Pearl Jam

DennisvdBr

Droomheadliner
Sfeerbeheer
19 nov 2012
21.534
6.755
Props naar de band voor hype creëren, wat een opgeblazen zooi.
Ergste is nog wel... De band is hier niet eens debet aan.
Ze hebben enkel in augustus in een interview gemeld dat er een nieuw album komt.
http://festileaks.com/2015/08/pearl-jam-komt-in-2016-met-een-nieuw-album-zien-we-ze-op-pinkpop/
en bij het twitter interview aangegeven dat begin januari iets aangekondigd gaat worden.
http://festileaks.com/2015/12/25-jarig-jubileum-tour-pearl-jam-2016/

De rest komt allemaal vooruit uit verspreiding van geruchten en de redenaties daar over, met conclusies die de fans er aan verbinden.
Die fans creëren de hype.

Edit: natuurlijk neemt veel (roddel) media deze geruchten over van fans, wat de hype natuurlijk in de media warm zal houden...
 

PwoperFish

Sunset slot
18 jan 2014
2.499
19
Ik weet niet of dit hier al ergens gepost is maar ik kom net opeens een gerucht tegen van Pearl Jam op Bonnaroo (9-12 Juni). Wellicht interessant voor Pinkpop dan. Geen idee hoe betrouwbaar dit is verder, kan natuurlijk zo gefaket worden.

Just got email back from Bridgestone Arena rep, because I wanted to confirm that Pearl Jam was still on for their rumored April 16th date, and got back an email that they have chosen to play Roo instead...
http://www.festivalsnobs.com/wp-content/uploads/2015/10/pearljamconfirmation.jpg

Edit: Email is geforward naar iemand en lijkt legit te zijn.
http://inforoo.com/thread/34082/2016-headliner-thread-mayer-variety?page=417
 

DennisvdBr

Droomheadliner
Sfeerbeheer
19 nov 2012
21.534
6.755
http://consequenceofsound.net/2015/12/pearl-jam-to-headline-bonnaroo-2016/
Pearl Jam to headline Bonnaroo 2016
Alt-rock veterans will return to Manchester, Tennessee for first time in eight years

Pearl Jam will tour the US next year, as bassist Jeff Ament and band manager Kelly Curtis confirmed in a Twitter Q&A with fans last week. Among those scheduled dates will be a headlining set at Bonnaroo Music and Arts Festival, Consequence of Sound has learned.

According to two industry sources with knowledge of the band’s plans, Pearl Jam will return to Manchester, Tennessee for their first appearance at the festival since 2008. Next year’s edition is set for June 9th – 12th at Manchester’s Great Stage Park.


Reached for comment, a representative for Bonnaroo could neither confirm nor deny our report.

Bonnaroo isn’t expected to announce its 2016 lineup until early next year, however, the festival has begun to tease some of the scheduled acts via a series of #RooClue postings to Instagram. Artists including Blood Orange, Lucius, and Jason Isbell appear to be answers for hints released so far.
 

Kereltje

Subheadliner
26 mrt 2013
4.467
708
Consequence Of Sound moet je nu ook niet geloven. Die hebben ook geschreven dat LCD Soundsystem op reunietour gaat, eveneens op basis van 'bronnen uit de muziekindustrie'. Dat bleken achteraf 'geloofwaardige posts op een forum' te zijn. Hier zit voorlopig evenveel waarheid in als Festivalinfo dat de photoshop als een printscreen van de PJ-site presenteert.
 

DennisvdBr

Droomheadliner
Sfeerbeheer
19 nov 2012
21.534
6.755
Consequence Of Sound moet je nu ook niet geloven. Die hebben ook geschreven dat LCD Soundsystem op reunietour gaat, eveneens op basis van ‘bronnen uit de muziekindustrie’. Dat bleken achteraf ‘geloofwaardige posts op een forum’ te zijn. Hier zit voorlopig evenveel waarheid in als Festivalinfo dat de photoshop als een printscreen van de PJ-site presenteert.
Dat kan wel zo zijn idd.
Toch sluit het aan bij geruchten die rond zijn aan het gaan dat de Europeese tour niet doorgaat in 2016.
Met name ook de ZiggoDome shows die geannuleerd zouden zijn (http://forum.festileaks.com/forums/topic/pearl-jam/page/5/#post-90546)
Dan de tourdata van RNDM die de eerste gerucht-data doorkruisen (http://pearljam.com/news/0/1/22825/rndm_announce_tour_dates)
Het lijkt op een verschuiving van de VS-tourdata, welke argumentering de band hieraan vast geknoopt heeft is vooralsnog enkel gissen, sommige noemen terreurdreiging in Europa als reden??
Dat de aankondiging in Europa op zich laat wachten, dat is ook geen goed teken.
Dit zal invloed hebben op de aankondigingen van Europese festivals waarvoor Pearl Jam inmiddels zeer hardnekkige geruchten waren, Pinkpop, Werchter, Rock in Roma, St Gallen en NOS Alive.
Het lijkt zelfs of Rock in Roma al aangekondigd had moeten zijn samen met Iron Maiden (http://forum.festileaks.com/forums/topic/pearl-jam/page/3/#post-88468).
Ook die aankondiging lijkt anders te zijn verlopen dan organisator Postpayfun Italië verwacht had.
Ik denk ook niet dat dit een lang lopende beslissing is, dit zal (zoals geruchten op het PJ-forum al een tijdje rond gonzen) een adhoc beslissing zijn.
De aankondinging had, zoals we aan Lexington (http://forum.festileaks.com/forums/topic/pearl-jam/page/4/#89270) konden zien rond 4 a 7 december moeten zijn en voorverkoop in VS vanaf 11 december.
Ook dit is blijkbaar last minute afgeblazen lijkt het.
Meest logische verlaring, adh van de RNDM data en de geruchten van o.a Bonnaroo doen mij vermoeden dat de VS-tour last minute verschoven is.
Eventueel zelfs met het nieuwe album te maken, wie weet.
 

Kereltje

Subheadliner
26 mrt 2013
4.467
708
Ja, ik wilde het gerucht op zich hiermee niet in vraag stellen, enkel vermelden dat CoS als nieuwsbron niet geloofwaardiger is dan de posts op het fanforum.

Dat van het terrorisme geloof ik nog steeds niet. Lijkt me eerder een gevalletje 'ik heb gehoord dat het niet doorgaat en nu ga ik speculeren over de oorzaak'. Ik vind het best plausibel dat Pearl Jam klaar stond om een Europese tour aan te kondigen, maar dat Bonnaroo vervolgens een McCartneytje uithaalde met een uniek aanbod. Pearl Jam verkiest zelf altijd in een keer de hele tour bekend te maken, dus dat zogezegde uitstellen tot januari kan dan samenhangen met het herbekijken van de data die met Bonnaroo clashen.
 

JB.

Sunset slot
Sfeerbeheer
2 dec 2013
2.531
834
Dat van het terrorisme geloof ik nog steeds niet. Lijkt me eerder een gevalletje ‘ik heb gehoord dat het niet doorgaat en nu ga ik speculeren over de oorzaak’. Ik vind het best plausibel dat Pearl Jam klaar stond om een Europese tour aan te kondigen, maar dat Bonnaroo vervolgens een McCartneytje uithaalde met een uniek aanbod. Pearl Jam verkiest zelf altijd in een keer de hele tour bekend te maken, dus dat zogezegde uitstellen tot januari kan dan samenhangen met het herbekijken van de data die met Bonnaroo clashen.

Toch is dat niet Pearl Jam like. De band die ooit probeerde om te touren met goedkope kaartjes. Ik heb altijd het gevoel dat Pearl Jam lekker optreed waar ze het leuk vinden om te staan. Daarom dat ze ook steeds naar dezelfde venues terug keren, denk ik dan. Ik heb geen idee wat hier allemaal gaande is en heb het gevoel dat ik me hier ook niet mee wil bemoeien tot dat er data komt. Denk toch dat de meeste speculaties meer zijn ontstaan door hoop dan door echte onderbouwde argumenten. Ook zo'n mailtje, geen idee wat ik daarvan moet denken. Lijkt zo fake als ik weet niet wat.
 

Kereltje

Subheadliner
26 mrt 2013
4.467
708
Ik heb ergens gelezen dat er sprake is van een dikbetaalde Amerikaanse show op 4 juli, vergelijkbaar met wat Foo Fighters vorig jaar deden. Dat en Bonnaroo lijkt me dan wel genoeg om een Europese tour te cancellen.

Anderzijds was het eerste wat ik dacht 'nerveuze PJ diehards die wanhopig een verklaring zoeken'.
 

mattman

Droomheadliner
Sfeerbeheer
4 dec 2013
14.863
9.817
Ik verwacht dat Pearl Jam een tour door Europa zal maken, maar inderdaad wat later dan voorzien. Werchter zullen ze wel missen denk ik.
 

Loveless

Geliefde act
4 nov 2014
1.256
1
Ik heb ergens gelezen dat er sprake is van een dikbetaalde Amerikaanse show op 4 juli, vergelijkbaar met wat Foo Fighters vorig jaar deden. Dat en Bonnaroo lijkt me dan wel genoeg om een Europese tour te cancellen.

Anderzijds was het eerste wat ik dacht ‘nerveuze PJ diehards die wanhopig een verklaring zoeken’.

Nu dus inderdaad voor Pinkpop en Werchter out of the picture?
 

DennisvdBr

Droomheadliner
Sfeerbeheer
19 nov 2012
21.534
6.755
Gerucht voor New Orleans Jazz in april en Heritage Festival eind juli in VS.
Meningen over Bonaroo lijken nog verdeeld...
Btw opvallend bij de geruchten voor JazzFest is Pearl Jam en RHCP (laatste zijn aanwezig op PP16)
De line up voor het new orleans jazz fest zou zijn gelekt. Zou eigenlijk pas komende week bekend worden geloof ik.
Hieronder de namen, mogelijk staat er zes weken later wat op PP.
Info van het Pearl jam forum.

Jazz Fest lineup has leaked. Pearl Jam is playing.

Early jazz fest line up:
2016 New Orleans Jazz And Heritage Festival
Stevie Wonder, Pearl Jam, Red Hot Chili Peppers, Neil Young, Snoop Dog, Paul Simon, Van Morrison, My Morning Jacket, Gary Clark Jr., Johny Lang, Buddy Guy, Mavis Staples, Dr. John, Govt Mule, Arlo Guthrie, Boz Scaggs, Tedeschi Trucks, Snarky Puppy, BB King Tribute, and Allen Tousaint Tribute, Elvis Castello, Bonnie Raitt, Julio Iglesias, Herbie Hancock & Wayne Shorter, Michael McDonald, Maxwell, Lauryn Hill, Galactic, Janelle Monae, Preservation Hall, Kermit Ruffins, The Isley Brother, Maze Featuring Frankie Beverly, Chris Botti, Grace Potter, Brandi Carlile, Buffy Sainte Marie, Aaron Neville, Arturo Sandoval, Ellis Marsalis, Irma Thomas, CeCe Winans,Taj Mahal, Terence Blanchard, Gregory Porter, The Lone Bellow, Punch Brother, Elvin Bishop, John Hammond, Alpha Blondy, Rhiannon Giddens, Elle King, Iva
 

Pieperke

Randprogramma
21 okt 2015
154
45
vanavond weten we dus in ieder geval of het gerucht over Pearl Jam op Bonnaroo klopt nu duidelijk is dat de lineup live bij Conan bekend wordt gemaakt. hiermee weten we dus waarschijnlijk ook of het een US-only of toch een EU (festival) tour gaat worden komende zomer

http://mtsusidelines.com/2016/01/bonnaroo-lineup-to-be-unveiled-on-conan-next-week/
 

Earlgrey

Playlistbediener
10 jan 2016
41
0
Ik hoop echt dat ze naar Europa komen!!! En dan vooral naar Rock Werchter. Maar eigenlijk vrees ik het ergste... Geruchten voor Bonnaroo zijn wel erg hardnekkig.
Maar misschien komen ze aan het einde van het jaar nog hiernaartoe voor ziggo etc.
 

DennisvdBr

Droomheadliner
Sfeerbeheer
19 nov 2012
21.534
6.755
Pieperke wrote:
vanavond weten we dus in ieder geval of het gerucht over Pearl Jam op Bonnaroo klopt nu duidelijk is dat de lineup live bij Conan bekend wordt gemaakt.

19 januari, vandaag is het 13 januari.
Pearl Jam gaat trouwens niet meer komen hoor,

Touraankondiging voor VS is naar verwachting 19 januari van Pearl Jam, hierin hoogstwaarschijnlijk data van New Orleans Jazz en Heritage Festival met Bonnaroo.
(Europa moet rekening houden met een dikke streep door de rekening)
 

DennisvdBr

Droomheadliner
Sfeerbeheer
19 nov 2012
21.534
6.755
Na mogelijke line-up leak vanochtend, nu inclusief geheel affiche met headliners / poster Bonnaroo mogelijk gelekt, Pearl Jam 1 van de headliners.
http://forum.festileaks.com/forums/topic/us-bonnaroo-2016/#post-92747
 

DennisvdBr

Droomheadliner
Sfeerbeheer
19 nov 2012
21.534
6.755
Daar gaan we!
Pearl Jam – @PearlJam

Announcement coming soon...
https://amp.twimg.com/v/1d941617-71e6-4538-a4d7-f42ad761d8f3
 

Gebruikers die dit onderwerp bekijken