Stem nu op de Festivalacts Top 100 der Lage Landen! Wie zijn de beste Nederlandse en Belgische festivalacts ooit? »

Best Kept Secret 2019 - Nieuws en geruchten

mattman

Headliner
Sfeerbeheer
4 dec 2013
6.919
1.204
De TWO was dan weer perfect voor de acts die erin stond. Het stond bijna altijd mooi vol zonder té vol te zijn. En zelfs tijdens Raconteurs en Interpol was het niet zo moeilijk om in te tent te geraken. Uiteindelijk ook blij dat die acts niet op de one stonden, de sfeer zou er nooit zo goed geweest zijn.
 

Rob Nijmegen

Playlistbediener
8 feb 2015
18
0
Ik was als vaste bezoeker van DTRH en regelmatig bezoeker van Lowlands voor het eerst op BKS.
Het is mij in veel opzichten heel goed bevallen.
Grootste pluspunten: prima sfeer, relaxte mensen, fraai en prettig ingericht festivalterrein. Ik zat op de boutique village camping en die beviel prima (behalve de lachwekkend strenge en tijdrovende toegangscontroles).
Ook het eten was prima. Het enige minpunt, maar dat is zeer persoonlijk, was voor mij de programmering. Ik vond de Raconteurs fantastisch, en heb met Sports Team misschien wel the next big thing gezien, maar verder viel het me behoorlijk tegen en dan met name wat er op One stond geprogrammeerd.
 

PwoperFish

Sunset slot
18 jan 2014
2.492
5
Ze hebben besloten geen BKS-specifieke bekers meer te maken, omdat die dus alleen op BKS gebruikt kunnen worden, las ik op Twitter.
Makes sense. Wel jammer voor mijn verzameling.

1. Bon Iver
2. Big Thief
3. Aldous Harding
4. Sports Team
5. The Raconteurs
6. Wooden Shjips
7. John Grant
8. Spiritualized
9. The Beths
10. Cigarettes After Sex
 

teunajax

Randprogramma
18 jul 2018
240
53
Mijn Top 5+5

1. Yves Tumor
2. Bon Iver
3. Stereolab
4. Personal Trainer
5. Crack Cloud
6. Interpol
7. Raconteurs
8. Shame
9. Kurt Vile
10. Sports Team

Speciale shout-out naar SOPHIE, Giant Swan, Viagra Boys, Death Grips, Stephen Malkmus en de 3voor12 sessie van Kate Tempest (helaas haar daadwerkelijke show niet kunnen zien door clashes, maar dit was ook heel goed)

Wat betreft CRJ en Christine. Van CRJ heb ik het meeste van een afstandje gehoord en Call Me Maybe op het veld meegepakt. Niet mijn ding maar ach, ik vond het nog niet eens zo'n heel slecht idee. Bij Christine stonden we lekker te dansen langs de waterkant. Muzikaal niet heel spannend, maar een prima show. Het lege veld was schrijnend, misschien nog erger was hoe statisch het wel aanwezige publiek was. Aan de andere kant, dat lege veld zul je bij BKS altijd houden tenzij je er een Radiohead neerzet. Vond dit, terugkijkend, net als CRJ niet eens een slecht idee.
 

selurxela

Dagopener
8 mei 2018
699
7
Big Thief staat zelden helemaal boven aan in de top 5's die hier worden genoemd, maar wel heel vaak op #2 (incl. bij mijzelf). Die zouden zo maar de winnaar van deze top 5 competitie kunnen worden.
 

Ga mee op een onvergetelijke busreis naar twee bucketlist-festivals in Oost-Europa
Festileaks Festivalvakantie 2022

selurxela

Dagopener
8 mei 2018
699
7
Sjoerd wrote:
Ik ben ergens wel benieuwd naar. Veel mensen hier waren sceptisch over Carly Rae Jepsen en met name over Christine & The Queens als headliner. Hoe was dit? 3voor12 is enthousiast, maar had ik ook niet anders verwacht.

Met Timo Pisaart en Atze de Vrieze hebben ze een paar warme pleitbezorgers voor alles wat androgyn/vrouwelijk/popmuziek is. Dus het zat er in, die halleluja verhalen. Hier op het forum was er vaak discussie tussen Mattman en Indiaan. Wat mij betreft ( en ik heb er lang genoeg bij gestaan voor een oordeel) wint de laatste. Met 2-0.

Ik had eigenlijk vooraf verwacht dat Lizzo, Christine en CRJ automatisch op nummer 1 t/m 3 van de 3voor12 Top 25 zouden komen, maar ze stonden slechts 1, 3 en 10. Ik vind het heel apart dat er vooral over de laatste twee enorm veel discussie is, maar dat popjournalisten het volkomen unaniem eens zijn dat het twee geniale acts zijn. Wat is dat? Zijn tegenstander nou niet muzikaal geschoold genoeg om die acts te begrijpen? Leiden de popjourno's aan peer pressure en lemmingengedrag? Worden ze gewoon dik betaald door de PR bureaus van de dames? Wat is dat?????
 

selurxela

Dagopener
8 mei 2018
699
7
Waarom gaat BKS eigenlijk weer 2 weken achteruit volgend jaar? Overlappen met Primavera (waar Pavement trouwen een reünie show gaat doen) toch niet helemaal goed bevallen?
 

broodjeknakworst

Playlistbediener
15 jan 2019
7
0
1. Big Thief
2. The Raconteurs
3. Kurt Ville
4. Julien Baker
5. Country for Old Men
6. Stephen Malkmus & The Jicks
7. Cigarettes after Sex
8. Guided by Voices
9. Blossoms
10. Interpol
11. Synth Paul/ St. Paul
12. Carly Rae Jepsen

en dan nog een speciale erevermelding voor Radio Mano Sport :lol:
 

selurxela

Dagopener
8 mei 2018
699
7
selurxela wrote:
Waarom gaat BKS eigenlijk weer 2 weken achteruit volgend jaar? Overlappen met Primavera (waar Pavement trouwen een reünie show gaat doen) toch niet helemaal goed bevallen?

Pinksteren in dat weekend 29-30-31 mei

Dus? Primavera is van 4-6 juni volgend jaar.

Ik was pas geleden overigens op een feestje waar een kind heerlijk zat te smikkelen van een broodje knakworst met Nutella. Misschien een aanrader, gezien je nickname?
 

Processierups

Geliefde act
21 jun 2017
1.472
169
Geweldig weekend weer. Mooi programma, goed eten en het blijft een geweldige locatie.

1. Aldous Harding
2. Big Thief
3. Bon Iver
4. Stereolab
5. Interpol
6. Kraftwerk
7. John Grant
8. The Beths
9. Raconteurs
10. Sport’s team

En dan mis ik bijv Helena Deland, Julia Holter, Spiritualized, Malkmus, Kurt Vile en Broeder Dieleman nog.

Christine was een terechte headliner. Goede show, maar heb wat minder met haar muziek; daarom niet in mijn lijstje. Carly Rae Jepsen stukje gezien en paste daar best logisch in het programma op ONE (heeft iemand eigenlijk het eind van die set meegemaakt toen die onweersmeldingen kwamen - zoals velen stond toen al in TWO voor Interpol). Vond sowieso dat zondag een mooie mix had en Interpol en Raconteurs op TWO werkte prima.

FIVE was een perfecte grootte voor bijv the Beths, maar werd later op de dag al snel te klein.

Kijk alweer uit naar volgens jaar! Hopelijk kunnen ze dan weer meeliften met Primavera Sound (Porto).
 

roy-hekkens

Randprogramma
23 nov 2017
248
0
Mijn top 5:

1. Big Thief
2. The Raconteurs
3. Bon Iver
4. Julia Holter
5. Lucy Dacus

Verder eervolle vermeldingen voor Julien Baker, Primal Scream, Charlotte Gainsbourg, Snail Mail, Aldous Harding, Whispering Sons, Kurt Vile en Interpol. Kraftwerk was ook wel leuk om eens te zien.
Grootste teleurstelling trouwens: Christine & The Queens. Ik ging er eens goed voor staan, maar wat viel dat tegen zeg, het was net alsof ik naar een musical stond te kijken, zoo verdreven allemaal. En dan dat gepraat tussendoor en die stemmetjes, echt irritant. Ben na 20 min afgehaakt, had hier echt meer van verwacht.
 

mart

Playlistbediener
28 mrt 2016
26
0
Mijn top 5
1 Raconteurs
2 sport team
3 Mac DeMarco
4 Interpol
5 shame

Verder tip voor volgend jaar
- gewoon weer het programmaboekje zoals we die kennen.
- niet elke bar accepteerde het dat je meer bekers inleverde dan bestelde.. maar sommige weer wel.
- de wielrenverslaggevers bij de ingang GEWELDIG!!!

Tot volgend jaar!
 

bornlivedie

Randprogramma
12 jun 2018
221
0
Moeilijk altijd lijstjes, ben er altijd in geïnteresseerd, maar wil ze liever niet zelf maken. Dan toch een poging (geheel subjectief en met de gevoelens van het moment :

1. Bon Iver
2. Big Thief
3. Caroline Rose
4. Snail Mail
5. The Raconteurs

6. Hop Along
7. Mac Demarco
8. Lucy Dacus
9. Miya Folick
10. Helena Deland

Heel graag was ik bij Charlotte Gainsbourg geweest, maar we kozen er voor echt vooraan te gaan staan bij Bon Iver (zeer goed gelukt, stond achter een klef Vlaams stel die een paar keer vol in beeld was geloof ik). Van alles gemist natuurlijk waar ik wel bij had willen zijn, maar ben nu al gesloopt genoeg :p Julien Baker had wat beter gekund qua publiek en geluid, misschien heel ander verhaal geweest op zondagmiddag.

Christine zag er wel tof uit, en de nummers die ik kende ging ik lekker op. Dat praten tussendoor heb ik liever ook spontaan. Had haar een leuker publiek gegund. Heb tot 00u gedaan, was ook wel op en werd wat fris. Kwam ook net uit twee keer vrij vooraan Raconteurs en Interpol.

Guided by Voices heb ik verder weinig verstand van, het tempo waarop ze de nummers afwerkten was bewonderenswaardig, maar voelde voor mij vooral gehaast. Zittend op het strand deed het me niet veel.
Nog mensen die zijn langsgeweest bij de ambient afternoon? Was geloof ik geen doorslaand succes, misschien als SEVEN was volgegooid met zitzakken.

Verder weer heerlijk gegeten het hele weekend. Prima Beyond Burger, Karma Shoarma heerlijk, Joeri Tandoeri ook lekker, en dan nog van alles natuurlijk! Ciders en cocktails word ik ook blij van.

Voor mij is er weer weinig nodig om volgend jaar gewoon weer te gaan.
 

Gebruikers die dit onderwerp bekijken