Down The Rabbit Hole 2023

Lowlandicus

Dagopener
10 apr 2019
686
623
Hier nog mijn verslag van mijn eerste DTRH :)

Ik ga al sinds 2011 elk jaar naar Lowlands, maar sinds de pandemie wilde ik graag een tweede weekendfestival erbij. BKS vorig jaar beviel heel goed, maar omdat ik naar Bruce Springsteen ging dit jaar werd het DTRH ipv BKS. Eigenlijk vond ik de line up dit jaar niet mega bijzonder, maar bij het inluisteren was er toch genoeg om naar uit te kijken!

Donderdag rond half 1 aangekomen bij de ingang, parkeren en de rij verliep allemaal vlot en soepel dus dat is wel even een verademing na Lowlands. We vonden easy een plekje op camping geel (erg irritant dat alle 'deluxe' camping het dichtst bij het terrein staan én heel groot zijn!) en hadden net voor de bui alles opgezet. Wat ik wel chill vond is dat er geen programma was op donderdag en je gewoon een beetje kan chillen net als Lowlands vroeger, lekker je eigen bier opdrinken (scheelt flink wat munten!) en wat jointjes erbij :) Gezellige dag gehad met de buren en daarnaast nog ff gezwommen en een pizza gehaald.

De vrijdag vond ik meteen veruit de minste dag van het festival. Ik was nog wat onwennig met het festival en de sfeer, dus het duurde ff voordat ik erin kwam. Dit had ook wel mede te maken met de matige dag qua acts. Palace was best saai en kleurloos en helaas (want het is een hele goed band) viel The Murder Capital ook wat tegen. Vervolgens Warhaus even van een afstandje gezien, dat klonk prima. Hoogtepunt van de avond waren mijn hometown boys van Tramhaus. Ik heb ze nu 5x gezien in 1 jaar, maar man wat braken ze de tent af! Ik ben benieuwd hoe ver ze het nog gaan schoppen.
Hierna wat Joey Bada$$ aan de beurt, was erg vet! Fred again.. hierna vanaf de heuvel gezien en het was leuk, maar de mega hype die eromheen hangt is toch wat overdreven allemaal imo. Vorig jaar op Lowlands vond ik het beter. S'nachts hadden de benen het wel snel gezien, dus niet lang meer blijven hangen.

Zaterdag lang op de camping gechilld ivm de regen en daardoor Mulatu Astatke en Sticks niet gezien, maar om 15:30 wel aanwezig in The Swamp voor Beige Banquet van het Left of the Dial (favo Rotterdamdse festival). Lekkere en strakke show van deze gasten. Daarna was Sticky Fingers aan de beurt, hier ben ik al een paar jaar flink fan van en ze gaven een lekkere show. Jammer dat het op te mainstage was want daardoor voelde het wel allemaal wat minder intiem. Hierna was het de beurt aan Death Grips. Hier keek ik heel erg naar uit en wat een harde show was het! Gaaf om een keer live gezien te hebben. De avond afgesloten in de Fuzzy Lop met Working Men's Club en OVERMONO welke allebei erg vet waren! In de nacht lekker rondgestruind tussen verschillende stages.

Op zondag ditmaal wel vroeg op het terrein voor Gyedu-Blay Ambolley, heerlijke dagopener! Vervolgens een stukje van Naaz gezien om vervolgens weer naar The Swamp te gaan voor Cowboyzz, wederom een erg geslaagd Left of the Dial optreden! Daarna ongeveer drie kwartier van Sleaford Mods gezien die een puik optreden gaven om vervolgens weer snel naar Lander & Adriaan te verkassen. Wát een feest was dat, heerlijk! Hierna was het 3x Fuzzy Lop achter elkaar met als eerste Bob Vylan de volgende act die de Fuzzy Lop compleet sloopte. La Femme heb ik al een kaartje voor, dus op aanraden van een maat maar naar Special Interest gegaan, heel hard maar de zangeres had er duidelijk minder zin in (stak oa middelvinger op naar het publiek :ROFLMAO:). De allerlaatste act van het weekend was gelukkig een van de beste! Wát een feest met crowdsurfers en pogo's bij Nu Gunea, die gaan flink doorbreken hierna denk ik zo! S'nachts veel in de The Swamp gehangen en uiteindelijk een uurtje of 4 weer in de tent.

De eerste keer DTRH was erg gezellig, maar als de line up niet super is volgend jaar denk ik dat ik eerder op BKS te vinden ben. DTRH heeft voor mij toch veel gelijkenissen met Lowlands, en gezien ik daar elk jaar heen ga is een ander soort festival toch wat leuker voor de afwisseling. Desalniettemin een heel leuk weekend gehad! Wat verder nog opviel:

- The Swamp was echt super heel de dag door! Beste tent van DTRH
- Veel feestpubliek zoals hierboven beschreven, ik had hiervan wel wat minder publiek verwacht
- Voetbalshirts op het terrein is een nieuwe trend?
- Bizar dat zo'n kutact als Sofi Tukker een vol veld trekt?
- Volgend jaar neem ik meer eigen bier mee het terrein op, amper controles
- Gelukkig ben ik een man, maar de rijen voor de toiletten waren af en toe heel lang

:)
 
Laatst bewerkt:

mgbss

Support act
15 feb 2019
796
480
Waren er deze keer nou absurd veel ongelukjes gebeurd? Ik heb nog nooit zoveel krukken en rolstoelen op een festival gezien.
 

zworp3

Support act
17 mei 2018
847
554
Waren er deze keer nou absurd veel ongelukjes gebeurd? Ik heb nog nooit zoveel krukken en rolstoelen op een festival gezien.
Het eerste kwartier dat ik bij Tramhaus vooraan stond heb ik meerdere mensen afgevoerd zien worden naar de eerste hulp. Daarna zelf maar de pit ingegaan.

Na Bob Vylan stonden er overal mensen naar hun spullen te zoeken en hielden allerlei mensen ook bankpassen en kledingstukken in de lucht, daar ging het er ook goed aan toe.
 
  • Leuk
Waarderingen: ZiggyStardust93

teunajax

Geliefde act
18 jul 2018
1.749
2.335
Waren er deze keer nou absurd veel ongelukjes gebeurd? Ik heb nog nooit zoveel krukken en rolstoelen op een festival gezien.
Er was blijkbaar wel iemand bij ons naast de tent in de sloot gedonderd. Zoals eerder gezegd (zie quote) hadden we uitzicht op een sloot waar iedereen al struikelend doorheen ging. Van vrijdag op zaterdag werd ik wakker van een heftruck die al tenten omzwaffelend en brug aan het plaatsen was over de sloot. Later die ochtend hoorden we mensen langslopen die aangaven dat iemand die nacht afgevoerd was met een ambulance na een val in de sloot. Zelf waren we toen denk ik nog op het terrein, dus mijn enige bron is de ochtend roddelpraat op de weg naar het toiletgebouw.

Onze stoeltjes hebben uitzicht op de sloot tussen camping geel en paars. Dit gaat ongetwijfeld een groot succes worden als mensen meer gedronken hebben
 

teunajax

Geliefde act
18 jul 2018
1.749
2.335
Het eerste kwartier dat ik bij Tramhaus vooraan stond heb ik meerdere mensen afgevoerd zien worden naar de eerste hulp. Daarna zelf maar de pit ingegaan.

Na Bob Vylan stonden er overal mensen naar hun spullen te zoeken en hielden allerlei mensen ook bankpassen en kledingstukken in de lucht, daar ging het er ook goed aan toe.
Ik heb zelf vooral een almaar blauwer wordende reeks blauwe plekken overgehouden aan het weekend en pits.
 
  • Leuk
Waarderingen: ZiggyStardust93

Joris

Sunset slot
7 feb 2016
2.861
1.791
Kink was het hele weekend op terrein om interviews te doen, maar wat ik begreep was dat de line-up niet sterk genoeg was om een heel studio te bouwen op terrein.
Ze zijn ook wel redelijk afgestapt van de muzieksmaak van Kink. Met Tramhaus, Murder Capital, Bob Vylan, IDLES enzo heb je ze wel echt nog, maar qua headliners zat er natuurlijk vrij weinig in voor de muzieksmaak van KINK luisteraars. Hiervoor natuurlijk jaren gehad met Gorillaz, QOTSA, Editors enzo.

Van mij mag 3voor12 wel weer de mediapartner worden inderdaad, als is het maar omdat ze daadwerkelijk hun best doen om opnames online te krijgen.
 

Koen87

Playlistbediener
20 dec 2013
33
7
Ik lees al enige jaren gedurende de festivalmaanden mee op het forum, maar tot nu toe ben/was ik er niet erg actief op. Afijn, beetje context: sinds een jaar of 20 festivalbezoeker, van NJOY festival (die flop ja), Mysteryland, Loveland, Lentekabinet, DGTL, Welcome to the future, Pitch, naar meerdere malen Pinkpop, Werchter, Dauwpop, Lowlands en vooral Best Kept Secret. In het verleden nooit echt oog gehad voor DTRH, desondanks ik al enige tijd in Nijmegen woon en sinds een aantal jaar in Beuningen.

Vorig jaar voor het eerst geweest aangezien ze o.a. met Wilco, Moderat, Squid, Phoebe Bridgers en Viagra boys een aantal voor mij aansprekende namen hadden geprogrammeerd. Dit jaar initieel niet van plan om te gaan, maar de verleiding van prijs-reisverhouding werd te groot om het niet te doen. FOMO dus. Dus alsnog vorige week woensdag tickets aangeschaft.

Ik vond het een leuk festival, maar ook niet veel meer dan dat. Het feest gehalte qua acts lag mij iets te hoog en dat was ook merkbaar aan het publiek. Goede graadmeters vind ik Pan & Pot en Sofi Tukker. Mien god, wat een afroming van het niveau. En wat vonden veel mensen dat leuke feestjes. Ik vind het jammer dat openlijk drugs- & alchologebruik zo genormaliseerd is, meerdere sleutels openlijk voorbij zien komen met een lijntje erop. Zelfs t.o.v. eerder genoemde dancefestivals. Ik vind het ook jammer om te zien dat DTRH (voor mijn gevoel) steeds meer beweegt naar dance/techno acts, gezien de ontwikkeling van de stages en het magere programma aan live-artiesten. Ik hoop dan ook dat Mojo meer richting de live-hoek gaat bewegen, daar er in festivalland al zat meerdaagse festivals zijn die zich richten op elektronische muziek.

Uiteraard is het een ontzettende luxe dat je kan kiezen om een groot festival te kunnen bezoeken op fietsafstand. Ik denk ook niet dat ik op DTRH terecht zou zijn gekomen als het verder weg lag. Al zegt dit uiteraard voldoende over de match van mijn huidige muzieksmaak met het festival.

Top 3:
1. Whitest boy Alive.
2. Working mens club
3. Idles
 

Novis95

Campingartiest
11 mei 2023
83
208
Even een vraagje vanuit mijn eigen interesse. Wat is het precies aan openbaar drugsgebruik dat sommigen van jullie zo tegenstaat? Ik ben uiteraard niet blind voor de sleutels, pillen en zakjes die er voorbijkomen, maar ik heb nog nooit het idee gehad dat ik daar last van heb gehad. Zeker niet méér dan ik last heb van mensen met een biertje of salmari te veel achter de kiezen. Ik heb persoonlijk niks met alle middelen die mijn neus in zouden moeten, maar rook de nodige joints op het terrein en drink op festivals meer dan een gezelligheidsbiertje. Ieder zijn eigen vices wat mij betreft.

Wat zijn de redenen dat jullie je zo ergeren hieraan? Naar mijn idee zijn we (in ieder geval grotendeels) allemaal onder invloed van het een of het ander tijdens dit soort festivals en levert dat vooral veel extra gezelligheid op. Dat er hier en daar iemand een pilletje/biertje/lijntje/jointje/paddestoel te veel neemt zie ik natuurlijk wel, maar ik vind last hebben nogal sterk verwoord.

Nogmaals niet om iemand aan te vallen, maar gewoon interesse wat het hieraan is dat het zo'n noemenswaardig punt wordt voor een aantal.
 

Sjakie de Wit

Geliefde act
17 feb 2014
1.557
2.036
Wat zijn de redenen dat jullie je zo ergeren hieraan? Naar mijn idee zijn we (in ieder geval grotendeels) allemaal onder invloed van het een of het ander tijdens dit soort festivals en levert dat vooral veel extra gezelligheid op. Dat er hier en daar iemand een pilletje/biertje/lijntje/jointje/paddestoel te veel neemt zie ik natuurlijk wel, maar ik vind last hebben nogal sterk verwoord.
Ik stoor me er vooral aan dat mensen zo makkelijk drugs gebruiken overdag al. Sta je een beetje hard te gaan bij sofi tukker.
Maar waar ik me het meest aan stoor is dat mensen er makkelijk aan voorbijgaan wat voor maatschappelijke en milieuvervuilende ellende er kleeft aan dat spul. Mensen passen doordeweeks zo goed op de wereld en zijn o zo duurzaam, maar staan dan in het weekend M te likken of sos te snuiven.
 

Cooklu

Gouden Tip
22 feb 2023
315
263
Even een vraagje vanuit mijn eigen interesse. Wat is het precies aan openbaar drugsgebruik dat sommigen van jullie zo tegenstaat? Ik ben uiteraard niet blind voor de sleutels, pillen en zakjes die er voorbijkomen, maar ik heb nog nooit het idee gehad dat ik daar last van heb gehad. Zeker niet méér dan ik last heb van mensen met een biertje of salmari te veel achter de kiezen. Ik heb persoonlijk niks met alle middelen die mijn neus in zouden moeten, maar rook de nodige joints op het terrein en drink op festivals meer dan een gezelligheidsbiertje. Ieder zijn eigen vices wat mij betreft.

Wat zijn de redenen dat jullie je zo ergeren hieraan? Naar mijn idee zijn we (in ieder geval grotendeels) allemaal onder invloed van het een of het ander tijdens dit soort festivals en levert dat vooral veel extra gezelligheid op. Dat er hier en daar iemand een pilletje/biertje/lijntje/jointje/paddestoel te veel neemt zie ik natuurlijk wel, maar ik vind last hebben nogal sterk verwoord.

Nogmaals niet om iemand aan te vallen, maar gewoon interesse wat het hieraan is dat het zo'n noemenswaardig punt wordt voor een aantal.
Goede vraag, heb er zelf ook even over na moeten denken. Ik zelf loop ook niet nuchter rond, hou van een speciaal biertje en een joint bij een show vind ik ook relaxed.

De situatie waarin ik mij irriteerde was dat we bij bekende van ons stonden waar de drugs rustig rond gingen, is dat ze vervolgens niet meer met het concert bezig zijn. De wat kalmere nummers rondspringen en een pit willen beginnen en daardoor de mensen die om hun heen staan niet rustig van het concert kunnen genieten. Tevens bij een andere groep zag ik dat zelfs na weigering van iemand erop aangedrongen werd toch te nemen,, die groepsdruk is wanneer het stiekem moet natuurlijk een stuk lager.
Bovenstaand is vanzelfsprekend niet van toepassing op alle gebruikers. Wanneer iemand naast je staat diep in de nacht en die gooit er een pilletje in, dan zal ik de laatste zijn die daar zich aan stoort, zou ook hypocriet zijn ;)

Het gaat mij meer om het gedrag wat ze vertonen op de ietwat verkeerde plek/optreden en het tikkeltje dwang wat je voorbij ziet komen.
 

MarkD

Sunset slot
23 jan 2018
2.322
1.332
Even een vraagje vanuit mijn eigen interesse. Wat is het precies aan openbaar drugsgebruik dat sommigen van jullie zo tegenstaat? Ik ben uiteraard niet blind voor de sleutels, pillen en zakjes die er voorbijkomen, maar ik heb nog nooit het idee gehad dat ik daar last van heb gehad. Zeker niet méér dan ik last heb van mensen met een biertje of salmari te veel achter de kiezen. Ik heb persoonlijk niks met alle middelen die mijn neus in zouden moeten, maar rook de nodige joints op het terrein en drink op festivals meer dan een gezelligheidsbiertje. Ieder zijn eigen vices wat mij betreft.

Wat zijn de redenen dat jullie je zo ergeren hieraan? Naar mijn idee zijn we (in ieder geval grotendeels) allemaal onder invloed van het een of het ander tijdens dit soort festivals en levert dat vooral veel extra gezelligheid op. Dat er hier en daar iemand een pilletje/biertje/lijntje/jointje/paddestoel te veel neemt zie ik natuurlijk wel, maar ik vind last hebben nogal sterk verwoord.

Nogmaals niet om iemand aan te vallen, maar gewoon interesse wat het hieraan is dat het zo'n noemenswaardig punt wordt voor een aantal.
Het forum is vrij conservatief wat betreft drugsgebruik.
 

Timmetje

Droomheadliner
4 mrt 2015
12.492
6.159
Best bizar om te lezen dat dat daar allemaal zo openlijk gebeurt. En dat dat blijkbaar ook getolereerd lijkt te worden.
 

MarkD

Sunset slot
23 jan 2018
2.322
1.332
Best bizar om te lezen dat dat daar allemaal zo openlijk gebeurt. En dat dat blijkbaar ook getolereerd lijkt te worden.
Dit bedoel ik. Het forum is conservatief. Het gebeurd overal. Op je werk, op BKS, op je buurtfeest, tijdens een concert van Lana, naast je in de trein. Iemand met een liter sterke drank in de mik is storender dan iemand die aan de verboden middelen zit tijdens een optreden van bijvoorbeeld Ben Howard. En waarom is het dan storend? Omdat het illegal is?
 

Pompompidom

Dagopener
14 jun 2021
567
478
Kink was het hele weekend op terrein om interviews te doen, maar wat ik begreep was dat de line-up niet sterk genoeg was om een heel studio te bouwen op terrein.
Ja onzin. Of je bent mediapartner of niet. Ik hoorde zelf dat er juist een te dunne bezetting was bij Kink om dit jaar iets van formaat op te zetten.
 

Timmetje

Droomheadliner
4 mrt 2015
12.492
6.159
Dit bedoel ik. Het forum is conservatief. Het gebeurd overal. Op je werk, op BKS, op je buurtfeest, tijdens een concert van Lana, naast je in de trein. Iemand met een liter sterke drank in de mik is storender dan iemand die aan de verboden middelen zit tijdens een optreden van bijvoorbeeld Ben Howard.
Zijn beide even storend imo. Maar het idee dat het normaal is om openlijk te gebruiken en zo'n sleuteltje rond te delen vind ik inderdaad absurd. Als dat conservatief is, so be it.
 

davadude

Randprogramma
9 jan 2020
249
363
Leuk om alle reviews te lezen van het weekend, en ben zelf erg blij om te lezen dat The Blaze en Paolo Nutini toch voor veel mensen goede optredens waren. Moet ik ze toch weer eens gaan zien binnenkort...

Maar waar ik me het meest aan stoor is dat mensen er makkelijk aan voorbijgaan wat voor maatschappelijke en milieuvervuilende ellende er kleeft aan dat spul.

Maar dan is de kernvraag (met het risico van off-topic gaan): komt dat door de middelen, of door achterhaalde regelgeving eromheen? Vergeet niet, er is geen enkele wetenschappelijke reden om veel van de verboden middelen verboden te houden, ten minste niet zolang gevaarlijke middelen zoals Alcohol en Tabak legaal zijn.

Ik stoor mij vaker aan het gedrag van het alcohol publiek op evenementen waar ik ben, dan aan de drugsgebruiker.

De situatie waarin ik mij irriteerde was dat we bij bekende van ons stonden waar de drugs rustig rond gingen, is dat ze vervolgens niet meer met het concert bezig zijn. De wat kalmere nummers rondspringen en een pit willen beginnen en daardoor de mensen die om hun heen staan niet rustig van het concert kunnen genieten.

Heel herkenbaar, en ook van toepassing op sommige alcohol drinkers en rokers. In bredere zin kan ik mij erg storen aan mensen die naar een act gaan, de moeite nemen om voorin te komen (echt zichzelf naar voren werken met veel geweld en/of moeite) en dan gaan staan drinken/gebruiken/bijpraten terwijl iedereen die daar staat graag van de muziek wil genieten. Men heeft gewoon geen respect meer voor andermans smaken of mensen die gewoon van de muziek willen genieten zonder extra poespas. Vorig jaar op Pukkelpop ook erg aan gestoord, vooral bij Meskerem Mees. Prachtige show, en de hele tent had het over het vorige weekend of de lokale voetbalclub...
 

Pompompidom

Dagopener
14 jun 2021
567
478
Qua drugsgebruik heb ik niks gezien. Behalve wat strakke koppies bij Overmono. Iedereen moet lekker zelf weten wat ie doet, maar ben het idd wel eens wat voor een impact drugs kunnen hebben in het maatschappelijk leven. Qua productie en afvaldumpingen in juist mooie natuurgebieden vergelijkbaar met de Groene Heuvels.
 

Gebruikers die dit onderwerp bekijken