Band introducties Graspop Metal Meeting 2023

La Hormiga 93

Gouden Tip
30 jun 2022
420
520
Ten Ton Hammer was voor mij de kennismaking met Machine Head.
Na Supercharger ze een beetje uit het oog verloren maar ga dat ooit wel eens terug goed maken.

Haken: sommige nummers geven me een soort van Tool vibe
Pas ontdekt door dit forum hier en het triggert me wel om er meer van te horen.
Wat ik ervan gehoord heb klinkt alvast veelbelovend al vind ik de nummers die ik van het meest recente album fauna toch minder goed klinken dan die van Virus.
 

Dr. Hannibal

Headliner
24 nov 2013
5.328
5.835
Haken: sommige nummers geven me een soort van Tool vibe
Pas ontdekt door dit forum hier en het triggert me wel om er meer van te horen.
Wat ik ervan gehoord heb klinkt alvast veelbelovend al vind ik de nummers die ik van het meest recente album fauna toch minder goed klinken dan die van Virus.
Dat laatste klinkt als een goede korte pitch naast mijn langdradige betoog: luister Virus als je hun metal sound op zn best wilt horen.

 

Jamel

Sunset slot
26 jun 2019
2.390
6.640

ARCH ENEMY​

Voor wie mijn vorige intro's heeft gelezen zal het niet als verassing komen, als groot melodeath fan gaat mijn hart ook sneller kloppen van Arch Enemy!

Intro
De Zweedse band is in 1995 opgericht, origineel als 'super group' met bandleden uit onder andere Carcass, Carnage, Mercyful Fate, Nevermore en The Agonist. Geen verkeerde line-up dus, en dat was direct te horen. Het eerste album, Black Earth bevat ondermeer kleppers als Bury Me an Angel en Fields of desolation. De sound was hier nog wel duidelijk meer death metal, ook de zang verschilt hier nog ten opzichte van het latere Arch Enemy.

Ook het tweede album, Stigmata heeft nog een duidelijke death metal sound. Het album lijkt qua sound, niet verassend gezien de line-up, redelijk op een meer melodieuze versie van het Carcass album Heartwork. Mijn favoriet van dit album is de opener Beast of Man.

Gossow

Waar de band gedurende de jaren een redelijke hoeveelheid line-up veranderingen kent, zijn de meest kenmerkende veranderingen wat mij betreft toch wel die van de front(wo)men.
In de bovenstaande video zien we nog Johan Liiva zingen, in 2000 werd hij vervangen door de Duitse Angela Gossow. Hoewel de band vanaf 2000 dus female-fronted is, betekent dit geen overstap naar een sound à la Nightwish/ Epica. Toen ik als jonge Ruben het eerst Arch Enemy (met Gossow) hoorde, had ik nooit kunnen raden dat die geluiden uit een vrouw komen. Gossow is een van de eerste vrouwelijke Death metal vocalisten, en haar toevoeging tot de band heeft de band enkel goeds gedaan:


Het eerste album met Gossow volgde 1 jaar later: Wages of Sin voor de liefhebbers: sinds vandaag ook een pre-order van de re-issue beschikbaar! Persoonlijke favorieten op dit album zijn ook direct de eerste twee nummers: Enemy Within & Burning Angel.
Met dit album zette Arch Enemy de weg richting de melodeath verder door. Er kwam meer focus op de riffs, en de vocals. De band werd iets minder ruw, en iets meer mainstream.

Dan volgen mijn twee favoriete Arch Enemy albums: Anthems of Rebellion en Doomsday Machine.

Anthems of Rebellion kent een gemixte ontvangst, waar de meeste recensenten positief zijn, zijn niet alle fans even blij met het meer melodische en minder death karakter van het album. Ik blijf er echter bij dat het een geweldig album is. De sound is dus iets melodischer, qua lyrics zit het album in de hoek van rebellie, hoe kan het ook anders. En dan wel tegen oorlog en politiek. Die boodschap is belangrijk voor de band, Gossow gaf in interviews aan geen fan te zijn van bands als Watain en Dimmu Borgir die zingen over de duivel. Ze ziet juist kans om belangrijke onderwerpen te raken in de nummers. De band is anarchistisch, Gossow (en huidige frontwoman Alissa White-Gluz) zijn veganistisch, van de overige bandleden is een deel vegetariër. Ook zijn ze athëistisch. Deze ideologiën vertalen zich door in de muziek, denk naast anthems of rebellion ook aan latere albums als rise of the tyrant, will to power en deceivers.

Hoewel deze 'randzaken' voor mij een extra dimensie geven aan de muziek, is de muziek natuurlijk het belangrijkst. Favoriete nummers op dit album zijn We Will Rise en Dead Eyes See No Future. Beide nummers zullen we hoogstwaarschijnlijk ook in Dessel te horen krijgen!

Nog iedere keer kippenvel als ik Angela DEAD EYES hoor schreeuwen.
Vergeet verder ook niet het geweldige gitaarwerk van Michael Amott, so far heb ik vooral gefocust op de vocals. En dat doet de riffs eigenlijk geen recht aan.

Doomsday Machine
Na Anthems of Rebellion werd er nog een EP uitgebracht: Dead eyes see no future, met het gelijknamige nummer van het vorige album, enkele live tracks en een aantal covers van Megadeth, Manowar en Carcass. Twee jaar na Anthems of Rebellion kwam de band echter met weer een geweldig album. Doomsday Machine! Absolute hoogtepunten dit album zijn wat mij betreft Nemesis en My Apocalypse


Rise of the Tyrant/ The Root of All Evil/ Khaos Legions

Met Rise of the Tyrant produceert de band beslist geen misser, het feit dat de laatste live vertolking van een nummer van dit album echter tot 2017 dateert zegt ook wel weer veel. Persoonlijk favoriet van dit album: Revolution Begins.
In 2009 brengt de band vervolgens The Root of All Evil uit, een nieuwe opname van nummers van de eerste 3 albums. Hartstikke gaaf, maar niet he le maal nieuw dus.
2 jaar later, in 2011 brengt de band weer écht nieuw werk: Khaos Legions!
Het is weer volledig raak, uitschieters zijn wat mij betreft No Gods, No Masters (de ideologie is blijvend zichtbaar) en Under Black Flags We March. Of we deze nummers ook live gaan zien in Dessel is echter nog de vraag, ze zijn recent nog gespeeld in Japan. Dus wie weet!

Leuk detail over dit album is verder het artwork. Deze is geïnspireerd op het schilderij De Vrijheid leidt het volk (La Liberté guidant le peuple). De vrijheid van Marianne, het nationale symbool van Frankrijk, die de revolutionairen aanvoert bij de Julirevolutie van 1830.
Bekijk bijlage 4524

Dit was ook direct het laatste album met Angela Gossow, die besloot in 2014 terug te treden als vocaliste en front-woman. Ze gaf aan meer met haar familie te willen zijn, en andere interesses aandacht te willen geven. Tot op de dag van vandaag is Angela betrokken gebleven bij Arch Enemy als business manager. Haar plek werd overgenomen door een andere power vrouw, Alissa White-Gluz van The Agonist.

Graag draag ik hierbij het stokje over aan @jamel om over deze periode van Arch Enemy, en de live optredens te schrijven!

ARCH ENEMY​

Part 2!

Een nieuwe start.
Gelijktijdig met het vertrek van Angela Gossow werd de nieuwe frontvrouw aangekondigd: niemand minder dan Alissa White-Gluz neemt het stokje over! Alissa was voor haar toetreden tot Arch Enemy de vocaliste van de Canadese band The Agonist. Met deze band maakte ze een mix van melodeath en progressieve metalcore en viel ze op door haar wijde bereik en blonk ze uit als één van die unieke vocalisten die zowel grunts als clean op hoog niveau kan zingen.

War Eternal
Het eerste album met Alissa was War Eternal en verscheen enkele maanden na haar toetreden tot de band. Dat veel fans erg benieuwd waren naar het debuut van Alissa blijkt wel uit het feit dat dit album tot dan toe in vrijwel elk land de hoogste notering in de charts behaalde. Veel mensen vroegen zich af of met Alissa haar capaciteiten de band ook wat qua sound zou gaan veranderen. Of er bijvoorbeeld meer ruimte zou zijn voor cleanstukken, bijvoorbeeld. Dit bleek niet het geval. War Eternal is een plaat die qua sound behoorlijk in lijn is met de voorgaande albums. Desalniettemin is dit album behoorlijk goed ontvangen en blijkt de titelsong tot op de dag van vandaag een favoriet van de fans en een song die je zeer waarschijnlijk live kunt gaan meebrullen op Graspop.


Will to Power
Dan komen we bij het album wat ervoor heeft gezorgd dat ik fan ben geworden van deze band; Will to Power! Ik heb ze daarvoor uiteraard weleens geluisterd en met één van mijn vroegere bands zelfs jarenlang het nummer Silent Wars gecoverd, maar ze grepen me nooit écht bij de strot. Tot dit album dus! De meningen zullen verdeeld zijn, maar voor mij is dit één van de beste melodeath albums ooit. Van begin tot eind fantastische riffs en een hoop memorabele momenten. Luister bijvoorbeeld eens naar het catchy 'The Eagle Flies Alone' of naar het experimentele 'Dreams of Retribution'. Ook op dit album kwam dan eindelijk het langverwachte moment: een Arch Enemy nummer wat vooral uit clean vocals bestaat! Reason to Believe is een prachtige powerballad, met een uitblinkende Alissa. Dikke aanrader! Maar mijn persoonlijke favoriet blijft toch wel de eerste single van dit album, 'The World is Yours'. Die openingsriff en dan die uithaal van Alissa na het eerste refrein zet zo machtig de toon, geweldig! En dat vinden er meer, want jarenlang is dit ook de opener van de liveset geweest. Tot vorig jaar in hun najaarstour, maar zag hem dit jaar opeens weer een paar keer terugkeren. Dus even afwachten wat ze op Graspop doen. Ik hoop gewoon dat ze hiermee openen. Luister maar eens, als je dit hoort dan heb je toch gelijk ongelooflijk veel energie voor de rest van het concert?


Deceivers
Dan zijn we alweer beland bij de meest recente plaat van Arch Enemy. Deceivers verscheen juli vorig jaar en is wederom een plaat van een album. Op een aantal momenten zelfs misschien wel het beste werk van de band tot nu toe. Wederom is het een album geworden waar de scheurende riffs en catchy refreintjes je om de oren vliegen. Titelsong 'Deceiver, Deceiver' is een instant melodeath classic en die gaan ze sowieso ook doen op Graspop. Maar mijn persoonlijke favoriet is de opener van het album, 'Handshake With Hell'. Het begint al bij de epische intro, wat gelijk de toon zet voor de rest van het album. En het refrein, man. Chefskiss! Fantastisch hoe de typische Arch Enemy-sound hierin gecombineerd wordt met de cleanvocalen van Alissa. Sinds het album uit is, staat dit nummer op de setlist. Dus goede hoop dat dit ook op Graspop het geval gaat zijn!


Arch Enemy Live
Dan de onvermijdelijke vraag: waarom moet je zeker gaan kijken bij hun set op Graspop? Nou, als alle liedjes die @rubenJS en ik hebben laten horen nog niet genoeg reden is, laat je dan overtuigen door hun tomeloze energie op het podium. Arch Enemy is een band die in mijn ogen echt de kunst verstaat om de handen letterlijk op elkaar te krijgen en mensen mee te laten zingen, zonder dat het over de top gaat. De interactie is gaaf, maar de muziek staat altijd voorop. En daarnaast brengen ze ook altijd de nodige pyro-effecten mee, om het geheel nog wat meer spektakel te geven. Ik heb ook nog nooit een Arch Enemy show gezien waar het geluid niet goed was. En de muzikanten spelen altijd zeer strak en op een hoog niveau.

Dus ook al zal de zon tijdens hun set waarschijnlijk nog zeer fel schijnen, ik zou zeker even bij de Mainstage gaan kijken wanneer zij hun set doen. En als je daar dan toch staat; zing tegen het einde van hun set uit volle borst mee met hun eigen anthem: Nemesis!

 

Loek123

Headliner
7 nov 2019
5.153
7.379
Dank voor het schrijven van het begin @rubenJS
Ik heb je stuk aandachtig gelezen, was mooi om wat meer te weten te komen over het verleden van de band. Kende eigenlijk alleen het nieuwere werk en niets voor Alissa

en @jamel ook zeker bedankt! Ik ben ook groot fan van het nieuwe album, zo veel goede nummers.
Deceiver, deveiver is een erg sterk nummer dat live fantastisch werkt. Ze speelden dat als opener de vorige tour en dat nummer kreeg een fantastisch onthaal van de fans die allemaal mee zongen. Dat gaat een echte festival anthem worden in de toekomst, net als Nemesis. Handshake with hell ook een fantastisch nummer inderdaad.

Arch Enemy is zo'n band die ik echt pas ben gaan waarderen na dat ik ze live zag. één van de beste live bands die ik heb gezien vorig jaar (heb ze nu drie keer gezien geloof ik, graspop wordt de vierde)
 

HerveBe

Randprogramma
3 nov 2022
108
235
Een band die ik niet echt ken, nog nooit live heb mogen zien maar waar ik alvast enorm naar uitkijk is Molybaron.

De band is blijkbaar maar gestart in 2014 en brachten hun 2 platen uit in 2017 en 2021.

Ze bestaan uit een Zanger/gitarist, lead guitar, drummer en bassist. Ik zag dat ze sinds begin dit jaar een nieuwe gitarist hebben.

Het nummer die er voor mij als eerste echt uitsprong in mijn graspop playlist was 'animals' en de live versie bevestigde alleen maar:

Wat een heerlijke mix van sounds waar je nu en dan de Ierse invloeden hoort in de stem van de zanger. Prog rock met technische stukken die echt wel top zijn doen me denken aan Baroness die niet toevallig in mijn top 5 van optredens stond vorig jaar.

Nog toppers:
Lucifer
Vampires

Must see tussen al het andere zwaardere geweld.
 

Joslittel

Headliner
17 feb 2016
9.150
10.444
Een band die ik niet echt ken, nog nooit live heb mogen zien maar waar ik alvast enorm naar uitkijk is Molybaron.

De band is blijkbaar maar gestart in 2014 en brachten hun 2 platen uit in 2017 en 2021.

Ze bestaan uit een Zanger/gitarist, lead guitar, drummer en bassist. Ik zag dat ze sinds begin dit jaar een nieuwe gitarist hebben.

Het nummer die er voor mij als eerste echt uitsprong in mijn graspop playlist was 'animals' en de live versie bevestigde alleen maar:

Wat een heerlijke mix van sounds waar je nu en dan de Ierse invloeden hoort in de stem van de zanger. Prog rock met technische stukken die echt wel top zijn doen me denken aan Baroness die niet toevallig in mijn top 5 van optredens stond vorig jaar.

Nog toppers:
Lucifer
Vampires

Must see tussen al het andere zwaardere geweld.
MolyBaron is een fantastische band! Nu tweemaal live mogen zien. 5 jaar geleden in Baroeg als voorprogramma van A Pale Horse named Death en maakten toch eigenlijk meer indruk dan het hoofdprogramma. En op Werchter vorig jaar. Lekkere stevige, bijna proggy sound met goede vocalen en fijne melodieën. Aanrader voor iedereen eigenlijk wel!
 

Parfex

Randprogramma
23 feb 2023
138
267
Arch Enemy is zo'n band die ik echt pas ben gaan waarderen na dat ik ze live zag. één van de beste live bands die ik heb gezien vorig jaar (heb ze nu drie keer gezien geloof ik, graspop wordt de vierde)
Voor mij hetzelfde - Ben geen grote fan van het genre in het algemeen maar Arch Enemy heeft als headliner toch een indruk nagelaten op Alcatraz vorig jaar. Ze zijn zeker klaar om een nieuwe headline show te voorzien in de Marque als ze daar zouden staan!
 

Loek123

Headliner
7 nov 2019
5.153
7.379
Heb zelf ook heel veel zin in Molybaron, ken ze pas net maar is nu al één van de shows waar ik het meest naar uit kijk van de donderdag
lijkt me ook een hele mooie band om het festival mee te openen, vroeg op de mainstage of vroeg in de tenten

EDIT: Mijn favoriet van Molybaron:
 

RubenJS

Support act
18 feb 2023
827
2.383
Hierbij nu ook een overzicht van alle Graspop acts dit jaar, inclusief eventuele link naar intro:

1914 (Black/Death/Doom, donderdag) - door RubenJS https://forum.festileaks.com/threads/band-introducties-graspop-metal-meeting-2023.1252/
Agnostic Front
Airbourne
Alter Bridge
(Hard Rock, donderdag) - Door xRoossie https://forum.festileaks.com/threads/band-introducties-graspop-metal-meeting-2023.1252/post-308965
Amon Amarth (Melodeath/ Viking Metal, vrijdag) - Door RubenJS https://forum.festileaks.com/threads/band-introducties-graspop-metal-meeting-2023.1252/post-307682
Anti-Flag
(
Catchy meezingbare punk met politiek karakter, zondag) - door sdg
https://forum.festileaks.com/threads/band-introducties-graspop-metal-meeting-2023.1252/post-306897
Antimatter (dark ambient, zaterdag) - Door wenteldave https://forum.festileaks.com/threads/band-introducties-graspop-metal-meeting-2023.1252/post-307205
Any Given Day
Arch Enemy

(Melodeath, donderdag) - Door RubenJS & Jamel
Deel 1: https://forum.festileaks.com/threads/band-introducties-graspop-metal-meeting-2023.1252/post-311171
Deel 2: https://forum.festileaks.com/threads/band-introducties-graspop-metal-meeting-2023.1252/post-312768
Architects
As I Lay Dying
Asking Alexandria
At The Gates
(Melodeath, donderdag) - Door RubenJS https://forum.festileaks.com/threads/band-introducties-graspop-metal-meeting-2023.1252/post-309024
Avatar
Bad Wolves
Beast In Black
(Disco Party Power Metal, donderdag) - door Koekdoos https://forum.festileaks.com/threads/band-introducties-graspop-metal-meeting-2023.1252/post-306533
Behemoth (Blackened Death Metal, vrijdag) - door Ghostattack https://forum.festileaks.com/threads/band-introducties-graspop-metal-meeting-2023.1252/post-307060
Billy Talent
Black Mirrors
Blackgold
Bloodwood (
Nu-Metal, zondag) - door Loek123 https://forum.festileaks.com/threads/band-introducties-graspop-metal-meeting-2023.1252/post-306638
Butcher Babies
Cancer Bats
Cane Hill
Carpenter Brut
Chelsea Grin
Clutch
Code Orange
Coheed And Cambria
Cradle Of Filth
(Symfonische Black Metal, donderdag) - Door Ghostattack https://forum.festileaks.com/threads/band-introducties-graspop-metal-meeting-2023.1252/post-308953
Crowbar
Cyclone
Danko Jones
Dark Angel
Deathstars
Def Leppard
(Hard Rock, zondag) - Door Koekdoos https://forum.festileaks.com/threads/band-introducties-graspop-metal-meeting-2023.1252/post-309543
Delain
Dieth
(Death Metal, Zondag) - Door won666 https://forum.festileaks.com/threads/band-introducties-graspop-metal-meeting-2023.1252/post-307811
Dirkschneider
Disturbed
Draconian
(
Doom Metal, zaterdag)- door MetalLimbo https://forum.festileaks.com/threads/band-introducties-graspop-metal-meeting-2023.1252/post-306907
- door jamel https://forum.festileaks.com/threads/live-videos-bands-gmm23.1195/#post-278558
Eclipse
Elegant Weapons
Eluveitie
End
Enter Shikari
Epica (
Symfonische Metal, donderdag)- door jamel https://forum.festileaks.com/threads/band-introducties-graspop-metal-meeting-2023.1252/post-306840
Escape The Fate
Evergrey
(progressive power metal, donderdag) - door MetalLimbo https://forum.festileaks.com/threads/band-introducties-graspop-metal-meeting-2023.1252/post-307126
Exodus
Fever 333
(Rapcore, vrijdag) - Door theblackmadness https://forum.festileaks.com/threads/band-introducties-graspop-metal-meeting-2023.1252/post-309013
Fields of the Nephilim
Finntroll
Generation Sex
Ghost
Gojira (
Death/Thrash/Prog Metal, vrijdag) - door RubenJS https://forum.festileaks.com/threads/band-introducties-graspop-metal-meeting-2023.1252/post-306680
Greg Puciato
Guns N' Roses (
Classic Rock, donderdag) - Door Parfex https://forum.festileaks.com/threads/band-introducties-graspop-metal-meeting-2023.1252/post-307254
Haken (Progmetal, donderdag) - Door Dr. Hannibal) https://forum.festileaks.com/threads/band-introducties-graspop-metal-meeting-2023.1252/post-312514
Halestorm
Hatebreed
Heidevolk
(Folk, vrijdag) - Door MetalLimbo https://forum.festileaks.com/threads/band-introducties-graspop-metal-meeting-2023.1252/post-309528
Hellmut Lotti Goes Metal
Heriot
Hippotraktor
(Progmetal, zondag) - Door Nikita https://forum.festileaks.com/threads/band-introducties-graspop-metal-meeting-2023.1252/post-312425
Hollywood Undead
Hollywood Vampires
I Prevail
Ice Nine Kills
(Metal/horrorcore, vrijdag)- door xydroh https://forum.festileaks.com/threads/band-introducties-graspop-metal-meeting-2023.1252/post-306727
In Flames (Melodeath/Gothenburg Metal, zaterdag) - Door RubenJS https://forum.festileaks.com/threads/band-introducties-graspop-metal-meeting-2023.1252/post-307151
Insomnium (Melodeath, zondag) - Door BlackRamIndian https://forum.festileaks.com/threads/band-introducties-graspop-metal-meeting-2023.1252/post-307601
Katatonia
Kissin' Dynamite
Korpiklaani
Kreator
Landmvrks
Legion Of Doom
Legion Of The Damned
Less Than Jake
Life of Agony
Lionheart
Loathe
Lorna Shore (
Blackened deathcore, zondag) - Door jasper79 https://forum.festileaks.com/threads/band-introducties-graspop-metal-meeting-2023.1252/post-307320
Machine Head (Thrash Metal, vrijdag) - Door Paddy https://forum.festileaks.com/threads/band-introducties-graspop-metal-meeting-2023.1252/post-311888
Mammoth WVH
Marduk
Meshuggah
Mimi Barks (
Trash metal, zaterdag) - Door nikita https://forum.festileaks.com/threads/band-introducties-graspop-metal-meeting-2023.1252/post-307644
Molybaron (Prog rock, donderdag) - Door HerveBe https://forum.festileaks.com/threads/band-introducties-graspop-metal-meeting-2023.1252/post-312812
Monster Magnet
Motionless In White
Muncipal Waste
My Dying Bride
(Doom Metal, donderdag) - Door jamel https://forum.festileaks.com/threads/band-introducties-graspop-metal-meeting-2023.1252/post-308846
Mötley Crüe (Hairmetal, zondag) - Door jönasvh https://forum.festileaks.com/threads/band-introducties-graspop-metal-meeting-2023.1252/post-307309
Noctem
Nothing Moe
Novelists
Oceans
Orange Goblin
Orbit Culture
(Melodeath/thrash Metal, donderdag)- door RubenJS https://forum.festileaks.com/threads/band-introducties-graspop-metal-meeting-2023.1252/post-306865
Palaye Royale
Pantera
Papa Roach
Parkway Drive
(Metalcore, zaterdag) - door Loek123 https://forum.festileaks.com/threads/band-introducties-graspop-metal-meeting-2023.1252/post-307119
Planet Of Zeus
Polaris
Pro-Pain
Rancid
Saltatio Mortis
Schizoprehnia
Septicflesh
(Symfonische Death Metal, donderdag) - Door Jasper79 https://forum.festileaks.com/threads/band-introducties-graspop-metal-meeting-2023.1252/post-308622
Sick Of It All
Skid Row
Skindred
Sleep Token
(Prog, zaterdag) - Door Parfex https://forum.festileaks.com/threads/band-introducties-graspop-metal-meeting-2023.1252/post-309208
Slipknot (Nu-metal, Zaterdag) - Door La Hormiga 93 https://forum.festileaks.com/threads/band-introducties-graspop-metal-meeting-2023.1252/post-308200
Soen (Prog Metal, zaterdag) - Door Dr. Hannibal https://forum.festileaks.com/threads/band-introducties-graspop-metal-meeting-2023.1252/post-306689
Spiritbox (Metalcore, donderdag) - Door Loek123 https://forum.festileaks.com/threads/band-introducties-graspop-metal-meeting-2023.1252/post-312317
Stand Atlantic
Stray From The Path
Symphony X
Sólstafir
Testament
The Amity Affliction
The Answer
The Chats
The Distillers
(Punk Rock, vrijdag) - Door Sdg https://forum.festileaks.com/threads/band-introducties-graspop-metal-meeting-2023.1252/post-309548
The Ghost Inside (Metalcore, zaterdag) - Door Dovytn https://forum.festileaks.com/threads/band-introducties-graspop-metal-meeting-2023.1252/post-309085
The Halo Effect
The Luka State
The Menzingers
The Raven Age
The Winery Dogs
Three Days Grace
(Alternatieve Rock, zondag) - Door RubenJS https://forum.festileaks.com/threads/band-introducties-graspop-metal-meeting-2023.1252/post-314005
Thundermother
Tom Morello
Unearth
VV
Vended
Voivod
Watain


Ik tel nog best een boel leuke bands die een intro verdienen, van de ontbrekende acts heb ik er zelf maar 1 live gezien. Zit nog te twijfelen om toch nog weer een paar stukken te schrijven.

Is het ook interessant om te lezen wanneer de schrijver (ik) de gehele discografie niet van voor naar achter kent?
 
Laatst bewerkt:

Ghostattack

Gouden Tip
21 feb 2023
291
741
Topper! Ik vind het sowieso interessant om introducties te lezen, of je nou alles kent of maar een paar albums.

Zo wil ik Saltatio Mortis wel doen, maar ik heb ze nog niet live gezien zelf en ik ken hun discografie ook niet van voor tot achter. Maar ik denk wel dat ik een leuke introductie zou kunnen schrijven :) Tenzij iemand anders staat te springen om deze band te doen haha

Korpiklaani zou ik ook wel kunnen doen, die heb ik ook nog eens live gezien.
 

RubenJS

Support act
18 feb 2023
827
2.383
Topper! Ik vind het sowieso interessant om introducties te lezen, of je nou alles kent of maar een paar albums.

Zo wil ik Saltatio Mortis wel doen, maar ik heb ze nog niet live gezien zelf en ik ken hun discografie ook niet van voor tot achter. Maar ik denk wel dat ik een leuke introductie zou kunnen schrijven :) Tenzij iemand anders staat te springen om deze band te doen haha

Korpiklaani zou ik ook wel kunnen doen, die heb ik ook nog eens live gezien.
Korpiklaani ga ik hoogstwaarschijnlijk wel kijken met GMM, qua nummers kom ik echter niet verder dan vodka, Ievan Polkka en Man with A plan. Zeer welkome introductie dus!

Saltatio Mortis ook benieuwd, die ken ik nog niet.
Ik zal binnenkort eens gaan zitten voor wat intro's. Zit te denken aan As I Lay Dying/ Coheed And Cambria/ Three Days Grace.
Allen nog niet live gezien. Bij Three Days Grace (en Sum 41) begon mijn weg richting de metal ooit, zou die wel leuk vinden te behandelen!
 
  • Leuk
Waarderingen: MarcoReusel

Gebruikers die dit onderwerp bekijken