Pinkpop 2019 – Nieuws en geruchten

Timmetje

Droomheadliner
4 mrt 2015
12.461
6.127
Timmetje wrote:
Is er trouwens een reden voor die continue sarcastische ondertoon in elke reactie die je naar me plaatst? Als het te kritisch is dan noem je me een azijnzeiker, als er iets positiefs in mijn posts staat dan moet er even sarcastisch op gereageerd worden. Bevordert de discussie niet echt imo…

Is dit aan mij gericht? Want af en toe heb ik het idee dat de ene persoon wordt gequote, en dat er vervolgens een reactie komt op een ander. Zo heb ik je bijvoorbeeld geen azijnzeiker genoemd, terwijl die term wel door anderen is gebruikt. En dus zou je het tegen iemand anders kunnen hebben, maar ik heb het idee dat het een reactie is op mijn “Wisten we natuurlijk al, want je gaat er zelfs kaarten voor scoren!” en je het dus wel degelijk tegen mij hebt…

In dat geval; over het algemeen bedoel ik mijn reacties niet sarcastisch. Maar ik ben zelf ook geen ster in het begrijpend lezen van teksten met inhoud die op meerdere manieren opgevat kan worden, dus als ik niet duidelijk ben: vooral vragen.

Ah zo! Na je felle reactie gisteren ging ik er vanuit dat ''wisten we natuurlijk al, want je gaat er kaarten voor scoren'' sarcastisch bedoelt was. Misschien meer in de reactie gezocht dan erachter zat en meende je bovenstaande comment. Excuus voor het misverstand in dat geval.

Met ze zijn goed bezig bedoel ik oprecht dat ze goed bezig zijn. Er is best wel wat positieve verandering dit jaar.
Zoals Eloelo ook aangaf: Camping eerder open, programma gaat later door, Armin na Fleetwood Mac en Silent Disco tijdens The Cure. Allemaal goeie zaken.
Daarbij heeft Pinkpop dit jaar inderdaad ook een erg strakke dagprogrammering.

Ik ben niet kritisch omdat ik Pinkpop een kutfestival vindt. Integendeel. Ik ben kritisch (en zo nu en dan aardig zeikerig) omdat ik het festival een warm hart toedraag en het jammer vind om te zien dat ze (imo) steken laten vallen die ze net dat extra stapje vooruit kunnen helpen. Als ik zeg dat ik liever een hiphop of pop headliner als Kendrick of Beyoncé/Jay-Z zie is dat omdat ik denk dat het (naast het feit dat het een genre is waar ik van hou) het een nieuw publiek kan aantrekken, niet dat ik geen rock wil zien (hou daar ook van). Als ik zeg dat Smeets wat mij betreft niet meer op de voorgrond moet treden is omdat ik respect voor de man heb en ik het sneu vind dat hij zo nu en dan als gek wordt weggezet. Het is iig niet bedoelt als zeiken om het zeiken al kan het soms best zo overkomen.
 

RickHuissen

Geliefde act
24 apr 2018
1.950
1.729
Ah zo! Na je felle reactie gisteren ging ik er vanuit dat ”wisten we natuurlijk al, want je gaat er kaarten voor scoren” sarcastisch bedoelt was. Excuus.

Excuses zijn hier echt niet nodig Tim. Het gaat om een gezamenlijke passie voor festivals hier, en de lol moet voorop blijven staan. En als je opstaat voor dingen die je HEEL belangrijk vind, dan ga je het feller vertegenwoordigen en verdedigen. Niks mis mee, als het maar een beetje fatsoenlijk blijft. Het grappige is dat we het meest fel zijn over onderwerpen waar we nieteens 100% lijnrecht tegenover elkaar staan, alleen de prioriteiten liggen totaal anders. Wie is er nu niet voor een milieuvriendelijker festival, en wie is er nu niet een voorstander van dat mensen geen last hebben van andermans sigaretten?
 

hersenscheetje

Randprogramma
10 okt 2018
193
67
Timmetje wrote:
Een gok die vrij goed heeft uitgepakt!
Waar zou Lowlands nu staan als ze dat niet hadden geprobeerd?

Als festivalorganisator moet je risico’s durven nemen. Stilstand is achteruitgang.

Pinkpop is daarin goed bezig dit jaar.

Daarom geef ik het voorbeeld ook. Die gok heeft geweldig uitgepakt! Alleen zit er een vervelend nadeel aan een gok: het kan net zo goed finaal mis gaan…

Maar fijn dat je vind dat Pinkpop goed bezig is dit jaar. Wisten we natuurlijk al, want je gaat er zelfs kaarten voor scoren!

Timmetje ik vind dat Pinkpop geen reet doet aan vernieuwing, dat irriteert mij nou juist al jaren.
De aankleding is al jaren hetzelfde
De eindtijd is bij gods gratie nu voor 1 dag aangepast
Geen Early bird voor de hardcore Pinkpop liefhebbers (zoals Dennis, no pun intended)
Geen Glamping keuze
Wachttijden bij de ingang
Camping B heeft nog maar 1 ingang - komt dat wel goed met d=hoeveelheid mensen op die camping en de aanwezige feesttent.

De line-up dit jaar vind ik helemaaaaaaal niet zo goed. Ja het gehele dagprogramma is leuk, maar de headliners zijn naar mijn mening best matig of tenminste te braaf!! Dat kan eens een jaar gebeuren, maar hey dat Pinkpop dit jaar niet uitverkoopt dat is niet zomaar.

Nu gaat het lijken alsof ik mij tegen spreek....Persoonlijk ben ik echt al jaren dol op dit Festival, echt GEWELDIGE optredens gezien en de sfeer is ook altijd super. Maar dat is geen reden om niet te vernieuwen, volgens dat principe hadden we nog steeds met knuppels rond gelopen en sleepten we de vrouwen onze grot in. Als Pinkpop niet meer gaat doen dan een kansloze jubileum munt, postzegel en een keertje silent disco dan gaan de bezoekersaantallen nog veel verder teruglopen in de komende jaren.

 

Dr. Hannibal

Headliner
24 nov 2013
5.327
5.829
Dr Hannibal, mijn eerste auto was een Suzuki Swift uit 1991, geen poespas.
Was niets mis mee, bracht me ook van A naar B en kon er zelf aan sleutelen met mijn pa.
De welvaart levert een grote electronische wirwar op in de auto’s van dat je met elke scheet naar een specialist moet om iets te doen.
Al die poespas levert alleen maar extra kosten met zich mee die zonder die poespas niet bekostigd hoefde te worden.
De welvaart verhoogt het doel, terwijl het nog altijd van A naar B gaat.

Ik zeg niet dat een basic auto, of een basic muziekfestival, een slecht iets is. Ik snap de charme die jij ervaart in de eenvoudigheid daarvan. Maar het punt wat ik wilde maken ligt meer in lijn met wat @eloelo in deze reactie probeerde te zeggen: het toevoegen van meer "poespas" staat niet gelijk aan het verliezen van de essentie. Extra opties zijn een toevoeging aan de kern, geen vervanging of verwatering daarvan. Het beeld wat jij schetst van grote aantallen mensen die constant op de "kermis" rondhangen is simpelweg onwaar: iedereen komt met de muziek als hoofdreden, sommigen maken meer gebruik van de randzaken daar omheen, sommigen minder. Zij hoeven het niet op jouw manier te doen, en jij niet op die van hen, maar de opties kunnen toch prima naast elkaar bestaan op hetzelfde festival?

Maar goed, uit je opmerking over het zelf aan de auto kunnen sleutelen, krijg ik het vermoeden dat het jou helemaal niet om de muzikale essentie gaat. Want volgens mij weet jij net zo goed als iedereen dat festivals als Lowlands, BKS of RW naast hun "poespas" ook een zeer degelijk muzikaal programma bieden. Nee, het gaat jou juist in essentie om het behouden van die simpliciteit, het in stand houden van het festivalgevoel wat jij kent, het oerhollandse "doe maar normaal, dan doe je al gek genoeg" principe. En dat mag, dat is volkomen begrijpelijk voor jou als persoon. En er lopen er ook veel meer rond met zo een houding. Maar de vraag die hier gesteld wordt, is of het voor een festival als Pinkpop genoeg is om alleen die puristen aan te trekken, of dat ze toch iets meer zullen moeten doen om met de veranderende festivalbezoeker mee te bewegen. En nogmaals, dat doet niks af aan het muzikale aanbod: dat lijkt slechts een voorwendsel om je eigen voorkeur voor simpliciteit te verdedigen.

PS. het argument "besteed dat geld liever aan de line up" gaat volgens mij ook niet op: alle "kermisattracties" en luxe eettentjes worden gewoon door de bezoeker die ze gebruikt, betaald. Teruglopende bezoekersaantallen, dat is pas slecht voor het line up budget!
 

DennisvdBr

Droomheadliner
Sfeerbeheer
19 nov 2012
21.030
6.064
route "69" staat aangegeven langs mijn forenzen route.
elk jaar het teken dat Pinkpop wel heel dichtbij komt, heel heel dichtbij...


overigens gek dat de route de 'oude' route is, niet via buitenring N300 gaat?
zal wel een reden voor zijn??
 

elo

Headliner
3 dec 2013
5.011
3.698
Ondertussen 17 graden voor zaterdag gemeld, zou het dan na 11 jaar festivals bezoeken de eerste keer lange broek worden?
 

DennisvdBr

Droomheadliner
Sfeerbeheer
19 nov 2012
21.030
6.064
inkijk in de nieuwe roze tent...
( primeurtje voor de oplettende kijker, nieuwe "Pinkpop" letters)
https://l1.bbvms.com/p/video/c/3337351.html
 

tom93

Dagopener
24 apr 2019
605
259
Pinkpop festival
‏Wie jarig is trakteert! Elke dag zal er in de Garden of Love een klein intiem optreden onder de noemer ‘Surprise acts’ plaatsvinden van één van de optredende artiesten. Wie dat zijn gaan wij nu natuurlijk nog niet verklappen. #Pinkpop #PP19

Is zaterdag tussen 18.00 en 18.30, zondag tussen 17.00 en 17.30 en maandag tussen 17.30 en 18.00.
 

kobloodflames

Gouden Tip
11 jan 2018
446
128
Pinkpop festival
‏Wie jarig is trakteert! Elke dag zal er in de Garden of Love een klein intiem optreden onder de noemer ‘Surprise acts’ plaatsvinden van één van de optredende artiesten. Wie dat zijn gaan wij nu natuurlijk nog niet verklappen. #Pinkpop #PP19

Is zaterdag tussen 18.00 en 18.30, zondag tussen 17.00 en 17.30 en maandag tussen 17.30 en 18.00.

Ik ben benieuwd wie het gaan zijn op de maandag, ik wil Slash er liever niet voor opofferen, maar als het Tenacious D is dan zou ik heel erg spijt hebben dat ik het niet heb gedaan. Moeilijke keuzes...
 

pj1617899902

Playlistbediener
12 nov 2018
25
0
Hoe gaat het met de kaartverkoop eigenlijk? ik heb het een tijdje niet helemaal gevolgd dus misschien heb ik het gemist...
Ik ga dit jaar alleen de zondag, hopelijk is het niet zo druk als vorig jaar..
 

DennisvdBr

Droomheadliner
Sfeerbeheer
19 nov 2012
21.030
6.064
Hoe gaat het met de kaartverkoop eigenlijk? ik heb het een tijdje niet helemaal gevolgd dus misschien heb ik het gemist…
Ik ga dit jaar alleen de zondag, hopelijk is het niet zo druk als vorig jaar..
Laatste stand, was na bekendmaking tijdschema maar voor de inbreng van Duncan.
aantal verkochte kaarten 72.000
dat zijn circa 30.000 weekend kaarten (van 40.000)
voor zaterdag en maandag circa 15.000 dagkaarten
voor zondag ruim 20.000 dagkaarten ( van beschikbare 30.000 dagkaarten per dag)
zal neerkomen op ongeveer 45 duizend op zaterdag en maandag.
zondag ruim 50 duizend bezoekers.

maar, ben wel benieuwd naar nieuwe update, zo vlak voor het festival...
in ieder geval, dagkassa open en nog kaarten beschikbaar.
ik gok namelijk dat het aantal inmiddels iets hoger is.

(qua drukte vergelijkbare editie met 2013, 2010, 2007 of 2006)
 

Timmetje

Droomheadliner
4 mrt 2015
12.461
6.127
tom93 wrote:
Pinkpop festival
‏Wie jarig is trakteert! Elke dag zal er in de Garden of Love een klein intiem optreden onder de noemer ‘Surprise acts’ plaatsvinden van één van de optredende artiesten. Wie dat zijn gaan wij nu natuurlijk nog niet verklappen. #Pinkpop #PP19

Is zaterdag tussen 18.00 en 18.30, zondag tussen 17.00 en 17.30 en maandag tussen 17.30 en 18.00.

Ik ben benieuwd wie het gaan zijn op de maandag, ik wil Slash er liever niet voor opofferen, maar als het Tenacious D is dan zou ik heel erg spijt hebben dat ik het niet heb gedaan. Moeilijke keuzes…

Gok is nergens op gebaseerd maar ik vermoed Jett Rebel, DeWolff of Duncan Laurence in de Garden. Tenacious D zou dan in tien minuten zich naar de Garden moeten haasten na een optreden van een dik uur dus ik verwacht die daar niet. (al zou het wel vet zijn natuurlijk)
 

Wessel

Subheadliner
21 mrt 2013
4.747
0
Beter rijden ze het terrein niet kapot morgen.

https://clashfinder.com/s/pp19/?user=0hr24v.cc&

Dit is mijn schema!
 

elo

Headliner
3 dec 2013
5.011
3.698
Weinig mensen naar Mark Ronson? Is Die Antwoord dan echt nog altijd zo in trek?
 

Bianca

Randprogramma
1 mrt 2017
131
0
Weinig mensen naar Mark Ronson? Is Die Antwoord dan echt nog altijd zo in trek?

Heb Die Antwoord nog nooit live gezien.
Wilde dat wel maar twijfelde of ik een compleet concert van ze wel zo leuk zou vinden.
Nu heb ik dus de kans! En vind ik ze niks dan op naar Mark ?
 

Kesselman

Support act
7 dec 2015
1.229
743
ik blijf me erover verbazen.
Iedereen gaat naar white lies!

white lies op album: TOP!
https://www.youtube.com/watch?v=JW0yynlDmqQ

white lies live! :(
https://www.youtube.com/watch?v=Yxhvtzl2zhw (op 55.25 min)

en zo klinken ze bij ieder live optreden.
 

wenteldave

Droomheadliner
21 apr 2019
12.550
11.041
kobloodflames wrote:

tom93 wrote:
Pinkpop festival
‏Wie jarig is trakteert! Elke dag zal er in de Garden of Love een klein intiem optreden onder de noemer ‘Surprise acts’ plaatsvinden van één van de optredende artiesten. Wie dat zijn gaan wij nu natuurlijk nog niet verklappen. #Pinkpop #PP19

Is zaterdag tussen 18.00 en 18.30, zondag tussen 17.00 en 17.30 en maandag tussen 17.30 en 18.00.


Ik ben benieuwd wie het gaan zijn op de maandag, ik wil Slash er liever niet voor opofferen, maar als het Tenacious D is dan zou ik heel erg spijt hebben dat ik het niet heb gedaan. Moeilijke keuzes…

Gok is nergens op gebaseerd maar ik vermoed Jett Rebel, DeWolff of Duncan Laurence in de Garden. Tenacious D zou dan in tien minuten zich naar de Garden moeten haasten na een optreden van een dik uur dus ik verwacht die daar niet. (al zou het wel vet zijn natuurlijk)

Om DeWolff een half uurtje mee te pakken in The Garden of Love i.p.v. Anouk/Hippo Campus zou ik ontzettend appreciëren. Ach, en anders ga ik een hapje eten. Ook niet verkeerd. Heb een heel kleine hoop op Elbow, ook al spelen ze zelf een paar uur later. Ik baal als een stekker dat ik ze mis ga lopen door de treinregeling. Fantastisch...
 

Gebruikers die dit onderwerp bekijken