Stem nu op de Festivalacts Top 100 der Lage Landen! Wie zijn de beste Nederlandse en Belgische festivalacts ooit? »

Stel je vragen aan Down The Rabbit Hole-directeur Ide Koffeman

Festileaks

Campingartiest
3 jun 2015
93
0
Over iets minder dan een maand is het tijd voor de vijfde editie van Down The Rabbit Hole. #zinin Festivaldirecteur Ide Koffeman schuift aan voor ons interview met een festivalorganisatie. En daar kunnen we jullie input goed voor gebruiken!

In het interview met Roosmarijn Reijmer van Best Kept Secret waren de vragen van ons forum flink vertegenwoordigd. En terecht! Want ze waren interessant en leuk. Dat riekt naar een vervolg. Vragen voor Ide Koffeman kunnen jullie stellen door te reply'en in dit topic. Wij gaan ons best doen om zoveel mogelijk van jullie meest prangende vragen te voorzien van een antwoord.

Make us proud!

a34e7862-c5c1-406e-bccc-c1d78fb84cef.jpg
 

superginger

Gouden Tip
5 feb 2016
478
0
Met QOTSA en Nick Cave hebben jullie 2 headliners die een stuk groter zijn dan die van voorgaande jaren. Zijn jullie van plan deze lijn door te trekken naar de komende jaren en het festival daarmee ook groter te maken (grotere artiesten, meer bezoekers, groter terrein), of is het de bedoeling het festival kleinschalig te houden zoals het nu is, ivm festivals als Lowlands bijvoorbeeld?
 

Raskolnikov

Sunset slot
18 jan 2016
2.829
291
Bij het ontstaan van DTRH werd er gesproken over groei naar een festival met een capaciteit van 35.000 bezoekers. Gaan jullie volgend jaar die laatste stap maken naar dat aantal? En ligt het in de lijn der verwachting dat dat echt het maximum is? Of willen jullie nog verder groeien? Een beetje in lijn met de vraag van Superginger hierboven.

Vorig jaar was het op het terrein heel ontspannen qua drukte, maar de tenten puilden soms werkelijk uit. Er komt nu een vierde podium. Zijn er nog andere maatregelen te verwachten, bijvoorbeeld ruimere tenten?
 

Black Lies

Subheadliner
4 okt 2013
4.014
13
Hoe zijn jullie op het idee gekomen om een BKS te maken voor basic bitches ipv hipstergirls/
 

Dirk Net

Support act
25 nov 2014
846
11
Hoe kan Down the Rabbit Hole zijn eigen smoel behouden, doordat het festival samen met Lowlands en Pinkpop door een en dezelfde overkoepelende organisatie wordt gedaan, en omdat er al gemeld is door de DTRH-organisatie is dat het festival wil doorgroeien naar 35000 bezoekers per dag. Worden jullie dan niet gewoon een Lowlands-kloon ?
Of erger nog: zijn jullie over een paar jaar nog wel relevant met de huidge plannen ?
Om het wat positiever te zeggen: wat is het karakter van DTRH ?

en vraag 2: Zijn er plannen voor een open lucht podium ?
 

Yannick

Headliner
23 apr 2015
6.237
1.351
Down The Rabbit Hole is altijd al een beetje vanalles geweest wat betreft muziek, eten, randzaken etc. Is er ooit aan kunst(installaties) gedacht à la Coachella of NWW op Werchter?

In het verleden headlineden ANOHNI en PJ Harvey al eens het festival, welke vrouwelijke act mag DTRH in de toekomst headlinen? En als uitbreiding, wie staat er op jullie wishlist helemaal bovenaan?

Zijn er plannen voor buitenpodia? Met headliners als Nick Cave en QOTSA lijkt me qua veiligheid en beleving toch de logische stap ook al stap je dan een beetje weg vanwaar DTRH van komt (nl. de gezelligheid van de tenten).

Er zijn wel vaker klachten geweest van bezoekers die last hadden van een praterspubliek, hoe willen jullie dit in de toekomst aanpakken?

Wie had je graag op de affiche gezien die je niet hebt kunnen boeken?
 

Ga mee op een onvergetelijke busreis naar twee bucketlist-festivals in Oost-Europa
Festileaks Festivalvakantie 2022

Wessel

Subheadliner
21 mrt 2013
4.748
0
Wat zijn jouw favoriete boekingen van dit jaar? Kortom, wat mogen we niet missen!!?

Down the Rabbit Hole is opgezet als het kleine broertje van Lowlands vroeg in het festivalseizoen. Nu het festival mooi en geheel terecht blijft doorgroeien vraag ik me af waar de lijn wordt getrokken. Wat zijn voor jou de grote verschillen tussen het grote en kleine broertje?
 

Onibaba

Randprogramma
16 mrt 2016
173
2
Elk jaar ben ik zeer tevreden met de line-up! Toch zie ik bv nooit uitschieters richting het meer heavy werk. Bands als Deftones, At the Drive In, Dead Cross, Rolo Tomassi (niet altijd de grotere namen) komen nooit voor op DTRH. Is dat een bewuste keuze? Soms is het namelijk wel even lekker om een gitaarband even goed tekeer te zien gaan als tegenwicht van de singer songwriters en indie popbandjes...:)

En qua nachtprogramma, zien jullie dat in de toekomst veranderen? Een soort tegenhanger van de Bravo waar je tot een uur of 04:00 los kunt gaan? Of mijden jullie bewust het publiek dat bv alleen voor het nachtprogramma gaat, zoals op Lowlands?
 

Gebruikers die dit onderwerp bekijken