Graspop Metal Meeting 2024

Imag

Playlistbediener
26 mei 2023
39
82
Een blok op de camping was geloof ik 30 en op het festivalterrein 40.

De camping had 6 blokken (4 bij ingang en 2 aan de andere kant) dus 180. En wat urinoirs, best wel veel, ik weet niet hoeveel.

Het festivalterrein had 2 blokken bij Jupiler, 2 bij Marquee, 3 bij South Stage en ik denk 3 bij North stage dus 10. Dat zouden 400 wc's zijn.
Urinoirs was 4x een u-vorm met uit mn hoofd zo'n 50 per u-vorm dus 200 in totaal.

Aardige schatting denk ik. Miss een blokje vergeten, dan zou het meer zijn.
+ nog een wc blok en een blok urinoirs in de VIP.
 

Jimmeh07

Gouden Tip
3 jun 2023
302
454
Wat ik dan weer wel leuk vond aan deze natte editie is dat we aan een gezellig vijvertje lagen op de camping. Groot contrast tov de andere edities waar je amper een looppad vind tussen de tenten :D
 
  • Leuk
Waarderingen: Joslittel

PreFXDesigns

Randprogramma
10 sep 2021
125
412
Hieronder even mijn verslag (combi):

Donderdag:
Waren redelijk vroeg vertrokken uit Zuid Limburg en hebben de auto in de buurt van Mol station geparkeerd, was bang dat hier totaal geen plaats meer was maar toch nog een plekje kunnen vinden (10-15 minuutjes stappen tot bus). Er stond een redelijke rij maar dat was te verwachten. Na een 15tal minuutjes de bus kunnen pakken richting het festival terrein. Het weer was toen heerlijk, naarmate de dag vorderde waren er meer wisselvallige buien. Op het einde van de dag bleef er bijna niets meer over van het mooie groene gras :ROFLMAO: Deze dag was voor mij eeder een opwarmertje.

Top 3:
1. Silverstein
2. Bury Tomorrow
3. Amaranthe

Vrijdag:
Beetje later vertrokken, toen we aankwamen regende het kei fel en was er een enorme rij. Uit de miserie dan maar een taxi genomen (80 euro voor 8 man dus viel nog wel mee). P.O.D. kunnen zien tijdens een hevige regenbui, maar dat maakte het niet echt minder plezant, wat een optreden! Was ook blijkbaar het laatste Europese optreden van de zomer.
Het viel me op dat het geluid de vrijdag op de mainstage wat raar deed, soms wat die kei hard, soms wat zachter. Electric Callboy vond ik het geluid wat aan de zachte kant, maar desnondanks toch een leuk feestje, keiveel mensen ook meer van achter die mee deden. Speciaal gewacht voor FFDP, maar vond hun weer wat tegenvallen, zag niet veel anders dan 2 jaar geleden. Wel fijn dat ze Wrong Side of Heaven speelde. Ivan Moody zijn clean zingen was on point, maar ik moet accepteren dat hij niet meer kan grunten/screamen. Als Headliner verwacht ik toch nog een tikkeltje meer, ook al is het meer vuurwerk en show.

Top 3:
1. P.O.D.
2. Fit For a King
3. Electric Callboy

Zaterdag:
Hier keek ik het felste naar uit, prachtige line-up from bottom to top.
Het weer was die dag echt wel zalig, heb me niet ingesmeerd waardoor ik op het einde van de dag er een beetje als een kreeft uitzag :LOL:
Begonnen de dag met Red, de band speelde heel strak. Erna Ice Nine Kills meegenomen, ze hebben me niet teleurgesteld! Er was tijdens elke song wel iets anders te zien wat het nog leuker maakte. While She Sleeps meer op een afstandje meegepikt en wat gerust. Hierna Architects meegepikt via de andere kant om goeie plaatsen te hebben bij Limp Bizkit. Heb Architects voor de 3rde keer gezien op 1 jaar tijd als je vorig jaar Graspop ook meetelt, maar blijft gewoon leuk! Precies of ze iemand anders hadden voor de backing vocals, zo kon Sam wat meer rusten zonder dat je het echt merkte, goeie keuze! Hierna mijn hoogte punt, Limp f*cking Bizkit. Oke, Fredje is wat ouder geworden en zit wat minder energie in, maar het publiek vooraan ging echt totaal los. Prachtig moment voor Gabriel tijdens Faith! Heb gedurende de hele show in de moshpit gezeten. Gevolg: fysiek uitgeput en vol bezweet ;) Hierna Avenged Sevenfold op het gemakje gevolgd meer achteraan, herinner me niet zoveel van, verwachte toch iets meer van hun. Bring Me The Horizon was een leuke afsluiter! Top productie en klonken goed! Dat gast optreden tijdens Antivist was legendarisch!

Top 5:
1. Limp Bizkit
2. Ice Nine Kills
3. Red
4. Bring Me The Horizon
5. Architects

Zondag:
Zondag rust dag zeggen ze en bleek ook zo te zijn. Toch nog redelijk vroeg vertrokken om Atreyu mee te pikken, was een heel goeie set! Erna Black Stone Cherry een heerlijke rock 'n rol concert meegepikt meer vanachter op de weide. Bodycount viel een beetje tegen, ze speelden niet zo veel nummers die ik vooraf beluisterd had, desondanks wel wat gelachen met die Ice-T. Top van hem om zijn dochter mee te nemen op stage, "Talk shit, GET SHOT"!
Corey Taylor was voor mij de laatste om naar uit te kijken, nog even het laatste uit mijn lijf gegooid tijdens de Slipknot nummers! Op het einde nog wat Deep Purple (maar zei me totaal niks), Slaughter to Prevail (imposante frontman), voetbal en Scorpions meegepikt.

Top 3:
1. Atreyu
2. Black Stone Cherry
3. Corey Taylor

Al bij al een zeer geslaagde editie, vorig jaar was de line-up naar mijn mening net iets beter, maar deze keer weer veel prachtige bands leren kennen. Het weer viel al bij al nog goed mee. Gewoon spijtig dat het zo rap al een modderpoel is geworden. Is zeker een ervaring om nooit meer te vergeten ;) Had voor het festival al last aan mijn voeten, maar denk dat de modder een beetje als demping gefunctioneerd heeft dus viel al bij al nog mee.
Dikke merci aan de hele organisatie om het weer zo soepel te laten verlopen! Het verheugde mij dat ze stro gelegd hebben op de modderige plaatsen. Vanaf de zaterdag, bijzonder weinig last gehad van de weide. Tot volgend jaar! 🤘
 

graspop200

Randprogramma
8 dec 2017
132
183
Wat een jaar weer.
Top
1. Judas Priest en Scorpions waren dit jaar toch zonder twijfel DE ultieme Headliners gebleken.
2. Hammerfall was weer vanouds. De sterkste powermetalband van dit jaar.
3. Avantasia, Bruce Dickinson en BMTH waren voor mij de verrassingen. Die mogen wel een keer afsluiten (nog een keer afsluiten).
4. Electric Callboy en LB waren wel ff lachen.
5. Machine Head was weer gaaf, maar de glans was er wel een beetje van af...misschien omdat ze op herhaling kwamen(?)
 

charlottekos

Randprogramma
7 jan 2019
221
367
Verslag van mijn graspop:

Woensdag

Op woensdag werd ik rond 5 uur 's nachts wakker en las toen het bericht dat de parkings gesloten bleven en dat je alleen met de trein mocht komen, en het liefst niet op woensdag als het geen noodgeval was. Al de vage berichtgeving over noodopvang gaven me nogal veel stress. Mijn vrienden en ik hadden al treinkaartjes voor woensdag, die we niet meer konden annuleren, dus uiteindelijk toch besloten om woensdag al richting de boneyard te gaan, en uiteindelijk bleek dat dat ook niet echt een probleem was, en dat de meesten toch gewoon op woensdag al aankwamen. Verder kreeg ik een lichte hartverzakking van de drugshond, maar blijkbaar is je wiet dubbel inpakken en diep in je koffer verstoppen voldoende dat hij het niet ruikt. We stonden vlak bij het toiletblok op het achterste veld, en hadden een beetje twijfel over of dat wel een oké positie zou zijn, maar uiteindelijk hebben we daar verder geen last van gehad. Ik heb nog nooit zo vlot mijn bandje kunnen omwisselen. Er stond geen rij en binnen 10 seconden had ik mijn bandje om, met skullies erop en 2 munten voor de bekers. Erg goed geregeld, mijn complimenten! Verder bleek dat ondanks dat de preparty was gecanceld dat het festivalterrein toch geopend was (en nog mooi groen). In het classic rock cafe was de sfeer een beetje dood ondanks dat daar wel een DJ stond, maar in de metaldome stond een playlist op en was het gezellig. Ik heb daar nog de grootste blauwe plek van het weekend opgelopen haha. Ik was vriendschappelijk een beetje op mn vrienden aan het inbeuken, wat een aantal anderen zagen als uitnodiging om een moshpit te starten. Dat was niet echt mijn bedoeling, maar de sfeer zat er wel goed in. Toch zijn we een beetje vroeg gaan slapen, want we hadden nog 4 dagen voor de boeg.

Donderdag

Mijn vriend zou pas op donderdagochtend aankomen met de auto, samen met een andere vriend die alleen de donderdag kwam. Ze hebben geparkeerd in Geel en het laatste stukje met de trein gedaan. Ze konden op station Mol meteen in de pendelbus stappen (terwijl wij op woensdag nog wel even hebben staan wachten), dus dat was goed geregeld. Ze waren lekker op tijd, spullen de tent in en we waren er klaar voor. Ik startte mijn dag bij Solence. Was een erg leuke opening. Ze waren dankbaar richting het publiek, het was het derde festival waar ze ooit speelden, maar ze kregen iedereen goed mee. En hun muziek is gewoon erg catchy. Die gaan we nog wel terug zien in de toekomst denk ik. Daarna ben ik door gegaan naar Dominum op de andere main stage. Ik was benieuwd naar de zombies en de show, maar eigenlijk viel dat wel een beetje tegen. Op zich was de muziek niet slecht, maar ik had op iets meer gehoopt. Wel bonuspunten voor een unieke interactie met het publiek. Een springende wave met metal grunt (of hoe je het wilt omschrijven) heb ik nog niet eerder voorbij zien komen. Daarna ging ik met mijn vriendengroep door naar Bleed From Within, en dat kwam meteen wel lekker binnen. We zijn in de pit gedoken en elkaar een beetje kwijtgeraakt. Achteraf bleek een van mn vrienden een flinke kopstoot te hebben gehad en met ijs bij de ehbo te zijn beland, oeps. Ik was bang te vallen op de gladde platen, en had geen zin om zo vroeg al in de modder te liggen, dus ik ben weggecrowdsurft van de pit en heb mijn vriend weer opgezocht, die als enige niet in de pit was gedoken. Verder speelde de band erg goed. Daarna zijn we doorgegaan naar de metal dome voor Alien Weaponry. Klonk erg goed, ben er lekker op losgegaan en was zeker gaaf om te zien. Daarna had ik naar Bury Tomorrow gewild, maar het was ook wel tijd om even te zitten en wat te gaan eten. Ik ben naar de food trucks bij de Jupiler gegaan, en kwam er daar achter dat de Jupiler dus toch een scherm had, maar dan achter de tribune. Ik heb niet veel van Bury Tomorrow meegekregen, maar het zag er uit alsof het wel hard ging. Daarna had ik eigenlijk even geen plannen. Mijn vriend wilde graag naar Health, dus we zijn ergens aan de zijkant in de metal dome gaan zitten, en wat een goede verassing was dat! Dat was toch opeens wel een heel goede band, misschien zelfs wel top 3 van de dag. Dat zag ik van tevoren echt niet aankomen. Daarna zijn we met de hele groep naar Textures gegaan, maar dat viel voor de meesten van ons toch wel erg tegen. Eigenlijk hadden we graag gewoon naar Hanabie. gewild, maar helaas. Vervolgens ben ik bij Babymetal wezen kijken. Ik wilde ze toch graag gewoon een keer gezien hebben. Ik dacht dat ik het heel vet zou vinden, maar uiteindelijk was het toch meer een 'leuk eens gezien te hebben'. Ik vond dat de lead zang vs de background zang niet helemaal lekker stond afgesteld, en de strakke gezichten tijdens de dansjes voelde toch een beetje alsof ze er niet zo'n zin in hadden, ookal is het geloof ik eerder een cultuur dingetje, want tussen de nummers door waren ze wel aan het lachen terwijl ze een beetje probeerden het publiek te hypen. Ik ben op tijd weg gegaan voor een goede plek bij Ne Obliviscaris, en wat een prachtig optreden was dat toch weer. Ik wist al hoe goed ze waren, maar ze wisten me opnieuw te ontroeren en ik hou toch zo veel van violen en metal. Daarna ben ik naar Underoath gegaan, was een goede band, maar ik moet bekennen dat het ondertussen al weer een beetje is weggezakt en ik er niet zo veel over kan zeggen. Dan All Them Witches, dat was een hele fijne band en een waar ik het bijzonder naar mijn zin heb gehad. Ook mijn vrienden hebben er echt van genoten. Ik ben met hun meegeweest om nog een stukje van Polyphia mee te pakken. Ze klonken goed, maar ik kon er niet helemaal inkomen. Daarna was ik toch wel een beetje op en ben ik een plekje gaan zoeken op de tribune voor Tool. Het viel me op dat het veld helemaal niet zo vol was, en ik ook vrij makkelijk op de tribune kon gaan zitten. Het optreden zelf was goed, en ze speelden Schism! Maar ik kon er niet helemaal in opgaan, terwijl ik andere bands later in het weekend ook vanaf de tribune heb gekeken en dat wel kon. Ik heb ook van vrienden begrepen die Tool ook in een zaal hebben gezien dat ze de echte show toch voor tijdens hun eigen concerten bewaren. Al met al was het een goede eerste dag, die ik prima heb weten te overleven met een poncho en schoenen die ondanks een kapotte zool toch volledig waterdicht bleken te zijn.

Top 3:
1. Ne Obliviscaris
2. All Them Witches
3. Health ?

Tegenvallers:
Dominum, Textures

Had ik eigenlijk ook wel willen zien:
Silverstein, Amaranthe, Kvelertak

Vrijdag

Het weer was deze dag best wel slecht, en het terrein lag er ook niet best bij. Gelukkig was ik al van plan om veel heen en weer te gaan tussen de tenten deze dag. Ik ben gestart in de marquee bij Svartsot. Op zich een leuke band, maar de doedelzak en fluit stonden wel wat zacht in de mix, waardoor ze niet echt hoorbaar waren, wat toch wel jammer was. Ik kwam toch ook wel voor de folkinvloeden zegmaar. De modder vond ik ook wel een taak om doorheen te ploegen, dus ik heb besloten toch wel een aantal main stage bands over te slaan. Geen Lansdowne dus, maar wachten in de metal dome op Khemmis. Dit was een fijne band, en heb er van genoten. Toch nog een beetje doom deze editie. Vervolgens terug naar de marquee voor Borknagar, en wat is dat toch een fijne band. Ben er lekker in op gegaan. Hammerfall overgeslagen om terug te gaan naar de metal dome voor High On Fire. Ik ben normaal wel van de stoner, maar dit was toch niet helemaal mijn ding. Ik vind dat ze een aantal goede nummers hebben, maar dat kwam live niet helemaal over. Het was ook iets aggresiever dan ik het liefst heb, ik wil meer een beetje kunnen viben. Vervolgens door naar Vltimas, en dat was dan wel weer erg fijn. Spelen goed. Vervolgens heb ik de overtocht naar de mainstages gemaakt. Met mijn vrienden ben ik vanaf de andere main stage naar Avantasia gaan kijken. Ik kon horen dat dat erg goed was, maar ik kwam er niet echt in mee. Ik was al veel te veel met mijn hoofd bij Electric Callboy. Dit was dé band waar ik het meest naar uitkeek van het hele weekend, en ze stelden niet teleur. De crowd werd wild, en ik ben mijn vrienden na een paar nummers kwijtgeraakt. Verder besloten 2 mannen dat ik wel moest crowdsurfen, en ik had daar niet zo veel over te zeggen. Ik denk omdat ik een EC shirt met Spaceman droeg, en Spaceman op dat moment werd gespeeld. Normaal zou ik het misschien niet zo chill hebben gevonden als ik zonder mijn instemming opeens werd gecrowdsurft, maar ik had er eigenlijk geen problemen mee lol. Ik hou van Electric Callboy, en dit is denk ik de grootste afstand die ik crowdsurfend heb afgelegd? In ieder geval ben ik aardig heen en weer gegaan over het publiek. Daarna kwam ik ook in een iets rustiger deel van het publiek terecht (nog steeds erg veel crowdsurfers en mensen die los gaan, maar niet meer geplet worden). Ik vond het een toffe show, maar stiekem vond ik de show tijdens de Rock Circus vorig jaar beter. Mijn vrienden vonden het ook wat moeilijk om te genieten door hoe veel crowdsurfers er waren. Mijn vriend heeft wel voor het eerst gecrowdsurft nu, hoewel dat ook deels was om naar een andere plek te komen waar hij minder geplet zou worden. We hebben beiden gecrowdsurft tijdens We Got The Moves, en stonden tijdens de breakdown nog voor de barriere, omdat er zoveel crowdsurfers waren dat er een opstopping ontstond en we niet snel terug het publiek in konden. Was ook wel heel gaaf om zo dicht bij het podium tussen de security los te gaan met een groepje mensen, ookal heb ik niet doorgehad dat mn vriend vlak voor me stond haha. Daarna zijn we weer teruggegaan naar de metal dome om alvast klaar te gaan zitten voor Graveyard. Wat een goede show was dat, ik vond het wel een beetje moeilijk om daar eerder weg te gaan, maar dat was het waard, want daardoor hadden we een goed plekje voor Pendulum! We hebben de marquee letterlijk afgebroken, en die trampoline vloer, kan ik die alvast weer aanvragen voor volgend jaar? Hoe gaaf was dat haha. De platen lagen los en waar ik stond besloten mensen daaromheen maar een moshpit te bouwen haha. Wat een topfeest, absoluut het hoogtepunt van het weekend. Geen idee waar ik de energie vandaan haalde, maar ik heb de volle set staan springen, fantastisch.


Top 3:
1. Pendulum !!!
2. Electric Callboy
3. Borknagar

Tegenvallers:
(Svartsot), High On Fire.

Had ik eigenlijk ook wel willen zien:
(Lansdowne, Hammerfall), The Vintage Caravan, volledige set van Graveyard

Zaterdag
Dit was de dag met de minst interessante lineup voor mij, maar uiteindelijk heb ik ook weer gewoon een top dag gehad. In de ochtend lag ik een beetje te sterven in mijn tentje (ik was al ziekig voor graspop begon, en ik had nogal een hoestaanval die ochtend, sorry iedereen die bij me in de buurt lag op boneyard). Vandaag zou mijn rustdag worden. Begin van de dag dus maar lekker zitten op de tribune. Laatste deel van Spoil Engine meegekregen, klonk wel goed maar heb er niet veel van meegekregen. Daarna Fleddy Melculy. Had ze in 2018 gezien op de jupiler vanwege de gimmick, en in 2022 overgeslagen omdat het niet mijn muziek is. Maar de laatste tijd ben ik ze veel meer gaan waarderen en wat kwamen ze goed over, zelfs vanaf de tribune gingen we er in mee. Ik heb honger, ik wil brood! Erg goed. Daarna ben ik wezen kijken bij Red. Ik kende van hun 1 nummer, dus dat was een beetje jeugdsentiment. Het was vermakelijk, maar heel eerlijk, zo goed klonk het eigenlijk niet. Vervolgens door naar Vola, en dat was wel lekker in meegaan. Was goed. Met het wegvallen van Frog Leap had ik een gat, want Steel Panther hoefde ik niet per se nog een keer te zien. De grap was er na 1 keer wel van af. Mijn vriend en ik hebben onze green coins gebruikt om eens een rondje te maken in het Reuzenrad, wat we nog nooit gedaan hadden. Dat was eigenlijk best wel gaaf, leuk om het terrein eens van boven te zien. Ook om een kijkje 'achter de schermen' te krijgen, en een overzicht van welk deel van de camping nou was overstroomd enzo. Daarna zijn we doorgegaan naar Ice Nine Kills. Ik had ze vorig jaar overgeslagen, en wilde er dit keer toch wel bij zijn. Het klonk goed en de show was goed, maar ik kon er niet volledig in mee. Vervolgens door naar de marquee voor Rotting Christ, en wat waren die goed. Was ook een band waarbij ik naarmate ik er meer naar luisterde er ook steeds meer zin in kreeg, en ze hebben het waargemaakt. Toen kwam ik op het moment van de dag waarbij ik pas ter plekke heb besloten welke bands ik wilde zien, terwijl ik het meeste allemaal al van tevoren had uitgedacht. Eerst While She Sleeps. Op dit punt begon ik het gras wel echt te missen want ik wilde gewoon in het gras kunnen zitten, maar ik wist een droog plekje bij de eettentjes te vinden op de platen en heb vanaf daar zittend toegekeken. En eigenlijk klonk het gewoon best wel goed. Vervolgens ben ik door gegaan voor een stukje Kampfar in de marquee, en dat klonk ook best wel goed. Daarna terug naar de main stage om nog een stuk van Architects mee te pakken. Ik had ze slechts 1x eerder gezien, jaren terug als voorprogramma bij parkway drive, en toen was het geluid zo slecht dat je niks van de gitaren of zang kon horen, en sindsdien had ik ze nooit meer een kans gegeven ondanks dat ik weet dat het wel een goede band is. Gelukkig stond het geluid erg goed, en nu snap ik toch wel waarom iedereen Architects zo goed vindt. Daarna heb ik mijn vrienden weer opgezocht om naar Blind Guardian te gaan, en ik ging vooral goed op hoe goed mijn vrienden er wel niet op gingen haha. Valhalla! Ik ben daarna met een aantal doorgegaan naar Wolfmother, en waarom hebben zo weinig mensen het over hoe goed die wel niet waren? Dat was echt lekker losgaan. Mijn vriend wilde graag 2 nummers van Kamelot zien, waar ik weinig interesse in had, maar gelukkig besloot hij al naar 1 nummer dat we daar weg gingen. Dus door naar de tribune om Avenged Sevenfold te luisteren. Net als de vorige keer, ze klinken goed, maar het mist toch net die wow factor ofzo. Daarnaast geen Bat Country in de setlist, jammer. Dan als laatste, Bring Me The Horizon. Tiener ik was wel echt fan van het album Sempiternal (en huidige ik eigenlijk ook), maar ik had ze nog nooit live gezien. Maar was toch wel een strakke productie, erg gaaf om te hebben gezien. Zelfs sommige nieuwe nummers die ik niet zo fantastisch vind wisten me live te overtuigen. Mooie nieuwe headliner hoor. Zelfs vanaf de tribune ging ik er in op, en mijn vriend snapt toch wel wat er goed aan is, ookal vond hij dat sommige show elementen en die fan op het podium de vaart er een beetje uit haalden. Ik had daar geen last van.

Top 3:
1. Bring Me The Horizon
2. Wolfmother
3. Rotting Christ

Tegenvallers:
Red

Had ik eigenlijk ook wel willen zien:
Pain !!

Zondag

Terrein lag er nu toch echt wel goed bij, hulde aan de organisatie met de stro en alles. Het was nog verrassend warm deze dag. We waren al vroeg op het terrein en besloten zo'n golden moment mee te pakken in de metal dome. We hadden iets gezien over dat we een pin konden krijgen en hadden wel interesse. Het bleek een gezamenlijke breath work oefening, en heel eerlijk, ik ging er erg goed op. Van mij mogen dit soort dingen vaker, of bijvoorbeeld wat milde yoga poses ofzo. Wel jammer dat bleek dat die bonsai app niet te downloaden was voor mij als nederlander, had toch wel zo'n pin gewild. Ik snap ook niet zo goed wat een betaal app met breath work te maken heeft? Maar ik vind het wel een mooi iets om zo je dag te beginnen. We stonden dus al klaar voor Future Palace, en dat was een lekker starter van de dag. Klonk goed. Vervolgens The Last Internationale gaan kijken vanaf de tribune. Het leren pakje van de zangeres was een keuze met hoe warm de zon was, en het had wel iets minder speech en iets meer muziek mogen zijn. Verder vond ik het vooral geschikt als achtergrondmuziek, maar ik had ook niks anders verwacht. Daarna zijn we verder naar voren gegaan voor Atreyu, en dat was toch wel een erg lekker optreden. Het stopte alleen opeens een beetje plotseling, het leek erop alsof ze om wat voor reden dan ook opeens eerder moesten stoppen, jammer. Daarna ben ik doorgegaan naar Dream State, maar dat was de grootste tegenvaller dit weekend. Ik heb het een aantal nummers geprobeerd een kans te geven, maar dit is de enige band geweest waar ik ben weggelopen. Na wat ronddwalen ben ik geëindigd bij Crystal Lake in de marquee, en dat klonk stukken beter. Uiteindelijk maar 2 nummers van gezien. Daarna ben ik vanaf de tribune naar Black Stone Cherry gaan luisteren, en dat was gewoon chill, klinken altijd goed. Origineel had ik hier lekker in het gras willen chillen en blijven zitten voor Rival Sons, maar er was geen gras en de zon werd me ook iets te veel dus ik ben met mn vriend meegegaan naar Vukovi. Dat was wel oke, en daarna gaan zitten voor Crownshift. Helaas stond het geluid niet helemaal top en opende ze met hun beste nummer. Het geluid werd naarmate de set vorderde wel beter, maar ik vond ze minder goed dan ik gehoopt had. Daarna was het tijd voor Of Mice & Men. Dit is een van de eerste bands waar ik echt fan van ben geweest, en in mijn tienerjaren heb ik ze erg vaak live gezien, maar nadat Austin de band heeft verlaten ben ik eigenlijk afgehaakt. Ik vond hun nieuwere werk minder, maar hun meeste recente werk vond ik beter en ik was wel benieuwd hoe ze tegenwoordig zouden klinken. Ik moest er even aan wennen dat Austin er niet meer was, maar uiteindelijk wisten ze me wel te overtuigen dat ze nog steeds gewoon erg goed zijn! Wat een positieve verrassing. En mijn vriend was ook erg overtuigd, die vond ze zelfs nog beter dan Bring Me The Horizon. Hij vond het verreweg de beste metalcore act van het weekend. Daarna naar Karnivool en dat was gewoon een heerlijk optreden, lekker in meegaan. Was echt een goed optreden. Daarna door naar Slaugther To Prevail. Eigenlijk wilde ik die meepakken vanuit de moshpit, want ik was er van tevoren al erg enthousiast over. Toen ik in de buurt van de pit kwam echter bleken er wel erg veel boze mannetjes te zijn, als je snapt wat ik bedoel. Verder waren er ook erg veel crowdsurfers, maar op een niet chille manier. Ik vind het normaal top om crowdsurfers te tillen, en misschien stond ik gewoon op de verkeerde plek, maar ik kreeg ze constant zonder waarschuwing op mn hoofd gedonderd. Na de 5e klap op mn hoofd binnen 2 nummers werd het me allemaal een beetje duizelig en ik kreeg ook een heel naar gevoel over de crowd, dus toen ben ik maar weggevlucht uit de drukte. Ik was ook mn bril bijna kwijt, wat niet de eerste keer was, maar dit was op een manier die gewoon nogal naar voelde. Gelukkig had ik hem nog te pakken. De band zelf speelde echt heel strak en was helemaal top, maar het was echt niet mijn crowd. Ik heb beduusd een broodje kebab zitten eten op de tribune en was echt wel even de weg een beetje kwijt. Mn vriend zat blijkbaar ook ergens op de tribune en was wel blij dat ik hem appte dat ik uit de drukte was weggegaan. Uiteindelijk is de show 2x stilgelegd omdat er iemand hulp nodig had, en de 2e is met een ambulance afgevoerd. Ik zie dat veel mensen Slaugther to Prevail top vonden, maar ik hoop wel dat iedereen die show een beetje heel is doorgekomen. Ze klonken super strak. Zelfs mijn vriend, die deathcore echt takkeherrie vindt was overtuigd (en wil nu Lorna Shore ook een kans geven omdat hij weet hoe enthousiast ik daar over was). Ik had nog best wat tijd om weer een beetje bij te komen voordat Emperor begon. Daar heb ik vervolgens aardig op staan viben voordat ik ben vertrokken richting Machine Head. Van tevoren had ik zoiets van, moeten die nu alweer komen? Maar ik weet eigenlijk niet waarom ik klaagde want ik vond ze vorig jaar top en ik vond ze dit jaar weer top. Een iets andere setlist, en weer afsluiten met Halo met vuurwerk, en dit keer de kans krijgen om er samen met mijn vriend heen te gaan, die vorig jaar niet mee was. Wat een top afsluiter van het festival. Heb nog veel te lang zitten nagenieten met mijn vrienden op de camping.

Top 3:
1. Machine Head
2. Karnivool
3. Of Mice & Men

Tegenvallers:
Dream State !

Had ik eigenlijk ook wel willen zien:
(Crystal Lake), Rival Sons

Maandag

Ik had dus veel te weinig geslapen, omdat we het nog te gezellig hadden op de camping die nacht, maar vooruit, het was voorbij. Maandag was echt verrassend warm. Ik had al eerder mijn ervaring gedeeld over de terugreis, maar de korte samenvatting is dus dat er veel te weinig pendelbussen waren, waardoor de rij veel te lang was en er meerdere mensen oververhit en uitgedroogd zijn geraakt. Dat had wel wat beter geregeld mogen worden.


Al met al heb ik een topweekend gehad en kijk ik al weer uit naar volgend jaar!
 
Laatst bewerkt:

saurus

Dagopener
4 feb 2019
621
758
Zonder gaatjes creëer je een soort vlot. de tegels komen dan los te liggen / drijven en dat geeft ook weer glijpartijen. Dus de functie van de gaatjes is op zich duidelijk, alleen het geeft een ander ongewenst effect 😆
in Wacken hebben we dat ooit aan de hand gehad dat de vloer begon te drijven in een tent.
 
  • Haha
Waarderingen: mvl1980 en Dr. Hannibal

Dr. Hannibal

Headliner
24 nov 2013
5.567
6.534
Verslag van mijn graspop:

Woensdag

Op woensdag werd ik rond 5 uur 's nachts wakker en las toen het bericht dat de parkings gesloten bleven en dat je alleen met de trein mocht komen, en het liefst niet op woensdag als het geen noodgeval was. Al de vage berichtgeving over noodopvang gaven me nogal veel stress. Mijn vrienden en ik hadden al treinkaartjes voor woensdag, die we niet meer konden annuleren, dus uiteindelijk toch besloten om woensdag al richting de boneyard te gaan, en uiteindelijk bleek dat dat ook niet echt een probleem was, en dat de meesten toch gewoon op woensdag al aankwamen. Verder kreeg ik een lichte hartverzakking van de drugshond, maar blijkbaar is je wiet dubbel inpakken en diep in je koffer verstoppen voldoende dat hij het niet ruikt. We stonden vlak bij het toiletblok op het achterste veld, en hadden een beetje twijfel over of dat wel een oké positie zou zijn, maar uiteindelijk hebben we daar verder geen last van gehad. Ik heb nog nooit zo vlot mijn bandje kunnen omwisselen. Er stond geen rij en binnen 10 seconden had ik mijn bandje om, met skullies erop en 2 munten voor de bekers. Erg goed geregeld, mijn complimenten! Verder bleek dat ondanks dat de preparty was gecanceld dat het festivalterrein toch geopend was (en nog mooi groen). In het classic rock cafe was de sfeer een beetje dood ondanks dat daar wel een DJ stond, maar in de metaldome stond een playlist op en was het gezellig. Ik heb daar nog de grootste blauwe plek van het weekend opgelopen haha. Ik was vriendschappelijk een beetje op mn vrienden aan het inbeuken, wat een aantal anderen zagen als uitnodiging om een moshpit te starten. Dat was niet echt mijn bedoeling, maar de sfeer zat er wel goed in. Toch zijn we een beetje vroeg gaan slapen, want we hadden nog 4 dagen voor de boeg.

Donderdag

Mijn vriend zou pas op donderdagochtend aankomen met de auto, samen met een andere vriend die alleen de donderdag kwam. Ze hebben geparkeerd in Geel en het laatste stukje met de trein gedaan. Ze konden op station Mol meteen in de pendelbus stappen (terwijl wij op woensdag nog wel even hebben staan wachten), dus dat was goed geregeld. Ze waren lekker op tijd, spullen de tent in en we waren er klaar voor. Ik startte mijn dag bij Solence. Was een erg leuke opening. Ze waren dankbaar richting het publiek, het was het derde festival waar ze ooit speelden, maar ze kregen iedereen goed mee. En hun muziek is gewoon erg catchy. Die gaan we nog wel terug zien in de toekomst denk ik. Daarna ben ik door gegaan naar Dominum op de andere main stage. Ik was benieuwd naar de zombies en de show, maar eigenlijk viel dat wel een beetje tegen. Op zich was de muziek niet slecht, maar ik had op iets meer gehoopt. Wel bonuspunten voor een unieke interactie met het publiek. Een springende wave met metal grunt (of hoe je het wilt omschrijven) heb ik nog niet eerder voorbij zien komen. Daarna ging ik met mijn vriendengroep door naar Bleed From Within, en dat kwam meteen wel lekker binnen. We zijn in de pit gedoken en elkaar een beetje kwijtgeraakt. Achteraf bleek een van mn vrienden een flinke kopstoot te hebben gehad en met ijs bij de ehbo te zijn beland, oeps. Ik was bang te vallen op de gladde platen, en had geen zin om zo vroeg al in de modder te liggen, dus ik ben weggecrowdsurft van de pit en heb mijn vriend weer opgezocht, die als enige niet in de pit was gedoken. Verder speelde de band erg goed. Daarna zijn we doorgegaan naar de metal dome voor Alien Weaponry. Klonk erg goed, ben er lekker op losgegaan en was zeker gaaf om te zien. Daarna had ik naar Bury Tomorrow gewild, maar het was ook wel tijd om even te zitten en wat te gaan eten. Ik ben naar de food trucks bij de Jupiler gegaan, en kwam er daar achter dat de Jupiler dus toch een scherm had, maar dan achter de tribune. Ik heb niet veel van Bury Tomorrow meegekregen, maar het zag er uit alsof het wel hard ging. Daarna had ik eigenlijk even geen plannen. Mijn vriend wilde graag naar Health, dus we zijn ergens aan de zijkant in de metal dome gaan zitten, en wat een goede verassing was dat! Dat was toch opeens wel een heel goede band, misschien zelfs wel top 3 van de dag. Dat zag ik van tevoren echt niet aankomen. Daarna zijn we met de hele groep naar Textures gegaan, maar dat viel voor de meesten van ons toch wel erg tegen. Eigenlijk hadden we graag gewoon naar Hanabie. gewild, maar helaas. Vervolgens ben ik bij Babymetal wezen kijken. Ik wilde ze toch graag gewoon een keer gezien hebben. Ik dacht dat ik het heel vet zou vinden, maar uiteindelijk was het toch meer een 'leuk eens gezien te hebben'. Ik vond dat de lead zang vs de background zang niet helemaal lekker stond afgesteld, en de strakke gezichten tijdens de dansjes voelde toch een beetje alsof ze er niet zo'n zin in hadden, ookal is het geloof ik eerder een cultuur dingetje, want tussen de nummers door waren ze wel aan het lachen terwijl ze een beetje probeerden het publiek te hypen. Ik ben op tijd weg gegaan voor een goede plek bij Ne Obliviscaris, en wat een prachtig optreden was dat toch weer. Ik wist al hoe goed ze waren, maar ze wisten me opnieuw te ontroeren en ik hou toch zo veel van violen en metal. Daarna ben ik naar Underoath gegaan, was een goede band, maar ik moet bekennen dat het ondertussen al weer een beetje is weggezakt en ik er niet zo veel over kan zeggen. Dan All Them Witches, dat was een hele fijne band en een waar ik het bijzonder naar mijn zin heb gehad. Ook mijn vrienden hebben er echt van genoten. Ik ben met hun meegeweest om nog een stukje van Polyphia mee te pakken. Ze klonken goed, maar ik kon er niet helemaal inkomen. Daarna was ik toch wel een beetje op en ben ik een plekje gaan zoeken op de tribune voor Tool. Het viel me op dat het veld helemaal niet zo vol was, en ik ook vrij makkelijk op de tribune kon gaan zitten. Het optreden zelf was goed, en ze speelden Schism! Maar ik kon er niet helemaal in opgaan, terwijl ik andere bands later in het weekend ook vanaf de tribune heb gekeken en dat wel kon. Ik heb ook van vrienden begrepen die Tool ook in een zaal hebben gezien dat ze de echte show toch voor tijdens hun eigen concerten bewaren. Al met al was het een goede eerste dag, die ik prima heb weten te overleven met een poncho en schoenen die ondanks een kapotte zool toch volledig waterdicht bleken te zijn.

Top 3:
1. Ne Obliviscaris
2. All Them Witches
3. Health ?

Tegenvallers:
Dominum, Textures

Had ik eigenlijk ook wel willen zien:
Silverstein, Amaranthe, Kvelertak

Vrijdag

Het weer was deze dag best wel slecht, en het terrein lag er ook niet best bij. Gelukkig was ik al van plan om veel heen en weer te gaan tussen de tenten deze dag. Ik ben gestart in de marquee bij Svartsot. Op zich een leuke band, maar de doedelzak en fluit stonden wel wat zacht in de mix, waardoor ze niet echt hoorbaar waren, wat toch wel jammer was. Ik kwam toch ook wel voor de folkinvloeden zegmaar. De modder vond ik ook wel een taak om doorheen te ploegen, dus ik heb besloten toch wel een aantal main stage bands over te slaan. Geen Lansdowne dus, maar wachten in de metal dome op Khemmis. Dit was een fijne band, en heb er van genoten. Toch nog een beetje doom deze editie. Vervolgens terug naar de marquee voor Borknagar, en wat is dat toch een fijne band. Ben er lekker in op gegaan. Hammerfall overgeslagen om terug te gaan naar de metal dome voor High On Fire. Ik ben normaal wel van de stoner, maar dit was toch niet helemaal mijn ding. Ik vind dat ze een aantal goede nummers hebben, maar dat kwam live niet helemaal over. Het was ook iets aggresiever dan ik het liefst heb, ik wil meer een beetje kunnen viben. Vervolgens door naar Vltimas, en dat was dan wel weer erg fijn. Spelen goed. Vervolgens heb ik de overtocht naar de mainstages gemaakt. Met mijn vrienden ben ik vanaf de andere main stage naar Avantasia gaan kijken. Ik kon horen dat dat erg goed was, maar ik kwam er niet echt in mee. Ik was al veel te veel met mijn hoofd bij Electric Callboy. Dit was dé band waar ik het meest naar uitkeek van het hele weekend, en ze stelden niet teleur. De crowd werd wild, en ik ben mijn vrienden na een paar nummers kwijtgeraakt. Verder besloten 2 mannen dat ik wel moest crowdsurfen, en ik had daar niet zo veel over te zeggen. Ik denk omdat ik een EC shirt met Spaceman droeg, en Spaceman op dat moment werd gespeeld. Normaal zou ik het misschien niet zo chill hebben gevonden als ik zonder mijn instemming opeens werd gecrowdsurft, maar ik had er eigenlijk geen problemen mee lol. Ik hou van Electric Callboy, en dit is denk ik de grootste afstand die ik crowdsurfend heb afgelegd? In ieder geval ben ik aardig heen en weer gegaan over het publiek. Daarna kwam ik ook in een iets rustiger deel van het publiek terecht (nog steeds erg veel crowdsurfers en mensen die los gaan, maar niet meer geplet worden). Ik vond het een toffe show, maar stiekem vond ik de show tijdens de Rock Circus vorig jaar beter. Mijn vrienden vonden het ook wat moeilijk om te genieten door hoe veel crowdsurfers er waren. Mijn vriend heeft wel voor het eerst gecrowdsurft nu, hoewel dat ook deels was om naar een andere plek te komen waar hij minder geplet zou worden. We hebben beiden gecrowdsurft tijdens We Got The Moves, en stonden tijdens de breakdown nog voor de barriere, omdat er zoveel crowdsurfers waren dat er een opstopping ontstond en we niet snel terug het publiek in konden. Was ook wel heel gaaf om zo dicht bij het podium tussen de security los te gaan met een groepje mensen, ookal heb ik niet doorgehad dat mn vriend vlak voor me stond haha. Daarna zijn we weer teruggegaan naar de metal dome om alvast klaar te gaan zitten voor Graveyard. Wat een goede show was dat, ik vond het wel een beetje moeilijk om daar eerder weg te gaan, maar dat was het waard, want daardoor hadden we een goed plekje voor Pendulum! We hebben de marquee letterlijk afgebroken, en die trampoline vloer, kan ik die alvast weer aanvragen voor volgend jaar? Hoe gaaf was dat haha. De platen lagen los en waar ik stond besloten mensen daaromheen maar een moshpit te bouwen haha. Wat een topfeest, absoluut het hoogtepunt van het weekend. Geen idee waar ik de energie vandaan haalde, maar ik heb de volle set staan springen, fantastisch.


Top 3:
1. Pendulum !!!
2. Electric Callboy
3. Borknagar

Tegenvallers:
(Svartsot), High On Fire.

Had ik eigenlijk ook wel willen zien:
(Lansdowne, Hammerfall), The Vintage Caravan, volledige set van Graveyard

Zaterdag
Dit was de dag met de minst interessante lineup voor mij, maar uiteindelijk heb ik ook weer gewoon een top dag gehad. In de ochtend lag ik een beetje te sterven in mijn tentje (ik was al ziekig voor graspop begon, en ik had nogal een hoestaanval die ochtend, sorry iedereen die bij me in de buurt lag op boneyard). Vandaag zou mijn rustdag worden. Begin van de dag dus maar lekker zitten op de tribune. Laatste deel van Spoil Engine meegekregen, klonk wel goed maar heb er niet veel van meegekregen. Daarna Fleddy Melculy. Had ze in 2018 gezien op de jupiler vanwege de gimmick, en in 2022 overgeslagen omdat het niet mijn muziek is. Maar de laatste tijd ben ik ze veel meer gaan waarderen en wat kwamen ze goed over, zelfs vanaf de tribune gingen we er in mee. Ik heb honger, ik wil brood! Erg goed. Daarna ben ik wezen kijken bij Red. Ik kende van hun 1 nummer, dus dat was een beetje jeugdsentiment. Het was vermakelijk, maar heel eerlijk, zo goed klonk het eigenlijk niet. Vervolgens door naar Vola, en dat was wel lekker in meegaan. Was goed. Met het wegvallen van Frog Leap had ik een gat, want Steel Panther hoefde ik niet per se nog een keer te zien. De grap was er na 1 keer wel van af. Mijn vriend en ik hebben onze green coins gebruikt om eens een rondje te maken in het Reuzenrad, wat we nog nooit gedaan hadden. Dat was eigenlijk best wel gaaf, leuk om het terrein eens van boven te zien. Ook om een kijkje 'achter de schermen' te krijgen, en een overzicht van welk deel van de camping nou was overstroomd enzo. Daarna zijn we doorgegaan naar Ice Nine Kills. Ik had ze vorig jaar overgeslagen, en wilde er dit keer toch wel bij zijn. Het klonk goed en de show was goed, maar ik kon er niet volledig in mee. Vervolgens door naar de marquee voor Rotting Christ, en wat waren die goed. Was ook een band waarbij ik naarmate ik er meer naar luisterde er ook steeds meer zin in kreeg, en ze hebben het waargemaakt. Toen kwam ik op het moment van de dag waarbij ik pas ter plekke heb besloten welke bands ik wilde zien, terwijl ik het meeste allemaal al van tevoren had uitgedacht. Eerst While She Sleeps. Op dit punt begon ik het gras wel echt te missen want ik wilde gewoon in het gras kunnen zitten, maar ik wist een droog plekje bij de eettentjes te vinden op de platen en heb vanaf daar zittend toegekeken. En eigenlijk klonk het gewoon best wel goed. Vervolgens ben ik door gegaan voor een stukje Kampfar in de marquee, en dat klonk ook best wel goed. Daarna terug naar de main stage om nog een stuk van Architects mee te pakken. Ik had ze slechts 1x eerder gezien, jaren terug als voorprogramma bij parkway drive, en toen was het geluid zo slecht dat je niks van de gitaren of zang kon horen, en sindsdien had ik ze nooit meer een kans gegeven ondanks dat ik weet dat het wel een goede band is. Gelukkig stond het geluid erg goed, en nu snap ik toch wel waarom iedereen Architects zo goed vindt. Daarna heb ik mijn vrienden weer opgezocht om naar Blind Guardian te gaan, en ik ging vooral goed op hoe goed mijn vrienden er wel niet op gingen haha. Valhalla! Ik ben daarna met een aantal doorgegaan naar Wolfmother, en waarom hebben zo weinig mensen het over hoe goed die wel niet waren? Dat was echt lekker losgaan. Mijn vriend wilde graag 2 nummers van Kamelot zien, waar ik weinig interesse in had, maar gelukkig besloot hij al naar 1 nummer dat we daar weg gingen. Dus door naar de tribune om Avenged Sevenfold te luisteren. Net als de vorige keer, ze klinken goed, maar het mist toch net die wow factor ofzo. Daarnaast geen Bat Country in de setlist, jammer. Dan als laatste, Bring Me The Horizon. Tiener ik was wel echt fan van het album Sempiternal (en huidige ik eigenlijk ook), maar ik had ze nog nooit live gezien. Maar was toch wel een strakke productie, erg gaaf om te hebben gezien. Zelfs sommige nieuwe nummers die ik niet zo fantastisch vind wisten me live te overtuigen. Mooie nieuwe headliner hoor. Zelfs vanaf de tribune ging ik er in op, en mijn vriend snapt toch wel wat er goed aan is, ookal vond hij dat sommige show elementen en die fan op het podium de vaart er een beetje uit haalden. Ik had daar geen last van.

Top 3:
1. Bring Me The Horizon
2. Wolfmother
3. Rotting Christ

Tegenvallers:
Red

Had ik eigenlijk ook wel willen zien:
Pain !!

Zondag

Terrein lag er nu toch echt wel goed bij, hulde aan de organisatie met de stro en alles. Het was nog verrassend warm deze dag. We waren al vroeg op het terrein en besloten zo'n golden moment mee te pakken in de metal dome. We hadden iets gezien over dat we een pin konden krijgen en hadden wel interesse. Het bleek een gezamenlijke breath work oefening, en heel eerlijk, ik ging er erg goed op. Van mij mogen dit soort dingen vaker, of bijvoorbeeld wat milde yoga poses ofzo. Wel jammer dat bleek dat die bonsai app niet te downloaden was voor mij als nederlander, had toch wel zo'n pin gewild. Ik snap ook niet zo goed wat een betaal app met breath work te maken heeft? Maar ik vind het wel een mooi iets om zo je dag te beginnen. We stonden dus al klaar voor Future Palace, en dat was een lekker starter van de dag. Klonk goed. Vervolgens The Last Internationale gaan kijken vanaf de tribune. Het leren pakje van de zangeres was een keuze met hoe warm de zon was, en het had wel iets minder speech en iets meer muziek mogen zijn. Verder vond ik het vooral geschikt als achtergrondmuziek, maar ik had ook niks anders verwacht. Daarna zijn we verder naar voren gegaan voor Atreyu, en dat was toch wel een erg lekker optreden. Het stopte alleen opeens een beetje plotseling, het leek erop alsof ze om wat voor reden dan ook opeens eerder moesten stoppen, jammer. Daarna ben ik doorgegaan naar Dream State, maar dat was de grootste tegenvaller dit weekend. Ik heb het een aantal nummers geprobeerd een kans te geven, maar dit is de enige band geweest waar ik ben weggelopen. Na wat ronddwalen ben ik geëindigd bij Crystal Lake in de marquee, en dat klonk stukken beter. Uiteindelijk maar 2 nummers van gezien. Daarna ben ik vanaf de tribune naar Black Stone Cherry gaan luisteren, en dat was gewoon chill, klinken altijd goed. Origineel had ik hier lekker in het gras willen chillen en blijven zitten voor Rival Sons, maar er was geen gras en de zon werd me ook iets te veel dus ik ben alvast in de metal dome gaan zitten voor Crownshift. Helaas stond het geluid niet helemaal top en opende ze met hun beste nummer. Het geluid werd naarmate de set vorderde wel beter, maar ik vond ze minder goed dan ik gehoopt had. Daarna was het tijd voor Of Mice & Men. Dit is een van de eerste bands waar ik echt fan van ben geweest, en in mijn tienerjaren heb ik ze erg vaak live gezien, maar nadat Austin de band heeft verlaten ben ik eigenlijk afgehaakt. Ik vond hun nieuwere werk minder, maar hun meeste recente werk vond ik beter en ik was wel benieuwd hoe ze tegenwoordig zouden klinken. Ik moest er even aan wennen dat Austin er niet meer was, maar uiteindelijk wisten ze me wel te overtuigen dat ze nog steeds gewoon erg goed zijn! Wat een positieve verrassing. En mijn vriend was ook erg overtuigd, die vond ze zelfs nog beter dan Bring Me The Horizon. Hij vond het verreweg de beste metalcore act van het weekend. Daarna naar Karnivool en dat was gewoon een heerlijk optreden, lekker in meegaan. Was echt een goed optreden. Daarna door naar Slaugther To Prevail. Eigenlijk wilde ik die meepakken vanuit de moshpit, want ik was er van tevoren al erg enthousiast over. Toen ik in de buurt van de pit kwam echter bleken er wel erg veel boze mannetjes te zijn, als je snapt wat ik bedoel. Verder waren er ook erg veel crowdsurfers, maar op een niet chille manier. Ik vind het normaal top om crowdsurfers te tillen, en misschien stond ik gewoon op de verkeerde plek, maar ik kreeg ze constant zonder waarschuwing op mn hoofd gedonderd. Na de 5e klap op mn hoofd binnen 2 nummers werd het me allemaal een beetje duizelig en ik kreeg ook een heel naar gevoel over de crowd, dus toen ben ik maar weggevlucht uit de drukte. Ik was ook mn bril bijna kwijt, wat niet de eerste keer was, maar dit was op een manier die gewoon nogal naar voelde. Gelukkig had ik hem nog te pakken. De band zelf speelde echt heel strak en was helemaal top, maar het was echt niet mijn crowd. Ik heb beduusd een broodje kebab zitten eten op de tribune en was echt wel even de weg een beetje kwijt. Mn vriend zat blijkbaar ook ergens op de tribune en was wel blij dat ik hem appte dat ik uit de drukte was weggegaan. Uiteindelijk is de show 2x stilgelegd omdat er iemand hulp nodig had, en de 2e is met een ambulance afgevoerd. Ik zie dat veel mensen Slaugther to Prevail top vonden, maar ik hoop wel dat iedereen die show een beetje heel is doorgekomen. Ze klonken super strak. Zelfs mijn vriend, die deathcore echt takkeherrie vindt was overtuigd (en wil nu Lorna Shore ook een kans geven omdat hij weet hoe enthousiast ik daar over was). Ik had nog best wat tijd om weer een beetje bij te komen voordat Emperor begon. Daar heb ik vervolgens aardig op staan viben voordat ik ben vertrokken richting Machine Head. Van tevoren had ik zoiets van, moeten die nu alweer komen? Maar ik weet eigenlijk niet waarom ik klaagde want ik vond ze vorig jaar top en ik vond ze dit jaar weer top. Een iets andere setlist, en weer afsluiten met Halo met vuurwerk, en dit keer de kans krijgen om er samen met mijn vriend heen te gaan, die vorig jaar niet mee was. Wat een top afsluiter van het festival. Heb nog veel te lang zitten nagenieten met mijn vrienden op de camping.

Top 3:
1. Machine Head
2. Karnivool
3. Of Mice & Men

Tegenvallers:
Dream State !

Had ik eigenlijk ook wel willen zien:
(Crystal Lake), Rival Sons

Maandag

Ik had dus veel te weinig geslapen, omdat we het nog te gezellig hadden op de camping die nacht, maar vooruit, het was voorbij. Maandag was echt verrassend warm. Ik had al eerder mijn ervaring gedeeld over de terugreis, maar de korte samenvatting is dus dat er veel te weinig pendelbussen waren, waardoor de rij veel te lang was en er meerdere mensen oververhit en uitgedroogd zijn geraakt. Dat had wel wat beter geregeld mogen worden.


Al met al heb ik een topweekend gehad en kijk ik al weer uit naar volgend jaar!
Heerlijk verslag om te lezen, flink wat herkenbare elementen voor mij haha. Moet ook nog eens gaan schrijven...
 

Projunk

Campingartiest
15 nov 2023
89
100
Verslag van mijn graspop:

Woensdag

Op woensdag werd ik rond 5 uur 's nachts wakker en las toen het bericht dat de parkings gesloten bleven en dat je alleen met de trein mocht komen, en het liefst niet op woensdag als het geen noodgeval was. Al de vage berichtgeving over noodopvang gaven me nogal veel stress. Mijn vrienden en ik hadden al treinkaartjes voor woensdag, die we niet meer konden annuleren, dus uiteindelijk toch besloten om woensdag al richting de boneyard te gaan, en uiteindelijk bleek dat dat ook niet echt een probleem was, en dat de meesten toch gewoon op woensdag al aankwamen. Verder kreeg ik een lichte hartverzakking van de drugshond, maar blijkbaar is je wiet dubbel inpakken en diep in je koffer verstoppen voldoende dat hij het niet ruikt. We stonden vlak bij het toiletblok op het achterste veld, en hadden een beetje twijfel over of dat wel een oké positie zou zijn, maar uiteindelijk hebben we daar verder geen last van gehad. Ik heb nog nooit zo vlot mijn bandje kunnen omwisselen. Er stond geen rij en binnen 10 seconden had ik mijn bandje om, met skullies erop en 2 munten voor de bekers. Erg goed geregeld, mijn complimenten! Verder bleek dat ondanks dat de preparty was gecanceld dat het festivalterrein toch geopend was (en nog mooi groen). In het classic rock cafe was de sfeer een beetje dood ondanks dat daar wel een DJ stond, maar in de metaldome stond een playlist op en was het gezellig. Ik heb daar nog de grootste blauwe plek van het weekend opgelopen haha. Ik was vriendschappelijk een beetje op mn vrienden aan het inbeuken, wat een aantal anderen zagen als uitnodiging om een moshpit te starten. Dat was niet echt mijn bedoeling, maar de sfeer zat er wel goed in. Toch zijn we een beetje vroeg gaan slapen, want we hadden nog 4 dagen voor de boeg.

Donderdag

Mijn vriend zou pas op donderdagochtend aankomen met de auto, samen met een andere vriend die alleen de donderdag kwam. Ze hebben geparkeerd in Geel en het laatste stukje met de trein gedaan. Ze konden op station Mol meteen in de pendelbus stappen (terwijl wij op woensdag nog wel even hebben staan wachten), dus dat was goed geregeld. Ze waren lekker op tijd, spullen de tent in en we waren er klaar voor. Ik startte mijn dag bij Solence. Was een erg leuke opening. Ze waren dankbaar richting het publiek, het was het derde festival waar ze ooit speelden, maar ze kregen iedereen goed mee. En hun muziek is gewoon erg catchy. Die gaan we nog wel terug zien in de toekomst denk ik. Daarna ben ik door gegaan naar Dominum op de andere main stage. Ik was benieuwd naar de zombies en de show, maar eigenlijk viel dat wel een beetje tegen. Op zich was de muziek niet slecht, maar ik had op iets meer gehoopt. Wel bonuspunten voor een unieke interactie met het publiek. Een springende wave met metal grunt (of hoe je het wilt omschrijven) heb ik nog niet eerder voorbij zien komen. Daarna ging ik met mijn vriendengroep door naar Bleed From Within, en dat kwam meteen wel lekker binnen. We zijn in de pit gedoken en elkaar een beetje kwijtgeraakt. Achteraf bleek een van mn vrienden een flinke kopstoot te hebben gehad en met ijs bij de ehbo te zijn beland, oeps. Ik was bang te vallen op de gladde platen, en had geen zin om zo vroeg al in de modder te liggen, dus ik ben weggecrowdsurft van de pit en heb mijn vriend weer opgezocht, die als enige niet in de pit was gedoken. Verder speelde de band erg goed. Daarna zijn we doorgegaan naar de metal dome voor Alien Weaponry. Klonk erg goed, ben er lekker op losgegaan en was zeker gaaf om te zien. Daarna had ik naar Bury Tomorrow gewild, maar het was ook wel tijd om even te zitten en wat te gaan eten. Ik ben naar de food trucks bij de Jupiler gegaan, en kwam er daar achter dat de Jupiler dus toch een scherm had, maar dan achter de tribune. Ik heb niet veel van Bury Tomorrow meegekregen, maar het zag er uit alsof het wel hard ging. Daarna had ik eigenlijk even geen plannen. Mijn vriend wilde graag naar Health, dus we zijn ergens aan de zijkant in de metal dome gaan zitten, en wat een goede verassing was dat! Dat was toch opeens wel een heel goede band, misschien zelfs wel top 3 van de dag. Dat zag ik van tevoren echt niet aankomen. Daarna zijn we met de hele groep naar Textures gegaan, maar dat viel voor de meesten van ons toch wel erg tegen. Eigenlijk hadden we graag gewoon naar Hanabie. gewild, maar helaas. Vervolgens ben ik bij Babymetal wezen kijken. Ik wilde ze toch graag gewoon een keer gezien hebben. Ik dacht dat ik het heel vet zou vinden, maar uiteindelijk was het toch meer een 'leuk eens gezien te hebben'. Ik vond dat de lead zang vs de background zang niet helemaal lekker stond afgesteld, en de strakke gezichten tijdens de dansjes voelde toch een beetje alsof ze er niet zo'n zin in hadden, ookal is het geloof ik eerder een cultuur dingetje, want tussen de nummers door waren ze wel aan het lachen terwijl ze een beetje probeerden het publiek te hypen. Ik ben op tijd weg gegaan voor een goede plek bij Ne Obliviscaris, en wat een prachtig optreden was dat toch weer. Ik wist al hoe goed ze waren, maar ze wisten me opnieuw te ontroeren en ik hou toch zo veel van violen en metal. Daarna ben ik naar Underoath gegaan, was een goede band, maar ik moet bekennen dat het ondertussen al weer een beetje is weggezakt en ik er niet zo veel over kan zeggen. Dan All Them Witches, dat was een hele fijne band en een waar ik het bijzonder naar mijn zin heb gehad. Ook mijn vrienden hebben er echt van genoten. Ik ben met hun meegeweest om nog een stukje van Polyphia mee te pakken. Ze klonken goed, maar ik kon er niet helemaal inkomen. Daarna was ik toch wel een beetje op en ben ik een plekje gaan zoeken op de tribune voor Tool. Het viel me op dat het veld helemaal niet zo vol was, en ik ook vrij makkelijk op de tribune kon gaan zitten. Het optreden zelf was goed, en ze speelden Schism! Maar ik kon er niet helemaal in opgaan, terwijl ik andere bands later in het weekend ook vanaf de tribune heb gekeken en dat wel kon. Ik heb ook van vrienden begrepen die Tool ook in een zaal hebben gezien dat ze de echte show toch voor tijdens hun eigen concerten bewaren. Al met al was het een goede eerste dag, die ik prima heb weten te overleven met een poncho en schoenen die ondanks een kapotte zool toch volledig waterdicht bleken te zijn.

Top 3:
1. Ne Obliviscaris
2. All Them Witches
3. Health ?

Tegenvallers:
Dominum, Textures

Had ik eigenlijk ook wel willen zien:
Silverstein, Amaranthe, Kvelertak

Vrijdag

Het weer was deze dag best wel slecht, en het terrein lag er ook niet best bij. Gelukkig was ik al van plan om veel heen en weer te gaan tussen de tenten deze dag. Ik ben gestart in de marquee bij Svartsot. Op zich een leuke band, maar de doedelzak en fluit stonden wel wat zacht in de mix, waardoor ze niet echt hoorbaar waren, wat toch wel jammer was. Ik kwam toch ook wel voor de folkinvloeden zegmaar. De modder vond ik ook wel een taak om doorheen te ploegen, dus ik heb besloten toch wel een aantal main stage bands over te slaan. Geen Lansdowne dus, maar wachten in de metal dome op Khemmis. Dit was een fijne band, en heb er van genoten. Toch nog een beetje doom deze editie. Vervolgens terug naar de marquee voor Borknagar, en wat is dat toch een fijne band. Ben er lekker in op gegaan. Hammerfall overgeslagen om terug te gaan naar de metal dome voor High On Fire. Ik ben normaal wel van de stoner, maar dit was toch niet helemaal mijn ding. Ik vind dat ze een aantal goede nummers hebben, maar dat kwam live niet helemaal over. Het was ook iets aggresiever dan ik het liefst heb, ik wil meer een beetje kunnen viben. Vervolgens door naar Vltimas, en dat was dan wel weer erg fijn. Spelen goed. Vervolgens heb ik de overtocht naar de mainstages gemaakt. Met mijn vrienden ben ik vanaf de andere main stage naar Avantasia gaan kijken. Ik kon horen dat dat erg goed was, maar ik kwam er niet echt in mee. Ik was al veel te veel met mijn hoofd bij Electric Callboy. Dit was dé band waar ik het meest naar uitkeek van het hele weekend, en ze stelden niet teleur. De crowd werd wild, en ik ben mijn vrienden na een paar nummers kwijtgeraakt. Verder besloten 2 mannen dat ik wel moest crowdsurfen, en ik had daar niet zo veel over te zeggen. Ik denk omdat ik een EC shirt met Spaceman droeg, en Spaceman op dat moment werd gespeeld. Normaal zou ik het misschien niet zo chill hebben gevonden als ik zonder mijn instemming opeens werd gecrowdsurft, maar ik had er eigenlijk geen problemen mee lol. Ik hou van Electric Callboy, en dit is denk ik de grootste afstand die ik crowdsurfend heb afgelegd? In ieder geval ben ik aardig heen en weer gegaan over het publiek. Daarna kwam ik ook in een iets rustiger deel van het publiek terecht (nog steeds erg veel crowdsurfers en mensen die los gaan, maar niet meer geplet worden). Ik vond het een toffe show, maar stiekem vond ik de show tijdens de Rock Circus vorig jaar beter. Mijn vrienden vonden het ook wat moeilijk om te genieten door hoe veel crowdsurfers er waren. Mijn vriend heeft wel voor het eerst gecrowdsurft nu, hoewel dat ook deels was om naar een andere plek te komen waar hij minder geplet zou worden. We hebben beiden gecrowdsurft tijdens We Got The Moves, en stonden tijdens de breakdown nog voor de barriere, omdat er zoveel crowdsurfers waren dat er een opstopping ontstond en we niet snel terug het publiek in konden. Was ook wel heel gaaf om zo dicht bij het podium tussen de security los te gaan met een groepje mensen, ookal heb ik niet doorgehad dat mn vriend vlak voor me stond haha. Daarna zijn we weer teruggegaan naar de metal dome om alvast klaar te gaan zitten voor Graveyard. Wat een goede show was dat, ik vond het wel een beetje moeilijk om daar eerder weg te gaan, maar dat was het waard, want daardoor hadden we een goed plekje voor Pendulum! We hebben de marquee letterlijk afgebroken, en die trampoline vloer, kan ik die alvast weer aanvragen voor volgend jaar? Hoe gaaf was dat haha. De platen lagen los en waar ik stond besloten mensen daaromheen maar een moshpit te bouwen haha. Wat een topfeest, absoluut het hoogtepunt van het weekend. Geen idee waar ik de energie vandaan haalde, maar ik heb de volle set staan springen, fantastisch.


Top 3:
1. Pendulum !!!
2. Electric Callboy
3. Borknagar

Tegenvallers:
(Svartsot), High On Fire.

Had ik eigenlijk ook wel willen zien:
(Lansdowne, Hammerfall), The Vintage Caravan, volledige set van Graveyard

Zaterdag
Dit was de dag met de minst interessante lineup voor mij, maar uiteindelijk heb ik ook weer gewoon een top dag gehad. In de ochtend lag ik een beetje te sterven in mijn tentje (ik was al ziekig voor graspop begon, en ik had nogal een hoestaanval die ochtend, sorry iedereen die bij me in de buurt lag op boneyard). Vandaag zou mijn rustdag worden. Begin van de dag dus maar lekker zitten op de tribune. Laatste deel van Spoil Engine meegekregen, klonk wel goed maar heb er niet veel van meegekregen. Daarna Fleddy Melculy. Had ze in 2018 gezien op de jupiler vanwege de gimmick, en in 2022 overgeslagen omdat het niet mijn muziek is. Maar de laatste tijd ben ik ze veel meer gaan waarderen en wat kwamen ze goed over, zelfs vanaf de tribune gingen we er in mee. Ik heb honger, ik wil brood! Erg goed. Daarna ben ik wezen kijken bij Red. Ik kende van hun 1 nummer, dus dat was een beetje jeugdsentiment. Het was vermakelijk, maar heel eerlijk, zo goed klonk het eigenlijk niet. Vervolgens door naar Vola, en dat was wel lekker in meegaan. Was goed. Met het wegvallen van Frog Leap had ik een gat, want Steel Panther hoefde ik niet per se nog een keer te zien. De grap was er na 1 keer wel van af. Mijn vriend en ik hebben onze green coins gebruikt om eens een rondje te maken in het Reuzenrad, wat we nog nooit gedaan hadden. Dat was eigenlijk best wel gaaf, leuk om het terrein eens van boven te zien. Ook om een kijkje 'achter de schermen' te krijgen, en een overzicht van welk deel van de camping nou was overstroomd enzo. Daarna zijn we doorgegaan naar Ice Nine Kills. Ik had ze vorig jaar overgeslagen, en wilde er dit keer toch wel bij zijn. Het klonk goed en de show was goed, maar ik kon er niet volledig in mee. Vervolgens door naar de marquee voor Rotting Christ, en wat waren die goed. Was ook een band waarbij ik naarmate ik er meer naar luisterde er ook steeds meer zin in kreeg, en ze hebben het waargemaakt. Toen kwam ik op het moment van de dag waarbij ik pas ter plekke heb besloten welke bands ik wilde zien, terwijl ik het meeste allemaal al van tevoren had uitgedacht. Eerst While She Sleeps. Op dit punt begon ik het gras wel echt te missen want ik wilde gewoon in het gras kunnen zitten, maar ik wist een droog plekje bij de eettentjes te vinden op de platen en heb vanaf daar zittend toegekeken. En eigenlijk klonk het gewoon best wel goed. Vervolgens ben ik door gegaan voor een stukje Kampfar in de marquee, en dat klonk ook best wel goed. Daarna terug naar de main stage om nog een stuk van Architects mee te pakken. Ik had ze slechts 1x eerder gezien, jaren terug als voorprogramma bij parkway drive, en toen was het geluid zo slecht dat je niks van de gitaren of zang kon horen, en sindsdien had ik ze nooit meer een kans gegeven ondanks dat ik weet dat het wel een goede band is. Gelukkig stond het geluid erg goed, en nu snap ik toch wel waarom iedereen Architects zo goed vindt. Daarna heb ik mijn vrienden weer opgezocht om naar Blind Guardian te gaan, en ik ging vooral goed op hoe goed mijn vrienden er wel niet op gingen haha. Valhalla! Ik ben daarna met een aantal doorgegaan naar Wolfmother, en waarom hebben zo weinig mensen het over hoe goed die wel niet waren? Dat was echt lekker losgaan. Mijn vriend wilde graag 2 nummers van Kamelot zien, waar ik weinig interesse in had, maar gelukkig besloot hij al naar 1 nummer dat we daar weg gingen. Dus door naar de tribune om Avenged Sevenfold te luisteren. Net als de vorige keer, ze klinken goed, maar het mist toch net die wow factor ofzo. Daarnaast geen Bat Country in de setlist, jammer. Dan als laatste, Bring Me The Horizon. Tiener ik was wel echt fan van het album Sempiternal (en huidige ik eigenlijk ook), maar ik had ze nog nooit live gezien. Maar was toch wel een strakke productie, erg gaaf om te hebben gezien. Zelfs sommige nieuwe nummers die ik niet zo fantastisch vind wisten me live te overtuigen. Mooie nieuwe headliner hoor. Zelfs vanaf de tribune ging ik er in op, en mijn vriend snapt toch wel wat er goed aan is, ookal vond hij dat sommige show elementen en die fan op het podium de vaart er een beetje uit haalden. Ik had daar geen last van.

Top 3:
1. Bring Me The Horizon
2. Wolfmother
3. Rotting Christ

Tegenvallers:
Red

Had ik eigenlijk ook wel willen zien:
Pain !!

Zondag

Terrein lag er nu toch echt wel goed bij, hulde aan de organisatie met de stro en alles. Het was nog verrassend warm deze dag. We waren al vroeg op het terrein en besloten zo'n golden moment mee te pakken in de metal dome. We hadden iets gezien over dat we een pin konden krijgen en hadden wel interesse. Het bleek een gezamenlijke breath work oefening, en heel eerlijk, ik ging er erg goed op. Van mij mogen dit soort dingen vaker, of bijvoorbeeld wat milde yoga poses ofzo. Wel jammer dat bleek dat die bonsai app niet te downloaden was voor mij als nederlander, had toch wel zo'n pin gewild. Ik snap ook niet zo goed wat een betaal app met breath work te maken heeft? Maar ik vind het wel een mooi iets om zo je dag te beginnen. We stonden dus al klaar voor Future Palace, en dat was een lekker starter van de dag. Klonk goed. Vervolgens The Last Internationale gaan kijken vanaf de tribune. Het leren pakje van de zangeres was een keuze met hoe warm de zon was, en het had wel iets minder speech en iets meer muziek mogen zijn. Verder vond ik het vooral geschikt als achtergrondmuziek, maar ik had ook niks anders verwacht. Daarna zijn we verder naar voren gegaan voor Atreyu, en dat was toch wel een erg lekker optreden. Het stopte alleen opeens een beetje plotseling, het leek erop alsof ze om wat voor reden dan ook opeens eerder moesten stoppen, jammer. Daarna ben ik doorgegaan naar Dream State, maar dat was de grootste tegenvaller dit weekend. Ik heb het een aantal nummers geprobeerd een kans te geven, maar dit is de enige band geweest waar ik ben weggelopen. Na wat ronddwalen ben ik geëindigd bij Crystal Lake in de marquee, en dat klonk stukken beter. Uiteindelijk maar 2 nummers van gezien. Daarna ben ik vanaf de tribune naar Black Stone Cherry gaan luisteren, en dat was gewoon chill, klinken altijd goed. Origineel had ik hier lekker in het gras willen chillen en blijven zitten voor Rival Sons, maar er was geen gras en de zon werd me ook iets te veel dus ik ben met mn vriend meegegaan naar Vukovi. Dat was wel oke, en daarna gaan zitten voor Crownshift. Helaas stond het geluid niet helemaal top en opende ze met hun beste nummer. Het geluid werd naarmate de set vorderde wel beter, maar ik vond ze minder goed dan ik gehoopt had. Daarna was het tijd voor Of Mice & Men. Dit is een van de eerste bands waar ik echt fan van ben geweest, en in mijn tienerjaren heb ik ze erg vaak live gezien, maar nadat Austin de band heeft verlaten ben ik eigenlijk afgehaakt. Ik vond hun nieuwere werk minder, maar hun meeste recente werk vond ik beter en ik was wel benieuwd hoe ze tegenwoordig zouden klinken. Ik moest er even aan wennen dat Austin er niet meer was, maar uiteindelijk wisten ze me wel te overtuigen dat ze nog steeds gewoon erg goed zijn! Wat een positieve verrassing. En mijn vriend was ook erg overtuigd, die vond ze zelfs nog beter dan Bring Me The Horizon. Hij vond het verreweg de beste metalcore act van het weekend. Daarna naar Karnivool en dat was gewoon een heerlijk optreden, lekker in meegaan. Was echt een goed optreden. Daarna door naar Slaugther To Prevail. Eigenlijk wilde ik die meepakken vanuit de moshpit, want ik was er van tevoren al erg enthousiast over. Toen ik in de buurt van de pit kwam echter bleken er wel erg veel boze mannetjes te zijn, als je snapt wat ik bedoel. Verder waren er ook erg veel crowdsurfers, maar op een niet chille manier. Ik vind het normaal top om crowdsurfers te tillen, en misschien stond ik gewoon op de verkeerde plek, maar ik kreeg ze constant zonder waarschuwing op mn hoofd gedonderd. Na de 5e klap op mn hoofd binnen 2 nummers werd het me allemaal een beetje duizelig en ik kreeg ook een heel naar gevoel over de crowd, dus toen ben ik maar weggevlucht uit de drukte. Ik was ook mn bril bijna kwijt, wat niet de eerste keer was, maar dit was op een manier die gewoon nogal naar voelde. Gelukkig had ik hem nog te pakken. De band zelf speelde echt heel strak en was helemaal top, maar het was echt niet mijn crowd. Ik heb beduusd een broodje kebab zitten eten op de tribune en was echt wel even de weg een beetje kwijt. Mn vriend zat blijkbaar ook ergens op de tribune en was wel blij dat ik hem appte dat ik uit de drukte was weggegaan. Uiteindelijk is de show 2x stilgelegd omdat er iemand hulp nodig had, en de 2e is met een ambulance afgevoerd. Ik zie dat veel mensen Slaugther to Prevail top vonden, maar ik hoop wel dat iedereen die show een beetje heel is doorgekomen. Ze klonken super strak. Zelfs mijn vriend, die deathcore echt takkeherrie vindt was overtuigd (en wil nu Lorna Shore ook een kans geven omdat hij weet hoe enthousiast ik daar over was). Ik had nog best wat tijd om weer een beetje bij te komen voordat Emperor begon. Daar heb ik vervolgens aardig op staan viben voordat ik ben vertrokken richting Machine Head. Van tevoren had ik zoiets van, moeten die nu alweer komen? Maar ik weet eigenlijk niet waarom ik klaagde want ik vond ze vorig jaar top en ik vond ze dit jaar weer top. Een iets andere setlist, en weer afsluiten met Halo met vuurwerk, en dit keer de kans krijgen om er samen met mijn vriend heen te gaan, die vorig jaar niet mee was. Wat een top afsluiter van het festival. Heb nog veel te lang zitten nagenieten met mijn vrienden op de camping.

Top 3:
1. Machine Head
2. Karnivool
3. Of Mice & Men

Tegenvallers:
Dream State !

Had ik eigenlijk ook wel willen zien:
(Crystal Lake), Rival Sons

Maandag

Ik had dus veel te weinig geslapen, omdat we het nog te gezellig hadden op de camping die nacht, maar vooruit, het was voorbij. Maandag was echt verrassend warm. Ik had al eerder mijn ervaring gedeeld over de terugreis, maar de korte samenvatting is dus dat er veel te weinig pendelbussen waren, waardoor de rij veel te lang was en er meerdere mensen oververhit en uitgedroogd zijn geraakt. Dat had wel wat beter geregeld mogen worden.


Al met al heb ik een topweekend gehad en kijk ik al weer uit naar volgend jaar!
Mooi verslag
Het lijkt idd dat er weinig mensen van dit forum bij wolfmother waren.
Die waren zeker ook hij een hoogtepunt die dag. Superstrak en catchy genoeg.
Heerlijk mee blèren en springen
 
  • Leuk
Waarderingen: charlottekos

Dr. Hannibal

Headliner
24 nov 2013
5.567
6.534
Niemand anders hier High On Fire gecheckt?
@Dr. Hannibal was lyrisch. Die hoorde ik er zelfs op zondag nog over, haha. Staat in z'n top-3 van het hele weekend, geloof ik.
Correct, ja! Was een magistrale show die inderdaad een glansrijke overall top 3 positie inneemt. Die Dome stond te trillen op zn grondvesten, wat een orkaan aan geluid produceren die live zeg... En het geluid was perfect afgesteld daarvoor, je kon alles toch steeds goed horen naar mijn idee, maar dan achter een 3 keer zo dikke muur van fuzz en noise als op het album haha. Hele vette ervaring om die nummers zo te beleven, veel toppers gespeeld ook. Zei toen direct al dat ik met Adam Jones en Matt Pike mijn twee favoriete gitaristen van het festival al gezien had, begin van de vrijdag avond, en dat is ook zo gebleken. Al ging alleen Brutus er daarna als totaalplaatje nog wel overheen.
 

Gebruikers die dit onderwerp bekijken