Rock Werchter 2024

RookieJur

Playlistbediener
27 mei 2023
15
4
Hoe groot is de afterparty/tent op A1? Ik zou zelf graag wat rustiger kamperen maar voor mijn vrienden blijft het feestje op the hive belangrijk.
 

Nelios

Dagopener
16 aug 2022
665
531
Hoe groot is de afterparty/tent op A1? Ik zou zelf graag wat rustiger kamperen maar voor mijn vrienden blijft het feestje op the hive belangrijk.
Ongeveer de grote van 3 barren in een U-vorm. En dan nog iets verder uitgebouwd sta vlak met ook daar een toog in 't midden. Overdag staan er wat tafels en bankjes in het midden van de plaats. Er is geen Tent en grotendeels niet overdekt.

Ik vond het geluid alsnog wel goed te horen op de camping, tot een uur of 4. Daarna is het toch wel redelijk rustig op A1.
 

BetterDays

Randprogramma
17 jan 2018
159
171
The Hive resort is echt het geld waard, prima bedden, lekker rustig, niet/nauwelijks wachten op douche, gezellige tent waar je snel eten/koffie/triplex Karmaliet kan halen.
Normaal gesproken altijd rugklachten tijdens festivals maar elke dag de Yoga sessie van een uur meegepakt en daarna in de jacuzzi en voor het eerst geen rugpijn
Is het na 1 uur ook vrij rustig qua muziek op de hive resort?

En wat betaal een tent op hive resort? We willen volgend jaar graag wat rustiger overnachten.
 

c7!

Campingartiest
7 dec 2022
76
117
Wij staan al jaren op de c7.
Dat is een camping op de voetbal van KFC Werchter. Je koopt een douchebandje voor 20 euro. Je kan dan zo veel gaan douchen als je wilt. Dus wel douchen in de kleedkamers van de voetbal. Wat wil zeggen dat je met 3 naast elkaar staat. 2 kleedkamers voor de mannen en 2 voor de vrouwen.Trouwens altijd warm water. In die kleedkamer zone zijn ook oplaadpunten voor je gsm en er zijn gasvuren beschikbaar
Aan de kantine is een feestje. Niet met een DJ, maar met een box, waar iemand via de gsm liedjes op zet. Kleinschalig maar gezellig. Maar je kan blijven gaan tot wanneer je wilt.
Er komen heel veel mensen terug, dus zo ken je verschillende mensen en de vrijwilligers ken je dan ook na al die jaren.
Hier wordt een oogje dichtgedaan voor gasvuurtjes en BBQ. Totaal andere sfeer en dus veel ouder volk.
Als je niet aan de kantine staat is het rustig
Indien uw buren het te extreem maken, dan kan je naar de organisatie gaan en die komen dan vragen om stiller te zijn. Ze worden mee uitgenodigd om te gaan feesten aan de kantine. Ontbijt is in de kantine. Je kan er ook spaghetti, lasagne en andere gefrituurde zaken eten.
Kortom een erg leuke en persoonlijke camping
Het enige nadeel is dat je een klein half uurtje moet wandelen.
Maar je passeert wat broodjeszaken, café's onderweg naar de wei
 

Paddy

Headliner
16 dec 2014
6.368
4.593
Ongeveer de grote van 3 barren in een U-vorm. En dan nog iets verder uitgebouwd sta vlak met ook daar een toog in 't midden. Overdag staan er wat tafels en bankjes in het midden van de plaats. Er is geen Tent en grotendeels niet overdekt.

Ik vond het geluid alsnog wel goed te horen op de camping, tot een uur of 4. Daarna is het toch wel redelijk rustig op A1.
Geluid stond dit jaar belachelijk hard.
 

Pommer

Randprogramma
21 sep 2023
217
275
Is het na 1 uur ook vrij rustig qua muziek op de hive resort?

En wat betaal een tent op hive resort? We willen volgend jaar graag wat rustiger overnachten.
Ik heb nu 2x op the resort gestaan en je hoort altijd nog wel de muziek van the hive afterparty, maar goed dit jaar zelf 3 van de 4 avonden heen geweest dus kan er niet echt over klagen😅 maar zelfs met oordoppen in kon ik vorig jaar gewoon elk nummer mee luisteren en dat duurt tot een uur of 4, uiteraard een stuk minder intens dan wanneer je op the hive zelf zit, dus als je een vaste slaper bent heb je er misschien geen last van.

Qua lawaai op de camping zelf valt het echt heel erg mee, hier en daar een boxje die aan staat maar nooit echt overlast. Verder douches, wc en eten/drinken perfect geregeld. Bedjes ook prima voor camping begrippen en afhankelijk van het pakket die je kiest heb je ook best wat ruimte in je tent.

Prijzen variëren van zo'n 330 tot 400 euro zo uit m'n hoofd, afhankelijk van het pakket en met hoeveel mensen je bent natuurlijk.
 
Laatst bewerkt:
  • Leuk
Waarderingen: muggenstift
1 jul 2024
2
3
Weet iemand of je buiten Youtube en de officiële opnames op Pickx nog een mogelijkheid hebt tot het terugkijken van optredens? Ik ben opzoek naar de set van Frank Carter & The Rattlesnakes namelijk. Deze is niet op Pickx te vinden en (nog?) niet op Youtube. Ik had met vrienden een kleine interactie met Frank Carter aan het einde van hun set (the guys with the pink hats), welke ik graag nog eens terug zou willen zien en op wil kunnen slaan!
 
  • Leuk
Waarderingen: Everyknight en Joepskes

Jimmeh07

Gouden Tip
3 jun 2023
307
464
Dit jaar voor het eerst naar RW geweest, voornamelijk voor het afscheid van Sum41 en Foo's op zondag.
Al bij al toch wel een beetje schrik dat het zou tegenvallen op voorhand. Veel rockbands vind ik wel leuk op de radio maar kunnen live wel als eens saai worden. Ook qua mensen die naar RW gaan had ik toch wel een (achteraf gezien verkeerd) beeld.
Ik heb me uiteindelijk toch enorm geamuseerd en vooral ook gewoon echt kunnen genieten van zowel de muziek als de sfeer.

Wat dag 1 wel opviel waren de vele barrieres, voornamelijk aan de main maar ook bevoorbeeld op de 'kleine' slope. Ik vermoed dat die er vooral staan voor crowdsurfers tegen te houden ? Echter vond ik ze vooral irritant indien je in een vak stond en even naar de wc moest oid. Toch wel een van de grootste tegenvallers over het algemeen.
Een andere tegenvaller was dan weer het grote aantal rugzakken vooraan. Die dingen zitten gewoon echt in de weg en zorgen dat er minder capaciteit is voor mensen zelf. Zeker in de twee eerste vakken bij de main mogen ze die weren!
Om nog effe af te sluiten met de laatste frustratie: de ongelofelijke herrie op de camping tot véél te laat. Ze voorzien dan al een afterparty die tot 4u duurt, gaan er mensen nog nafeesten en roepen bij hun tent. Hier zou toch echt tegen op moeten getreden worden. Een waarschuwing geven om 4u45 aan een groep die dan 5min stil is om dat tot 6u door te gaan heeft geen zin. Tot zover het negatieve :)


Donderdag

Top:
The Hives
- Kende ze niet maar wel echt verrast door een steengoed optreden!
Jane's addiction - Nog zo'n band waar ik nog nooit naar geluisterd had. De band begon en na 3 nummers zag je echt veel volk verdwijnen. Ik besloot nog even vol te houden en maar gelukkig ook. Stilaan toch in een soort van trace terecht gekomen en vollebak genoten!

Goed:
Stone
- Prima opener van het festival, lekker veel energie, goede muziek. Zit zeker nog groeipotentieel in!
Peuk - Goeie muziek maar iets te statisch en wat te veel van hetzelfde om echt te overtuigen.
Parkway Drive - Op graspop vond ik ze magistraal en deze show was voor mij de "RW versie", aangepast om toch niet te veel uit het rijtje te springen.
Dropkick Murphies - Al zo vaak gezien dat het specialere er wel af is, al blijft het wel leuke muziek.
Greta Van Fleet - Met stip toch de slechtste show die ik ze van hun heb gezien tot nu toe. Waar de laatste keer in vorst was, dacht ik echt, amaai die zijn klaar voor headliner slots! Brengen ze een redelijk kille show en is er echt weinig publieksinteractie. Toch zeker nog van kunnen genieten van wat eigenlijk een misser was.

Bwa:
The Gaslight Anthem
- Leuk om wat pilsjes mee te drinken en wat te babbelen (wel gewoon op afstand :) ) maar voor de rest roept het niet echt emoties op.
PJ Harvey - Ik had me op voorhand een goed plaatsje voorzien maar kon er eigenlijk echt niet in komen. Besloten om dan toch maar op tijd te vertrekken naar Greta.


Vrijdag

Top:
Frank Carter & The rattlesnakes
- Al een paar keer gezien maar dit was toch wel de beste show. Bewijzen dat ze zeker later op de dag ook aan kunnen!
Simple Plan - Pas de allereerste keer dat ik ze zie, maar hun muziek kende ik eigenlijk al van buiten. Heerlijk meezingen en genieten.
Glints - Als je niet direct binnen m'n traditionele muzieksmaak ligt maar toch zo hard kan overtuigen dan weet je dat het echt goed is!

Goed:
The Rumjacks
- Lekker brokje muziek waar je gewoon blij van word en spontaan van begint te dansen.
Yungblud - Lekkere show, lekkere moshpits, goeie interactie met de fans. Blijft wel elke keer min of meer dezelfde show, die ik nu al vaak heb gezien.
Sum41 - Wat een afscheid moest worden, was dat niet meer. Ze hebben nog een extra zaalshow later dit jaar bijgepland. Voor mij een van hun minste shows eigenlijk, ik vond Derek wat vermoeid/ongeinteresseerd overkomen in vergelijking van wat ik gewoon ben van hem. Het blijft uiteraard sum41 en dat is altijd wel genieten voor mij.
Maneskin - Eerste half uurtje meegenomen van ver. De vermoeidheid hakte er al in, dus was ik blij dat ze al met enkele hits opende.

Bwa:
The Beaches
- Haalt "goed" net niet, al was het wel een toffe show. Alleen werd het halverwege een beetje teveel van hetzelfde voor me.


Zaterdag

Top:
The Last dinner party
- Beetje laat naar de wei gegaan dus dit was onze eerste. M'n maat wist niet welke band er optreedde maar snapte ineens waarom de barn zo vroeg al packed was toen we vooraan stonden. Lekkere muziek en betoverende dames!
Bob Vylan - Die set had echt dubbel zo lang moeten zijn. Ging er lekker hard en rechtaan aan toe. Ik had wel ff schrik toen ie zei van de slope te willen springen maar toen het 'maar' van de PA was, was ik ff opgelucht!
Dua Lipa - Totaal niet m'n genre maar ik had zoiets van, we kunnen het maar meegenomen hebben voor ze nog harder doorbreekt. Ik stond in het voorste vak (ofja tweede) en heb de hele show genoten. Ik kende toch een pak meer liedjes dan ik verwacht had.

Goed:
Psychedelic Porn Crumpets
- Tof bandje om de beentjes eindelijk los te gooien op zaterdag. Vond de hype er rond wel wat te groot achteraf.
Nothing but Thieves - Niet helemaal mijn smaak maar gaven toch en echt een goeie show en het geluid zat echt top. Was toch wel genieten!
Avril Lavigne - Had er precies niet heel veel zin in, maar voor mij spreekt haar muziek voor zich en blijft het toch meezingen van begin tot einde.


Zondag:

Top:
Scowl
- Wat was me dat! Amper 20min kunnen meepikken wegens verplaatsingen maar meteen overtuigd. Die gaan we zeker nog op veel hogere plaatsen zien (liefst op graspop dan :) )
Idles - Scowl vroeg moeten verlaten voor deze kleppers. Hun laatste zaalshow was eigenlijk niet geheel overtuigend maar ik was toch bereid om ze een tweede kans te geven. Die kans hebben ze dan ook met beide armen vastgenomen en met een zee van energie door elkaar geramd. Heerlik hard en zacht tegelijkertijd. Hun eer is alvast hersteld bij deze als een topband!
Foo Fighters - Dit moest DE band worden van het weekend en dat hebben ze voor mij ook echt ingelost. De eerste keer dat ik ze zie maar zeker de laatste niet. Toch wel de eerste show van 2u+ waar ik niet op m'n horloge gekeken heb. Ik wou na elk liedje gewoon meer. Wel heel spijtig dat m'n maatje niet door de rode X'n was geraakt want het was zalig vertoeven vooraan.

Goed:
Bluai
- Als opener van de laatste dag mag het er al wat rustiger aan toen gaan.
Ise - Geweldig wat ze nu al kan neerzetten. Benieuwd welke richting ze op gaat gaan met haar carriere!
Brutus - Zo mooi maar mistte voor mij de sfeer die er op graspop heerste in de tent. Had voor mij toch een pak meer energie bij het publiek mogen zijn.

Bwa:
The Breeders
- Een beetje zoals the beaches op vrijdag. Wel gezellig om mee te nemen maar niet direct iets wat ik zou opzoeken als er ook iets anders speelt.

Om toch nog even op een negatieve noot te eindigen (nee, ik heb echt wel vier dagen genoten hoor!), wat voor kut timing is dat met de slopen tussen de mainstage shows. Wil je van het eene naar het andere podium verlies je sowieso al een hoop tijd, om dan nog eens een ultra korte set te hebben. Toch echt wel een domper voor de vele geweldige acts die op de slope staan! Ik snap wel dat ze dat doen om soundbleed tussen de twee podia te vermijden maar het blijft gewoon kut.
 

Jimmeh07

Gouden Tip
3 jun 2023
307
464
Weet iemand of je buiten Youtube en de officiële opnames op Pickx nog een mogelijkheid hebt tot het terugkijken van optredens? Ik ben opzoek naar de set van Frank Carter & The Rattlesnakes namelijk. Deze is niet op Pickx te vinden en (nog?) niet op Youtube. Ik had met vrienden een kleine interactie met Frank Carter aan het einde van hun set (the guys with the pink hats), welke ik graag nog eens terug zou willen zien en op wil kunnen slaan!
The guys with the pink hats that aren't moving at all! :ROFLMAO::ROFLMAO::ROFLMAO:
 

ChrisV

Gouden Tip
21 jan 2017
429
420
Is het na 1 uur ook vrij rustig qua muziek op de hive resort?

En wat betaal een tent op hive resort? We willen volgend jaar graag wat rustiger overnachten.
2 jaar geleden heb ik er gezeten. Was erg prettig en veel rustiger. je hebt alsnog het geluid van The Hive afterparty, maar wij zaten erg ver achteraan op het resort dus weinig last van. De vliegtuigen zijn net zo irritant, die lijken altijd zowat met hun landingsgestel onze tent aan te tikken haha.

Ik had een JBL box meegenomen toen, bij de tassencontrole zeiden ze nadrukkelijk; 'alleen voor privé, de mensen betalen hier voor rust'. En inderdaad, we hadden het puur voor onszelf, gezellig muziekje in de ochtend zachtjes. Je hoorde niemand ergens bovenuit komen van waar wij zaten.

Ik misste juist een beetje reuring, vandaar weer terug op de normale Hive dit jaar ! Dus er zit wel degelijk verschil in.

erg fijne ontbijtzaal, met wat meer keuze en goed voorzien in douches en toiletten. Net dat beetje meer allemaal.
 

MrScissorhands

Support act
23 mei 2023
1.126
1.317
Nog even een puntje waarover ik graag ervaringen uitwissel. Dit jaar zoals ieder jaar op c3 gestaan. Amper tot geen wcpapier en alleen maar koud kunnen douchen. Wel lekker rustig kunnen slapen.

Is er een camping waar je ook nog relatief rustig kunt slapen, je kunt chillen onder je partytent, waar je gewoon normaal naar de wc kan met genoeg wcpapier en kunt douchen met op z'n minst lauw water?

Ik heb nav jullie verhalen de indruk dat de hive sowieso te druk is voor ons. Maar hoe bevalt het als je op de glamping / MySpace / A1 of C7 zit?
Ik stond ook op C3 en dit jaar moest je met het douchewater inderdaad wat geluk hebben.

Vrijdagochtend heb ik heerlijk warm kunnen douchen. Zaterdagochtend was het met koud water te doen. Zondagochtend begon lekker warm, maar afspoelen moest ik met koud water doen.
Vorig jaar elke dag warm water gehad.
Anderzijds wel geen enkele keer ook maar één seconde moeten aanschuiven om te douchen.

En de WC's, tja... Soms trok ik ook zo'n hokje open en gooide de deur meteen weer dicht van walging, maar de meeste waren wel in orde. WC papier was er soms, maar vaak inderdaad niet.
Pro tip : van zodra je ergens WC papier vindt, zorg ervoor dat je altijd minstens één "dosis" op zak steekt zodat je je later niet in die situatie bevindt in een hokje zonder papier...

C7 lijkt me ook wel een chille camping, maar het is zo pokke-ver !
 
  • Leuk
Waarderingen: muggenstift

visdave34

Sunset slot
Sfeerbeheer
13 jan 2014
3.089
690
Nog nooit zo vriendelijk bediend geweest aan de drankstanden als dit jaar. Altijd een 'goededag' of een 'fijne avond' en dat hielden ze vol van begin tot einde.
Aan een eetstand ook eerst mogen proeven of het warm genoeg was omdat ze net problemen hadden met hun oven.
Even mijn dank aan de vrijwilligers op het veld.
Dit is mij ook positief opgevallen! Erg fijne mensen aan de bar en bij de food stands.

Op één persoon na, die bij een vriendin van mij per ongeluk 4 coins afrekende voor één cola en toen zij daar een minuut later achter kwam geen enkele actie ondernam om ook maar iets te doen om dat recht te zetten. Ook al kon ze op haar app laten zien dat ze de aankoop een minuut geleden aan die toog had geplaatst. Er kon niet eens een extra biertje vanaf, wat zij voorstelde zodat het nog enigszins draaglijk was. Echt bizar.

Verder een algemene opmerking: ik ben een aantal jaar geleden een beetje afgeknapt op een aantal klachten die ik hier op het forum dit jaar ook weer bij een hoop mensen terug zie komen: enorm veel rumoer tot diep in de nacht op de Hive, veel gepraat tijdens optredens, irritant veel dronken groepjes mensen, drukte op het terrein.
En you know what? Ik heb van al deze punten dit jaar echt bijna geen last gehad. Het geeft dus maar aan dat je ook een flinke portie geluk nodig hebt in een weekend als RW. We mochten op het rustigste deel van de Hive kamperen (camping 3), heerlijk stil om ons heen in de nacht en nauwelijks rijen voor de toiletten en douches. Bij de optredens waar ik geweest ben altijd rondom aandachtige of mee feestende mensen gestaan en maar weinig zatte mensen tegengekomen. Tenslotte (op het veld bij de Barn tijdens Kiwanuka na) zeer weinig last gehad van de drukte op het terrein. Bij de Apero was het het hele weekend lekker rustig, bij de Slope geen enkele keer moeite gehad om op de helling zelf te kunnen staan en op het achterveld (zowel bij main als bij de Slope) altijd even wat relatieve rust kunnen pakken met iets te eten. Ook nooit moeite gehad om een zitplekje te bemachtigen als we daar even behoefte aan hadden.

Over de muziek is al genoeg gezegd, dus alleen even een snel lijstje van mijn hoogtepunten (kon er helaas op donderdag nog niet bij zijn):
1. Dua Lipa (nóg weer een beetje meer verliefd geworden)
2. Jungle (wat een ontzettende topsfeer hing hier, wat een heerlijk optreden en dito publiek)
3. Froukje (ontwapenend als altijd)
4. dEUS (mijn 11e keer en valt werkelijk nooit tegen)
5. Janelle Monae (poh, wat een showwoman... die intro bij Make Me Feel)
6. Arlo Parks (ook hier weer hele fijne sfeer en heeft echt de gunfactor)
7. Brutus (kende het niet goed, maar wat een podiumbeest is de zangeres... kippenvel!)
8. Michael Kiwanuka (helaas van buiten moeten zien, had anders waarschijnlijk hoger geëindigd)
9. DEADLETTER (kregen het publiek goed mee op de Slope met sterke songs)
10. The Last Dinner Party (ijzersterke show van knap groepje rasartiesten)

En één van de meest memorabele momenten was toch wel toen we tijdens Khruangbin zelf een dansfeestje zijn gestart bij de main waar steeds meer - en steeds weer andere - mensen bij aanhaakten. Was natuurlijk een aardige misprogrammering, zeker omdat veel van mijn landgenoten voetbal aan het kijken waren. Maar ik heb me er - mede dankzij iedereen die met ons meedeed - enorm vermaakt. Dus als je dit herkent: dank voor je gezelligheid!

Mede door de ervaringen van anderen besef ik me dat ik enorm veel geluk heb gehad dit jaar, dus ik ga me nog eens goed beraden of ik volgend jaar opnieuw wil gaan. Wellicht toch een plekje bij Myspace of Hive Resort, want rustig kamperen en goed slapen is me toch wel veel waard. Al bij al was het dit jaar in ieder geval zeer geslaagd!
 

jefferke

Subheadliner
24 nov 2013
3.559
2.090
Je kan het ook omdraaien, niet dat jij enorm veel geluk hebt gehad maar dat de andere enorm veel pech hebben gehad.
 

visdave34

Sunset slot
Sfeerbeheer
13 jan 2014
3.089
690
Je kan het ook omdraaien, niet dat jij enorm veel geluk hebt gehad maar dat de andere enorm veel pech hebben gehad.
Haha, absoluut. De waarheid zal ergens in het midden liggen, denk ik. Maar omdat ik bepaalde (herkenbare) klachten hier weer meermaals langs zag komen, voelde ik me dit jaar gezegend...
 
  • Leuk
Waarderingen: DanielNedelko

jefferke

Subheadliner
24 nov 2013
3.559
2.090
Haha, absoluut. De waarheid zal ergens in het midden liggen, denk ik. Maar omdat ik bepaalde (herkenbare) klachten hier weer meermaals langs zag komen, voelde ik me dit jaar gezegend...
1 keer echt last gehad van praters hier. Dronken antwerpenaren bij dEUS.
Over dat groot aantal zatte mensen, ik heb eerder deze week bij een medewerker van inbev gestaan. Die zei dat dit weertje ideaal was om records te breken, mensen houden zich niet in dan.
 

RubenFrusciante

Sunset slot
11 feb 2017
2.445
3.551
Verlaat verslagje, maar een ontzettend mooi weekend gehad!

De hele weg in de auto naar het festival stromende regen gehad, en nadat ik het weekend ervoor al 2x nat geregend was tijdens The Boss en vooral bij Smashing Pumpkins was ik echt toe aan lekker festivalweer. Gelukkig eigenlijk vanaf dat we naar de camping liepen niet tot nauwelijks last gehad van de regen de rest van het weekend, eigenlijk met die aangename temperaturen perfect festivalweer. Alleen erg koud met slapen. Eenmaal in Werchter voelt het toch altijd weer als thuiskomen, een weekendje met m'n vader naar mijn favoriete festival.

Donderdag
Voor het eerst ooit volgens mij op tijd op het terrein voor de eerste act. Stone (***) was leuk maar meer ook niet. Daarna naar de nieuwe Barn voor Eefje de Visser (***1/2) wilde haar toch eens live zien al is het niet helemaal mijn muziek. Gave choreografie en goed gezongen. Daarna in het voorvak gaan staan bij The Hives (***1/2) omdat mijn vader dat graag wilde zien. Wat betreft de gespeelde arrogantie van de zanger, als je het doet doe het dan maar over de top zo, ik heb me er niet aan gestoord. Vond het leuker dan ik had verwacht, lekker energiek uurtje. Daarna de KlubC in, wat ik tot deze editie altijd maar een kut stage vond en nog nooit iets memorabels had gezien, voor de eerste must see van het weekend. Johnny Marr (****) stelde niet teleur. Kende de meeste van de solo nummers ook maar de hoogtepunten waren natuurlijk de goed gebrachte The Smiths-songs waarvan een meesterlijk 'How Soon is Now' en 'There Is A Light And It Never Goes Out'. Wat een meesterlijke gitarist is het ook, wat ik goed kon zien door onze plek ver vooraan. Stond al even op mijn wensenlijst, heel blij dat ik hem eindelijk gezien heb! Nog een klein stukje van Parkway Drive gezien, maar te kort om er iets zinnigs over te zeggen. Daarna opnieuw de KlubC in voor Slowdive (****) en dat was ook erg goed. Wat is 'Sugar From The Pill' toch een briljant nummer, lekkere trippy visuals ook. Helaas niet het einde kunnen zien omdat ik een goede plek wilde voor PJ Harvey (****1/2) in de Barn. De beste vrouwelijke artiest ooit naar mijn mening en wat een set speelde ze weer. Niet makkelijk maar zó de moeite waard. Blij om '50ft Queenie' gehoord te hebben. Niet zo magisch als in Paradiso, in een intieme setting met waanzinnig fijn publiek. Begin van Clockworks gekeken op de Slope, dat kleine stukje was weer erg vet. Maar omdat ik ze al leunend op het podium had gezien in Doornroosje eerder dit jaar ben ik op tijd weggegaan om in het voorvak te staan bij de mainstage. Onderweg nog een stukje van Jane's Addiction, die ik graag helemaal had gezien vooraf, maar dat klonk toch echt niet best met die zanger, band zelf wel. Voor de coronapandemie had ik kaartjes voor Lenny Kravitz (****) samen met mijn vader, voor wie dit misschien wel de allergrootste bucketlistnaam was die hij nog niet had gezien. Starten met 'Are You Gonna Go My Way' was enerzijds jammer omdat dat misschien wel mijn favoriete nummer is, maar zorgde er anderzijds wel voor dat het publiek meteen mee was. Vond hem echt heel erg overtuigend en met persoonlijk favoriet 'The Chamber' en nummers als 'I Don't Belong To You' en 'Fly Away' kwamen er genoeg nummers voorbij die ik al mijn hele leven hoor. En die lange outro bij 'Let Love Rule', op een show van 2 uur, deed ook geen afbreuk voor ons. Geweldige afsluiter!

Vrijdag
Stukje gezien van Frank Carter & The Rattlesnakes, boeide me niet heel erg. Sprints (**1/2) vond ik na dat sterke debuut live wat tegenvallen. Daarna in het voorvak bij The Beaches (***1/2) gestaan en dat was gewoon prima. Niet heel gevarieerd maar wel gewoon een leuke show die niet te moeilijk was, wat ook wel eens mag tijdens zo'n weekend. Gary Clark Jr. (***) gezien in de Barn en dat was niet super bijzonder. Kan wel gitaar spelen uiteraard, en daar geniet ik als gitarist dan net wat meer van dan gemiddeld, maar vond hem zeker in het begin erg ongeïnteresseerd overkomen en zwak zingen. Mijn vader is naar Tom Odell, die ik op Pinkpop vorig jaar al zag en toen verrassend goed vond, gegaan en ik ben na een kwartier richting de Barn vertrokken omdat ik het doodsaai vond en er echt waardeloos publiek stond. Wilde Tom Morello (***1/2) aanvankelijk niet zien omdat ik nog altijd baal dat de Rage Against The Machine show niet doorging in het Sportpaleis en ik dit waarschijnlijk maar een slap aftreksel zou vinden. Dat vond ik het muzikaal gezien ook, maar de enorme energie in de tent had ik na de bevindingen van Graspop vorig jaar niet verwacht. De spontaniteit met 'Werchter Rocks' bracht ook een soort van iets unieks. En ja, alles kapot op Ancient old Belgium folksong 'Killing in the Name' was heerlijk. Toch blij dat ik bijna het hele optreden heb gezien. Daarna samen met mijn vader in de Barn gebleven om op de tweede rij voor dEUS (*****) te blijven staan. Hoe goed was dat dan? De Band na 10 jaar weer eens op Rock Werchter en een setlist waar je U tegen zegt. Echt een heerlijk uur en kwartier dat zo voorbij vloog, en nog 'Roses' die ontbrak dan. Zoals vaker dit weekend op minder drukke momenten de Apero ingedoken, zeker omdat we Sum41 al eens hadden gezien en toen wel best vonden. Heel blij dat mijn vader me mee heeft genomen naar Snow Patrol (*****) nadat hij die in 2018 zo goed vond. Ik zet het zelf eigenlijk nooit op, hoewel ik veel nummers ken, want vind het eigenlijk best saai. Maar wauw wat kunnen bands boven zichzelf uitstijgen in die Barn hè. Het meest uitzinnige publiek van het weekend, een ontzettend dankbare band en een fijne setlist. 'Run', 'Open Your Eyes' en 'Chasing Cars' zorgden toch wel voor kippenvel. Hebben me onverwachts, tegen m'n aanvankelijke zin in, omver geblazen. Fijn om zo'n 'oke band' gewoon in de best mogelijke vorm live te zien, want dit gaan ze nooit meer kunnen evenaren waar ik ze ook zou zien. Maneskin (**1/2) kunnen we snel over zijn, goede eerste helft, baggere tweede helft en dus een score in het midden. Ook geen gastoptreden van Tom Morello tijdens 'Gossip'. Jammer want twee jaar geleden vond ik ze op zowel Pinkpop als Rock Werchter echt verrassend leuk...

Zaterdag
Vooraf vond ik dit echt veruit de kutste dag van het weekend, die middag leek echt niet door te komen. Hij begon dan toch tamelijk goed met een The Last Dinner Party (****) die de hype waar maakten. Goede band, prima nummers en sterke frontvrouw, maar laat die sigaret achterwege voortaan. Wel fijn om te zien dat zo jong publiek idolaat kunnen zijn van zo'n opkomende veelbelovende band, een soort ABBA 2.0. Dan doorgegaan naar J. Bernardt (**) wat echt enorm tegenviel. Richting het einde weggelopen want hoewel ik dit op plaat echt heerlijk vind kwam hier niks maar dan ook niks van terecht voor mij in deze setting. Dan maar met mijn vader mee naar The Kooks om te meeten met een collega van hem. Ja ik heb het gezien en er 0 van meegekregen, publiek leek het te waarderen, maar wat een nietszeggende act. Psychedelic Porn Crumpets (***1/2) was prima maar kon hun set van vorig jaar Best Kept Secret never nooit evenaren. Ja en dan.. Toch maar Janelle Monáe (**1/2) een kans gegeven na jullie lovende kritieken. Ja ze kan goed zingen, ja het is een uitgedachte choreografie, ja ik deel haar politieke uitingen, maar dan de muziek zelf. Echt van het aller aller flinterdunste wat ik heb gezien. Een uur duurt dan toch erg lang ondanks dat ik het echt een kans wilde geven, maar blij dat anderen het weer geweldig vonden hoor. Ik reis wat later af naar Coldplay. Tijdens het eten van een afstandje Avril Lavigne (**) gezien en dat was me ook een cashgrab zeg. In de Apero wat Karmelietjes gedronken en de eerste helft van Oranje gekeken in onze oranje polo's. Maar muziek is de hoofdzaak dus toch gewoon vooraan gaan staan bij Róisín Murphy (*****) gaan staan en zoals ik al eerder aangaf, mijn show van het weekend. Briljante choreografie en vooral dat laatste nummer met de rug naar het publiek had ik echt een moment van totale verstandsverbijstering. Gelukkig niet bij de voetbal blijven plakken om deze ervaring mee te maken. Kon eigenlijk ook al niet mislukken toen ze startte met mijn favoriete Moloko-nummer 'Pure Pleasure Seeker'. Heb meer dan eerdere jaren het gevoel gehad eigenlijk altijd de juiste keuzes te hebben gemaakt. Niks gemist waarvan ik achteraf spijt had. Ook qua eten het hele weekend op een broodje kebab na alle vette zooi laten staan en de meest voedzame nog enigszins smakelijke dingen gekozen. Een van de weinige minpunten van het festival voor mij, het werkelijk afgrijselijke eetaanbod in vergelijking met andere festivals. En dan Dua Lipa (****1/2) nog met een meesterlijke show, véél en véél beter dan toen ik haar op Primavera Sound zag. Wat een hits en wat een productie, geweldige headliner. Wel jammer dat we in tegenstelling tot Glastonbury geen 'Falling Forever' kregen.

Zondag
Was het de vermoeidheid, was het stof of was het gewoon het fenomenale Brutus (*****)? Ik weet het niet, maar ik was echt tot tranen geroerd al vanaf 'War' en 'Liar'. Iets wat eigenlijk alleen Eddie Vedder is gelukt tot nu toe. En dan moest 'What Have We Done' nog komen. Ik had het in de Barn nóg vetter gevonden denk ik, maar ook hier stond het als een huis op de main. Prachtig begin van de dag met deze Belgische klasbakken. The Breeders maakten daarna geen indruk van een afstandje en Froukje ga ik niet meer proberen na drie keer teleurgesteld te zijn. Scowl was ook niet aan mij besteed. En hoewel IDLES (****) dat eigenlijk ook niet is, overtuigen die live toch altijd hè met een uppercut van jawelste. Totale chaos, op een goede manier. Loyle Carner gelaten voor wat het is, vorig jaar al op Lowlands gezien en komt nog wel op MEO Kalorama later deze zomer. Michael Kiwanuka (****) was weer erg goed, maar eigenlijk ook niks nieuws na zijn doortocht twee jaar geleden. Had gehoopt op een lange versie van 'Cold Little Heart' nu hij een kwartier langer de tijd kreeg. De derde keer dat ik hem zag, en hoewel het steengoed is was het verrassingsmoment wel weg. Foo Fighters (****1/2) nog nooit gezien dus wilde ik redelijk van voren zien. Dave Grohl was echt in topvorm en wat een arsenaal aan knallers hebben ze dan toch ook he. 'The Pretender', 'These Days', 'Monkey Wrench', 'Walk', allemaal kwamen ze voorbij. Hoogtepunt voor mij was toch wel 'Hero' samen met mijn vader en het een na laatste nummer 'The Teacher'. Schitterend. Wel een beetje een abrupt einde met een gehaast 'Everlong' en een kwartier te vroeg stoppen. Al met al toch weer een heel mooi weekend gehad en alweer zin in volgend jaar!

Top 10
1. Róisín Murphy
2. dEUS
3. Brutus
4. Snow Patrol
5. Foo Fighters
6. PJ Harvey
7. Dua Lipa
8. Lenny Kravitz
9. Johnny Marr
10. The Last Dinner Party
 
Laatst bewerkt:

Gebruikers die dit onderwerp bekijken