Stem nu op de Festivalacts Top 100 der Lage Landen! Wie zijn de beste Nederlandse en Belgische festivalacts ooit? »

Lowlands 2019 - Nieuws en geruchten

Onibaba

Randprogramma
16 mrt 2016
173
2
Ik begrijp dat Billie Eilish een grote hype is waar veel volk op afkwam tijdens LL. Ik keek toch even wat beelden terug op Youtube en het verbaast me enorm dat ze aan het playbacken is! Geen recensie die daar wat over zegt...vreemd. Maar playbacken tijdens live optredens vind ik echt niet kunnen (Bring me the Horizon heeft daar ook een handje van).

Is iemand dat ook opgevallen tijdens het optreden? Niet alles zal playback zijn maar zeker bepaalde stukken.
 

Heemstock

Gouden Tip
20 feb 2014
256
0
Ik begrijp dat Billie Eilish een grote hype is waar veel volk op afkwam tijdens LL. Ik keek toch even wat beelden terug op Youtube en het verbaast me enorm dat ze aan het playbacken is! Geen recensie die daar wat over zegt…vreemd. Maar playbacken tijdens live optredens vind ik echt niet kunnen (Bring me the Horizon heeft daar ook een handje van).

Is iemand dat ook opgevallen tijdens het optreden? Niet alles zal playback zijn maar zeker bepaalde stukken.

Ik stond in het publiek en het viel mij ook op. Niet continue, maar wel een paar keer.
 

Dennis1808

Geliefde act
28 aug 2014
1.588
7
Derde editie Lowlands, wederom thuis gekomen met mijn hoofd in de wolken, wat een fijne editie was dit weer!
Hoogtepunten: IDLES (duh), Marc Rebillet, Tame Impala, De Staat, Billie Eilish, kutten met modulaire synths op Planet Paradise, de Caribische eettent, HansWorst, haten op de Powerwash waar we elke ochtend van wakker werden, de Adonis op de laatste nacht waarbij ik redelijk zat naast EvE stond en mijn verjaardag vieren door een nachtje de afgrond in te gaan in de Armadillow en als laatste mijn buren, een superleuk stel van jonge meiden waarmee we uiteindelijk het halve festival mee optrokken en elkaar hielpen met de drank op te maken. Fijne buren maken het festival echt een stuk leuker!

Daarnaast nog veel randprogrammering gedaan zoals bij Lowlands Science een reanimatie-cursus en het blok Hoe Ontstaat Taal?. Ergens op het terrein in de blauwe rondrijdende tent een optreden van een gast met mondharmonica ondersteboven gedanst en met de modulaire synths gespeeld. De lezing over ethische kwesties in het aanpassen van DNA was medium interessant, maar ik viel dan ook bijna in slaap vanwege het opbouwende slaaptekort.

Minpunten: de rij. Vorig jaar was de rij lang, maar nu met de camping opkomen was er echt geen doorkomen aan. We hebben bijna twee uur in de rij gestaan en de mensen die mijn ticket scanden namen wel heel erg de tijd. Twenty One Pilots, vleesch nog visch, coole show dat wel maar muzikaal best zwak.

Shoutout naar De Staat voor misschien wel een de strakste shows van het hele festival, wat zat dat goed in elkaar. Zelfs als fan was ik best sceptisch over de positie maar ze hebben het meer dan waar gemaakt.
 

Ga mee op een onvergetelijke busreis naar twee bucketlist-festivals in Oost-Europa
Festileaks Festivalvakantie 2022

chiem

Randprogramma
13 jul 2018
176
0
Laten we De Staat niet te veel prijzen, anders krijgen we nog meer van zulke acts als headliner. Wel gewoon boeken en dan zo'n show eerder op de dag weggeven. Als Alpha daadwerkelijk langer zou doorgaan (waar ging dat nou allemaal over??), dan kan je meer shows in het donker doen en vaker met lichteffecten werken. Weet nie of bands zo laat willen spelen?
 

yumi

Playlistbediener
27 jun 2019
16
0
Wat een weekend en wat lineup was dit. Wij zijn dag- en nachtvlinders in een. Gingen van eerste acts tot de laatste act door en soms nog even de Armadillow in. Veel harde keuzes moeten maken, maar dan ook heel veel moois gezien. Een poging tot een top 10:

1 Tame Impala
2 Zwangere Guy
3 Giorgio Moroder
4 Jungle
5 Joost
6 Weval
7 Fontaines DC
8 De Staat
9 Jungle by Night
10 James Blake

Waarschijnlijk mis ik nog een en ander ook.

Nacht top 3:
1 Mall Grab
2 Sluwe Vos
3 Carista
En natuurlijk altijd de Armadillow
 

Jasper1617899561

Randprogramma
15 dec 2016
130
8
Heb volgens mij uiteindelijk veel minder gezien dan gepland, maar dat is niet zo heel erg eigenlijk. Bij deze mijn top 10:

1. The National
2. IDLES
3. The Good, The Bad and The Queen
4. The Chats
5. Tamino
6. Billie Eilish
7. Fontaines D.C.
8. Franz Ferdinand
9. De Staat
10. New Order

Het grootste minpunt waren onze gare buren en de enorme rij voor de camping donderdag. We hebben welgeteld 3 uur gewacht om binnen te komen. Dat kan gewoon niet. Echt niet. Wachten is acceptabel, maar drie uur is gestoord.
 

team-0

Playlistbediener
24 jun 2019
46
0
Man man man... Wat geweldig weer! Ik sta weer met beide voeten op de grond en dan hierbij mijn top 10, met speciale shout-out naar Durand Jones. Ik kende de man en zijn band niet, maar wat een totale overgave. Werkelijk fantastisch!

1. Durand Jones & The Indications
2. POND
3. The Good, The Bad and The Queen
4. Tame Impala
5. IDLES
6. The Streets
7. The Vaccines
8. Whitney
9. The Growlers
10. HYUKOH

De rijen waren inderdaad niet normaal. 2 uur voor de ticketcontrole en daarvoor al 1,5 uur in de file voor de Kiss & Ride.

Iemand anders trouwens ook bij Billie Eilish geweest die alle liefde en hype wel snapt? Ik vond er echt geen reet aan.. backing track stond loeihard tov haar stem en neem een live-band mee of geen band, maar deze twee verloren zonen op het podium waren een zielig gezicht.
 

team-0

Playlistbediener
24 jun 2019
46
0
Met stip op 1 de xray vervanger van dj Marcella (die kon niet op tijd komen) weet even niet hoe hij heet iets met een A.

Helemaal mee eens! Ik zat al een hele dag naar DJ Marcelle uit te kijken, was heel even gedesillusioneerd, maar hij maakte alles dubbel en dwars goed. Props!
 

Dennis1808

Geliefde act
28 aug 2014
1.588
7
Dennis1808 wrote:
Derde editie Lowlands, wederom thuis gekomen met mijn hoofd in de wolken, wat een fijne editie was dit weer!

Heb je dit artikel al gezien? Met je hoofd in de wolken..
1f61b.svg


https://www.destentor.nl/flevoland/wiet-en-pillen-op-lowlands-in-biddinghuizen-genoeg-drugs-maar-ook-geen-sziget-achtige-toestanden~a2be1d46/

Hahaha ja ik sta toch weer mooi in de krant! De journalist in kwestie was duidelijk niets gewend wat betreft Lowlands. Hij wist niet eens wat de Bravo was.
 

redle

Campingartiest
15 apr 2019
62
7
Onibaba wrote:
Ik begrijp dat Billie Eilish een grote hype is waar veel volk op afkwam tijdens LL. Ik keek toch even wat beelden terug op Youtube en het verbaast me enorm dat ze aan het playbacken is! Geen recensie die daar wat over zegt…vreemd. Maar playbacken tijdens live optredens vind ik echt niet kunnen (Bring me the Horizon heeft daar ook een handje van).

Is iemand dat ook opgevallen tijdens het optreden? Niet alles zal playback zijn maar zeker bepaalde stukken.

Ik stond in het publiek en het viel mij ook op. Niet continue, maar wel een paar keer.

En ze was niet de enige, 21 pilots en a$ap deden hetzelfde, en volgens mij ook nog bij een paar andere artiesten opgevallen. Maar het was niet écht playbacken, meer het meezingen met een bandje. Ze zongen wel live, maar af en toe lieten ze het bandje een paar seconden de zang overnemen.

Toch wel zonde
 

WeckoJ

Geliefde act
14 nov 2012
1.766
0
Het was weer een topweekend. Donderdagochtend bij de betaallus (daar waar je pakeerticket wordt gescand en je een stikker krijgt) gestaan. Af en toe even kutweer gehad helaas maar had goede kleren aan dus het was wel te doen. Vrijdagochtend weer op de betaallus gestaan, nu met beter weer. Kans is dus aanwezig dat jullie me hebben gezien als je met de auto kwam op ofwel donderdag of vrijdag in de ochtend. Mijn derde en laatste dienst was maandag van 07 tot 15 en ook toen behoorlijk goed weer, dit keer bij de backstage.

Verder was de line-up zaterdag gewoonweg niks voor mij, dus ben alleen even een rondje op het terrein geweest maar snel weer weggegaan. Vrijdag helaas geen Slaves en Frank Turner kunnen zien ivm werk, maar wel Royal Blood en De Staat. Twee prima optredens al heb ik het idee dat Royal Blood zijn nummers net iets langzamer speelt dan op plaat, iemand anders dat ook zo ervaren? Zondag Bear's Den, Franz Ferdinand en Tame Impala gezien. Jammer dat Tame Impala het nodig vond om het eerste kwartier/twintig minuten om de schermen te gebruiken om psychedelische shit te laten zien. Daarna top dat ik eindelijk wat kon zien. Het zal nooit echt mijn ding worden, maar was een prima optreden. Franz Ferdinand was zoals altijd weer vet, blijft toch een van de beste festivalbands imo.

Maandag dus laat naar huis, voordeel was dat er dus geen files meer waren. Gisteren beetje bij proberen te komen en straks weer aan het werk.
 

Benjamin

Support act
20 mrt 2015
868
0
Donderdag 15 Augustus was de dag dat we met 6 auto’s alweer voor de 13e x richting Biddinghuizen gingen afreizen vanuit Utrecht.
We vertrokken om 08:00 en tot onze verbazing hebben we bijna geen file gehad op de dijk en stonden we echt snel op de parkeerplaats.
Een goed begin zou je zeggen, maar niks was minder waar. Vervolgens een dikke 3 uur in de rij gestaan om binnen te komen en daarna was er ineens ook een rij voor de brug (iets wat ik nog niet eerder meegemaakt heb).
Afijn, na een perfecte plek te hebben gevonden kon het festival beginnen. Het weer viel mij alleszins mee op de zaterdagmiddag na, maar dat hebben we maar gebruikt om te chillen op de camping.

De donderdag was een prima dag, goed vermaakt op de camping en de Silent disco was ook grappig. Wel kut dat die koptelefoons de hele tijd uitvielen, maar wat wil je met 30K aan koptelefoons.

In tegenstelling tot de meeste ben ik op vrijdag begonnen bij Donnie, was een prima show. Op de “Frans Bauer” “heb je even voor mij” Cover na was het best goed wat die deed. Ook leuk dat Willie nog even kwam buurten.
Iedereen verwachtte Joost natuurlijk, dus dat Willie kwam was wel echt een verassing. Daarna doorgegaan naar FKJ, dit was echt ontzettend tof ! Deed me een beetje denken aan Tash Sultana vorig jaar, maar het was misschien nog wel beter.
Op plaat vind ik het soms een beetje saai, maar live was het echt retestrak. Daarna doorgegaan naar Two feet waar ik erg naar uitkeek, maar vond het echt onzettend saai, dus ben op tijd weggelopen naar The streets. Nou ik vond dit dus echt helemaal niks, was al vrij snel klaar met die zanger en de mensen om mij heen ook. Was dan ook wel verbaasd dat de recensies nog wel lovend waren, maar wellicht lag het dan gewoon aan mij. Vervolgens lekker in het voorvak gaan staan bij Royal blood, was een straffe show. Lekker gepit en prima vermaakt met iedereen. Vervolgens te lui om terug te lopen naar de Bravo voor TGTBATQ (Ja hier heb ik spijt van!) . Maar wel de staat gezien, en ja ook ik vond het een supershow, als groot fan van Opgezwolle ook leuk dat Rico & Sticks met live band speelde. Ik denk dat de Staat alles eruit gehaald heeft wat erin zat. Vervolgens de nacht in, heb niet echt iets specifieks wat ik wou zien. Dus lekker rondgelopen en overal geweest inclusief de Adonis (BLIJFT TOF) en Sexyland.

Zaterdag begonnen bij Joep Beving, wat viel me dit mee zeg. Had er in eerste instantie niet veel zin in, maar ben blij dat ik geweest ben. Daarna door naar Joost… Waar ik bij Joep mijn Innerlijke rust vond, ben ik bij Joost compleet uit me dak gegaan. Kan er niks aan doen maar vind het gewoon echt leuk.
Daarna stukje Durand Jones gezien, was echt heel erg goed om vervolgens weer terug te gaan naar de Heineken voor Dub Inc . Ook dit vond ik erg tof, soms een beetje too much maar was echt een feestje en iedereen was aan het dansen. En toen…. Toen kwam de regen dus lekker biertjes gedronken bij de tent en even weer opladen voor de rest van de dag. Eerst even knallen bij Idles, en eigenlijk iets te lang gebleven want wou Anderson. Paak echt heel graag zien. Tot mijn verbazing kon ik net voor het begin gewoon het voorvak in. Maar man, wat heeft deze man een Charisma en uitstraling, niet normaal. Vanaf het begin dat die opkwam wist iedereen gewoon dat het een topshow ging worden inclusief een Paak in vorm. Deze man had er gewoon echt zin in, en dat de zon op dat moment ook nog eens doorkwam, maakte het allemaal extra mooi. Dit was absoluut 1 van mijn hoogtepunten.
Daarna toch naar 21 pilots gegaan, eigenlijk vooral uit nieuwsgierigheid en omdat ik ze nog nooit gezien had. Het was best oké en af en toe best wel een Gimmick. Dat drummen op het publiek vind ik nog wel tof om te zien en dat die even een statief opklimt ook wel leuk. Maar om nou Dimitri vegas en Like mike te gaan draaien om vervolgens Snollebollekes perikelen (van links naar rechts) uit te gaan halen ging me echt wat te ver. Afijn al met al was het leuk om een x gezien te hebben. Opnieuw de nacht in, met ook hier gewoon een beetje heen en weer gehuppel. De enige die echt hoog op me lijstje stond was DJ Marcelle, Wij vol goede moed erheen, was ze er niet haha… Dikke Domper.. Maar gelukkig kon die vervanger er ook wel wat van ! Was erg tof en goed genoten.

Dan hebben we nog de zondag, lekker begonnen bij Honne, was prima, niet bijzonder. Daarna naar Zwangere Guy gegaan. Ondanks dat ik die albums niet echt goed doorkom vond ik deze show in de X-Ray wel tof ! Toch heb ik me over laten halen om naar Willem te gaan, dit viel me echt heel erg tegen.
Echt een beetje tegen het saaie aan, en het was ook nog eens ontzettend druk. Ik had niet het gevoel dat het zo druk was voor Willem, maar voornamelijk met mensen die hoopte dat The opposities hier opnieuw nog een stukje gingen doen. Ik hoorde letterlijk een meisje tegen haar vriend zeggen dat iets heel anders verwacht had dan deze saaie liedjes. (Dan heb je je volgens mij niet echt verdiept in de artiest) . Afijn, ik heb het niet vol gehouden tot het einde en ben naar het interview gegaan van Leon Verdonschot VS Pepijn lanen (Faberyayo van DJVTW) . Was een leuk interview en die Pepijn is erg grappig. Geen spijt van gehad dus. Daarna naar wat mij betreft 1 van de hoogtepunten van het weekend  Loyle Carner, wat een verademing is deze man in de hiphopwereld. Echt een rasartiest, duidelijke articulatie, goede uitstraling, vaart in de show en een goede band erachter. Dat was wel even anders bij A$ap Rocky, als je een feestje wil zat je daar goed. Maar ik heb de beste man amper horen rappen, er stond voor me gevoel gewoon een bandje aan waar hij elke x de laatste worden van een zin overheen rapte. Leuk hoor 8 Moshpits, maar daarvoor hoef je niet 100x de show te stoppen en 10 minuten te vragen om een moshpit. In al die verloren tijd kan je ook gewoon 5 extra nummers van je album spelen i.p.v. al die party nummers van andere artiesten.
Ik moet wel zeggen dit maakte hij ruimschoots goed in de 2 nummers bij Tame Impala, hier zong hij wel gewoon live mee met de band en het nummer Sundress & LSD kwamen echt retegoed uit de verf! Hier moet A$ap echt meer mee doen. En dan, Tame Impala zelf. Wat is dit toch ontzettend chille muziek. Al had die show de hele dag geduurd, ik was niet weggegaan, ik werd er echt helemaal in weggezogen. Was echt helemaal top. Daarna de nacht in, ik ben niet verder gekomen dan de India, heb alleen maar keihard gedanst op Franky Nuts / Dimension /Camo&Crooked en Macky Gee. Alsof me leven ervan afhing. Leuk detail hiervan is, dan ik op zondag altijd nuchter blijf en ook nooit drugs gebruik, ik stond dus echt totaal nuchter tussen allemaal strakke mensen, was echt hilarisch gewoon. Maar echt wat een feest !

Wat betreft het drugsgebruik, het viel mij dit jaar in de nacht ook wel op dat er veel druks gebruikt werd. Echter heb ik er geen last van gehad, niemand was echt vervelend of irritant.
Ik ben zelf geen drugsgebruiker maar lust wel graag een lekker potje bier. (Die Lagunitas I.P.A was echt een verademing zeg  !)

Verder echt alleen maar genoten, en op naar volgend jaar !
 

naavedxela

Nieuw lid
2 jul 2019
3
0
Zeer geslaagde editie ondanks het matige weer. Mijn top 10:

1 twenty one pilots (wat geven zij naast de zang een show weg, mijn ogen uitgekeken)
2 royal blood (snoeihard moshen)
3 donnie (wat een heerlijke start van het festival)
4 de staat (niet te veel van verwacht en daarom was het geweldig)
5 bear's den
6 franz ferdinand
7 paul kalkbrenner
8 modeselektor
9 anderson paak
10 new order

Het nachtprogramma in de Bravo was overigens ook geweldig, was vrijdag en zaterdag niet uit de tent weg te slepen.

Wat ik wel echt vond tegenvallen was de rij voor de ingang. Dik twee uur in de rij om 15.30 vind ik schandalig. Vervolgens naar camping 5 gelopen die al helemaal vol stond, uiteindelijk op camping 6 half in de greppel nog een plekje gevonden, slecht!
 

chiem

Randprogramma
13 jul 2018
176
0
Op camping 0 was volgens mij nog de meeste plek later op donderdag, waarschijnlijk omdat niemand meer zin had zover te lopen na uren te wachten. Camping 5 was inderdaad al best vol eind van de middag.
 

maricken

Playlistbediener
22 jun 2019
17
0
Zo, dat 'm dan. De tiende editie voor yours truly.
Wel een hele andere editie dan de 9 daarvoor, met een zwangere pens van 28 weken rondsjouwen en bekkeninstabiliteit vergt nogal wat aanpassingsvermogen, en vooral mentaal vond ik dat best pittig met momenten.
Op donderdag zijn manlief en ik op ons dooie gemakje richting Biddinghuizen gereden vanuit Geldrop. Rond 15:30 uur kwamen we op de Gllamcamp aan. Ideaal dat je een eigen parkeerterrein hebt direct naast de gllamping. Veel mensen waren er nog niet dus we stonden nog geen 50m van de ticketcontrole af.
Daar wel een uiterst nauwkeurige controle gehad. Er stond 1 security die zijn werk erg serieus nam en de tassen tot aan de rolletjes sokken controleerde. Al met al nog best snel binnen, ons dreamotel toegewezen en ons een beetje geïnstalleerd.
Daarna richting camping 0 vertrokken waar de rest van de vriendengroep al vanaf 's ochtends vroeg zat.
Ouderwets gebbqt en de hele avond een beetje bij hun kampement (0,0%) gedronken. Rond 00:00 lag deze oude taart weer in haar dreamotel in een normaal bed. Wel echt heerlijk geslapen dit hele weekend.

Vrijdag opgestaan. Douches daar zijn wel echt mega chill. Geen gescheiden douches maar douches met een omkleedhokje voor het douchehokje. Hierdoor geen rijen bij de douches, ook niet bij de wc's overigens. Naast de douches een ruimte met stroom en make up tafels met spiegels. Van dit laatste zelf geen gebruik gemaakt.
Op zaterdag paar dingen gecheckt. Two Feet waar de baby kwaad om werd. Hier snel weer gegaan.
Beetje lopen struinen en vooral de sfeer in me opgenomen. Heerlijk om weer 'thuis' te zijn.
The Streets helemaal gecheckt. Wegens de drukte wat buiten de tent blijven hangen. Mike Skinner blijft een apart figuur, maar ik kan dat wel waarderen.
Toch iets teveel dansjes gewaagd en zelfs een klein sprongetje waardoor mijn bekken weer klaar waren voor die dag.
Hup terug naar de tent. Balen, kwaad op mezelf, op de zwangerschap, op het hele leven.
Na dit momentje van zelfmedelijden het mezelf makkelijk gemaakt in ons hutje met een pak tucjes en een fles Fanta. Dan maar Netflixen en mijn lijf weer opladen.
Overigens hoor je op de gllamcamp heel goed wat er in de Alpha speelt dus toen Rico & Sticks zich bij de Staat voegde even soort van los gegaan in het hutje op Hoedenplank en Gekke Gerrit.
Manlief kwam rond 4:00 uur terug met mooie verhalen waardoor ik toch een beetje mee kon genieten.

De zaterdag wilde ik echt niks interessants checken tot Anderson Paak. Maar die begon pas erg laat.
Op de zaterdag dus mijn grootste baalmoment van het weekend gehad en mezelf echt toe moeten spreken niet om 13:00 uur al naar het terrein te gaan. Had ik kunnen doen maar dan had ik wat ik wilde zien niet meer kunnen checken.
Weer een moment van zelfmedelijden en manlief nog net niet huilend uit staan zwaaien richting het terrein (lekker die hormonen).
Uiteindelijk rond 17:00 uur naar het terrein gewaggeld.
Stukje Ares meegepikt. Wat gegeten en flink staan dansen bij Anderson Paak. Hierna bij het Fuze Tea terras met de beentjes omhoog en me bij 21 Pilots weer in de Alpha gevoegd.
Hier ook een uur staan genieten.
Toen had ik eigenlijk nog wel zin om even de nacht in te duiken want nog energie over en de pijn viel mee, bleek manlief out te zijn gegaan van de meegesmokkelde fles Jagermeister :')
Hem met behulp van de vrienden richting de gllamcamp gesleept, in bed gelegd en zelf ook maar naar bed gegaan.

Zondag weer heerlijk fris wakker geworden. Superveel zin in die dag want veel acts die ik wilde zien.
De baby en de bekkeninstabiliteit voelde prima. Zondag dus echt met volle teugen genoten.
Stukje Willem gezien. Hierna Loyle Carner (echt honderd hartjes voor deze gast).
Beetje Franz Ferdinand meegepikt op mijn vaste plek bij de Fuze Tea.
A$AP Rocky ook vanaf daar gezien. Wat viel die tegen zeg jeeeetje. Zijn setlist was absoluut niet my cup of (Fuze) tea (hehe).
Ook nog eerder stoppen, al kwam hij die verloren minuten 's avonds weer goed maken bij Tame Impala.
Dave even gecheckt. Mooie toevoeging aan de line up.
En uiteindelijk bij Tame Impala mijn laatste restje energie gegeven en even al het goedbedoelde advies van de bekkentherapeut genegeerd.
Heerlijke show, waardige afsluiter met het lichtspektakel er omheen. Heb het idee dat ze echt alleen maar hits hebben. Heerlijk!


Het is maar weinig wat ik gezien heb, maar geloof me, ik ben nog nooit zo moe geweest na een editie als deze editie. Ben vandaag pas weer een beetje boven water.
Een baby maken kost je stiekem toch veel energie.
Wel super super superblij dat ik toch gegaan ben, ook al was het op papier eigenlijk niet aan te raden.
De sfeer, die paar optredens die ik gezien heb, de baby die vrolijk rondzwemt en trappelt bij hiphop deuntjes (yes nu al een goede muzieksmaak). Ik had het echt niet willen missen!
Oma in spe appte: "ik kan niet wachten totdat ik volgend jaar een heel weekend op mag passen!" nou geloof me, ik kan ook niet wachten. Ik ga het dan dubbel en dwars inhalen haha!
Editie 11 staat alvast afgeblokt in de agenda :-D
 

mgbss

Gouden Tip
15 feb 2019
438
0
Ik ben moe, kapot en gesloopt. Maar wat een sterke editie was het dit jaar. Niet een van de beste edities, daarvoor viel de vrijdag muzikaal teveel tegen.

Dit is mijn top 10 :)
10. De waanzinnig goede India-zaterdag met Idles, Sharon van Etten, Boy Pablo en Johnny Marr (aan een stuk geweest)
9. Meezingen met 'Yes daar is de Ali Express' om 7.00 's morgens op de camping
8. Een buzz creeeren dat Tino Martin in de Despo zondagavond zou komen (die natuurlijk niet kwam)
7. Onze vrienden die in een partytent in slaap waren gevallen ipv hun eigen tent of via het zijvak in de tent gekropen waren
6. De gigantische moshpit bij Idles
5. Dat we de eerste klanten van Hans Worst waren en de Rotdog weer on fire was
4. Dat er eindelijk warme douches waren
3. De Joy Division toegift bij New Order
2. Dat mijn tent al verrassend snel stond (voordat het begon met regenen)
1. Het samenzijn met de leukste groep

Paar echte tegenvallers wel gezien: Moonlight Benajmin was niet goed, geluid bij Bodega stond verschrikkelijk afgesteld en the Streets werden pas na een half uur interessant. Verder: fix de ingang (vrienden stonden 2,5 uur te wachten), je kan niet meer campings achter de brug plaatsen maar de brug niet qua capaciteit vergroten, toiletten ging iets beter maar naast Heineken superkut én ik wil nog een Hans Worst kraam bij de Heineken ;-)
 

Gebruikers die dit onderwerp bekijken