Festileaks Festival Draft V: The Duo Penotti Edition

wenteldave

Headliner
21 apr 2019
7.855
3.168
Schermopname (247).png

Set-up:
Goedemorgen ! Het is weer tijd voor een Festileaks Festival Draft. Voor de verandering gaan we het nu in duo’s doen! Ondanks dat er nog steeds een pandemie is en verscheidene festivals, zeker in Nederland heel de festivalzomer lang, zijn geannuleerd of verplaatst, schijnt er bij deze Draft wel het een en ander mogelijk te zijn. Gelukkig hebben de Belgen een iets betere festivalzomer gehad met bijvoorbeeld Alcatraz, waar men hier op het forum enorm jaloers op was. Maar ach, Nederland krijgt dan weer een volledige Grand Prix. In ieder geval, onze muzikale voorkeuren willen nog wel eens verschillen van elkaar en dat zullen we ook gaan merken in deze Draft. Door met elkaar te onderhandelen, zal ieder team uiteindelijk iedere ronde één artiest afleveren. Vrijwel zeker is wel dat er ondanks de eventuele onenigheid in de teams er knallers van line-ups gemaakt zullen worden.

Regels:
1.
De gekozen acts mogen van over de hele wereld komen, zolang ze maar vanaf 2012 op een festival in de Benelux hebben gespeeld. Ook mogen acts gekozen worden die staan op een festival dat in 2022 plaats gaat vinden. Echter mogen deze artiesten niet later dan de datum van publicatie van dit bericht worden aangekondigd (3 september 2021). Een tijdspanne van acht jaar lijkt me lang genoeg voor een paar mooie keuzes.

2. Een act is legitiem als deze nu nog actief is. Dus een gekozen acts moet de laatste jaren actief zijn geweest op de festivals en/of nieuw werk hebben uitgebracht. Daft Punk is gestopt en daarom niet beschikbaar voor dit spel. Pink Floyd is officieel nooit gestopt, maar hun laatste album dateerde van 2014 zonder dat er een tour kwam. Ook dit geldt niet als actief. Bij twijfel gevallen kunnen we die bespreken in deze thread.

3. Contact tussen de twee teamleden kan op verschillende manieren plaatsvinden. Denk aan bijvoorbeeld Whatsapp, Facebook, Google Meet, Skype, maar bijvoorbeeld ook de chatfunctie van het forum. De mogelijkheden zijn eindeloos, dus vindt iets dat je kan vertrouwen.

4. Aan het eind moet het festival er realistisch uitzien. Geen 3 stadionacts op een dag bijvoorbeeld, maar duidelijk een headliner-subheadliner constructie. Een constructie met een co-headliner en/of dance-afsluiters zijn natuurlijk mogelijk. Het festival wordt in 2022 georganiseerd en duurt vier dagen, aangezien de meeste festivals willen of zullen gaan uitpakken. Houd daar dus rekening mee met de keuze van namen.

5. Eens een artiest is gekozen is deze exclusief voor dit festival. Zijprojecten zijn nog wel mogelijk. Stel: iemand had The Mars Volta gekozen, dan was het nog mogelijk om de Omar Rodriguez-Lopez Group te kiezen.

6. Wanneer een artiest tegelijkertijd solo als met band speelt (bv. Prince en Prince & The Revolution) dan zijn alle iteraties van de artiest in kwestie niet meer beschikbaar wanneer deze wordt gekozen.

7. Het ruilen van acts en zelfs spots in rondes is toegelaten, maar er moet door beide partijen (alle vier de personen) worden bevestigd dat de ruil oké is.

8. Eens we +- 12 (?) deelnemers hebben, zullen deelnemers in een pot gestoken die random wordt gegenereerd en volgens een slangenorde gaat (het eerste team kiest het eerst in de eerste ronde, maar als laatste in de tweede ronde; de laatste in de eerste ronde kiest het eerste in de tweede ronde; etc.). Ik wil maximaal tien teams, dus twintig deelnemers (al zullen die vast niet gehaald worden en anders overleggen we wel). Anders lijkt het me nogal lastig te worden.

9. In het bepalen van het aantal rondes en acts zijn uw suggesties meegenomen. Er zijn veertig rondes. Hoe en wat er na deze veertig rondes gaat gebeuren, hoort u richting het einde wel. Waarschijnlijk wordt het uiteraard weer een blokkenschema en een postertje. Misschien kunnen jullie je creativiteit bundelen tot iets geniaals. Na deze veertig rondes mogen de teams de veertig exclusieve acts aanvullen tot maximaal honderd acts, die uiteraard voldoen aan dezelfde criteria.

10. Elke deelnemer heeft 12u de tijd om een act te kiezen, na 10 rondes verkleint dit naar 10u en bij ronde 20 naar 8u. Tot en met het einde van de draft blijft de periode dan acht uur. Deze periode wordt vergeleken met vorige drafts ‘gewoon’ aangehouden, zeker omdat het in duo’s soms lastiger kan zijn om contact te leggen vanwege verplichtingen.

11. Vanaf twaalf uur ’s avonds tot en met zes uur ’s ochtends worden er geen acts ‘gekozen’. De tijd die deelnemers hebben om een act te kiezen in die periode telt niet meer door en wordt vanaf zes uur weer hervat. Je mag dus wel tussen deze tijdstippen een act kiezen, maar de tijd voor het team dat na je komt verliest pas weer tijd vanaf twaalf/zes uur.

12. Wanneer je een act selecteert, geef met je post mee wie je precies selecteert (soms kunnen afbeeldingen niet voor iedereen duidelijk zijn om welke act het precies gaat) en tag je de vier deelnemers (leden van twee teams) die achter jou komen. Zo weten zij dat ze (bijna) aan de beurt zijn.

13. Veranderingen van regels en het bespreken van twijfelgevallen kan altijd. Dan moet er een democratische meerderheid zijn van de deelnemers om die door te voeren.

14. Minimaal tien procent van de acts (tien dus bij het maximaal aantal acts) op het totale affiche moeten afkomstig zijn uit de Benelux. Hierbij hoeft bij de exclusieve acts nog geen rekening gehouden te worden, Uiteraard staat het jullie vrij om dat wel te doen.

15. Na het niet halen van de tijdslimiet gaat de beurt over naar het volgende team. Het team dat dan nog een act te goed heeft, moet dat gat voor de eigen volgende act gevuld hebben.

Dat was de huishoudelijke mededeling. Ik zie graag weer veel mensen die zich weer gaan opgeven. Ook jij @Joslittel ! ;) En daarnaast nog een kleine herinnering aan @JB. , die wel heel graag mee wilde doen. En anders kan misschien iemand het intern aan Jesse doorgeven? Bij voorbaat dank.
In ieder geval alvast veel plezier, succes en ergernis gewenst!

Hieronder staan de deelnemers. Ik zou zeggen dat we tot vrijdag hebben om ons op te geven (ook rekening houdend met een trage Jesse...) en dat we dan maandag 13 september beginnen. Eens?
Deelnemers:
1. @Brian
2. @theblackmadness
3. @Oasiss
4. @Timmetje
5. @koekdoos
6. @wenteldave
7. @Rikkie
8. @RubenFrusciante
9. @Martijn
10. @HollandiaFCB
11. @Yannick
12. @ThijsDB

Regels na de 40 keuzes:
Ieder team zorgt ervoor dat het voor vrijdag 8 oktober 23.59 de line-up compleet heeft. Graag ontvang ik dan per team hun volledige line-up per PB. Zorg ervoor (en die hoef je niet te sturen) dat er bijvoorbeeld een poster en Clashfinder is, zodat dat je die kan laten zien bij de festivalpresentaties op de zaterdag en zondag daarop. Na alle presentaties zal de kaartverkoop starten/de stembus worden geopend. Vanaf dan heb je tot vrijdag 15 oktober 18.00 de tijd om één weekendkaart en één dagkaart te kopen. Stemmen gebeurt wel per individu, niet per team en iedereen, ook 'buitenstaanders', is welkom om te stemmen. De uitslag wordt ook nog vrijdag 15 oktober bekendgemaakt (mits het mee zit met m'n eigen planning, anders is het 16 oktober overdag).

Ronde 1:
@Timmetje en @Rikkie: Bruce Springsteen & the E Street Band
@Oasiss en @koekdoos: Radiohead
@Brian en @wenteldave: Stromae
@HollandiaFCB en @Martijn: Rammstein
@RubenFrusciante en @Yannick: The Strokes
@theblackmadness en @ThijsDB: The Cure

Ronde 2:
@theblackmadness en @ThijsDB: Systems of a Down
@RubenFrusciante en @Yannick: Frank Ocean
@HollandiaFCB en @Martijn: Arcade Fire
@Brian en @wenteldave: Tool
@Oasiss en @koekdoos: Metallica
@Timmetje en @Rikkie: Nick Cave & the Bad Seeds

Ronde 3
@Timmetje en @Rikkie: Lana del Rey
@Oasiss en @koekdoos: Tame Impala
@Brian en @wenteldave: Gorillaz
@HollandiaFCB en @Martijn: Arctic Monkeys
@RubenFrusciante en @Yannick: Björk
@theblackmadness en @ThijsDB: Kendrick Lamar

Ronde 4
@theblackmadness en @ThijsDB: The War on Drugs
@RubenFrusciante en @Yannick: Nine Inch Nails
@HollandiaFCB en @Martijn: The XX
@Brian en @wenteldave: Lorde
@Oasiss en @koekdoos: Slash ft. Myles Kennedy & the Conspirators
@Timmetje en @Rikkie: Billie Eilish

Ronde 5
@Timmetje en @Rikkie: Dua Lipa
@Oasiss en @koekdoos: Portishead
@Brian en @wenteldave: Faith No More
@HollandiaFCB en @Martijn: Florence & the Machine
@RubenFrusciante en @Yannick: David Byrne
@theblackmadness en @ThijsDB: Pearl Jam

Ronde 6
@theblackmadness en @ThijsDB: Tyler, the Creator
@RubenFrusciante en @Yannick: Robyn
@HollandiaFCB en @Martijn: Janelle Monae
@Brian en @wenteldave: The National
@Oasiss en @koekdoos: Ayreon
@Timmetje en @Rikkie: London Grammar

Ronde 7
@Timmetje en @Rikkie: Interpol
@Oasiss en @koekdoos: Froukje
@Brian en @wenteldave: dEUS
@HollandiaFCB en @Martijn: Balthazar
@RubenFrusciante en @Yannick: FKA Twigs
@theblackmadness en @ThijsDB: Slipknot

Ronde 8
@theblackmadness en @ThijsDB: Bon Iver
@RubenFrusciante en @Yannick: Beach House
@HollandiaFCB en @Martijn: Damon Albarn
@Brian en @wenteldave: Jack White
@Oasiss en @koekdoos: Tenacious D
@Timmetje en @Rikkie: Little Simz

Ronde 9
@Timmetje en @Rikkie: De Staat
@Oasiss en @koekdoos: Lizzo
@Brian en @wenteldave: Steven Wilson
@HollandiaFCB en @Martijn: Michael Kiwanuka
@RubenFrusciante en @Yannick: Phoebe Bridgers
@theblackmadness en @ThijsDB: Solange

Ronde 10
@theblackmadness en @ThijsDB: Lianne LaHavas
@RubenFrusciante en @Yannick: Yves Tumor
@HollandiaFCB en @Martijn: New Order
@Brian en @wenteldave: Sigur Rós
@Oasiss en @koekdoos: Devin Townsend
@Timmetje en @Rikkie: Placebo

Ronde 11
@Timmetje en @Rikkie: Slowdive
@Oasiss en @koekdoos: John Mayer
@Brian en @wenteldave: Black Country, New Road
@HollandiaFCB en @Martijn: Big Thief
@RubenFrusciante en @Yannick: St. Vincent
@theblackmadness en @ThijsDB: Parkway Drive

Ronde 12
@theblackmadness en @ThijsDB: Elbow
@RubenFrusciante en @Yannick: Fontaines D.C.
@HollandiaFCB en @Martijn: Wilco
@Brian en @wenteldave: Girl in Red
@Oasiss en @koekdoos: Run the Jewels
@Timmetje en @Rikkie: PJ Harvey

Ronde 13
@Timmetje en @Rikkie: Thom Yorke
@Oasiss en @koekdoos: Avantasia
@Brian en @wenteldave: Amenra
@HollandiaFCB en @Martijn: Courtney Barnett
@RubenFrusciante en @Yannick: Noel Gallagher's High Flying Birds
@theblackmadness en @ThijsDB: Jamie xx

Ronde 14
@theblackmadness en @ThijsDB: Anderson .Paak & the Free Nationals
@RubenFrusciante en @Yannick: Eefje de Visser
@HollandiaFCB en @Martijn: Fleet Foxes
@Brian en @wenteldave: Haim
@Oasiss en @koekdoos: LCD Soundsystem
@Timmetje en @Rikkie: Kate Tempest

Ronde 15
@Timmetje en @Rikkie: The Avalanches
@Oasiss en @koekdoos: Rob Zombie
@Brian en @wenteldave: Khruangbin
@HollandiaFCB en @Martijn: Beck
@RubenFrusciante en @Yannick: Vampire Weekend
@theblackmadness en @ThijsDB: Opeth

Ronde 16
@theblackmadness en @ThijsDB: Idles
@RubenFrusciante en @Yannick: Jorja Smith
@HollandiaFCB en @Martijn: Phoenix
@Brian en @wenteldave: Yann Tiersen
@Oasiss en @koekdoos: Halestorm
@Timmetje en @Rikkie: Warpaint

Ronde 17
@Timmetje en @Rikkie: Belle & Sebastian
@Oasiss en @koekdoos: Damien Rice
@Brian en @wenteldave: King Gizzard & the Lizard Wizard
@HollandiaFCB en @Martijn: Wolf Alice
@RubenFrusciante en @Yannick: Paolo Nutini
@theblackmadness en @ThijsDB: Skunk Anansie

Ronde 18
@theblackmadness en @ThijsDB: Charli XCX
@RubenFrusciante en @Yannick: Darkside
@HollandiaFCB en @Martijn: James Blake
@Brian en @wenteldave: MGMT
@Oasiss en @koekdoos: Spinvis
@Timmetje en @Rikkie: Doe Maar

Ronde 19
@Timmetje en @Rikkie: Måneskin
@Oasiss en @koekdoos: Sigrid
@Brian en @wenteldave: The Teskey Brothers
@HollandiaFCB en @Martijn: Soulwax
@RubenFrusciante en @Yannick: Black Midi
@theblackmadness en @ThijsDB: Christine & the Queens

Ronde 20
@theblackmadness en @ThijsDB: Rosalía
@RubenFrusciante en @Yannick: Sevdaliza
@HollandiaFCB en @Martijn: Caribou
@Brian en @wenteldave: Feist
@Oasiss en @koekdoos: Gojira
@Timmetje en @Rikkie: The Streets

Ronde 21
@Timmetje en @Rikkie: Eels
@Oasiss en @koekdoos: The Darkness
@Brian en @wenteldave: Fever 333
@HollandiaFCB en @Martijn: Father John Misty
@RubenFrusciante en @Yannick: Deafheaven
@theblackmadness en @ThijsDB: A Perfect Circle

Ronde 22
@theblackmadness en @ThijsDB: Royal Blood
@RubenFrusciante en @Yannick: Low
@HollandiaFCB en @Martijn: King Princess
@Brian en @wenteldave: Iggy Pop
@Oasiss en @koekdoos: Kelly Lee Owens
@Timmetje en @Rikkie: De Jeugd van Tegenwoordig

Ronde 23
@Timmetje en @Rikkie: Thomas Azier
@Oasiss en @koekdoos: Airbourne
@Brian en @wenteldave: Nils Frahm
@HollandiaFCB en @Martijn: Joep Beving
@RubenFrusciante en @Yannick: Angel Olsen
@theblackmadness en @ThijsDB: Foals

Ronde 24
@theblackmadness en @ThijsDB: Architects
@RubenFrusciante en @Yannick: The Raconteurs
@HollandiaFCB en @Martijn: Underworld
@Brian en @wenteldave: Weezer
@Oasiss en @koekdoos: Sabaton
@Timmetje en @Rikkie: Agnes Obel

Ronde 25
@Timmetje en @Rikkie: Spoon
@Oasiss en @koekdoos: Deerhunter
@Brian en @wenteldave: Greta van Fleet
@HollandiaFCB en @Martijn: Julien Baker
@RubenFrusciante en @Yannick: Danny Brown
@theblackmadness en @ThijsDB: Brockhampton

Ronde 26
@theblackmadness en @ThijsDB: Richard Ashcroft
@RubenFrusciante en @Yannick: Mac DeMarco
@HollandiaFCB en @Martijn: Jessie Ware
@Brian en @wenteldave: Aurora
@Oasiss en @koekdoos: Alt-J
@Timmetje en @Rikkie: Of Monsters and Men

Ronde 27
@Timmetje en @Rikkie: Bear's Den
@Oasiss en @koekdoos: Toto
@Brian en @wenteldave: Rise Against
@HollandiaFCB en @Martijn: Massive Attack
@RubenFrusciante en @Yannick: Chvrches
@theblackmadness en @ThijsDB: Alice in Chains

Ronde 28
@theblackmadness en @ThijsDB: Heilung
@RubenFrusciante en @Yannick: Puscifer
@HollandiaFCB en @Martijn: The Jesus and the Mary Chain
@Brian en @wenteldave: Fever Ray
@Oasiss en @koekdoos: Sonata Arctica
@Timmetje en @Rikkie: Archive

Ronde 29
@Timmetje en @Rikkie: Tash Sultana
@Oasiss en @koekdoos: Future Islands
@Brian en @wenteldave: Paramore
@HollandiaFCB en @Martijn: Whispering Sons
@RubenFrusciante en @Yannick: Jungle
@theblackmadness en @ThijsDB: The 1975

Ronde 30
@theblackmadness en @ThijsDB: Alice Phoebe Lou
@RubenFrusciante en @Yannick: Suede
@HollandiaFCB en @Martijn: Mastodon
@Brian en @wenteldave: Depeche Mode
@Oasiss en @koekdoos: Disturbed
@Timmetje en @Rikkie: Thundercat

Ronde 31
@Timmetje en @Rikkie: Franz Ferdinand
@Oasiss en @koekdoos: Stereolab
@Brian en @wenteldave: Wardruna
@HollandiaFCB en @Martijn: The Libertines
@RubenFrusciante en @Yannick: Parquet Courts
@theblackmadness en @ThijsDB: First Aid Kit

Ronde 32
@theblackmadness en @ThijsDB: Flogging Molly
@RubenFrusciante en @Yannick: Japanese Breakfast
@HollandiaFCB en @Martijn: Yeah Yeah Yeahs
@Brian en @wenteldave: Celeste
@Oasiss en @koekdoos: Floor Jansen
@Timmetje en @Rikkie: John Grant

Ronde 33
@Timmetje en @Rikkie: Weyes Blood
@Oasiss en @koekdoos: Johan
@Brian en @wenteldave: Zeal & Ardor
@HollandiaFCB en @Martijn: Mark Lanegan
@RubenFrusciante en @Yannick: Arlo Parks
@theblackmadness en @ThijsDB: Trixie Whitley

Ronde 34
@theblackmadness en @ThijsDB: Brittany Howard
@RubenFrusciante en @Yannick: Altin Gün
@HollandiaFCB en @Martijn: The White Buffalo
@Brian en @wenteldave: Thurston Moore Group
@Oasiss en @koekdoos: Black Label Society
@Timmetje en @Rikkie: Anouk

Ronde 35
@Timmetje en @Rikkie: Kyteman's Hiphop Orkest
@Oasiss en @koekdoos: Foreigner
@Brian en @wenteldave: Sam Fender
@HollandiaFCB en @Martijn: Turnstile
@RubenFrusciante en @Yannick: Squid
@theblackmadness en @ThijsDB: Brutus

Ronde 36
@theblackmadness en @ThijsDB: Arch Enemy
@RubenFrusciante en @Yannick: Sharon van Etten
@HollandiaFCB en @Martijn: Jon Hopkins
@Brian en @wenteldave: Frank Turner & the Sleeping Souls
@Oasiss en @koekdoos: Erykah Badu
@Timmetje en @Rikkie: White Lies

Ronde 37
@Timmetje en @Rikkie: Grace Jones
@Oasiss en @koekdoos: Living Colour
@Brian en @wenteldave: Kurt Vile
@HollandiaFCB en @Martijn: Beirut
@RubenFrusciante en @Yannick: Waxahatchee
@theblackmadness en @ThijsDB: King Krule

Ronde 38
@theblackmadness en @ThijsDB: STUFF.
@RubenFrusciante en @Yannick: Explosions in the Sky
@HollandiaFCB en @Martijn: Diiv
@Brian en @wenteldave: Vintage Trouble
@Oasiss en @koekdoos: Myrath
@Timmetje en @Rikkie: Tamino

Ronde 39
@Timmetje en @Rikkie: Mitski
@Oasiss en @koekdoos: Georgia
@Brian en @wenteldave: Daniel Norgren
@HollandiaFCB en @Martijn: Sylvie Kreusch
@RubenFrusciante en @Yannick: De Ambassade
@theblackmadness en @ThijsDB: Zwangere Guy

Ronde 40
@theblackmadness en @ThijsDB: slowthai
@RubenFrusciante en @Yannick: GoGo Penguin
@HollandiaFCB en @Martijn: Black Pumas
@Brian en @wenteldave: Tinariwen
@Oasiss en @koekdoos: Iron Maiden
@Timmetje en @Rikkie: Kraftwerk

Alle line-ups/posters:
@Timmetje en @Rikkie:
Festival-Poster-Kind-of-Magic.jpg


@Oasiss en @koekdoos:
baspop-live-forever-jpg.611


@Brian en @wenteldave:
Supersonic-wings-poster.png


@HollandiaFCB en @Martijn:
here-comes-the-night-time-2-png.612


@RubenFrusciante en @Yannick:
kbEYdsG.png


@theblackmadness en @ThijsDB:
fields-of-splendour-jpg.609

 
Laatst bewerkt:

Koekdoos

Geliefde act
22 okt 2018
1.927
1.228
Als we maandag pas beginnen, dan is het misschien handig om de aanmelddeadline niet al vandaag te hebben. Dat was volgens mij de vorige keer een ding voor mensen die toevallig een dag niet op het forum hadden gekeken.

Dit keer kan je niet later nog aanhaken, omdat de teams gemaakt moeten worden. Dus misschien handig om bijvoorbeeld tot zaterdag 18.00 te kunnen aanmelden. En dan de teams die avond bekend te maken zodat er toch nog een goede dag aan voorbereiding is met je teamgenoot?

Edit: het vorige topic is wel even actief geworden tussendoor, dus men kon weten dat t eraan zat te komen, maar toch...
 

wenteldave

Headliner
21 apr 2019
7.855
3.168
Als we maandag pas beginnen, dan is het misschien handig om de aanmelddeadline niet al vandaag te hebben. Dat was volgens mij de vorige keer een ding voor mensen die toevallig een dag niet op het forum hadden gekeken.

Dit keer kan je niet later nog aanhaken, omdat de teams gemaakt moeten worden. Dus misschien handig om bijvoorbeeld tot zaterdag 18.00 te kunnen aanmelden. En dan de teams die avond bekend te maken zodat er toch nog een goede dag aan voorbereiding is met je teamgenoot?
Ik had het over volgende week, hè. Dan heb je een week om je aan te melden en beginnen we 13 september.
 

ThijsDB

Support act
6 mrt 2016
1.201
928
Ik denk dat ik enkel heb meegedaan met de eerste editie ooit maar ik denk dat ik nu wel weer wat tijd heb, je mag mij op de lijst zetten!
En voor de duidelijkheid: we mogen dus zelf duo's samenstellen of wordt dat ook random bepaald?
 

Koekdoos

Geliefde act
22 okt 2018
1.927
1.228
Ik denk dat ik enkel heb meegedaan met de eerste editie ooit maar ik denk dat ik nu wel weer wat tijd heb, je mag mij op de lijst zetten!
En voor de duidelijkheid: we mogen dus zelf duo's samenstellen of wordt dat ook random bepaald?

Volgens mij random, zodat er ook echt rare combinaties kunnen ontstaan van uitersten
 

wenteldave

Headliner
21 apr 2019
7.855
3.168
Ik denk dat ik enkel heb meegedaan met de eerste editie ooit maar ik denk dat ik nu wel weer wat tijd heb, je mag mij op de lijst zetten!
En voor de duidelijkheid: we mogen dus zelf duo's samenstellen of wordt dat ook random bepaald?
Top! Dat gaat random worden. Wat hierboven ook werd gezegd, kan nog wel eens voor leuke combinaties zorgen.
We kunnen al zes teams vormen!
 
  • Leuk
Waarderingen: Oasiss

Gebruikers die dit onderwerp bekijken