Festileaks Draft XIII: De mini-mini draft

Dr. Hannibal

Headliner
24 nov 2013
5.498
6.296
3 nieuwe namen!
Bad Omens zal samen met Turnstile een dag dragen. Met een onberispelijke live-reputatie en een geweldige plaat achter de hand zal het niet lang meer duren voor ze deze grootte van festivals zijn ontgroeid, dus kom dat zien nu het nog kan.

Uiteraard kunnen de snobs niet achterblijven. Vorig jaar op Graspop de ontdekking van de line up en de naam waar ik op donderdag het meeste naar uitkeek tegen beter weten in. Ze moesten namelijk cancellen, omdat ze het land niet uitmochten. Gelukkig mogen ze dat nu wel om hun boodschap te verkondigen: 1914!

De derde naam opende een dag van Desertfest en kon al op een vrij volle zaal rekenen. Ze deden dat met verve en verdienden op deze manier dan ook een vroege aankondiging in deze draft: Monkey3!

@Lion @warriorandweirdo
Hou eens op met namen van mijn lijstje boeken 😢
 

warriorandweirdo

Geliefde act
8 nov 2017
1.737
2.419
Tijd voor een gevoelige upgrade van onze line-up. Met onze volgende namen brengen we twee uitersten uit de muziekwereld samen op CITW.

De eerste is een multigetalenteerde actrice en indiefolkster in wording, die haar nieuwe album 'Chaos Angel' (dat verschijnt op 31 mei) exclusief komt voorstellen: Maya Hawke!


De tweede is een experimentele noise rapband, die ook een link hebben met de acteerwereld. Want rapper Daveed Diggs is bij het grote publiek vooral bekend door zijn rol in succesmusical 'Hamilton'. Op Roadburn was hun passage alleszins indrukwekkend: Clipping!


Reeds aangekondigd zijn voor vrijdag 28 juni: Slowdive, Beth Gibbons, Clairo en Maya Hawke, voor zaterdag 29 juni: Sampha, Clipping., Danielle Ponder, DEADLETTER en Infinity Song en voor zondag 30 juni: Nick Cave & Warren Ellis, Benjamin Clementine en Sharon Van Etten

@Oasiss
@Yannick
 

Yannick

Droomheadliner
23 apr 2015
11.006
6.396
We volgen onze aankondigingen op met:

LANDSCAPE_Nubya_Garcia__high_res_4_credit_Adama_Jalloh.jpg


Nubya Garcia.

en...

shame-HERO@2560x16255.jpg


Shame.

@JK79 > @team-0
 

Koekdoos

Headliner
22 okt 2018
6.010
8.079
De snelheid zit er lekker in dus dan ook maar direct de volgende 2 aankondigingen eruit gooien.

Een stukje powermetal van Amaranthe!

Daarnaast ook nog een beetje Heavy Progressive Folk Rock ui Switzerland van Cellar Darling!


@team-0 @RubenJS

Het heeft even geduurd, maar de eerste strepen zijn gezet! Al weet ik niet of ik nog daadwerkelijk plek zou hebben gehad voor Amaranthe
 

RubenJS

Support act
18 feb 2023
876
2.585
1713796077166.jpeg

Be’lakor is de volgende naam die de broodnodige melodeath mag brengen. De heren zijn al even bezig, en weten langzamerhand steeds meer zieltjes voor zich te winnen.

Met een sound in het verlengde van melodeath grootheden als In Flames, Dark Tranquillity en At The Gates, allen uit Göthenburg, Zweden komen ze verrassend genoeg uit Australië.
Toch hebben we ze speciaal voor deze gelegenheid zover gekregen de halve wereld om te reizen. Met recht dus weer een optreden waar je bij moet zijn.


1713796393854.jpeg

In het verlengde van de melodeath ook direct een verse meloblack naam. Kanonenfieber wist @Dr. Hannibal en mij bij het concert in Apeldoorn te overtuigen, en mag direct weer langskomen. Destijds waren de heren net als hoofdprogramma Batushka uren te laat, laten we hopen dat ze dit keer geen vertraging hebben bij de grensovergang.

Wat betreft het geluid, voor zie ze nog niet kent: de Duitsers maken net als de Oekraïners van 1914 melodische black metal met als thema de eerste wereldoorlog. Ze brengen hierbij naast een geweldige bak herrie, ook nog eens een top show met zich mee. Van nepsneeuw tot prikkeldraad en oorlogskostuums. Een audiovisueel feestje dus.


@Dr. Hannibal @mattman
 

Dr. Hannibal

Headliner
24 nov 2013
5.498
6.296
russian-circles-c2a9-william-lacalmontie-_img2764.jpg


Duootjes maken, leuk! Deze bands gaan zelf al samen op tour, dus vallen goed te combineren. Russian Circles is een instrumentaal post-metal trio wat heerlijke meeslepende composities maakt, en daarmee al menig publiek in vervoering heeft weten te brengen:


REZN-by-Jessica-Mindrum-AudioTree.jpg


En wie de tour aankondiging had meegekregen, weet dan al dat de band die daar bij hoort REZN is. Een grote persoonlijke favoriet de laatste weken, hun psychedelische doom is perfect om je mee te laten voeren in melancholie. Genieten!


@mattman > @Bob105
 

mattman

Droomheadliner
Sfeerbeheer
4 dec 2013
14.267
8.967
Baxter Dury krijgt zijn eigen aankondiging, kwestie van niet in de schaduw te staan van deze heren: Anderson .Paak en Knxwledge.

NxWorries.

0db5ccd0-20230527coredag1dsc00188ccato-beljaars-bruzz.jpeg

Damon Albarn - Godspeed You! Black Emperor - Mitski
Young Fathers - Feist - Swans - NxWorries - Thundercat
JPEGmaffia - Peter Hook & The Light - Noname - Baxter Dury

@Bob105 > @MadMandra27
 

Gebruikers die dit onderwerp bekijken