Festileaks Festival Draft V: The Duo Penotti Edition

HollandiaFCB

Dagopener
24 jan 2016
501
323
Iemand moet de laatste zijn... Hè, jammer. Op papier zou je toch denken dat A King of Magic meer stemmen verzameld had moeten hebben. Nick Cave, Dua Lipa, Billie Eilish, Bruce Springsteen: eigenlijk de perfecte diversiteit die je als major anno 2021 wil hebben. Uiteindelijk hebben @Timmetje en @Rikkie drie weekendtickets verkocht. Ook zijn er drie dagtickets gekocht voor de donderdag van Nick Cave, Franz Ferdinand, Kraftwerk, The Kooks, Grace Jones en ook bijvoorbeeld de steeds populairdere S10. Daarnaast heeft Bruce Springsteen nog één dagticket gekregen. En wat een dag ook! Thom Yorke, Doe Maar, Agnes Obel en Tash Sultana. Prachtig. Al met een mooie line-up Tim en Rik, maar het is helaas niet voldoende voor een hoge plek in deze draft.
Festival-Poster-Kind-of-Magic.jpg

Lekker rustig past mij precies!
 
  • Leuk
Waarderingen: Timmetje en wenteldave

wenteldave

Headliner
21 apr 2019
5.453
1.365
Hier laat ik het voor vanavond even bij.
Het is te merken aan het puntenaantal dat de kwaliteit van de festivals dicht bij elkaar zat. Waar Tim en Rik 13 punten hadden hebben deze twee festivals 14 punten weten te bemachtigen. Op een gedeelde vierde plek zijn @Oasiss en @koekdoos met Baspop Live Forever en @Martijn en @HollandiaFCB met Here Comes the Night Time geëindigd.

Baspop Live Forever: een festival waar twee op het oog heel uitelkaar liggende smaken met elkaar opgescheept zaten. En ik moet zeggen, dat is eigenlijk wel voor herhaling vatbaar. Metallica, Radiohead, Iron Maiden, Tame Impala en Avantasia. Daar komt echt het beste van beide werelden samen. Ook het dagprogramma is knap in elkaar gezet met genoeg interessante en relevante namen. Jullie hebben vier weekendtickets en twee dagtickets voor de dag van Metallica verkocht. Een vierde plaats, daar mogen jullie best blij mee zijn!

Here Comes the Night Time daarentegen lijkt qua smaak dichter bij elkaar gelegen te hebben. Ook hier zorgt dat voor een schitterend resultaat. Vrijwel alle genres zijn vertegenwoordigd (met ook persoonlijke favorieten van de organisatie) en er zijn een paar namen mooie, creatieve namen uit de koker gerold. Jullie hebben drie weekendtickets verkocht en maarliefst vijf dagtickets: twee voor de donderdag met Arctic Monkeys, Beck en Massive Attack, één voor Florence & the Machine en twee voor het grandioze Arcade Fire. Da's toch een mooi aantal!

baspop-live-forever-jpg.611

here-comes-the-night-time-2-png.612
 

wenteldave

Headliner
21 apr 2019
5.453
1.365
Op de derde plaats is Supersonic Wings van @Brian en ondergetekende geëindigd. Uiteindelijk verkocht Supersonic Wings vier weekendtickets en vier dagtickets: drie voor de vrijdag van Stromae, Lorde, Iggy Pop en Amenra en één voor de zondag van TOOL, Faith No More, Greta van Fleet en Black Country, New Road. Dat brengt het totaal op 16 punten. Ik ga hier niet uitgebreid over schrijven, want ben niet zo van de zelfverheerlijking ;)
Supersonic-wings-poster.png
 

wenteldave

Headliner
21 apr 2019
5.453
1.365
Het verschil tussen de nummers 3-6 en 1-2 is wel enorm. Op de tweede plek zijn @ThijsDB en @theblackmadness geëindigd met hun Fields of Splendour. De diversiteit aan headliners, van Systems of a Down naar Kendrick Lamar naar The Cure naar Pearl Jam, maar ook het dagprogramma met o.a. Lianne La Havas, Anderson .Paak, Richard Ashcroft en Zwange Guy heeft ervoor gezorgd dat er vier weekendtickets zijn gekocht. Ook zorgde dit prachtige programma voor de verschuiving van maarliefst 8 (!) dagkaarten. Er ging er één na de donderdag met SOAD, Slipknot en Lianne La Havas, vijf naar Kendrick Lamar, Tyler, the Creator en A Perfect Circle, één naar de zaterdag van The Cure en één naar Pearl Jams zondag. De verschuiving van zoveel kaarten betekent dus dat jullie een meer dan goede line-up hebben neergezet. Helaas waren 20 punten niet genoeg om de eerste plek te pakken. Die gaat namelijk naar...
fields-of-splendour-jpg.609
 

wenteldave

Headliner
21 apr 2019
5.453
1.365
@RubenFrusciante en @Yannick ! Wildgroei kreeg veruit het hoogste aantal weekendtickets, 7 namelijk en verkocht twee dagtickets: één voor Björks vrijdag met bijvoorbeeld Vampire Weekend en eentje voor de zondag van The Strokes en Noel Gallagher. Met 23 punten kregen jullie de meeste punten. Gefeliciteerd met die fameuze eerste plaats! Het had ook bijna niet anders gekund met zo'n line-up. Zoals we ook in eerdere drafts hebben gezien, doen nichefestivals het altijd goed in de draft en dat is in deze draft zeker niet veranderd. Met relatief kleine namen hebben jullie juist een schitterende line-up weten neer te zetten. Misschien een ideetje voor de echte festivalwereld. Neem dit concept over, want als het hier succes heeft, dan heeft dat het in de echte wereld ook wel. Nine Inch Nails, Björk, Low, Yves Tumor, Darkside, Frank Ocean, Danny Brown, Ulver, The Strokes, Robyn, Algiers, Suede, Fontaines D.C. Het is gewoon knap hoe jullie al deze namen bij elkaar hebben weten te vinden en het tot een succes hebben gebracht. Chapeau!
kbEYdsG.png
 

Ga mee op een onvergetelijke busreis naar twee bucketlist-festivals in Oost-Europa
Festileaks Festivalvakantie 2022

ThijsDB

Support act
6 mrt 2016
881
206
Oh wow, ik had geen verwachtingen dus ik ben meer dan tevreden met die tweede plaats! Ik vond het concept van de duodraft alleszins een heel leuke uitdaging, met veel compromissen en keuzes die ik anders nooit had gemaakt.
Proficiat uiteraard aan de verdiende winnaars Yannick en Ruben! (jullie verkochten ook een combi aan mij)
Bedankt ook aan de andere deelnemers en wenteldave voor de organisatie. Ik kijk al uit naar de volgende editie.
 

Loek123

Gouden Tip
7 nov 2019
470
63
Leuke line ups weer allemaal, mooi gedaan.

Had zelf als combiticket gekozen voor Baspop Live Forever. Top line up met de afwisseling van metal en andere genres, voor mij perfect om mijn favoriete bands te zien en ondertussen ook nog mijn muziek kennen wat te kunnen verbreden.

Verder een dagticket voor de donderdag op Fields of Splendour (blijkbaar was ik dus de enige) met toch wel 3 van mijn favorieten bovenaan de line up in Parkway Drive, System of a down en Slipknot.
 

Timmetje

Headliner
4 mrt 2015
6.458
784
Leuk om te zien dat de Duo Draft zo leuk heeft uitgepakt. Fantastische en bijzondere affiches!

Thanks aan alle kaartkopers voor A Kind of Magic en aan Rikkie voor de leuke samenwerking. Felicitaties aan Yannick en Ruben en natuurlijk dank aan Wenteldave voor de goede organisatie!

Was weer leuk! Kijk nu alweer uit naar de volgende. :)
 
  • Leuk
Waarderingen: wenteldave

Rikkie

Gouden Tip
14 nov 2012
384
217
Gefeliciteerd Ruben en Yannick!

Was zelf voor here comes the night time (combi) en supersonic wings (wel voor Amenra ipv Stromae) gegaan.

Wenteldave, bedankt voor de organisatie en Timmetje bedankt voor de samenwerking en de goede nazorg ;)
 
  • Leuk
Waarderingen: wenteldave

Martijn

Dagopener
28 nov 2013
694
119
Wildgroei was ook mijn keuze voor het weekend ticket, dus wat mij betreft een fraaie winnaar!

Ik vond het erg leuk om samen met collega @HollandiaFCB een festival samen te stellen. Kijk uit naar de volgende editie!
 
  • Leuk
Waarderingen: wenteldave

Brian

Sunset slot
16 jun 2015
2.571
1.093
Gefeliciteerd @Yannick & @RubenFrusciante Dreamteam! Jullie hadden ook een weekend ticket verkocht aan mij. Wel verschrikkelijke clashes (FKA Twigs - Viagra Boys om maar wat te noemen) het hele festival door. Ergens ben ik dus ook wel blij dat het niet daadwerkelijk georganiseerd wordt, want dat was een hel geworden. Mijn dagticket ging naar Here Comes The Night Time. Hele fijne zaterdag waar ik zou hopen dat de afstand tussen de Main en de Two niet te groot is want ik zou die dag er graag telkens tussen pendelen.

Bedankt @wenteldave voor en de organisatie en de samenwerking! We hebben er toch mooi een 3de plek mee veroverd :)

Ik heb een leuk idee voor de volgende draft, compleet anders dan wat we tot nu toe allemaal gedaan hebben. Hebben we mooi wat om vooruit te kijken in het nieuwe jaar dunkt me zo ;)
 

koekdoos

Geliefde act
22 okt 2018
1.265
381
Voor mij was er een combi-ticket voor het festival van @theblackmadness en @ThijsDB uiteraard voor de aanwezige hoeveelheid metal en een dagticket voor Bruce Springsteen van @Timmetje en @Rikkie voor de mooie combinatie van de headliner die wij zelf ook wilde hebben op ons festival en de hoeveelheid leuke Benelux-namen op die dag.

Uiteraard de felicitaties voor de overwinning van @Yannick en @RubenFrusciante . Niet mijn type festival (logisch uiteraard), maar dit is niet de eerste keer dat in ieder geval Yannick heeft gewonnen, dus er moet wel een goed idee achter zitten met een muzieksmaak die velen aanspreekt.

@wenteldave super georganiseerd, heel fijn hoe actief je de gekozen exclusieve namen per ronde hebt bijgehouden.

@Oasiss Super samenwerking met in ieder geval voor mij een nieuw persoonlijk record. Ik ben denk ik nog nooit zo dicht bij het podium gekomen met een gedeeld vierde plek. Leuk!

Verder bedankt aan alle bezoekers van ons festival en ook de overige deelnemers die nog niet benoemd zijn.

Ik heb een leuk idee voor de volgende draft, compleet anders dan wat we tot nu toe allemaal gedaan hebben. Hebben we mooi wat om vooruit te kijken in het nieuwe jaar dunkt me zo ;)

Klinkt al goed. Blijft het concept geheim, of krijgen we het vooraf al te horen of een hint of iets dergelijks? :LOL:
 

Brian

Sunset slot
16 jun 2015
2.571
1.093
Klinkt al goed. Blijft het concept geheim, of krijgen we het vooraf al te horen of een hint of iets dergelijks? :LOL:
Oh nee hoor, dat is geen groot geheim. Ik zit te denken aan een soort ABC systeem en dan geen restricties in keuze (qua overleden en relevant etc.). Maar ik ga daar tegen die tijd wel goed over nadenken en kom er hier op terug. Lijkt me wel wat voor ergens in de grijze maanden van het nieuwe jaar. December is zo'n drukke maand voor de meesten en voor je het weet zitten we er al bijna in ;)
 

koekdoos

Geliefde act
22 okt 2018
1.265
381
Oh nee hoor, dat is geen groot geheim. Ik zit te denken aan een soort ABC systeem en dan geen restricties in keuze (qua overleden en relevant etc.). Maar ik ga daar tegen die tijd wel goed over nadenken en kom er hier op terug. Lijkt me wel wat voor ergens in de grijze maanden van het nieuwe jaar. December is zo'n drukke maand voor de meesten en voor je het weet zitten we er al bijna in ;)

Slim, heb er nu al zin in! Maar inderdaad eerst maar eens even de jaarwisseling meemaken :p
 

Fireball

Dagopener
17 jan 2017
509
56
Felicitaties aan de winnaars, 👌 Baspop live Forever was mijn weekend keuze, met Iron Maiden - Radiohead - Slash/Miles Kennedy - Areyon - BOQ - en Metallica maak je mij wel blij hoor!
De dagticket was al snel duidelijk: de donderdag van a Kind Of Magic,: Nick Cave in Hilvarenbeek en Miss Montreal als guilty pleasure , dat mag ik niet missen...!!!! TOP
 
Laatst bewerkt:
  • Leuk
Waarderingen: Rikkie

Oasiss

Sunset slot
4 okt 2016
2.195
670
Druk weekend gehad, dus wel gelezen, maar nog niet gereageerd.

Allereerst natuurlijk de felicitaties een @Yannick en @RubenFrusciante. Heel mooi realistisch affiche, waar ik in real life zeker een ticket voor zou kopen (BKS, are you watching?).

Voor deze draft ging mijn weekendticket naar @Rikkie en @Timmetje. Billie Eilish en Nick Cave gaven de doorslag en dan nog een dag met The Boss én Thom Yorke maakten dat mijn voorkeur naar dat festival ging. Het dagticktet was voor mij wat lastiger. Heb lang getwijfeld tussen de Strokes dag van Yannick en Ruben en de dag van Florence and the Machine op Here Comes the Night Time. Uiteindelijk voor die laatste gedaan (en mijn afbeelding eer aangedaan).

Speciaal woord van dank aan @wenteldave voor de organisatie. Ik kijk altijd uit naar de drafts, maar nog niet zelf de moeite genomen iets te organiseren, dus dank daarvoor!

Ook dank aan @koekdoos voor de hele fijne samenwerking. Denk niet dat onze muzieksmaken veel verder uit elkaar konden liggen, maar desondanks was de samenwerking uiterst soepel. Bovendien een hoop muziek leren kennen waar ik normaal nooit naar zou hebben gezocht op Spotify.

Last but not least, ik kijk uit naar de volgende draft! Lijkt me goed deze na de jaarwisseling te doen inderdaad!
 
  • Leuk
Waarderingen: Rikkie en wenteldave

Gebruikers die dit onderwerp bekijken