Pinkpop 2021 – Nieuws en geruchten

DennisvdBr

Droomheadliner
Sfeerbeheer
19 nov 2012
16.282
2.106
Topic Pinkpop 2022 is open!

https://forum.festileaks.com/forums/topic/pinkpop-2022-nieuws-en-geruchten/

Ondertussen in Landgraaf, Geen Pinkpop 2021: Landgraaf werkt aan alternatief

via 1Limburg

"We zijn in overleg met een organisatie die iets wil organiseren. Zie het als een cadeautje voor de samenleving die verlangt naar meer vrijheid, naar evenementen en vermaak", omschreef Janssen de status van het project. "Het zal niet te vergelijken zijn met Pinkpop, want dat staat op zichzelf."
 
De wethouder wil niet meer dan een tipje van de sluier oplichten, omdat het evenement nog niet in kannen en kruiken is. "De organisatie is nog bezig met het samenstellen van het programma, de vergunningen zijn nog niet rond en de Veiligheidsregio moet zich er ook nog over buigen. Het ziet er goed uit, maar de knoop is nog niet definitief doorgehakt." Janssen hoopt dat alles eind april rond is. "En dan zullen we dat van de daken schreeuwen."
 
De wethouder hoorde dinsdagmiddag dat Pinkpop dit jaar niet wordt gehouden op het Megalandterrein in zijn gemeente. "Dat is natuurlijk jammer. Op de eerste plaats voor Pinkpop zelf en voor alle muziekliefhebbers, maar ook voor de verenigingen en ondernemingen hier in de regio. Veel verenigingen laten hun mensen als vrijwilliger op Pinkpop werken, waarmee die verenigingen hun kas spekken. Dat gaat dit jaar opnieuw niet door. En vergeet ook niet: de economische spin-off van Pinkpop voor de regio is ooit becijferd op 12 miljoen euro. Dat geld lopen we nu voor het tweede jaar mis."
https://www.1limburg.nl/geen-pinkpop-2021-landgraaf-werkt-aan-alternatief

 

DennisvdBr

Droomheadliner
Sfeerbeheer
19 nov 2012
16.282
2.106
https://www.nu.nl/muziek/6125100/pinkpop-probeerde-tot-laatste-moment-volwaardig-programma-neer-te-zetten.html

De organisatie van Pinkpop heeft tot op het laatste moment geprobeerd een programma neer te zetten dat aan de eigen kwaliteitseisen voldoet. Woordvoerder Niek Murray laat aan NU.nl weten dat het besluit om het festival naar volgend jaar te verplaatsen, maandag pas werd genomen.
 
"We hebben tot het allerlaatste moment geprobeerd om voor augustus een interessant programma te kunnen samenstellen", zegt Murray. "Dat viel gedurende het afgelopen weekend in duigen, toen we van bepaalde artiesten waar we mee bezig waren te horen kregen dat ze het niet aandurfden om iets toe te zeggen. Dan is het beste om het maar weer een jaar uit te stellen, hoe moeilijk dat ook is."
 
Murray zag de laatste maanden hoe de grote 'junifestivals' in andere landen stuk voor stuk hun edities annuleerden. "Dan wordt het wel moeilijk voor een act die een tournee van zes optredens heeft waarvan er twee of meer shows uitvallen. Die bands hebben met gigantische opstartkosten te maken."
 

Recent actieve topics

Gebruikers die dit onderwerp bekijken