Down The Rabbit Hole 2024

gguuss

Dagopener
15 jan 2014
715
455
Zo, weer lekker uitgerust thuis! Wij zijn gistermiddag al naar huis gereden, dus de zondag niet meer meegemaakt. Desalniettemin een heerlijk weekend gehad!

De donderdag begonnen met de Festileaks meet-up, gekeken naar een meegedaan aan het Flunkyball toernooi, erg leuk! Daarna wat vlees op de BBQ gegooid, om vervolgens het terrein alvast te verkennen. Daar hebben we om 22:00 uur het Clean Pete Journaal gezien, dat was een heerlijk begin van DTRH! Daarna lekker vroeg naar bed gegaan.

Op vrijdag een deel van Kingfishr gezien, goed, maar veel van hetzelfde. Daarna richting Hotot voor de openingsshow van Sef. Vooral het einde was lekker, 2x De Machine met Abel. The Gaslight Anthem viel eigenlijk best tegen, vind ik op plaat interessanter klinken. Nia Archives daarentegen was heerlijk, ze doet er live nog een tandje bij, en alles met een big smile. Had wel later op de avond gemogen, bijvoorbeeld tijdens het slot van Action Bronson. Daarna naar RAYE, wat een stem, maar zoals al gezegd hier; ze praatte echt teveel, waardoor ze het einde van de set haar beste nummers moest proppen.

Vervolgens even snel wat gegeten in de tent, om weer terug te gaan voor Eefje de Visser. Dat was geweldig, heerlijk jeugdsentiment. Ik luisterde haar album De Koek altijd op de fiets naar de middelbare school, dus om haar eindelijk eens live te zien was top. Ook superblij met m'n kaartje voor Paradiso in november.

Vervolgens wat eten gehaald en een stukje van Action Bronson geluisterd, maar dat vonden we niet super bijzonder, en wilden wel op tijd terug zijn voor LCD Soundsystem. Vooraf had ik hier niet zoveel mee, had m'n top-10 niet eens gehaald. Dat was namelijk:
1. Bombay Bicycle Club
2. Eefje de Visser
3. KAYTRANADA
4. Nia Archives
5. RAYE
6. Jungle
7. Michael Kiwanuka
8. Blondshell
9. The Beaches
10. AURORA


Maar WAUW, jullie hadden gelijk. LCD Soundsystem live is gewoon een compleet andere ervaring. Hoogtepunt van DTRH!!! Alles klopte gewoon. Na dit geweldige optreden nog heerlijk gedanst bij TLM Airlines en DJ Heartstring.

Dan de zaterdag. Begonnen bij Bombay Bicycle Club. Heerlijk begin van de dag! De wind mocht wel een tandje minder, dat olifantengrasstrooisel in je ogen is geen pretje. Vervolgens bij AURORA gezeten en daarna n.a.v. het programmalijstje van Jan van de aftelkalender richting de Bossa Nova voor het optreden van frytz. Daarvoor nog nooit gehoord, maar wat er tegenover stond op het blokkenschema trok me ook niet echt. Wat was dat een verrassing! Heerlijk intiem optreden, ook leuk om zo óp het podium te mogen staan.

Na een pauze op de camping terug voor Michael Kiwanuka. Wat een topshow! Heerlijke visuals, topstem, klasse! Tja en daarna.. Echt zo balen dat KAYTRANADA er niet bij kon zijn. Fatima Yamaha heeft zijn plekje super ingevuld, maar niet hetzelfde natuurlijk. Tot slot afgesloten met Jungle. Goed, maar veel van hetzelfde. "Gelukkig" veel topnummers al aan het begin van de set, dus we konden wat eerder weg.

Al met al is dit de uiteindelijke top 10 geworden:
1. LCD Soundsystem
2. Eefje de Visser
3. Michael Kiwanuka
4. Bombay Bicycle Club
5. Nia Archives
6. RAYE
7. frytz
8. Sef
9. Fatima Yamaha
10. Clean Pete
Waar heb jij kaytranada gezien?

Edit: ik moet beter lezen.
 
Laatst bewerkt:

Dante

Gouden Tip
2 jun 2023
461
733
Inmiddels weer thuis na een fijne festival editie! Het was overall wel te doen qua drukte en vooral in de nacht viel me mee. Sfeer was voor mij gemoedelijk en gezellig :)

Hoogtepunten
De prachtige show van Eefje, Olivia Dean die de Teddy Widder inpakte, Dance Yrself Clean en de rest van LCD Soundsystem, met de hele vriendengroep bij L’Impératrice en Folamour, vooraan bij Jungle

Top 10
1. Eefje De Visser
2. DJ Heartstring
3. Olivia Dean
4. L’Impératrice
5. Jungle
6.Sef
7. Nia Archives
9. Folamour
10. LCD Soundsystem
HM: Last Dinner Party, TLM Airlines

Wat me tegenviel
Ik had iets meer van RAYE verwacht. Kwam wat traag op gang en veel gepraat. Michael Kiwanuka wist me ook niet echt te pakken. Toch wel wat drukte bij de WC’s. Verder snap ik de noodzaak niet om overal muziek af te draaien. Het Idyllische Veldje kwam voor mij niet idyllisch over. Zelfde geldt voor de Italiaanse pizzabar. Er was wel lekker eten, maar vond het niet zo gemakkelijk om iets te vinden waar ik zin in had.
 
  • Leuk
Waarderingen: nitotheno en piep

KeukenS

Campingartiest
17 mei 2024
61
111
Heb weer een mooi weekend gehad! Ik kwam er persoonlijk iets minder lekker in dan andere jaren. Dat had denk ik met het weer te maken. Ik vond het ‘s nachts erg koud en dat kost toch meer energie waardoor kleine dingetjes me wat meer irriteerden.

Qua muziek wel echt veel mooie dingen gezien. Vond de vrijdag heel sterk geprogrammeerd. Echt genoten van Raye; ja ze praat veel maar dat maakt haar show ook wel persoonlijk en ik vond het eigenlijk wel fijn dat ze de wat meer dansbare nummers snel achter elkaar deed. Haar stem is ongeëvenaard. Absoluut hoogtepunt vond ik LCD Soundsystem. Niet normaal goed.

Zaterdag iets minder acts gezien. Positieve verrassing vond ik Bombay Bicycle Club. Leken er zelf echt van te genieten en dat het zonnetje doorbrak hielp enorm. Michael Kiwanuka echt fantastisch. Wel wat praters maar er werd ook veel gecorrigeerd waardoor na een tijdje iedereen in mijn omgeving toch wel stil was. Jungle pakte mij niet echt. Was behoorlijk moe en ik vind het op plaat al niet zo geweldig. Live vond ik het eerlijk gezegd gewoon saai, maar dat is een kwestie van smaak.

Zondag vond ik de minste dag. Het was allemaal wel heel erg kalm naar mijn smaak. The last dinner party vond ik tegenvallen, kwam een beetje traag op gang. Olivia Dean vond ik top, maar vond het jammer dat ik eerder weg moest om op tijd te zijn voor the National. The National vond ik fantastisch. Was inderdaad beschamend rustig, maar ik denk dat dit ook een beetje aan de opbouw van de dag lag. Als je achtereenvolgens op de grootste podia the last dinner party, khruangbin, Olivia dean en the national programmeert dan kiezen de mensen die niet echt fan zijn op een gegeven moment een act waar hun laatste restje energie nog aangeboord wordt.

Al met al wel weer genoten. Hoop dat het volgend jaar weer wat warmer is!
 
  • Leuk
Waarderingen: piep en nitotheno

Tedder

Nieuw lid
3 jul 2024
2
1
Top 10:
1 LCD Soundsystem

2 last Dinner party
3 the National
4 Eefje de Visser
5 The Beaches
6 Aurora
7 dEUS
8 Yard Act
9 Deadletter
10 Declan McKenna/limperatrice

Opvallend: veel chiller en fijner publiek dan laatste keer (2018) en veel minder gepraat dan bv BKS
 
  • Leuk
Waarderingen: daily

nitotheno

Support act
29 jan 2018
944
830
Wakker geworden, lekker in m'n eigen bedje. Met een luchtbed wat de laatste nacht lek was gegaan, was dit echt heerlijk, haha. Nou mijn verslag van DTRH 2024: (TLDR: Top 5 lijstje onderaan)

Zoals eerder genoemd in m'n wat geïrriteerde berichten: mijn start was wat minder. Erg druk bij binnenkomst, vechten om een plekje op de camping, toiletten veel te druk, spoelbakken in badhuizen die al compleet overstroomd waren. Ik moest hier echt even weer leren doorheen kijken en na de donderdag ging dat ook iets beter (op het feit na dat de douches op vrijdagnacht het niet deden).

Vrijdag:

Anyhow: de vrijdag begon voor mij met Victor Ray. Even kort bij gestaan; was erg druk en ik vond het niet heel bijzonder klinken (ik was tijdens het schrijven van dit stuk het zelfs vergeten dat ik hier geweest was). Hierna vooral even rondgelopen en na wat vrienden te hebben ontvangen die op de vrijdag kwamen, aangesloten bij Sho Madjozi. Kwam ongeveer aan tijdens de laatste 20 minuten en dat was achteraf gezien jammer. Vond het een heel leuk (nu echt) begin van het festival. Super veel energie en geweldige dansers. Na deze show even gauw wat eten gehaald en eigenlijk meteen klaar gaan staan voor Nia Archives, iets wat op voorhand vrij hoog op mijn lijstje stond. Ik vond het een erg leuke show met ook weer enorm veel energie. Vooral in het begin, toen ze begon met allerlei remixes van zeer bekende nummers. Ik merkte alleen wel dat het iets wat dood viel aan het einde van de set. Wel leuk dat ze ook haar eigen nummers gewoon live zong (vraag me wel af hoeveel daadwerkelijk live was). Erg leuke set wel. Toen gauw door naar RAYE, iets wat ik op voorhand ook graag wilde zien. Iets verderop op de vlonders aangesloten en echt een enormmmm goede act gezien. Wat een band. Alleen wat praatte ze toch veel zeg, jeetje. Dit haalde me wel een beetje uit de set. Haar kennelijk ook, want uiteindelijk moest ze bijna haar laatste nummer skippen omdat ze zo lang zat te praten. Gelukkig speelde ze hem nog wel, met shoutout naar de organisatie van DTRH. Na RAYE klaar gaan staan voor Eefje de Visser. Wat. Een. Show. Voor mij echt misschien wel de beste Nederlandse act die er is. De visuals, de dansjes, de muziek. Kippenvel, tranen, heerlijk. Hierna naar de fuzzy voor Psychedelic Porn Crumpets. Vanaf buiten de tent geluisterd, klonk erg lekker. Goede show. Daarna rond de fuzzy gebleven voor Noname. Klonk ook lekker, maar blies me niet echt omver, helaas. Daarna het nachtprogramma; was blij met de switch tussen de nachtprogramma's van de teddy en fuzzy. Wel voelde de teddy voor mij persoonlijk echt wat de bravo is op Lowlands. Daar was ik dan weer niet zo blij mee, maar goed. Vooral rondom de fuzzy geweest in de nachten.

Zaterdag:
Na een late nacht, ook wat laat op. Hierdoor Wodan Boys en Goldkimono gemist, maar ruim op tijd voor Jalen Ngonda. Och wat was dit heerlijk ook. Prachtige stem, heerlijke soul, echt puur genieten. Wel veel mensen om ons heen die het totaal niet leken te voelen (waarbij ik dan denk: waarom sta je er dan nog?), maar ons groepje was heerlijk aan het genieten. Hierna weer wat acts gemist, omdat ik mijn vriendinnetje toen aankwam (kon toen pas komen). Uiteindelijk samen aangesloten bij Declan McKenna. Heel leuk, lekker zomers, heerlijk indie bandje. Wel een veel te groot podium voor hem, waar ik al bang voor was. Desalniettemin echt heel erg genoten, maar niet super spectaculair. Daarna, ook vooral omdat ik echt intense rugpijn had dit weekend, tijdens L'impératrice even in het gras gaan liggen bij het water. Ik ben nooit zo weg van ze geweest, maar wel lekker zo als "achtergrond" muziek terwijl ik aan het ontspannen was. Na het momentje relaxen door naar PinkPantheress. Ik ben hier op het forum altijd heel vocaal als het gaat om haar en dan vooral haar show op Lowlands. Ik vond dit echt een van de slechtste optredens die ik ooit heb gezien. Nu in de teddy op DTRH, gewapend met een gitarist en drummer, een heel stuk beter. Echt heel erg genoten van de energie en goede muzikanten. Helaas jammer dat ze zelf echt maar een half uurtje heeft gespeeld. Wel makkelijk je geld verdienen zo. Ook pijnlijk dat erna op de schermen kwam te staan: "Up next, Kaytranada". Dat is wel echt de wat grotere electronische act die ik dit jaar heb gemist. En wat keek ik er naar uit. Maar goed, niets aan te doen. Daarna door om de nieuwe area te bekijken: The Croque Madame. Ik heb echt geen idee waar ik naar heb gekeken, maar wat was het intrigerend en vet zeg. Drag culture gemixed met punk en ook wel een klein beetje horror. Ik vond het echt enorm gaaf. Ik vind dan ook deze nieuwe area een hele toffe toevoeging. De bewakers maakten in deze area wel overuren, met mensen die continue in de stellages klommen om in de auto's te gaan zitten die erop stonden. Niet nodig mensen. Na dit uitstapje door naar Jungle. Strak en heel goed eerste half uur/drie kwartier. Echt headliner waardig op dat moment imo. Daarna wat minder hits, maar nog steeds heel sterk. Heerlijk gedanst, een goede show, misschien niet per se mind blowing en ook wel misschien veel bandje wat meespeelde, maar wel erg genoten. Daarna weer een lange nacht, overal en nergens..

Zondag:

Mijn luchtbed was lek geraakt, waardoor ik op de grond wakker werd, rond een uur of half 11. Uiteindelijk een goed iets, want hierdoor was ik optijd wakker voor Sor+Sorkest. Ik vond dit ook weer heeeeel vet. Je merkte wel dat het publiek, maar ook Sor zelf een beetje wakker moesten worden. Maar de combinatie van hiphop met het orkest is echt kippenvel waardig. Ben heel blij dat ik hier bij ben geweest. Vervolgens terug naar de camping om onze spullen op te ruimen en alvast in de auto te laden, gezien we zondagavond weg gingen. Dit duurde iets langer dan gedacht, waardoor ik helaas wel the Vaccines ook heb gemist. Uiteindelijk wat gegeten op het terrein en door naar Jessie Ware. Voor mij een prima show, maar niet heel bijzonder. Had hier ook het idee dat ook heel veel van een bandje meespeelde. Dit vond ik wel jammer. Begon voorin, maar gaande het optreden verder naar achter gegaan en daar even afgekeken. Daarna door naar The Last Dinner Party. Afgeladen vol was het al toen we aankwamen. Dit had ik dit weekend nog niet eerder gezien. Hierdoor kon ik er niet echt lekker inkomen. Uiteindelijk buiten de teddy via de schermen meegekeken. Sterke sound voor een band die nog niet zo lang bestaat, maar het kon mij niet helemaal pakken helaas. Vervolgens naar de, voor mij op papier, headliner van de zondag: Olivia Dean. Mijn meest beluisterde artiest van het afgelopen jaar kwam naar het festival waar ik nu al een paar jaar naartoe ga. Na TLDP gelijk naar het hek gegaan om vooraan te staan. En na een uur wachten was ze er en speelde zij en haar band echt een heeeeeeerlijke set. Ondanks een "chest infection" enorm goed bij stem. Ik heb keihard staan huilen bij Messy en UFO, gedanst op Ok Love You Bye en Reason to Stay, en keihard meegezongen bij Dive (en natuurlijk alle andere nummers). Wat een show, wat een band. Voor mij DE afsluiter van het weekend en mijn nummer één van het weekend. Na deze geweldige show waar ik echt eindeloos lang nog van aan het bijkomen was, rustig aan naar de auto gelopen en naar huis gegaan.

TLDR:

Al met al weer een heerlijk weekend. Een wat valse start met het wennen aan de drukte en de slechte sanitaire voorzieningen. Zo de eerste twee dagen continue benoemd hoe we volgend jaar naar BKS gaan i.p.v. DTRH, vanwege de drukte. Maar al met al toch weer heerlijk genoten. Veel prima sets, met een aantal echte uitschieters.

Met de top 5 als volgt:
1. Olivia Dean
2. Eefje de Visser
3. Jalen Ngonda
4. Sor + Sorkest
5. Nia Archives / Jungle

Met een enorme special shoutout naar de nieuwe area The Croque Madame.
 
Laatst bewerkt:

Antibacteria

Nieuw lid
8 jul 2024
1
11
Long time lurker hier en in het BKS forum, tijd om ook een account aan te maken en mijn ervaringen te delen.

Begin maar met het negatieve: naast de vele leuke mensen die ik heb gezien en ontmoet, toch ook echt wel een te hoog percentage vervelend volk. Waarom wil je in godsnaam met je hele vriendengroep van 10 man zo hoognodig in het voorste kwart gedeelte staan, als je duidelijk niets om de muziek geeft en alleen maar een uur lang keihard met z'n allen gaat staan ouwehoeren.
Ik heb lang in de UK gewoond, en moet helaas constateren dat hier terug in Nederland de 'Dutch Disease' helaas echt wel een ding is (https://nl.m.wikipedia.org/wiki/Hollandse_ziekte_(gedrag) ).

Twee keer mensen er vriendelijk op aangesproken. Beide keren een verbaasde en verontwaardigde reactie. Er was geen beginnen aan. Khruangbin, Villagers en Jungle helaas hierdoor volledig verpest voor ons.

Dan het positieve: ook heel veel leuks gezien waar de beleving wél top was! Ik zal een poging wagen tot een top 10:

  1. LCD Soundsystem (magisch, tranen van geluk, eentje die bij zal blijven)
  2. Yard Act (perfect de muziek aangepast voor festival context, ijzersterk)
  3. Michael Kiwanuka (kreeg gelukkig wél de praters in onze nabjjheid grotendeels stil, Home Again = kippenvel)
  4. Declan McKenna (onverwacht leuk, met het jongste maar ook het leukste publiek waar we tussen hebben gestaan)
  5. Nana Benz du Togo (nog zo'n verrassing, wat was dat heerlijk wakker worden)
  6. Nusantara Beat (zowel ik als de zangeres moest er de eerste paar nummers inkomen, maar toen ik eenmaal de flow te pakken had zat ik er heerlijk in)
  7. Canned Pineapple (op de Left of the Dial kar, ze waren volledig van hun plaat maar ze hadden het zo naar hun zin en hadden zoveel humor, heerlijk aanstekelijk)
  8. Psychedelic Porn Crumpets (helaas na 30 min moeten vertrekken om goeie plek bij LCD Soundsystem te scoren, maar wat ik gezien heb was zó goed)
  9. Arxx (ook Left of the Dial, zeer getalenteerd, die ga ik vaker willen zien)
  10. L'impératrice (die Fransen hè...)


Eervolle vermeldingen voor:
  • Heerlijk ritueel om 's ochtends klassiek te beginnen in de Bossa Nova.
  • In de avond lekkere biertjes aan het kampvuur bij het water.
  • De stages waar de vloer bijna ongemerkt een beetje afloopt! Ik (1.74m) en mijn vriendin (1.64m) hebben zowaar 90% van de tijd de band kunnen zien, wat bijv. bij BKS totaal niet het geval was. Echt een big deal voor de kleineren onder ons.
 

Richie

Playlistbediener
10 jun 2015
27
5
LCD Soundsystem was niet normaal. Zó goed. Gehuild en gedanst. Nummer 1 by far. Verder goed: Eefje de Visser, Jungle, Jain, Declan McKenna, L’Imperatrice en alle feestjes natuurlijk. Ik vond het wel heel erg druk. Ik ging weer voor de eerste keer sinds 2018 en het is toch aanzienlijk minder magisch, helaas. Ik zag dat DTRH plannen heeft om nog verder te groeien, maar aub, doe dat niet 😭

Wat wel nog heel leuk was was het strandfeestje in de zon, met de Texels bar, waterspeeltjes, DJ etc, erg goede vibes.

Negatief ding over de camping, de eerste plek waar wij konden staan was super ver van het terrein, misschien wel 10-15 min lopen, terwijl we er om 10 uur al waren. Maar misschien hoort dit gewoon bij DTRH en mag ik daar niet over klagen.
 
  • Leuk
Waarderingen: Mimi

breadant

Randprogramma
7 feb 2023
149
217
LCD Soundsystem was niet normaal. Zó goed. Gehuild en gedanst. Nummer 1 by far. Verder goed: Eefje de Visser, Jungle, Jain, Declan McKenna, L’Imperatrice en alle feestjes natuurlijk. Ik vond het wel heel erg druk. Ik ging weer voor de eerste keer sinds 2018 en het is toch aanzienlijk minder magisch, helaas. Ik zag dat DTRH plannen heeft om nog verder te groeien, maar aub, doe dat niet 😭

Wat wel nog heel leuk was was het strandfeestje in de zon, met de Texels bar, waterspeeltjes, DJ etc, erg goede vibes.

Negatief ding over de camping, de eerste plek waar wij konden staan was super ver van het terrein, misschien wel 10-15 min lopen, terwijl we er om 10 uur al waren. Maar misschien hoort dit gewoon bij DTRH en mag ik daar niet over klagen.
10-15 minuten valt toch wel mee?
 
  • Leuk
Waarderingen: yannickd

Marin

Dagopener
14 apr 2021
605
476
Ik hoop volgens jaar wel op weer wat meer spannende acts. Kwalitatief was de line up dit jaar natuurlijk super sterk maar vond het soms ook wat saai en iets te braaf
 
  • Leuk
Waarderingen: KeukenS

Richie

Playlistbediener
10 jun 2015
27
5
10-15 minuten valt toch wel mee?

Het was eerder 15, en vrienden van me stonden bijna 25 minuten lopen van de ingang, dat vonden wij wel ver eigenlijk. Je gaat niet even snel terug naar de tent om iets te halen of om even te chillen. Maar wij zijn lowlands gewend en daar zijn de campings super gunstig gelegen tov het terrein (en ik vergelijk het met DTRH 2018), dus het is misschien niet eerlijk om dtrh hiervan de schuld te geven. Volgend jaar gaan we wel proberen de groepscamping te krijgen, omdat je dan gewoon dicht bij het terrein staat.

Het was ook vreemd dat ze veel later op de middag pas een erg gunstig gelegen camping open deden, terwijl ze verdere campings eerder open gooiden. Waarom niet alles gewoon open gooien en wie het eerst komt het eerst maalt?
 

KeukenS

Campingartiest
17 mei 2024
61
111
Het was eerder 15, en vrienden van me stonden bijna 25 minuten lopen van de ingang, dat vonden wij wel ver eigenlijk. Je gaat niet even snel terug naar de tent om iets te halen of om even te chillen. Maar wij zijn lowlands gewend en daar zijn de campings super gunstig gelegen tov het terrein (en ik vergelijk het met DTRH 2018), dus het is misschien niet eerlijk om dtrh hiervan de schuld te geven. Volgend jaar gaan we wel proberen de groepscamping te krijgen, omdat je dan gewoon dicht bij het terrein staat.

Het was ook vreemd dat ze veel later op de middag pas een erg gunstig gelegen camping open deden, terwijl ze verdere campings eerder open gooiden. Waarom niet alles gewoon open gooien en wie het eerst komt het eerst maalt?
Omdat anders de ruimte niet optimaal benut wordt.

Ik ben al een tijdje niet op lowlands geweest dus misschien dat ik me het verkeerd herinner, maar volgens mij is de afstand alpha-camping in vrijwel ieder scenario verder lopen dan hotot-camping.

Ik stond op de camperplek en vond dat ook wel redelijk ver, maar vond het alsnog veel beter te doen dan toen ik bij lowlands op camping 6 stond. Toen was ik echt 40 minuten onderweg.
 
  • Leuk
Waarderingen: daily

Sjakie de Wit

Sunset slot
17 feb 2014
2.195
3.137
1. LCD Soundsystem(Gehuild, gesprongen, gelachen en heel veel liefde gevoeld met all my friends. Ook mensen die uberhaupt niks met dit soort muziek hebben waren enthousiast. Durft wel te zeggen dat het in mijn top 3 optredens ooit staat.)

2. Michael Kiwanuka(Home again was nooit een favoriet van mij, maar WAUW)
3. The National(Super sfeer helemaal vooraan aan het hek. Mijn vriendin heeft Matt nog een handje kunnen geven. Jammer dat we geen VCG kregen...)
4. Psychedelic Porn Crumpets(Ging ik ze meenemen in de rating? Heb helaas maar 15 minuten gezien, omdat ik een goeie plek bij LCD Soundsystem wilde, maar na 2-3 nummers zag ik dat het goed was. Heerlijke band)
5. Bolis Pupul(青蛙!)
6. Villagers (Kregen de tent goed mee, jammer dat het geluid niet mee werkte)
7. Eefje de Visser(een van de weinige Neerlandsche artiesten die ik ooit graag een Nederlands festival zie headlinen.
8. Yard Act(Mooie verrassing)
9. Aurora(Had even nodig om los te komen, maar 'cure for me' zorgde voor een van de festivalhoogtepunten)
10. Raye(Halverwege het optreden verplaatst door alle praters om me heen. Desondanks vond ik de pieken zo hoog dat ik, ondanks het gepraat, echt genoten heb van deze artieste. Ik ben benieuwd waar haar plafond uiteindelijk ligt, want ze heeft alles om een hele grote te worden.)

Weet niet wat het was bij The Last dinner party, maar dat was mijn grote tegenvaller. Verheugde mij er flink op, wellicht heb ik te ver naar achteren gestaan of hakte de vermoeidheid er toch een beetje in. Ik kan niet zeggen dat ik ze slecht vond spelen, maar het kwam totaal niet op mij over. En ik probeerde er nog iets van te maken, maar dat kon ik niet zeggen van de rijen standbeelden die voor mij stonden.

Honorable mentions/hoogtepunten
-Saloon Dion bij Left of the Dial was grandioos. Moest even goed kijken of ik niet naar Idles stond te kijken af en toe.
-The Gaslight anthem die Chloe dancer coverden van Mother love bone(Voorloper van Pearl Jam) was iets wat ik totaal niet verwachte en waar ik even door van mijn sokken geblazen werd.
-Jungle in de Bizarre. We wilden er net aan voorbij lopen en ze draaien Everything in it's right place. Was genoeg om mij met een blij gezicht richting de bizarre trap te sturen.
-Buttered Chicken
-Ze hebben het terrein echt heel goed verzorgd met de modderpoelen en viezigheid die er eigenlijk lag. Deel van de campings was nog wel heikel, maar desondanks knap hoe goed ze hierop gereageerd hebben.

Dishonorable mentions
-Die toiletten op het terrein... Drama. Hotot toiletten standaard chaos. Te weinig voor piekmomenten op de camping. Had ook niet het idee dat er vaak gepoetst werd.
-Teddy Widder blijft de bottleneck van het terrein
-BLABLABLABLA. Het gepraat was echt ongekend. De mensen die er écht voor de muziek waren, waren in de minderheid.
-Drukte, die zeker op vrijdag gewoon niet te doen was.
-Geen old Scuola, geen Karma kebab én geen bahn mi!? Maar wel New york pizza en Starbucks?
-Het missen van Deadletter en Jessie Ware.
-Buren op de camping die het normaal vinden om om 5:30 de muziek eens keihard aan te slingeren en als ze de vraag krijgen of het wat zachter kan wel 'willen kijken wat ze kunnen doen, maar niks beloven'
Al met al heb ik een topweekend gehad, maar vraag ik mij oprecht af of DTRH nog wel een festival voor mij is. Het vele gepraat, de beestjes op stokjes die overal in het publiek zicht staan te blokkeren, de drukte overal, het feestpubliek en het harddrugsgebruik dat erbij hoort. Ik stoor me er gewoon steeds meer aan.
Als ik vervolgens zie hoe druk het bij Folamour is, terwijl the National het doet met een half veld, bloedt mijn muziekhart stiekem toch wel een beetje.
 
Laatst bewerkt:

teunajax

Geliefde act
18 jul 2018
1.967
2.714
Na het verslagje van de eerste dag zijn verdere verslagjes er wel bij ingeschoten. Hier een Top 15 en wat opmerkingen. Dan ga ik daarna verder met mijn tent poetsen.

1. LCD Soundsystem
2. The Last Dinner Party
3. Magic Tom & Yuri
4. Eefje de Visser
5. Michael Kiwanuka
6. Scowl
7. The Beaches
8. Blondshell
9. The National
10. Snake Eyes
11. Ty Segall
12. The Gaslight Anthem
13. Bombay Bicycle Club
14. Hezekiah Procter
15. The Vaccines

Positief

- Het terrein blijft fantastisch. Misschien wel mijn favoriet van alle festivals
- Qua modderigheid lag het terrein erg goed bij. De campings op sommige plekken iets minder. Wij stonden echter prima en ze hebben goed hun best gegaan
- Ondanks dat de lineup aardig dun was naar mijn smaak, heb ik me continu vermaakt
- Het weer viel af en toe net de goede kant op. Het kon slechter

Negatief

- Over het geheel baalde ik toch wel van het weer. Ik heb twee keer kunnen zwemmen maar dat was ff doorbijten. Zeker op dit terrein en met deze lineup is DTRH gewoon gemaakt voor heerlijk zomerweer
- Elk jaar beweegt het publiek weer verder de 'verkeerde' kant op. Een ontwikkeling waar je elk jaar wel mensen over hoort, maar het wordt echt extreem. Dat zorgt voor meer gepraat, meer geduw, meer openlijk drugsgebruik. Het zorgt wel dat serieus overweeg een festival minder te doen komende zomer
- De verschoven ingang. Hoewel het best leuk was als je eenmaal op het terrein was, vind ik het toch een enorme afknapper dat je 's ochtends al gefouilleerd wordt om een ochtendduik te kunnen nemen
- De bierprijzen op het terrein in combinatie met het verbieden van het halve litertje. Het is niet heel raar dat mensen aan de drugs gaan als je kijkt wat je voor je geld krijgt
 

usthem

Campingartiest
11 jan 2018
67
6
Toch even account aangemaakt na meelezen. Wat een fantastisch weekend en wat een leuke afsluiters met lcd, jungle/kiwanuka en the national!
Kan iemand mij uitleggen wat er verkeerd is aan circlepitten bij the national? Stond zelf vooraan en kreeg er niks van mee, maar mensen om mij heen hoorde ik enthousiast. Ik vind het alleen maar leuk als mensen zo meegaan met een act die ze niet/nauwelijks kennen en ik zag dat the national zelf ook beelden van de circlepit in de korte video van de show had geplaatst op insta. Alleen maar leuk toch?
 

stephen

Nieuw lid
17 dec 2019
2
5
Hier ook een long time lurker en een (bijna) bezoeker van het eerste uur. Vanaf 2017 iedere editie meegemaakt.

Ook deze keer weer een fijn weekend gehad. Toch bekroop me gisteren bij thuiskomst enige twijfel: pas dit festival wel nog bij mij (als eind dertiger?). Voor het eerst - en ik wil het ook niet groter maken dan het is - viel me op hoe ongelofelijk veel drugs er werd gebruikt. Echt, overal. Op wc's, voor de podia, bij het idyllisch veldje. De afgelopen jaren zag ik ook wel eens wat, maar echt niet in deze mate. Zeker later op de avond/diep in de nacht. Zelfs bij nota bene Michael Kiwanuka zag ik gastjes met klapperde kaken, pupillen als kokosnoten en lollys tussen de tanden geklemd.

Qua line-up was het echt weer dik in orde. Maar dit is niet meer het festival waar ik 2017 als een blok voor viel. Het kan aan mij liggen - ik ben natuurlijk ook een paar jaar ouder geworden - maar ik krijg het gevoel dat de doelgroep steeds maar naar het twintiger-randstad-feestpubliek verschuift. Helemaal prima natuurlijk, maar dan krijg je een Lowlands-light. Nog los van het gegeven dat DTRH het steeds massaler wordt.

Fijn om te zien dat anderen het hier ook opviel, ik voelde me al een oude lul. Wellicht ben ik dat ook. Volgend jaar toch maar eens BKS overwegen (voor het eerst).
 
Laatst bewerkt:

Seventheen Seconds

Gouden Tip
11 mei 2015
263
81
Goed weekend gehad. Weinig last gehad van praters. Van The National alleen de laatste 50 minuten meegepakt, er moest ook nog worden gegeten en ik wilde een stuk van IJsland zien. Het was echt leeg, maar wel een aandachtig publiek. Je kon zo naar voren lopen. Gênanter was Ty Segall. Daar werd voor het optreden gevraagd of we allemaal wat naar voren wilde inschikken omdat het zo leeg was. Op BKS vult hij gewoon de Two. Vervolgens een top optreden gezien. Ik blijf DTRH interessant vinden omdat het gros van de bezoekers weinig met muziek heeft, en alleen een voorkeur heeft voor vooral dansbare muziek. Daardoor kan je hier alles goed zien bij de wat “moelijkere muziek”. Bij een goede line up er volgend jaar weer bij.

Mijn top 5.

1. LCD
2. Ty Segall
3. Kneecap
4. Yard Act
5. Deathletter
 
  • Leuk
  • On fire
Waarderingen: nitotheno en snoep

Gebruikers die dit onderwerp bekijken