Pinkpop 2020 – Nieuws en geruchten

DennisvdBr

Droomheadliner
Sfeerbeheer
19 nov 2012
16.350
2.145
Pinksteren 2020 geen Pinkpop, wat een raar gevoel?
Als het al vreemd is dat er tijdens Pinksteren geen Pinkpop is, of een jaar Pinkpop overslaan, hoe gek is het dan een jaar zonder überhaupt Pinkpop, festivalseizoen of de grote concerten?
Maar hoe omschrijf ik dat, die live-beleving, hoe leg ik dat gevoel uit.
De live-beleving is meer dan alleen maar er bij zijn. Meer dan enkel het luisteren naar een bandje en meer dan het zien van een bandje. Het voelen van de trillingen van de muziek, het ruiken van de omgeving, weersomstandigheden, interactie publiek, nog een hapje eten of een drankje er bij, het gevoel dat het optreden of bepaalde nummers je geven.
De live-beleving prikkelen de zes zintuigen: het fysiek lichaam, de ogen, de tong, de neus, de oren, en de geest.
Niets een beter voorbeeld dan Bruce Springsteen op Pinkpop 2009.
Dat gevoel, die beleving…
De kleine grootmeester Springsteen komt op, voor de eerste keer Pinkpop en zelfs eerste keer een festival überhaupt en ja: "Hello Pinkpop, lets go, 1, 2…" BAM!!!!
Volledig bij de schouders gegrepen ontfermt hij zich 3 uur lang over je. Die eerste tonen van Badlands schalt over Landgraaf en het kippenvel komt op plekken waarvan ik niet eens wist dat ik kippenvel kon krijgen. Het hele nummer en misschien wel het hele optreden was meer dan gewoon een concert van Springsteen, perfectie!
Nu nog, na 11 jaar, als Badlands op radio ingezet wordt, kippenvel. Dat gevoel omschrijft het wel…
De beeldopname zijn dan niet al te best, maar het gevoel kan ik me nog goed voor de geest halen. Niets komt over dit gevoel heen, misschien nog Springsteen op Pinkpop 2012? Misschien Muse in Goffertpark 2010 of Iron Maiden Gelredome 2018, of LIVE op Pinkpop 2017, heel veel vergeet je niet zomaar!
Op dit moment zou de opbouw van Pinkpop 2020 begonnen moeten zijn, maar niets, het heilige gras blijft leeg en wacht op ons voor volgend jaar.
Dan als dat moment daar is en ik bovenaan de trappen sta na binnenkomst en het terrein overzien kan, dat moment is onbeschrijfelijk en zal volgend jaar meer waarde hebben… Badlands: Well, lights out tonight, Trouble in the heartland, Got a head on collision, Smashin' in my guts, man, I'm caught in a cross fire, That I don't understand…

https://youtu.be/OfbanbtAyZo
 

tom93

Gouden Tip
24 apr 2019
423
63
Twenty One Pilots is er volgend jaar ook weer bij op de vrijdag. Ik ga mijn vrijdagticket gewoon houden.
 

gesp

Support act
11 jun 2018
914
90
De live-beleving prikkelen de zes zintuigen: het fysiek lichaam, de ogen, de tong, de neus, de oren, en de geest.

Is de onderbuik geen zintuig? ;)

Optredens worden niet beter dan dat van Bruce Springsteen in '09, alles (en meer) wat live-muziek en festivals zo mooi maakt kwam die avond in Landgraaf samen. Met Jay Weinberg op drums, zoon en vervanger van E-Street drummer Max Weinberg. Leuke wetenswaardigheid: tegenwoordig is hij drummer in Slipknot.

Hopelijk krijgen we deze maand nog wat thema-uitzendingen of live-opnames uit het archief van Pinkpop te zien.
 

DennisvdBr

Droomheadliner
Sfeerbeheer
19 nov 2012
16.350
2.145
Normaal gezien zou ik nu foto's maken van de opbouw van Pinkpop 2020.
Maar nu foto's van een "normaal" leeg Megaland. Toch, met in het achterhoofd dat de opbouw nu in volle gang zou moeten zijn voor volgend weekend, is dit een triest aanblik...

enige activiteit was een drone van 3FM die opname maakte toevallig vandaag.

Geen hoofdpodium, geen tent geen kraampjes...


Geen IBA/Noord podium


Ook de ingang en Stage 4, niets...


volgende week zal de leegte van een "normaal" Megaland waarschijnlijk nog triester zijn...
 

DennisvdBr

Droomheadliner
Sfeerbeheer
19 nov 2012
16.350
2.145
Het Gouden Festivalgeluk dat Pinkpop heet
'En wat ga jij doen 19-20-21 juni?' Pinkpop bezoekers en professionals geven antwoord op deze vraag en vertellen over hun betrokkenheid bij Pinkpop
Fotograaf Vera Claessen en journalist Wieneke Wennekes maakten een online magazine over het verplaatste Pinkpop-weekend van 2020. Beide dames zijn dochters van de mannen die Pinkpop vanaf het eerste uur organiseerden en zullen altijd met Pinkpop verbonden blijven. Voor hun online magazine spraken ze onder meer festivaldirecteur Jan Smeets, professionals uit het vak en de Pinkpop-bezoekers.
lees online gratis : https://issuu.com/veraclaessenfotografie/docs/pinkpop_2020_hr
 

DennisvdBr

Droomheadliner
Sfeerbeheer
19 nov 2012
16.350
2.145
via 1Limburg

'Pinkpop kan rampjaar wel aan, wel bezuinigingen verwacht'

Pinkpop-organisator Jan Smeets zegt dat het niet doorgaan van het festival dit jaar niet tot grote financiële problemen leidt.

"Wij hebben een buffer en kunnen zo'n rampjaar als dit opvangen. Maar dit betekent wel dat we voor volgend jaar kritisch moeten kijken naar waar we iets kunnen bezuinigen", zegt Smeets tegen De Telegraaf.

Buro Pinkpop had al veel aanbetalingen gedaan aan geboekte artiesten. "Een vermogen, zoals je je kunt voorstellen. Maar dat is keurig teruggestort allemaal. Wat overblijft zijn personeels- en publiciteitskosten. We durven onszelf best financieel gezond te noemen."

'Wat zegt Rutte nou?'
Het was niet de organisatie die de editie annuleerde vanwege de corona-uitbraak. "Ik zat voor de tv toen ik Rutte hoorde mededelen dat er dit jaar geen Pinkpop zou zijn. Ik dacht: wat zegt die man nóú?!", aldus Smeets. Doordat het uiteindelijk van bovenaf opgelegd kwam er eindelijk duidelijkheid dat het festival voor het eerst sinds zijn bestaan één jaar niet zou plaatsvinden.

https://www.1limburg.nl/pinkpop-kan-rampjaar-wel-aan-wel-bezuinigingen-verwacht
 

Oasiss

Sunset slot
4 okt 2016
2.643
1.530
‘Wat zegt Rutte nou?’
Het was niet de organisatie die de editie annuleerde vanwege de corona-uitbraak. “Ik zat voor de tv toen ik Rutte hoorde mededelen dat er dit jaar geen Pinkpop zou zijn. Ik dacht: wat zegt die man nóú?!”, aldus Smeets. Doordat het uiteindelijk van bovenaf opgelegd kwam er eindelijk duidelijkheid dat het festival voor het eerst sinds zijn bestaan één jaar niet zou plaatsvinden.


Want Jantje zag het niet aankomen?
 

DennisvdBr

Droomheadliner
Sfeerbeheer
19 nov 2012
16.350
2.145
Want Jantje zag het niet aankomen?
Ik ga er van uit dat Jan net zo goed op een definitieve beslissing van kabinet zat te wachten.
Ik denk alleen dat het uiterst vreemd is als Jan voor zijn tv zit en zo'n definitieve besluitvorming van Rutte via die persconferentie moet vernemen.
Kan me dan de reactie van Jan best voorstellen, zeker omdat Rutte ook specifiek Pinkpop bij naam noemde.
ik denk dat hij dan toch even Till aankijkt met ‘Wat zegt Rutte nou?’
 

RickHuissen

Support act
24 apr 2018
1.205
734
Oasiss wrote:
Want Jantje zag het niet aankomen?

Ik ga er van uit dat Jan net zo goed op een definitieve beslissing van kabinet zat te wachten.
Ik denk alleen dat het uiterst vreemd is als Jan voor zijn tv zit en zo’n definitieve besluitvorming van Rutte via die persconferentie moet vernemen.
Kan me dan de reactie van Jan best voorstellen, zeker omdat Rutte ook specifiek Pinkpop bij naam noemde.
ik denk dat hij dan toch even Till aankijkt met ‘Wat zegt Rutte nou?’

Ik neem aan dat zijn vrouw Till heet, want hoe bizar is het anders om met de frontman van Rammstein naar Mark Rutte te gaan zitten koekeloeren?
 

Cootje

Gouden Tip
25 jan 2017
346
110
Erg rare dag vandaag:
zit 'gewoon' op m'n werk, geen kriebels en opwinding voor wat anders zou zijn geweest:
m'n kampeerspullen bij elkaar zoeken, tas inpakken, zoveel mogelijk blikken bier in de diepvries en later in de tas stouwen, wachten op m'n zus om samen naar Landgraaf te gaan, route 69 volgen en dan toch weer een alternatieve weg zoeken, kriebels die steeds sterker worden naarmate we camping B naderen en dan eindelijk onze tenten hebben staan en dan genieten van ons eerste (nog) ijskoud blikje Brand!!!
En dan het gevoel als we vrijdags naar het terrein wandelen en door de poortjes zijn en de trappen aflopen en een fantastisch uitzicht op het festivalterrein hebben...
Tjonge jonge wat ga ik het allemaal missen dit weekend.

Maar gelukkig gaan we er toch iets leuks van maken: lekker kamperen in de tuin, herinneringen ophalen met een dansje, lach, traan, kampvuurtje, goede muziek en natuurlijk Brand!

Hoe gaan jullie dit weekend doorkomen?
 

DennisvdBr

Droomheadliner
Sfeerbeheer
19 nov 2012
16.350
2.145
Een goed spiegelgesprek met Mr. Pinkpop Jan Smeets
via L1 https://l1.nl/een-goed-spiegelgesprek-met-mr-pinkpop-jan-smeets-157863/

Vast onderdeel van Tot overmaat van ramp is het Spiegelgesprek., in de kleedkamer van Theater Heerlen. Dit keer ontvangt Servé Hermans mister Pinkpop Jan Smeets, wiens festival niet doorgaat vanwege de coronacrisis.
Deze video komt uit het project Tot overmaat van ramp, een gezamenlijk project van Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en regionale omroep L1. Tijdens de coronacrisis, toen theaters dicht waren of nauwelijks normaal konden functioneren, kregen kunstenaars uit heel Limburg de kans om zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek. In een lege zaal, op het dak, in de coulissen of voor de spiegels in de kleedkamer van het theater. Gastheren zijn Servé Hermans en Michel Sluysmans, artistiek leiders van Toneelgroep Maastricht.

Deze video van Jan Smeets is te zien in aflevering 6.

https://youtu.be/v-tUpBkrh1o
 

DennisvdBr

Droomheadliner
Sfeerbeheer
19 nov 2012
16.350
2.145
Erg rare dag vandaag:
ja, zeg dat...

Momenteel zouden de eerste tentjes al staan.
Het weer is overigens prachtig hier in Landgraaf en de vooruitzichten dit weekend zijn prima...

ik heb er wel een vreemd gevoel bij...
zeg maar het lege gevoel NA een festival, maar dan in een soort pre fase, of hoe moet ik dat uitleggen

ik ga nog wel even langs Megaland lopen dit weekend. De trap van de Wilhelminaberg is deze week weer open gegaan voor recreanten na maanden sluiting, dus misschien even naar boven (eventueel met een blikje Brand in de hand) en kijken naar een verlaten Megaland terrein.
Verder dit weekend achtertuin-festival: gras, bier en Pinkpop (via YouTube/Radio/TV)
 

Fornax

Randprogramma
2 jun 2014
246
146
Raar... Normaal zou nu het Pinkpop ontbijt starten hier... Spek en ei met Jägermeister.. Hoe anders is het nu.
Morgen wordt de tuin wel omgebouwd tot micro festival en blijft ons vaste groepje "kamperen". De buurt zal het weten :wink:
 

Maurice van de M

Randprogramma
6 jan 2016
166
23
Het was inderdaad behoorlijk klote wakker worden vanmorgen. Het weer is ook nog eens super. Normaal zou je ze verwensen maar ik ga de blaaskapel maandagmorgen nog missen ?
 

RickHuissen

Support act
24 apr 2018
1.205
734
Wij gaan vanavond ook even socializen met ons vaste cluppie. Tentjes opzetten is beetje teveel van het goede (die fratsen doe je wat minder nu we allemaal kleine kids rond hebben rennen) maar even borrelen met Brand, Jack Daniëls en een heerlijke playlist gaat er wel van komen!
 

wenteldave

Headliner
21 apr 2019
7.483
2.634
Wij gaan vanavond ook even socializen met ons vaste cluppie. Tentjes opzetten is beetje teveel van het goede (die fratsen doe je wat minder nu we allemaal kleine kids rond hebben rennen) maar even borrelen met Brand, Jack Daniëls en een heerlijke playlist gaat er wel van komen!
Brand is in de aanbieding bij de Albert Heijn, dus daar bof je maar.
 

Fornax

Randprogramma
2 jun 2014
246
146
Tentjes opzetten is beetje teveel van het goede (die fratsen doe je wat minder nu we allemaal kleine kids rond hebben rennen) maar even borrelen met Brand, Jack Daniëls en een heerlijke playlist gaat er wel van komen!

Hier is de gemiddelde leeftijd 40, aantal kids erbij, mag de pret niet drukken. Geen tentjes, maar een aantal logés.

"We will never grow up"
 

RickHuissen

Support act
24 apr 2018
1.205
734
rickhuissen wrote:
Tentjes opzetten is beetje teveel van het goede (die fratsen doe je wat minder nu we allemaal kleine kids rond hebben rennen) maar even borrelen met Brand, Jack Daniëls en een heerlijke playlist gaat er wel van komen!

Hier is de gemiddelde leeftijd 40, aantal kids erbij, mag de pret niet drukken. Geen tentjes, maar een aantal logés.

“We will never grow up”

Ah, nee bij ons cluppie van 5 zijn er evenzoveel kids op de aarde gezet, en die zijn 4, 4, 1, 1 en 0. Het zou kunnen, maar we gaan het onszelf niet aan doen...
 

Gebruikers die dit onderwerp bekijken