Rock Werchter 2024

Joslittel

Headliner
17 feb 2016
9.776
12.447
De 49e Rock Werchter is alweer over. De vijfde keer dat ik er zelf was en dit gaan wel de boeken in als één van de fijnste keren. En dan nog geeneens vanwege de goede shows (die waren er absoluut!) maar vanwege de algemene fijne sfeer! Van ons krijgt Werchter de prijs voor het best georganiseerde festival. Van begin tot eind niks tegen gekomen waarvan we dachten, dat hadden ze beter kunnen doen. Dat je een verzameling van zoveel mensen bij elkaar goed kan laten verlopen is absoluut een topprestatie.

Voor we de muziek in duiken een paar algemene opmerkingen:
  • Enorm veel kudo’s voor de organisatie en alle vrijwilligers in het werk dat ze erin gestopt hebben om de modder tegen te gaan. Het terrein lag er perfect bij en op The Hive lag enorm veel zand. Met de buitjes op woensdag/donderdag ontstond er wel wat modder maar mag absoluut geen naam hebben.
  • De aanpassingen op het terrein (voor ons na 2022) waren super. The Slope vind ik nu een toppodium en geen lunchplek meer met toevallig een optreden. Halverwege de helling kan je de shows uitstekend volgen en bijna altijd wel plek. Sowieso is die hele hoek fijn aangekleed met de nieuwe Winebar als hoogtepunt. Hebben we vaak gezeten, met name vanaf 12 uur om op te starten en de mainstage opener op de achtergrond.
  • Al meer geschreven over de open Klubc en Barn. Heel fijn, absolute meerwaarde en graag houden zo. De opoffering van iets minder donkerte in de zalen ten opzichte van de meerwaarde is het mij waard.
  • Programma over de hele breedte was sterk op de zaterdagavond na. Dat vond ik uiteindelijk een hele matige avond. De kou hielp niet mee om er nog lekker in te komen.
  • Kortom: Werchter ga zo door qua organisatie!!

Maar nu tijd voor de muziek! De recensies zijn vooral gebaseerd op de eigen ervaringen en hoe ik het beleefd heb, lees het dus niet als het verslag van een objectieve muziekjournalist J


Donderdag:
  • STONE (8.5). Hele fijne opener! Erg enthousiaste band met een goede, innemende frontman. En met onder andere Money hebben ze de nummers ook in huis. Band om in de gaten te blijven houden voor mij.
  • The Gaslight Anthem (7.5). Enorme fan van hun muziek maar eerlijk is eerlijk: het was een onderhoudend optreden. Niet meer. Een uur staan meezingen en genieten maar het was een feestje voor de fans. STONE maakte veel meer los in het publiek. En schrik er wel van dat Brian Fallon nog dikker is geworden dan in maart in Tivoli. Ik hoop dat het goed met hem gaat.
  • Kingfishr (7). Van een afstandje toegekeken. Klinkt goed, soort Mumford & Sons muziek, enthousiast gebracht.
  • The Hives (7.5). In tegenstelling tot anderen hier vind ik de frontman minder vervelend. Vind het ergens wel vermakelijk hoe hij zijn act tot het extreme doortrekt. Maar tussendoor speelden ze meer dan prima nummers waardoor ik het gewoon een fijne rockshow vond voor in de middag op de main stage.
  • Parkway Drive (9). De band waar ik het meest naar uitkeek, bekeken vanuit het voorste voorvak. Mijn keel kapot geschreeuwd en genoten met de rest van de fans in de moshpit. Darker Still vind ik schitterend en Crushed een briljant nummer. Groot verschil met GRaspop zijn al die losse vakken voorin waardoor er nooit echt een grote pit kan ontstaan. En een kortere set in de zon. Maar los daarvan, wat heb ik genoten.
  • Dropkick Murphys (7.5). Blijft gewoon een geweldige festivalband. Hadden hoger gestaan als we de hele show konden zien.
  • PJ Harvey (8). Ik heb genoten en met bewondering staan kijken. Maar deze show pakte mij minder dan haar vorige doorkomst, die show vond ik voller en overtuigender. Maar los daarvan is dit een volstrekt unieke artiest waar je alleen maar bewondering voor kan hebben.
  • Nathaniel Rateliff & The Night Sweats (-). Helaas was het bomvol bij KlubC dus nog even buiten staan dansen. Achteraf hadden we hier binnen moeten staan, maar ja keuzes.
  • Greta van Fleet (7). Ze hebben de nummers maar niet de show. Iets meer dan een half uur gezien maar ze halen de vaart er echt te veel uit met het vele soleren. Ik ben een groot fan van soleren maar dan wel gedoseerd en op een manier dat wat toevoegt. Dat was hier niet zo. Soms zat er wat moois tussen maar het meeste was nou niet bijzonder virtuoos. maar hoe dan ook vond ik het wel prima om naar te kijken.
  • Jane’s Addiction (7). Goh ja, waar heb ik nou precies naar staan kijken? Wat voor stempel druk je hierop? De maffe frontman moest je even doorheen kijken maar daarachter ging hele bijzondere ‘psychedelische rock’ schuil. Leuk om eens gezien te hebben maar Lenny riep.
  • Lenny Kravitz (8.5). Volledig onverwacht zette meneer Lenny een headlineshow uit het boekje neer. Fantastische band (vooral de bassist en saxofonist) die genoeg de ruimte kregen om hun kunsten te vertonen. Lenny goed bij stem én een goede frontman. En stiekem heeft hij wel echt veel hits. Ja hier heb ik echt van genoten.

Vrijdag:
  • Yard Act (8). Na Frank Carter vanuit de Winebar aan het werk te hebben gezien, echt opgestart bij Yard Act. En gelukkig maar, want wat een leuke verrassing! Ik verwachte standaard post-punk maar kreeg een diversiteit aan stellen van een enthousiaste band. Afsluitende nummer was vooral top. Optreden gaf me ook wat De Staat vibes soms.
  • Sleaford Mods (5.5). Een band die ik al lang eens live wilde zien maar ik vond het maar een beetje een gekkig optreden. Was niet echt druk in de Barn waardoor er ook niet echt een vibe ontstond. Dj stond wat maffig te dansen en de frontman gaf zich wel volledig. Niet voor mij weggelegd dit maar een krappe voldoende voor de inzet.
  • The Rumjacks (8). Dit was een erg leuke show! Halverwege de helling het feest staan gadeslaan en ook lekker zelf meegedaan. Erg vrolijke Ierse punkrock door een goede band. Als je kritisch bent zijn de nummers niet echt onderscheidend van elkaar maar voor een half uur was het dik feest, leuke boeking!
  • Simple Plan (7.5). Een blokje middelbare school sentiment. Zo’n nummer als Summer Paradise vond ik vroeger een gruwel maar nu lekker kunnen meezingen. Ook leuk om te merken dat de neefjes heel vaak zeiden: oh is dit ook van hun. De wei was ook goed mee met de show overigens. Ook weer zo’n typische leuke middagshow op de main. Niet verwacht dat ik er zo van zou genieten.
  • Tom Odell (3). Ik wilde dit wel zien maar man o man wat was dit een ongelofelijke saaie show. Er gebeurde echt helemaal niks. De muziek was gezapig en het publiek keek gezapig toe. Na 4 nummers weggevlucht.
  • Tom Morello (9). Net op tijd weggevlucht om nog de Barn in te komen voor een heel onverwacht hoogtepunt van deze Werchter. Er hing magie in de Barn, wat ging het goed los man. De eigen nummers kregen al goed repons en de RATM nummers nog veel meer. Vooral het blokje Like a Stone (klein traantje) en Ghost of Tom Joad was van uitmuntend hoog niveau. Die laatste live mogen aanschouwen was een voorrecht. O ja, toen kwam Killing in the Name of nog.
  • Yungblud (7.5). Bijna een half uur van staan kijken om dit fenomeen eens te kunnen beoordelen. En eerlijk gezegd vond ik het zeer vermakelijk. Soort van de Simple Plan van de nieuwe generatie, iedereen zijn eigen emo held. Bovendien een enorm energieke show.
  • Deus (9). Al veel over gezegd en geschreven maar wil ook de zeer sterke opening onder de aandacht brengen. Wat een mooi nummer is How to Replace it, dit zoog je echt de show in. De laatste 2 nummers waren ook echt volledig raak en dan nog Instant Street. Voorrecht om hier bij te zijn geweest.
  • Sum41 (6). Geheel onverwacht dat deze show de misses en mij niet veel. Waarom? Dat weet ik eigenlijk niet. Ik denk dat we dit ergens overdag in een kortere set erg tof hadden gevonden maar nu sloeg het niet aan. Dus wijn gaan drinken in de Winebar waar Snow Patrol ons toezong.
  • Maneskin (8). Erg leuke headlinerset! We hebben hier echt van genoten. Eigenlijk hebben ze nog wel 1 goede cd nodig om 1,5 uur echt goed te kunnen vullen maar het is ongelofelijk hoe zo jonge band dit kan doen. Productie mag nog wel een stapje beter, nu vooral wat gekleurde lichten. Maar wat mij betreft hebben ze wel laten zien dit aan te kunnen. O ja, de frontman mag best wat geïnteresseerder kijken of minder ‘spul’ innemen.

Zaterdag:
  • Southern River Band (8.5). Na de inmiddels traditionele opstartwijn hier heerlijk staan feesten. Erg goede rockband met een veeeel te korte show. Het met gemak een uur mogen duren van mij. Doorstampende rock door onverstaanbare Australiërs, heerlijk.
  • The Last Dinner Party (7.5) . Erg vermakelijke show van een veelbelovende band, hadden de Barn in een zucht en een scheet mee. Muzikaal voor mij iets te braaf om er helemaal in op te gaan, maar goede show.
  • Jessie Ware (7.5). En hup, weer een sterke show van een bijzondere dame. Met succes de sfeer van een obscure nachtclub neergezet met lekkere zwoele muziek en een strakke show. Erg fijn om deze eens gezien te hebben. Voor dit soort show blijf ik graag naar Werchter gaan. Ligt niet in mijn reguliere muzikale straatje maar kan er wel echt van genieten.
  • Psychedelic Porn Crumpets (7). Geen goede plek en wat minder energie dus kwam niet helemaal aan. Zonde want dit klonk erg goed.
  • Nothing But Thieves (7). De nieuwe Kings of Leon. Ze hebben de hits, ze spelen ze goed maar het optreden stijgt nergens op.
  • Avril Lavigne (7). 4 bonuspunten voor de nostalgie factor, een goed optreden was dit namelijk echt niet. Kwam geen enkele energie vanuit haar.
  • The Blaze (8). Vanuit buiten gevolgd met de misses, lekker zittend op de grond in de zon. Dat was echt perfect met The Blaze als de ultieme soundtrack. Lekkere opbouwende muziek met fijne climaxen.
  • Khruangbin (2). Dit sloeg als een tang op een varken. Totale mismatch, enorm sneu voor de band (en het publiek).
  • Roisin Murphy (6). De hele show gekeken bij gebrek aan beter maar ik vond dit eigenlijk best wel saai. Roisin is een sterke podiumpersoonlijkheid maar ik vind de nummers niet zo interessant. Publiek ging ook niet echt lekker mee en zelfs Sing it Back viel wat dood. Slecht was het niet maar had echt zoveel meer verwacht.
  • Benjamin Clementine (7.5). Benjamin speelde enorm goed maar kwam er zelf door een combi van de lege zaal en kou niet echt lekker meer in helaas. Wil ik zeker nog een herkansing geven.
  • Dua Lipa (7). Ik ben blij dat ik deze show eens (grotendeels) heb kunnen zien. Uitstekende popshow die voor liefhebbers van haar muziek ongetwijfeld geweldig is. Voor mij is haar muziek teveel generieke pop om er echt uitgelaten van te worden. Maar hoe dan ook een terechte headliner deze dame. Met name viel me op dat zij een erg oprechte persoonlijkheid is met een fijn contact met het publiek. Nergens een gemaakt popprinses.

Zondag:
  • Matt Maltese (6.5). Matt speelde goed en lief. Nog een paar goede nummers en hij zal wat plekjes klimmen.
  • Brutus (9). Heb mijn lofzang al geschreven hier. Wereldband met paar van de mooiste nummers die ik ken met War en What Have We Done. Speelden de main plat.
  • Froukje (8). Dit vond ik een erg leuke show! Oprechte dame die Froukje. Goede teksten en muzikaal zit het goed in elkaar.
  • Lauren Spencer Smith (7.5). Ik vond dit verrassend sterk. Deze dame heeft echt een goede stem die me vaak aan Adele deed denken. Heeft nog wel een album nodig voor een show
  • Soccer Mommy (5.5). Aangezien de dames zo goed bezig zijn deze editie toch gekozen om hier heen te gaan. Helaas een beetje een saaie show van een schichtige band.
  • Pretenders (6.5). Een onderhoudende show, vond het een stuk minder overtuigend dan een paar jaar geleden in KlubC. De band speelt goed maar Chrissie haar stem is nu wel echt minder. I Stand With You wel een leuk meezingmomentje.
  • Michael Kiwanuka (9). Wat was dit goed he? Wat een nummers heeft deze man. Van verstilt naar muzikale erupties en weer terug. Love and Hate is zo ontzettend goed. Dit nummer alleen al is het Werchter kaartje waard.
  • Zara Larsson (7). Nooit maar dan ook nooit verwacht hier te belanden en het ook nog eens best oké te vinden. Geen idee waarom ik het grootste deel van haar setlist kende. Leuke sfeer ook buiten. Als niet pop kenner snap ik alleen niet waarom zij in KlubC staat en Dua Lipa een headliner is, klinkt hetzelfde en ook zij zet een goede show neer.
  • Foo Fighters (8.5). Dave nam revanche voor de matige laatste doorkomst. Dit is een rockshow zoals headliners die geven. Heel overtuigend! Veld stond nog bomvol voor een zondagnacht.


De eindafrekening:

  1. Parkway Drive
  2. Tom Morello
  3. Michael Kiwanuka
  4. Brutus
  5. Deus
  6. Lenny Kravitz
  7. Foo Foghters
  8. STONE
  9. Southern River Band
  10. PJ Harvey
  11. The Blaze
  12. Froukje
  13. Maneskin
  14. Yard Act
  15. The Rumjacks
  16. The Gaslight Anthem
  17. Simple Plan
  18. Lauren Spencer Smith.
  19. Dropkick Murphys
  20. Jessie Ware
  21. The Hives
  22. The Last Dinner Party
  23. Yungblud
  24. Benjamin Clementine
  25. Nothing But Thives
  26. Jane’s Addiction
  27. Greta van Fleet
  28. Dua Lipa
  29. Psychedelic Porn Crumpets
  30. Kingfishr
  31. Zara Larsson
  32. Avril Lavigne
  33. Pretenders
  34. Matt Maltese
  35. Sum41
  36. Roisin Murphy
  37. Sleaford Mods
  38. Soccer Mommy
  39. Tom Odell
  40. Khruangbin
 
Laatst bewerkt:

Wasbeer

Playlistbediener
19 jun 2023
27
16
Iemand die weet hoe je de videos van de pickx website kan halen? Ik zou graag die van Glints willen
 

Chiel

Support act
18 jul 2014
1.100
578

Ik ben zelf 47, maar jammer dat wordt gezegd dat de jongeren zoveel rotzooi maken. Heb genoeg oudere campinggasten gezien. En ik moet zeggen dat Pukkelpop veel actiever is met het recyclen en dit kenbaar maken. Wist bijvoorbeeld niets van het inleveren van de zakken, of was dit niet op camping A1?
 

daejim

Campingartiest
15 nov 2018
56
29
Toch wat ergernissen neerpennen.

Rugzakken | Iedereen dacht 'ik neem een militaire rugzak mee' een totaal verbod hoeft niet maar er moeten echt wel regels komen over het formaat.

Wees nu toch eens verdomme stil tijdens concerten | Van de 43 concerten dat ik heb gevolgd waren er bijna altijd groepjes die het nodig vonden om luid te blijven praten. Tijdens Royal Blood, tot mijn verbazing zelf The Voice kandidaat Lucas. Dat is dan een toekomstig artiest... Als zelf die geen respect tonen. Heb hem er op aangesproken, zei gewoon dood leuk binnen drie jaar sta ik daar.

Hup Holland hup | 8 van de 10 pratende mensen hebben een Hollands accent en vinden het nodig om geheel de sfeer tijdens concerten te verkloten.

Pitchers | Tof idee, nadeel meer zatte mensen. Viel dit jaar wel op dat er meer zatte mensen waren.

Vrijwilligers op Hive MySpace| Ik wil zeker niet te streng zijn voor de vrijwilligers maar deze hebben ons dit jaar ferm gekloot. Wijzen ze ons een plek aan (die trouwens te klein was in vergelijking) blijven ze er met VIJF op kijken of het lukte. Komt er de dag erna doodleuk een camping verantwoordelijke zeggen dat we ons moeten verplaatsen. Die dan allerlei belachelijke redenen zei. Ze zouden hun beter eens bezig houden met lawaai makende kampeerders want holy shit wat was dat dit jaar.

Recyclage | Meer dan 15 teruggebracht bekers niet ontvangen op mijn bandje. Ik ben dan, door de hoeveelheid, naar de infostand gegaan maar daar schilderde ze me af voor leugenaar. 'Iedereen kan zeggen dat ze dat niet krijgen' Tja, ze vinden het dan wel niet vreemd dat mijn gedronken en teruggebrachte bekers zo hard verschillen.

Toch weer een fantastische tijd gehad!
 
  • Thinking
Waarderingen: Wasbeer

festirock

Support act
1 dec 2015
965
658
1. Foo fighters
2. Lenny kravitz
3. Snow Patrol
4. Johnny Marr
5. Kneecap
6. Lauren Spencer Smith
7.greta van fleet
8. Royal Blood
9. Yard Act
10. Dua lipa (zet ik er nog net in omdat t vermakelijk was maar na een nummer of 6 had ik het wel gehad)

Heerlijke nostalgie momenten bij oa sum 41 en ja ook bij avril. Kreeg hier wat kritiek af en toe maar wat was de sfeer goed en daar dient die act toch voor.
 
  • Leuk
Waarderingen: johanra en Joslittel

redle

Randprogramma
15 apr 2019
196
189
Hup Holland hup | 8 van de 10 pratende mensen hebben een Hollands accent en vinden het nodig om geheel de sfeer tijdens concerten te verkloten.

Ik weet dat er veel over Dutch disease wordt gesproken, maar de pratende mensen die altijd naast mij stonden spraken Frans of Vlaams. Alsnog heel veel minder gepraat meegemaakt dan bij Nederlandse festivals (ook de sfeer was vele maten beter), maar op Werchter waren het echt niet alleen maar Nederlanders die door optredens aan het tetteren waren.
 

Joslittel

Headliner
17 feb 2016
9.776
12.447
Ik weet dat er veel over Dutch disease wordt gesproken, maar de pratende mensen die altijd naast mij stonden spraken Frans of Vlaams. Alsnog heel veel minder gepraat meegemaakt dan bij Nederlandse festivals (ook de sfeer was vele maten beter), maar op Werchter waren het echt niet alleen maar Nederlanders die door optredens aan het tetteren waren.
Ik heb echt amper past gehad van praters. Eigenlijk alleen buiten de tenten bij een show maar daar kan je moeilijk wat van zeggen haha (wij praatten ook). Alleen 1 keer bij Brutus voorin maar na een vriendelijke opmerking hebben die de rest van de show staan luisteren. Misschien had ik mazzel qua locatie keuze maar voor mij bevestigde Werchter zich weer met altijd aandachtig en uitbundig publiek
 
  • Leuk
Waarderingen: JP5 en warriorandweirdo

Nxs_

Randprogramma
21 aug 2017
219
176
Het was weer fijn! Blijkbaar mogelijk samen met @swissepfan in de moshpit bij IDLES gestaan. Genoeg moois gezien, maar om even een top10 te maken:

1. PJ Harvey - betoverend mooi
2. IDLES - betoverend hard
3. Foo Fighters - weinig bands kunnen me 2 uur boeien na een lange dag, maar dit voelde eerder te kort
4. Frank Carter & The Rattlesnakes - enorm fan van zijn performance en de nummers. Mag van mij wel een later slot.
5. dEUS - dat zijn toch echt topmuzikanten
6. The Hives - deden wat ze altijd deden en dat bevalt me wel
7. Dua Lipa - popster met klasse
8. Maneskin - verassend energiek en lekkerre shows. Alleen mss net wat te weinig songs.
9. Nothing but Thieves - fantastische nummers, met een randje gebracht ook. Frontman klonk wel moe.
10. Psychedelic Porn Crumpets - lekker riffen!
 

johanra

Gouden Tip
13 sep 2021
280
773
Wees nu toch eens verdomme stil tijdens concerten | Van de 43 concerten dat ik heb gevolgd waren er bijna altijd groepjes die het nodig vonden om luid te blijven praten. Tijdens Royal Blood, tot mijn verbazing zelf The Voice kandidaat Lucas. Dat is dan een toekomstig artiest... Als zelf die geen respect tonen. Heb hem er op aangesproken, zei gewoon dood leuk binnen drie jaar sta ik daar.
Stel dat die gelijk heeft is dat misschien een goed moment voor een forummeeting in het voorste vak...
 

luluasas

Randprogramma
9 mei 2023
154
142
Het was een mooie editie.
31 bands (gedeeltelijk gezien) Top 10 staat in het zelfde onderwerp.

Wat viel me mee:
  • De rijen bij binnenkomst. Elke dag geen probleem
  • Het inleveren van de cups. Was op voorhand erg sceptisch
  • De rijen bij het eten en drinken.
  • Het weer, hoewel de avond fris was, weinig regen
  • de afval op de wei. Zal het inleveren van de cups dus ook bijdragen aan het weggooien aan etensbakken etc in de daarvoor bestemde bakken?
Ergenispunten:

  • Rugzakken
  • Roken in de tent
  • Het vlak voor een concert je helemaal naar voren wurmen

En oja zullen we de term Dutch disease hernoemen naar Dutch/Flemish disease.
Het praten zijn toch wel vaak de Nederlanders. Flemish disease mag wat mij betreft zijn dat je halverwege de dag al onaanspreekbaar bent van de drank en alles en iedereen omver duwt. Ja het zit me diep....
 

Joris

Subheadliner
7 feb 2016
3.847
3.198
Hup Holland hup | 8 van de 10 pratende mensen hebben een Hollands accent en vinden het nodig om geheel de sfeer tijdens concerten te verkloten.
Ik was vorige week een import Hollander op Live is Live. De vlamingen kunnen ook lullen alsof het hun laastste dag is. Ik denk niet dat we moeten gaan wijzen naar wie het meeste praat. Heb ook vaak genoeg last gehad van Britten, Spanjaarden etc. op andere festivals
 

Mark's Kal

Subheadliner
4 jul 2022
3.853
4.809
Hollanders hebben wel een extreem harde stem, dus vallen meer op. Gelukkig werken mijn oordoppen altijd goed tegen die harde G.
 

Sjakie de Wit

Sunset slot
17 feb 2014
2.167
3.084
  • Sleaford Mods (5.5). Een band die ik al lang eens live wilde zien maar ik vond het maar een beetje een gekkig optreden. Was niet echt druk in de Barn waardoor er ook niet echt een vibe ontstond. Dj stond wat maffig te dansen en de frontman gaf zich wel volledig. Niet voor mij weggelegd dit maar een krappe voldoende voor de inzet.
Een band die op het forum hier volgens mij best populair is, maar deze review was precies mijn gevoel toen ik ze vorig jaar een keer zag.
 
  • Leuk
Waarderingen: Joslittel

theblackmadness

Subheadliner
9 sep 2019
4.065
5.421
Ach wat maakt het uit welke nationaliteit het meeste praat. Ze zijn allemaal gewoon rete-irritant als ze dat persee willen doen op de mooie plaatsen, waar de muziekliefhebbers staan.
Net als de extreme dronkenlappen (wat vaak samen gaat met praten) en ook de rugzakken (al vind ik dat minder irritant, omdat dit makkelijker op te lossen is door het vriendelijk te vragen of gewoon een stapje achteruit te doen)
 
  • Leuk
Waarderingen: Jamel

Chiel

Support act
18 jul 2014
1.100
578
Er zijn ook ergernissen over kleedjes. Die heb ik ook, maar ik verbaasde me toen er een kleedje zelfs met haringen was vastgemaakt. Ook de stoeltjes op de tribunes in de Barn vond ik een beetje raar.
 

Warme Gladiator

Playlistbediener
27 sep 2023
43
95
Ik was vooraf een beetje huiverig vanwege de weersvoorspellingen maar uiteindelijk misschien wel de leukste editie Werchter meegemaakt dit jaar. Met name vanwege de muziek.

In het algemeen denk ik dat er weer een stap vooruit is gezet met de organisatie. De modderigheid is perfect opgelost, nooit last van gehad, echt chapeau. Geluid overal top, en in de Barn fantastisch. De open achterkant van barn en klub c prima oplossing, heb zo een veel relaxtere ervaring gehad ipv constant druk moeten maken over of je een bepaalde artiest nog wel kan zien als je iets langer wil blijven hangen elders. Ik heb zo veel meer kunnen ontdekken en zien deze editie en daar gaat het uiteindelijk om.
Minpunten zijn de barriere in het midden van de Slope, ik snap dat het wegens veiligheid is gedaan maar de chaos vooraan zorgde voor mijn leukste herinneringen van vorig jaar. Zonde. Ook vond ik het pendelbussensysteem niet ideaal, de rijen waren erg lang en voor parkeren in Leuven en Aarschot werd je een beetje aan je lot overgelaten als je geen parking ticket had weten te regelen.

Top 10

1. The Last Dinner Party - Had het gevoel dat ik iets heel bijzonders aan het meemaken was. Een act van deze kwaliteit met slechts 1 album, hoe veel beter gaat dit nog worden?
2. Brutus - Ik wist niet dat het mogelijk was om zo lang aan een stuk kippenvel te hebben.
3. Jane’s Addiction - Na behoorlijk wat Karmeliet heerlijk staan zweven op de psychedelische grooves en de riffs van Dave Navarro. Toch wel mijn grote verrassing.
4. Michael Kiwanuka - Dit soort optredens is waar de Barn voor bedoeld is. Perfecte setting en geluid voor de subtiliteit van zijn stem.
5. Slowdive - Wat ik ervan verwachtte, maar de verwachtingen lagen zeer hoog
6. Idles - Naar mijn zin gehad in de pit en met crowdsurfen
7. Tom Morello - Beste feest/sfeer van deze editie. Leek op een moshpit van 15.000 man
8. Sampha - Geweldige muzikant, jammer dat het zo leeg was
9. The Streets - Leuke uitbundige sfeer om mee af te sluiten ipv bij Lenny
10. The Southern River Band - Onverstaanbaar gebrabbel tussendoor en weer verder raggen. Heerlijk.

Ik vond de headliners tegenvallen, maar dat maakt voor mijn algemene ervaring helemaal niets uit, absoluut niet het gevoel gehad dat ik iets miste.

Ook mijn eerste festival actief op dit forum beviel erg goed, heel leuk om de verschillende ervaringen te lezen s ochtends in de tent!
 
Laatst bewerkt:

Joss

Gouden Tip
29 mrt 2023
496
712
Ook vond ik het pendelbussensysteem niet ideaal, de rijen waren erg lang en voor parkeren in Leuven en Aarschot werd je een beetje aan je lot overgelaten als je geen parking ticket had weten te regelen.
Mijn ervaring met de pendelbussen naar Aarschot was heel anders. Ja, een lange rij toen we na afloop in een mensenmassa aankwamen. Toch binnen tien minuten in de bus. Bij station Aarschot hoefde je geen parking ticket te regelen. Gewoon binnenrijden, parkeren en 's nachts de auto weer ophalen. Alle slagbomen stonden open en speciaal voor RW gratis en voor niets.
 
  • Leuk
Waarderingen: PaulvG

Gebruikers die dit onderwerp bekijken