Pukkelpop 2023

PaulvG

Playlistbediener
17 aug 2023
5
2
Top 5:
1. Foals (by far)
2. Nothing But Thieves
3. Royel Otis (helemaal vooraan, fijne sfeer)
4. Tarkastaja a.k.a. Clouseau (prachtig om die Belgen alles mee te zien blèren)
5. Limp Bizkit (nog nooit gezien, nostalgie)

Met bijzondere vermelding: Dry Cleaning, Prins S. en de Geit en Kids with Buns.
 
  • Leuk
Waarderingen: DirkG en Joslittel

VDB

Randprogramma
10 apr 2022
113
88
Mijn toppers zonder volgorde:

Black Box Revelation
Zwangere Guy
Two Shell
GameBoysIIMen
Loyle Garner
The Killers
Prins S En de Geit
Beartooth
Dropkick Murphy’s (feestje)
Macklemore (idem)

En natuurlijk: Clouseau 🤘
 
  • Leuk
Waarderingen: DirkG, Joslittel en Joe

sloeber

Playlistbediener
16 feb 2018
9
4
Dit was mijn eerste keer combi, en heb me geweldig goed geamuseerd. De acts waar ik naar uitkeek losten alle verwachtingen in, en daarnaast was er zoveel moois te ontdekken. Dikke pluim ook voor de organisatie, ondanks een uitverkochte editie heb ik bijna nooit ergens echt lang moeten wachten en vond ik steeds een plekje om even te chillen.

Mijn top 5, puur gebaseerd op mijn eigen beleving
1. King Gizz 🔥🔥🔥
2. Amyl & The Snifflers
3. Ascendant Vierge
4. Turnstile
5. Ethel Cain

Grootste FOMO: Boygenius
Walk-out: Mother Mother en Cordae
 
  • Leuk
Waarderingen: DirkG en Joe

Tinus101

Gouden Tip
21 nov 2022
289
206
Heb eigenlijk maar een echt dramatisch optreden gezien en dat was Only the Poets. Wat een slechte bedoeling was dat zeg
 

Een Zekere Romance

Playlistbediener
6 okt 2016
14
12
Uitstekende verhalen zo te lezen. Ik neig volgend jaar naar Pkp ipv voor de zoveelste keer LL. Zijn er hier anderen die de switch ook eens hebben gemaakt? En zitten er qua belevenis en sfeer grote verschillen tussen beide festivals, buiten het feit dat de cocktaildrinkende elite uit Amsterdam Biddinghuizen beter weet te vinden dan België? ;)
 

Bert

Support act
14 nov 2014
753
644
Eerste keer Pukkelpop. Kan er met een prima gevoel op terug kijken. Goede sfeer (om in termen van Zwangere Guy te blijven alles goe) en vriendelijke mensen. Wel erg veel jongeren. Dat ben ik van LL of RW niet gewend. Erg fijn dat je voor een act, op de headliners na, geen 45 minuten van te voren aanwezig hoeft te zijn voor een goede plek. Pukkelpop cafe was een ook fijn vertoeven. Zeker omdat je voor 1 bon een Hapkin of Lagunitas kon drinken. Daar ook veel aan de praat geraakt met enkele andere mensen.
Voldoende WC's. Wachtrijen waren kort. Ook genoeg eet en drinktogen. Food Wood was erg fijn en lekker eten.
Wel enkele kritiek punten.
-Weinig schaduwplekken en watertappunten.
-Pendelbus (ik ben overigens niet gecontroleerd) was soms lang wachten. Als je Werchter gewend bent waar bussen af en aan rijden en in een rij staan om te kunnen aanchuiven, was er voor mijn gevoel nu maar 1 bus die zijn rondje deed. Ben wel erg tevreden over het concept overigens. In NL is dit volgens mij nergens.
en dan:
De eeuwige discussie over zijkanten open van een tent of niet. Beiden hebben wel wat. Nadeel van open is dat er halverwege het concert wel erg veel mensen zich nog naar binnen dringen omdat een vriend(in) met de telefoon laat zien waar zij staan.

Topppunt was tijdens NTB. Tent was stampvol. Telefoon omhoog, lampje aan , vier vriendinnen worden letterlijk naar binnen getrokken. Staan in een kring foto's te bekijken, kletsen wat bij en na twee nummer gaan de vier weer weg.
 
Laatst bewerkt:

Rikkie

Support act
14 nov 2012
880
903
Toch maar een top 10:
1. Jessie Ware
2. Foals
3. King Gizzard & the Wizard Lizzard
4. Ethel Cain
5. Girl in Red
6. Boygenius
7. Steve Lacy
8. TV Girl
9. Nabihah Iqbal
10. M83

Eervolle vermeldingen voor Black Box Revelation, Froukje, Nissa Barret, The Aces, Prins S, Limp Bizkit, Bicep, Mother Mother, Balthazar, Macklemore, Angele.

Grootste tegenvallers: Billie Eilish (totaal mijn ding niet), Killers (te veel B-nummers in de set), Nothing but Thiefs (valt bij mij in de categorie Imagine Dragons: Bombastische herrie zonder enige vorm van inhoud), Julie (wat mag je verwachten van een beginnend artiest?), Dropkick Murphys (beste is er allang vanaf).

Toch alweer behoorlijk wat optredens gezien. De sfeer op het festival was goed. Iets minder grote fan van de nieuwe Relax. Het was een ellendig stuk lopen met bepakking en veel onrustiger in vergelijking met voorgaande jaren. Benieuwd met wat ze volgend jaar komen.
 
  • Leuk
Waarderingen: DirkG en Joslittel

WesleyNoH

Support act
28 nov 2015
935
1.667
Ik ben enkel op vrijdag naar Pukkelpop geweest en hier dan mijn verslag van deze dag...

Aankomen/parkeren: Toen we rond Hasselt aankwamen vond ik de bewegwijzering eigenlijk bijzonder slecht, bij Rock Werchter moet je soms heel lang wachten voor een pijl maar het is wel steevast goed aangegeven. Hier was het bijzonder onduidelijk. Ze leken je ook in Hasselt te willen laten parkeren en dat lieten we aan ons voorbij gaan. We zijn tot in Kiewit gereden en dan uiteindelijk naar de K+R zone gereden waar P2 gelegen was en die was volgens de borden nog open. Uiteindelijk is dit gelukt en hadden we een perfect parking op korte wandelafstand van het terrein, dat was ideaal.

Bandjes/ingang: Het systeem met de aparte ingang is ideaal, want zo staan je nooit te wachten achter mensen die nog een bandje moeten ophalen. Het ging allemaal erg vlot met meer dan voldoende mogelijkheden om je ticket in te ruilen. We gingen daarna zeer vlot het festivalterrein op. Al moet ik zeggen dat de ingang zelf veel van zijn pluimen verloren heeft. Het lijkt alsof je een stadsfestival met 5.000 aanwezigen zou binnenwandelen. Dit mag toch wat meer zijn, niet?

Beleving terrein: Iets waar Pukkelpop al jaar en dag goed in scoort is de beleving op het terrein, ze doen daar oprecht veel moeite voor. Er is een pak randanimatie, de sfeer is top. Dit doen ze zoveel beter dan Rock Werchter wat meer gewoon rond de muziek draait. Doordat we er maar één dag waren zeker niet alles kunnen meenemen van randanimatie. Mijn vrouw en zus hebben wel in het reuzenrad gezeten, ik heb wat acts gezien op het terrein, we zijn even de E-rena binnengewandeld... Top was het!

Ze hadden alleen wat meer mogen voorzien tegen de hitte, weinig schaduw!

Food: Het stuk achter Marquee is waar we terecht kwamen voor ons avondeten, Food Court. Dit is echt een foodtruckfestival op zichzelf. Je hebt zoveel mogelijkheden en het één al wat duurder dan het andere. Sommige zaken lijkt me wat over-priced, maar dat is echt niet voor alles zo. Uiteindelijk hebben we pulled pork nacho's gegeten en die waren top, echt heel lekker!

MUZIEK (score op 5)

Rolo Tomassi (2): We kwamen aan net voor Bazart en konden het grootste deel van de set van deze band meenemen op de Backyard. Ik weet meteen weer waarom ik niet altijd zo'n fan ben van het genre. De zanger was maar wat aan het krijsen en het klonk dan nog niet goed ook niet. De zangeres maakte dan wel weer goed voor met een best mooie zangstem.

Bazart (3): We stonden wat meer achteraan op het terrein en dat kwam de beleving niet ten goede. Bazart is toch echt een band waar je in de voorste regionen van het veld moet staan om zo elk nummer te kunnen meekwelen. Dat zat er deze keer niet in al was het intermezzo met Pommelien wel top natuurlijk. Het optreden was allesbehalve slecht, alleen zat de beleving er gewoon minder in persoonlijk.

Years & Years (2): Mijn vrouw blijft fan van deze band/zanger en ik blijf het echt maar niets vinden. Als ik porno wil kijken zou dat op een andere manier kunnen dan op het podium van een festival. Ik vind de act gewoonweg er een pak overgaan en vraag me bij momenten af of dit wel allemaal nog oké is. De muziek is bij momenten toch allemaal heel pover met hier en daar een valse noot. Al moet ik eerlijk toegeven dat het al erger is geweest dan afgelopen vrijdag bij andere concerten.

Yungblud (4): We gingen meer naar voor om goed te staan voor Billie Eilish en vond een perfecte spot aan de grote lichtmast. Yungblud al vaak gezien maar nog nooit echt op deze manier. Het begon met heel veel gekrijs en ik was al behoorlijk aan het zuchten. Daarna ging het opeens toch de goede kant uit met het optreden. Yungblud presteerde naar mijn gevoel sterk, het was een aaneenschakeling van iemand die prettig gestoord is en daarna best goed kan zingen. Hij kon me deze keer in ieder geval sterk overtuigen.

Billie Eilish (5): Ik vind haar gewoon een klassevrouw, ze heeft geen hele show of band rond haar... neen ze doet het alleen met twee artiesten. Het optreden was echt top voor mij persoonlijk. Vorig jaar in het Sportpaleis me heel hard liggen ergeren aan het gekrijs van de andere aanwezige mensen maar dankzij de openlucht was dit een pak minder. Zo kon je echt genieten van het optreden. Top nummers die enorm goed gezongen worden. Billie heeft voor sommige nummers een backtrack lopen, alleen laat ze dit ook gewoon zien. Ze ligt dan niet te playbacken en dan vind ik daar totaal niets mis mee. Het was meer dan dik in orde!
 

wenteldave

Droomheadliner
21 apr 2019
11.541
8.406
Ik ben enkel op vrijdag naar Pukkelpop geweest en hier dan mijn verslag van deze dag...

Aankomen/parkeren: Toen we rond Hasselt aankwamen vond ik de bewegwijzering eigenlijk bijzonder slecht, bij Rock Werchter moet je soms heel lang wachten voor een pijl maar het is wel steevast goed aangegeven. Hier was het bijzonder onduidelijk. Ze leken je ook in Hasselt te willen laten parkeren en dat lieten we aan ons voorbij gaan. We zijn tot in Kiewit gereden en dan uiteindelijk naar de K+R zone gereden waar P2 gelegen was en die was volgens de borden nog open. Uiteindelijk is dit gelukt en hadden we een perfect parking op korte wandelafstand van het terrein, dat was ideaal.

Bandjes/ingang: Het systeem met de aparte ingang is ideaal, want zo staan je nooit te wachten achter mensen die nog een bandje moeten ophalen. Het ging allemaal erg vlot met meer dan voldoende mogelijkheden om je ticket in te ruilen. We gingen daarna zeer vlot het festivalterrein op. Al moet ik zeggen dat de ingang zelf veel van zijn pluimen verloren heeft. Het lijkt alsof je een stadsfestival met 5.000 aanwezigen zou binnenwandelen. Dit mag toch wat meer zijn, niet?

Beleving terrein: Iets waar Pukkelpop al jaar en dag goed in scoort is de beleving op het terrein, ze doen daar oprecht veel moeite voor. Er is een pak randanimatie, de sfeer is top. Dit doen ze zoveel beter dan Rock Werchter wat meer gewoon rond de muziek draait. Doordat we er maar één dag waren zeker niet alles kunnen meenemen van randanimatie. Mijn vrouw en zus hebben wel in het reuzenrad gezeten, ik heb wat acts gezien op het terrein, we zijn even de E-rena binnengewandeld... Top was het!

Ze hadden alleen wat meer mogen voorzien tegen de hitte, weinig schaduw!

Food: Het stuk achter Marquee is waar we terecht kwamen voor ons avondeten, Food Court. Dit is echt een foodtruckfestival op zichzelf. Je hebt zoveel mogelijkheden en het één al wat duurder dan het andere. Sommige zaken lijkt me wat over-priced, maar dat is echt niet voor alles zo. Uiteindelijk hebben we pulled pork nacho's gegeten en die waren top, echt heel lekker!

MUZIEK (score op 5)

Rolo Tomassi (2): We kwamen aan net voor Bazart en konden het grootste deel van de set van deze band meenemen op de Backyard. Ik weet meteen weer waarom ik niet altijd zo'n fan ben van het genre. De zanger was maar wat aan het krijsen en het klonk dan nog niet goed ook niet. De zangeres maakte dan wel weer goed voor met een best mooie zangstem.

Bazart (3): We stonden wat meer achteraan op het terrein en dat kwam de beleving niet ten goede. Bazart is toch echt een band waar je in de voorste regionen van het veld moet staan om zo elk nummer te kunnen meekwelen. Dat zat er deze keer niet in al was het intermezzo met Pommelien wel top natuurlijk. Het optreden was allesbehalve slecht, alleen zat de beleving er gewoon minder in persoonlijk.

Years & Years (2): Mijn vrouw blijft fan van deze band/zanger en ik blijf het echt maar niets vinden. Als ik porno wil kijken zou dat op een andere manier kunnen dan op het podium van een festival. Ik vind de act gewoonweg er een pak overgaan en vraag me bij momenten af of dit wel allemaal nog oké is. De muziek is bij momenten toch allemaal heel pover met hier en daar een valse noot. Al moet ik eerlijk toegeven dat het al erger is geweest dan afgelopen vrijdag bij andere concerten.

Yungblud (4): We gingen meer naar voor om goed te staan voor Billie Eilish en vond een perfecte spot aan de grote lichtmast. Yungblud al vaak gezien maar nog nooit echt op deze manier. Het begon met heel veel gekrijs en ik was al behoorlijk aan het zuchten. Daarna ging het opeens toch de goede kant uit met het optreden. Yungblud presteerde naar mijn gevoel sterk, het was een aaneenschakeling van iemand die prettig gestoord is en daarna best goed kan zingen. Hij kon me deze keer in ieder geval sterk overtuigen.

Billie Eilish (5): Ik vind haar gewoon een klassevrouw, ze heeft geen hele show of band rond haar... neen ze doet het alleen met twee artiesten. Het optreden was echt top voor mij persoonlijk. Vorig jaar in het Sportpaleis me heel hard liggen ergeren aan het gekrijs van de andere aanwezige mensen maar dankzij de openlucht was dit een pak minder. Zo kon je echt genieten van het optreden. Top nummers die enorm goed gezongen worden. Billie heeft voor sommige nummers een backtrack lopen, alleen laat ze dit ook gewoon zien. Ze ligt dan niet te playbacken en dan vind ik daar totaal niets mis mee. Het was meer dan dik in orde!
Ik snap nu wel waarom je Clouseau zo fantastisch vond.
 
  • Leuk
Waarderingen: elo

royke

Dagopener
Sfeerbeheer
2 jul 2018
510
729
Genieten van Joji op de livestream. Zou een van de verrassingen van het festival voor mij zijn geweest als ik daar was geweest, denk ik
Was voor mij inderdaad absoluut 1 van de verrassingen! Had 2 nummers geluisterd op Spotify en daardoor besloten om daarheen te gaan. 0,0 spijt van!
 
  • Leuk
Waarderingen: DDave

Gebruikers die dit onderwerp bekijken