Festileaks Festival Draft IX: de presentaties

Dr. Hannibal

Subheadliner
24 nov 2013
4.512
3.574
De speciale Basrock editie! Met een poster uit Paint.

Bekijk bijlage 4485

Deze speciale editie heeft de terugkeer van de befaamde Rollator Stage alsmede een once in a lifetime kans om het beste, leukste, mooiste en/of grappigste van het Eurovisie Songfestival van de laatste jaren (relatief gezien de laatste jaren) op de nieuwe, éénmalige Eurovision Party Stage. Daarnaast zijn uiteraard de Main Stage en de Tent Stage ook weer van de partij.

Clashfinder: https://clashfinder.com/s/baspopix/

Alle dikgedrukte namen zijn de exclusieve namen.
🇬🇧 Harry Styles & Noel Gallagher's High Flying Birds
🇺🇸 Winger & Night Ranger
🇨🇦 Bryan Adams & Sebastian Bach
🇳🇱 Normaal & Froukje
🇩🇪 dArtagnan & Ramin Djawadi
🇮🇹 Wind Rose & Andrea Bocelli
🇯🇵
Loudness & Joe Hisaishi
🇳🇴 a-ha & TNT
🇫🇮 The Rasmus & Sonata Arctica
🇸🇪 Ghost & Loreen
🇩🇰 Volbeat & Pretty Maids
🇮🇸 Daði Freyr & Sólstafir
🇨🇭 Eluveitie & Burning Witches
🇦🇹 Conchita Wurst & RUSSKAJA
🇦🇺
Airbourne & Ne Obliviscaris
🇪🇸 Enrique Iglesias & Chanel
🇺🇦 Kalush Orchestra & 1914
🇧🇪 Brutus & Hippotraktor
🇮🇪 Hozier & Niall Horan
🇫🇷 Barbara Pravi & The Great Old Ones
🇵🇷 Ricky Martin & Luis Fonsi
🇵🇹 Salvador Sobral & Moonspell
🇬🇷 Moonspell & Firewind
🇹🇷 Hadise & Mor Ve Ötesi
🇰🇷 HYNN & SEVENTEEN
🇹🇳 Myrath
🇮🇱
Netta
🇧🇷
Angra
🇨🇳 Yu-Peng Chen
🇷🇺 Sergey Lazarev
🇧🇦 Hari Mata Hari
🇱🇧 MIKA
🇦🇷🇨🇴 Che Sudaka
🇵🇱 Behemoth
🇲🇩 SunStroke Project
🇨🇾 Eleni Foureira
🇱🇹 The Roop
🇲🇽 Cemican
🇦🇲 Iveta Mukuchyan
🇪🇪 Elina Nechayeva
🇳🇿 Beastwars
Daar zitten nog aardig wat metal pareltjes tussen de nieuwe toevoegingen, netjes!
 

Yannick

Headliner
23 apr 2015
9.592
4.354
Het is geen staat, maar maakt als 'unincorporated territory' deel uit van de VS. Iedereen die in Puerto Rico is geboren is daardoor Amerikaan.
Eigenlijk maf dat dat allemaal maar kan van die 'unicorperated territory', want eigenlijk is het gewoon een geopolitiek overblijfsel van de betwisting tussen Spanje en de VS over de kolonisatie van het (ei)land waarbij die laatste dan maar aan het langste eind trok..

"As such, the island of Puerto Rico is neither a sovereign nation nor a U.S. state. Because of that ambiguity, the territory, as a polity, lacks certain rights but enjoys certain benefits that other polities have or lack."
 

Koekdoos

Subheadliner
22 okt 2018
3.631
3.856
De twee acts van Puerto Rico in ieder geval vervangen voor de Egyptische Amr Diab en het Poolse Vader. Mika had ik als Libanees omdat ie daar geboren is en er verder geen verwijzing stond naar nationaliteit van Brits/Amerikaans iets.

Poster update is onderweg, maar zal ik in m'n presentatie vervangen.

Edit: Poster vervangen. Epische Paint-skills.
 
  • Leuk
Waarderingen: Timmetje en Yannick

Timmetje

Droomheadliner
4 mrt 2015
10.515
4.085
De twee acts van Puerto Rico in ieder geval vervangen voor de Egyptische Amr Diab en het Poolse Vader. Mika had ik als Libanees omdat ie daar geboren is en er verder geen verwijzing stond naar nationaliteit van Brits/Amerikaans iets.

Poster update is onderweg, maar zal ik in m'n presentatie vervangen.
Op Wiki staat Brits en Amerikaans als Mika's citizenship. Ik vind het verder prima trouwens hoor, was gewoon even benieuwd omdat ik hem zelf daarom had laten liggen.
 

Paddy

Headliner
16 dec 2014
5.284
2.389
Het Paddy Powerfestival miste nog Zuid-Amerikaanse namen, dat ga ik maar snel recht zetten:

Max and Igorr 🇧🇷
De broertjes Cavalera zijn inmiddels vaste waarden op het Paddy Powerfestival. Ze brengen hun grootste Sepultura hits.

Ego kill talent 🇧🇷
Nog meer Braziliaanse metal. De band is opgericht in 2014 door Jean Dolabella en Theo van der Loo. De naam van de band is een verkorte versie van het gezegde "Too much ego will kill your talent". Bassist en gitarist Theo van der Loo is een geboren Braziliaan met Eindhovense grootouders. Zijn vader woonde als jongen in Eindhoven en Van der Loo junior bracht er als kind veel van zijn vakanties door.

Riel 🇦🇷
Dit jonge duo uit Buenos Aires - mononiem bekend als Mora en German - speelt het soort dromerige indierock dat niet helemaal misplaatst zou voelen als hij uit de groezelige sprekers van een doe-het-zelflocatie in Bushwick komt. Mora's gitaartokkels en vervaagde, verre zang doen denken aan rel grrl-groepen met een zweverige, poëtische twist die allemaal Riel is.

El Hombre Misterioso 🇵🇪
Een Peruaanse experimentele rockband die een mix brengt van akoestisch gespeelde en elektronische muziek, funk, drum & bass, latin, 'soco. De nummers gaan over het individuele dagelijkse leven van de derde wereld, gekenmerkt door de slechte tegenstrijdigheden van de moderniteit: chaos, duizeligheid, verkeer, sociale contrasten, liefde en liefdesverdriet, afgeknotte dromen en onmogelijkheid van communicatie zouden de centrale assen


Kuervos del Sur 🇨🇱
Een indieband uit Chili die op haar eigen wijze alternatieve en progressieve rock combineert met Latijns-Amerikaanse volksmuziek.

The Hall effect 🇨🇴
Explodeerde in 2006 in de Colombiaanse rockscene. Een vierkoppige indieband, hun meeslepende fusie van rockende riffs en sonische inventiviteit, kreeg al snel een vurige aanhang. Alom geprezen in Latijns Amerika als een van de beste live rock acts op het continent, en het was geen grote verrassing dat ze werden gevraagd om internationale supersterren Muse en Gwen Stefani te steunen. De band heeft talloze prijzen gewonnen, "beste rockband", "beste album", "beste video", onder vele anderen.

Matamba & su Banda 🇧🇴
Reggae maar dan niet de rustige variant. Deze dreadcore laat je niet stilstaan.

 

Paddy

Headliner
16 dec 2014
5.284
2.389
Vanuit Noord- en Midden Amerika komen deze bands naar het Paddy Powerfestival:

Three days Grace 🇨🇦
Een Canadese rockband opgericht in 1997. Oorspronkelijk heette de groep Groundswell en bestond deze uit vier leden. De band bestond aanvankelijk uit Adam Gontier (leadzanger en gitarist), Neil Sanderson (drummer) en Brad Walst (basgitarist), en werd in 2003 aangevuld met Barry Stock(leadgitarist). Hun meest succesvolle single tot nu toe is 'I Hate Everything About You'.

Shred Kelly 🇨🇦
Shred Kelly is een vijfkoppige, alternatieve folkrockband die in 2009 uit het hart van de Canadese Rockies kwam. In het afgelopen decennium heeft de band hun zeer energieke liveshow van een bescheiden begin op het Canadese skistadcircuit naar het internationale podium gebracht.

The warning 🇲🇽
De zussen Villareal Velez werden door hun ouders op jonge leeftijd naar muziekles gedaan, en kregen naast piano ook de kans een ander instrument te kiezen. Dit leidde er toe dat ze gezamenlijk een band konden vormen.
In 2014 plaatsten ze een cover van Enter Sandman op YouTube, die viral ging op het internet. Kirk Hammet van Metallica roemde de toen dertienjarige slagwerkster met kicks maximum ass. De band mocht op bezoek komen bij de dagelijkse tv-show van Ellen DeGeneres, die ze ieder een cheque van $10.000 gaf, zodat ze de Berklee Summer School konden volgen. Ook haalden ze met een crowdfunding $30.000 op, waarmee ze hun eerste EP Escape the Mind uitbrachten.


Café Tacuba 🇲🇽
Samen sinds 1989 na een ontmoeting op de universiteit, worden Grammy-winnaars en Mexico City indierockers Café Tacuba terecht gecrediteerd als de meest vooraanstaande band die voortkomt uit de rock- en español-beweging van de vroege jaren '90. Het Mexicaanse kwartet is sindsdien een van de grootste acts in de Latijns-Amerikaanse muziekscene gebleven en inspireerde twee generaties rockers in hun kielzog. Hun titelloze Warner-debuut in 1992 leverde maar liefst zes hitsingles op, terwijl de opvolger, Re uit 1994 -- wiens nummers een actieve rol blijven in hun concertsetlijst -- zo'n hoeksteen van invloed is dat Rolling Stone magazine het op de eerste plaatste op de lijst van de 10 Greatest Latin Rock Albums aller tijden plaatste. Café Tacuba's podium capriolen en bijna grenzeloze creatieve inspanningen hebben hen tot een uitverkochte toerattractie gemaakt, niet alleen in hun thuisland en in heel Latijns-Amerika, maar ook in Noord-Amerika en Europa.

Shoked 🇵🇦
Leroy Bruster leidt deze alternatieve rockband die meer biedt dan alleen muziek omwille van de muziek. In plaats daarvan biedt SHOKED een zinvolle boodschap bij elk nummer dat ze schrijven. SHOKED, opgericht in 2001, begon met het idee om positiviteit aan te moedigen door middel van hun krachtige teksten. SHOKED, een samensmelting van verschillende stijlen, waaronder rock, punk, grunge en hiphop, won onlangs de 2017 Hard Rock Rising Award in de beroemde Battle of The Bands-competitie.

Damian ‘Gong’ Marley 🇯🇲
Zoon van. Om heerlijk in het zonnetje de dag mee op te starten.
 

Paddy

Headliner
16 dec 2014
5.284
2.389
Azië en Oceanië:

Asaf Avidan & The Mojos 🇮🇱
Asaf Avidan is een Israëlische singer-songwriter en frontman van de folkrockband Asaf Avidan & The Mojos. Zijn stem wordt vaak vergeleken met die van Janis Joplin en Robert Plant. In 2012 werd Avidan ook in Nederland en Vlaanderen bekend nadat de Duitse house- en techno-dj Wankelmut (Jacob Dilßner) een remix-versie maakte van het nummer The Reckoning.

Kelompok Penerbang Roket 🇮🇩
Deze band uit Jakarta werd opgericht in 2011. De band bestaat uit John Paul Patton (Bass/Lead Vocal), Rey Marshall (Guitar/Back Vocal) en Igusti Vikranta (Drum/Backing Vocal).
Ze maken muziek beïnvloed door bands als Led Zeppelin, Deep Purple, Black Sabbath, Hawkwind en Pink Floyd. Hun rauwe geluid brengen ze vol energie naar het podium.

Kahtmayan 🇮🇷
De eerste trashmetalband in Iran.

Acrassicauda 🇮🇶
Een Iraakse thrash metal band, opgericht in 2001 in Bagdad en momenteel gevestigd in Brooklyn, New York. Het wordt vaak gezien als de eerste heavy metal-groep die uit Irak voortkwam. De oorspronkelijke band bestond uit vier leden en speelde concerten tijdens het bewind van Saddam Hussein. Ze werden bekend buiten de lokale Iraakse metalscene na een Vice magazine profiel, en kregen nog meer berichtgeving met een feature-length documentaire over de band en haar problemen in Irak genaamd Heavy Metal in Bagdad. Hun eerste album werd uitgebracht in 2010. Metal spelen in een islamitisch land brengt risico’s met zich mee. Na verschillende doodsbedreigingen zijn de bandleden verhuist naar de VS.

Xavier Rudd 🇦🇺
Australisch singer-songwriter, multi-instrumentalist en activist.

The Datsuns 🇳🇿
De groep werd in 1995 opgericht onder de naam Trinket. In 2000 veranderden de bandleden de naam in The Datsuns. Inmiddels heeft de band zes albums uitgebracht, waarvan het tweede werd geproduceerd door John Paul Jones van Led Zeppelin. De band speelt garagetock met invloeden van The Kinks en The White Stripes. De band staat bekend om zijn energieke liveshows.

The naked and famous 🇳🇿
Band uit Auckland, Nieuw-Zeeland. Ze brengen hoofdzakelijk een mengeling van electropop en alternatieve rock. De muziek van The Naked and Famous wordt veel vergeleken met MGMT en Passion Pit.
Hun bekendste nummer is ‘Punching in a dream’.
 

Paddy

Headliner
16 dec 2014
5.284
2.389
Verder voeg ik nog enkele Afrikaanse bands toe:

Springbok nude girls 🇿🇦
Ok, met zo’n naam moest ik ze wel op het affiche zetten.
Hun muziek is een mix van alternatieve rock, ska en sonische metal met jazz en akoestische invloeden. Misschien wel de beste rockoutfit van Zuid-Afrika.


Deadline 🇿🇦
Deze vijfkoppige old school heavy metal band komt uit Pretoria, Zuid-Afrika. Ze worden gedreven door macht en ze zijn trots op een rauwe, gepassioneerde en energieke liveshow.

Arka’n Asrafokor 🇹🇬
Een metalband uit Togo die zijn inspiratie haalt uit de Afrikaanse traditie.
Hun eerste album 'Zã Keli' werd uitgebracht in 2019.


Overthrust 🇧🇼
Een old school death metal band afkomstig uit Ghanzi-Botswana. Hun nummers gaan over dood, vagevuur en valse profeten. De band is eind 2008 opgericht en heeft nu 3 albums (Freedom in dark, Desecrated deeds to decease en Suicide Torment).

Skinflint 🇧🇼
Een heavy metal band uit Gaborone, Botswana. Ze hebben elementen uit de Afrikaanse cultuur verwerkt in heavy metal-muziek, waardoor ze ook buiten Botswana aandacht genereren.

Dark Suburb 🇬🇭
Ghana's nummer één alternatieve rockband. Dark Suburb combineert een opbeurende houding met intensiteit en krachtige, husky zang en creëert een frisse en sfeervolle kijk op rockmuziek met hun Masquerade kostuumcultuur. Op het podium dragen alle bandleden doodskopmaskers.

Last Year’s Tragedy 🇰🇪
Metalcore uit Kenia.

Seth 🇲🇬
Metalband uit Antananarivo, Madagaskar. De groep, opgericht in 2012, bestaat uit zanger Jennyfer, gitaristen Tsilavina en Tsilavina, bassist Toky en drummer Sitraka. Set's muziek is alom beschreven als een samensmelting van groove metal, hardcore en melodieuze death metal.


Vale of Amonition 🇺🇬
De band uit Oeganda begon met bluesy heavy metal voordat ze hun huidige progressieve epische doomgeluid tot stand bracht.

Mo Ali 🇸🇩
Op 10-jarige leeftijd hoorde de zanger voor het eerst de muziek van Bob Marley en stond hij in zijn kamer mee te zingen met de muziek. Niet veel later leerde hij zichzelf gitaar, drums, keyboard en basgitaar spelen en ontwikkelde hij zich tot een steeds betere zanger. Er volgde een carrière in thuisland Sudan met de bands Sudan Roots en Mohamed Ali and the Nile Riddim totdat de zanger werd gevraagd om frontman te worden van de Nederlandse Bob Marley tribute band Rootsriders. Buiten die optredens om werkt de muzikant hard aan zijn solocarrière, zo verscheen zijn eerste EP ‘Alhamdo Lilah’ in 2020.
 
Laatst bewerkt:
  • Leuk
Waarderingen: theblackmadness

Paddy

Headliner
16 dec 2014
5.284
2.389
En als de laatste nog de ontbrekende Europese namen:

Boombox 🇺🇦
Deze band uit Oekraïne speelt funk rock, reggae en hip hop.
De band stopte in 2022 tijdelijk omdat de bandleden in het leger gingen. Ze stelde hiervoor hun tour in de Verenigde Staten uit.
Zanger Khlyvnyuk nam in 2022 een a capella-versie op van het Oekraïense volkslied "Oh, the Red Viburnum in the Meadow" in Kyiv terwijl hij gekleed was in een militair uniform, en plaatste het op sociale media. De video ging viral. Pink Floyd, geleid door David Gilmour, schreef en nam de single "Hey, Hey, Rise Up!" op, waarin Andriy Khlyvnyuk's opgenomen zang werd verwerkt, en bracht deze in april 2022 uit ter ondersteuning van Oekraïne.Dubioza Kolektiv 🇧🇦
Een Bosnische avant-garde dub-rockgroep die bekend staat om hun crossover-stijl met elementen van hiphop, dub, ska, reggae, rock, punk, elektronische muziek en Balkanmuziek, en om hun sociaal en politiek bewuste songwriting met teksten in meerdere talen.

Amon Amarth 🇸🇪
Deze Vikingen staan met hun melodische deathmetal niet alleen op Graspop, maar ook op het Paddy Powerfestival!

Channel Zero 🇧🇪
Deze Belgische metalband behoeft geen verdere toelichting lijkt mij

Blood or whiskey 🇮🇪
Ierse folkpunk, want geen festival kan zonder.

Ewert and The Two Dragons 🇪🇪
Een Estse folk- en rockband. De band bestaat uit zanger Ewert Sundja, gitarist Erki Pärnoja, drummer Kristjan Kallas en bassist Ivo Etti. Sinds 2011 wordt de band ondersteund door drie blazers.


Lacuna Coil 🇮🇹
De italiaanse gothic band onder leiding van frontman Andrea Ferro en frontvrouw Christina Scabbia is ooit begonnen als symfonische metalband maar zijn inmiddels flink doorontwikkeld. Ze maken al meer dan 10 jaar dikke alternative metal en rock, met genoeg ruimte voor toetsenist Marco Coti Zelati.

Banco del Mutuo Soccorso 🇮🇹
Italiaanse rockgroep die met haar progressieve rock vooral succes in de jaren 70 had. Bestaat een halve eeuw maar brengt nog steeds muziek uit.

Moonspell 🇵🇹
Doorvoelde dark/gothic metal vol vuur, emotie en dramatiek. Een mix van zuiders temperament, symfonische grandeur en melodische finesse, gekoppeld aan een mysterieuze duisternis die als een hete, broeierig nevel over hun muziek lijkt te hangen.

Izal 🇪🇸
Spaanse indieband, maar zanger Mikel Izal zegt er zelf over dat "het niet om een specifiek genre gaat, en dat wat de band in deze jaren heeft gedaan poprock is, soms bestrooid met folk-, psychedelische of flamenco-boventonen"

Yo Diablo 🇪🇸
Een “fingerpicking Desert Blues Trash Rock'n'Roll” duo uit Valencia in Spanje. Marcos Herrero doet gitaren, zang, fluitjes en marimba. Pau García-Serra speelt drums, percussies en achtergrondzang.


Eluveitie 🇨🇭
Melodieuze folk-deathmetalband uit Winterthur. De band werd opgericht in 2002 door Chrigel Glanzmann en bestaat uit 8 mensen. Er wordt gezongen en gegrunt in het Engels en in het Gallisch. In de muziek staat de liefde voor de Helvetiaanse wortels centraal.

Daleka obala 🇭🇷
De Kroatische rockband Daleka Obala stopte in 2002. Maar in 2022 was er een reünie en daarom kan ik ze boeken.
Het nummer MOJOJ LIJEPOJ ZEMLJI HRVATSKOJ (“mijn mooie land Kroatië) wordt veel gedraaid en gezongen bij Kroatische sportteams als alternatief volkslied.

Rascal whack 🇬🇷
Griekse stonerrock

Monetochka 🇷🇺
Dit Russische popfenomeen Monetochka heeft een uitgesproken stem tegen de regering in Rusland. Ze werd populair nadat ze haar ironische liedjes op sociale media plaatste. In haar liedjes legt ze met een tedere hoge stem de acute problemen van de Russische samenleving bloot. Na te zijn verbannen in Rusland, ging Monetochka op een liefdadigheidstournee Voices of Peace met Noize MC, die haar ook naar het Paddy Powerfestival brengt.
 
  • Leuk
Waarderingen: theblackmadness

Koekdoos

Subheadliner
22 okt 2018
3.631
3.856
Om de ontbrekende presentaties toch nog wat tijd te geven, zal ik vanavond pas bekend maken hoeveel tickets iedereen kan kopen.
 

Gebruikers die dit onderwerp bekijken