Festileaks Festival Draft V: The Duo Penotti Edition

wenteldave

Headliner
21 apr 2019
6.881
2.149
Gebaseerd op de Noorse mythologie, brengt deze band al jarenlang Noorse, donkere folk, waarbij er ook wordt gezongen in het Oudnoors. Helaas was Heilung al vergeven, maar eigenlijk hebben we hier een betere band te pakken! Afgelopen januari brachten ze het album Kvitravn uit, wat voor mij één van de meest prachtige albums is die Selvik & co ooit hebben gemaakt.

Supersonic-Wings-Wardruna.png

Hieronder het nummer Helvegen samen met Aurora, die ook op Supersonic Wings staat!

Bevestigd: Do (Depeche Mode - Jack White - Sigur Rós - King Gizzard & the Lizard Wizard - Nils Frahm - Fever 333 - Paramore - Aurora) Vr (Stromae - Lorde - dEUS - MGMT - Amenra - Iggy Pop - HAIM - Girl in Red) Za (Gorillaz - The National - Steven Wilson - Feist - Weezer - Khruangbin - Wardruna) Zo (Tool - Faith No More - Yann Tiersen - Greta van Fleet - The Teskey Brothers - Fever Ray - Rise Against - Black Country, New Road).
@HollandiaFCB en @Martijn
 

Martijn

Support act
28 nov 2013
837
400
In de jaren nul werd door de Britse muziekpers om de haverklap een band gebombardeerd tot 'next best thing'. Een van onze favorieten van die tijd zijnthe Libertines. De samenwerking tussen Peter Doherty en Carl Barat heeft twee fantastische albums opgeleverd, en daarnaast genoeg drama om meerdere boeken vol te schrijven.

@Yannick en @RubenFrusciante
 

HollandiaFCB

Support act
24 jan 2016
965
948
Deze alternatieve rockband uit New York gaat al wat jaren mee. In het voorprogramma van The Strokes en The White Stripes en uit eindelijk op eigen benen met eyecatchers Heads Will Roll, Maps en Gold Lion. Het laatste album is van al wat jaren terug, maar volgend jaar op onder andere Primavera gaan ze laten zien nog lang niet versleten te zijn.


@Brian en @wenteldave
 

Yannick

Headliner
23 apr 2015
6.951
1.846
We wilden 'm eigenlijk al delen bij ronde dertig, dat rond mooi af maar kijk dan waren we alweer héél snel terug aan de beurt. Bij deze dus een eerste overzichtje van alle 32 namen die tot nu toe werden bekend gemaakt. Bovendien kunnen we ook eindelijk de naam, data en locatie van ons festival bekend maken; Wildgroei! Voor de laatste namen, de dagindeling en uiteraard het tijdschema is het vooralsnog eventjes wachten.

uPqDqaO.png
 

koekdoos

Geliefde act
22 okt 2018
1.506
752
Tijd voor weer een Nederlandse naam voor op ons affiche. Uiteraard was het mogelijk om haar met haar metalband te laten headlinen en deze mogelijkheid is er natuurlijk nog steeds, maar om toch net als onze conculega's de spanning op te bouwen, kunnen we voor nu alleen maar laten weten dat we haar in ieder geval als solo act hebben geboekt. Met een heel repertoire om nummers uit te kiezen zal er een super optreden worden neergezet met een mooie balans tussen zowel de metalnummers als de niet-metalnummers om een mooie verbinding te leggen tussen alle verschillende acts die tot nu toe geboekt zijn voor Baspop Live Forever.

Na een deelname aan Beste Zangers en een aantal geweldige optredens (en voor mij tevens het laatste concert net voor het corona-tijdperk) door heel het land, zal ze nu ook op Baspop Live Forever spelen:

Floor Jansen

Met nog een achttal namen te gaan, kunnen jullie de komende aankondigingen toeleven naar een paar pareltjes van namen die nog gaan komen, zowel binnen als buiten het metalgenre. Inclusief de laatste headliner van ons festival.

Later meer...


@Timmetje en @Rikkie
 

Rikkie

Dagopener
14 nov 2012
541
528
De volgende artiest heeft veel geworsteld met zijn geaardheid en zijn omgeving. Voeg bij deze worsteling de karaktereigenschap 'directheid' toe en geef hem een gouden stem. Wat krijg je dan? Juist: The greatest motherf*cker a.k.a. John Grant.


We blijven even hangen in de artiesten met een wonderschoon stemgeluid. Ze zou in 2020 bks betoveren maar dat ging helaas niet door. Gelukkig zal ze in 2022 wel touren! Wij presenteren Weyes blood.

 

Oasiss

Sunset slot
4 okt 2016
2.507
1.320
De beste band van Nederland! Deze eervolle titel kreeg onze volgende band in 2002.
Ze gaan al een behoorlijk tijdje mee en de samenstelling is onderweg nog wel eens veranderd, maar er heeft nooit een Johan in de band gezeten. De naam is gebaseerd op het nummer Visions of Johanna van Bob Dylan. Een naam gebaseerd op zo'n grootmeester schept natuurlijk grote verwachtingen en daar voldoet Jacob de Greeuw (dé constante factor in Johan) en de zijnen consequent aan. Na een break van een jaartje of zeven zijn ze inmiddels weer een paar jaar aan de slag en dat kan Baspop Live Forever niet ongemerkt laten passeren.

Het zal geen verrassing meer zijn:

JOHAN


@Brian @wenteldave
 

Yannick

Headliner
23 apr 2015
6.951
1.846
Recent nog de gerenommeerde Mercury Prize voor het beste Britse Album in de wacht kunnen slepen. Ze is de afgelopen jaren uitgegroeid tot een krachttoer van een nieuwe generatie die een frisse wind blaast in de indie-scene met haar frêle levensbeschouwelijke poëzie. In 2020 blies single na single ons van onze stoel om uiteindelijk in januari te landen met een fantastische debuutplaat. Ik heb het natuurlijk over Arlo Parks.

qx07EjE.png


@ThijsDB / @theblackmadness
 
  • Leuk
Waarderingen: mattman en Oasiss

Recent actieve topics

Gebruikers die dit onderwerp bekijken