Verzameltopic overige internationale festivals 2022

Joslittel

Headliner
17 feb 2016
6.479
4.086
Zo, de eerste dag klussen zit er weer op na terugkomst in Zweden. Nu met een biertje voor de computer en een mooi moment om terug te kijken op een zeer geslaagd festival. We kwamen op dinsdag aan bij het festivalterrein. Het eerste dat opviel was het grote aantal provisorische campings. Iedereen met een voortuin had een eigen camping met eigen boordjes. Heerlijk chaotisch en ook wel sfeervol zo. Wij bleken bij boer Ingman te staan. Een knasse knar van ergens in de 80 die op zijn oma fiets met een prikstok iedereen naar zijn plekje bracht. Een groot veld bij een oude boerderij. Helaas moesten we gescheiden staan van de vrienden met de caravan. Die dachten stroom te hebben maar nee hoor. Gelukkig stond onze tent naast een versleten boerderijgebouwtje of zoiets waar een heel oud stopcontactje uit stak. Hup, snel de verlengkabel erin. Koelbox aan, koffie eraan en elke dag de telefoons opladen. Schitterend. Auto stond 25 meter van de tent. luxer dan dit gaan we het niet meer krijgen.

Dan het festivalterrein zelf in een aantal observaties om dit verhaal ook niet te lang te maken:
 • Een relatief klein terrein. De vier belangrijkste podia stonden op een veld dat vergelijkbaar is met het mainstageterrein van Graspop of Werchter. Kortom hele korte stukjes lopen steeds, heerlijk! Daarnaast lag wel een foodgedeelte en muziektent waardoor er genoeg ruimte was.
 • Al eerder de loftrompet gestoken over de lange settijden, elke band minimaal een uur op een paar kleintjes in de tent na. Veel luisteren, weinig lopen.
 • Een rijkdom een eetkraampjes met eigen versieringen. Bijna alles zelf en vers gemaakt totaan de pasta aan toe. Kalkoenpoot van 600 gram? Kon gewoon! Eten was een feestje. En al met al niet veel duurder dan in Nederland.
 • Hele fijn wijnbar ook! Heerlijk om bikers van 60 jaar met patches en al met een flesje rosé te zien zitten. Goede wijnen en cava plus de beste festival snackplank ooit. Heerlijke vleeswaren, kazen, verse druifjes. Kost wel 50 euro, wijnflesje erbij nog eens 30. Maar dan zit je als een koning haha
 • Wc's en douches werden perfect schoongehouden. Evenals de grond. Na elk optreden veegde de crew alle zooi weg waardoor er niks meer lag. Hierdoor was je al snel geneigd zelf niks op de grond te gooien, ook stonden er erg veel prullenbakken
 • Over het publiek heb ik al eerder wat gezegd. Gemiddelde leeftijd van zeker 50 en van de optie om stoeltjes mee te nemen werd rijkelijk gebruik gemaakt. Nog nooit zoveel bierbuiken maar vooral motorgang kleding gezien.
 • De sfeer was extreem gemoedelijk. Veel mensen die een praatje maakte, letterlijk geen 1 keer gehad dat iemand wilde voordringen ergens. Dat is toch uniek? Zeker als ik de verhalen bij BKS lees.
 • Het weer daar was wennen. Het weerbericht 21 graden met wolkje is de Zweedse versie van 30+ met strak blauwe hemel en levend verbranden. De zon is al om 4 uur 's ochtends op waardoor het tegen 10 uur al heerlijk warm is. En de zon doet er ook nog eens heel lang over om onder te gaan waardoor je lang een avondzonnetje hebt, heerlijk!
 • Enige echte nadeel was dat er veel bands op de bill stonden uit Zweden en Scandinavië waardoor veel praatjes in het Zweeds waren. Daardoor mis je toch wat binding met de show.

Dan alle bands!

Woensdag
 • Art Nation (7). Door het ontdekken van het terrein en met name de wijnbar de eerste act gemist dus hiermee opgestart. Leuke rockband met een zeer blije theatrale frontman. Ideaal opstarten
 • Orbit Culture (8). Fan geworden van deze band met hun pompeuze death metal. Ook live een erg strakke en overtuigende show met een fijne pit om het festivalseizoen in te luiden. Verdient een groter publiek.
 • Siena Root (-). Goede band maar door teveel drankgebruik de dag ervoor met de Deense en Zweede buren in slaap gevallen. Mooie uitgesponnen bluesrock.
 • Evergrey (2). Ik keek enorm uit naar deze show maar werkelijk verschrikkelijk geluid met overstemde bas en drums. Stem van de zanger klonk vals en zijn gitaar leek uit de staan. Na 15 minuten nog geen veranderingen dus helaas weg gegaan. Het lage cijfer lag echt niet aan de band want ze speelde met enthousiasme maar wat een kneus die geluidsman.
 • Witchcraft (6.5). Een wat ongemakkelijke show om de een of andere manier. Ze maakte het zichzelf niet makkelijk met de songkeuze die niet echt aansloeg en ergens tussen psychedelica en blues in hangt maar geen van beide is. Toch een voldoende vanwege het heerlijke plekje op een heuvel in de avondzon waarbij deze show toch nog prima te genieten was.
 • Raubtier (8.5). De Zweedse Rammstein met industriële metal met teksten over oorlogen. Heerlijke pompeuze show met veel blije Zweden. Stampte heerlijk door, fijne show.
 • Kvelertak (7.5). Verrassend goede show met een dronken frontman die er volledig voor ging. Heerlijke intense doorstampede blues metal of zoiets. Daarmee een unieke band met een enthousiaste show.
 • Megadeth (8.5). De rest geloofde het wel dus lekker alleen heerlijk staan genieten van 1.5 uur Megadeth in het donker. Dave was blij zag je aan zijn sneaky lachje en leuk om wat meer nummers te horen dan alleen de klassiekers. Strak optreden,
Donderdag
 • Ten Years After (8.5). Een verrassing. 2 oldtimers nog in de band maar versterkt door een enorm goede zanger en gitarist. Gaf veel extra gevoel en passie aan de show en dit zorgde voor een overtuigende show.
 • Alestorm (7.5). Wederom een feest maar niet erg goed geluid waardoor het dak er net niet helemaal vanaf ging. Met Beef Boy als versterking hebben ze wel een enorm grappige dude erbij gehaald. En die man kan bier zuipen, ongelofelijk.
 • Lee Aaron (6). Op de achtergrond tijdens het bier drinken Beste oke'je metalhitjes uit de 80's met enthousiasme gebracht.
 • 10CC (7). Erg leuk om alle bekende nummer te horen en de band was enthousiast. Maar het geheel was ook heel erg statisch waardoor het lekker zittend in het gras meewiegen was maar nergens memorabel.
 • Devin Townsend (7.5). Oude rocker zijn niet het publiek voor de wat uitdagendere muziek. Dus niet erg druk en midden op de dag in de zon. Devin speelde een goede set met de ongemakkelijke praatjes tussendoor. Van kunnen genieten maar door de setting werd het nergens een onvergetelijke show waar je lekker helemaal in zat. Maar toch, 5 kwartier kunnen genieten van alleen maar topnummers vooraan.
 • Dropkick Murphys (9). Topband, topshow! Heerlijk die enthouiasme en energie. Nieuwe nummers werken verrassend goed en met 1 frontman werkte het ook uitstekend.
 • Volbeat (8). Volbeat doet wat Volbeat doet, een zeer degelijke (en bij vlagen ook echt goede) headlinerockshow geven.
 • Nightwish (10). Eentje voor in de boeken. Heb er hier al meer over geschreven. En voor die mensen die twijfelen over hun status, hier staat echt een headliner van formaat. Fenomenele show, prachtige zang en Ghost Love Score en The Greatest Show on Earth achter elkaar is de beste 25 minuten muziek die je mij kunt voorserveren. Om half 2 in de nacht euforisch terug naar de tent

Vrijdag
 • Fejd (7.5). Erg goede vinkingmetal band met oude instrumenten en veel meerstemmige zang. Goede start van de dag.
 • Sonata Arctica (8). Enthousiaste performance, zanger was goed bij stem.
 • Baest (8.5). Ik was al fan van deze band en na deze show helemaal. Ze spelen old school kettingzaag death metal maar zó goed en met zoveel enthousiasme dat ze hun voorbeelden ruimschoots inhalen. Verdienen veel meer aandacht in de extreme metalkringen!
 • D-A-D (7.5). Pas in aanloop naar dit festival leren kennen maar hebben erg veel fijne grungy rocknummertjes, blijken ook al 30 jaar mee te gaan. Met een draaimolen op het podium, enthousiast gespeeld en de zanger heeft nog steeds een goede stem. Erg van kunnen genieten.
 • Opeth (8). Opeth had veel meer volk dan Devin maar ook hier niet de ideale setting voor een show voor de geschiedenisboeken. Maar wederom enorm strak en vakkundig gespeeld en lekker op mee kunnen deinen met een halve liter pils en een zonnetje.
 • Orange Goblin (7). Helaas maar een kleine opkomst. Band was wel enthousiast. Zelf een beetje moe dus meer even gaan slapen.
 • The Hellacopters (6.5). Enthousiast gespeeld maar naar mijn smaak teveel nummertjes met hetzelfde ritme waardoor het snel allemaal wat eentonig wordt.
 • In Flames (8.5). Deze show werd gelukkig wat ik ervan gehoopt ben. Ben zelf fan van de band maar nog nooit echt in een lekkere setting kunnen zien, om 5 uur in de middag op Graspop in de brandende zon is niet ideaal. Nu in het donker en 1.5 uur lang. Strak, overtuigend en met veel enthousiasme. Elk nummer werd door de Zweden onthaalt als het nationale volkslied en Only for the Weak was een volksfeest.
 • Mercyful Fate (2). god, wat was dit joh. Ik stond klaar om hier de komende 1.5 uur mijn avond mee af te sluiten maar na 15 minuten afgedropen. Lag vast aan mij maar die zang, die zang!!! Wat ontzettend hoog, hoe verschrikkelijk. Natuurlijk wist ik dat dit te verwachten was maar ik kon er echt niet tegen. Voor de mensen die wel fan zijn: ze hebben een mooie stage bij en de band speelde goed. Muzikaal was het ook best goed, maar die zang..

Zaterdag
 • Tiamat (7). Helaas maar 15 minuten van kunnen zien door een slomere opstart dan gehoopt. Maar wat ik hoorde klonk echt heel goed, ik ga ze daarom denk ik op Graspop wel helemaal zien. Even mijn schema daarvoor nog leegvegen.
 • The Halo Effect (7). Je hoort en ziet aan alles dat dit mannen met ervaring zijn. Goede songs en goede respons vanuit het publiek. Ik kende er zelf te weinig van waardoor ik heb staan genieten maar meer ook niet.
 • Clawfinger (6.5). Rapmetal since 1993 stond er trots achter op het doek. En dat kregen we ook. Mannen van tegen die 50 die rappen over metal heen. Aan de ene kant had het ergens ook wel wat meer ergens moet je soms ook weten wanneer je ergens mee moet stoppen.
 • Social Distortion (5). Op plaat een fijne band maar de show kwam erg on geïnspireerd op me over. Zat geen energie in.
 • Night Ranger (7.5). Ik heb het Koekdoos al laten weten maar deze band verraste me echt. Laatste 40 minuten gezien maar dit was puur speelplezier. Maar tevens vakmannen die nog goed bij stem zijn. Blij dat ik het gezien heb.
 • Walter Trout (8.5). Eindelijk deze blues grootmeester in actie en wat was dit goed! Enorme klik tussen Walter en het publiek en bracht de show tot een hoger niveau. Na afloop nog minuten een schreeuwend publiek wat hem tot huilens toe bewoog. Een groot bluesfeest.
 • Within Temptation (9). Blijkbaar is het in Zweden nog wel tof om fan te zijn van deze band, enorm veel shirt op het terrein. Ook van mannen in de 60. Dus erg druk en veel fans. Maar daarnaast ook oprecht een erg goede show. De setlist zat goed in elkaar deze keer en ik heb hier oprecht echt heel erg van genoten. Als ze deze prestatie op Graspop herhalen dan denk ik echt dat ze hun headlinespot waard zijn.
 • Guns 'n Roses (0!!!). Ik heb het hier al geschreven maar dit is het grootste fiasco dat ik ooit heb meegemaakt. Bijna 40 minuten te laat beginnen en vervolgens de meeste vlakke show spelen die ik ooit gezien heb. Na 5 nummers weggegaan en toen was er nog geen woord tegen het publiek gezegd. Zelfs de solo's van Slash miste elke vlam. Toen maar besloten een kaasplank met een fles rode wijn te scoren om het festival in stijl af te sluiten. Kwamen terug bij Sweet Child of Mine en nog maar een kwart van het publiek was over. Alleen applaus bij de eerste 10 rijen. Aan het einde een vriendelijk applausje alsof een nieuwe band zijn nieuwe single heeft voorgesteld. Ook wel uniek om dit eens meegemaakt te hebben.
 • Manegarm (8.5). En elk nadeel heb zijn voordeel want hierdoor kon ik deze goede folk black metal band nog meepakken in de tent! Ik dacht van tevoren dat die maar 2 man publiek zouden krijgen vanwege de overlap met GnR maar het was goed vol met veel fans. Enthousiast meezingen en veel vliegende haren. De band speelde erg goed en enthousiast met erg opzwepende en meezingbare krakers. Mag gerust eens naar NL komen!
Top 10
 1. Nightwish
 2. Dropkick Murphys
 3. Within Temptation
 4. Baest
 5. In Flames
 6. Walter Trout
 7. Mangearm
 8. Megadeth
 9. Raubtier
 10. Ten Years After
 

Koekdoos

Sunset slot
22 okt 2018
2.497
1.847
Partner is blij met alle hoge cijfers voor haar bands. En uiteraard een mooi punt voor Night Ranger! Plan is om volgend jaar concert in Amerika mee te pakken!
 
 • Leuk
Waarderingen: Joslittel

Pauly Robin

Dagopener
18 jan 2016
528
352
Zo, de eerste dag klussen zit er weer op na terugkomst in Zweden. Nu met een biertje voor de computer en een mooi moment om terug te kijken op een zeer geslaagd festival. We kwamen op dinsdag aan bij het festivalterrein. Het eerste dat opviel was het grote aantal provisorische campings. Iedereen met een voortuin had een eigen camping met eigen boordjes. Heerlijk chaotisch en ook wel sfeervol zo. Wij bleken bij boer Ingman te staan. Een knasse knar van ergens in de 80 die op zijn oma fiets met een prikstok iedereen naar zijn plekje bracht. Een groot veld bij een oude boerderij. Helaas moesten we gescheiden staan van de vrienden met de caravan. Die dachten stroom te hebben maar nee hoor. Gelukkig stond onze tent naast een versleten boerderijgebouwtje of zoiets waar een heel oud stopcontactje uit stak. Hup, snel de verlengkabel erin. Koelbox aan, koffie eraan en elke dag de telefoons opladen. Schitterend. Auto stond 25 meter van de tent. luxer dan dit gaan we het niet meer krijgen.

Dan het festivalterrein zelf in een aantal observaties om dit verhaal ook niet te lang te maken:
 • Een relatief klein terrein. De vier belangrijkste podia stonden op een veld dat vergelijkbaar is met het mainstageterrein van Graspop of Werchter. Kortom hele korte stukjes lopen steeds, heerlijk! Daarnaast lag wel een foodgedeelte en muziektent waardoor er genoeg ruimte was.
 • Al eerder de loftrompet gestoken over de lange settijden, elke band minimaal een uur op een paar kleintjes in de tent na. Veel luisteren, weinig lopen.
 • Een rijkdom een eetkraampjes met eigen versieringen. Bijna alles zelf en vers gemaakt totaan de pasta aan toe. Kalkoenpoot van 600 gram? Kon gewoon! Eten was een feestje. En al met al niet veel duurder dan in Nederland.
 • Hele fijn wijnbar ook! Heerlijk om bikers van 60 jaar met patches en al met een flesje rosé te zien zitten. Goede wijnen en cava plus de beste festival snackplank ooit. Heerlijke vleeswaren, kazen, verse druifjes. Kost wel 50 euro, wijnflesje erbij nog eens 30. Maar dan zit je als een koning haha
 • Wc's en douches werden perfect schoongehouden. Evenals de grond. Na elk optreden veegde de crew alle zooi weg waardoor er niks meer lag. Hierdoor was je al snel geneigd zelf niks op de grond te gooien, ook stonden er erg veel prullenbakken
 • Over het publiek heb ik al eerder wat gezegd. Gemiddelde leeftijd van zeker 50 en van de optie om stoeltjes mee te nemen werd rijkelijk gebruik gemaakt. Nog nooit zoveel bierbuiken maar vooral motorgang kleding gezien.
 • De sfeer was extreem gemoedelijk. Veel mensen die een praatje maakte, letterlijk geen 1 keer gehad dat iemand wilde voordringen ergens. Dat is toch uniek? Zeker als ik de verhalen bij BKS lees.
 • Het weer daar was wennen. Het weerbericht 21 graden met wolkje is de Zweedse versie van 30+ met strak blauwe hemel en levend verbranden. De zon is al om 4 uur 's ochtends op waardoor het tegen 10 uur al heerlijk warm is. En de zon doet er ook nog eens heel lang over om onder te gaan waardoor je lang een avondzonnetje hebt, heerlijk!
 • Enige echte nadeel was dat er veel bands op de bill stonden uit Zweden en Scandinavië waardoor veel praatjes in het Zweeds waren. Daardoor mis je toch wat binding met de show.

Dan alle bands!

Woensdag
 • Art Nation (7). Door het ontdekken van het terrein en met name de wijnbar de eerste act gemist dus hiermee opgestart. Leuke rockband met een zeer blije theatrale frontman. Ideaal opstarten
 • Orbit Culture (8). Fan geworden van deze band met hun pompeuze death metal. Ook live een erg strakke en overtuigende show met een fijne pit om het festivalseizoen in te luiden. Verdient een groter publiek.
 • Siena Root (-). Goede band maar door teveel drankgebruik de dag ervoor met de Deense en Zweede buren in slaap gevallen. Mooie uitgesponnen bluesrock.
 • Evergrey (2). Ik keek enorm uit naar deze show maar werkelijk verschrikkelijk geluid met overstemde bas en drums. Stem van de zanger klonk vals en zijn gitaar leek uit de staan. Na 15 minuten nog geen veranderingen dus helaas weg gegaan. Het lage cijfer lag echt niet aan de band want ze speelde met enthousiasme maar wat een kneus die geluidsman.
 • Witchcraft (6.5). Een wat ongemakkelijke show om de een of andere manier. Ze maakte het zichzelf niet makkelijk met de songkeuze die niet echt aansloeg en ergens tussen psychedelica en blues in hangt maar geen van beide is. Toch een voldoende vanwege het heerlijke plekje op een heuvel in de avondzon waarbij deze show toch nog prima te genieten was.
 • Raubtier (8.5). De Zweedse Rammstein met industriële metal met teksten over oorlogen. Heerlijke pompeuze show met veel blije Zweden. Stampte heerlijk door, fijne show.
 • Kvelertak (7.5). Verrassend goede show met een dronken frontman die er volledig voor ging. Heerlijke intense doorstampede blues metal of zoiets. Daarmee een unieke band met een enthousiaste show.
 • Megadeth (8.5). De rest geloofde het wel dus lekker alleen heerlijk staan genieten van 1.5 uur Megadeth in het donker. Dave was blij zag je aan zijn sneaky lachje en leuk om wat meer nummers te horen dan alleen de klassiekers. Strak optreden,
Donderdag
 • Ten Years After (8.5). Een verrassing. 2 oldtimers nog in de band maar versterkt door een enorm goede zanger en gitarist. Gaf veel extra gevoel en passie aan de show en dit zorgde voor een overtuigende show.
 • Alestorm (7.5). Wederom een feest maar niet erg goed geluid waardoor het dak er net niet helemaal vanaf ging. Met Beef Boy als versterking hebben ze wel een enorm grappige dude erbij gehaald. En die man kan bier zuipen, ongelofelijk.
 • Lee Aaron (6). Op de achtergrond tijdens het bier drinken Beste oke'je metalhitjes uit de 80's met enthousiasme gebracht.
 • 10CC (7). Erg leuk om alle bekende nummer te horen en de band was enthousiast. Maar het geheel was ook heel erg statisch waardoor het lekker zittend in het gras meewiegen was maar nergens memorabel.
 • Devin Townsend (7.5). Oude rocker zijn niet het publiek voor de wat uitdagendere muziek. Dus niet erg druk en midden op de dag in de zon. Devin speelde een goede set met de ongemakkelijke praatjes tussendoor. Van kunnen genieten maar door de setting werd het nergens een onvergetelijke show waar je lekker helemaal in zat. Maar toch, 5 kwartier kunnen genieten van alleen maar topnummers vooraan.
 • Dropkick Murphys (9). Topband, topshow! Heerlijk die enthouiasme en energie. Nieuwe nummers werken verrassend goed en met 1 frontman werkte het ook uitstekend.
 • Volbeat (8). Volbeat doet wat Volbeat doet, een zeer degelijke (en bij vlagen ook echt goede) headlinerockshow geven.
 • Nightwish (10). Eentje voor in de boeken. Heb er hier al meer over geschreven. En voor die mensen die twijfelen over hun status, hier staat echt een headliner van formaat. Fenomenele show, prachtige zang en Ghost Love Score en The Greatest Show on Earth achter elkaar is de beste 25 minuten muziek die je mij kunt voorserveren. Om half 2 in de nacht euforisch terug naar de tent

Vrijdag
 • Fejd (7.5). Erg goede vinkingmetal band met oude instrumenten en veel meerstemmige zang. Goede start van de dag.
 • Sonata Arctica (8). Enthousiaste performance, zanger was goed bij stem.
 • Baest (8.5). Ik was al fan van deze band en na deze show helemaal. Ze spelen old school kettingzaag death metal maar zó goed en met zoveel enthousiasme dat ze hun voorbeelden ruimschoots inhalen. Verdienen veel meer aandacht in de extreme metalkringen!
 • D-A-D (7.5). Pas in aanloop naar dit festival leren kennen maar hebben erg veel fijne grungy rocknummertjes, blijken ook al 30 jaar mee te gaan. Met een draaimolen op het podium, enthousiast gespeeld en de zanger heeft nog steeds een goede stem. Erg van kunnen genieten.
 • Opeth (8). Opeth had veel meer volk dan Devin maar ook hier niet de ideale setting voor een show voor de geschiedenisboeken. Maar wederom enorm strak en vakkundig gespeeld en lekker op mee kunnen deinen met een halve liter pils en een zonnetje.
 • Orange Goblin (7). Helaas maar een kleine opkomst. Band was wel enthousiast. Zelf een beetje moe dus meer even gaan slapen.
 • The Hellacopters (6.5). Enthousiast gespeeld maar naar mijn smaak teveel nummertjes met hetzelfde ritme waardoor het snel allemaal wat eentonig wordt.
 • In Flames (8.5). Deze show werd gelukkig wat ik ervan gehoopt ben. Ben zelf fan van de band maar nog nooit echt in een lekkere setting kunnen zien, om 5 uur in de middag op Graspop in de brandende zon is niet ideaal. Nu in het donker en 1.5 uur lang. Strak, overtuigend en met veel enthousiasme. Elk nummer werd door de Zweden onthaalt als het nationale volkslied en Only for the Weak was een volksfeest.
 • Mercyful Fate (2). god, wat was dit joh. Ik stond klaar om hier de komende 1.5 uur mijn avond mee af te sluiten maar na 15 minuten afgedropen. Lag vast aan mij maar die zang, die zang!!! Wat ontzettend hoog, hoe verschrikkelijk. Natuurlijk wist ik dat dit te verwachten was maar ik kon er echt niet tegen. Voor de mensen die wel fan zijn: ze hebben een mooie stage bij en de band speelde goed. Muzikaal was het ook best goed, maar die zang..

Zaterdag
 • Tiamat (7). Helaas maar 15 minuten van kunnen zien door een slomere opstart dan gehoopt. Maar wat ik hoorde klonk echt heel goed, ik ga ze daarom denk ik op Graspop wel helemaal zien. Even mijn schema daarvoor nog leegvegen.
 • The Halo Effect (7). Je hoort en ziet aan alles dat dit mannen met ervaring zijn. Goede songs en goede respons vanuit het publiek. Ik kende er zelf te weinig van waardoor ik heb staan genieten maar meer ook niet.
 • Clawfinger (6.5). Rapmetal since 1993 stond er trots achter op het doek. En dat kregen we ook. Mannen van tegen die 50 die rappen over metal heen. Aan de ene kant had het ergens ook wel wat meer ergens moet je soms ook weten wanneer je ergens mee moet stoppen.
 • Social Distortion (5). Op plaat een fijne band maar de show kwam erg on geïnspireerd op me over. Zat geen energie in.
 • Night Ranger (7.5). Ik heb het Koekdoos al laten weten maar deze band verraste me echt. Laatste 40 minuten gezien maar dit was puur speelplezier. Maar tevens vakmannen die nog goed bij stem zijn. Blij dat ik het gezien heb.
 • Walter Trout (8.5). Eindelijk deze blues grootmeester in actie en wat was dit goed! Enorme klik tussen Walter en het publiek en bracht de show tot een hoger niveau. Na afloop nog minuten een schreeuwend publiek wat hem tot huilens toe bewoog. Een groot bluesfeest.
 • Within Temptation (9). Blijkbaar is het in Zweden nog wel tof om fan te zijn van deze band, enorm veel shirt op het terrein. Ook van mannen in de 60. Dus erg druk en veel fans. Maar daarnaast ook oprecht een erg goede show. De setlist zat goed in elkaar deze keer en ik heb hier oprecht echt heel erg van genoten. Als ze deze prestatie op Graspop herhalen dan denk ik echt dat ze hun headlinespot waard zijn.
 • Guns 'n Roses (0!!!). Ik heb het hier al geschreven maar dit is het grootste fiasco dat ik ooit heb meegemaakt. Bijna 40 minuten te laat beginnen en vervolgens de meeste vlakke show spelen die ik ooit gezien heb. Na 5 nummers weggegaan en toen was er nog geen woord tegen het publiek gezegd. Zelfs de solo's van Slash miste elke vlam. Toen maar besloten een kaasplank met een fles rode wijn te scoren om het festival in stijl af te sluiten. Kwamen terug bij Sweet Child of Mine en nog maar een kwart van het publiek was over. Alleen applaus bij de eerste 10 rijen. Aan het einde een vriendelijk applausje alsof een nieuwe band zijn nieuwe single heeft voorgesteld. Ook wel uniek om dit eens meegemaakt te hebben.
 • Manegarm (8.5). En elk nadeel heb zijn voordeel want hierdoor kon ik deze goede folk black metal band nog meepakken in de tent! Ik dacht van tevoren dat die maar 2 man publiek zouden krijgen vanwege de overlap met GnR maar het was goed vol met veel fans. Enthousiast meezingen en veel vliegende haren. De band speelde erg goed en enthousiast met erg opzwepende en meezingbare krakers. Mag gerust eens naar NL komen!
Top 10
 1. Nightwish
 2. Dropkick Murphys
 3. Within Temptation
 4. Baest
 5. In Flames
 6. Walter Trout
 7. Mangearm
 8. Megadeth
 9. Raubtier
 10. Ten Years After
Ik durf wedden dat ik op graspop nog een slechter optrede van guns'n roses heb gezien. De bassen stonden verschrikkelijk hard dat het (bijna?) pijn deed. Je verstond daardoor niks wat hoe heet de zanger ook weer axl rose zong? Vooral bij november rain...
 
 • Leuk
Waarderingen: duck en Joslittel

Loek123

Sunset slot
7 nov 2019
2.287
1.686
Bedankt @Joslittel heerlijk om te lezen

Dropkick murphys hoger cijfer dan verwacht, ben benieuwd naar hun show op Graspop. Alestorm en volbeat ben ik ook benieuwd naar.

Begrijp nog steeds niet dat Nightwish op geen enkel Belgisch festival staat, volgend jaar dan maar. Ik pleit al jaren voor Nightwish als headliner op Graspop, maar helaas.
 

nikita

Support act
27 okt 2018
911
729
Ik ga ervanuit dat je verslag op volgorde is dat je de bands zag en Opeth, in eigen land, dus echt zo absurd vroeg op de dag geprogrammeerd staat... Hoe aangenaam een middagzonnetje ook is, dat werkt toch gewoon niet bij hen. Net zoals een te korte set. Enkele jaren terug op forta stonden ze voor nightwish, denk dat ze letterlijk 4 nummers hebben gespeeld en dan was hun tijd op.

En wat zonde van Gn'R dat ze hun aloude verhalen weer helemaal actueel maken. Hou er dan toch gewoon mee op, daar doe je niemand nog veel plezier mee. Heb hen nu 4x gezien waarbij ze 1x ook extreem hopeloos waren op graspop. Dat gmm maar andere bands boekt voor dat bedrag en die tijdsspanne.
 
 • Leuk
Waarderingen: Joslittel en duck

duck

Gouden Tip
8 jan 2019
265
349
Mooi verslag @Joslittel.
De combinatie van de goede muziek, perfect weer, lekker eten & drinken in het relaxte Zweden moet inderdaad fantastisch Geweest zijn
Ik ga volledig akkoord dat Nightwish de top headliner positie absoluut waardig is. Dropkick Murphys is ook geen verrassing omdat ik de bassist altijd al beter zingen vond dan de zanger.

My bet ? … de halve liter of 2 gewone pinten afhankelijk waar ik je tegenkom, komen er aan ?
 
 • On fire
Waarderingen: Joslittel

wenteldave

Headliner
21 apr 2019
8.448
3.890
De laatste namen zijn toegevoegd voor Knotfest Deutschland, dus de uiteindelijke line-up ziet er als volgt uit: Niet verkeerd als je het mij vraagt.
Slipknot
In Flames
Ghostemane
Meshuggah
Jinjer
Tesseract
Malevolence
Bleed From Within
Cattle Decapitation
Vended


Misschien, heel misschien, nog het overwegen waard, want het zijn eigenlijk allemaal namen die ik wel tof vind.

KNOTFEST-Germany-Poster-kl-2022-Bndw3.jpg
 

Loek123

Sunset slot
7 nov 2019
2.287
1.686
De laatste namen zijn toegevoegd voor Knotfest Deutschland, dus de uiteindelijke line-up ziet er als volgt uit: Niet verkeerd als je het mij vraagt.
Slipknot
In Flames
Ghostemane
Meshuggah
Jinjer
Tesseract
Malevolence
Bleed From Within
Cattle Decapitation
Vended


Misschien, heel misschien, nog het overwegen waard, want het zijn eigenlijk allemaal namen die ik wel tof vind.

KNOTFEST-Germany-Poster-kl-2022-Bndw3.jpg
Beter dan Pukkelpop in ieder geval
 
 • Leuk
Waarderingen: wenteldave en Joe

Paddy

Subheadliner
16 dec 2014
4.651
1.391
Mijn broertje gaat binnenkort naar Lollapalooza in Chicago, maar hij kent eigenlijk maar weinig van de namen op het affiche (behalve the Wombats en Metallica).

Iemand hier nog tips?

C219DB5A-8314-41F5-812E-7C6E05A1D274.jpeg
 

warriorandweirdo

Support act
8 nov 2017
1.128
1.115
Mijn broertje gaat binnenkort naar Lollapalooza in Chicago, maar hij kent eigenlijk maar weinig van de namen op het affiche (behalve the Wombats en Metallica).

Iemand hier nog tips?
Sam Fender (als hij komt opdagen), Caroline Polachek, Manchester Orchestra en Ashnikko zou ik zeker aanraden om te gaan zien.
 

wenteldave

Headliner
21 apr 2019
8.448
3.890
Nu we toch allemaal het nieuwe nummer van Slipknot hebben beluisterd: hier het tijdschema voor Knotfest Germany dat blijkbaar vijf dagen geleden al naar buiten is gebracht. Wel vervelend die paar minuten overlap... Nog steeds lichtelijk aan het twijfelen om te gaan.
Knotfest-Germany-Time-Table-1.jpg
 
 • Leuk
Waarderingen: Loek123 en Joslittel

Loek123

Sunset slot
7 nov 2019
2.287
1.686
Nu we toch allemaal het nieuwe nummer van Slipknot hebben beluisterd: hier het tijdschema voor Knotfest Germany dat blijkbaar vijf dagen geleden al naar buiten is gebracht. Wel vervelend die paar minuten overlap... Nog steeds lichtelijk aan het twijfelen om te gaan.
Knotfest-Germany-Time-Table-1.jpg
als je maar 2 stages hebt en het toch voor elkaar krijgt om constant bands tegelijk te laten spelen...
 

Joslittel

Headliner
17 feb 2016
6.479
4.086
Nu we toch allemaal het nieuwe nummer van Slipknot hebben beluisterd: hier het tijdschema voor Knotfest Germany dat blijkbaar vijf dagen geleden al naar buiten is gebracht. Wel vervelend die paar minuten overlap... Nog steeds lichtelijk aan het twijfelen om te gaan.
Knotfest-Germany-Time-Table-1.jpg
Die overlap is gaar maar het is wel echt een heel vet affiche hoor
 

Angela Merkel

Support act
13 apr 2021
1.052
1.080
Nu we toch allemaal het nieuwe nummer van Slipknot hebben beluisterd: hier het tijdschema voor Knotfest Germany dat blijkbaar vijf dagen geleden al naar buiten is gebracht. Wel vervelend die paar minuten overlap... Nog steeds lichtelijk aan het twijfelen om te gaan.
Knotfest-Germany-Time-Table-1.jpg
Slipknot 1u45? Moet ook een eerste keer zijn.
 

Gebruikers die dit onderwerp bekijken