Pinkpop 2024

DennisvdBr

Droomheadliner
Sfeerbeheer
19 nov 2012
21.037
6.078
Die zullen we dan maar met potlood al noteren....
NBT vind ik lastig omdat ze 2022 nog Noord afsloten.

@DennisvdBr kun je weer niet eens lijstje maken met mogelijke headliners of is het daar nog te vroeg voor?
ik heb eigenlijk alleen een lijst met gokjes, maar zal speciaal voor jou mijn lijstje iets uitgebreider uittypen

concreet tours / zeer sterke geruchten in 2024:
Foo Fighters, staan 22-06 in Londen,met een gat van 2 dagen tot Cardiff. Het is onduidelijk of ze festivaldagen gaan inplannen die aansluiten op de stadion shows in UK. Als de festival data niet aansluitende data zijn, was Pinkpop al lang uitgesloten.
Iron Maiden, hiervan is bekend dat de manager heeft gezegd dat ze doortouren in 2024, ook sterk gerucht Download UK.
Rammstein, zouden sterk gerucht zijn voor Download UK. Daarnaast een gerucht dat er een run met festival gigs zou kunnen komen.
Springsteen, geruchten over shows, maar je weet nooit wat er nog bij geprikt kan worden? In ieder geval in 2024 in augustus zoals dit jaar weer VS data.
Aerosmith, touren door in 2024 voorlopig alleen Amerikaanse data, na de laatste cancel verwacht van terug boeken van de gigs.
Bruno Mars, trekt de tour door in 2024, Amerika en Isreal eind 2023 en begin 2024 een run aan gigs in Tokyo.
Bon Jovi, komt een tour van in 2024 door bandlid bevestigd, maar imo onwaarschijnlijk voor festivals, wie weet?
Bring Me The Horizon, duiken wel op nu hier en daar, maar de vraag is of dit een Pinkpop headliner of een Noord aflsuiter is.
Avenged Sevenfold, naast Rammstein en Iron Maiden sterk gerucht voor Download UK. Een jaar uitgestelde tour word verwacht!
edit, plus:
Queen, trekken de tour door in 2024, Japan in februari 2024 al aangekondigd

wat nog meer qua geruchten:
Pearl Jam nieuw album in 2024, is natuurlijk wachten op een tour.
Muse, verwacht ik dat de wereld tour minstens door trekt in Zuid Amerika, wellicht ook EU?
Maneskin, verwacht ik wel op festivals op hoge spots.
Mumford & Sons zouden imo EU kunnen doen aankomende zomer.
The Killers met nieuw werk, zie wel een tour ontstaan.
Green Day, komt nieuw album en verwacht wel dat de tour (mede langs festivals) doorgetrokken gaat worden in EU.
AC/DC, het gerucht blijft hangen dat ze eindelijk touren in 2024, oa gerucht uit Spanje?
Rolling Stones, nieuw album en weten qua touren niet van ophouden.
Oasis, reunie wordt wel eens hardop genoemd in 1 adem met Glastonbury, of is dat een in leven gehoude wens van de bezoekers?
Dua Lipa, ook veel genoemde naam voor oa Glastonbury.
Rihanna, idem bij de geruchten voor Glastonbury, maar dan laat ik het voorlopig bij de Glasto geruchten.
U2, er was ooit een gerucht over een geplande tour met outdoor gigs?
Billie Eilish werd als 1 van de namen genoemd als wens voor Pinkpop (evenals Muse en Foo Fighters), maar nog geen concrete aanwijzing van tour in 2024?
edit, plus:
Post Malone, nieuw album, ik neem aan een tour en zou op de Pinkpop 2020 editie staan?

maar de puzzelstukjes zullen komende maanden wel op de plek vallen en de lijst aangevuld worden...
 
Laatst bewerkt:

PJ

Headliner
4 nov 2014
7.722
1.888
Oké. Mooie uiteenzetting weer. Ik volg niet alles meer dus sommige dingen gaan echt aan mij voorbij. Als ik zo naar je lijstje kijk en dan even logisch nadenken hou ik het op:
Muse
Greenday
Dua Lipa
 
  • Leuk
Waarderingen: Landgraver

RubenFrusciante

Sunset slot
11 feb 2017
2.411
3.380
Oké. Mooie uiteenzetting weer. Ik volg niet alles meer dus sommige dingen gaan echt aan mij voorbij. Als ik zo naar je lijstje kijk en dan even logisch nadenken hou ik het op:
Muse
Greenday
Dua Lipa
Zou ik echt een prima rijtje vinden voor Pinkpop. Gewoon jammer voor ze dat Foo Fighters die UK gigs heeft en waarschijnlijk wél RW doen. Had Green Day of Muse voor hen gewisseld, en je hebt gewoon een dijk van een bovenkant waarmee ze gok ik echt wel uit zouden verkopen.
 

DennisvdBr

Droomheadliner
Sfeerbeheer
19 nov 2012
21.037
6.078
Ik zie in nbt toch echt een nieuwe headliner. Lijkt me in 2024 alleen sterk aangezien ze ook al 2x in de Ziggo staan. Dat zal Pinkpop dan toch niet doen, lijkt mij.
dat dacht ik ook, behalve als de Williams kaart getrokken moet worden?
al lijkt me met de afsluitende spot op Noord in 2022, de kans op NBT niet heel groot alles bij elkaar
 

PJ

Headliner
4 nov 2014
7.722
1.888
Ik zie in nbt toch echt een nieuwe headliner. Lijkt me in 2024 alleen sterk aangezien ze ook al 2x in de Ziggo staan. Dat zal Pinkpop dan toch niet doen, lijkt mij.
Die optie was voorheen alleen mogelijk bij Pearl Jam en sinds dit jaar Robbie Williams.....
Ik sta nu nergens meer van te kijken..
 

PJ

Headliner
4 nov 2014
7.722
1.888
Ik zie in nbt toch echt een nieuwe headliner. Lijkt me in 2024 alleen sterk aangezien ze ook al 2x in de Ziggo staan. Dat zal Pinkpop dan toch niet doen, lijkt mij.
Het is wel 2 keer zo goed als uitverkocht in Amsterdam. Dus waarom niet, ook al stonden ze er recent nog....
 

Landgraver

Support act
13 apr 2021
940
445
Die optie was voorheen alleen mogelijk bij Pearl Jam en sinds dit jaar Robbie Williams.....
Ik sta nu nergens meer van te kijken..
Ik ook niet, tegenwoordig kan alles benieuwd als ze komen wie van die 3 dan de meeste dagkaarten verkoopt.
 

Oasiss

Subheadliner
4 okt 2016
4.234
4.506
Het is wel 2 keer zo goed als uitverkocht in Amsterdam. Dus waarom niet, ook al stonden ze er recent nog....

Ja, het feit dat ze de Ziggo tweemaal (nagenoeg) uitverkopen, is voor mij teken dat het terecht een headliner zou zijn voor Pinkpop. Ik denk alleen dat het geen goed idee is om dat dan in hetzelfde jaar van die 2x Ziggo Dome te doen.

Denk dat slechts een handjevol artiesten dan in de zomer nog een dagje Pinkpop uitverkopen. Vorig jaar bij Robbie Williams pakte dat bijvoorbeeld niet goed uit.
 
  • Leuk
Waarderingen: Timmetje

Rikkie

Support act
14 nov 2012
882
904
Ik denk het wel eigenlijk. Voor mijn gevoel, ook op basis van dit forum, trekken er veel meer Nederlanders naar RW dan Belgen naar Pinkpop.

Logisch ook, want wat heeft Pinkpop Belgen te bieden wat ze niet op RW vinden? Andersom is dat veel meer het geval: Op RW krijg je een pak meer waard voor je geld. Goedkopere tickets, meer namen en een extra dag festival.
Er zijn inderdaad minder Belgen in verhouding op Pinkpop. Nederlanders op werchter schat ik op 20-25%.

Wel genoeg redenen om als Belg voor Pinkpop te kiezen. Bereikbaarheid voor mensen uit bijv. Maasmechelen, Maaseik, etc. Bepaalde headliners zoals Pink en voor mensen met kinderen is het makkelijker plannen aangezien Werchter vaak in onze schoolvakantie kan vallen.
 

Harmofiel

Nieuw lid
15 mei 2023
4
2
Het zal vast wel weer een veredeld Tros muziekfestijn op het plein gaan worden met een groot scala aan NL talige 8erangs k*tartiesten als we de lijn van Niek Murray door moeten trekken. Hij heeft samen met onze vriend Rob Trommelen (sidenote: Arctic Monkeys was midden in de roos op Werchter, refererend aan je interview van afgelopen jaar) al heel lang bewezen geen smaak en en zeker geen beleving van en in muziek te hebben maar dat het enkel en alleen om de knikkers draait. Liever hippe pantalonnetjes op je festival dan oprechte liefhebbers, want alles voor de likes!

Maar in plaats van Acda en de Munnik en alle NL crap of The Cure tot in den treure vergezeld met alle uitgemolken popsterretjes zie ik liever bands als: The Howl & The Hum, Gerry Cinnamon, Stone, Portland, Balthasar, Somebody's Child, Viagra Boys, Chappaqua Wrestling, The National (kaartjes 29-9, ZIGGO dome in the pocket), Elbow, Sam Fender, Declan McKenna, Miles Kane, The Gaslight Anthem, The 1975 (hebben net een losse gig aangekondigd, AFAS live 8-3-2024), Stereophonics, Arcade Fire, Arctic Monkeys, Foals, Florence and the Machine, Supergrass, Manic Street Preachers en zo nog vele andere grote en kleine acts die echt voor de muziek en de beleving van de liefhebber op het podium staan. Maar ook een Bush (ik weet helemaal niet of het live nog wat doet hoor) zou ik graag nog eens zien.

En als het dan toch uit NL moet komen, doe dan lekker Merol, Queen's Pleasure, Froukje, S10 en Wies o.i.d, dat is wel echt oprecht leuk om naar te luisteren. (wordt in België ook beter op waarde geschat dan in ons eigen kikkerlandje)

Mar goed, iets met ijdel en hoop denk ik zelf. Dus maar weer lekker naar Werchter volgend jaar. Daar hebben ze het wel begrepen, en de bezoekers overigens ook, geen (of in ieder geval minder) last van the Dutch Disease....
 
Laatst bewerkt:
  • Leuk
Waarderingen: Werchterfan

zero

Gouden Tip
18 okt 2018
298
171
klopt, want ik had graag cijfers gezien die niet van een forum point of view komen

Mijn gevoel als bezoeker zegt ook dat er véél meer Nederlanders op Werchter rondlopen dan Belgen op Pinkpop, maar ik heb geprobeerd dit toch even op te zoeken. Er zitten wel wat oude artikels tussen, maar ze lijken me wel voldoende te zeggen.

Over Nederlanders op Werchter: "Een op de vijf festivalgangers tijdens deze editie van Rock Werchter was een Nederlander."
Bron uit 2012

Over Belgen op Pinkpop: "Ongeveer 3.000 Belgen bezoeken dit weekend Landgraaf, andere jaren is dat het dubbele."
Bron, eveneens uit 2012

Als 1/5e van 139.000 bezoekers een Nederlander is, kom ik op 27.800 Nederlanders in 2012 op Werchter. Dat wordt bevestigd in dit artikel uit 2023 waarin gesteld wordt dat er jaarlijks "Tienduizenden Nederlanders" naar Werchter afzakken. Omgekeerd waren dat 3.000 Belgen in 2012 op Pinkpop, waar dat er andere jaren ook maar 6.000 zijn. Dat verschil in cijfers lijkt me toch niet verwaarloosbaar.

Tijdens het zoeken stootte ik overigens ook op een artikel uit 2016 dat stelt dat 1 op 3 van de bezoekers op BKS een Belg is. Ook dat stemt eigenlijk wel overeen met mijn gevoel als bezoeker op BKS. Dat valt overigens ook perfect te verklaren doordat we in België gewoon geen alternatief voor BKS hebben.

Bon, de cijferfetisjist in mij gaat terug slapen. :)
 

DennisvdBr

Droomheadliner
Sfeerbeheer
19 nov 2012
21.037
6.078
thnx @zero , duidelijke cijfers

er ligt dus een duidelijk verschil in Nederlanders dat kiest voor Rock Werchter en niet voor Pinkpop, die de bezoekers uit eigen landsgrenzen niet kan vasthouden.

vind overigens het BKS feitje wel heel opvallend, kan je misschien ook uit concluderen dat de 'muzieksmaak' van de Belgische bezoekers meer naar BKS invulling neigt dan naar Pinkpop invulling
 
Laatst bewerkt:

Mark's Kal

Sunset slot
4 jul 2022
3.267
3.843
gerucht, binnenkort de tourdata van Slash (nieuwe album met Myles en Conspirators) voor Brazilie (en waarschijnlijk rest van Zuid Amerika) januari/februari 2024
twitter.com/jnflesch/status/1697384778100539779

ik verwacht ze in de zomer door Europa, Pinkpop imo zeer groot kanshebber
Zou een herhaling van 2015 wel tof vinden; Slash, Faith No More en Muse (Aurora, Elbow, Above & Beyond ook welkom) op 1 dag.
 

Gebruikers die dit onderwerp bekijken

  • wess
  • neus