Festileaks Tijdloze Top 100 (Editie 2022!)

Brian

Subheadliner
Sfeerbeheer
16 jun 2015
4.141
3.992
Wat een aanfluiting dat dit in deze lijst staat.
Agga GIF by PIP Den Haag
 

WesleyNoH

Support act
Sfeerbeheer
28 nov 2015
793
1.336
ryN4CNK.png


50 (+89). AC/DC - Thunderstruck (310ptn - 4nom)

Soms heb je van die nummers waar je mogelijks zelf niet op zou stemmen maar die je toch wel hoog verwacht, en daar zou deze 'Thunderstruck' er één van kunnen zijn. Doch halen ze pas in deze vijfde editie hun eerste top 100 notering ooit. In de tweede editie zakten ze zelfs nog van 163 naar 1.717 en kregen ze amper één punt en dat kwam van @Paddy . Het nummer zelf kwam uit in 1990 en was de leadsingle van The Razors Edge. In 2010 stond het bovenaan de Ultime 500 Rock Countdown van Australië, grappige noot... de hele top vijf waren toen AC/DC nummers. Volgens The Guardian is het wel maar het achtste beste nummer van de band.


49 (+19). Arctic Monkeys - Do I Wanna Know? (313ptn - 4nom)

We schuiven zomaar even 23 jaar op voor het volgende nummer in de lijst en dat komt van Arctic Monkeys. In 2013 verscheen 'Do I Wanna Know?' op het album AM. Op hun tour van dat album werd het vaak als openingsnummer gespeeld. In 2015 werd het nummer genomineerd voor de Grammy Awards in de categorie Best Rock Performance. Het moest echter de duimen leggen tegen 'Lazaretto' van Jack White. Na twee jaar niet in de top 100 kwam dit nummer vorig jaar er terug bij op plek 68. Dat weten ze nu nog eens te verbeteren, al blijft het nog twee plaatsen negatief tegenover de 47ste plek van de eerste editie.


48 (-41). Nirvana - Smells Like Teen Spirit (313ptn - 6nom)

We spelen een nummer uit de top tien van vorig jaar kwijt in de top tien van dit jaar met deze 'Smells Like Teen Spirit'. Het nummer uit 1991 van Nirvana was de openingstrack en leadsingle van hun tweede album, Nevermind. Dat album scoorde vooral dankzij dit nummer en stond op één in verschillende landen waaronder ook België. In 2000 kwam het nummer in het Guinness Book of World Records. Het was toen de meest gespeelde video op MTV Europe. Na een zeventiende plek in de eerste editie stond het de voorbije drie edities steevast in de top tien. Hun zevende plek van vorig jaar was daarbij het hoogtepunt en daarop krijgen ze nu een zeer grote terugslag voor een top tien nummer.


47 (-41). Radiohead - Karma Police (315ptn - 6nom)

We hebben al meteen nog een nummer dat uit de top tien van vorig jaar tuimelt. Toen net voor het vorige nummer als zesde en de positie ten opzichte van elkaar houdt deze 'Karma Police' wel vast. Dit nummer stond in onze eerste editie zelfs derde en in de derde editie vierde. In 2019 had het ook al wel eens een 28ste positie. Het is het derde nummer uit de jaren '90 in deze update want het stond op OK Computer uit 1997. Dat moet nog steeds één van de meeste bekende albums ter wereld zijn. Het won in 1998 op de Grammy Awards in de categorie Best Alternative Music Album. Die van beste album over alle genres heen won het niet, die was voor Time Out of Mind van Bob Dylan.


45 (+16). Temple of the Dog - Hunger Strike (319ptn - 5nom)

De vorige twee nummers werden uit de top tien gestriket en nu krijgen we een nummer dat 'Hunger Strike' heet. Hoe kan het ook anders? Eveneens een nummer uit de jaren '90 en meer bepaald 1991. Het was de eerste single van het album dat dezelfde naam kreeg als de band. Het nummer werd geschreven door Chris Cornell en heeft onder andere een duet met Eddie Vedder. Dit nummer werd trouwens meteen de grote doorbraak van de band. In onze derde editie kwam het nummer voor het eerst bij de laatste honderd platen terecht met toen een 26ste plek. Ze zakten vorig jaar dus wat terug, maar zijn ondertussen weer op weg naar boven.


@royke @mattman @Remmie890 @La Hormiga 93 @EAZy @PJ @Stoffie @Yannick @Querulante Partij @Bert @Paddy @Silke @Igo. @Koekdoos @zero @RubenFrusciante @wenteldave @landgrockt @Wout_VS @randyrw @reaper @Timothy's Monster @Zwaan @Everyknight @Brian @theblackmadness @PompenOfVerzuipen @Davidd @warriorandweirdo @nathanvdk @Martijn @jonasvh @MarkD @Black Lies @Joe @Joslittel @Lion @Oasiss
 
Laatst bewerkt:

Yannick

Headliner
23 apr 2015
9.342
4.044
Ligt het aan mij of zijn er heel wat sterke stijgers en dalers dit jaar? Wat een geshuffle.
 
  • Leuk
Waarderingen: Paddy

Brian

Subheadliner
Sfeerbeheer
16 jun 2015
4.141
3.992
Oh okay, snap ehm. Sorry, heb hier helemaal niks mee. Waarschijnlijk eigenwijzigheid door mijn leeftijd of door de hype of een combi van beide 😜
Snap ik. Het nummer staat ook niet in mijn persoonlijke top 100 en had hem hier ook niet verwacht. In de top2000 echter vond ik het een redelijke voorspelbare plek. Zo'n lijst is altijd een moment opname, ook al staat er tijdloos in de titel of beste nummers ooit. Kijk maar naar Kate Bush of Vienna.

Ik ben wel heel benieuwd naar Goldband. Hoe gaat deze band verder? Waar ligt hun limiet? Zijn ze over een jaar klaar (ik vermoed zelf van niet) of is het er eentje voor de toekomst? Erg interessant proces om in de gaten te houden.
 

WesleyNoH

Support act
Sfeerbeheer
28 nov 2015
793
1.336
Ik heb zelf wel gestemd op het nummer omdat het me toch al lang kan blijven boeien. Als het op de radio komt gaat het luider en zing ik volledig mee en dat is wat ik in nummers zoek. Terecht? Mogelijks niet... maar dat moet de toekomst uitmaken.
 

@Marc

Sunset slot
13 dec 2016
2.063
660
Muziek is een feest der herkenning. Ieder zijn of haar ding. Net zoals ik dacht dat mensen wel klaar waren na 1 seizoen Meiland. Blijkbaar heeft een groot deel van NL een andere smaak 😄

Mijn voorspelling (grote kans dat ik er naast zit):
Ik ben wel heel benieuwd naar Goldband. Hoe gaat deze band verder?
(Uitmelken waar ze kunnen de komende periode. Nieuw materiaal maken en hopen dat er een hit tussen zit. Meedoen aan tv programma’s. Geen idee wie daar het meest geschikt voor is van deze act. Samenwerkingen aangaan. Zoiets?)

Waar ligt hun limiet?
(Nederland en België. Tja, sommige kunnen het daarbij lang volhouden. Al denk ik dat deze jongens daar wel snel klaar mee zijn. Hoe vaak ga je grote festivals headlinen of de Ziggodome doen?)

Zijn ze over een jaar klaar (ik vermoed zelf van niet) of is het er eentje voor de toekomst?
(Ik denk beperkte houdbaarheid en dat de lol er wel vanaf is. Blijft volgens mij wel een gimmick).

Erg interessant proces om in de gaten te houden.
(Als jij dat doet en mij er dan fijntjes op wijst dat ik er compleet naast zit, dan drinken we daar komende zomer op LL wel een biertje op 😉).
 
  • Leuk
Waarderingen: Brian

Paddy

Headliner
16 dec 2014
5.056
1.964
Moet zeggen dat ik hun laatste nummer (met Maan) eigenlijk wel erg goed vind. Blijft lekker in je hoofd hangen.
Denk wel dat het trucje over een tijdje uitgewerkt zal zijn.
 
  • Leuk
Waarderingen: @Marc

WesleyNoH

Support act
Sfeerbeheer
28 nov 2015
793
1.336
ryN4CNK.png


45 (+16). The War on Drugs - Under the Pressure (319ptn - 5nom)

We waren in de vorige update van 47 naar 45 gesprongen en dat komt door een gedeelde plaats. Net als 'Hunger Strike' kreeg deze 'Under the Pressure' 319 punten door vijf leden. Nadat het drie jaar na elkaar was gestegen tot plaats 23 ging het vorig jaar plots wat achteruit. Dit jaar voor de vierde keer in de top 100 en weer tien plaatsen hoger. Het nummer verscheen op het derde album, Lost in the Dream, van The War on Drugs. Dat album kwam uit in maart van 2014. Het album was 'inspired by' onder andere Bruce Springsteen en Neil Young. Dit nummer werd als promotie eveneens nog als single uitgebracht. Het duurde zo'n tweetal jaar om het volledige album te maken.


44 (+7). Foo Fighters - The Pretender (323ptn - 5nom)

In augustus van 2007 kwam de single 'The Pretender' uit van de Foo Fighters. Het was de eerste single van het album Echoes, Silence, Patience & Grace. Het nummer maakte meteen furore in de US Billboard Hot 100 en werd zo de derde beste single van de band, na 'Learn to Fly' en 'Best of You'. Origineel was de titel van het nummer eerst 'Silver Heart'. Het album mistte echter nog wat meer up-tempo en daardoor werd 'Silver Heart' nog wat aangepast en na het sleutelwerk was 'The Pretender' geboren. Twee jaar geleden sloop het nummer voor het eerst in onze top 100, na een 119e en 130e plek. Vorig jaar kende het al een mooie sprong en nu wederom zeven plaatsen winst.


43 (-20). Editors - No Sound but the Wind (329ptn - 5nom)

In heel veel lijsten staat dit nummer altijd enorm hoog. In onze lijst piekte 'No Sound but the Wind' vorig jaar op een 23ste plek na een 31ste één jaar eerder. Toen had het wel 184 plaatsen winst gemaakt. Dit jaar boert het nummer toch wel weer wat achteruit en moet het twintig plaatsen toegeven. We zitten bij deze update wel duidelijk bij de wat 'jongere' nummers met deze van Editors uit 2010. Het was tevens de soundtrack van de film: The Twilight Saga: New Moon. De eerste keer dat de band het nummer liet horen was al in 2008, tijdens het Glastonbury festival. Tom Smith vertelde dat hij het nummer schreef nadat hij de novelle The Road had gelezen van Cormac McCarthy.


42 (+10). Foo Fighters - Everlong (339ptn - 7nom)

We kregen nog maar net het eerste nummer van Foo Fighters in de top 100 en nu al meteen de laatste. We zitten met deze 'Everlong' al wel meteen bij een wat ouder nummer van de band. Het kwam uit als tweede single van hun tweede studioalbum The Colour and The Shape uit 1997. Het nummer kreeg onlangs wel een serieuze extra toets. Het is namelijk het allerlaatste nummer ooit dat door Taylor Hawkings live gespeeld werd alvorens hij kwam te overlijden in maart van afgelopen jaar. In onze eerste editie stond dit nummer al eens op 26. Daarna zakte het nipt uit de top 100 om weer gestaag te stijgen. Vorig jaar nog plaats 52 en nu alweer tien plaatsen extra omhoog.


41 (+53). Guns 'n Roses - November Rain (342ptn - 6nom)

Dit nummer heeft een ware rollercoaster in onze lijst, al is die wel beperkt tot binnen de laatste honderd. In het tweede jaar zakte het nummer van 75 naar 90. Eén jaar later stond het weer op 43 om vorig jaar dan op 94 terecht te komen. Ze winnen dit jaar 53 plaatsen om op hun hoogste plek ooit terecht te komen. Het is meteen het oudste nummer van deze update want het kwam al op de wereld in 1992. Het was één van de singles van hun derde album Use Your Illusion I. Op het moment van zijn release was het het langste nummer dat ooit in de Billboard Hot 100, ondertussen staan ze vierde in de lijst van langste nummers. In de autobiografie van Slash kan je trouwens lezen dat het nummer al in 1986 bestond en toen maar liefst achttien minuten lang was.


@royke @mattman @Remmie890 @La Hormiga 93 @EAZy @PJ @Stoffie @Yannick @Querulante Partij @Bert @Paddy @Silke @Igo. @Koekdoos @zero @RubenFrusciante @wenteldave @landgrockt @Wout_VS @randyrw @reaper @Timothy's Monster @Zwaan @Everyknight @Brian @theblackmadness @PompenOfVerzuipen @Davidd @warriorandweirdo @nathanvdk @Martijn @jonasvh @MarkD @Black Lies @Joe @Joslittel @Lion @Oasiss
 

WesleyNoH

Support act
Sfeerbeheer
28 nov 2015
793
1.336
ryN4CNK.png


40 (+280). Black Sabbath - Paranoid (346ptn - 5nom)

Sommige nummers komen zo uit het niets de top 100 binnen en daar is deze 'Paranoid' van Black Sabbath er mogelijks één van. Twee jaar geleden stond het nummer al eens 173ste, maar vorig jaar zakte het toch echt zwaar weg. Nu dus helemaal terug dankzij de keuze van vijf leden. We zitten meteen meer dan vijftig jaar terug in de tijd want het nummer kwam al uit in 1970. Het stond op hun tweede studioalbum met dezelfde naam dan het nummer, het kwam tevens ook als eerste single van dat album uit. Het nummer kwam er doordat ze nog een 'filler' zochten voor het album van zo'n drie minuten. Even later was er een riff en daar kwamen dan lyrics bij.


39 (+54). TOOL - Schism (351ptn - 7nom)

We maken een sprong van dertig jaar en komen begin 2001 uit bij een nummer van TOOL. Hun derde album, Lateralus, kwam die tijd uit met daarop het nummer 'Schism'. Het zou grote ogen scoren want in 2002 won het de Grammy Award voor beste Metal Performance voor dit nummer. Heel wat nummers op het album draaiden tevens om persoonlijke problemen. Nadat het twee jaar op ongeveer dezelfde positie stond in onze lijst, zakte het nummer naar plaats 93 vorig jaar. Nu doen ze beter dan ooit en komen ze toch echt tussen de mensen.


38 (-34). Arcade Fire - Rebellion (Lies) (357ptn - 6nom)

We kunnen hier een eeuwige discussie starten over het feit of Arcade Fire nog stemmen mag krijgen. Laten we zeggen dat 2022 niet het beste jaar werd voor zanger Win Butler. Hij werd namelijk verschillende keren beschuldigd voor seksueel wangedrag. Het zal toch allemaal meespelen want de band krijgt in onze lijst duidelijk minder goede scores. Deze 'Rebellion (Lies)' stond vier jaar lang steeds in de top tien en zelfs drie keer in de top vijf. Het is dit jaar al het derde nummer dat uit de top tien valt. Doch nog voldoende stemmen om iets of wat stand te houden in de lijst.


37 (+55). Sigur Rós - Svefn-g-englar (367ptn - 6nom)

Sommige bands willen het je lastig maken en dat krijg je zeker bij een band uit Ijsland. Ze gooien met de moeilijke namen rond je oren. In 1999 kwam het tweede album uit van de band met de naam Ágætis byrjun. We kunnen stellen dat het voor de echte doorbraak van de band zorgde. Het nummer zou zoveel betekenen als slaapwandelaars en slaapengelen. We laten graag die video zien want daar werd er gewerkt met een groep met mensen met het syndroom van Down. In onze lijst stijgen ze naar hun hoogste positie ooit met tevens hun vierde jaar op rij in de top 100.


36 (+145). Spinvis - Kom Terug (374ptn - 7nom)

De hoogste van een Nederlandse band? De hoogste Nederlandstalige plaat? Wie weet... Spinvis komt voor de allereerste keer de lijst van de laatste honderd platen binnen. Nadat ze drie jaar lang tussen positie 131 en 137 kampeerde was er vorig jaar een tendens achteruit. Dat was alleen maar om dit jaar 145 plaatsen te stijgen. Het nummer 'Kom Terug' verscheen in 2011 op het album tot ziens, Justine Keller. Een half jaar voor het album verscheen kwam dit nummer al uit als single. Erik de Jong had dit nummer al eens in het Engels uitgebracht als 'Beautiful to me' begin jaren '90.


@royke @mattman @Remmie890 @La Hormiga 93 @EAZy @PJ @Stoffie @Yannick @Querulante Partij @Bert @Paddy @Silke @Igo. @Koekdoos @zero @RubenFrusciante @wenteldave @landgrockt @Wout_VS @randyrw @reaper @Timothy's Monster @Zwaan @Everyknight @Brian @theblackmadness @PompenOfVerzuipen @Davidd @warriorandweirdo @nathanvdk @Martijn @jonasvh @MarkD @Black Lies @Joe @Joslittel @Lion @Oasiss
 
Laatst bewerkt:

WesleyNoH

Support act
Sfeerbeheer
28 nov 2015
793
1.336
ryN4CNK.png


35 (+351). KISS - I Was Made for Lovin' You (377ptn - 4nom)

Het zat er aan te komen nadat er een duidelijke tendens was van KISS-stemmers dit jaargang, deze 'I Was Made for Loving You' kent een serieuze opmars. De afgelopen drie jaar stond het steevast rond dezelfde positie maar dankzij hoge stemmen van vier forumleden zien we het nummer 351 plaatsen winnen. Het nummer zelf kwam uit in 1979 en stond op het album, Dynasty. Het nummer kwam eveneens als eerste single uit op de A-side, de B-side was toen 'Hard Times'. Het nummer kan typisch gezien worden voor de periode waarin het uitkwam. Eind de jaren '70 was deze disco-style enorm populair in de Verenigde Staten. Nu dus ook in onze lijst!


34 (-13). Radiohead - Paranoid Android (381ptn - 6nom)

Als je '79 omdraait krijg je '97 en zo hebben we een overgang naar 'Paranoid Android' van Radiohead. Een nummer dat de wereld in kwam in dat jaar. Het was de leadsingle van het album 'OK Computer'. Een album dat we niet voor het eerst benoemen in onze lijst. Thom Yorke had een onaangenaame ervaring in een bar in Los Angeles en schreef daarover dit nummer. Tot op vandaag heeft Radiohead in de hitlijsten nooit beter gedaan dan met deze 'Paranoid Android'. In onze lijst deed het wel al eens beter. Zo stond het twee maal in de top tien in de eerste twee edities. Vorig jaar zakte het dan van twaalf naar 21 en nu boeren ze opnieuw achteruit.


33 (+548). The War on Drugs - Thinking of a Place (389ptn - 5nom)

Een jaar geleden zagen we 'Thinking of a Place' van The War on Drugs het opeens erg slecht doen in onze lijst. Dat nadat ze twee jaar lang hadden geflirt met de top 100. Het nummer zakte weg naar een 581ste plaats in de middenste regioenen van de gehele lijst. Dat maakte menig forumlid wakker om het dit jaar toch op te nemen in hun persoonlijke lijst en ze zo helemaal te laten terugkeren tot hun hoogste positie ooit. Het is best een jong nummer want het kwam pas uit in 2017 op het gelijknamige album. Dat album won dan ook nog eens de prijs van beste rock album op de Grammy Awards. Het nummer zelf was met afstand het langste nummer op het album.


32 (+6). Paolo Nutini - Iron Sky (389ptn - 8nom)

Bijna tien jaar geleden, negen om precies te zijn, kwam het derde album uit van Paolo Nutini, Caustic Love. Eén van de singles van dat album was deze 'Iron Sky'. Nog voor de officiële release van de single kwam het nummer al binnen in verschillende hitlijsten. In het lied hoor je trouwens een fragment van de legendarische speech van Charlie Chaplin uit de film The Great Dictator. Bon Iver zou in zijn song '33 GOD' dit nummer samplen twee jaar later. Elk jaar gestaag omhoog is de tendens van 'Iron Sky' on onze lijst. Dit jaar is dat niet anders met wederom zes plaatsen winst. Mogelijks kan het in de toekomst hetzelfde doen als in de tijdloze top 100 bij Studio Brussel.


31 (+28). Oasis - Don't Look Back in Anger (392ptn - 8nom)

Net als het vorige nummer kreeg ook dit Oasis nummer maar liefst punten van acht verschillende leden. Zo komen ze terug rond de plaats waar ze in de eerste drie edities stonden. Hun voorlopige piek was plaats 21 twee jaar geleden. Vorig jaar kregen ze wat een terugslag maar dat maken ze dit jaar dus gedeeltelijk goed. Deze 'Don't Look Back in Anger' is van de hand van Noel Gallagher. Nadat het nummer uitkwam in 1996 tot aan de split van de band in 2009 stond het bijna elk optreden op de setlist. In 2015 werd het nummer nog verkozen tot het op één na beste britpop song ooit, na 'Common People' van Pulp.


@royke @mattman @Remmie890 @La Hormiga 93 @EAZy @PJ @Stoffie @Yannick @Querulante Partij @Bert @Paddy @Silke @Igo. @Koekdoos @zero @RubenFrusciante @wenteldave @landgrockt @Wout_VS @randyrw @reaper @Timothy's Monster @Zwaan @Everyknight @Brian @theblackmadness @PompenOfVerzuipen @Davidd @warriorandweirdo @nathanvdk @Martijn @jonasvh @MarkD @Black Lies @Joe @Joslittel @Lion @Oasiss
 

jonasvh

Geliefde act
15 okt 2019
1.385
1.635
ryN4CNK.png


35 (+351). KISS - I Was Made for Lovin' You (377ptn - 4nom)

Het zat er aan te komen nadat er een duidelijke tendens was van KISS-stemmers dit jaargang, deze 'I Was Made for Loving You' kent een serieuze opmars. De afgelopen drie jaar stond het steevast rond dezelfde positie maar dankzij hoge stemmen van vier forumleden zien we het nummer 351 plaatsen winnen. Het nummer zelf kwam uit in 1979 en stond op het album, Dynasty. Het nummer kwam eveneens als eerste single uit op de A-side, de B-side was toen 'Hard Times'. Het nummer kan typisch gezien worden voor de periode waarin het uitkwam. Eind de jaren '70 was deze disco-style enorm populair in de Verenigde Staten. Nu dus ook in onze lijst!


34 (-13). Radiohead - Paranoid Android (381ptn - 6nom)

Als je '79 omdraait krijg je '97 en zo hebben we een overgang naar 'Paranoid Android' van Radiohead. Een nummer dat de wereld in kwam in dat jaar. Het was de leadsingle van het album 'OK Computer'. Een album dat we niet voor het eerst benoemen in onze lijst. Thom Yorke had een onaangenaame ervaring in een bar in Los Angeles en schreef daarover dit nummer. Tot op vandaag heeft Radiohead in de hitlijsten nooit beter gedaan dan met deze 'Paranoid Android'. In onze lijst deed het wel al eens beter. Zo stond het twee maal in de top tien in de eerste twee edities. Vorig jaar zakte het dan van twaalf naar 21 en nu boeren ze opnieuw achteruit.


33 (+548). The War on Drugs - Thinking of a Place (389ptn - 5nom)

Een jaar geleden zagen we 'Thinking of a Place' van The War on Drugs het opeens erg slecht doen in onze lijst. Dat nadat ze twee jaar lang hadden geflirt met de top 100. Het nummer zakte weg naar een 581ste plaats in de middenste regioenen van de gehele lijst. Dat maakte menig forumlid wakker om het dit jaar toch op te nemen in hun persoonlijke lijst en ze zo helemaal te laten terugkeren tot hun hoogste positie ooit. Het is best een jong nummer want het kwam pas uit in 2017 op het gelijknamige album. Dat album won dan ook nog eens de prijs van beste rock album op de Grammy Awards. Het nummer zelf was met afstand het langste nummer op het album.


32 (+6). Paolo Nutini - Iron Sky (389ptn - 8nom)

Bijna tien jaar geleden, negen om precies te zijn, kwam het derde album uit van Paolo Nutini, Caustic Love. Eén van de singles van dat album was deze 'Iron Sky'. Nog voor de officiële release van de single kwam het nummer al binnen in verschillende hitlijsten. In het lied hoor je trouwens een fragment van de legendarische speech van Charlie Chaplin uit de film The Great Dictator. Bon Iver zou in zijn song '33 GOD' dit nummer samplen twee jaar later. Elk jaar gestaag omhoog is de tendens van 'Iron Sky' on onze lijst. Dit jaar is dat niet anders met wederom zes plaatsen winst. Mogelijks kan het in de toekomst hetzelfde doen als in de tijdloze top 100 bij Studio Brussel.


31 (+28). Oasis - Don't Look Back in Anger (392ptn - 8nom)

Net als het vorige nummer kreeg ook dit Oasis nummer maar liefst punten van acht verschillende leden. Zo komen ze terug rond de plaats waar ze in de eerste drie edities stonden. Hun voorlopige piek was plaats 21 twee jaar geleden. Vorig jaar kregen ze wat een terugslag maar dat maken ze dit jaar dus gedeeltelijk goed. Deze 'Don't Look Back in Anger' is van de hand van Noel Gallagher. Nadat het nummer uitkwam in 1996 tot aan de split van de band in 2009 stond het bijna elk optreden op de setlist. In 2015 werd het nummer nog verkozen tot het op één na beste britpop song ooit, na 'Common People' van Pulp.


@royke @mattman @Remmie890 @La Hormiga 93 @EAZy @PJ @Stoffie @Yannick @Querulante Partij @Bert @Paddy @Silke @Igo. @Koekdoos @zero @RubenFrusciante @wenteldave @landgrockt @Wout_VS @randyrw @reaper @Timothy's Monster @Zwaan @Everyknight @Brian @theblackmadness @PompenOfVerzuipen @Davidd @warriorandweirdo @nathanvdk @Martijn @jonasvh @MarkD @Black Lies @Joe @Joslittel @Lion @Oasiss
Daar issie dan @Koekdoos! :p
 
  • Leuk
Waarderingen: Joslittel en Koekdoos

Koekdoos

Sunset slot
22 okt 2018
3.113
2.927
ryN4CNK.png


35 (+351). KISS - I Was Made for Lovin' You (377ptn - 4nom)

Het zat er aan te komen nadat er een duidelijke tendens was van KISS-stemmers dit jaargang, deze 'I Was Made for Loving You' kent een serieuze opmars. De afgelopen drie jaar stond het steevast rond dezelfde positie maar dankzij hoge stemmen van vier forumleden zien we het nummer 351 plaatsen winnen. Het nummer zelf kwam uit in 1979 en stond op het album, Dynasty. Het nummer kwam eveneens als eerste single uit op de A-side, de B-side was toen 'Hard Times'. Het nummer kan typisch gezien worden voor de periode waarin het uitkwam. Eind de jaren '70 was deze disco-style enorm populair in de Verenigde Staten. Nu dus ook in onze lijst!


34 (-13). Radiohead - Paranoid Android (381ptn - 6nom)

Als je '79 omdraait krijg je '97 en zo hebben we een overgang naar 'Paranoid Android' van Radiohead. Een nummer dat de wereld in kwam in dat jaar. Het was de leadsingle van het album 'OK Computer'. Een album dat we niet voor het eerst benoemen in onze lijst. Thom Yorke had een onaangenaame ervaring in een bar in Los Angeles en schreef daarover dit nummer. Tot op vandaag heeft Radiohead in de hitlijsten nooit beter gedaan dan met deze 'Paranoid Android'. In onze lijst deed het wel al eens beter. Zo stond het twee maal in de top tien in de eerste twee edities. Vorig jaar zakte het dan van twaalf naar 21 en nu boeren ze opnieuw achteruit.


33 (+548). The War on Drugs - Thinking of a Place (389ptn - 5nom)

Een jaar geleden zagen we 'Thinking of a Place' van The War on Drugs het opeens erg slecht doen in onze lijst. Dat nadat ze twee jaar lang hadden geflirt met de top 100. Het nummer zakte weg naar een 581ste plaats in de middenste regioenen van de gehele lijst. Dat maakte menig forumlid wakker om het dit jaar toch op te nemen in hun persoonlijke lijst en ze zo helemaal te laten terugkeren tot hun hoogste positie ooit. Het is best een jong nummer want het kwam pas uit in 2017 op het gelijknamige album. Dat album won dan ook nog eens de prijs van beste rock album op de Grammy Awards. Het nummer zelf was met afstand het langste nummer op het album.


32 (+6). Paolo Nutini - Iron Sky (389ptn - 8nom)

Bijna tien jaar geleden, negen om precies te zijn, kwam het derde album uit van Paolo Nutini, Caustic Love. Eén van de singles van dat album was deze 'Iron Sky'. Nog voor de officiële release van de single kwam het nummer al binnen in verschillende hitlijsten. In het lied hoor je trouwens een fragment van de legendarische speech van Charlie Chaplin uit de film The Great Dictator. Bon Iver zou in zijn song '33 GOD' dit nummer samplen twee jaar later. Elk jaar gestaag omhoog is de tendens van 'Iron Sky' on onze lijst. Dit jaar is dat niet anders met wederom zes plaatsen winst. Mogelijks kan het in de toekomst hetzelfde doen als in de tijdloze top 100 bij Studio Brussel.


31 (+28). Oasis - Don't Look Back in Anger (392ptn - 8nom)

Net als het vorige nummer kreeg ook dit Oasis nummer maar liefst punten van acht verschillende leden. Zo komen ze terug rond de plaats waar ze in de eerste drie edities stonden. Hun voorlopige piek was plaats 21 twee jaar geleden. Vorig jaar kregen ze wat een terugslag maar dat maken ze dit jaar dus gedeeltelijk goed. Deze 'Don't Look Back in Anger' is van de hand van Noel Gallagher. Nadat het nummer uitkwam in 1996 tot aan de split van de band in 2009 stond het bijna elk optreden op de setlist. In 2015 werd het nummer nog verkozen tot het op één na beste britpop song ooit, na 'Common People' van Pulp.


@royke @mattman @Remmie890 @La Hormiga 93 @EAZy @PJ @Stoffie @Yannick @Querulante Partij @Bert @Paddy @Silke @Igo. @Koekdoos @zero @RubenFrusciante @wenteldave @landgrockt @Wout_VS @randyrw @reaper @Timothy's Monster @Zwaan @Everyknight @Brian @theblackmadness @PompenOfVerzuipen @Davidd @warriorandweirdo @nathanvdk @Martijn @jonasvh @MarkD @Black Lies @Joe @Joslittel @Lion @Oasiss

Jaaaa, mooie klassering! Nu benieuwd naar de artiesten positie van Kiss!
 
  • Leuk
Waarderingen: Joslittel

Oasiss

Sunset slot
4 okt 2016
3.309
2.646
ryN4CNK.png


35 (+351). KISS - I Was Made for Lovin' You (377ptn - 4nom)

Het zat er aan te komen nadat er een duidelijke tendens was van KISS-stemmers dit jaargang, deze 'I Was Made for Loving You' kent een serieuze opmars. De afgelopen drie jaar stond het steevast rond dezelfde positie maar dankzij hoge stemmen van vier forumleden zien we het nummer 351 plaatsen winnen. Het nummer zelf kwam uit in 1979 en stond op het album, Dynasty. Het nummer kwam eveneens als eerste single uit op de A-side, de B-side was toen 'Hard Times'. Het nummer kan typisch gezien worden voor de periode waarin het uitkwam. Eind de jaren '70 was deze disco-style enorm populair in de Verenigde Staten. Nu dus ook in onze lijst!


34 (-13). Radiohead - Paranoid Android (381ptn - 6nom)

Als je '79 omdraait krijg je '97 en zo hebben we een overgang naar 'Paranoid Android' van Radiohead. Een nummer dat de wereld in kwam in dat jaar. Het was de leadsingle van het album 'OK Computer'. Een album dat we niet voor het eerst benoemen in onze lijst. Thom Yorke had een onaangenaame ervaring in een bar in Los Angeles en schreef daarover dit nummer. Tot op vandaag heeft Radiohead in de hitlijsten nooit beter gedaan dan met deze 'Paranoid Android'. In onze lijst deed het wel al eens beter. Zo stond het twee maal in de top tien in de eerste twee edities. Vorig jaar zakte het dan van twaalf naar 21 en nu boeren ze opnieuw achteruit.


33 (+548). The War on Drugs - Thinking of a Place (389ptn - 5nom)

Een jaar geleden zagen we 'Thinking of a Place' van The War on Drugs het opeens erg slecht doen in onze lijst. Dat nadat ze twee jaar lang hadden geflirt met de top 100. Het nummer zakte weg naar een 581ste plaats in de middenste regioenen van de gehele lijst. Dat maakte menig forumlid wakker om het dit jaar toch op te nemen in hun persoonlijke lijst en ze zo helemaal te laten terugkeren tot hun hoogste positie ooit. Het is best een jong nummer want het kwam pas uit in 2017 op het gelijknamige album. Dat album won dan ook nog eens de prijs van beste rock album op de Grammy Awards. Het nummer zelf was met afstand het langste nummer op het album.


32 (+6). Paolo Nutini - Iron Sky (389ptn - 8nom)

Bijna tien jaar geleden, negen om precies te zijn, kwam het derde album uit van Paolo Nutini, Caustic Love. Eén van de singles van dat album was deze 'Iron Sky'. Nog voor de officiële release van de single kwam het nummer al binnen in verschillende hitlijsten. In het lied hoor je trouwens een fragment van de legendarische speech van Charlie Chaplin uit de film The Great Dictator. Bon Iver zou in zijn song '33 GOD' dit nummer samplen twee jaar later. Elk jaar gestaag omhoog is de tendens van 'Iron Sky' on onze lijst. Dit jaar is dat niet anders met wederom zes plaatsen winst. Mogelijks kan het in de toekomst hetzelfde doen als in de tijdloze top 100 bij Studio Brussel.


31 (+28). Oasis - Don't Look Back in Anger (392ptn - 8nom)

Net als het vorige nummer kreeg ook dit Oasis nummer maar liefst punten van acht verschillende leden. Zo komen ze terug rond de plaats waar ze in de eerste drie edities stonden. Hun voorlopige piek was plaats 21 twee jaar geleden. Vorig jaar kregen ze wat een terugslag maar dat maken ze dit jaar dus gedeeltelijk goed. Deze 'Don't Look Back in Anger' is van de hand van Noel Gallagher. Nadat het nummer uitkwam in 1996 tot aan de split van de band in 2009 stond het bijna elk optreden op de setlist. In 2015 werd het nummer nog verkozen tot het op één na beste britpop song ooit, na 'Common People' van Pulp.


@royke @mattman @Remmie890 @La Hormiga 93 @EAZy @PJ @Stoffie @Yannick @Querulante Partij @Bert @Paddy @Silke @Igo. @Koekdoos @zero @RubenFrusciante @wenteldave @landgrockt @Wout_VS @randyrw @reaper @Timothy's Monster @Zwaan @Everyknight @Brian @theblackmadness @PompenOfVerzuipen @Davidd @warriorandweirdo @nathanvdk @Martijn @jonasvh @MarkD @Black Lies @Joe @Joslittel @Lion @Oasiss
Wat een heerlijk rijtje!

en Kiss ;).
 

Gebruikers die dit onderwerp bekijken