cultuur en toerisme in een nieuwe regering. Hij organiseerde ook een concert voor de vrijlating van Mandela en deed ook vele andere activistische zaken.
Als zanger bekend door zijn samenwerkingen met Peter Gabriel, Neneh Cherry en Wyclef Jean. Hij heeft ook gespeeld en opgenomen met Sting, Paul Simon, Bruce Springsteen, Dido, Tracy Chapman, Branford Marsalis. Daarnaast heeft hij ook nog een eigen platenlabel en studio en zong de openingshymne van de wereldbeker voetbal van 1998 samen met Axelle Red.
Wij zijn zeer blij om Youssou N´Dour op Rock Blomberghen te mogen verwelkomen!


@Yannick @Timmetje
 

Joslittel

Headliner
17 feb 2016
9.148
10.442
For your looooooooooove! THE YARDBIRDS is niet alleen de band waar Eric Clapton, Jimmy Page en Jeff Beck hun kunstjes hebben geleerd. Het is ook gewoon een uiterst fijne band met enkele tijdloze songs. Fantastische poprock uit de sixties. Te zien bij ons, voor Cream en The Beatles!


Bekijk bijlage 939


@mattman - @theblackmadness
Hele mooie! Niet dat het wat uitmaakt maar had deze helemaal over het hoofd gezien
 
  • Leuk
Waarderingen: randyrw

Yannick

Droomheadliner
23 apr 2015
10.894
6.117
cEIGHey.png


Excuus voor het oponthoud, moest bij de dokter en die heeft blijkbaar een slechtwerkende klok. Anyways, de band rond John Doe en Exene Cervenka behoeft hopelijk weinig introductie. Langs de Westkust lagen zij aan de bakermat van de punkrock en alternatieve rock scene eind jaren zeventig / begin jaren tachtig, al hebben ze doorheen hun carrière evenwel rockabilly, art punk, new wave en psychedelische rock op hun conto staan. Kort, maar krachtig: X.

@Timmetje > @Martijn
 
Laatst bewerkt:

Timmetje

Droomheadliner
4 mrt 2015
12.452
6.116
Bijna zes jaar geleden bracht onze volgende naam met Black Terry Cat één van de favoriete albums van de organisatie uit. We hebben er even op moeten wachten maar vorig jaar deed ze er nog een flinke schep bovenop: Met het fenomenale Una Rosa leverde ze volgens ons één van de allerbeste platen van 2021 af.

Vol trots presenteren wij

Xenia Rubinos



@Martijn > @Joslittel
 
  • Leuk
Waarderingen: Oasiss en Yannick

Gebruikers die dit onderwerp bekijken