Festileaks Festivaldraft XIV: Make Pinkpop Great Again: De Presentaties

Martijn

Geliefde act
28 nov 2013
1.682
2.013
Hierbij het topic voor het presenteren van de line-ups. Iedereen heeft tot en met 4 oktober 23:59 uur de tijd en je mag zelf een moment uitkiezen wanneer het voor jou het beste uitkomt. Als alle deelnemers zijn geweest of als het 4 oktober 23:59 is, gaan de stembussen open. Van zaterdag 5 oktober tot en met donderdag 10 oktober mag iedereen kaartjes kopen/stemmen. Hiervoor geldt dat iedereen 3 weekendtickets mag kopen, en 2 dagtickets. De tickets kun je aanschaffen via een dm aan mij. Ook niet deelnemers mogen natuurlijk kaartjes kopen! Verder hier aub geen discussies, die voeren we in het hoofdtopic van de draft. Enkel de presentaties.

(plaats een linkje met je presentatie in het hoofdtopic. Dan kunnen overige discussies/opmerkingen/complimenten etc. daar plaatsvinden)

Succes!
 

Brian

Headliner
Sfeerbeheer
16 jun 2015
5.739
7.522
Laat ik het spits afbijten. Begin bij de 7 acts die ik erbij heb gekozen. Drukwerk, The Dublin Legends, Mula B, Thumbasaurus, Julia Jacklin, Nikki Hill en Henge.
Make Pinkpop Great Again was de opdracht. Mijn inziens zou dat zijn door Pinkpop een meer eigen smoel te geven. Een festival er van te maken zoals we die nog niet hebben in Nederland/België. Er zijn maar weinig plekken waar je artiesten voor zo'n grote massa kan zetten. De eigen smoel die ik Pinkpop wil geven is die van de POP. Weg bij het alternatieve en de gitaarbands, maar naar alle soorten pop. Soul, R&B, rap, indie, singer-songwriter, Nederlandstalig, oldskool, nieuwe. Zolang het maar een duidelijk pop dna heeft.

Dat begint bij Pinkpop, zoals altijd, bij de headliners. Echter wil ik hierbij meteen de koppeltjes maken die goed werken. Geen Doe Maar meer alss sub van Rammstein, maar 2 artiesten die goed bij elkaar passen. Beyoncé - Joss Stone, Elton John - Pet Shop Boys & Kendrick Lamar - Anderson .Paak. Dit zijn de grote ticketschuivers. Met deze headliners is het ook het enige punt waar het qua realiteit een beetje schuurt bij mij. Eigenlijk zijn Beyoncé en Elton John te groot of te gestopt, maar dat balanseer ik in de rest van de line-up uit met geen acts onder hun status geboekt (vind ik zelf).

De rest van de mainstage is grotendeels op de headliners ingevuld en je kunt altijd mooie routes volgen in de lijn van de headliner gedurende de dag. Over het weekend gekeken zijn deze acts er ook nog wel, maar de hoofdmoot ligt op de dagtickets.

Ik zou zeggen, wandel door het blokkenschema, kijk op de poster en zie een uniek festival met een duidelijk gezicht die we nu nog missen in ons festival landschap. De nieuwe Pinkpop koers is een stap naar een levensvatbaar festival die blijft vernieuwen naar aanleiding van de populaire muziek zonder het verleden los te laten.

1727884657819.png



 

Oasiss

Subheadliner
4 okt 2016
4.897
5.434
Als een heuse Fabrizio Romano gooi ik er een onvervalste ‘here we go’ in. Op de roze hoedjes staat volgend jaar (godzijdank) geen MAGA, maar MPGA. Make Pinkpop Great Again. Dat verdient het festival waar ik al bijna twintig jaar kom, waar ik op een steenworp afstand van werd geboren, en dat verdient het langstlopende festival ter wereld.

Allereerst moeten we de line-up complementeren. Dat doen we met de volgende set namen:

Amadou & Mariam, Rani, Elderbrook, Blaudzun, Hiigo, La Pegatina en Girl and Girl .

Dat maakt ons compleet. De laatste jaren kon Pinkpop van de grote festivals in Nederland en omstreken toch wel de minste verkoopcijfers overleggen. Niet gek, want het festival was, zonder erom heen te draaien, gericht op drie grote namen en voor de rest opvulling.

Dat is niet meer van deze tijd. De grote stadionacts van deze tijd gaan liever voor eigen concertreeksen en verkopen liever een aantal keer de JC Arena uit, dan dat zij festivals aandoen. Het is daarom zaak ervoor te zorgen dat Pinkpop niet meer afhankelijk is van die drie bovenste namen. Tegelijkertijd willen we Pinkpop ook niet haar eigen smoel doen verliezen. Niet alles hoeft te veranderen. Daarom hebben wij ook publiekslieveling Foo Fighters op de bühne, voor het eerst sinds het tragische verlies van Taylor Hawkins weer in Landgraaf (we hebben een harde garantie dat Dave Grohl niet stiekem een ander festival doet op zaterdag 21 juni 2025). We zorgen er dus voor dat de gitarenliefhebbers ouderwets aan hun trekken komen. Zo is onder meer nog Avenged Sevenfold, Alter Bridge, Enter Shikari en Bad Religion om deze groep op hun wenken te bedienen. Wat valt verder nog te denken van de legendarische Britten van Pulp en Kasabian?

Maar, we kunnen niet alles bij het oude laten. Pinkpop gaat al meer dan een halve eeuw mee en dan moet je meebewegen. Op vrijdag 20 juni 2025 sluiten we onze dag daarom af met de betoverende Lana del Rey . Een artiest die verkondigt volgende week de Ziggo te doen en dan alsnog binnen een handomdraai uitverkoopt is zeldzaam, maar deze dame doet het met speels gemak. Dit belooft dan ook een mooie samenkomst te worden van de oudere garde die fan is vanaf dag 1 en de jongere garde die haar heeft omarmd en leren kennen via Tiktok. We gaven al aan dat Pinkpop echter niet langer enkel de focus gaat leggen op de headliner. Lana wordt daarom voorafgegaan door giganten The War on Drugs, Childish Gambino, Eefje de Visser en veel meer.

Blijft over zondag 22 juni 2025. Het sluitstuk van Pinkpop 2025, waar Swedish House Mafia Megaland gaat doen ontploffen. Ook hier is de focus echter ook gelegd op het hele plaatje. Zo hebben we de geweldige Christine met zijn Queens, Rosalía, een legende die nog deel uitmaakte van The Velvet Underground, John Cale, en kan ouderwets gebeukt worden bij Bullet for my Valentine.

Het niet langer focussen op de headliner uit zich ook in de headliner geen exclusief timeslot te geven. Zo speelt High Parasite tijdens Lana del Rey op Stage 4, betovert Tori Amos de tent tijdens Foo Fighters en kan de gitaarverslaafde tijdens Swedish House Mafia terecht bij Bullet form my Valentine.


Dit alles maakt de volgende poster:



Naamloos-min.png

En dit blokkenschema:


 
Laatst bewerkt:

MadMandra27

Support act
23 aug 2022
1.177
1.400
Pinkpop by MadMandra27
Na de exclusieve boekingen had de organisatie al een opperbest gevoel, dus slechts 7 acts werden nog aan de line-up toegevoegd waaronder Koyo en Zinadelphia. Hieronder kunnen jullie de festivalposter aanschouwen van deze zalige Pinkpop-editie komende zomer. Wat u mogelijks opvalt, is de manier hoe deze is opgebouwd, zo in 3 kolommen. Waar de linkse kolom alleen acts bevat die ooit al neerstreken in Landgraaf, gaat het bij de middelste kolom net voor gloednieuwe acts op de magische wei. Tot slot zien we in de rechter kolom een mix van beide, om zo het feest volledig te maken. Daarnaast hielden we er ons ook aan om per categorie een act beginnend met (bijna) elke letter van het alfabet te hebben. Zo werden enkele "moeilijke" letters samengenomen, q/u/v en x/y/z, maar ook hieruit blijkt dus de diversiteit die Pinkpop te bieden heeft.

DraftXIV_Affiche.png

We overlopen kort even dag per dag, die steeds van 12u tot 00u loopt. Twaalf uur pure kwaliteit aan live-muziek kunnen en zullen wij u bieden, zij het soms met een avontuurlijke en speelse uitstap. Deze zien we meteen al de vrijdag waar Kneecap de South Stage mag openen en niet veel later vinden we het Eurosong-fenomeen Verka Serduchka terug in de Tent. Op Stage 4 zijn tegen dan al gitaarband Being Dead en metal-act Toxic Shock de revue gepasseerd. Voor ieder wat wils dus, net wat we als organisatie beogen! Later die dag heb je nog Nederlandse trots De Jeugd Van Tegenwoordig, die op vrijdag de spot hebben waarbij er even maar 1 act speelt op het volledige festivalterrein. Een eer als het ware en als het niet je meug is, breng dan een bezoekje aan onze standjes en/of douw een lekkere kroket in je smikkel! Als organisatie willen we naast gevestigde waarden zoals afsluiters Oliver Heldens (Tent) en Bring Me The Horizon (South Stage) zeker ook de kans geven aan nieuw, opkomend geweld. Dit doen we de vrijdag in de personen van Poppy, Jorja Smith, NF en Sleep Token. Wat een dag, mis dit niet!

Na een weldoende nacht-/ochtendrust gaat het feest de zaterdag lekker door met openingsacts als Iguana Death Cult (Tent) en Girls In Synthesis (Stage 4). Wat later op de dag kan je ook oud-gedienden meepikken zoals I Prevail (South), The Vices (North) en Ellie Goulding (South). Met een aperootje in de hand gaan we vervolgens los op de tonen van IDLES (South) of de beats van de Nederlandse band Rats On Rafts (Stage 4). Aan alles komt een eind, dus ook aan deze zaterdag, met bands zoals JPEGMAFIA (Tent), Ghost (North) en Snoop Dogg (South).

Op de derde en laatste dag worden we op de festival in de namiddag gewekt door prachtige stemmen zoals WIES (Tent) en Crack Cloud (Stage 4), alvorens schaamteloos mee te zingen met Lauren Spencer Smith (North) en Counting Crows (South). Ook maakt Palaye Royale (North) dan een ongetwijfeld onvergetelijke passage; een must-see in de ogen van de organisator! Vervolgens wat nederlandstalige metalkunst door Fleddy Melculy geëtaleerd in de Tent of de drum & bass beats van Nia Archives (North). Tot slot breekt Dizzee Rascal voor het laatst dat weekend de Tent af en legt Billie Eilish op geheel eigen wijze dit wonderlijke weekend neer op de South Stage. Hou je meer van een ander genre, dan is dit geen probleem met Architects (North) en Nada Surf (Stage 4) als alternatieven.

CLASHFINDER

Kriebelt het al? Bestel dan snel je tickets door een PM naar @Martijn te sturen en kom reeds in de sfeer met behulp van deze spotifyplaylist en bovenstaande clashfinder. Met zo'n sterke programma zal het echter moeilijk zijn om nooit een hartverscheurende keuze te moeten maken, maar dat hoort er nu eenmaal bij. Wat ook part of the deal is, zijn diverse eet- en drinkstandjes waarbij herbruikbare bekers en cashless betalen de norm zijn. Wel geen gedoe met inruilen en terugbetaling aanvragen; inruilen doe je in een automaat zoals met leeggoed en qua terugbetaling gaat er maar 50 cent transactiekosten van af. Of dit laatste een hint is naar een volgend festival van deze organisatie, dat ontdek je wellicht snel genoeg. Bestel eerst je tickets als de bliksem voor deze schitterende editie op Megaland!
 

theblackmadness

Subheadliner
9 sep 2019
4.152
5.542
Pinkpop great again door weer wat meer naar de eigen roots te gaan door rock en alternatieve muziek te boeken. Er zijn genoeg Nederlandse festivals waar de pop en dance de bovenhand voert en die doelgroep beter bedient door randzaken. Wat ze wel nodig hebben is wat breder boeken ipv focus op 1 headliner. Om die reden is er 1 dag met een absolute topper AC/DC en 2 dagen waar dit breder boeken in zijn werk gaat door meerdere "kleine", grote namen te boeken

We werken de affiche af met 7 namen:
Voor vrijdag zijn dat de Nigeriaanse koningin van de afropop Tems (Tent), Lola Young (Tent) die heerlijk messy zal spelen en het opkomende talent Hannah Grae (Stage 4).
Zaterdag komen er ook 3 namen bij met Highly Suspect (South Stage) die de dag zal openen met hun meezingbare rock, de opkomende ster aan het fundament van de Reggae Lila Iké (Tent) en de vrouwen van rockgroep Dea Matrona (Stage 4).
Zondag wordt geclompeteerd door 32elephants (Stage 4) om de reeds aangekondigde Nederlandse toppers aan te vullen tot 10.

Pinkpop.png

Clashfinder: https://clashfinder.com/m/pinkpopdraft/
 

warriorandweirdo

Geliefde act
8 nov 2017
1.892
2.715
PINKPOPposter.png

Tijd voor de voorstelling van mijn alternatieve versie van Pinkpop 2025. Beginnen doen we met de vijf resterende namen: Unflirt, Geese, Bluai, The Cool Greenhouse en The Vintage Caravan.

Als Belg zonder directe link met Pinkpop, was het in het begin eerst analyseren wat de sterke en zwakke punten van het vroegere Pinkpop waren. Om betere verkoopcijfers te halen, halen we op zondag de grootste artieste van het moment naar de weide: Taylor Swift. Maar tegelijk is het de bedoeling om de headliners minder prominent aanwezig te laten zijn. Daarom hebben we ervoor gekozen om de twee andere dagen iets ‘kleinere’ headliners te zetten met Depeche Mode en Kings Of Leon. Ook voorzien wij een alternatief tijdens de headliner. Benieuwd naar wie de alternatieven zijn, bekijk dan zeker ons blokkenschema.

Iets wat we altijd fijn vonden aan Pinkpop, was de grote verscheidenheid in de line-up. Daarom hebben we naast de namen die we vaker op festivals tegenkomen, ook enkele ‘buitenbeentjes’, zoals “Weird Al” Yankovic en Herman Van Veen.

Rest ons enkel nog het delen van de timetable.


En de playlist.


See you @ Pinkpop 2025!
 

Koekdoos

Headliner
22 okt 2018
6.664
9.015
Laat ik beginnen met de toevoeging van de laatste zeven namen: Feuerschwanz, The Night Flight Orchestra, Crippled Black Phoenix, Wind Rose, Peuk, STONE en Asinhell.

Terug naar de succesvolle roots van Pinkpop met meer gitaren, meer echte classics, de beste Nederlandse acts of culthelden en natuurlijk ook een echte klassieker van een Pinkpop poster.

Door de jaren heen heeft Pinkpop van alles aan vage, rare en obscure posters gemaakt en dat hebben wij geprobeerd in ere te herstellen met een poster in de richting van posters van knallers van edities a la 2014 (Rolling Stones en Metallica) en 2018 (Foo Fighters, Pearl Jam en Bruno Mars), dat waren nog eens tijden. Inspiratie opgedaan door de rare artworks, kreeg ik de ingeving om eens te kijken naar de rare artworks van het spel Dixit en zodoende online opzoek gegaan naar een muzikaal getinte kaart van Dixit en op het onderstaande resultaat uitgekomen, met credits naar @InsaniTiny voor het in elkaar zetten van de poster:

WhatsApp Image 2024-10-04 at 10.10.33.jpeg
*disclaimer: potentieel staan er wat namen op vreemde plekken op de poster, maar dat kan veroorzaakt zijn door verplaatsingen puur postertechnisch om alles mooi uitgelijnd te krijgen

Vrijdag is een dag met gewoon van alles en nog wat met verschillende toegankelijke (hard)rock en metal namen, maar ook het Metropole Orkest met hun Games in Concert: the Score setlist, Suzan en Freek voor het jonge publiek, wat Nederlandse toppers van weleer met George Baker en Stef Bos en natuurlijk een alternatief, zwaarder programma met onder andere The Ocean, Asinhell, Crippled Black Phoenix en Amenra.

Zaterdag hebben we op de mainstage een radio-vriendelijk dagprogramma opgesteld met een beetje rockende top2000 vibes, ideaal voor het oude vertrouwde Pinkpop publiek met natuurlijk Krezip als echte classic act, maar ook onder andere headliner Toto, John Mayer, Guus Meeuwis en Nena sluiten hier perfect op aan. Ook hier een alternatief, zwaarder programma op de andere stages met onder andere Kanonenfieber, Lord of the Lost, Devin Townsend met zijn speciale The Moth project, Heilung en Pendulum.

Zondag beginnen we al vroeg met het afbreken van het terrein en een lading nostalgie gedurende de hele dag met onder andere Bizkit Park, John Coffey, Three Days Grace, Alestorm en Limp Bizkit. Afsluitend op die dag is de co-headline constructie van My Chemical Romance en The Killers. Als dat geen nostalgisch sloopwerk oplevert, dan weet ik het ook niet meer. Ook hier een alternatief programma op de andere stages, dit keer wat minder heavy met onder andere The Hu, Faithless, het NS Orkest en Jazz Sabbath als voorbeelden van een rare mix van genres op deze dag.

Zie de onderstaande clashfinder voor het echte puzzelwerk:

Nogmaals alle kortingsacties:
BASPOP (Voor MadMandra en My Chemical Romance)
BRIANSBEESTENBENDE (voor Brian's herkansing bij Heilung)
GAMERZ (voor de Gouden Tim)
en een codeloze VIP korting voor Royke en Ruben als artiest op het affiche.
 

Gebruikers die dit onderwerp bekijken