Verzameltopic kleinere Nederlandse festivals 2021

Breinaard

Gouden Tip
8 nov 2014
445
60
Nirwana tuinfeest heeft de line up voor dit jaar ook compleet.
 

Bijlagen

  • Voorlopige-line-up-NT2021-300x300.jpg
    Voorlopige-line-up-NT2021-300x300.jpg
    25,1 KB · Weergaven: 11
  • Screenshot_20210610-143921_Facebook.jpg
    Screenshot_20210610-143921_Facebook.jpg
    732,7 KB · Weergaven: 11

wenteldave

Droomheadliner
21 apr 2019
12.373
10.208
Ik weet niet of ie al in het Graspoptopic voorbij is gekomen, maar Into the Grave heeft weer nieuwe namen bekendgemaakt. Voornamelijk namen die uit 2020 meekomen: Paradise Lost, Gloryhammer, Obituary, Dark Funeral, High On Fire, Destruction, Flotsam and Jetsam, Midnight, Night Demon, 1914, Wind Rose en Enforced.
itg-opzet-din-2022.jpg
 
  • Leuk
Waarderingen: Joslittel

wenteldave

Droomheadliner
21 apr 2019
12.373
10.208
Complexity Fest in Patronaat, Haarlem kondigt de eerste namen aan voor hun editie van 2022, die plaatsvindt op 12 februari. Van de site van Patronaat zelf:
Complexity Fest is terug van weggeweest! Na een jaar te hebben moeten overslaan door de beperkingen die de corona-pandemie met zich meebracht, vindt het festival voor avontuurlijke en grensverleggende heavy muziek dit jaar plaats op zaterdag 12 februari 2022. De eerste namen die we kunnen bekendmaken zijn AD NAUSEAM, AIMING FOR ENRIKE, AUTHOR & PUNISHER, CONJURER, COVET, LITTLE TYBEE, PUPIL SLICER, ROLO TOMASSI en afsluiter VILDHJARTA met een exclusieve show. De kaartverkoop is reeds gestart!

Het monster is terug! Sinds de eerste EP voegt Vildjharta meer toe dan alleen maar een scheutje prog en snufje deathcore. Nee, de Zweden weten op innovatieve wijze heaviness en subtiliteit samen te smelten. Het resultaat is een geluid van vervormde grooves, ronkende gitaren en delicaat getokkelde noten. Zoals te horen op het reeds legendarische debuutalbum 'Måsstaden' uit 2011. Een plaat die wordt omschreven als "verbluffend mooi en bevangen met een donkere energie die vaak moeilijk te vinden is in het copycat-genre waarin Vildhjarta grensverleggend is". Met eindelijk een nieuw opvolger in het verschiet, zijn we dolgelukkig gezien het feit dat ze naar Haarlem komen voor een exclusieve show.

In de industriële muziek en metalen bouwsels van Tristan Shone smelten mens en machine samen. De in San Diego woonachtige robotica-ingenieur heeft het idee van sonische sculptuur letterlijk genomen en daarbij het onvangbare met het fysieke gecombineerd tot een geheel nieuw genre. Deze onbeschrijfelijke samenkomst kenmerkt de grimmige soundscapes van Author & Punisher, met uitwassen doom, drone, noise en een vleugje pop. Dat terwijl zijn vocalen verzonken in demonische subbass, beukende percussie en supersonische frequenties die door het lichaam resoneren. Later dit jaar brengt dit eenmansleger het langverwachte vervolg op ‘Beastland’ uit.

Een van de populairste math-rockbands komt voor het eerst naar het vasteland van Europa. Gekenmerkt door intrigerende songstructuren en de kenmerkende finger-tapping techniek van gitariste Yvette Young, verwerft Covet al snel een toegewijde aanhang off- en online. Sinds het gezelschap muziek uitbrengt via in een hele reeks singles, EP's en het 'effloresce' mini-album van 2018, heeft het powertrio snel naam gemaakt als een van de meest emotioneel geladen instrumentale bands die er zijn. Daarom is het niet verwonderlijk dat fans ontzettend verheugd waren dat het langverwachte debuutalbum ‘technicolor’ in juni van vorig jaar het levenslicht zat. Een plaat die troost wist te bieden in de moeilijke tijden waarbij een pandemie de wereld in de houdgreep hield.

Long-time Complexity vrienden Rolo Tomassi zijn graag geziene gasten hier in Haarlem. De Britse mathcore-crew, al meer dan tien jaar actief als band, maakte naam dankzij hun toegewijde DIY-ethiek, chaotische muziek en indrukwekkende optredens. Om nog maar te zwijgen over het indrukwekkende debuutalbum dat ze als tieners uitbrachten of opvolger ‘Cosmology’ dat werd geproduceerd door ster-producer Diplo. De meest recente plaat, het alom geprezen 'Time Will Die and Love Will Bury It', laat een band horen die zichzelf creatief verder pusht en overgeeft aan de eigen experimentele drang. We verwelkomen ze graag terug om het nog te verschijnen zesde studioalbum te presenteren aan het Complexity publiek.

Atlanta folk-rock Little Tybee is een unieke feel-good band die bij elk seizoen past. Zonovergoten jams die bestaan uit een zorgvuldig samengesteld web van jazz, alt-country, psychedelische rock, latin invloeden en dromerige indiepop. Geen nummer van Little Tybee is terughoudend of conformistisch. Ze zijn ontzettend herkenbaar dankzij onder andere de unieke speelstijl van gitarist Josh Martin en het vioolspel van Nirvana Kelly. Het is duidelijk dat elk woord en elke noot met de grootste zorg is gekozen. We zijn ontzettend blij dat ze langskomen voor een van hun eerste EU-shows ooit!

Het is geen geheim dat we grote fans zijn van deze Britse rifflords in Conjurer. We kunnen niet wachten om ze op Complexity Fest 2022 te zien, waar ze bovendien de eerste nieuwe muziek presenteren sinds het debuut 'Mire'. Conjurer zet zichzelf in 2018 op de kaart dankzij deze ongelooflijke heavy plaat met verpletterende riffs, aangename harmonieën en aangrijpende vocalen. Sinds ze getekend hebben bij het grootste metal label Nuclear Blast, zijn de verwachtingen torenhoog. We hebben er echter alle vertrouwen in dat deze jongens ons opnieuw omverblazen. Let op onze woorden: 2022 wordt het jaar van Conjurer!

Complexity-alumni Aiming For Enrike is een explosief, altijd evoluerend en virtuoos duo uit Oslo. De Noren weten een ontzettend opwindend en excentriek geluid te creëren door middel van één drumkit, een serie van verbonden gitaarversterkers en een reeks loop & effect pedalen. Gitarist Simen Følstad Nilsen en Tobias Ørnes Andersen (bekend van zijn werk met Leprous, Ihsahn, Shining) hebben een universum verwezenlijkt dat zowel geïnspireerd is door metal en postpunk als door jazz, funk en elektronische muziek. Avontuurlijk, energiek, dansbaar en vernieuwend; dwars door de geluidsmuur!

Met enige trots presenteren we de Italiaanse technische death metal band Ad Nauseam. Een band die bekend staat om een doe-het-zelf-aanpak in zijn meest authentieke vorm. Geïnspireerd door 20e-eeuwse klassieke componisten als Stravinsky, Šotakóvič, Xenakis, Scelsi, Penderecki en Ligeti, bedacht de band een unieke stemming voor hun tweede release 'Imperative Imperceptible Impulse'. Dit resulteert in een nieuw harmonisch vocabulaire waarin harmonie wordt verkregen door middel van disharmonie en melodie door dissonantie. Aansluitend worden er zeer gelaagde en complexe patronen gegenereerd, die worden gedomineerd door polyfonie en polyritmiek en waarbij elk instrument zijn eigen rol heeft en essentieel is in het geheel. Technische death metal krijgt hierdoor een volledig nieuwe betekenis!

Met een bandnaam als een wrede hommage aan de cultfilm Un Chien Andalou, sluit het vlijmscherpe geluid van Pupil Slicer er perfect bij aan. De band onder leiding van meesterbrein Katie Davies bracht een van de meest opwindende debuutalbums van 2021 uit, 'Mirrors'. Net als bij elk goed mathcore-album, is het debuut van dit Londense trio chaotisch, dissonant en vooral alomvattend. Het is logisch om vergelijkingen te trekken met klassiekers uit het genre als 'Calculating Infinity' en ‘Jane Doe’, maar er zit meer in 'Mirrors'. Met de griezelige sfeer die Pupil Slicer weet op te roepen en het brutemachtsvertoon is het zowel een chaotische als verlichtende meditatie.
202981313_2987673628155966_7635159044733791677_n.jpg
 
  • Leuk
Waarderingen: Onibaba

Lowlandicus

Dagopener
10 apr 2019
653
578
Zijn hier mensen wel eens op Misty Fields festival geweest? Zo ja, wat voor sfeer heeft het festival een beetje? Beetje jong publiek? En tot hoe laat gaat het door, zijn er nog DJ's achteraf?

Ze hebben best een leuke line up zie ik dus wellicht interesse om te gaan
 

Joszwa

Support act
Access All Areas
13 nov 2012
770
878
Ja super relaxed, leuk en sfeervol, maar geen party festival. Wel zeker de moeite!
 

Timmetje

Droomheadliner
4 mrt 2015
12.382
6.059
Shit....

De bestuursrechter in Groningen heeft dinsdag de omgevingsvergunning voor het festival Welcome to the Village geschorst. De kans is levensgroot dat het festival daarom niet door kan gaan
 

DennisvdBr

Droomheadliner
Sfeerbeheer
19 nov 2012
20.948
5.995
Landgraaf Live, resterende shows zijn gecanceld.
De shows van Slide Dans, a.s. dinsdag en de kidsvoorstellingen van woensdag gaan wel door.

Volgend jaar mei nieuwe editie Landgraaf Live.
 

Verwijderd lid 40157

Randprogramma
12 apr 2021
206
125
Landgraaf Live, resterende shows zijn gecanceld.
De shows van Slide Dans, a.s. dinsdag en de kidsvoorstellingen van woensdag gaan wel door.

Volgend jaar mei nieuwe editie Landgraaf Live.
Zonde, maar begrijpelijk (combinatie van code rood en de waterramp in Limburg en Duitsland). Was nog van plan om last minute naar Stahlzeit te gaan, maar alleen als het een beetje droog zou zijn komende zondag.
 

DennisvdBr

Droomheadliner
Sfeerbeheer
19 nov 2012
20.948
5.995
Landgraaf Live, resterende shows zijn gecanceld.
De shows van Slide Dans, a.s. dinsdag en de kidsvoorstellingen van woensdag gaan wel door.

Volgend jaar mei nieuwe editie Landgraaf Live.
zo, dat was het dan... Ze kunnen de boel weer opruimen, helaas.

Maar, al met al, het was imo toch allemaal prima geregeld rondom Landgraaf Live. Leuk opgezet ook, heel goed georganiseerd.

Dit mogen ze best jaarlijks laten terugkomen.
Zie hier nog best potentie in voor een 'kleine' Pinkpop Classic eigenlijk. Stel je zou het middendeel sta plaatsen maken en de tribune iets verder naar achteren. Zit hier volgens mij nog eventueel meer toekomst muziek in.

(los daarvan, vond ik het ook wel leuk om toch nog op Megaland te zijn)
 

Mink

Dagopener
9 apr 2013
664
127
Nou de kleine festivals mogen straks; iemand aanbevelingen van festivals van onder de 750 man? Liefst beetje elektronisch maar andere suggesties zijn ook welkom. En beetje omgeving Randstad. Ik moet gewoon nog iets pakken deze zomer haha.
 

MarkD

Sunset slot
23 jan 2018
2.287
1.286
Ik ben ook nieuwsgierig, maar ik denk dat half nederland opzoek naar zo iets...
 

Onibaba

Gouden Tip
16 mrt 2016
289
207
Echt, ik ben nu er zoooo klaar mee (zoals iedereen denk ik). Ok, meerdaagse festival...heel naar maar de argumentatie kan ik nog snappen. Nu gaan de eendaagse festivals ook niet door. Er blijft dus echt niets over. Weer een verloren jaar. Ik keek echt uit naar een festival in september, het enige waar nog naar uit te kijken viel. Wanneer kunnen we weer leven? Afgelopen zaterdag was ik nog even met een paar vrienden een biertje drinken. Ook dat is behelpen. Om 12.00 alles dicht, tafels ver van elkaar.
 

Gebruikers die dit onderwerp bekijken