Verzameltopic overige Belgische festivals 2022

theblackmadness

Sunset slot
9 sep 2019
2.186
1.968
Brakock 2022, Vrijdag:
Vrienden van me zijn nogal liefhebbers van het Punk genre. Stonden een aantal namen die ik nog niet live had gezien, dus ja dan ga je gewoon gezellig mee.

Nou na iets minder dan een uurtje rijden kwamen aan bij het station in Duffel. Dat was de aangewezen plek waar je kon parkeren volgens de website. Maar we hadden nog geen bordje over het festival gezien. Normaal merk je wel dat er een festival gaande, maar er was nauwelijks iets van te zien. Uiteindelijk vonden wij toch piepkleine blauwe bordjes van het festivals met visitors Brakrock er op. Die hebben wij gevolgd tot we op een gegeven moment de weg kwijt waarden, blijkbaar een bord gemist. Wij weer terug, en inderdaad een bordje gemist die plots aan de overkant van de weg was. Nou wij weer doorlopen en uiteindelijk zagen wat mensen die ook op weg gingen naar het festival. En die gaven ons gelukkig aan dat we niet de blauwe bordjes moesten volgen, want dat is enkel voor het festival terrein. We moeten echt de navigatie in onze telefoon aanzetten want er waren geen borden naar de camping.

Na uiteindelijk veel te veel omgelopen te hebben kwamen aan op de camping. Heerlijk eenvoudig, een camper waar je blijkbaar ontbijt kon halen, en een aantal douches en toiletten. Tentje opgezet en eerst even lekker gechilled op de camping en zijn we op het festival terrein gegaan welke ongeveer 20 minuten lopen was van het festival terrein, best prima.

Eenmaal aangekomen op het festival kregen wij een tweede polsbandje (want voor de camping kreeg je ook een ander bandje). Deze zaten echt heel vervelend, was van dat hard plastic met een knoop er in, en die van de camping was echt zo'n papieren bandje waarvan de randen heel vervelend waren in je pols. Gelijk aangesloten bij de River Stage. Dit is in principe het "hoofdpodium" en is een lange smalle vlakte met aan de zijkant een soort dijk die je kon beklimmen om op een steile helling te klimmen. Voor ons het ging het wel, maar genoeg mensen die zich daar op verkeken (want soms wel hilarisch was om te zien, zeker als ze dronken waren).

Daar stond Roughneck Riot te spelen. Was een beetje een opwarmertje vond ik en deed me soms een klein beetje denken aan Frank Turner. best geinig maar ook niet heel spannend. Vervolgens waren we doorgelopen naar Evergreen Terrace op de Woodstage, dit podium was wat opener, en vond ik persoonlijk beter geschikt als "hoofdpodium". De band speelde toch voornamelijk in het Metalcore segment, hier zag ik eigenlijk de eerste crowdsurfers voorbij komen waarvan er nog velen volgde na het festival. Maar best een leuke show, ik ben persoonlijk niet helemaal fan van de metalcore. Maar zo live op het festival is het prima te doen.

Daarna was het tijd voor The Real McKenzies, een van de eerste bands die op mijn lijstje stonden om mee te pakken op dit festival. Lekkere Schotse folk punk die alle clichés waarmaakte, bier zuipen, doedelzakken, en feestvieren. De show was wel een beetje kort (40 minuten), maar ik vermaakte me er prima bij. Daarna gingen we door naar Authority Zero. Die zitten we net een raggae punk achtig segment wat niet helemaal mijn ding is, maar het werkte wel bij het publiek.

Ik zelf ben even doorgelopen naar de Ruïnstage. Een klein stage voor de kleinste bands op dit affiche, met een uitzicht op een oude kerk reünie. Ook was er een Belgium Beer bij aangesloten, een lekker Carmeliet gehaald en even gaan kijken bij de band Spaced. Ik kende het zelf niet, maar een enthousiaste band met een toffe frontvrouw (waar heel het festival wel een gebrek aan was). Een positieve verrassing voor mij, maar mijn vrienden ware naan het kijken bij The Flatliners en dus ben ik daar bij aangesloten op die eerder genoemde dijk. Maar dat vond ik echt sfeerloos, kwa muziek was het een mindere versie van The Gaslight Anthem .

Vervolgens weer tweedeling, want eerst zijn we gaan kijken bij A Wilhelm Scream. Speelde aardig op snelheid en had soms ook neigde soms ook meer naar metal dan dat het echt punk was. Genoeg moshpits en stagedives gezien, en het ging aardig los. Maar goed, de groep wilde ook Useless ID zien. Dit was op de Polderstage en stond een beetje afgesloten van het terrein waardoor het een beetje een uithoek was. Ook nam de licht- en geluidstent wel erg veel ruimte in beslag. De band zelf vond erg statisch, net of ze er totaal geen zin in hadden. En dan houd het muzikaal ook weinig over meer helaas.

Vervolgens zijn we gaan eten, denk ik een lekker broodje hamburger te eten. Maar blijkbaar de (V) gemist, want het waren vegan burgers. En met alle respect ik vond het gewoon niet lekker. Dan betaal je daar 3 muntjes (€ 9.00) voor en dat is dan gewoon jammer. Het eet aanbod was ook gewoon heel karig. 2 frietkarren (3 bonnen waarvan je 1 bon terug krijgt als je het plastic bakje inlevert). En daarna hadden ze frikandellen (volgens mij was dit wel vlees), en vega kipfingers of vegakip nuggets. Om de hoek zat een tent waar dus de vega burgers waren, een thai curry die niet heel goed was en een chili sin carne het enige wat enigzins te doen was. Ik heb niks tegen vegan gerechten, maar ik heb niets met vleesvervangers. En dan zou ik toch wat meer aanbod willen zien in andere gerechten. Want er was nu wel heel weinig keuze, en die er was was kwa kwaliteit ook niet goed.

Maar genoeg gezeurd, we zijn doorgegaan naar The Bouncing Souls. Hing een leuk sfeertje en de een na de andere klom het podium op om te stagediven. Een puntje waar ik later nog op terug. Maar ik heb me prima vermaakt tijdens de laatste half uur van de show. Weer door gegaan naar Comeback Kid wat weer de hardcore punk kant opging. Ik vond het niet heel erg sterk, en was op tijd vertrokken om door te gaan naar een van de bands waarvoor ik aanwezig was.

De Descendents stonden op het podium. Dit was nog een bandje die op mijn lijstje stond, hebben een aantal heerlijke albums gemaakt en voldoet ook niet aan clichés wat ik met bepaalde Punk acts wel heb. We zijn vooraan gaan staan en daar ging het aardig los. Alle hits kwamen voorbij en ik Milo was gewoon uitstekend in vorm. Wel was het een beetje vervelend dat steeds dezelfde mensen op het podium klommen wat de band blijkbaar ook een beetje vervelend vond. Een keer stagediven is leuk, maar er waren echt een paar attention whores bij die 1 minuut lang op het podium bleven staan, luchtgitaar gingen spelen en dat soort shit. En dat niet 1x, maar gewoon 5x dezelfde mensen tijdens 1 show. Maar goed, al bij al leuk om ze eindelijk weer eens gezien te hebben. Uiterst genoten van deze show.

Wij hebben de dag daarna afgesloten bij Jaya The Cat. OIok weer een act die in het Ska/Raggae achtige punp segment zitten. En helaas ik kan daar gewoon weinig mee. Terwijl bij het publiek het prima werd ontvangen en bij mijn vrienden ook. Maar het was gewoon niet voor mij. Na de show zijn we lekker afgetaaid naar de camping en daar nog een biertje gedronken en gaan slapen. En het was super rustig in de nacht op de camping, dat was stiekem wel lekker voor de nachtrust.

Zaterdag: Ik was al op tijd wakker (06:00 uur in de ochtend) maar de rest sliep nog, dus een beetje op mijn telefoon gekloot tot 08:00 uur. We hadden zin in ontbijt dus wilde we wat gaan eten bij de ontbijt truck. Bijzonder vreemd, maar je kon niet met je festival munten betalen, enkel cash of via een overschrijving. En natuurlijk, we hadden allemaal geen cash bij, alleen de telefoon om mee te betalen. Gelukkig had ik als enige nog wat cash in de tent liggen dus ik ben maar terug gelopen. Kom ik een daarna terug, was de koffie op. Nopuja dan maar een ontbijtje besteld. Krijg ik een croissant een hardbroodje met kaas, ham, en jam. Niet open gesneden, want dat moest je maar zelf maar doen met een houten....... lepel. Tsja..

Na wat chillen zijn we weer naar het terrein gegaan. Drunktank nog heel even 5 minuten bekeken maar te kort om een mening over te hebben. Daarna door gegaan naar Rich Widows, ook weer slap aftreksel van Frank Turner. Het is dat het slecht is, maar het mist inspiratie waardoor het bij mij snel gaat vervellen. Het waren nu allemaal korte shows dus we gingen al snel weer over naar The Venomous Pinks. Een band met enkel dames was een unicum dit weekend. Maar muzikaal gezien had erg weinig om het lijf, dus ook een show die ik snel weer ga vergeten.

En toen naar de Polder Stage om The Decline te bekijken. Dit klonk wel weer wat leuker, iets meer de skate punk welke ik wel kan waarderen. Maar de sfeer was op dit podium een beetje tam, maar ondanks dat wel een leuke show. Kill The Logo stond vervolgens klaar op de Riverstage. Deze band hete eerder .calibre en had veel lokale fans zo te zien. Ik kende het niet maar ik vond wel tof. Wel enorm geïnspireerd van Rage Against The Machine maar hey dat kon ik wel waarderen op dat moment. Leuke show!

Opnieuw was het tijd voor een lokaal feestje. Oud gediende Belgische band, The Kids stond het podium. Ik had het thuis geluisterd en vond het op album erg terug klinken. Maar dat was materiaal van jaren geleden. Maar nu.. oef het was niet al te best. Vocalen waren slecht en de tempo lag een stuk lager dan ik had gehoord op album. Het voelde niet lekker aan waardoor de show nooit echt op gang kwam helaas. Daarna stond op de Ruinstage een NL band op het affiche, de band March. Een kameraad met wie ik was kende deze een aantal leden van het band persoonlijk en wilde dus kijken. Stond aardig vol maar ik vond het muzikaal niet echt spannend.

Vervolgens kregen ze problemen met het geluid of stroom waardoor ik snel afgehaakt ben op het laatste gedeelte van Belverdere te gaan luisteren. Dit was geinig, van die heerlijk poppunk wat ik stiekem best kan waarderen op zijn tijd. Had ik eigenlijk de hele show van willen zien, maar het gedeelte wat ik zag was erg nice. Vervolgens even een uurtje rust pauze ingelast door wat te eten (maar een frietje bij gebrek aan beter) en even gechilld in de Belgian beer bar. Daar stond Makewar nog even te soundchecken maar toch gekozen om No Fun At All te zien. Heerlijk setje raggen met opnieuw flinke moshpits en stagedivers. Een van de leukere sets van de dag.

En de legends van D.R.I. stonden daar op het affiche voor de woodstage. Even omschakelen weer, want het was vrij hard in vergelijking met de eerdere bands. En kwalitatief gezien was het eerlijk gezegd ook niet al te best. Zelf het publiek vond ik een beetje tijdens het begin van het optreden. Maar later kwam het wel aardig van de grond, leuk om een keer gezien te hebben. En toen was het tijd voor Sick Of It All. Niet verwacht maar dit was de tofste show van het weekend. Stagedivers tot irritatie aan toe bij de beveiligers en de grootste moshpit van het festival was hier aanwezig. Genieten!

Daarna ging het nog even door bij de Cirkle Jerks. Heerlijke ouderwetse punk, met een heerlijk tempo in de set. Iedereen behalve ik kon blijkbaar alles van A tot Z meezingen. En opnieuw de pits en de stagedives. De afsluiter van het hoofdpodium van dit weekend was Lagwagon. Had ik al eerder gezien maar opnieuw gewoon weer een leuke set en heerlijk afgesloten met May 16 wat ook een klassieker blijft.

Het slot was toegewezen aan de Mad Caddies. Weer een band met enorm veel Ska en raggae invloeden. En ja ook hier weer, het doet mij enorm weinig. Terwijl iedereen duidelijk het naar hun zin had. Maar dat is gewoon niet voor mij neergelegd. Daarna weer geslapen met alle rust om je heen en vanochtend dus thuis gekomen.

Al bij al:
+ Toch leuk om aan aantal klassieke bands uit het genre eens live te zien
+ Het is allemaal super simplistisch, het heeft soms ook wel weer zijn charmes maar is gelijker tijd ook wel een puntje waar verbetering in zit.
+ Gemoedelijke sfeer, en vol met liefhebbers van het genre,.
- Geen duidelijk bordjes naar naar de camping.
- Het eten, en dat er niet met muntjes betaald kan worden op de camping. Ook slecht dat je voor je eerste beker moet betalen en die nooit kan inleveren voor cash of iets anders.
Ik ga volgend jaar ook gaan wss als ik de line up wat vind meevallen. Een vriend van me woont in Duffel, dus maakt het sws al makkelijker
 

theblackmadness

Sunset slot
9 sep 2019
2.186
1.968
Ticketje voor de punkdag lokerse feesten vandaag via Ticketswap gekocht voor 22 euro fzo
19u00-19u35: anti-flag
19u25-20u05: Heisa
20u00-20u45: Sons
20u40-21u20: Meltheads
21u10-22u10: The Interrupters
22u00-22u40: Cucamaras
22u35-23u35: Heideroosjes
00u00-01u15: Flogging Molly
Mooi dagje, maar ga toch vooral om Flogging Molly eens te zien
 

Indiaantje89

Headliner
13 nov 2012
8.766
2.558
Ik ga volgend jaar ook gaan wss als ik de line up wat vind meevallen. Een vriend van me woont in Duffel, dus maakt het sws al makkelijker
Zeker doen hoor. En anders minimaal 1 dag. Het is een festival van de eenvoud en low budget, maar je kan je er prima mee vermaken. Nu ben ik zelf meer van de variatie dan van een enkel genre, dus na 2 dagen had ik het ook wel weer gehad met de punk acts.
 
  • Leuk
Waarderingen: TNFke en theblackmadness

Loek123

Sunset slot
7 nov 2019
2.713
2.335
Nog iemand hier naar de metaldag van Lokerse geweest? Ben wel benieuwd hoe de set van Lamb of god was.
 

theblackmadness

Sunset slot
9 sep 2019
2.186
1.968
Maar als we er toch over bezig zijn
Van het werk rechtstreeks naar dit toffe festival en net op tijd binnen voor
Anti-Flag 6: ze begonnen goed, maar het was voor mij niet meteen het meest hoogstaande concert. Toen ze covers begonnen te spelen, haakte ik af, zeker omdat ik sws naar de volgende band wilde.
Heisa 9: ze pasten niet echt op de punkdag, maar ze speelden voor mij echt het beste optreden van de avond. Lekker harde gitaren, prachtige uithalen, zeer muzikaal. Zeker een aanrader!
Sons 7: Al meermaals gezien, maar nu stond ik vrij achteraan en vond ze andere keren net iets beter. Hierdoor ´maar´ een 7.
Meltheads 8: Ik ben misschien wat biased, aangezien ik de drummer een beetje ken. Al vond ik het oprecht gwn een zeer goed en leuk optreden. De zanger is lekker energiek en ook nog eens goed bij stem. Zeer mooi optreden.
The Interrupters 6: Leuke ska-muziek, goed gezongen en goed gespeeld. Ik denk zeker een feestje vanvoor, maar ik was op dat moment niet in de stemming voor dit soort muziek en ben vanachter even gaan zitten.
Cucamaras 7: Moeilijk om een oordeel te vellen. In ieder geval sympathieke mannen en ze konden zeker goed spelen. Ze hebben nog maar weinig materiaal uit en dat was ook wel wat te merken. Een paar zeer sterke nummers werden afgewisseld met middelmaat tot slechte nummers. Als ze in de toekomst verdergaan zoals hun laatste 2 nummers die ze speelden, zit er veel potentieel in, want die waren echt fantastisch.
Heideroosjes 9: Ik verwachtte er eigenlijk niet al te veel van, maar het was echt een strakke show. Sterk bij stem, goed gespeeld, leuke bindteksten en goede nummers. Ttttttering tyfus takketrut is echt een knaller. Ik ben fan geworden.
Flogging Molly 8: Ik heb een zwak voor Ierse punk. Een dik feestje en gwn ook strak gespeeld. Topband! Ik ben zeer blij dat ik ze eindelijk heb kunnen zien.
 

wenteldave

Headliner
21 apr 2019
9.098
4.598
Waarom had ik hier nog niet van gehoord? Progtime Metalfest worden op 15 oktober gehouden in De Dreef in Vosselaar. Keurige line-up.
284438513_111924711528686_1974274475422910648_n.jpg
 
  • Leuk
Waarderingen: Joslittel

wenteldave

Headliner
21 apr 2019
9.098
4.598

Cisseman

Randprogramma
22 jun 2022
126
128
Geen idee of er nog forumgangers op Crammerock zitten maar wat een zatte bedoening is me dat daar zeg! Misschien merk ik het maar op omdat ik zelf bloednuchter was maar djeezes, dat heb ik op geen enkel festival in die mate gezien deze zomer.
Veel stof ook, enorm veel (piepjong) volk en aangename optredens gezien van Equal Idiots, Kaiser Chiefs en een weergaloos Noordkaap. Jake Bugg was wat saaitjes en Bazart heb ik net 3 nummers volgehouden alvorens naar huis te gaan (en op weg nog 2 benevelden tegen de korst zien gaan 😉).
Op naar dag 2!
 

jarne

Support act
14 feb 2013
763
47
Ben ook op crammerock en valt me ook op hoeveel zatte chiros en scoutsen hier zijn! Veel respectloze festivalgangers, vorig jaar minder ‘last’ van gehad.
Kaiser chiefs was nostalgisch feestje!
Vandaag vooral uitkijken naar Inhaler
 
  • Leuk
Waarderingen: Cisseman

Yannick

Headliner
23 apr 2015
8.956
3.571
Jullie weten volgens mij niet waar jullie naartoe gaan als dat je nu pas op valt.
 

Gebruikers die dit onderwerp bekijken