Rock Werchter 2024

Warme Gladiator

Playlistbediener
27 sep 2023
43
95
Mijn ervaring met de pendelbussen naar Aarschot was heel anders. Ja, een lange rij toen we na afloop in een mensenmassa aankwamen. Toch binnen tien minuten in de bus. Bij station Aarschot hoefde je geen parking ticket te regelen. Gewoon binnenrijden, parkeren en 's nachts de auto weer ophalen. Alle slagbomen stonden open en speciaal voor RW gratis en voor niets.
Op woensdag reden geen bussen vanuit Aarschot, maar dat stond niet op alle plekken op de site aangegeven, stond in Aarschot een verdwaalde groep mensen op zoek naar de bus. Toen wij zaterdag in Aarschot aankwamen was de parking vol en moesten we maar weer helemaal omrijden naar Leuven. Vanmorgen (maandag) vanaf de Hive vervolgens enorm lang in de rij moeten staan.

Ik moest zaterdag tussendoor naar een bruiloft en de pendelbussen hebben dat heel veel moeilijker en frustrerender gemaakt in mijn ervaring, maar goed om te horen dat dat zeker niet voor iedereen was!
 

Paddy

Headliner
16 dec 2014
6.456
4.777
Het praten zijn toch wel vaak de Nederlanders. Flemish disease mag wat mij betreft zijn dat je halverwege de dag al onaanspreekbaar bent van de drank en alles en iedereen omver duwt. Ja het zit me diep....
Ik kan echt geen verschil ontdekken. Hoor toch ook echt veel Vlaams of Frans om me heen. Er zijn plekken waar half Haacht staat te ouwehoeren.
 
  • Leuk
Waarderingen: Islaaa en redle

EdsjeFCB

Sunset slot
24 jan 2016
2.989
4.063
Wel..het kwartje is gevallen. Ik had vorige keer niet al te veel met Idles. Verkeerd moment van de dag, verkeerde plek, verkeerde mindset van mijn kant.

Ik heb het nu terug een kans gegeven met een gevarieerd setlistje van ouder en nieuw werk en....ik ben mee. Het is gecontroleerde chaos met een Joe Tallbot als preker voor de congregatie. Dat gaat best een fijn uur worden.

Can i get a hallelujah?
Hoe vond je dit?
 

Islaaa

Gouden Tip
20 jan 2015
300
200
Ik heb echt amper past gehad van praters. Eigenlijk alleen buiten de tenten bij een show maar daar kan je moeilijk wat van zeggen haha (wij praatten ook). Alleen 1 keer bij Brutus voorin maar na een vriendelijke opmerking hebben die de rest van de show staan luisteren. Misschien had ik mazzel qua locatie keuze maar voor mij bevestigde Werchter zich weer met altijd aandachtig en uitbundig publiek
Wij hadden meer last van grotere groepen locale belgen, of iig ze waren met de fiets aan de bandjes te zien ;)
Ze bleven maar buurten en veel filmen.
Net voor mijn neus😅
 
  • Leuk
Waarderingen: appelschil en Paddy

Islaaa

Gouden Tip
20 jan 2015
300
200
Maar al met al zo’n toffe dagen gehad!
Zoveel leuks gezien! Dua lipa, Jessie Ware, Simple plan, parkway drive, Foo Fighters, Brutus, te veel eigenlijk om op te noemen…hou het niet zo bij, film zelf ook niet veel, maar geniet vooral van het moment:) ben ieder jaar weer onder de indruk van die Mega Mainstage, echt zo gaaf. Nul vieze toiletten gehad, geen gedoe met refund bekers en eten halen? Aanrijden donderdag naar de camping verliep super vlot, en eruit vanmorgen ook. Alles daartussen 100% genoten van ons weekendje werchter! Op naar 2025😃
 

jimmywe

Headliner
21 feb 2014
5.403
6.094
Toch wat ergernissen neerpennen.

Rugzakken | Iedereen dacht 'ik neem een militaire rugzak mee' een totaal verbod hoeft niet maar er moeten echt wel regels komen over het formaat.

Wees nu toch eens verdomme stil tijdens concerten | Van de 43 concerten dat ik heb gevolgd waren er bijna altijd groepjes die het nodig vonden om luid te blijven praten. Tijdens Royal Blood, tot mijn verbazing zelf The Voice kandidaat Lucas. Dat is dan een toekomstig artiest... Als zelf die geen respect tonen. Heb hem er op aangesproken, zei gewoon dood leuk binnen drie jaar sta ik daar.

Hup Holland hup | 8 van de 10 pratende mensen hebben een Hollands accent en vinden het nodig om geheel de sfeer tijdens concerten te verkloten.

Pitchers | Tof idee, nadeel meer zatte mensen. Viel dit jaar wel op dat er meer zatte mensen waren.

Vrijwilligers op Hive MySpace| Ik wil zeker niet te streng zijn voor de vrijwilligers maar deze hebben ons dit jaar ferm gekloot. Wijzen ze ons een plek aan (die trouwens te klein was in vergelijking) blijven ze er met VIJF op kijken of het lukte. Komt er de dag erna doodleuk een camping verantwoordelijke zeggen dat we ons moeten verplaatsen. Die dan allerlei belachelijke redenen zei. Ze zouden hun beter eens bezig houden met lawaai makende kampeerders want holy shit wat was dat dit jaar.

Recyclage | Meer dan 15 teruggebracht bekers niet ontvangen op mijn bandje. Ik ben dan, door de hoeveelheid, naar de infostand gegaan maar daar schilderde ze me af voor leugenaar. 'Iedereen kan zeggen dat ze dat niet krijgen' Tja, ze vinden het dan wel niet vreemd dat mijn gedronken en teruggebrachte bekers zo hard verschillen.

Toch weer een fantastische tijd gehad!
Het zijn en blijven ook tenslotte vrijwilligers. Ik kan niet in detail gaan, maar zij verdienen die kritiek niet.
 

ElNiño

Nieuw lid
27 feb 2024
2
6
We zijn weer thuis hoor, wat een weekend weer. Weggeblazen door Foo Fighters, zelden zo los gegaan tijdens een optreden als bij deze strijders. Al moet ik zeggen dat Scowl ook niet heel best voor mijn nek was…

Hier mijn top tien:
1. Foo Fighters
2. Brutus
3. Avril Lavigne (don’t care what people say, heerlijk meegezongen met een vriendin van het begin tot het eind)
4. Parkway Drive
5. Scowl (wat een strot heeft zij zeg!)
6. The Snuts
7. Psychedelic Porn Crumpets
8. Frank Carter & the Rattlesnakes (wat blijft dit een heerlijke opener van de dag)
9. Simple Plan (ook totaal onverwachts dat ik hen zo leuk zou vinden!)
10.Hot Mulligan

Ik moet zeggen dat ik ook echt maar 1 of 2 optredens heb gezien waarbij ik teleurgesteld wegliep. Dus echt een muzikaal top weekend gehad! Nu even een paar dagen het nekje laten rusten, aangezien we zaterdag alweer naar AC/DC gaan.
 

prettyvisitor

Campingartiest
21 okt 2023
61
82
Echt een heeel fijn weekend gehad, met enorm veel optredens die me nog lang zullen bijblijven:

Top shows van Parkway Drive, PJ Harvey, Lenny Kravitz (volledig onverwachts, vooral die tweede helft van de set was zalig - op let love rule na !), Frank Carter & The Rattlesnakes, Tom Morello, Snow Patrol, The Last Dinner Party, Palaye Royale, Dua Lipa, Brutus & Foo Fighters

Ook heel goede optredens gezien bij STONE, The Hives, dEUS, Nothing But Thieves, Froukje, Royal Blood

Minder memorabel maar me toch geamuseerd bij Eefje de Visser, Equal Idiots, J. Bernardt, BLUAI, IDLES, Pretenders

En dan ten slotte de flops van mijn weekend: Greta van Fleet loste al mijn negatieve verwachtingen in, The Beaches (zeer generic en nogal cringe bindteksten), Måneskin kon me ook niet echt bekoren, The Kooks (saai), Khruangbin (foute spot, het publiek maakte het uiteindelijk wel nog grappig) en de hoofdprijs hier geef ik aan Avril Lavigne!

Daarnaast was het publiek bij NBT ook een van de grootste flops van mijn weekend, het voorvak stond erg geplet waarbij een vrouw voor mij begon ruzie te maken nadat ze hoorde dat ik tegen mijn vriend zei dat haar gigantische bengelende rugzak die ze op 1 schouder droeg irritant was 😅 Ook bij het aankomen op The Hive een verschrikkelijke ervaring voor een plekje op de camping: wie zijn idee is het om een gigantische groep wachtenden te zeggen om te lopen voor een plaatsje wanneer er gefloten wordt… Ik vond dat er ook veel dronken mensen waren (misschien zijn die kannen niet echt zo’n goed idee) maar bon ik heb me daar eigenlijk niet veel aan gestoord, Rock Werchter heeft gelukkig tijdens optredens meestal een aandachtig en uitgelaten publiek (bij Foo Fighters en Snow Patrol was het publiek echt waanzinnig!).
 
  • Leuk
Waarderingen: theblackmadness

jefferke

Subheadliner
24 nov 2013
3.632
2.238
Nog nooit zo vriendelijk bediend geweest aan de drankstanden als dit jaar. Altijd een 'goededag' of een 'fijne avond' en dat hielden ze vol van begin tot einde.
Aan een eetstand ook eerst mogen proeven of het warm genoeg was omdat ze net problemen hadden met hun oven.
Even mijn dank aan de vrijwilligers op het veld.

Wel een andere algemene vraag, waarom werd de voetgangersbrug afgesloten na de optredens naar Werchter centrum? Iedereen moet zo een straat verder het centrum in maar dan kom je met die massa voorbij een woonzorgcentrum?
 

mellegs

Nieuw lid
5 jul 2024
2
1
Ook bij het aankomen op The Hive een verschrikkelijke ervaring voor een plekje op de camping: wie zijn idee is het om een gigantische groep wachtenden te zeggen om te lopen voor een plaatsje wanneer er gefloten wordt…
Deze editie was mijn eerste keer Rock Werchter. Dit systeem op de camping begreep ik helemaal niks van waarom het nodig is om het zo aan te pakken. Snap dat je wil dat mensen een beetje dicht op elkaar staan, maar dit lijkt me niet de manier. Er stonden nu uiteindelijk tenten van anderen over onze tent heen. Als we volgend jaar weer gaan gaan we denk ik maar voor een MySpace plekje
 
  • Leuk
Waarderingen: prettyvisitor

daejim

Campingartiest
15 nov 2018
56
29
Het zijn en blijven ook tenslotte vrijwilligers. Ik kan niet in detail gaan, maar zij verdienen die kritiek niet.
Ja, alle respect daarvoor. Maar het was wel bijhoorlijk onprettig dat ze niet goed gebrieft zijn of whatever. Dat die persoon dag nadien dan ook mijn verhaal in twijfelt trekt was des te frustrerender. Ik was al blij dat mijn mede buren ook mijn verhaal bevestigde.

Maar ik ben nog fysieke bon verkoop vrijwilliger geweest dus er staat ook wel wat positief aan dat vrijwilligers verhaal. Ik vind wel dat, ongeacht ze er vrijwillig zijn, ook wel hun taken moeten kunnen doen. But again, alle respect want zonder al die honderden vrijwilligers was er geen RW.
 

prettyvisitor

Campingartiest
21 okt 2023
61
82
Deze editie was mijn eerste keer Rock Werchter. Dit systeem op de camping begreep ik helemaal niks van waarom het nodig is om het zo aan te pakken. Snap dat je wil dat mensen een beetje dicht op elkaar staan, maar dit lijkt me niet de manier. Er stonden nu uiteindelijk tenten van anderen over onze tent heen. Als we volgend jaar weer gaan gaan we denk ik maar voor een MySpace plekje
Idem! Vorig jaar was dit totaal niet het geval bij mij persoonlijk maar nu stond ook een andere tent half over de mijne, en hadden wij geen zitplek tussen onze tenten. Als ik het mij goed herinner lieten ze je vorig jaar achter een touw wandelen doorheen een stukje veld om je tent op te zetten? Dit jaar was er echt een enorme chaos, heb ook echt geen zin om te zitten sprinten voor een plekje dus zal waarschijnlijk ook myspace worden volgend jaar.
 
  • Leuk
Waarderingen: mellegs

Joslittel

Headliner
17 feb 2016
9.776
12.447
Nog iets gemist in mijn (al lange) verhaal dat ik nog echt wil noemen! En dat is de geluidskwaliteit. Ik durf zelfs te beweren dat ik nooit een betere geluidskwaliteit heb gehad op een festival. Ooit. Werkelijk bij elk optreden was het geluid perfect. En ook zo afgesteld dat het hard was maar vaak prima te luisteren was zonder oordopjes. Maar wat ik dan nog het meest bijzondere vond dat bij elke show het geluid vanaf seconde 1 goed stond. Niet 1 of 2 nummers aankloten met het geluid maar gelijk goed. Hulde aan de geluidsmensen van Werchter 2024!
 

ChrisV

Gouden Tip
21 jan 2017
458
439
Idem! Vorig jaar was dit totaal niet het geval bij mij persoonlijk maar nu stond ook een andere tent half over de mijne, en hadden wij geen zitplek tussen onze tenten. Als ik het mij goed herinner lieten ze je vorig jaar achter een touw wandelen doorheen een stukje veld om je tent op te zetten? Dit jaar was er echt een enorme chaos, heb ook echt geen zin om te zitten sprinten voor een plekje dus zal waarschijnlijk ook myspace worden volgend jaar.
Ik deeeeeenk dat het ook te maken heeft met minder vrije plekken i.v.m. het voorbereiden van het terrein. Dat ze daarom extra spaarzaam zijn omgegaan met de grond die wel bekwaam was om te gebruiken.

Het personeel/de vrijwilligers geef ik een dikke 10 voor dit weekend. Overal vriendelijk, alle troep elke dag weer weg, het festivalterrein lag er prachtig bij. Onvoorstelbaar met de barre omstandigheden waarin ze de opbouw moeten hebben doen. En die vrijwilligers waren zelfs de partytenten van afwezigen aan het ontmantelen vanwege de wind zaterdagmorgen, netjes achtergelaten en door. Ze hebben echt aan alles gedacht.
 
  • Leuk
Waarderingen: SytzeAbbing

fillou

Playlistbediener
7 jun 2023
12
17
Nog iets gemist in mijn (al lange) verhaal dat ik nog echt wil noemen! En dat is de geluidskwaliteit. Ik durf zelfs te beweren dat ik nooit een betere geluidskwaliteit heb gehad op een festival. Ooit. Werkelijk bij elk optreden was het geluid perfect. En ook zo afgesteld dat het hard was maar vaak prima te luisteren was zonder oordopjes. Maar wat ik dan nog het meest bijzondere vond dat bij elke show het geluid vanaf seconde 1 goed stond. Niet 1 of 2 nummers aankloten met het geluid maar gelijk goed. Hulde aan de geluidsmensen van Werchter 2024!
Bij Bluai zondag hebben ze tijdens het eerste liedje wat moeten sleutelen, denk ik. Daar zat volgens mij iets niet goed.

Maar los daarvan, inderdaad. Met die wind van vrijdag lijkt het me niet evident om dat zo onder controle te houden.
 
  • Leuk
Waarderingen: Joslittel

Joslittel

Headliner
17 feb 2016
9.776
12.447
Bij Bluai zondag hebben ze tijdens het eerste liedje wat moeten sleutelen, denk ik. Daar zat volgens mij iets niet goed.

Maar los daarvan, inderdaad. Met die wind van vrijdag lijkt het me niet evident om dat zo onder controle te houden.
Ah ja, die heb traditioneel gevolgd vanuit de Winebar haha. En dat klonk vanaf daar prima (maar ook saai waardoor er meer aandacht was voor de wijn en het gezelschap).
 

fillou

Playlistbediener
7 jun 2023
12
17
Ah ja, die heb traditioneel gevolgd vanuit de Winebar haha. En dat klonk vanaf daar prima (maar ook saai waardoor er meer aandacht was voor de wijn en het gezelschap).
Nadien naar Ise gaan kijken op de Slope? Heel knap wat dat meisje daar deed. Achttien, maar wow.

En die wijnbar, daar mocht ik van mijn vrouw niet meer binnen na donderdag/vrijdag :)
 
  • Haha
Waarderingen: Joslittel

Gebruikers die dit onderwerp bekijken