Festileaks Festival Draft V: The Duo Penotti Edition

Rikkie

Dagopener
14 nov 2012
546
529
De volgende band is er een die al jaren meegaat. In 2019 heeft deze band 25 mogen uitblazen! Dit hebben ze gevierd met een 'best of' album genaamd 25. Op deze plaat laten ze iets horen wat maar weinig bands kunnen. Lange uitgerekte nummer waarmee ze live een unieke sfeer mee creëren. Laat je betoveren door Archive!


Op zondag hebben we een band uit Australië op het podium staan. Een band bestaande uit 1 persoon! Dan hebben we het natuurlijk over multi instrumentaal talent Tash Sultana!


@koekdoos @Oasiss
 

Oasiss

Sunset slot
4 okt 2016
2.508
1.323
Ons festival is een grote variëteit van muzikale hoogstandjes en genres. Sommigen zouden zeggen het gaat alle kanten op, dat beschouwen wij als compliment.

Wie ook alle kanten op gaat is Samuel T. Herring, de frontman van onze volgende band. Onnavolgbare dansmoves waarvan je verwacht dat zijn kruisbanden het niet houden, van zachtaardige snikken tot diepe grunts. Als je hem voor het eerst ziet, zou je denken dat hij op de rand van een breakdown staat, maar het is een dun lijntje naar genialiteit. En wat ons betreft staat hij zeker aan de juiste kant van die lijn! Bereid je voor op een flinke dosis synthpop en misschien wel de meest enthousiaste zanger van het hele festival.

FUTURE ISLANDS


@wenteldave en @Brian
 

Brian

Sunset slot
16 jun 2015
3.246
2.064
Tijd voor een van de bands die door deze helft van de organisatie veel werd geluisterd in de jeugd. Op de donderdag zullen ze dan ook lekker een nostalgisch uurtje worden voor velen. Waar het eerdere werk allemaal wat rauwer was maar toch echte punkpop, werd het later wat meer elektronisch en nog poppy'er. En dat jasje stonden ze goed. Dames en heren, Ain't it Fun!

1632555190255.png


Bevestigd: Do (Jack White - Sigur Rós - King Gizzard & the Lizard Wizard - Nils Frahm - Fever 333 - Paramore - Aurora) Vr (Stromae - Lorde - dEUS - MGMT - Amenra - Iggy Pop - HAIM - Girl in Red) Za (Gorillaz - The National - Steven Wilson - Feist - Weezer - Khruagbin) Zo (Tool - Faith No More - Yann Tiersen - Greta van Fleet - The Teskey Brothers - Fever Ray - Rise Against - Black Country, New Road).

@Martijn & @HollandiaFCB
 

HollandiaFCB

Support act
24 jan 2016
968
950
Postpunk is weer helemaal hot and happening en wat ons betreft is dit op dat gebied het beste wat de Benelux op dit moment te bieden heeft.
Na het winnen van Humo's Rock Rally was het even wachten op hun debuutplaat "Image" maar het was het wachten meer dan waard. Dit jaar kwam 'Several Others' uit. Misschien ietsje minder episch en bombastisch als het debuut, de band blijft donker, duister en innemend met dreigende riffs en het typische stemgeluid van frontvrouw Fenne Kuppens.
Whispering Sons krijgt een mooi plekje in onze 'dichte stage'.@Yannick en @RubenFrusciante
 

Yannick

Headliner
23 apr 2015
6.951
1.846
Geen tijd voor een visual, want moet zo door. Wij gaan voor de band die de afgelopen jaren bij ons in de lage landen compleet is doorgebroken en binnenkort Vorst Nationaal gaat vullen met hun plezierige mix van dansbare indie; Jungle.

@ThijsDB / @theblackmadness
 
  • Leuk
Waarderingen: Rikkie

ThijsDB

Support act
6 mrt 2016
1.084
696
Tijd voor weer twee nieuwe aankondigingen! Je zou het bijna niet geloven maar officieel zijn de bandleden van The 1975 al bijna 20 jaar samen maar hun echte doorbraak kwam er pas begin vorig decennium. Ondertussen kunnen zij overal volle zalen lokken met al een mooie discografie op zak.


Onze tweede aankondiging is een persoonlijke favoriet, namelijk Alice Phoebe Lou. Deze Zuid-Afrikaanse singer-songwriter brengt zonnige en pure muziek in haar natuurlijke zelve, perfect voor op een festival dus!


@Yannick @RubenFrusciante
 
  • Leuk
  • Geweldig
Waarderingen: rhcp en theblackmadness

Martijn

Support act
28 nov 2013
838
400
De liefhebbers van Rammstein hoeven niet bevreesd te zijn dat wij het zwaardere werk op deze dag zullen vergeten. Om te beginnen hebben wij Mastodon bereid gevonden om op ons hoofdpodium aan te treden. Deze band uit Atlanta weet als geen ander verschillende invloeden binnen de 'harde' muziek te combineren tot hun eigen, unieke sound.

@Brian en @wenteldave
 

wenteldave

Headliner
21 apr 2019
6.887
2.155
Onze headliner zit er aan te komen. Echter hebben we daar een grootse aankondiging voor nodig, dus het gaat nog even duren.
 

wenteldave

Headliner
21 apr 2019
6.887
2.155
Daar is ie dan! Onze laatste headliner. Ik had het hierboven over uitpakken, dus ik schrijf er dit keer wel een klein tekstje bij ;) We maken de oversteek naar de andere kant van het kanaal, Engeland. Het gaat hier om de vrijwel de beste newwaveband, synthpop. Noem het hoe je wil, maar voor iedereen is deze band wel een soort van Personal Jesus. Er zijn in ieder geval twee dingen zeker: er komt geen enkel moment waar Enjoy the Silence mogelijk is en twee, iedereen Just Can't Get Enough:
Supersonic-Wings-Depeche-Mode.png


Bevestigd: Do (Depeche Mode - Jack White - Sigur Rós - King Gizzard & the Lizard Wizard - Nils Frahm - Fever 333 - Paramore - Aurora) Vr (Stromae - Lorde - dEUS - MGMT - Amenra - Iggy Pop - HAIM - Girl in Red) Za (Gorillaz - The National - Steven Wilson - Feist - Weezer - Khruangbin) Zo (Tool - Faith No More - Yann Tiersen - Greta van Fleet - The Teskey Brothers - Fever Ray - Rise Against - Black Country, New Road).

@Oasiss en @koekdoos
 

Timmetje

Headliner
4 mrt 2015
7.457
1.626
Producer. Zanger. Virtuoze bassist. Hij stond eerder op een festival van Timmetje, maar sommige dingen moet je niet willen veranderen. Wij zijn meer dan blij om hem op de donderdag te mogen verwelkomen. Groot applaus voor Thundercat!


Verschillende bands maken muziek die beschouwd wordt als enorme schoonheid. Bands die al jaren verschillende festivalweides helemaal stil kunnen laten vallen. Bands met veel emotioneel beladen nummers die veelal op uitvaarten te horen zijn. De volgende band is niet zo'n band maar ik kan verzekeren dat het een groot feest gaat worden. Franz Ferdinand!


@Oasiss @koekdoos
 

Oasiss

Sunset slot
4 okt 2016
2.508
1.323
Dat betekent dat wij ook nog een pareltje op zondagavond mogen toevoegen aan onze line up. We hebben een Britse indiegroep in petto die al even lang meegaan als ik geboren ben! Sinds 1990 actief, door hele nare omstandigheden helaas niet meer in de originele setting, maar desalniettemin een band die een steengoede reputatie in stand houdt.

We mogen u verblijden met

STEREOLAB@Brian en @wenteldave
 

Gebruikers die dit onderwerp bekijken