Festileaks Draft XIII: De mini-mini draft

Yannick

Droomheadliner
23 apr 2015
11.257
6.740
Voorlopig 16 mensen die hun stem hebben uitgebracht, dat zouden er dus wel nog wat meer mogen zijn. Gelieve je stem uit te brengen in PM bij mij:))
 

EdsjeFCB

Sunset slot
24 jan 2016
2.992
4.065
IJzeren Man Festival 2024

De organisatoren van This Must Be The Place trekken voor een speciale nazomereditie naar het natuurgebied de Ijzeren Man in het Brabantse Vught. Van 6 tot en met 8 september zijn onder meer Fontaines D.C., Little Simz en The Last Dinner Party in Vught te bewonderen. Om de affiche compleet te maken worden nog 32 nieuwe namen aangekondigd:
Actress, Amber Arcades, A Winged Victory For The Sullen, Barker, Bastian Benjamin, Bendik Giske, Caterina Barbieri, Clark, Cloud Cafe, Echo Collective, Enola Gay, Folly Group, Giant Swan, Hallan, Heartworms, Huerco S., Hurray For The Riff Raff, James Holden, Jameszoo& Ensemble, Little Dragon,Marlon Williams, Maya Shenfield, Mood Bored, Oceanic, Remy van Kesteren, Sheer Mag, Sleater-Kinney, Suuns, Svaneborg Kardyb, Teqmun, The Beths en Youth Lagoon
Het prachtige eindresultaat van deze draft is terug te zien op de onderstaande line-up poster.



De 92 namen spelen verspreid over drie dagen en op vijf verschillende podia. Het Veld fungeert als ons hoofdpodium en biedt daarmee een thuisbasis voor de grootste namen op de poster. We willen daarbij in het bijzonder uitlichten dat Big Thief frontvrouw Adrianne Lenker op dit podium de laatste festivaldag opent. Tijdens haar set is op geen enkel ander podium een optreden, waardoor dit de perfecte manier is om te ontwaken. De evenknie van Het Veld is De Tent, waar we indiehelden als Julia Jacklin, Yo La Tengo en DIIV zien en iedere avond dansend kunnen eindigen met bijvoorbeeld Romy. Bij een festival in een natuurgebied hoort uiteraard een podium in een bos. Op Het Bos zien we hoofdzakelijk wat meer laidback muziek en is er ruimte voor jazz-geinspireerde acts als Tom Skinner en The Comet Is Coming. Waar Het Bos als rustpunt fungeert, zijn in De Loods de gitaarbandjes terug te vinden. Tot slot Het Strandje. Aan het meer van de IJzeren Man beginnen we wat later op de dag met de fijnste elektronica en aanverwante genres.

Blokkenschema

Fontaines laten clashen met The Comet is Coming. Zouden strafpunten op moeten staan!!
 
  • Haha
Waarderingen: theblackmadness

Koekdoos

Headliner
22 okt 2018
6.612
8.945
Het departement Cijfers En Letters van YannickMaster is de berekeningen voor de uitslag aan het maken!

De uitslag zal dus snel volgen, we beloven dat dit binnen de 1 tot 5 werkdagen zal zijn.

Het is dat die 1 tot 5 werkdagen erbij staat, maar we weten allemaal wat “snel” kan betekenen in festival-land!
 

Yannick

Droomheadliner
23 apr 2015
11.257
6.740
Er hebben deze editie 20 mensen tickets gekocht voor deze editie van de mini-mini draft. Veertien organisatoren dingden hierin mee naar het allerhoogste, een digitale laurierenkrans. Eentje die ze vast en zeker zullen vermelden bij een volgende editie als keursmerk.

14. MadMantra Meeting van @MadMandra27 / PinkBOB van @Bob105 (0 punten)
Vooraleer we de winnaar bekend maken, moeten we echter bij het minder leuke nieuws beginnen: de laatste plaats. Deze is weggelegd voor MadMantra Meeting dat ondanks knappe headliners als Wolf Alice, Big Thief en The Bony King Of Nowhere geen enkel ticket wist te verzilveren. De organisatie wordt vergezeld door PinkBOB dat er vroegtijdig de brui aan gaf dit festivalseizoen - ondanks dat de organisatie kleppers als Ben Howard, Loyle Carner en Courtney Barnett had geboekt.

12. @Oasiss (3 punten, één stem)
Voor het festival van bovenstaande organisator is weinig bekend. Geen festivalposter, nog geen tijdschema, zelfs geen locatie. Wel 60 knallers van namen. Interessant gegeven wel, iets dat in het verleden vrij charmant uitpakte bij Bon Iver's Eaux Claires! Wie weet waar Interpol, Eefje De Visser en Patti Smith zullen spelen. Eén iemand waagde zich alleszins aan het avontuur en kocht een combiticket.

11. @JK79 (4 punten, twee stemmen)
Her en der werd er al gefluisterd dat Roadburn met knikkende knieën aan het toezien was hoe deze organisator hun line-up aan het samenstellen was. Een fantastische mix van post-rock, donkere folk, metal en andere zwaardere gitaren kleurden de affiche van deze organisators affiche. Toch liep het in de laatste rechte lijn wat mis en gaf ook dit veelbelovende festival er de brui aan. Het festival werd berucht onder fans van de genres op het internet en kon op sympathie rekenen. Wie weet keert het festival volgend jaar wel terug?

10. From The Lions Mouth van @Lion (7 punten, vijf stemmen)
FTLM, zoals het onder veel mensen op diverse fora wordt genoemd, gooit het dit jaar over een andere boeg. Minder ruige gitaren en meer pop. Blikvangers Beach House, Caroline Polachek, Weyes Blood, King Krule etc. konden echter maar zeven punten verzilveren deze editie. Interessant punt: de organisatie heeft er wel één van de best verkopende dagticket sales van alle organisatoren opzitten: 4 mensen kochten een dagticket.

9. Team-o-tel Mozaïque van @team-0 (11 punten, vijf stemmen)
Dance en een rijke mix van allerhande indie kan wel degelijk werken, zo blijkt uit de verkoop van de eerste editie van Team-o-tel Mozaïque. Straffe patees als The Mars Volta, My Morning Jacket, The Roots en Psychedelic Porn Crumpets worden er afgewisseld met al even straffe beats van onder meer Pendulum, Boys Noize, Carpenter Brut en Death Grips. Misschien weet het festival bij een volgende editie wel nog meer mensen te charmeren?
 

MadMandra27

Support act
23 aug 2022
1.157
1.374
Nja, metal is doorgaans mijn ding niet. Ticketverkoop is uiteraard ook afhankelijk van het kiespubliek en dat was nu helaas niet in mijn voordeel…
 

Dr. Hannibal

Headliner
24 nov 2013
5.697
6.886
Ja we hebben als metal boekers lekker gericht reclame lopen maken in de Graspop groepsapp haha, dat heeft wel gewerkt zo te zien… toch betere marketing bureaus inhuren dus, @MadMandra27 😉
 

Koekdoos

Headliner
22 okt 2018
6.612
8.945
Nja, metal is doorgaans mijn ding niet. Ticketverkoop is uiteraard ook afhankelijk van het kiespubliek en dat was nu helaas niet in mijn voordeel…

In mijn geval heb je vaak maar een stuk of drie a vier metalnamen nodig om “best of the rest” te zijn.

Ik vind dat ik als deelnemer tickets moet kopen, maar heb altijd grootse moeite om de aankoop rond te krijgen. Mijn dagticket is bijvoorbeeld naar @JK79 gegaan voor de Ayreon dag, en als ze een presentatie had met wat vrije keuzes, was dat sowieso al ten koste gegaan van de weekendtickets van een van de andere metalfestivals
 
  • Leuk
Waarderingen: JK79

Yannick

Droomheadliner
23 apr 2015
11.257
6.740
We gaan verder en maken een grote sprong voorwaarts..

8. Your Place door @mattman (18 punten, tien stemmen)
Your Place blijkt voor veel mensen ook een goeie place te zijn. Maar liefst tien mensen kochten tickets voor het festival in Gent, waarvan zes (!) een dagticket kochten. Geen enkele organisatie deed wat dat betreft beter, moest er zoals in de Jupiler Pro League de puntentelling herbekeken worden, had 't festival misschien wel nog hoger geëindigd. Misschien volgend jaar. Vooral de laatste dag met kleppers als Swans en Godspeed You! Black Emperor vielen in de smaak.

7. Grey Monk's Isle door @Dr. Hannibal (19 punten, negen stemmen)
Eén puntje meer verdiende Grey Monk's Isle, hét metalfestival bij uitstek voor muzieksnobs. Via de cookies die werden geaccepteerd, weten we overigens dat er ook een aantal stemmen tussen zaten van mensen die regelmatig de subthread Graspop op het forum van Festileaks.com bezoeken. Met namen als Messhugah, Mastodon en Amenra heb je bijvoorbeeld al een aantal kleppers die die ook meteen zouden moeten bekoren, al durft het festival ook meer niche te boeken zoals Sunn O))), Bongripper, Thou, en Liturgy.

5. North By Northwest door @warriorandweirdo en Baspop door @Koekdoos (21 punten, respectievelijk negen en zeven stemmen)
Een ex aequo! Volgens onze AI zou dat kunnen liggen doordat beide organisaties hetzelfde aantal punten hebben. Dat zou betekenen dat ze hetzelfde aantal tickets hebben verkocht, maar dat is niet zo. Baspop verkocht meer combi's. Afin, twee uitersten; enerzijds een typisch indiefestival, anderzijds een typisch metalfestival wisten elk bij hun doelpubliek heel wat tickets te verkopen. Geslaagde edities, wat ons betreft dus.

4. Rock Blomberghen door @theblackmadness (24 punten, acht stemmen)
Wie Baspop net de loef afsteekt, is de organisatie achter Rock Blomberghen. Met eveneens typische Graspop-namen bovenaan, wist ook deze organisator heel wat metalliefhebbers naar hun ticketpagina te lokken. Het verschil zit 'm dat RB - zo wordt 't her en der wel eens genoemd - de extra mile durfde nemen met hun affiche open te trekken en hier en daar ook eens een punk of rock band te boeken.

Het podium... is voor morgen:)
 

Gebruikers die dit onderwerp bekijken