2018: Beste albums volgens het Festileaks Forum

Wessel

Subheadliner
21 mrt 2013
4.747
0
Hoe meer meningen, hoe leuker het wordtt. Ik heb mezelf voor genomen vooral meer mee te praten met de albums van 2019.

Mooi! Al ben ik stiekem ook wel blij dat het allemaal nog mooi overzichtelijk is wanneer je eventjes een paar dagen geen tijd hebt.
 

Brian

Headliner
Sfeerbeheer
16 jun 2015
5.309
6.509
Nummer 29 - 45 punten
The Good, the Bad and the Queen - Merrie Land


Album van een van de drukste artiesten in de industrie, Damon Albarn (van Blur en Gorillaz). Samen met oonder andere Paul Simonon (van the Clash) bezingt hij de Brexit en vooral wat dit volgens hem met het land doet.

Nummer 28 - 46 punten
Greta van Fleet - Anthem of the Peacefull Army


Relevatie in de rock muziek die snel groeien. Met dit album gooien ze voorzichtig hun Led Zeppelin stempel van ze af om een eigen sound te creëren.

Nummer 27 - 48 punten
Parkway Drive - Reverence


Australische Metalcoreband die afgelopen zomer is door gegroeid naar festival afsluiter of hoge posities inneemt oop de poster. Gedragen door een sterke live-show en relevante goede albums zoals deze Reverence hebben ze ook bewezen dit aan te kunnen.

Nummer 25 - 50 punten
Brian Fallon - Sleepwalkers ; The 1975 - A Brief Inquiry Into Online Relationships


Op de helft van de lijst een gedeelde plek met een mooi rond puntenaantal. Brian Fallon kunnen we kennen van The Gaslight Anthem. Op dit 2de solo-album zingt hij weer met zijn doorleefde stem, depressieve teksten op vrolijk muziek die neigen naar meezingen. The 1975 leveren ondertussen misschien wel hun sterkste werk af met een popalbum die volstaat met referenties naar het heroïne gebruik van zanger Matthew Heally.

Nummer 24 - 51 punten
Kurt Vile - Bottle It In


Mett een album van pak hem beet 80 minuten, 3 nummers erop van 10 minuten is Kurt Vile niet altijd een makkelijke artiest om op te zetten. Toch staat de alternatieve rocker in de bovenste helft van de lijst met zijn 7de album.

Nummer 23 - 52 punten
Jack White - Boarding House Reach


Album van een muzikale duizendpoot die zeer wisselend is ontvangen. Voor dit album heeft Jack White zich in een hut opgesloten met al zijn oude apparatuur waarop hij zijn eerste plaat heeft gemaakt om te kijken of hij er nu met zijn ervaring iets mooiers van kon maken dan toentertijd. Het resultaat, het experimentele Boarding House Reach.

Nummer 22 - 54 punten
Jungle - For Ever


Het heeft 6 jaar geduurd voordat het Britse duo Jungle met een opvolger kwam op hun debuut. For Ever is een plaat die meteen herkenbaar is door de typische soul/funk van Jungle.

Nummer 21 - 57 punten
Isaac Gracie - Isaac Gracie


We sluiten de lijst af met een jonge artiest die dit jaar zijn grote doorbraak beleefde. Deze singer-songwriter durft stijlen te combineren waardoor hij het ene moment kan klinken als Neil Young en dan weer een vleugje Radiohead geeft. Hou hem in de gaten

Het einde van de lijst komt alweer inzicht mensen. Voor iedereen een tip, beluister de albums die je niet kent eens van deze lijst. Ik zelf heb er al een paar gedaan en het is best geinig om op deze manier iets nieuws te ontdekken.

Nummer 50: Kanye West – Ye
Nummer 49: Spiritualized – And Nothing Hurt
Nummer 46: Interpol – Marauder ; Myles Kennedy – Year of the Tiger ; Yves Tumor – Safe in the Hands of Love
Nummer 44: Deafheaven – Ordinary Corrupt Human Love ; Snail Mail – Lush
Nummer 41: A Perfect Circle – Eat the Elephant ; The Vaccines – Combat Sports ; Phosphorescent – C’est La Vie
Nummer 40: Death Cab For Cutie – Thank You for Today
Nummer 39: Albert Hammond Jr. – Francis Trouble
Nummer 38: Let’s Eat Grandma – I’m All Ears
Nummer 35: Big Red Machine – Big Red Machine ; Father John Misty – God’s Favourite Customer ; Thom Yorke – Suspirium
Nummer 34: Iceage – Beyondless
Nummer 32: Courtney Barnett – Tell Me How You Really Feel ; Young Fathers – Cocoa Sugar
Nummer 30: Avatar – Avatar Country ; U.S. Girls – In a Poem Unlimited
Nummer 29: The Good, the Bad and the Queen - Merrie Land
Nummer 28: Greta van Fleet - Anthem of the Peacefull Army
Nummer 27: Parkway Drive - Reverence
Nummer 25: Brian Fallon - Sleepwalkers ; The 1975 - A Brief Inquiry Into Online Relationships
Nummer 24: Kurt Vile - Bottle It In
Nummer 23: Jack White - Boarding House Reach
Nummer 22: Jungle - For Ever
Nummer 21: Isaac Gracie - Isaac Gracie
 

Yannick

Droomheadliner
23 apr 2015
10.930
6.172
The 1975 leveren ondertussen misschien wel hun sterkste werk af met een popalbum die volstaat met referenties naar het heroïne gebruik van zanger Matthew Heally.
A Brief Inquiery gaat over hoe de mens leeft in een postmoderne samenleving en wat voor invloed de samenleving kan hebben op die persoon. Dat er hier en daar liefdes -en drugswispelturen inzitten klopt maar daar gaat de plaat niet over. Gewoon een fyi'tje :)

Ik merk toch een aantal verrassingen (Isaac Gracie, Avatar bv.) op in de lijst eerlijk gezegd waar ik geen idee van had dat ze zo vaak in de lijstjes waren gepasseerd. :lol: Kijk al uit naar de volgende tien van morgen, topwerk Brian! Ben ik trouwens de enige die echt geen idee heeft wie er #1 zou kunnen zijn dit jaar? Ik heb zo'n gevoel dat het gros The National wel leuk vind maar dit jaar is er niet echt een bepaalde uitschieter lijkt me. Beach House? Idles?
 

mattman

Droomheadliner
Sfeerbeheer
4 dec 2013
14.030
8.674
Kudos voor de tekstjes bij elk album, Brian. Lees ze graag.

We beginnen trouwens in het 'waarom staat album X zo laaaag' territorium te geraken.
 

JamesVlem

Support act
24 aug 2016
848
14
Vind het zelf heel bijzonder dat Greta van Fleet hier nog zo hoog instaat, vind het namelijk echt een dramatisch slecht album.

Ik dacht eventjes dat ik alleen stond in deze maar na een snelle Google Search zie ik dat Pitchfork dit album ook compleet met de grond gelijk heeft gemaakt (rating: 1.6), niet dat zij de wijsheid in pacht hebben hoor, maar wel opvallend!
 

Brian

Headliner
Sfeerbeheer
16 jun 2015
5.309
6.509
Welke was nou jouw meest gedraaide Brian?

Van mijn naamgenoot. Veruit ook. Wat heb ik Sleepwalkers vaak gedraaid in de auto. Heerlijke muziek voor onderweg.
 

Brian

Headliner
Sfeerbeheer
16 jun 2015
5.309
6.509
Brian wrote:
The 1975 leveren ondertussen misschien wel hun sterkste werk af met een popalbum die volstaat met referenties naar het heroïne gebruik van zanger Matthew Heally.

A Brief Inquiery gaat over hoe de mens leeft in een postmoderne samenleving en wat voor invloed de samenleving kan hebben op die persoon. Dat er hier en daar liefdes -en drugswispelturen inzitten klopt maar daar gaat de plaat niet over. Gewoon een fyi’tje
1f642.svg

Vandaar dat ik het benoemde als, staat vol referenties. Het was mij niet opgevallen totdat ik het bij 3voor12 hoorde en daarmee voor mij net een ander licht bracht op het album. Vandaar dat ik in mijn gedachten daar de plaat aan refereer. Het is trouwens nog steeds niet helemaal mijn album hoor. Maar je hebt gelijk dat het niet de rode draad door de plaat heen is.

Ik merk toch een aantal verrassingen (Isaac Gracie, Avatar bv.) op in de lijst eerlijk gezegd waar ik geen idee van had dat ze zo vaak in de lijstjes waren gepasseerd.
1f606.svg
Kijk al uit naar de volgende tien van morgen, topwerk Brian! Ben ik trouwens de enige die echt geen idee heeft wie er #1 zou kunnen zijn dit jaar? Ik heb zo’n gevoel dat het gros The National wel leuk vind maar dit jaar is er niet echt een bepaalde uitschieter lijkt me. Beach House? Idles?

Het zit dit jaar echt dichterbij elkaar dan vorig jaar. Niet alleen tussen de nummers 1 en 2 maar ook in de lagere segmenten. Het viel mij trouwens op dat veel mensen zeiden dat het geen spectaculair jaar was qua albums, misschien dat het daar aan ligt.
 

Sjoerd

Support act
5 dec 2013
869
21
Ik denk dat albums van Beach House, BROCKHAMPTON, Ben Howard, Parquet Courts (deze was ik zelf helemaal vergeten in mijn lijst, zucht) en IDLES hoog zullen eindigen. Op die laatste Engelsmannen zet ik mijn geld in.
 

Thisso

Sunset slot
Sfeerbeheer
6 mrt 2016
2.190
3.018
Ben ik trouwens de enige die echt geen idee heeft wie er #1 zou kunnen zijn dit jaar? Ik heb zo’n gevoel dat het gros The National wel leuk vind maar dit jaar is er niet echt een bepaalde uitschieter lijkt me. Beach House? Idles?

Ik denk Beach House, Idles en Janelle Monáe in de top 3 met verder nog MGMT, Parquet Courts, Brockhampton en Ben Howard in de top 10.
 

Wessel

Subheadliner
21 mrt 2013
4.747
0
Nummer 22 – 54 punten
Jungle – For Ever

Dit is voor mij de verassing uit deze top 10. Jungle blijft chille muziek maken met enkele uitschieters maar een sterk volledig album maken... misschien plaat nummero 3 dan maar.
Happy Man is een kneiter met nog enkele prima tracks maar niet het niveau van hun debuut.
 

Brian

Headliner
Sfeerbeheer
16 jun 2015
5.309
6.509
403 Forbidden
A potentially unsafe operation has been detected in your request to this site.

Ik krijg deze melding als ik verder wil met mijn lijstje posten ...

edit:

Als ik mijn reactie in 2x post kan het wel. Raar?
 

Brian

Headliner
Sfeerbeheer
16 jun 2015
5.309
6.509
Nummer 20 - 59 punten
Anderson. Paak - Oxnard


Multi-talent Anderson. Paak trapt vandaag af met de laatste van zijn California trilogie. Volgens velen al een van de beste live shows van 2018 en die vibe heeft hij ook op zijn album vast kunnen houden.

Nummer 19 - 62 punten
Low - Double Negative


Moeilijk album van een Amerikaans trio want hun gitaren omruilt voor electronische muziek. Deze gewaagde stap wordt gewaardeerd.

Nummer 18 - 63 punten
Nils Frahm - All Melody


Duitse meesterpianist die met zijn neoklassieke muziek zich relevant weet te maken. Typisch een soort album die je helemaal kan laten wegdromen voor 75 minuten.

Nummer 17 - 65 punten
Denzel Curry - TA1300


Album wat steeds duisterder wordt. Rap wat wordt afgewisseld met hiphop gezang onder af en toe best wel knallende beats.

Nummer 16 - 67 punten
Shame - Songs of Praise


Schreeuwerig Brits punk bandje nummer 1. De 2de komen we (veel) later in de lijst nog tegen. Duidelijk statement van jonge Britten die het duidelijk niet eens zijn met de Brexit. Mooie nummers om menig zaaltje te doen laten ontploffen van vreugde en enthousiasme waarvan je trouwens ook hoort dat de band dat op dit album heeft.

Nummer 15 - 69 punten
Architects - Holy Hell


In 2016 verloor de band de belangrijkste songwriter, gitarist en bandoprichter Tom Searle aan kanker. Holy Hell is dan ook emotionele metalcore plaat. De plaat is heel herkenbaar Architects die je voornamelijk bij de strot pakt met zware gitaren en bas, gescream afgewisseld met zang en goede opbouwen naar refreinen.

Nummer 14 - 78 punten
MGMT - Little Dark Age


Comeback van Amerikaans electropop duo MGMT (wat trouwens staat voor Management). Na het overweldigend succes van Oracular Spectacular ging het commercieel succes en kwaliteit telkens achteruit tot Little Dark Age.

Nummer 13 - 96 punten
Kids See Ghost - Kids See Ghost


Samenwerking van Kanye West (of Ye West) en Kid Cudi (van Day 'N' Nite (schrok ervan dat het al 9,5 geleden is dat dat nummer uitkwam)). het heeft maar 7 nummers waarvan er op 4 nog een andere artiest meewerkt. Hierdoor is het een kort maar veelzijdig hiphop album geworden.

Nummer 11 - 98 punten
Jon Hopkins - Singularity ; Car Seat Headrest - Twin Fantasy


We eindigen vandaag met de laatste gedeelte plaats en net niet op de 100 punten grens. Jon Hopkins eindigt het album met dezelfde noot als waarmee hij begint. Hierdoor kun je het album in een loop draaien. Singularity is alternatieve elektronica van een hoog niveau. Twin Fantasy werd al in 2011 uitgebracht. Deze versie is een herbewerking van dat album. Nu frontman Will Toledo over meer mogelijkheden beschikt wilt hij die ten volste benutten om dit oude album uit te brengen zoals hij het voor ogen had met als resultaat het gepolijste alternatieve rock Twin Fantasy.

Ik ga jullie nog een dagje langer in spanning houden voor de top 10 met de simpele reden dat ik morgen niet genoeg tijd heb. Alvast wat spoilers.

We gaan zowel de 100 als de 200 grens overtreden. Verschil tussen de nummer 1 en 2 is 12 punten, tussen de nummer 2 en 3 is dat 64 punten. Brockhamptom heeft tot mijn verbazing de top 3 niet gehaald. De hoogste vrouw staat dit jaar op nummer 9. De 2de staat pas op 30 met U.S. Girls (of zie ik wat over het hoofd in de band formaties?). Het favouriete (hard)rock album moet ook nog komen en heeft een heel mooi rond getal.
 

Brian

Headliner
Sfeerbeheer
16 jun 2015
5.309
6.509
Nummer 50: Kanye West – Ye
Nummer 49: Spiritualized – And Nothing Hurt
Nummer 46: Interpol – Marauder ; Myles Kennedy – Year of the Tiger ; Yves Tumor – Safe in the Hands of Love
Nummer 44: Deafheaven – Ordinary Corrupt Human Love ; Snail Mail – Lush
Nummer 41: A Perfect Circle – Eat the Elephant ; The Vaccines – Combat Sports ; Phosphorescent – C’est La Vie
Nummer 40: Death Cab For Cutie – Thank You for Today
Nummer 39: Albert Hammond Jr. – Francis Trouble
Nummer 38: Let’s Eat Grandma – I’m All Ears
Nummer 35: Big Red Machine – Big Red Machine ; Father John Misty – God’s Favourite Customer ; Thom Yorke – Suspirium
Nummer 34: Iceage – Beyondless
Nummer 32: Courtney Barnett – Tell Me How You Really Feel ; Young Fathers – Cocoa Sugar
Nummer 30: Avatar – Avatar Country ; U.S. Girls – In a Poem Unlimited
Nummer 29: The Good, the Bad and the Queen – Merrie Land
Nummer 28: Greta van Fleet – Anthem of the Peacefull Army
Nummer 27: Parkway Drive – Reverence
Nummer 25: Brian Fallon – Sleepwalkers ; The 1975 – A Brief Inquiry Into Online Relationships
Nummer 24: Kurt Vile – Bottle It In
Nummer 23: Jack White – Boarding House Reach
Nummer 22: Jungle – For Ever
Nummer 21: Isaac Gracie – Isaac Gracie
Nummer 20: Anderson. Paak - Oxnard
Nummer 19: Low - Double Negative
Nummer 18: Nils Frahm - All Melody
Nummer 17: Denzel Curry - TA1300
Nummer 16: Shame - Songs of Praise
Nummer 15: Architects - Holy Hell
Nummer 14: MGMT - Little Dark Age
Nummer 13: Kids See Ghost - Kids See Ghost
Nummer 11: Jon Hopkins - Singularity ; Car Seat Headrest - Twin Fantasy
 

Yannick

Droomheadliner
23 apr 2015
10.930
6.172
De 2de staat pas op 30 met U.S. Girls (of zie ik wat over het hoofd in de band formaties?).
Yep, daar heb je gelijk in.. Best wel sneu want er zijn zo'n gigantisch aantal sterke platen gemaakt door vrouwen dit jaar. Geen idee of er een bepaalde correlatie in zit maar naar mijn gevoel maken meer vrouwen de laatste jaren gewoonweg betere muziek.

We missen dus nog IDLES, Beach House, Pusha T, Janelle Monae, Brockhampton, Ben Howard, Arctic Monkeys, Parquet Courts, Against All Logic en Ghost (?) #HYPE !
 

Brian

Headliner
Sfeerbeheer
16 jun 2015
5.309
6.509
Brian wrote:
De 2de staat pas op 30 met U.S. Girls (of zie ik wat over het hoofd in de band formaties?).

Yep, daar heb je gelijk in.. Best wel sneu want er zijn zo’n gigantisch aantal sterke platen gemaakt door vrouwen dit jaar. Geen idee of er een bepaalde correlatie in zit maar naar mijn gevoel maken meer vrouwen de laatste jaren gewoonweg betere muziek.

We missen dus nog IDLES, Beach House, Pusha T, Janelle Monae, Brockhampton, Ben Howard, Arctic Monkeys, Parquet Courts, Against All Logic en Ghost (?) #HYPE !

Dat gevoel heb ik ook. In mijn lijstje had ik 7 vrouwen waarvan 2 (Janelle Monáe en Meg Myers) in de top 5. Mijn top 3 van 2017 was zelfs volledig vrouwelijk. Valt in deze lijst niet terug te zien.

En jij mag nooit meer raden ;)
 

Brian

Headliner
Sfeerbeheer
16 jun 2015
5.309
6.509
Daar is die dan, de top 10!

Mensen allemaal bedankt voor het stemmen en ook de reacties naar aanleiding hiervan, Dit maakt het erg leuk om zulke dingen te organiseren naast dat het ook een goede manier is om nieuwe muziek te ontdekken.

Daar gaan we.

Nummer 10 - 100 punten
Ghost - Prequelle


Jaren 80 galmrock gecombineerd met death metal en een vleugje ABBA. Ja, dit is echt een combinatie en die is genaamd Prequelle. Met een oude frontman die al zijn oude bandleden heeft ontslagen in een nieuw karakter levert Ghost hun meest populaire plaat tot nu toe af.

Nummer 9 - 101 punten
Janelle Monáe - Dirty Computer


Hoogst geplaatste vrouw is dit jaar Janelle Monáe. Het album Dirty Computer gaat over vrouwelijkheid, de zwarte gemeenschap in de VS en sex. De invloeden van Prince zijn duidelijk hoorbaar met wie ze in het verleden veel heeft samen gewerkt.

Nummer 8 - 111 punten
Pusha T - Daytona


Raps van Pusha T op beats van Kanye West. Kort album met 7 nummers en 21 minuten waardoor je deze uppercut met een vloek en een zucht uit hebt. Albumcover is trouwens een foto van de badkamer van Whitney Houston uit 2006 toen ze nogal verslaafd was aan drugs.

Nummer 7 - 116 punten
Against All Logic - 2012-2017


Al deze nummers zijn producties van Nicolas Jaar die hij tussen 2012 en 2017 heeft gemaakt. Onder pseudoniem Against All Logic is dit album zonder waarschuwing uitgebracht. Housemuziek voor op de dancevloer.

Nummer 6 - 118 punten
Ben Howard - Noonday Dream


Eigenzinnige Britse zanger Ben Howard kennen we vooral van Every Kingdom en het nummer Keep Your Head Up. Echter focust hij zich op het nu en speelt zelfs weinig van zijn oude nummers nog live. Dat resulteert in een prachtig geheel die weliswaar commercieel niet de verstandigste zijn, maar muzikaal wel.

Nummer 5 - 120 punten
Arctic Monkeys - Transquility Base Hotel & Casino


Langverwachte plaat van Arctic Monkeys waarmee ze hoge ogen scoren. Anders dan andere albums is dit album grotendeels op piano geschreven en dat valt terug te horen. Rustigere opbouwende nummers zijn in plaats van de rockende stampers gekomen. Voeg daar een succesvolle live-tour aan toe en ze staan op nummer 5 in ons lijstje.

Nummer 4 - 132 punten
Brockhampton - Iridscence


De hype van 2018 heeft Brockhamton, the greatest boyband alive, op plek 4 gezet. Dit collectief bestaat niet alleen uit rappers en zangers, maar ook uit producers, grafisch ontwerpers en fotografen. Ontzettend veel creatieve input en dat merk je aan hun werktempo (4 albums in 2 jaar) en aan de kwaliteit die hoog blijft. Waar brengt de hype-train ze heen in 2019?

Nummer 3 - 135 punten
Parquet Courts - Wide Awake!


Rock/pop/funk album wat je meteen in de goede vibe zet. Extreem dansbaar en het schiet alle kanten op. Op opener Total Football (verwijzing naar tijden dat ons oranje wereldtop was) wordt meteen het sociaalkritische ingezet met de oproep op meer samenwerking tussen verschillende rassen. Ook moest ik het hele album denken aan Talking Heads, want zonder het te kopiëren of te pikken hoor je die invloeden heel duidelijk.

Nummer 2 - 199 punten
IDLES - Joy as an Act of Restistance.


De hype van 2019 kunnen we alvast stellen. Jonge Britse punkband die alle woede, pijn en sarcastische humor in een plaat stopt. Energiek en speels worden er moeilijke thema's om gegaan en juist daardoor wordt het niet zwaar maar dansbaar. Al heb je soms wel het gevoel dat je een schop in je kloten hebt gehad, op de goede manier dan (als dat bestaat ;) ).

Nummer 1 - 211 punten
Beach House - 7


Al hadden ze zelf hun plek fout gegokt, voor de rest hebben ze alles goed gedaan. Dit 7de album is opgenomen in hun nieuwe thuisstudio, want naar hun zeggen de spontaniteit ten goede kwam. Dromerige klanken die samen een geheel vormen. De Beach House sound is niet veranderd, maar geëvolueerd. Ik heb jullie trouwens per ongeluk op een verkeerd spoor gezet, want natuurlijk is er vrouwelijke input op dit album van zangeres Victoria Legrand.

Beach House - 7 is dus het beste album van 2018 volgens het Fetileaks Forum.

Nummer 50: Kanye West – Ye
Nummer 49: Spiritualized – And Nothing Hurt
Nummer 46: Interpol – Marauder ; Myles Kennedy – Year of the Tiger ; Yves Tumor – Safe in the Hands of Love
Nummer 44: Deafheaven – Ordinary Corrupt Human Love ; Snail Mail – Lush
Nummer 41: A Perfect Circle – Eat the Elephant ; The Vaccines – Combat Sports ; Phosphorescent – C’est La Vie
Nummer 40: Death Cab For Cutie – Thank You for Today
Nummer 39: Albert Hammond Jr. – Francis Trouble
Nummer 38: Let’s Eat Grandma – I’m All Ears
Nummer 35: Big Red Machine – Big Red Machine ; Father John Misty – God’s Favourite Customer ; Thom Yorke – Suspirium
Nummer 34: Iceage – Beyondless
Nummer 32: Courtney Barnett – Tell Me How You Really Feel ; Young Fathers – Cocoa Sugar
Nummer 30: Avatar – Avatar Country ; U.S. Girls – In a Poem Unlimited
Nummer 29: The Good, the Bad and the Queen – Merrie Land
Nummer 28: Greta van Fleet – Anthem of the Peacefull Army
Nummer 27: Parkway Drive – Reverence
Nummer 25: Brian Fallon – Sleepwalkers ; The 1975 – A Brief Inquiry Into Online Relationships
Nummer 24: Kurt Vile – Bottle It In
Nummer 23: Jack White – Boarding House Reach
Nummer 22: Jungle – For Ever
Nummer 21: Isaac Gracie – Isaac Gracie
Nummer 20: Anderson. Paak – Oxnard
Nummer 19: Low – Double Negative
Nummer 18: Nils Frahm – All Melody
Nummer 17: Denzel Curry – TA1300
Nummer 16: Shame – Songs of Praise
Nummer 15: Architects – Holy Hell
Nummer 14: MGMT – Little Dark Age
Nummer 13: Kids See Ghost – Kids See Ghost
Nummer 11: Jon Hopkins – Singularity ; Car Seat Headrest – Twin Fantasy
Nummer 10: Ghost - Prequelle
Nummer 9: Janelle Monáe - Dirty Computer
Nummer 8: Pusha T - Dayonta
Nummer 7: Against All Logic - 2012-2017
Nummer 6: Ben Howard - Noonday Dream
Nummer 5: Arctic Monkeys - Transquility Base Hotel & Casino
Nummer 4: Brockhampton - Iridscence
Nummer 3: Parquet Courts - Wide Awake!
Nummer 2: IDLES - Joy as an Act of Restistance.
Nummer 1: Beach House - 7
 

Thisso

Sunset slot
Sfeerbeheer
6 mrt 2016
2.190
3.018
Ik had U.S. Girls, Low, MGMT en Monáe hoger verwacht en de populariteit van metal en Arctic Monkeys onderschat. Maar uiteindelijk is het wel weer een prachtige lijst geworden die de muzieksmaak van het forum hier toch goed weerspiegelt (logisch), goede smaak hebben jullie allemaal!

En natuurlijk nog eens bedankt voor het organiseren, Brian, topwerk! Ik kijk al uit naar komend jaar :)
 

Gebruikers die dit onderwerp bekijken