Festileaks Festival Draft V: The Duo Penotti Edition

HollandiaFCB

Support act
24 jan 2016
1.247
1.262
Deze Engelse indie alternatieve rockband is de afgelopen jaren goed aan de weg aan het timmeren. Het eerste album 'My love is cool' werd goed ontvangen en het vervolg 'Visions of a Life' deed het ook goed. Het meest recente album luistert naar de naam Blue Weekend en ook deze is weer zeer solide met een aantal uitschieters. Wij laten ons graag betoveren en een Smile op ons gezicht toveren door Wolf Alice


@Yannick @RubenFrusciante
 

Yannick

Headliner
23 apr 2015
7.237
2.141
Als er één act is waarvan ik hoop dat ze komend jaar zullen touren of een rondje langs (echte) festivals zullen doen, dan is het wel dit duo. Met 'Psychic' brachten ze een kolos van een dance-plaat uit die de perfecte brug leek te bouwen tussen alternatievelingen en de mainstream. Eén van hun optredens op die tournee werd recent nog op plaat uitgebracht en die locatie was gewoonweg op Belgische bodem in Dour. Deze zomer bracht het tweetal na héél lang wachten hun tweede langspeler uit. 'Spiral', een plaat die psychedelischer en minder dansbaar is en meer gitaartinten kent dan minimalistische beats.. En toch doen ze 't weer. Ik heb het natuurlijk over: Darkside.

PwRaSuj.png


bonus, deze fantastische live-performance. Can you tell I'm hyped?


@Martijn / @HollandiaFCB
 

Martijn

Support act
28 nov 2013
893
520
Onze volgende act is 32 jaar en heeft nu al een palmares om u tegen te zeggen. In 2011 brak hij door met een cover van Limit To Your Love van Feist, won in 2013 met zijn tweede album de prestigieuze Britse Mercury award en werkt als producer samen met de groten der aarde. Wij gaan heerlijk wegdromen bij de muziek van James Blake!

@Brian en @wenteldave
 

wenteldave

Headliner
21 apr 2019
7.459
2.616
Tijd om weer overzees te gaan. Genomineerde voor enkele Grammy's heeft deze Amerikaanse band aardig wat in hun mars. When You Die is het Time to Pretend om te denken dat we allemaal toch ooit Kids zijn geweest (ik weet ook niet waar ik heen wil met deze tekst). En dat is precies het gevoel dat je krijgt op Supersonic Wings! Bij deze band krijg je zeker een Electric Feel:
1631981389110.png

Bekend tot nu toe: Do (Jack White - Sigur Rós) Vr (Stromae - Lorde - dEUS - Girl in Red - Amenra - Haim - MGMT) Za (Gorillaz - The National - Steven Wilson) Zo (TOOL - Faith No More - Yann Tiersen - Black Country, New Road). Dit is overigens niet de volgorde qua positie :)

@Oasiss en @koekdoos
 

Oasiss

Sunset slot
4 okt 2016
2.643
1.530
Onze volgende naam is er één van Nederlandse bodem die dit jaar de mooie leeftijd van 60 heeft aangetikt. Dat weerhoudt Erik de Jong er echter niet van kunst te maken met woorden, want een woordkunstenaar is wat hij is!

Lang voordat Mart Hoogkramer ging zwemmen in Bacardi Lemon wilde hij alleen maar zwemmen. Hij stond al eerder op het Live Forever Festival en eigenlijk is er maar één boodschap: kom terug!

SPINVIS


@Timmetje en @Rikkie , all yours!
 

Rikkie

Dagopener
14 nov 2012
651
618
We hebben al een reeks mooie subs mogen aankondigen maar alles gaat voorbij, dus ook de tijd dat wij onze subs aankondigingen. Toen deze artiest werd aangeboden door het management hadden we beide dezelfde mening: vooruit doe maar. De aanbieding gebeurde afgelopen woensdag. Sinds een dag of twee zijn wij aan het twijfelen of we een mooi plekje voor deze artiest konden vinden. Uiteindelijk hebben we ja gezegd aangezien aangezien deze heren gewoon de bom zijn. Ik denk dat er in bovenstaande stukje genoeg aanwijzingen staan om te weten om welke artiest het gaat. Doe maar is de subheadliner op de zondag.


Eigenlijk hadden we verwacht dat deze band al gestolen zou zijn. Vaak is het tijdens een draft niet altijd rozengeur en maneschijn.... alhoewel een Eurovisie winnaar niet altijd hoog op lijstjes staat. Shut up and behave en smeek dat het uur niet snel over zal zijn tijdens het optreden van Maneskin.

 

Oasiss

Sunset slot
4 okt 2016
2.643
1.530
Zondagochtend en we gaan weer verder!

Deze talentvolle dame is net 25 geworden, maar brak toch al vijf jaar geleden door buiten haar eigen landgrenzen met het album Sucker Punch. En hoe! Ze heeft de grootse podia al aangedaan en ze bleef zonder uitzondering overal moeiteloos overeind. Met Mirror en Burning Bridges laat ze zien zeker niet van plan te zijn als eendagsvlieg te eindigen. We kijken dan reikhalzend uit naar nog meer nieuw werk en hopen dat ze met een nieuw album op zak naar Baspop Live Forever zal afreizen.

Helemaal uit Noorwegen:

SIGRID


@Brian en @wenteldave
 

Brian

Sunset slot
16 jun 2015
3.435
2.411
Ze bestaan sinds 2008, maar in 2016 leerden we ze pas echt kennen. Voor ons festival willen deze broers graag in de tent spelen en dat gaan ze doen op de zondag. Geniet van Australische soul, bluesrock en vooral van de samenzang. Het word geen Pain and Misery maar juist het omgekeerde:

1632038985170.png


Bekend tot nu toe: Do (Jack White - Sigur Rós - King Gizzard & The Lizard Wizard) Vr (Stromae - Lorde - dEUS - Girl in Red - Amenra - Haim - MGMT) Za (Gorillaz - The National - Steven Wilson) Zo (TOOL - Faith No More - Yann Tiersen - The Teskey Brothers - Black Country, New Road)

Kom maar door @Martijn & @HollandiaFCB
 

Martijn

Support act
28 nov 2013
893
520
De volgende naam brengt ons weer dichterbij huis. Deze broers maken zowel als band en als dj's al jarenlang internationaal furore in de concertzalen en in de clubs. Met hun laatste plaat From Deewee hebben zij de perfecte balans tussen rock en dance weten te vinden, en nemen zij drie drummers mee naar ons festival. Zien wij jullie straks ook vooraan bij Soulwax?

@RubenFrusciante en @Yannick
 

Recent actieve topics

Gebruikers die dit onderwerp bekijken