Festileaks Festival Draft IX: de presentaties

Koekdoos

Subheadliner
22 okt 2018
3.631
3.856
Even de poster en clashfinder van @Brian gekopieerd naar dit topic. Plus zijn begeleidende tekst.

Wenteldave:
"@Brian heeft mij gevraagd om eventjes zijn line-up te posten omdat hij zo nodig naar Death Cab for Cutie in Londen moest...
Jambinai staat trouwens op de poster, maar die wordt vervangen door Parannoul omdat die al gekozen is. En meneer is wel meer onzorgvuldig geweest, want het is Hualun i.p.v. Hualan en Clannad i.p.v. Clanned Doet er verder niet toe, dit is de line-up van World Wide Wings!

Brian schrijft er later nog een stukje bij.

Mazzel en veel plezier met de rest van de line-ups!"


1679782242681-jpeg.4416Met clashfinder: https://clashfinder.com/s/worldwidewings/?user=Chileera

Brian:
"Dankjewel voor deze fantastische aankondiging. De terechte kritiek incasseer ik, al zal ik tal van goede smoesjes kunnen verzinnen. Ik ga vanaf de oever van de Theems wachtend op de Cambridge vs Oxford race en beetje toelichting geven. (Btw, ik ben niet voor DCFC naar Londen, maar ze zien in de Royal Albert Hall is wel een hele mooie bijkomstigheid).

Zoals jullie kunnen zien is het programma van world wide wings bekend gemaakt. 3 podia, waarvan 2 in de buitenlucht en 1 een tent is. In de tent kun je op ontdekkingstocht om muziek uit de hele wereld te ontdekken. De band vonden het gelukkig geen probleem om tot laat in de nacht door te spelen.

Wat misschien opvalt is de late aanvangstijd. Dit is bewust gedaan om de nachtvlinder wat rust te gunnen. Vanaf 17u gooien we de podia open en mogen artiesten van de hele wereld hun kunsten laten zien. Hele wereld? Nee, dat ook weer niet. Wegens de moeilijkheidsgraad hebben we ervoor gekozen om een affiche samen te stellen zonder acts uit de vs of vk. Mooie uitdaging vond ik zelf.

Hoewel de headliners wat variëren qua grootte, is er elke dag een gebalanceerde line up ontstaan. En daarna een groot nachtprogramma. Wat te denken van Eric Prydz bijv.

Speciale aandacht voor levende legende Boudewijn de groot. De eerste dag zal hij zijn persoonlijke favorieten spelen, de tweede dag een ode aan Henny Vrienten in de voor van het vreemde kostgangers materiaal en de laatste dag als sub headliner zijn grootste hits.

Ga op ontdekkingstocht, ga genieten, ga dansen, ga naar world wide wings.

@Koekdoos bedankt voor de organisatie alvast (zware werk gaat nu komen )

@wenteldave Dank voor het meermaals als redder in nood fungeren

@de rest bedankt voor het geduld en minder voor de mooie namen wegsnoepen (denk aan Abba op de plek van Wizkud @Timmetje !)"
 

Lion

Gouden Tip
7 mrt 2017
476
794
Nou, komt 'ie dan:

From The Lions Mouth, met een prachtige slogan:
Een grenzeloze muzikale reis rond de wereld middenin de bossen van de Utrechtse Heuvelrug.

poster v7.jpg

Van 23 juni tot en met 25 juni 2023 vindt de tweede editie van From The Lions Mouth plaats aan het Henschotermeer. Na het succes van de eerste editie kijken we er enorm naar uit om je opnieuw te verwelkomen voor drie dagen met het beste dat de muziekwereld te bieden heeft.

Dit jaar hebben we weer ons best gedaan een geweldige line-up voor je samen te stellen, met enkele zeer exclusieve namen. We zijn trots om Tom Waits, Frank Ocean en Damien Rice te mogen aankondigen als onze headliners. Deze artiesten behoeven geen introductie en zullen zorgen voor onvergetelijke optredens die je niet wilt missen.

Wij zijn trots om aan te kondigen dat deze editie een zeer diverse line-up heeft op gebied van nationaliteiten. Na het horen van de feedback van onze gewaardeerde festivalbezoekers hebben we ons best gedaan om minder artiesten uit Amerika en Engeland te boeken en ons te concentreren op het verkennen van muzikale talenten uit een breed scala van landen en culturen. We hebben meer dan 74 (!) artiesten weten te boeken die verdeeld zijn over 4 podia, dus genoeg om te ontdekken.

View Clashfinder
Legal notice — De organisatie heeft haar best gedaan om alle boekingen te controleren of deze binnen de regelgeving vallen. Zie je een overtreding van de regels, stuur dan even een PM, als je gelijk hebt zullen we deze artiest per direct uit de line-up halen.
plattegrond v2.jpg

Hopelijk zie ik jullie allemaal eind juni op From The Lions Mouth! Tot dan!

Bedankt @Koekdoos voor de organisatie in deze lastige editie waar we in Argentinië geboren Colombiaans-Canadese zangeressen leerden kennen.

Voor de mensen die mijn opgestuurde lijst met namen wilt inzien:
Dikgedrukt = Exclusief
1Alvvays
2Biosphere
3Bruno Pernadas
4Charlie XCX
5Cicada
6Damien Rice
7Fever Ray
8Frank Ocean
9Garreth Liddiard
10Hailu Mergia
11Ichiko Aoba
12Jens Lekman
13Jorge Ben Jor
14King Krule
15Lô Borges
16Mach-hommy
17Max Romeo
18Mid-Air Thief
19My Bloody Valentine
20Neptunian Maximalism
21Niños del Cerro
22Omnipotent Youth Society
23Ondatropica
24Shabaka and The Ancestors
25Silvana Estrada
26Silvio Rodriguez
27The Congos
28Tim Hecker
29Toe
30Tom Waits
31Atari Teenage Riot
32Auktyon
33Avantdale Bowling Club
34Blood Command
35Bombino
36Celeste
37Civic
38DVA
39Efterklang
40Encarta 98
41Exploded View
42Feli Colina
43Flight of the Conchords
44Gregory Alan Isakov
45Hit La Rosa
46Jupiter & Okwess
47KIEFF
48King Khan & the Shrines
49Kino
50Kult
51La Vela Puerca
52Las Ligas Menores
53Linda Martini
54Lisabö
55Lolabúm
56Marlene Kuntz
57Meltheads
58Motosierra
59Myrkur
60Nacho Vegas
61Françoise Hardy
62Niechęć
63Songhoy Blues
64Noori & his Dorpa Band
65Nürnberg
66Okean Elzy
67Parannoul
68Petlia Pristrastiya
69Skee Mask
70Somali Yacht Club
71Sunset in the 12th House
72The Canyon Observer
73Traumahelikopter
74Tus Amigos Nuevos
75Vagabon

 
Laatst bewerkt:

WesleyNoH

Support act
28 nov 2015
819
1.424
Voorstelling Park Green
Elke dag een feest voor iedereen

Met zeer veel trots stellen we het nieuwe festival Park Green (8-10/09) aan het publiek voor. Het festival heeft één absoluut doel en dat is elke dag een feest voor iedereen. Daarvoor brengt het festival een zeer mooie mix in de line-up met een thema per podium. Laten we dan ook beginnen met voorstellen van de verschillende podia.

Main Stage: Het hoofdpodium is dat van een waar groot internationaal festival, met elke dag de grootste headliners die dan ook nog eens zeer waardig worden opgewarmd. Er zit een duidelijke opbouw in doorheen de dag. Op zaterdag heeft het festival ervoor gekozen om de metalfans wat aan te bieden met drie internationale metalbands. Vrijdag is het wat meer de rock-dag terwijl er op zondag dan weer gekozen is voor wat meer pop & r&b.

Back Stage: Op het tweede podium is er gekozen om het allemaal wat intiemer te maken, dit podium is dan ook een volledige overdekte tent. De avond wordt steevast ingezet met een stevige naam alvorens er nog tot later in de nacht wordt doorgefeest met een DJ. Zo kan iedereen altijd even bekoelen van de grootste namen op het festival.

World Stage: Elke dag een ander thema, op dit podium leer je absoluut de wereld ontdekken. Vrijdag zitten we in Afrika, zaterdag zitten we in Azië en zondag doen we Zuid-Amerika aan. Je kan hier echt een bepaald werelddeel gaan ontdekken. De artiesten krijgen ook volop de tijd om hun muziek aan het publiek te laten horen. Zo zijn er voor de grootste namen op dit podium ook zeer mooie tijdsblokken voorzien.

Talent Stage: Park Green wil tenslotte nog een podium bieden aan artiesten die aan de weg timmeren. Op de laatste stage krijg je de muziek van morgen te horen. Al deze artiesten zouden zomaar eens kunnen doorbreken. Nu nog onbekend, echter zou het allemaal zomaar anders kunnen zijn in de toekomst. In de vroege namiddag muziek waar je mogelijks nog nooit van gehoord hebt tot in de latere avond waar ze mogelijks al eens een belletje doen rinkelen.

GeneratedFestivalPoster.png

Clashfinder: https://clashfinder.com/s/parkgreen/
 
Laatst bewerkt:

warriorandweirdo

Geliefde act
8 nov 2017
1.292
1.460
Voorstelling Park Green
Elke dag een feest voor iedereen

Met zeer veel trots stellen we het nieuwe festival Park Green (8-10/09) aan het publiek voor. Het festival heeft één absoluut doel en dat is elke dag een feest voor iedereen. Daarvoor brengt het festival een zeer mooie mix in de line-up met een thema per podium. Laten we dan ook beginnen met voorstellen van de verschillende podia.

Clashfinder: https://clashfinder.com/s/parkgreen/
Fijne line-up! Je clashfinder staat wel nog op 'private' @WesleyNoH
 

Yannick

Headliner
23 apr 2015
9.592
4.354
Zou fijn zijn mocht iedereen ook z'n doorgestuurde lijstje droppen, onduidelijk wie nieuw is en wie al was aangekondigd. Yaeji was in het OG topic al aangehaald geboren en getogen Amerikaanse te zijn, maar onduidelijk of je wel of niet al aan twee keuzes zit met dag of eender welk land.
 

Timmetje

Droomheadliner
4 mrt 2015
10.515
4.085
Ik wilde net vrijwel hetzelfde posten inderdaad. Het zou fijn zijn als de landen van de acts achter de acts worden geplaatst op posters en in de clashfinders.

Buiten dat: Mooie poster @WesleyNoH! Fijne line-up!
 

WesleyNoH

Support act
28 nov 2015
819
1.424
Ik zal de landen nog aan de poster toevoegen (wanneer ik tijd vind), heb dat van Yaegi even gemist.
 

Yannick

Headliner
23 apr 2015
9.592
4.354
Tot spijt van de organisatie, werd het maximaal opgelegde boekingen vastgelegd op 75 waardoor we achter de schermen een aantal boekingen hebben moeten verschuiven naar een volgende editie. Echter blijft het programma eenzelfde hoeveelheid aan nationaliteiten, namelijk 56, vertegenwoordigd blijven. In vet vinden jullie alle nieuwe namen voor Meadows.

Altin Gün (NL)
Anna Von Hausswolff (SE)
Arc De Soleil (LK)
Arooj Aftab (PK)
Arushi Jain (IN)
Astrid Sonne (DK)
Bab L'Bluz (MA)

Balthazar (BE)
Bombino (NG)
Boogarins (BR)

CHAI (JP)
Christine & The Queens (FR)
Connan Mockasin (NZ)
Daria Kolosova (UA)
Deena Abdelwahed (TN)
Dengue Dengue Dengue! (PE)
DJ Bus Replacement Service (HK)
DJ Travella (TZ)

Dua Lipa (UK)
Eme Alfonso (CU)
Gaye Su Akyol (TR)
Grace Jones (JM)
Hinds (ES)
Imarhan (DZ)
Indignu (PT)
Iosonouncane (IT)

Jenny Hval (NO)
JFDR (IS)
John Talabot (ES)
Kate NV (RU)
Keleketla! (ZA)
Khun Narin (TH)

King Gizzard & The Lizard Wizard (AU)
Kim Petras (DE)
KMRU (KE)
Kylie Minogue (AU)
Les Filles de Illighadad (NE)
Lonker See (PL)
Los Mundos (MX)
Mac DeMarco (CA)
Mach-Hommy (HT)
Maurice Louca (EG)

Men I Trust (CA)
Mitski (JP)
Moderat (DE)
Mon Laferte (CL)
Mulatu Astatke (ET)
Nathy Peluso (AR)
Naxatras (GR)
NewJeans (KR)
Nihiloxica (UG)

Opeth (SE)
Oranssi Pazuzu (FI)
Orla Gartland (IE)
Radiohead (UK)
Rey Sapienz & The Congo Techno Ensemble (CD)
Sama' Abdulhadi (PS)
Seun Kuti & Egypt 80 (NG)
SLIFT (FR)
Sofia Kourtosis (live) (PE)
Spinvis (NL)
Σtella (GR)
Tkay Maidza (ZW)
Tokischa (DO)

Tool (US)
Turkana (SS)
Ufomammut (IT)
Ulcerate (NZ)
Ulver (NO)
Villagers (IE)
Vendredi Sur Mer (CH)
Wormrot (SG)

Yves Tumor & It's Band (US)
 
Laatst bewerkt:

Lion

Gouden Tip
7 mrt 2017
476
794
Mach-Hommy (HT)
Mooi lijstje! Maar om Mach-Hommy te zien moet je toch echt naar From The Lions Mouth. Die zat bij mijn exclusieve boekingen.

In mijn aankondiging staat nu ook mijn origineel ingezonden lijst bijgevoegd.
 
  • Leuk
Waarderingen: jonasvh

Martijn

Support act
28 nov 2013
1.109
921
En voor Iosonouncane moeten jullie naar New Horizons. Ik kom later vandaag met mijn presentatie.
 

Yannick

Headliner
23 apr 2015
9.592
4.354
Meadows presenteert: a weekend celibrated in light, darkness and glitter. Met eerder aangekondigde kleppers al Radiohead, Dua Lipa en Tool die het hoofdpodium elk een avond zullen afsluiten. Daarna duiken we de nacht in met op iedere avond een gevarieerd programma. OG-Meadows band King Gizzard & The Lizard Wizard zakken opnieuw af komende editie en zullen verdeeld over het hele weekend maar liefst drie unieke shows spelen.

Bij samenstellen van het tijdschema werd rekening gehouden met het verloop van het podium. Wie fan is van een bepaald artiest, zal er naar aller waarschijnlijk wel een hele namiddag of avond kunnen vertoeven. Zo vinden we op vrijdag waar het hoofdpodium vooral rock- en metalliefhebbers zal aanspreken en op het tweede en derde podium een fijne mix van indie en pop terug. Zo staat psychedelische rockband Los Mundos zij aan zij met Pyschonaut en treed Yves Tumor met diens fantastische glam- en psychedelica plaat op voor metalgiganten Opeth. Op het kleinste podium is er dan weer een mix te vinden van acts die de programmeurs die aan nocturne deden denken.

Op zaterdag schakkeert het programma van jazz en weelderige elektronica richting verschillende facetten van indie op het hoofdpodium. Op het tweede podium ligt de nadruk dan weer meer op pop en verschillende subgenres waarbij we naast icoon Grace Jones de K-pop van NewJeans, en de dembow beats van Tokischa op je loslaten. De electropop van CHAI en Kim Petras waren eerder al bekend gemaakt. In Pavilion staat dan weer alternatieve en experimentele pop centraal met artiesten als Jenny Hval, Vendredi Sur Mer en JFDR. Op het kleinste podium staat op zaterdag het dansbare centraal met de opzwepende ritmes van Keletkla! en de psychedelica van Arc De Soleil (denk Khruangbin), de digital cumbia van Dengue Dengue Dengue! en uiteraard Mon Laferte die de hele programmatie als mayonaise bijeen houdt.

Op zondag kozen we dan weer om (psychedelische) pop naar de mainstage te brengen. Deze zal naarmate de zon ondergaat vervellen in de disco en pop van de eerder aangekondigde Dua Lipa en Kylie Minogue. Op het tweede podium staat één genre centraal: psychedelica. Mac DeMarco, Men I Trust, Stella, Bombino en uiteraard de afsluitende headlineset van King Gizzard & The Lizard Wizard. In Pavillion staan we dan weer stil bij metal en post-rock fans wel zal believen met Anna Von Hausswolff, Ulver Indignu etc. Voor psychedelische rock kun je dan weer terecht op het kleinste podium voor shows van onder meer Khun Narin uit Thailand, Imarhan uit Algerije en Naxatras uit Griekenland. Het festival wordt op het podium dan weer afgesloten door een showcase van Nyege Nyege Tapes.

Naamloze presentatie - 2023-03-28T124354.496.png

CLASHFINDER
 

Yannick

Headliner
23 apr 2015
9.592
4.354
Mooi lijstje! Maar om Mach-Hommy te zien moet je toch echt naar From The Lions Mouth. Die zat bij mijn exclusieve boekingen.

In mijn aankondiging staat nu ook mijn origineel ingezonden lijst bijgevoegd.
En voor Iosonouncane moeten jullie naar New Horizons. Ik kom later vandaag met mijn presentatie.
Ik pas het aan wanneer ieder lijstje is geweest, zo kies ik geen namen van andere mensen die zij al hebben doorgegeven.
 

Timmetje

Droomheadliner
4 mrt 2015
10.515
4.085
Fantastische poster. Damn.

1 vraagje: Klopt het dat Gizzard zowel de Marquee opent als afsluit op de zondag? Dus in totaal drie sets over het weekend? Vet wel.
 

theblackmadness

Sunset slot
9 sep 2019
2.550
2.496
Smashing Pumpkins, Shaggy, Gabriel Rios en nog veel meer maken de line-up van Rock Blomberghen compleet. Deze editie gaan we internationaler dan ooit. Van de Afrikaanse woestijnen tot de Scandinavische toendra´s. Van het Aziatische platteland naar de grootsteden in Amerika en Europa. Deze editie kan het allemaal, dankzij het concept 'reis rond de wereld in 80 (-5) namen´. Ons festival zal je meenemen op een muzikale ontdekkingsreis door de hele wereld heen. Klaar om te vertrekken?

RB Landen.jpg

Onderstaand zie je de route die we als festival hebben afgelegd om alle bands in hun thuisland te gaan bekijken om zeker te zijn dat ze ons festival waardig zijn.

Rage Against The Machine.jpg

Uiteraard nog het tijdschema: https://clashfinder.com/s/rockblomberghenworldwide/
 

theblackmadness

Sunset slot
9 sep 2019
2.550
2.496
Een voorstelling van de 45 nieuwe namen:

1914 (Oekraïne)
Bij een band die over de grote wereldoorlogen zingt, denkt iedereen aan Sabaton. Uit Oekraïne is er echter een band, die hun teksten er niet enkel op baseert, maar waar jij je door hun muziek soms ook in de vuurlinie waant. Zoals de oorlog is hun muziek hard en zonder compromissen. Hun afkomst en de recente gebeurtenissen maken spijtig genoeg hun muziek daarenboven nog eens pijnlijk actueel.

Alpha Blondy (Ivoorkust)
Alpha Blondy is een cultfiguur door zijn politiek getinte teksten en fantastische muziek. Dit zie bijvoorbeeld terug in het nummer Jerusalem: from the bible to the Coran
revelation in jerusalem
shalom salamalekoum
you can see christians, jews, and muslims
living together and praying Amen
Ook wij vinden het als festival belangrijk om voor verbinding te zorgen en wie kan daar beter voor zorgen dan deze man, die les uit de koran van zijn oma kreeg en Frans leerde door de Bijbel te lezen.

Amorphis (Finland)
Elementen van Death, Folk, power en progressieve metal vormen de basis van deze band. Deze Finnen staan bekend om hun goede live performances en zullen ook op Rock Blomberghen onze tent komen slopen.

Billy Talent (Canada)
Deze mannen zijn een echte festivalband. Geen compromissen, gewoon spelen en gaan. Dit levert altijd fijne feesten op. Mis ze dus zeker niet!

Bombino (Niger)
Omara ´Bombino´ Moctar maakt fantastische tuaregmuziek (bekend door vooral Tinariwen) gemixt met blues. Hij leerde zichzelf spelen op een gitaar die iemand had achtergelaten. Gelukkig denken wij, want anders konden we deze fantast niet aanschouwen.

Calypso Rose (Trinidad & Tobago)
Een boegbeeld, zowel op muzikaal als menselijk vlak. Haar muziek adresseert vaak sociale problemen. Ze is ook ambassadeur voor voormalige kindsoldaten voor UNICEF. Ze heeft daarnaast ongeveer elke award gewonnen, die er te winnen valt in de Carraïben. Naast deze zaken is er dus ook nog eens ongelooflijk veel goede muziek uitgebracht door haar. We zijn dan ook blij om Calypso Rose op ons festival te mogen ontvangen.

Cimafunk (Cuba)
Hij mixt afro-cubaanse en afrikaans-amerikaanse muziek met een focus op funk. Deze combinatie leverde hem zelfs vergelijkingen op met James Brown himself. In 2017 bracht hij zelf zijn eerste album uit om tijdens corona nog wat singles en een ep uit te brengen. Zijn 2e album in 2021 ontving vele lovende recensies en zelfs grammy-nominaties. Een echte must see dus!

Dark Mirror Ov Tragedy (Zuid-Korea)
Wat als Cradle Of Filth en Zuid-Korea een baby zouden maken? Dan krijg je deze fantastische band. De naam komt volgens hun site van Nostradamus, die door een spiegel de duistere, vervloekte toekomst zag. Spiegeltje, spiegeltje aan de wand, wie is de beste band van het land?

Deena Abdelwahed (Tunesië)
Op haar 26e kwam ze aan in Frankrijk, waar ze snel naam maakte. Haar set op Solar in 2017 wordt nog steeds tot de besten ooit gerekend. Naast eigen muziek deed ze ook al een samenwerking met Fever Ray. Wie de dag wil openen met een verfrissende, vernieuwende set moet zeker even langs gaan.

Dub Inc (Frankrijk)
Twee ongelooflijk goede zangers, ieder op eigen manier. Toch gaan die twee verschillende stemmen fantastisch samen in hun muziek. Rudeboy kent iedereen, maar ze live zijn ze zo goed, dat ze je helemaal overtuigen als je ze bezig ziet.

Elida Almeida (Kaapverdië)
Ze groeide op met bijna niets, maar dat weerhield haar er niet van om zangeres te worden. Een mix van genres beïnvloedt door de lokale muziek, levert haar naamsbekendheid op vooral in Afrika. Ze neemt nu echter stilaan ook Europa over.

Gabriel Rios (Puerto Rico)
Deze singer-songwriter met ook de Belgische nationaliteit is ondertussen een bekendheid in ons landje. Hij weet live dan ook iedereen te overtuigen met de pakkende muziek. Dit optreden staat garant voor goud.

Genn (Malta)
De vertaling van hun naam uit het het Maltees betekent gek. Ze hebben zichzelf niet voor niets zo genoemd en laten dat ook blijken uit hun muziek. Post-punk die te vergelijken valt met Dry Cleaning. Misschien wel net iets minder poëtisch, maar daarom niet minder goed.

Goran Bregovic (Bosnië & Herzegovina)
Op een festival horen ook acts thuis die zorgen voor een dik feest. Bregovic is zo iemand die daar voor kan zorgen. Hij mixt traditionele muziek van de balkan met andere genres en levert zo iets zeer uniek. Zijn bekendheid begon doordat hij in een bekende Bosnische band zat. Zijn solowerk is echter even goed. Daarnaast is hij ook muziek voor films beginnen componeren en heeft ook voor Mister Iggy Pop himself gecomponeerd. Nu zal hij bij ons op het festival komen optreden.

Harakiri For The Sky (Oostenrijk)
Ze bestaan officieel uit 2 leden, maar nemen uiteraard nog 3 extra muzikanten mee voor hun liveshows. Hun laatste album Maere (2021) is een topper van formaat, dat ze nu eindelijk live komen voorstellen op Rock Blomberghen.

Hayko Cepkin (Turkije)
De enige echte Hayko Cepkin zal op Rock Blomberghen komen optreden. Een zeer eigenaardig figuur, net als zijn muziek. Hij brengt vooral Turkse muziek, maar sommige nummers bevatten zeer stevige gitaren, waardoor het soms zelfs een beetje op powermetal lijkt.

Hentai Corporation (Tsjechië)
Beïnvloed door thrash en classic metal. Ze zetten zichzelf op de kaart door hun sterke live-performances en hun fantastische zanger.

Hoba Hoba Spirit (Marokko)
Een cultband uit Marokko komt naar Rock Blomberghen! De naam is gebaseerd op een nummer van Bob Marley. Zelf mixen ze reggae met rock en gnawa (marokkaanse religieuze gezangen). Een echte aanrader om te zien!

Hurd (Mongolië)
Deze band wordt gezien als de eersten die het Heavy Metal genre in het Mongolisch, muzikaal landschap hebben gebracht (al vind het eerder op prog lijken). Zonder hen zou dus geen The HU. Ze wonnen verscheidene Mongoolse varianten van de grammy´s en volgens ons is dat ook meer dan terecht. Kom zeker genieten van deze pioniers.

Imarhan (Algerije)
Deze mannen brengen fantastische Touareg-muziek. Het eerste album werd geproduceerd door de bassist van Tinariwen en ze tourden ook samen met hen. Ze brengen hun muziek als wake upp call voor eenheid, dat iedereen 1 is. Kom allemaal genieten van deze fantastische muzikanten, die hun traditionele muziek uit de woestijn zal komen voorbrengen.

Indian Ocean (India)
Wereldwijd worden ze aanzien als de pioniers van het fusion rockgenre in India. Hoewel ze niet meer in de originele bezetting spelen, is het zeker de moeite waard om deze grondleggers van een genre te komen aanschouwen.

Jupiter & Okwess (DR Congo)
Een combinatie van afropop, traditionele Congolese muziek, funk en rock geleverd door deze man en zijn band levert fantastische muziek op. Hij noemt het zelf Bofenia rock. Zijn teksten bevatten zoals veel van de artiesten deze editie politieke en sociale boodschappen. We geven hem graag een stem, zeker zijn stem, die zeer goed klinkt.

Kreator (Duitsland)
Knallende Thrash door een van de vele Duitse toppers in dit genre. Ze onderscheiden zich door de snelheid en agressie in hun muziek itt vele van de genregenoten. Kom genieten van deze knallende set.

Massive Scar Era (Egypte)
Een van de eerste metalbands in Noord-Afrika en zeker een van de eerste all-female metalbands uit de regio. Ze mengen ook wat lokale geluiden in hun mix, wat een zeer mooi resultaat oplevert.

Moonspell (Portugal)
Een beetje gothic-metal uit Portugal kan niet ontbreken. Ze bestaan al bijna 30 jaar en in die tijd is hun muziek er enkel beter op geworden. Ze zijn ook een zekerheid op zeer goede Live-shows.

Motör Militia (Bahrein)
De eerste metalband uit de Perzische Golf die ons verblijdde met een album. Ze zijn dus van groot belang voor het genre in de streek en we zijn dan ook wat blij om ze op ons festival te mogen verwelkomen.

Nine Treasures (China)
Iedereen kent The HU, maar deze mannen uit Inner-Mongolia, China brengen quasi hetzelfde en even goed. Een mix van rock en Mongoolse keelzangen levert iets zeer intrigerend op, waar je een hele show van kan genieten.

No Party For Cao Dong 草东没有派对 (China)
Deze band wisselt met het grootste gemak af van een kabbelend riviertje naar een gigantische waterval en weer terug. Hun shows zijn dan ook een trip door een universum gecreëerd door deze toppers en je waant je even in een ander wereld.

Nytt Land (Rusland)
Deze 2koppige band brengt Nordic Folk en ambient. Je zal niet aanwezig zijn bij een optreden, maar wel bij een ritueel. Ze zijn wat te vergelijken met Wardruna, maar mixen daar ook nog keelzang doorheen. Een groot deel van hun lyrics is ook nog eens gezongen in het oud-noors. Wie even terug in de tijd wil, kan dat bij deze band werkelijkheid zien worden. Let wel op als je niet zo van skeletten houdt.

O.O.O (Zuid-Korea)
Zuid-Korea levert niet enkel van die verschrikkelijke K-pop (sorry fans), maar ook deze geweldige indie-rock band. Af en toe halen ze eens goed uit en laten de gitaren spreken. Om dan even de spanning weer op te bouwen en weer los te breken.

Omar Souleyman (Syrië)
Hij heeft reeds enorm veel albums uitgebracht. Al zijn een groot deel daarvan wel live-opnames. Zijn stijl heet debka, dit zijn traditionele liedereen uit het Midden-Oosten op een techno-beat. Hij maakte zelfs al 3 remixes voor een album van Björk.

Our Survival Depends On US (Oostenrijk)
Ze gingen normaal op Graspop spelen, maar corona stak er een stokje voor. Sindsdien zijn ze niet opnieuw geboekt geweest. We vonden dat bij Rock Blomberghen heel spijtig, dus boeken we ze zelf maar.

Pat Thomas & Kwashibu Area Band (Ghana)
Hij staat bekend als ´The Golden Voice Of Africa´. Hij startte zijn muzikale carrière bij de legende Ebo Taylor. Ondertussen mag hij gerust zelf een legende worden genoemd na een meer dan 50jarige carrière. Samen met zijn band zal hij een prachtig optreden verzorgen.

Mezarkabul (Turkije)
Ze staan in hun eigen land bekend als Pentagram, maar internationaal levert dat naamsverwarring op. Mezarkabul betekent acceptatie van het graf. Ze mixen Anatolische invloeden in hun thrashmetal en dat levert mooie dingen op. Live staan ze ook als een huis.

Rotting Christ (Griekenland)
Ze zijn een van de meest succesvolle Griekse metalbands en komen naar Rock Blomberghen. Ze klinken zoals hun naam doet vermoeden: hard en zonder compromissen. Een fijne portie black metal mocht uiteraard niet ontbreken.

Shaggy (Jamaica)
Deze zanger brengt dancehall en reggae. Met hits als it wasn´t me, angel, boombastic enz. bezit hij een hele resem aan hits. Een ding is zeker, het zal een waar feest worden met hem.

Sofia Gabanna (Argentinië)
Ze is slechts 22 jaar, maar is er al in geslaagd om heel wat muziek te maken en views en streams te verzamelen. Ze brengt speciaal voor u haar rap geïnspireerd op grote artiesten uit het verleden zoals Amy Winehouse en Miss. Elliot.

Solstafir (Ijsland)
Ze begonnen als black metalband, maar schakelden al snel over naar post-metal. Gelukkig want wat een fantastische muziek maken ze. Naar verluid doen de live shows er niet voor onder. We kijken er naar uit om ons even in hun muziek te laten meeslepen.

Terakraft (Mali)
Samen met Tinariwen waren ze de pioniers van de touaregmuziek uit de woestijn. Een optreden voelt aan alsof je aanwezig mag zijn bij een eeuwenoud ritueel. Dat mag je dus niet missen.

The Smashing Pumpkins (Verenigde Staten)
Deze alternatieve rockband is de inspiratie van velen na hen met iconische albums als Siamese Dream en Mellon Collie and the Infinite Sadness. We zijn dan ook verheugd om ze te mogen ontvangen op Rock Blomberghen. Ze hebben een hele lading aan klassiekers en bewezen in 2019 in de lotto arena dat ze nog steeds in bloedvorm zijn.

Tiken Jah Fakoly (Ivoorkust)
Nog wat extra reggae kan nooit kwaad. Dat dachten wij ook bij het boeken van deze man. Hij is dan ook weer een belangrijk figuur voor de Afrikaanse muziek. Ook zijn lyrics brachten hem mee naar de top (vooral bij de Ivoriaanse jeugd). Zoals bij wel meer artiesten op ons festival bevatten deze teksten belangrijke boodschappen om maatschappelijke problemen aan te kaarten. Hierdoor moest hij zelfs zijn geboorteland verlaten wegens doodsbedreigingen omwille van zijn lyrics. Een reden te meer voor ons om hem nog maar eens zijn stem te laten horen.

Tiwa Savage (Nigeria)
Deze artieste heeft al heel wat strepen verdiend. Zo was ze op haar 16e al achtergrondzangeres bij George Michael en was ze de eerste Afrikaanse artiest op het label Roc Nation van Jay-Z. Daarnaast mocht ze ook al heel wat prijzen in de wacht slepen. Deze rijzende ster moet je dus zeker zien.

Togo All Stars (Togo)
Ze hebben hun naam niet gestolen. Elk lid van deze band toonde zijn kunnen reeds bij andere Afrikaanse grootheden. Hun muziek mixt de Togolese sound met afrofunk en voodoo-ritmes. Elke god heeft zijn eigen ritmes en chants. Voodoo is dus een echt muzikaal geloof dat zijn slechte naam pas kreeg door (hoe kan het ook anders) de Amerikanen. Ze hadden schrik van ´hun´ slaven. Uit de voodoo-muziek kwamen wel veel van de grootste en beste genres voort zoals blues, jazz en funk. Een aanrader dus om de band, die de cultuur waaraan we deze fantastische genres te danken hebben in ere houdt, te komen bekijken.

Wormrot (Singapore)
Wat doe je meteen na je 2 jaar dienstplicht? Een brute metalband beginnen uiteraard. Ze waren de eerste band uit Singapore, die op Glastonbury mocht spelen staan in vele top 10 lijstjes van beste grindcore bands. Een positie op Rock Blomberghen is dus enkel maar gerechtvaardigd.

Wyclef Jean (Haïti)
Wat zijn we blij om deze man op ons festival te mogen ontvangen. Vooral bekend als lid van het bekende trio The Fugees, maar ook solo kan hij bekoren. Met eigen hits, samenwerkingen met andere bekende artiesten zoals Earth, wind & fire en Youssou N´Dour en zijn grote hit met Shakira: Hips don´t lie en remixen voor onder andere Destiny´s Child bouwde hij ook na The Fugees zijn weg verder uit. Hij misstaat dus zeker niet op Rock Blomberghen.

Was reeds aangekondigd:
Ayreon
BCUC
Birds In Row
Blur
Crossfaith
dEUS
Eraserheads
Fally Ipupa
Fellini
Girl In Red
Goose
Infected Rain
Inhaler
Ludovico Einaudi
Olafur Arnalds
Orphaned Land
Parkway Drive
Pongo
Pulp
Rage Against The Machine
Rema
Sampa The Great
Sepultura
Spiritbox
Tash Sultana
The Cardigans
Tramhaus
U2
Viagra Boys
Ziggy Marley
 

Martijn

Support act
28 nov 2013
1.109
921
De afgelopen weken heeft de organisatie van New Horizons Festival reeds de eerste dertig, exclusieve namen voor haar festival aangekondigd. Vandaag komen daar nog 23 namen bij om de affiche te vervolledigen: And So I Watch You From Afar (IE) - BLK JKS (ZA) - Bratty (MX) - Caetano Veloso (BR) - Causeway Youth (SN) - Eko Roosevelt (CM) - Follakzoid (CL) - Gabber Modus Operandi (IN) - Kiasmos (IS) - Marlon Williams (NZ) Matias Aguayo (CL) - Nakibembe Xylophone Troupe (UG) - Noura Mint Seymali (MR) - Obongjayar (NG) - Park Hye-Jin (KO) - Rolling Blackouts Coastal Fever (AU) - Rubur (CN) - Senyawa (IN) - Solstafir (IS) - Songhoy Blues (ML) - Sunset Rollercoaster (TW) - Ulver (NO) - Warhaus (BE). Dit heeft geleid tot de volgende affiche:De 53 namen op de affiche zijn als volgt verdeeld over de podia. De grootste namen van New Horizons Festival zijn uiteraard te vinden op onze Main Stage. Tevens is dit het podium waarop iedere dag een focusartiest wordt belicht uit respectievelijk Afrika, Azië en Zuid-Amerika. Voor het tweede podium hebben wij inspiratie gezocht bij de Kid A tour van Radiohead en tuigen we een circustent op op ons festivalterrein. Op deze plek duiken we de diepte in en zie je de spannendste metal en elektronische acts van de laatste jaren. Ons kleinste podium is het New Horizons podium en is bedoeld om de bezoeker zijn horizon te laten verbreden. Iedere dag representeert de muziek van het continent van de focusartiest van die dag, waardoor je wordt meegenomen in de beste muziek uit Afrika, Azië en Zuid-Amerika.

Clashfinder
Playlist
 

WesleyNoH

Support act
28 nov 2015
819
1.424
PARK GREEN UPDATE
Landen toegevoegd
Yaeji <-> Ahn Ye-eun (Dus zo toch maar twee Amerikaanse acts, en een nieuwe Koreanse act).
Aangepast in de update van het festival.
 
  • Leuk
Waarderingen: theblackmadness

Yannick

Headliner
23 apr 2015
9.592
4.354
Fantastische poster. Damn.

1 vraagje: Klopt het dat Gizzard zowel de Marquee opent als afsluit op de zondag? Dus in totaal drie sets over het weekend? Vet wel.
Correct! Een matinee concertje om de zondag mee te openen, ideaal om de zachtere catalogus van King Gizz eens van onder het stof te halen. Inspiratie voor de set kwam toen de programmator de band aan het werk zag en hen oa Honey hoorde spelen. Fantastisch nummertje. Ze breken de Marquee eveneens af met hun beste werk met een fameuze headline show als afsluiter en op vrijdag spelen ze letterlijk tot 's morgensvroeg met een marathonconcert.
 

Gebruikers die dit onderwerp bekijken