Stem nu op de Festivalacts Top 100 der Lage Landen! Wie zijn de beste Nederlandse en Belgische festivalacts ooit? »

Festileaks Festival Draft VI: ABC Edition

Joslittel

Subheadliner
17 feb 2016
4.704
1.681
De organisatie van JozzFest heeft zitten duimen en bidden maar het is gelukt om droomheadliner nummer 2 te boeken! Een van de grootste hardrockbands allertijden ondanks een relatief korte bestaanstijd van 12 jaar. De hechtheid van de band blijkt uit het feit dat ze stopten na het overlijden van drummer John Bonham. Maar met deze naam verklappen we eigenlijk al over wie we het hebben. Een band die bestaat uit absolute rasmuzikanten die ieder op hun eigen instrument behoren tot de absolute wereldtop. Natuurlijk Jimmy Page op gitaar, John Paul Jones op toetsen en bas en de nog steeds onvermoeibare Robert Paul als zanger. Een rockproduct uit de jaren '60 zoals we ze niet snel meer zullen zien. Opgegroeid met de LP's thuis en nummers als Stairway to Heaven, Kashmir, Whole Lotta Loveen Rock and Roll zijn in het geheugen gegrift. Maar voor de organisatie neemt het epische Since I've Been Loving You de prijs mee naar huis voor beste nummer uit de catalogus. We zijn enorm blij dat het machtige Led Zeppelin het hoofdpodium op de laatste dag van Jozzfest afsluit!


Het voorlopige affiche van JozzFest ziet er als volgt uit:

1642188489969.png

@warriorandweirdo
@Paddy
 

HollandiaFCB

Dagopener
24 jan 2016
656
580
Achja, niet getreurd, met onze posities hadden we toch geen kans gehad!
Maakt het echt een stuk draaglijker deze draft he. Je zal bij de R en D vooraan zitten zeg... op dit forum haha. Maar het worden allemaal parels doordat gelukkig alle acts kiesbaar zijn
 

Ga mee op een onvergetelijke busreis naar twee bucketlist-festivals in Oost-Europa
Festileaks Festivalvakantie 2022

Paddy

Subheadliner
16 dec 2014
3.981
568
Organisatie in de problemen door last minute annulering door London grammar. Nieuwe naam wordt over enkele minuten aangekondigd.
 

Rikkie

Gouden Tip
14 nov 2012
438
384
Elke festivalorganisatie vraagt zich elk jaar opnieuw af: welke band het act als afsluiter geboekt kan worden?

Welke act kan er na 3 festivaldagen nu voor zorgen dat de gehele weide van voren tot achter nog één keer gaat dansen?

Welke act krijgt zelfs de meest 'stijve harken' in het publiek in beweging.

De organisatie van Once upon a time in the West heeft hier het antwoord op. LCD Soundsystem zal het driedaagse festival afsluiten!


@Oasiss en @HollandiaFCB
 

Oasiss

Sunset slot
4 okt 2016
2.349
1.002
Pfoe, wat is de L een slagveld! En dan nog ik keuzestress zitten.

Het is de organisatie van het Live Forever Festival echter deze zaterdagochtend gelukt de subheadliner van dag 1 te strikken. Ze komt uit New York, waar ze metafysica studeerde. Gelukkig voor ons was haar liefde voor (eerder hier voorbij gekomen) artiesten als Leonard Cohen en Bob Dylan zo groot, dat ze toch volledig is gaan focussen op hetgeen waar ze de hele wereld mee verblijdt, muziek maken. En hoe?!. Ze staat bekend als een van de meest invloedrijke singer songwriters van deze eeuw. Met enorme trots kondigt het Live Forever Festival aan:

LANA DEL REY


@HollandiaFCB (hopelijk zit ik je niet weer dwars)
 

HollandiaFCB

Dagopener
24 jan 2016
656
580
Wat een enorme shortlist met fantastische artiesten had de, al zegt de organisatie het zelf, organisatie gemaakt met de "L". Velen van deze zijn uiteraard gekozen, waaronder de prachtige keuze hierboven, maar desondanks toch blij verrast dat de volgende must have/see op ons festival te zien zal zijn.
Simbiatu "Simbi" Abisola Abiola Ajikawo groeide op in Londen als kind van Nigeriaanse ouders. Vanaf 2010, maar vooral vanaf 2013, begon ze met mixtapes en EP's te strooien. Het duurde een aantal jaren voordat ze bij het bredere publiek bekend werd, met in 2019 het album "Grey Area" die door de Britse pers door haar open, progressieve teksten en variërende hiphopsound tot beste rapalbum wordt gekozen. De echte knaller volgde echter afgelopen jaar. "Sometimes I Might Be Introvert" knalt er met "Introvert" meteen bombastisch in en zet de toon voor de rest van het album. Veel ga en hoef ik hier niet verder over uit te wijden, want niet voor niks stond het op de 2e plaats van de beste albums van 2021 op dit forum. Hoor je bij het zeldzame groepje die het nog niet geluisterd heeft? Doen! En ga daarna genieten van het optreden van Little Simz op onze overdekte stage.


@Brian
 

Oasiss

Sunset slot
4 okt 2016
2.349
1.002
Geweldige boeking, in mijn ogen hét beste album van 2021. Tot het laatste moment ook getwijfeld tussen Lana, haar en nog wat L's.
 

ThijsDB

Support act
6 mrt 2016
938
418
Ik had een mooi lijstje gemaakt voor deze letter, nu is daar al de helft van weg :cry:
 

randyrw

Gouden Tip
9 mrt 2018
354
262
Ja de L is wel de moeite. Heb er toch ook al veel mogen schrappen… en toch blijft er nog veel over!
 

Brian

Sunset slot
16 jun 2015
2.835
1.499
Het is weer tijd om een grote naam toe te voegen aan onze line-up. We hebben het over de tent sub, die anderhalf uur op het podium komt te staan. Een grootheid, baanbrekend en pionier. Bekend om zijn karakter, zijn raspende stem en trompet kunsten.

Louis-Armstrong.png
Tot nu toe aangekondigd:
Vr - James Brown - Bill Withers - Hüsker Dü
Za - Kula Shaker - White Lion
Zo - Emerson, Lake and Palmer - Louis Armstrong - The Cyrkle

@koekdoos en @ThijsDB
 

koekdoos

Geliefde act
22 okt 2018
1.366
560
En we houden de snelheid erin! Met in het begin meteen knallers van aankondigingen met Whitney Houston, Bee Gees en Kool & The Gang had de organisatie van Baspop recentelijk wat meer weer de oude vertrouwde metal namen gevonden. Maar we schakelen nu weer terug met:

Leo Sayer

Ook voor Baspop even een overzicht met reeds aangekondigde namen:

Whitney Houston - Bee Gees
Kool & The Gang
Extreme - Cutting Crew - Leo Sayer
Joe Lynn Turner - Hardline


@ThijsDB en daarna @werchter12
 

Gebruikers die dit onderwerp bekijken