TW Classic 2022 met Nick Cave

@Marc

Geliefde act
13 dec 2016
1.861
392
Mijn dagje TW

Allereerst wil ik Timmetje heel erg bedanken voor de tip om naar TW Classic te gaan i.p.v. BKS dagje met Nick Cave. Het programma was gewoon beter voor een dagje TW Classic en de tickets goedkoop via TicketSwap. Want zeg nou zelf op één dag The Smile, Placebo en Nick Cave voor 4 tientjes wie wil dat nou niet. En dan ook nog met een ruime speeltijd.
14:00 kaartje gekocht en 14:45 vertrokken richting Werchter. Ging allemaal erg vlot. Geparkeerd en aan mijn buren gevraagd, of het lang duurt voor je van het parkeerterrein af bent. Volgens mijn buren viel dat vorige week mee bij Boutique. “Een kwartiertje moet ik wel rekening mee houden. Het is wel goed geregeld hier.” Dat geeft moed voor de terugweg. Snel richting het festivalterrein gelopen, maar helaas ging het al regenen. Slecht voorbereid als ik was, geen regenjas / poncho bij me. Dus ik was al aardig nat toen ik aankwam. Wel mooie timing, want The Smile was net aan hun eerste nummer van de set begonnen. Ik vond The Smile bijzonder om gezien te hebben. Ook bijzonder wat ze doen. Er kwamen een aantal nummers voorbij die ik herkende en dan werd het wel wat leuker. Alleen het raakte me niet echt. Heb me zeker vermaakt, maar niet echt mijn ding denk ik. En wat er in mij opkomt is, waarom niet lekker bezig zijn met Radiohead?

Daarna even het terrein verkennen. Totaal nieuw voor mij, maar daarom juist tof om te zien allemaal. Als domme Hollander een gratis poncho gehaald. Tof dat ze dat doen. Zie je in NL niet idem met oordoppen. Als je ergens geld kan verdienen dan doen we dat in NL. Maar goed punten voor TW, goed geregeld. Moest even door de taal barrière heen pintje i.p.v. biertje, friet i.p.v. patat, heerlijk. Belgische cultuur. En vriendelijk volk overal waar ik geholpen werd en in het publiek.

Op naar Placebo. Dat is het voordeel van alleen ergens heen gaan. Niemand om rekening mee te houden. Dus lekker even in het voorvak kijken. Hoewel even, hele set gekeken. En wauw wat gaaf zeg! Werd ik even weggeblazen door Placebo. Ik werd gelijk goed gepakt bij hun tweede nummer, Beautiful James en daarna kwamen allemaal mooie nummers voorbij. Echt wauw. Allerlei mensen waren om me heen ook aan het genieten, dansen en meezingen en daar ging ik lekker in mee. Stoer dat je je niet te groot voelt om af te sluiten met je populairste nummer op Spotify wat ook nog een cover is. Sympathieke band die echt voor de tweede keer mijn hart gestolen heeft.

Daarna hoopte ik nog een stukje Florence + The Machine mee te pakken. Jammer, The Barn stond terecht bomvol. Dus rode kruizen…. buiten op een scherm nog wat gekeken en wat ik zag en hoorde zag er echt tof uit. Gaaf voor degenen die binnen waren. Jammer dat ze er ook niet in geslaagd zijn haar voor LL te boeken. Hadden daar mooi gepast.

Snel een plekje zoeken voor Nick Cave. Yes! Nog plek in het voorvak. Lekker daar gaan staan. En dan 1 voor 22:00 start Nick Cave, tja wat kan ik zeggen. Intens, regen, emotioneel, bezeten, wat een band! En ja, dan hoor ik meer nummers niet, dan wel tijdens zijn set, want er is zoveel keuze. Hoogtepunten voor mij? Childeren, Bright Horses, I need you, Mercy Seat, tja wat eigenlijk niet? Ondanks het weer was 2 uur zo voorbij. Ik vond het echt fantastisch. Na Carré met Warren Ellis nu met de Bad Seeds, ik ben echt superblij dat ik Nick Cave 2 x heb kunnen zien in korte tijd. Erg onder de indruk. Btw ik vond het knap de hoeveelheid humor die hij nog had on stage. En dan de grap maken over je enige hit in 50 jaar tijd…. en ja, het klopt hoeveel acts headlinen zulke grote festivals zonder hits?

Na het einde van de show snel naar de auto. Doorlopen in je eentje is mooi makkelijk, dus snel de auto in om nog een kwartiertje de tijd te nemen om van de parkeerplaats af te komen. Wat een drama, ik heb letterlijk meer dan een uur stilgestaan op dezelfde plaats. Geen beweging in te krijgen. Echt slecht geregeld en voor mij een reden om niet meer in één dag op en neer te gaan. Ik was pas 4:05 thuis terwijl Nick Cave rond 00:00 was afgelopen. Grote faal TW! Geef het dan tenminste eerlijk aan dat dit kan gebeuren of dat je daar rekening mee moet houden. Niet echt veilig als je dan nog 220 km moet rijden….. maar goed, snel vergeten. 3 fantastische optredens gezien. TW classic 2022 alsnog bedankt.

Wat me nog meer opviel:
  • geluid echt top
  • gratis poncho’s en oordoppen
  • eten erg duur
  • flesje drinken met dop ( wat deden ze dan weer moeilijk over een dop in de ziggo bij Billie vorige week 🤷🏼‍♂️)
  • erg druk bij eettentjes na The Smile
  • voor het eerst op het Werchter terrein, wel heilige grond toch?
  • vertrouw je buren op de parkeerplaats niet 😉
 

@Marc

Geliefde act
13 dec 2016
1.861
392
"Zij dwingt band en publiek, dat lekker de golden circle in dartelt die een paar uur later verboden terrein voor de gewone ziel zal worden, op te letten."

Uit de recensie van Oor. Wat voor bullshit is dat toch steeds met die dag events op Werchter om die front voor te behouden voor vips?
Ja, heel spijtig. Dat was inderdaad zo rechtsvoor. Voor VIP’s en medewerkers volgens mij wat ik begreep.
 

Chiel

Dagopener
18 jul 2014
659
111
Ik snap de kritiek op het wegkomen van het parkeerterrein niet zo. Bij elk festival dat 1 dag duurt of concert in bijvoorbeeld het Goffertpark is het gewoon een crime om weg te komen. Iedereen wil tegelijk weg, soms niet al te hoffelijke mensen. Je weet dat eigenlijk. Dus calculeer gewoon een uur extra in voordat je op de weg zit.
 

Martijn

Support act
28 nov 2013
892
519
Ja, heel spijtig. Dat was inderdaad zo rechtsvoor. Voor VIP’s en medewerkers volgens mij wat ik begreep.
Ik heb daar zowel linksvoor als rechtsvoor geen problemen mee gehad, was in beide gevallen geen probleem om binnen te komen en te blijven na een optreden.
 
  • Leuk
Waarderingen: RubenFrusciante

@Marc

Geliefde act
13 dec 2016
1.861
392
Ik snap de kritiek op het wegkomen van het parkeerterrein niet zo. Bij elk festival dat 1 dag duurt of concert in bijvoorbeeld het Goffertpark is het gewoon een crime om weg te komen. Iedereen wil tegelijk weg, soms niet al te hoffelijke mensen. Je weet dat eigenlijk. Dus calculeer gewoon een uur extra in voordat je op de weg zit.
Beste Chiel, ik calculeer zeker extra tijd in. Wellicht heb je niet goed gelezen, ik heb letterlijk meer dan een uur op één plek vast gestaan. En toen ging er in één keer een hek open en waren we zo op weg. Dat is heel raar toch? Als je om en om gaat etc. en het kost tijd dan heb ik daar begrip voor. Voor vaststaan op één plek niet. Dan klopt je mobiliteitsplan niet of doe je het gefaseerd waarbij je er bewust voor kiest een deel van de parkeerplaats stil te laten staan. Als dat zo is, communiceer dat dan.

Verder overigens nog nooit zo’n situatie meegemaakt. Waar dan ook. Vandaar mijn kritiek.
 
  • Leuk
Waarderingen: zero

@Marc

Geliefde act
13 dec 2016
1.861
392
Ik heb daar zowel linksvoor als rechtsvoor geen problemen mee gehad, was in beide gevallen geen probleem om binnen te komen en te blijven na een optreden.
Waarschijnlijk heb je een heel eerlijk gezicht Martijn 😉
 

koolket

Playlistbediener
28 apr 2022
12
1
Snap al die praise van Nick Cave niet vond het optreden redelijk slaapverwekkend. Ok ben meer fan van de periode met Blixa dan de periode van Warren Ellis dus misschien ligt het gewoon aan mij. Ik zat ter hoogte van de Mix toren en daar zijn de mensen maar pas wakker geworden als hij Red right hand speelde... om terug in slaap gewiegd te worden na Higgs Boson Blues.
 

Gebruikers die dit onderwerp bekijken