Festileaks Festival Draft V: The Duo Penotti Edition

wenteldave

Headliner
21 apr 2019
6.880
2.149
Wij zoeken onze pianovirtuozen net wat dichter bij huis. Hij noemt zijn muziek zelf 'simpele muziek voor complexe emoties', en liet op Best Kept Secret al zien dat zijn muziek ook kan werken op grote festivals. Droom aan het begin van de dag fijn weg bij de composities van Joep Beving!

@RubenFrusciante @Yannick
Oké, oké... Gaan we het zo spelen?
 

Yannick

Headliner
23 apr 2015
6.951
1.846
De manier waarop ze haar songs heeft uitgediept in het verloop van haar carrière is op z'n minst gezegd. De progressie die ze maakte vanaf haar kleine folk, bijna country-achtige nummers op haar debuut, de indie-rock die primeert op doorbraakplaat 'My woman' en hoe ze zich als één van dé gezichten van 2019 kroonde met 'All Mirrors' is indrukwekkend. Deze zomer kwam ze met een eptje aan zeulen waarop ze enkele jaren tachtig classics naar haar hand zette, een experimentje dat slaagde en nog maar eens de veelzijdigheid in haar muziek ten toon spreidt. Angel Olsen, dus.

ADz6qrQ.png


@ThijsDB / @theblackmadness
 

theblackmadness

Support act
9 sep 2019
1.221
935
Tijd voor wederom twee toppers! Indie uit het VK. Iedereen hier die al lang fifa speelt, zal wel wat nummers van hen kennen. Zo zat My Number in fifa 14 en mountain at my gates in fifa 16. Ook voor de meer recente spelers vinden we the runner terug in fifa 20. Ze braken DTRH af en zullen dat weer over doen: Foals!


De tweede band, die we mogen aankodigen, brak eveneens een wei in Dessel af en bewees nogmaals hoe een goede band ze zijn. Het zal geen Doomsday zijn als je hen komt bekijken. Architects!
Ps.: We beloven hen in de juiste grootte te zetten op de poster, zodat ze zeker komen.


@RubenFrusciante en @Yannick
 

Martijn

Support act
28 nov 2013
837
400
Wij gaan voor onze volgende naam weer terug naar de jaren 90. De soundtrack voor de film Trainspotting mag met recht iconisch worden genoemd, aangezien het een perfecte weergave is van de stand van de Britse alternatieve muziek van die tijd. Damon Albarn en New Order hebben wij al op onze affiche, en daar komt nu Underworld bij. De band van Karl Hyde en Rick Smith kenden door deze film hun doorbraak met Born Slippy, maar zijn ook 25 jaar later nog steeds een garantie voor een zinderende liveshow.


@Brian en @wenteldave
 

Brian

Sunset slot
16 jun 2015
3.245
2.064
Alles behalve saai. Als je aan een band moet denken bij deze zin zijn het wel deze heren uit California. Met hun alternatieve rock, soms wat steviger soms wat melodieuzer en hier en daar een cover, komen ze de zaterdag versterken. Dit gaan ze doen vanaf de Mainstage. Say it Ain't So, maar het gebeurt toch echt:

Supersonic-Wings-Weezer.png

Bevestigd: Do (Jack White - Sigur Rós - King Gizzard & the Lizard Wizard - Nils Frahm - Fever 333) Vr (Stromae - Lorde - dEUS - MGMT - Amenra - Iggy Pop - HAIM - Girl in Red) Za (Gorillaz - The National - Steven Wilson - Feist - Weezer - Khruagbin) Zo (Tool - Faith No More - Yann Tiersen - The Teskey Brothers - Black Country, New Road)

@Oasiss & @koekdoos
 
Laatst bewerkt:

koekdoos

Geliefde act
22 okt 2018
1.506
752
Tijd voor een grote naam. De sub voor Metallica op Metal Monday! Een thematische band voor een thematische dag. Geweldig!
We leven stiekem toch in een gouden jaar of gouden periode qua muziek, want ook deze band heeft een nieuw album op komst.
Met dit album bouwen ze thematisch voort op hetzelfde thema als het vorige album, de eerste wereld oorlog. En dan weten we ook meteen welke band er bedoeld wordt:

Sabaton

Zoals zoveel goede metalbands tegenwoordig hebben we met Sabaton een Zweedse metalband van grootse klasse te pakken. Bereid je voor om weggeblazen te worden en terug te kunnen marcheren naar de frontrow voor de knallende afsluiting van én Metal Monday én Baspop Live Forever met Metallica. En daarmee zijn alle subs voor ons festival bekend! Er volgen gelukkig nog veel meer prachtige namen van allerlei verschillende genres voor ons festival. Dat en meer, binnenkort op Baspop Live Forever!

Tot nu toe aangekondigd:
Vrijdag: Froukje, Gojira, Rob Zombie, Sigrid, Run The Jewels, Radiohead
Zaterdag: Halestorm, Kelly Lee Owens, Slash, Portishead, Damien Rice, LCD Soundsystem
Zondag: Tenacious D, The Darkness, Ayreon, Avantasia, Tame Impala
Maandag: Airbourne, Lizzo, Devin Townsend, John Mayer, Sabaton, Metallica
En op een van de dagen staat ook nog Spinvis, maar deze kan ik even niet terugvinden in onze clashfinder. Maar uiteraard ontbreekt hij niet op het festival!


@Timmetje en @Rikkie
 

Rikkie

Dagopener
14 nov 2012
541
528
Sinds haar debuut ‘Philharmonics’ uit 2010 weet de Deense wondervrouw mensen over de hele wereld te ontroeren met haar fragiele stem en ingetogen pianospel. Afgelopen haar kwam haar vierde album 'Myopia' uit waarvan de eerste spookachtige singles 'Island of Doom' en 'Broken Sleep' veel goeds beloven. Doe je ogen dicht en laat je meeslepen door Agnes Obel.

De volgende band gaat ook al een aantal jaren mee. In 1996 is het debut album uitgekomen. In 2019 is de best of: everything hits at once uitgekomen. Nummers als 'Hot thoughts' en 'rent I pay' zullen op onze weide te horen zijn. Als je nog altijd niet weet over welke band het gaat: Ork, ork ork, soep eet je met een Spoon.

@koekdoos @Oasiss
 
  • Leuk
Waarderingen: wenteldave en Timmetje

Oasiss

Sunset slot
4 okt 2016
2.507
1.320
Baspop Live Forever gaat door met een Amerikaanse indierock band en wel een persoonlijke favoriet van (in ieder geval) de helft van de organisatie. Zelf ben ik drie jaar geleden door hen betoverd op Best Kept Secret door deze mannen en de liefde is niet meer bekoeld.

Er is eigenlijk lastig een echte stempel op te plakken. Het is ook lastig te voorspellen wat de mannen gaan doen. Zo kunnen ze gewoon vrolijk starten met een aantal nummers die niet of nauwelijks zijn uitgebracht waarbij zelf de grootste fans verbaasd op kijken. Wat niet lastig is, is te voorspellen hoe je de tent uit loopt, namelijk euforisch, want je hebt zojuist één van de tofste optredens van het (lange) weekend gezien.

All the way from Atlanta:

DEERHUNTER


@Brian en @wenteldave
 

wenteldave

Headliner
21 apr 2019
6.880
2.149
Gaan we ze doen? Gaan we ze doen? Neuh, we wachten toch nog even. Eerst door met een toevoeging op zondag. Opgericht in 2012, maar de eerste release kwam pas uit in 2017. Deze groep bestaat uit een stelletje jonge honden die de rockmuziek uit de jaren '70 levendig proberen te houden. Afgelopen april kwam hun laatste wapenfeit uit en dat is toch, naar mijn mening, één van de betere albums van dit jaar. When the Curtain Falls, gaat het dak er af!
Supersonic-Wings-GVF.png


Bevestigd: Do (Jack White - Sigur Rós - King Gizzard & the Lizard Wizard - Nils Frahm - Fever 333) Vr (Stromae - Lorde - dEUS - MGMT - Amenra - Iggy Pop - HAIM - Girl in Red) Za (Gorillaz - The National - Steven Wilson - Feist - Weezer - Khruagbin) Zo (Tool - Faith No More - Yann Tiersen - The Teskey Brothers - Black Country, New Road - Greta van Fleet).

@HollandiaFCB en @Martijn
 

theblackmadness

Support act
9 sep 2019
1.221
935
Weer 2 nieuwe namen. Weer 2 toppers.
De eerste band werd gedeeltelijk samengesteld via een online forum (dus go for it hier op het forum). Ze debuteerden in 2017 niet met 1, niet met 2, maar met 3 platen in eenzelfde jaar. Ondertussen staat de teller op 6, waarvan de laatste New Light, New Machine dit jaar uitkwam. Brockhampton!


Onze tweede artiest speelde ooit in een ver verleden in een band genaamd The Verve. Klassiekers als Sonnet, Lucky Man, The Drugs Don't Work en Bittersweet Symphony zullen zeker de revue passeren samen met zijn eigen werk zal dit een spetterend concert worden. Richard Ashcroft!


@Yannick en @RubenFrusciante
 
  • Leuk
Waarderingen: Joslittel en mattman

Recent actieve topics

Gebruikers die dit onderwerp bekijken