Festileaks Draft XIII: De mini-mini draft

Dr. Hannibal

Headliner
24 nov 2013
5.385
5.999
Lingua-Ignota.jpeg


De line up is wel heel mannelijk tot nu toe. Tijd om wat vrouwelijk perspectief toe te voegen. Kristen Hayter heeft haar Lingua Ignota mantel eigenlijk al aan de wilgen gehangen, maar heeft nu toch besloten er nog een laatste keer terug in te duiken voor een definitief afscheid. En een gedenkwaardig afscheid zal het worden!


liturgy---photo-by-jason-nocitojpg-885d4577cd8e6cd9.jpg


Liturgy beschrijft hun eigen muziek als transcendental black metal, iets wat verder inhoud gegeven wordt met de filosofische uiteenzettingen en manifesto's van frontvrouw Haela Hunt-Hendrix. Muzikaal is het een eclectische mix van harde metal met elektronica, piano, en andere minder gebruikelijke elementen. En laten we nu net wel houden van minder gebruikelijke elementen op ons festival :)


@RubenJS > @team-0
 

Bob105

Support act
18 jun 2021
810
1.015
De koningsdagperikelen laten de boekers even verzaken, excuus. Mijn inhaalnamen:

Mandy, Indiana.

The Cool Greenhouse.
 
  • Leuk
Waarderingen: InsaniTiny

Koekdoos

Headliner
22 okt 2018
5.740
7.561
Na het weekendje weg naar Feuerschwanz in Osnabrück nu even een uitgebreidere aankondiging:

Met de toevoeging van Nanowar of Steel, Mr. Big, Extreme en Vandenberg wordt het ook weer tijd om wat extra informatie rondom deze editie van Baspop te delen. Inmiddels hebben we de "mainstage" van Baspop bijna compleet: naast de ontbrekende headliner missen er nog 4 namen, maar met 13 van de 18 namen op deze stage zijn we toch al een heel eind.

Zoals de laatste paar edities vind dus deze editie ook weer plaats op Kroondomein het Loo. De daadwerkelijke plattegrond zal volgen bij de presentatie, maar we kunnen al wel vertellen dat de headliners van deze editie (Bruce Dickinson, Gene Simmons en nog één ontbrekende naam) relatief vroeg in de avond al hun opwachten maken, want met een gemiddelde leeftijd van een pensionado bij de zangers, moeten ze ook op tijd naar bed kunnen. Daarna gaan we door op het tweede podium met de andere grote klappers van de dagen (denk aan Halestorm, Blind Guardian en Airbourne), maar op de mainstage gaat het na de headliners door met het "nachtprogramma" genaamd Loo in the dark met allerlei feestende acts om de nacht mee af te sluiten, zo ook de hierboven aangekondigde Nanowar of Steel, maar ook onder andere Feuerschwanz en Wind Rose.

Mr. Big voegen we ook toe aan het affiche. Zij zijn deze editie één van de negen bands die twee maal op zullen treden. Eén keer gewoon op een normaal podium, maar de tweede set zal plaatsvinden op het dak van Paleis het Loo tussen de sets door van de acts op de mainstage tot en met de headliner. Op dit relatief kleine podium zullen zij een speciale set spelen waar in het geval van Mr. Big het succesvolste album Lean Into It integraal zal worden gespeeld (overigens net als op hun afscheidstour later in het jaar in oa De Melkweg). De overige acht artiesten moeten of nog worden aangekondigd of er moet nog besloten worden welke bands passen in dit concept, zo ver is de organisatie nog niet bij dit nieuwe concept.


Vandenberg mag op een festival als Baspop natuurlijk niet ontbreken als band met één van de grootste gitaristen van Nederlandse komaf en één van de beste hardrocknummers ooit gemaakt uit de Lage Landen. Adje van den Berg en zijn band zullen net als de andere drie bands uit deze aankondiging op de mainstage spelen. Net als Mr. Big en Extreme als act direct voor de headliner op de mainstage.


Gewoon verder waar we gebleven waren met @team-0
Zijn beurt loopt nog tot 19:40. Op dat moment is het aan @JK79
 

warriorandweirdo

Geliefde act
8 nov 2017
1.707
2.369
Tijd voor onze laatste headliner!

Samen met Sampha op zaterdag. De legends, de mythe: Pavement!


En geen één legende, zonder een tweede erachteraan. Ooit omschreven als een kruising tussen Radiohead en Soulwax, maar vooral heerlijk zichzelf gebleven: The Notwist!


Reeds aangekondigd zijn voor vrijdag 28 juni: Slowdive, Beth Gibbons, Clairo, Bright Eyes, Maya Hawke, Emma Ruth Rundle en Ichiko Aoba, voor zaterdag 29 juni: Pavement, Sampha, Clipping., All Them Witches, Danielle Ponder, DEADLETTER, Slow Pulp en Infinity Song en voor zondag 30 juni: Nick Cave & Warren Ellis, Benjamin Clementine, Nils Frahm, Sharon Van Etten, The Notwist, Anna Von Hausswolff en Joep Beving.

@Lion
@theblackmadness
 
Laatst bewerkt:

Lion

Support act
7 mrt 2017
780
1.614
Samen met Sampha op zaterdag. De legends, de mythe: Pavement!
Ik heb een eeuwigheid lopen twijfelen over het boeken van Pavement headliner, maar uiteindelijk niet voor gegaan. Mooi om te zien dat ze wel ergens anders staan.

Twee nieuwe aankondigingen:

De 90s slowcore legends Codeine hebben Nederland al sinds 2012 niet meer aangedaan, dus wordt het hoog tijd!


En prachtige indie folk van Florist!


@theblackmadness
 

theblackmadness

Subheadliner
9 sep 2019
3.587
4.548
Kleine festivals boeken uiteraard meer bands uit eigen land, dus doe ik dat ook. Maak er maar meteen een Belgische drop van. 4 nieuwe namen voor Blomberghen Metal Meeting: voor vorst, voor vrijheid en voor recht!

Doodseskader
Amenra al vaak mogen ontvangen op ons festival, dus besloten om deze (momenteel?) kleinere broer te boeken. Pastel Prison klinkt veelbelovend en hun releaseshow in de Vooruit was dat ook. Van hiphop naar sludge, ze transformeren de vibe van hun nummers in een vingerknip en laat dat nu net iets zijn wat de organisatie zeer kan appreciëren.


Marche Funèbre
Deze mannen op Darken The Moon gezien in Mechelen. Ze maakten het meeste indruk op me door de sfeer die ze in de zaal creëerden en uiteraard ook door de uitstekende nummers. Een aanrader voor iedereen die houdt van een portie gemengd doom-death.


Pothamus
Ook hen op Darken The Moon gezien en ook zij speelden een gigantisch goede show. Hun eerste langspeelplaat brachten ze via crowdfunding uit en bracht hen tot op de iets grotere podia zoals nu ook dat van Blomberghen Metal Meeting.


Wiegedood
Op Roadburn speelden ze een speciale set, maar ook die werd goed onthaald. Ook op andere Belgische festivals bewezen ze al dat ons klein landje zeer veel goede metalbands verder brengt. Op ons festival zullen ze naar gewoonte een brute, strakke set spelen.

@Lion @warriorandweirdo
 

warriorandweirdo

Geliefde act
8 nov 2017
1.707
2.369
Een wat kleinere aankondiging, maar daarom zeker niet minder goed.

Gilla Band


&

Kalandra


Reeds aangekondigd zijn voor vrijdag 28 juni: Slowdive, Beth Gibbons, Clairo, Bright Eyes, Maya Hawke, Emma Ruth Rundle, Ichiko Aoba en Kalandra, voor zaterdag 29 juni: Pavement, Sampha, Clipping., All Them Witches, Danielle Ponder, DEADLETTER, Slow Pulp en Infinity Song en voor zondag 30 juni: Nick Cave & Warren Ellis, Benjamin Clementine, Nils Frahm, Sharon Van Etten, The Notwist, Anna Von Hausswolff, Gilla Band en Joep Beving.

@Oasiss
@Yannick
 

Gebruikers die dit onderwerp bekijken