Graspop Metal Meeting 2023

Joe

Sunset slot
22 feb 2016
2.370
1.001
Hun logo zegt toch gewoon alles, want wat zie je?
Wel ja...
XYdITfFzeQBLoNsIIpthkC1jfK9r-jVijx_ULuralq1KaN35Z_tJdgyoB9O-eSCm_NdEgN1E-Ok=s900-c-k-c0x00ffffff-no-rj


Vanavond Epica en Apocalyptica in AB. Hopelijk met welriekende fans en goed geluid ;)
In de AB ruiken de fans altijd tip top.
 
  • Haha
Waarderingen: nikita

Loek123

Sunset slot
7 nov 2019
3.114
3.219
Merci, Alestorm is gewoon een goed feestje waar iedereen hard op gaat met wat bier in de mik. Daarom zijn ze juist overdag zo top en loopt het vol qua volk denk ik? 😁
lijkt me sterk dat mensen ze ineens niet gaan kijken als ze in de avond spelen.
ben het verder wel mee eens hoor, van mij hoeven ze ook niet te headlinen, maar lijkt me toch wel dat ze een hogere spot krijgen als vorig jaar als ze opnieuw langs zouden komen. de plek van dropkick murphys bijvoorbeeld (sub) lijkt me ook prima voor ze
 

jasper79

Campingartiest
1 dec 2022
86
138
lijkt me sterk dat mensen ze ineens niet gaan kijken als ze in de avond spelen.
ben het verder wel mee eens hoor, van mij hoeven ze ook niet te headlinen, maar lijkt me toch wel dat ze een hogere spot krijgen als vorig jaar als ze opnieuw langs zouden komen. de plek van dropkick murphys bijvoorbeeld (sub) lijkt me ook prima voor ze
Ohh ik denk dat mensen ook in de avond gaan kijken hoor :) maar persoonlijk vind ik ze leuker in de middag zon. Gewoon een persoonlijke mening natuurlijk🤪
 

Somekindofdylan

Gouden Tip
26 jun 2022
364
332
denk dat je iets te veel conclusies trekt uit 1 optreden, bands spelen wel vaker in kleine zaaltjes. misschien vonden ze dat gewoon leuk om te doen.
Blind Guardian speelde in juni een headline slot op Hellfest in de nacht van 90 minuten, vervolgens in Oktober speelde in een zaaltje in Sittard voor een paar honderd man. zegt dit iets over hoe groot de band is?

Daarnaast kreeg Alestorm zo'n beetje het meeste volk van alle bands, in ieder geval na de headliners waren ze wel de band waar het meeste volk op af kwam.


Welkom op het forum! :D
Heb ze doorheen de jaren wel zien groeien. Daarom ook conclusie getrokken dat ze wel konden doorgroeien naar headline positie binnen afzienbare tijd.
Die mening stel ik ni enkel bij omdat ze in de mast speelden, ook muzikaal vind ik het ook allemaal wat teveel van hetzelfde worden. Er lijkt niet veel progressie meer te zijn, maar ja had ik kunnen weten eigenlijk 🤪

In de wachtrij hoorde ik ook wel dat Biebob met twee shows zat gisteren, en deels daardoor dan bij Strike vzw is uitgekomen voor de organisatie, die zitten in west vlaanderen.
 
  • Leuk
Waarderingen: EddiePlaysBass

EddiePlaysBass

Campingartiest
23 jun 2022
74
140
Alestorm was gisteren wel oke in Torhout. Had ze nog nooit in een zaal gezien. Vond altijd dat ze ook wel eens een headlinerspot konden krijgen bij een net iets mindere line up.
Na gisteren heb ik er net een minder gevoel bij. Was nog altijd dik oké, maar had het gevoel dat het wat grof zou zijn tegenover bands die lyrisch en muzikaal net wat beter zijn, maar minder volk in Jack n Jones en Ralph Lauren truitjes aantrekken, om ze als headliner te plaatsen.
De helft van West-Vlaanderen was er weer bij, net zoals bij Rammstein vorig jaar. Alestorm is dus wel een band die wat volk kan trekken, maar ik miste iets... Geen idee wat juist, met om headliner te zijn is het net niet.

Zat me ook te bedenken, Epica verkoopt net de AB in Brussel uit, net zoals Trivium/HSB op dinsdag. Die staan hoog, tot headliner op Alcatraz. Alestorm speelt in een sporthal in Torhout...geen idee of het management nog niet mee is, er geen andere zaal in gans België vrij was, of het effectief hun niveau nu is. Als je in een sporthal speel in Januari, dan ben je toch nog een paar jaar van headliner status vanaf.
Alestorm blijft leuk, maar waarschijnlijk op hun hoogtepunt. Kan er natuurlijk heeeeel ver naast zitten.

Ik had een soortgelijke ervaring met Steel Panther, een paar jaar geleden in de 013. Leuke band voor op een festival, maar voor een specifiek concert ist precies allemaal net nie dat. Er lijkt dan iets te ontbreken - een wei vol dikke Duitsers, wellicht 😁 (zei hij met alle liefde)
 
  • Leuk
Waarderingen: Dr. Hannibal

bcmrmaybe

Subheadliner
27 feb 2014
4.232
409
Valt me wel tegen, dit. Baroeg krijgt (zeer terecht) de credits als een veilige plek voor iedereen. Daar horen dit soort figuren niet thuis. Al moet ik zeggen dat ik me ook erger aan zo'n populistische uitspraak van die vrouw van GroenLinks. Want ik weet uit persoonlijke ervaring op welke manieren Baroeg zich positief profileert op het gebied van inclusie. Maar daar hoor je dit soort mensen dan niet over. Het is jammer dat je het 99 keer goed kan doen en bij die ene keer dat je de plank misslaat, zo'n vrouw dan gelijk vragen gaat stellen over je subsidie. Dat is trouwens niet alleen iets wat zij doet, maar een steeds groter groeiend soort gezwel in onze samenleving wat ik echt heel schadelijk vind. De nuance is steeds vaker zoek, we roepen allemaal om het hardst en schieten in een cancelstuip zodra we iets horen of zien wat niet in ons ideale wereldbeeld past, zonder de hele context te kennen.

Ik denk dat Leon in dit geval wel eieren voor zijn geld gaat kiezen en dat lijkt me ook verstandig. Want nogmaals, extreem rechts gedachtengoed past niet bij de uitgangspunten van Baroeg, daar is iedere bezoeker het denk ik wel over eens. Maar het lijkt me nog minder chique als dit nog een vervelend staartje gaat krijgen.
Maar moet je dan bijvoorbeeld linkse antifa bands, punk etc dan ook gaan weren? Dus extreem links. Hoe selectief wil je zijn.
Ik ben benieuwd wat Baroeg gaat doen.

Ik ben in principe tegen een cancel culture maar oproepen tot moord, vernieling, bedreiging etc dus dat wat in de wet staat moet je met wortel en tak uitroeien.
 

InsaniTiny

Randprogramma
5 jan 2023
114
279
Merci, Alestorm is gewoon een goed feestje waar iedereen hard op gaat met wat bier in de mik. Daarom zijn ze juist overdag zo top en loopt het vol qua volk denk ik?
Het is wel te merken aan de crowdsurfers en moshpits bij de 'voorprogramma's' dat Alestorm heel veel party publiek trekt! Nooit gedacht een pit te zien in de zaal bij Gloryhammer ^^
 

TNFke

Gouden Tip
16 jan 2014
260
223

n’​

An “n” with an apostrophe after it is standing in for the word “and”. It is not as commonly used as the alternatives: ‘n or ‘n’. All three serve the same purpose and the apostrophe just indicates that part of the word is missing.

The use of “n’” is not appropriate for academic or business writing, but can be used in informal writing to create a relaxed tone.

Despite being less popular than its abbreviated companions, this version has the honor of being used by one band you might have heard of:
  • Guns N’ Roses
Shortening “and” to n’ indicates that the two things you’re joining together are an established pair – separate entities combining to make a strong team.

—-

Bij deze jullie Engelse les voor de week, drink er maar op.
 

Piebe71

Randprogramma
15 dec 2022
135
307
Dit lijkt me niet de geschikte plek voor politieke discussies. Laten we het gesprek over extreem links en extreem rechts achter ons laten en het door over Graspop en metal te hebben naar pagina 666 gaan!
Eens!! Genoeg fora op het net om je politieke visies te ventileren. Volgens mij hebben we het hier alleen over onze muzieksmaak. Dat zij altijd de leuke discussies. Politiek hoort hier toch zeker niet thuis. Laten wel elkaar in waarde laten en het vooral gezellig hebben hier op het forum. Morgen is de dag!!
 

wenteldave

Headliner
21 apr 2019
9.554
5.180
In ieder geval, Baroeg het optreden geannuleerd, vanwege het feit dat ze tijdens het boeken er niet van op de hoogte waren (daar geloof ik dan weer geen snars van) en om te zorgen dat Baroeg weer in rustiger vaarwater komt. Dat laatste lijkt me sowieso een heel goede voor de toekomst van Baroeg.
 
  • Leuk
Waarderingen: jamel en Dr. Hannibal

Joe

Sunset slot
22 feb 2016
2.370
1.001
In ieder geval, Baroeg het optreden geannuleerd, vanwege het feit dat ze tijdens het boeken er niet van op de hoogte waren (daar geloof ik dan weer geen snars van) en om te zorgen dat Baroeg weer in rustiger vaarwater komt. Dat laatste lijkt me sowieso een heel goede voor de toekomst van Baroeg.
Goed zo.
 

Joe

Sunset slot
22 feb 2016
2.370
1.001
@nikita Hoe waren Epica en apocalypse? Vooral die laatste heb ik altijd wel een leuke live band gevonden.
 

Gebruikers die dit onderwerp bekijken