Rock Werchter 2023 - Nieuws en geruchten

Raoul

Dagopener
17 jun 2015
571
541
Laryngitis, zeker bij muzikanten die daarvoor gespecialiseerde artsen hebben, duurt normaal gezien geen 2 weken.
Ik heb het opgezocht. Kan inderdaad relatief snel herstellen en zeker als je hier gespecialiseerde artsen voor hebt.

Ik maak me nog geen zorgen op deze zomerse dag!
 

jimmywe

Headliner
21 feb 2014
5.177
5.511
Dit is wel een vreselijk systeem op deze manier.

Ik vermoed dat ze bang zijn voor misbruik bij het barpersoneel. Als die de optie hebben tussen 1 coin voor een pintje als je een beker inwisselt, en 1,3 coin voor een pintje als je geen beker inlevert, dan kunnen daar ook weer fouten tegen gemaakt worden. En als die het wat beu zijn of geen zin hebben in discussies met klanten die geen beker inruilen, dan beginnen die gemakshalve misschien 1 coin aan te rekenen of je nu een beker hebt of niet.
Op deze manier moeten ze aan de bar niet nakijken of je een beker inlevert en te veel nadenken over wat ze moeten aanrekenen en is alles standaard + 0,3 coin per drankje.

Blijft een rotsysteem. Op andere festivals werkte het wel prima als je gewoon je beker kon inleveren.
Maar neen, dit is voor Werchter echt een grote stap. Ze zullen dit uitgebreid bekijken naar volgend jaar toe.
Dan gaan die wasstraten wel moeten, kan bijna niet anders.
 

jimmywe

Headliner
21 feb 2014
5.177
5.511
Fy_clqTXsAcEEFi


Zou het lot ons goed gezind zijn en krijgen we een andere afsluiter voor Rock Werchter? Benieuwd hoe dit gaat uitdraaien!
Wat een reactie 😳🙄
 

ChiquitaChaser

Support act
27 sep 2016
1.006
268
Ik ken er absoluut niet veel van, maar ik veronderstel dat het eenmalig produceren van en nadien schoonmaken op lange termijn minder vervuilend zal zijn. Water is toch ook.. herbruikbaar? Elektriciteit kan via groene energie worden opgewekt?
Diee voorraad van plastic bekers is natuurlijk een reden zoals ene ander hoor...
Schoonmaak van herbruikbare bekers -> (stockeren in koelwagen van 4 a5 graden -> wagen vol dan gaat diee naar de wasstraat in Zoersel -> worden daar gewassen, gespoelt en gedroogd alsook nog eens gekookt -> etc. Moeten ook na X jaar gebruik weg dacht ik)

Soit, huidig proces is volgens mij niet milieuvriendelijker dan vroeger (waar ze 90% a 95% van het plastic gerecycleerd werd).
En wat gaat alternatief zijn voor de PET cola flesjes als die moeten verdwijnen? Ook blikjes (zoals de wijn nu)? Is dat milieuvriendelijker en veiliger?
Stel mij oprecht die vraag (en hoop op beste milieuvriendelijke en werkbare oplossing)
 
  • Leuk
Waarderingen: MrScissorhands

MadMandra27

Dagopener
23 aug 2022
744
974
Wat een prachtige line-up is het eigenlijk alweer geworden en met heel weinig op repeat toch? Rap even gecheckt en in vergelijking met vorige editie 3 dezelfde namen: RHCP, Inhaler, SONS. Daarnaast met RHCP, Muse, AM, QOTSA en Editors misschien niet de meest vernieuwende acts, maar met Rosalia, Fred Again.., Stormzy, Sam Fender, CDW en Lil Nas X toch een heel frisse "subtop". Om dan nog maar te zwijgen over de sterke undercard: Squid, The Interrupters, The Murder Capital, STONE, Nova Twins, etc. Hier en daar ook nog lekker doorspekt met "gouwe ouwe waarden" zoals Interpol, Paolo Nutini, Sigur Ros, The Black Keys, Iggy Pop, ... dus klagen mogen we toch zeker niet vind ik!

Zijn jullie ook al zo enthousiast?! Nog 10 dagen :cool:
 

Altijd dorst

Playlistbediener
21 jun 2022
43
47
Zover ik weet geen recycling systeem op werchter. Gedoe allemaal met die bekers. Zet wat afvalbakken neer en laat wat vrijwilligers rond lopen met een prikstok. Eind van avond even met een veegwagen over het terrein en klaar is kees.

Ik zal wel aso zijn, maar een leeg bekertje laat ik gewoon uit mn handen vallen of geef hem aan de verzamelaar die bij 100 bekers een bon krijgt. Eet afval kan gewoon in de afvalbak. Ik zie de noodzaak van zo'n kut systeem echt niet. En vraag me af milieuvriendelijk het allemaal is om bekers te spoelen en her te gebruiken.

Op de camping proberen we de boel netjes te houden en nemen we afvalzakken mee.
 
  • Leuk
Waarderingen: Tinus101

festirock

Support act
1 dec 2015
851
577
Ik ken er absoluut niet veel van, maar ik veronderstel dat het eenmalig produceren van en nadien schoonmaken op lange termijn minder vervuilend zal zijn. Water is toch ook.. herbruikbaar? Elektriciteit kan via groene energie worden opgewekt?

Tja en what's next. Trucks bannen die stage materiaal aanleveren? Alleen artiesten boeken die geen vliegtuig nemen om langs te komen? Of helemaal geen festival meer in parkgebied?
Denk dat het "bekertjesprobleem" een beetje overschat wordt. Recycleer de plastic naar iets waardevol en je hebt ook een oplossing ipv een aparte industrie te gaan ontwikkelen om herbruikbaar materiaal te gaan wassen
 

Gebruikers die dit onderwerp bekijken