Festileaks Draft XIII: De mini-mini draft

Koekdoos

Headliner
22 okt 2018
5.843
7.810
Bij de vorige aankondiging hadden we Blackbriar, nu blijven we even bij zwart met:

Black Label Society

Deze editie van Baspop zal wederom op Kroondomein het Loo plaatsvinden en voor deze editie hebben we ook een speciale stage. Tot twee jaar terug was Kasteel Het Oude Loo gesloten voor publiek, maar toen werd besloten om er Oekraïners op te vangen. Nu gaan we nog een stapje verder en wordt het binnenplein van het kasteel omgetoverd tot een van de podia van deze editie. Zowel Black Label Society als de eerder aangekondigde Blackbriar en Alien Weaponry zullen dit podium bestormen voor een intense sfeer tussen de kasteelmuren.

Tot dusver aangekondigd:
Vrijdag: Bruce Dickinson, Blind Guardian, Feuerschwanz
Zaterdag: Motionless in White, Gloryhammer, Blackbriar, Alien Weaponry
Zondag: Beast in Black, Wind Rose, Black Label Society


@MadMandra27 en daarna @Bob105
 

MadMandra27

Support act
23 aug 2022
772
1.002
Personal-Trainer-band-Amsterdam.jpg


Personal Trainer!


Next: @Bob105 @mattman
 

Dr. Hannibal

Headliner
24 nov 2013
5.457
6.192
aRuG46ncUiJf2nDkwg7CEd.jpg


Deze Australiërs zijn ook weer een van mijn persoonlijke favorieten. Over een maandje ga ik ze twee keer zien, in Zoetermeer en in Maastricht, en vele forum leden zullen bij een van beide ook aanhaken. Ik verwacht dus veel bekende gezichten terug te zien in het publiek wanneer deze mannen het podium beklimmen op ons festival, want niemand kan genoeg krijgen van Caligula's Horse!


Klein overzicht van de tot nu toe aangekondigde namen, voor ronde 10:

Meshuggah - Mastodon - Puscifer
Haken - My Dying Bride - Amenra - Pain of Salvation
Slift - Caligula's Horse - Psychonaut

@RubenJS > @team-0
 

RubenJS

Support act
18 feb 2023
864
2.530

1713711304424.jpeg

Het Duitse Der Weg einer Freiheit is de volgende toevoeging. De progressieve, avant-garde black metal band is sinds haar ontstaan in 2009 nooit gestopt met het verleggen van de grenzen binnen de metal. Nóg eentje die je dus niet mag missen.


Daarmee zijn ook direct de eerste tien acts bekend:
Zeal & Ardor - In Flames - Lorna Shore - Batushka- Grima - Harakiri For The Sky - Brutus - Bleed From Within - Primordial - Der Weg einde Freiheit
 

warriorandweirdo

Geliefde act
8 nov 2017
1.721
2.401
Nu er een nieuwe festivalzomer voor de deur staat, blikken wij graag nog eens terug op de zomer van 2023. Toen blies onze volgende artieste ons volledig omver vroeg op de dag op Rock Werchter. Logisch dus dat we haar maar al te graag wilden boeken voor ons eigen festival: Danielle Ponder!


Reeds aangekondigd zijn voor vrijdag 28 juni: Slowdive, Beth Gibbons en Clairo, voor zaterdag 29 juni: Sampha, Danielle Ponder, DEADLETTER en Infinity Song en voor zondag 30 juni: Nick Cave & Warren Ellis, Benjamin Clementine en Sharon Van Etten

@Lion
@theblackmadness
 

Lion

Support act
7 mrt 2017
795
1.642
messthetics.jpgThe Messthetics and Brandon James Lewis.

Fugazi gaf eerder op ons festival een fantastische, eenmalige reünie-show. Nu keren met Joe Lally en Brendan Canty twee Fugazi-leden terug. Samen met gitarist Anthony Pirog vormen ze The Messthetics en ze worden vergezeld door saxofonist Brandon James Lewis.

Een maand geleden brachten ze een heel sterk album uit!@theblackmadness 2x (of 3x eigenlijk)
 

theblackmadness

Subheadliner
9 sep 2019
3.631
4.635
3 nieuwe namen!
Bad Omens zal samen met Turnstile een dag dragen. Met een onberispelijke live-reputatie en een geweldige plaat achter de hand zal het niet lang meer duren voor ze deze grootte van festivals zijn ontgroeid, dus kom dat zien nu het nog kan.

Uiteraard kunnen de snobs niet achterblijven. Vorig jaar op Graspop de ontdekking van de line up en de naam waar ik op donderdag het meeste naar uitkeek tegen beter weten in. Ze moesten namelijk cancellen, omdat ze het land niet uitmochten. Gelukkig mogen ze dat nu wel om hun boodschap te verkondigen: 1914!

De derde naam opende een dag van Desertfest en kon al op een vrij volle zaal rekenen. Ze deden dat met verve en verdienden op deze manier dan ook een vroege aankondiging in deze draft: Monkey3!

@Lion @warriorandweirdo
 

Gebruikers die dit onderwerp bekijken